Kaasmousse
Feestelijk en verrassend
100 gr verse geraspte oude kaas 100 gr zachte geitenkaas 100 gr verse roomkaas mespuntje kerry vers gemalen peper 1 dl verse room tuinkers of peterselie om te garneren
Doe de soorten kaas met de kerrie in de keukenmachine en maal er wat peper bij.. Laat de machine draaien tot het een glad mengsel is.. Spatel er de bijna stijfgeklopte room door.. Schep de kaasmousse in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit flinke toeven op de dessertlepels.. Garneer met een plukje tuinkers of peterselie..
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-04-2005Nederlands0-10 min.
Kaasmousse
250 gr kaas Jong/Gerijpt- 1 geraspte citroenschil- 1 dl water- 10 gr gelatinepoeder- 4 wafelvormpjes- 1,5 dl magere yoghurt- 1,5 dl vloeibare honing- 1/2 koffielepel gemberpoeder- 2 eiwitten- 3 soorten fruit bv. aardbeien, frambozen- jeneverbessen, enz.- poedersuiker- 4 takjes munt.
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-03-2004Belgisch Nagerecht10-20 min.
Kaasmousse
Een mooi en lekker kersdessertje dat iedereen kan bereiden. Mooi gepresenteerd een topper . Uiteraard kan dit recept ook worden bereid met een andere jonge light -kaas dan de Belgische Belgolight.
250 g Belgolight Jong, 1 geraspte citroenschil, 1 dl water, 10 g gelatinepoeder, 4 wafelvormpjes, 1,5 dl magere yoghurt, 1,5 dl vloeibare honing, 1/2 koffielepel gemberpoeder, 2 eiwitten, 3 soorten fruit bv. aardbeien, frambozen, jeneverbessen, enz., poedersuiker, 4 takjes munt
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-11-2015Belgisch Nagerecht20-30 min.
Kaasmousse
1 dl melk, 1 blaadje gelatine, 125 gr belegen boerenkaas, 2 dl room,
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-04-1999Internationaal60-120 min.
kaasmousse
Witte gelantine 7 blaadjes, kappertjes(potje) 3 el., belegen kaas 500 gr., commissiekaas a 1/2cm.ca. 125 gr., (oranje edammer), st.moret 150 gr., yogonaise 6 el., franse mosterd 1 el., witte port 2 el., slagroom 1/4 ltr., daikonkers 1 bakje, blikje fruit(annanas,peer,mango 1 blikje, versgemalen peper, of perzik)
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-12-200030-60 min.
Blauwe kaasmousse met walnoten
Voorgerecht of borrelhapje, gemaakt met Blue Band Finesse voor Opkloppen, zodat het wat minder calorierijk is
100 gr. blauwe schimmelkaas (bijv. Danish Blue), 125 ml. Blue Band Finesse voor Opkloppen, 75 gr. walnoten, 75 gr. rucola of veldsla, ? el. citroensap, 1 el. olijfolie
- Nederlands Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-06-2004Nederlands Voorgerecht10-20 min.
Blauwe kaasmousse met walnoten
100 gram blauwe schimmelkaas, bijv. Danish Blue, 125 ml Blue Band Finesse voor Opkloppen, 75 gram walnoten, 75 gram rucola of veldsla, 0.5 eetlepel citroensap, 1 eetlepel (Bertolli)olijfolie.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-01-2005Voorgerecht10-20 min.
Tompoes met kaasmousse en ham
Origineel voorgerecht voor Pasen
4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 eierdooier, 250 g Boursin Roquefort, 1 theelepel frambozenazijn, 2 theelepels citroensap, versgemalen peper, 2 dl garderoom, 50 g gepelde walnoten, 4 plakken achterham, 1 plukje grofbladige veldsla, 8 hardgekookte kwarteleitjes,
- Internationaal Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op30-03-2004Internationaal Voorgerecht20-30 min.
Gerookte Zalmrolletjes Met Kaasmousse
Een luxueus voorgerecht van gerookte zalm met huttenkase/cottage-cheese.
