Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kaasmousse

Kaasmousse recepten (31) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kaasmousse

Feestelijk en verrassend

INGREDIENTEN

, , 100 gr verse geraspte oude kaas, , 100 gr zachte geitenkaas, , 100 gr verse roomkaas, , mespuntje kerry, , vers gemalen peper, , 1 dl verse room, , tuinkers of peterselie om te garneren,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kaasmousse

INGREDIENTEN

250 gr kaas Jong/Gerijpt- 1 geraspte citroenschil- 1 dl water- 10 gr gelatinepoeder- 4 wafelvormpjes- 1,5 dl magere yoghurt- 1,5 dl vloeibare honing- 1/2 koffielepel gemberpoeder- 2 eiwitten- 3 soorten fruit bv. aardbeien, frambozen- jeneverbessen, enz.- poedersuiker- 4 takjes munt.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Kaasmousse

Een mooi en lekker kersdessertje dat iedereen kan bereiden. Mooi gepresenteerd een topper . Uiteraard kan dit recept ook worden bereid met een andere jonge  light -kaas dan de Belgische Belgolight.

INGREDIENTEN

250 g Belgolight Jong, 1 geraspte citroenschil, 1 dl water, 10 g gelatinepoeder, 4 wafelvormpjes, 1,5 dl magere yoghurt, 1,5 dl vloeibare honing, 1/2 koffielepel gemberpoeder, 2 eiwitten, 3 soorten fruit bv. aardbeien, frambozen, jeneverbessen, enz., poedersuiker, 4 takjes munt

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2015
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

kaasmousse

INGREDIENTEN

Witte gelantine 7 blaadjes, kappertjes(potje) 3 el., belegen kaas 500 gr., commissiekaas a 1/2cm.ca. 125 gr., (oranje edammer), st.moret 150 gr., yogonaise 6 el., franse mosterd 1 el., witte port 2 el., slagroom 1/4 ltr., daikonkers 1 bakje, blikje fruit(annanas,peer,mango 1 blikje, versgemalen peper, of perzik)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2000
  •  
  •  30-60 min.

Kaasmousse

INGREDIENTEN

1 dl melk, 1 blaadje gelatine, 125 gr belegen boerenkaas, 2 dl room,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Blauwe kaasmousse met walnoten

Voorgerecht of borrelhapje, gemaakt met Blue Band Finesse voor Opkloppen, zodat het wat minder calorierijk is

INGREDIENTEN

100 gr. blauwe schimmelkaas (bijv. Danish Blue), 125 ml. Blue Band Finesse voor Opkloppen, 75 gr. walnoten, 75 gr. rucola of veldsla, ? el. citroensap, 1 el. olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Blauwe kaasmousse met walnoten

INGREDIENTEN

100 gram blauwe schimmelkaas, bijv. Danish Blue, 125 ml Blue Band Finesse voor Opkloppen, 75 gram walnoten, 75 gram rucola of veldsla, 0.5 eetlepel citroensap, 1 eetlepel (Bertolli)olijfolie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gerookte Zalmrolletjes Met Kaasmousse

Een luxueus voorgerecht van gerookte zalm met huttenkase/cottage-cheese.

INGREDIENTEN

4 grote plakken gerookte zalm, 2 theelepels poedergelatine, 120 gram huttenkase of cottage-cheese, 1 eetlepel citroensap, 1 volle eetlepel mayonaise, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers), 1 eetlepel fijngesneden dille (vers), 2 eetlepels water, peper (versgemalen).

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-1999
  • Internationaal Tussengerecht
  •  20-30 min.

Tompoes met kaasmousse en ham

Origineel voorgerecht voor Pasen

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvriesbladerdeeg, 1 eierdooier, 250 g Boursin Roquefort, 1 theelepel frambozenazijn, 2 theelepels citroensap, versgemalen peper, 2 dl garderoom, 50 g gepelde walnoten, 4 plakken achterham, 1 plukje grofbladige veldsla, 8 hardgekookte kwarteleitjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Grijze garnaaltjes met kaasmousse

Een lekker (borrel)hapje dat we serveren in een glaasje

INGREDIENTEN

-1/2 komkommer, -1/4 rood chilipepertje, -1/2 rode ui, -rijstwijnazijn, -olijfolie, -limoensap, -grijze garnalen, -volle verse kaas, -knoflookpoeder, -peper, -verse koriander, gehakt, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Pittige kaasmousse met rucola

INGREDIENTEN

1 gedroogd tomaatje in olie, -1 takje basilicum, -100 g verse roomkaas (op kamertemperatuur), -2 el geraspte oude kaas, -1 el citroensap, -1 el olijfolie, -peper en zout, -50 g rucola, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  10-20 min.