4 grote plakken gerookte zalm, 2 theelepels poedergelatine, 120 gram huttenkase of cottage-cheese, 1 eetlepel citroensap, 1 volle eetlepel mayonaise, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers), 1 eetlepel fijngesneden dille (vers), 2 eetlepels water, peper (versgemalen).
- Internationaal Tussengerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-02-1999Internationaal Tussengerecht20-30 min.
Pittige kaasmousse met rucola
1 gedroogd tomaatje in olie, -1 takje basilicum, -100 g verse roomkaas (op kamertemperatuur), -2 el geraspte oude kaas, -1 el citroensap, -1 el olijfolie, -peper en zout, -50 g rucola, ,
- Mediterraan Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-11-2002Mediterraan Voorgerecht10-20 min.
Grijze garnaaltjes met kaasmousse
Een lekker (borrel)hapje dat we serveren in een glaasje
-1/2 komkommer, -1/4 rood chilipepertje, -1/2 rode ui, -rijstwijnazijn, -olijfolie, -limoensap, -grijze garnalen, -volle verse kaas, -knoflookpoeder, -peper, -verse koriander, gehakt, , ,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-05-2006Nederlands10-20 min.
Blauwschimmelkaasmousse
Blauwschimmelkaasmousse met walnoten
- 100 gram blauwschimmelkaas, bijvoorbeeld Danish blue, , - 125 ml blue band finesse voor opkloppen, , - 75 gram walnoten, , - 75 gram rucola of veldsla, , - 1 eetl. citroensap, , - 1 eetl. olijfolie,
- Nederlands Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op07-04-2005Nederlands Nagerecht10-20 min.
Amuse milanais
Lepelhapje
Zie bij bereidingswijze
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-01-20000-10 min.
Mousse van belegen kaas
Kaasmousse, Vegetarisch voorgerecht
1 1/2 blaadje gelatine, 2 dl slagroom, 150 gr. geraspte, belegen, kaas, 1 eetl. fijngeknipte bieslook, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 4 sneetjes roggebrood, 4 walnoten, zout, peper,
- Vegetarisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-12-2001Vegetarisch Voorgerecht20-30 min.
Cervelaathoorntjes Met Pistache-Kaasmousse
Een apart voorgerecht.
25 gepelde ongezouten pistachenootjes, ca. 60 gr. verse roomkaas (eventueel met ham), 1/2 dl. slagroom, 4 blaadjes eikebladsla, 6 plakjes fijne cervelaatworst.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-01-2000Voorgerecht10-20 min.
Deeg voor pasteien
Deeg voor pasteien
Pasteideeg (pate à paté), 250 gram bloem; 2 eetlepels olijfolie; 3 theelepels zout; eierdooier; 2 dl koud water, Of iets luxer, 275 gram bloem; 80 gram zachte boter of margarine; 1 eetlepel olijfolie; 2 theelepels zout; 2 eierdooiers; 3 eetlepels koud water, Meng de ingrediënten met een houten lepel of met een vork dooreen. Kneed dan met koele hand het deeg snel tot een bal en leg deze op een vlakke ondergrond. Maak het deeg plat met uw handpalm terwijl u het naar voren drukt, een soort rollende beweging. Herhaal dit nog tweemaal. Hierdoor wordt het deeg goed vermengd en sterk genoeg oor het steunen van een zware vulling. Laat het deeg, dat nogal stevig moet zijn, een paar uur afgedekt op een koele plaats rusten voor u het uitrolt.
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-02-2007Frans0-10 min.
Soesjes
Soesjes, zo gemakkelijk en zo divers te gebruiken. Als hapje of dessert.
150ml water, 75 gram margarine, 280 gram bloem, 3 eieren en vulling naar keuze. Slagroom is lekker maar ook een hartige vulling is mogelijk.
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-01-1999Goedkoop en snel20-30 min.
Kaastaartje
Aantrekkelijk alternatief voor mensen die niet van een zoet nagerecht houden. Maar ook een heerlijk dessert voor de kaasliefhebber.
Een stuk Old Amsterdam, en een stuk Cabralos Picos (Spaanse blauwschimmelkaas)., Mascarpone* beetje appelstroop.
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-04-2001Nagerecht60-120 min.
Blauwe schimmelkaasmousse met walnoten
Een voorgerecht gemaakt met onder meer de smaakmaker room..en erg lekker!
100 gram blauwschimmelkaas, 125 ml blue band finesse voor opkloppen, 75 gram walnoten, 75 gram rucola of veldsla, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-01-2005Voorgerecht10-20 min.
COURGETTEPAKKET
2 blaadjes witte gelatine, 150 g zachte blauwschimmelkaas, 125 ml slag room, zout, versgemalen peper, 25 g walnoten heel fijngehakt, 1 dikke courgette, olijfolie, 4 rijpe kleine tomaten in heel dunne plakjes, 4 takjes basilicum.,
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-03-2005Frans Voorgerecht20-30 min.
Camembertsaus met Karamelsaus van Rode Port
Je waant je in Frankrijk met dit voortreffelijke nagerecht. met in de hoofdrol een Camembert kaasje ... een van de meest bekende Franse kazen uit Normandie. verras je tafelgenoten en zet dit aparte gerecht eens op tafel!
, , , , , 2 blaadjes witte gelatine, 1 camembertkaasje (250 g), 2 dl slagroom, zout, (versgemalen) witte peper, 1 sinaasappel, 1 eetlepel boter of margarine, 50 g suiker, 2 dl rode port, 100 g blauwe druiven, olie om in te vetten, , , , , , , , , , , , ,
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-04-2005Frans Nagerecht30-60 min.
Camembertmousse met karamelsaus van rode port
2 blaadjes witte gelatine, , 1 camembertkaasje (250 g), , 2 dl slagroom, , zout, , (versgemalen) witte peper, , 1 sinaasappel, , 1 eetlepel boter of margarine, , 50 g suiker, , 2 dl rode port, , 100 g blauwe druiven, , olie om in te vetten,
- Nederlands Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-06-2005Nederlands Nagerecht> 120 min.
Parmezaanse kaascrisps met geitenkaas
Toen de schrijver Moliere op zijn sterfbed lag, wilde men hem voor zijn verscheiden nog een kopje bouillon toe hebben. Maar met een zwak doch doordringend gebaar wuifde hij het kommetje weg en vroeg om een stuk Parmezaanse kaas. Hij verorberde het met smaak en gaf toen de geest. In Boccaccio's Decamerone wordt op de achtste dag een verhaal verteld over een land waar de bergen louter uit geraspte parmezaanse kaas bestaan en waar de mensen niets anders doen dan macaroni koken. Parmezaanse kaas of wel Parmigiano Reggiano wordt in het noorden van Italie gemaakt. De wei die vrijkomt bij het maken van de kaas wordt als voer aan de varkens gegeven, die op hun beurt de billen en poten leveren waar de beroemde Parmaham van gemaakt wordt.
, , 225 gram geraspte Parmezaanse kaas, 100 gram zachte geitenkaas, 6 eetlepels room, 1 eetlepel gehakte peterselie, zout en peper, , Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet hierop een metalen ring van tien centimeter doorsnee. Strooi hierin een lepel geraspte kaas. Verdeel dit met de vingers in een gelijke laag. Haal de ring weg en maak zo, afhankelijk van de grootte van de bakplaat nog een aantal kaasrondjes. Bak ze ongeveer tien minuten in een warme (160 graden) oven. Haal de bakplaat er uit en laat de gebakken kaasrondjes een halve minuut afkoelen. Haal ze dan een voor een met een spatel van de plaat en duw ze in een ondiep kopje of kommetje zodat er een bakje ontstaat. Laat ze verder afkoelen. Verkruimel de goitekees in de kom van de keukenmachine. Voeg de room langzaam toe terwijl de machine draait. Afhankelijk van de gebruikte kaas kan er iets meer room nodig zijn. Draai tot er een gladde stevige mousse ontstaat, deze hoeft niet perse ranzig te zijn. Voeg de peterselie toe en breng de kaasmousse verder op smaak met peper en zout (lekker veel voor de dorst). Doe de mousse in een spuitzak en vul zo de Parmezaanse kaasbakjes.,
- Internationaal
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-11-2004Internationaal0-10 min.