Parmezaanse kaascrisps met geitenkaas

Toen de schrijver Moliere op zijn sterfbed lag, wilde men hem voor zijn verscheiden nog een kopje bouillon toe hebben. Maar met een zwak doch doordringend gebaar wuifde hij het kommetje weg en vroeg om een stuk Parmezaanse kaas. Hij verorberde het met smaak en gaf toen de geest. In Boccaccio's Decamerone wordt op de achtste dag een verhaal verteld over een land waar de bergen louter uit geraspte parmezaanse kaas bestaan en waar de mensen niets anders doen dan macaroni koken. Parmezaanse kaas of wel Parmigiano Reggiano wordt in het noorden van Italie gemaakt. De wei die vrijkomt bij het maken van de kaas wordt als voer aan de varkens gegeven, die op hun beurt de billen en poten leveren waar de beroemde Parmaham van gemaakt wordt.

INGREDIENTEN

, , 225 gram geraspte Parmezaanse kaas, 100 gram zachte geitenkaas, 6 eetlepels room, 1 eetlepel gehakte peterselie, zout en peper, , Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet hierop een metalen ring van tien centimeter doorsnee. Strooi hierin een lepel geraspte kaas. Verdeel dit met de vingers in een gelijke laag. Haal de ring weg en maak zo, afhankelijk van de grootte van de bakplaat nog een aantal kaasrondjes. Bak ze ongeveer tien minuten in een warme (160 graden) oven. Haal de bakplaat er uit en laat de gebakken kaasrondjes een halve minuut afkoelen. Haal ze dan een voor een met een spatel van de plaat en duw ze in een ondiep kopje of kommetje zodat er een bakje ontstaat. Laat ze verder afkoelen. Verkruimel de goitekees in de kom van de keukenmachine. Voeg de room langzaam toe terwijl de machine draait. Afhankelijk van de gebruikte kaas kan er iets meer room nodig zijn. Draai tot er een gladde stevige mousse ontstaat, deze hoeft niet perse ranzig te zijn. Voeg de peterselie toe en breng de kaasmousse verder op smaak met peper en zout (lekker veel voor de dorst). Doe de mousse in een spuitzak en vul zo de Parmezaanse kaasbakjes.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Amuse milanais

Lepelhapje

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Kaastaartje

Aantrekkelijk alternatief voor mensen die niet van een zoet nagerecht houden. Maar ook een heerlijk dessert voor de kaasliefhebber.

INGREDIENTEN

Een stuk Old Amsterdam, en een stuk Cabralos Picos (Spaanse blauwschimmelkaas)., Mascarpone* beetje appelstroop.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Blauwschimmelkaasmousse

Blauwschimmelkaasmousse met walnoten

INGREDIENTEN

- 100 gram blauwschimmelkaas, bijvoorbeeld Danish blue, , - 125 ml blue band finesse voor opkloppen, , - 75 gram walnoten, , - 75 gram rucola of veldsla, , - 1 eetl. citroensap, , - 1 eetl. olijfolie,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Cervelaathoorntjes Met Pistache-Kaasmousse

Een apart voorgerecht.

INGREDIENTEN

25 gepelde ongezouten pistachenootjes, ca. 60 gr. verse roomkaas (eventueel met ham), 1/2 dl. slagroom, 4 blaadjes eikebladsla, 6 plakjes fijne cervelaatworst.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Soesjes

Soesjes, zo gemakkelijk en zo divers te gebruiken. Als hapje of dessert.

INGREDIENTEN

150ml water, 75 gram margarine, 280 gram bloem, 3 eieren en vulling naar keuze. Slagroom is lekker maar ook een hartige vulling is mogelijk.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-1999
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Deeg voor pasteien

Deeg voor pasteien

INGREDIENTEN

Pasteideeg (pate à paté), 250 gram bloem; 2 eetlepels olijfolie; 3 theelepels zout; eierdooier; 2 dl koud water, Of iets luxer, 275 gram bloem; 80 gram zachte boter of margarine; 1 eetlepel olijfolie; 2 theelepels zout; 2 eierdooiers; 3 eetlepels koud water, Meng de ingrediënten met een houten lepel of met een vork dooreen. Kneed dan met koele hand het deeg snel tot een bal en leg deze op een vlakke ondergrond. Maak het deeg plat met uw handpalm terwijl u het naar voren drukt, een soort rollende beweging. Herhaal dit nog tweemaal. Hierdoor wordt het deeg goed vermengd en sterk genoeg oor het steunen van een zware vulling. Laat het deeg, dat nogal stevig moet zijn, een paar uur afgedekt op een koele plaats rusten voor u het uitrolt.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2007
  • Frans
  •  0-10 min.

Camembertsaus met Karamelsaus van Rode Port

Je waant je in Frankrijk met dit voortreffelijke nagerecht. met in de hoofdrol een Camembert kaasje ... een van de meest bekende Franse kazen uit Normandie. verras je tafelgenoten en zet dit aparte gerecht eens op tafel!

INGREDIENTEN

, , , , , 2 blaadjes witte gelatine, 1 camembertkaasje (250 g), 2 dl slagroom, zout, (versgemalen) witte peper, 1 sinaasappel, 1 eetlepel boter of margarine, 50 g suiker, 2 dl rode port, 100 g blauwe druiven, olie om in te vetten, , , , , , , , , , , , ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Camembertmousse met karamelsaus van rode port

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, , 1 camembertkaasje (250 g), , 2 dl slagroom, , zout, , (versgemalen) witte peper, , 1 sinaasappel, , 1 eetlepel boter of margarine, , 50 g suiker, , 2 dl rode port, , 100 g blauwe druiven, , olie om in te vetten,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-06-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Rucolasoep met gebakken kastanje champignons

Rucolasoep met gebakken kastanje champignons De nootachtige smaak van de rucola, komt helemaal tot zijn recht met de gebakken kastanje champignons en een zachte en frisse mousse van kaas. Voorbereidingstijd: 20 min Bereidingstijd: 15 min

INGREDIENTEN

Benodigde hoeveelheden per persoon:, 50 gr kastanje champignons, 40 gr rucola, 1 takje bieslook, 25 gr meikaas, 30 ml room panna cucina, halve eetlepel creme fraiche, 75 ml bouillon van groentebouillonblokje, 1 tl olijfolie, 1 el maizena (Dureya), 1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak), 1 snufje keukenzout, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2011
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mousse van belegen kaas

Kaasmousse, Vegetarisch voorgerecht

INGREDIENTEN

1 1/2 blaadje gelatine, 2 dl slagroom, 150 gr. geraspte, belegen, kaas, 1 eetl. fijngeknipte bieslook, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 4 sneetjes roggebrood, 4 walnoten, zout, peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2001
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Blauwe schimmelkaasmousse met walnoten

Een voorgerecht gemaakt met onder meer de smaakmaker room..en erg lekker!

INGREDIENTEN

100 gram blauwschimmelkaas, 125 ml blue band finesse voor opkloppen, 75 gram walnoten, 75 gram rucola of veldsla, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Camembertmousse met karamelsaus van rode port

Bewerkelijk, apart, kan deels van tevoren bereid worden

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, 1 camembertkaasje (250 g), 2 dl slagroom, zout, (versgemalen) witte peper, 1 sinaasappel, 1 eetlepel boter of margarine, 50 g suiker, 2 dl rode port, 100 g blauwe druiven, olie om in te vetten, timbaaltjes en eventueel een zesteur (waarmee je dunne sliertjes schil kunt trekken).

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Camembertmousse Met Karamelportsaus

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, 1 camembertkaasje (250 g), 2 dl slagroom, zout, versgemalen witte peper, 1 sinaasappel, 1 el boter, 50 g suiker, 2 dl rode port, 100 g blauwe druiven, olie om in te vetten,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Parmezaanse kaascrisps met

Parmezaanse kaascrisps met geitenkaas is een gerecht, wat je zeker vaker zult maken. Zo ontzettend lekker !

INGREDIENTEN

225 gram geraspte Parmezaanse kaas, 100 gram zachte geitenkaas, 6 eetlepels room, 1 eetlepel gehakte peterselie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Camembertmousse met karamelsaus van rode port

Een heel bijzonder toetje! Je kunt het praktisch helemaal van te voren bereiden, dus ook ideaal als je gasten hebt.

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine; 250 g camembert; 2 dl slagroom; zout; (versgemalen) witte peper; 1 sinaasappel; 1 el boter of margarine; 50 g suiker; 2 dl rode port; 100 g blauwe druiven; olie om in te vetten

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-2004
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Tuinbloemenfantasie

INGREDIENTEN

Geranium geparfumeerde koekjes met druiven in een badje van etherische olie van pompelmoes:, - 200 g cookiemix, - 15 ml water, - 80 gr ongezouten boter, - 2 druppels etherische olie van geranium, - druiven zonder pit, - suiker, - 1 dopje rum, - 1 druppel etherische olie van pompelmoes, , , Kaasmousse geparfumeerd met sinaas en petit grain orange:, - 250 gr verse kaas, - 25 cl verse room voor slagroom kloppen met suiker, - 1 druppel etherische olie van zoete sinaas, - 1 druppel etherische olie van Petit grain orange, , Met roos geparfumeerde mascarponemousse:, - 250 gr mascarpone, - 25 cl room opkloppen, - 4 eierdooiers opkloppen met suiker, - 4 eiwitten kloppen, - 1 druppel etherische olie van roos toevoegen, - suiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

COURGETTEPAKKET

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, 150 g zachte blauwschimmelkaas, 125 ml slag room, zout, versgemalen peper, 25 g walnoten heel fijngehakt, 1 dikke courgette, olijfolie, 4 rijpe kleine tomaten in heel dunne plakjes, 4 takjes basilicum.,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Camembertmousse met karamelsaus van rode port

Bevat per eenpersoonsportie energie 520 kCal - eiwit 18 g vet 33 g - koolhydraten 26 g

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, 1 camembertkaasje (250 g), 2 dl slagroom, zout, (versgemalen) witte peper, 1 sinaasappel, 1 eetlepel boter of margarine, 50 g suiker, 2 dl rode port, 100 g blauwe druiven, olie om in te vetten,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

camembertmousse met karamelsaus van rode port

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine; 250 g camembert; 2 dl slagroom; zout; peper; 1 sinaasappel; 1 el boter; 50 g suiker; 2 dl rode port; 100g g blauwe druiven; olie om in te vetten

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top