Camembertmousse Met Karamelportsaus
2 blaadjes witte gelatine, 1 camembertkaasje (250 g), 2 dl slagroom, zout, versgemalen witte peper, 1 sinaasappel, 1 el boter, 50 g suiker, 2 dl rode port, 100 g blauwe druiven, olie om in te vetten,
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-01-2001Nagerecht60-120 min.
Camembertmousse met karamelsaus van rode port
Bewerkelijk, apart, kan deels van tevoren bereid worden
2 blaadjes witte gelatine, 1 camembertkaasje (250 g), 2 dl slagroom, zout, (versgemalen) witte peper, 1 sinaasappel, 1 eetlepel boter of margarine, 50 g suiker, 2 dl rode port, 100 g blauwe druiven, olie om in te vetten, timbaaltjes en eventueel een zesteur (waarmee je dunne sliertjes schil kunt trekken).
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-08-2002Frans Nagerecht10-20 min.
Camembertmousse met karamelsaus van rode port
Een heel bijzonder toetje! Je kunt het praktisch helemaal van te voren bereiden, dus ook ideaal als je gasten hebt.
2 blaadjes witte gelatine; 250 g camembert; 2 dl slagroom; zout; (versgemalen) witte peper; 1 sinaasappel; 1 el boter of margarine; 50 g suiker; 2 dl rode port; 100 g blauwe druiven; olie om in te vetten
- Frans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-01-2004Frans Nagerecht60-120 min.
Parmezaanse kaascrisps met
Parmezaanse kaascrisps met geitenkaas is een gerecht, wat je zeker vaker zult maken. Zo ontzettend lekker !
225 gram geraspte Parmezaanse kaas, 100 gram zachte geitenkaas, 6 eetlepels room, 1 eetlepel gehakte peterselie, zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-07-2005Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Tuinbloemenfantasie
Geranium geparfumeerde koekjes met druiven in een badje van etherische olie van pompelmoes:, - 200 g cookiemix, - 15 ml water, - 80 gr ongezouten boter, - 2 druppels etherische olie van geranium, - druiven zonder pit, - suiker, - 1 dopje rum, - 1 druppel etherische olie van pompelmoes, , , Kaasmousse geparfumeerd met sinaas en petit grain orange:, - 250 gr verse kaas, - 25 cl verse room voor slagroom kloppen met suiker, - 1 druppel etherische olie van zoete sinaas, - 1 druppel etherische olie van Petit grain orange, , Met roos geparfumeerde mascarponemousse:, - 250 gr mascarpone, - 25 cl room opkloppen, - 4 eierdooiers opkloppen met suiker, - 4 eiwitten kloppen, - 1 druppel etherische olie van roos toevoegen, - suiker
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-09-2011Nagerecht60-120 min.
camembertmousse met karamelsaus van rode port
2 blaadjes witte gelatine; 250 g camembert; 2 dl slagroom; zout; peper; 1 sinaasappel; 1 el boter; 50 g suiker; 2 dl rode port; 100g g blauwe druiven; olie om in te vetten
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-11-2001Frans Nagerecht20-30 min.
Camembertmousse met karamelsaus van rode port
Bevat per eenpersoonsportie energie 520 kCal - eiwit 18 g vet 33 g - koolhydraten 26 g
2 blaadjes witte gelatine, 1 camembertkaasje (250 g), 2 dl slagroom, zout, (versgemalen) witte peper, 1 sinaasappel, 1 eetlepel boter of margarine, 50 g suiker, 2 dl rode port, 100 g blauwe druiven, olie om in te vetten,
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-11-2003Nagerecht20-30 min.