Kaaskroketten
Een van die heerlijkheden die mijn moeder vroeger maakte. Helaas kunnen haar handen het niet meer, dus hoog tijd om het zelf te leren! Dit recept valt zowel onder de categorie Nederlandse als Belgische keuken en het is zowel een voorgerecht als een lunchgerecht of lekkere snack.
45 gram boter 45 gram bloem ca 300 ml melk of zelfgetrokken kippenbouillon(*) 150 gram geraspte oude kaas 1 el gehakte peterselie 1/2 el gehakte kervel of bieslook zout en peper uit de molen naar smaak 1 snufje vers geraspte nootmuskaat 1 ei paneermeel
Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Blijf dit al roerend even goed doorwarmen. Meng nu al roerend het vocht er doorheen. Vervolgens doe je de geraspte kaas en de groene kruiden door de saus en maak je hem op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap (en evt een beetje vers geraspte nootmuskaat). Stijk de vulling uit in een groot plat bord en laat hem koud en stijf worden.
Vorm telkens met 2 eetlepels een kroket. Je kunt ongeveer 8 kroketten maken met deze hoeveelheid. Strooi paneermeel op vetvrij papier of een schoon werkblad en rol hierin de kroketten terwijl je ze bijvormt. Haal ze vervolgens door met een beetje melk losgeklopt ei en wentel ze nogmaals door de paneermeel. Bak de kroketten in heet frituurvet snel af en garneer ze evt met gefrituurde peterselie.
- Nederlands Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-10-2006Nederlands Voorgerecht30-60 min.
Kaaskroketten
Zeer smakelijk en voornamelijk bestemd als voorgerecht.
*100 gr. boter - *125 gr.bloem - *1/4 l.melk - *1 eierdooier -* 300 gr. gruyerekaas - * kruiden (muskaatnoot) - *citroensap - * waterkers
- Internationaal Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-12-1999Internationaal Voorgerecht30-60 min.
kaaskroketten
Klassiek maar lekker.Helemaal op voorhand te berieden.
100 gram margarine, 100 gram bloem, 5 deciliter melk, 2,5 deciliter kippenfond, 300 gram Oud Brugge-kaas, 2 eigelen, 1 deciliter room, 5 blaadjes gelatine, citroensap, nootmuskaat, Peper en zout, , voor het panneren, 150 gram bloem, 3 eigelen, beetje water, 150 gram paneermeel,
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-04-2001Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Kaaskroketten
Deze kaaskroketten smaken heel wat anders dan diegene die je in de supermarkt kan vinden. Vol en zacht van smaak door de combinatie van emmental, gruyere en parmezaan. Het is wat werk, maar het is de moeite waard! Met dit recept kan je makkelijk een 60 tal kroketten maken (of het recept halveren :-) ).
Voor de roux:, 240 g boter, 260 g witte bloem Voor de vulling:, 1.5 liter melk, 300 g parmezaan kaas, 250 g emmental kaas, 250 g gruyere kaas, Liaison: 2 eetlepels room en 2 eierdooiers, zout, peper en muskaatnoot naar smaak Om te paneren:, Anglaise:, 1 ei of 2 eiwitten, 2 cl olie, en, witte bloem, een pakje paneermeel
- Belgisch Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-05-2005Belgisch Voorgerecht> 120 min.
Kaaskroketten
, , 30 gram boter, 40 gram bloem, 0,5 liter melk, mespuntje cayennepeper, mespuntje nootmuskaat, 50 gram geraspte parmezaan, 150 gram geraspte gruyere, 2 eieren, 25 gram bloem, 50 gram paneermeel, 1 bosje peterselie, 1 eetlepel olijfolie, , ,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-11-2003Nederlands0-10 min.
Kaaskroketten
Heel lekkere, mooie kaaskroketten!
100 g boter, 150 g bloem, 4 eieren, 200 g parmesan, 1/2 l melk, enkele takjes peterselie, doosje paneermeel
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-11-2002Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Kaaskroketten
Voor 8 stuks
25 gr boter, 25 gr bloem, 2 dl melk, 2 eierdooiers, 200 gr geraspte belegen Goudse kaas, 1 el fijngehakte bieslook, nootmuskaat, peper, ca. 5 el bloem, 1 ei, ca. 6 el paneermeel, frituurolie
- > 120 min.
- Geplaatst op22-02-2003> 120 min.
Kaaskroketten
Lekker voor de zondagmiddag
25 gram boter, 25 gram bloem, 2 dl. melk, 2 eidooiers, 200 gram geraspte belegen Goudse kaas, 1 el. fijngehakte bieslook, nootmuskaat, peper, ca. 5 el. bloem, 1 ei, ca. 6 el. paneermeel, frituurolie
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-02-200330-60 min.
Kaaskroketten
Kroketten zijn niet moeielijk te maken als je maar weet hoe. De wachttijd is langer, opstijven in de ijskast, dan de tijd van het maken. De variatie mogelijkheden van de ragout zijn bijna eindeloos, net als wat je erin kunt doen. Kaaskroketten kun je ergens bij eten of als hapje bij de buis. Is net wat je wilt. Dit zijn ongeveer 10 a 12 kroketten als je minder wilt kun je ook de helft van alles pakken.
200 gram (Room)Boter, 220 gram Bloem, 1 liter Melk, 1 (kruiden)Bouillonblokje, 20 gram Gelatine Blaadjes, 120 gram Mozzarella, 120 gram Blauwschimmelkaas (Bavaria Bleu of Danish Bleu), 120 gram Brie, 5 Eidooiers (Eiwit opvangen en bewaren in de ijskast tot de vogende dag om te paneren), 175 gram Roomkaas, Kruidenzout, Peper, 1 theelepel Nootmuskaat, 1 theelepel Koreander, Panko of Paneermeel, Bloem
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-06-2014Goedkoop en snel20-30 min.
Kaaskroketten
Zoals de naam zegt.
50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-01-2000Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Kaaskroketten
30 gr. boter of margarine, 30 gr. bloem, 2 dl. melk, 150 gr. geraspte oude kaas, 1 el. fijngehakte bieslook of peterselie, peper, zout, 2 eieren, 50 gr. paneermeel, olie om in te frituren
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-05-2010Nederlands60-120 min.
Kaaskroketten
Een lekkere vegetarische kroket
50 gr. boter 50 gr. bloem 400 ml. melk, , peper (selderij)zout 200 gr. geraspte oude kaas, , 1 eetl. fijngehakte peterselie 2 eieren paneermeel, , frituurolie,
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-12-200210-20 min.
Kaaskroketten
Zelfbereid is altijd lekkerder. Met dit recept bekom je 30 stuks. Maak ze kleiner en dan heb je borrelhapjes!
, 150 gr margarine, 300 gr bloem, 10 blaadjes gelatine, 1.5 l melk, 100 gr gemalen gruyere, 300 gr gemalen parmesan, 1 dl room, 3 eidooiers, eiwit, paneermeel, peper + zout + muskaatnoot,
- Internationaal Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-08-2004Internationaal Voorgerecht60-120 min.
Kaaskroketten
45 gr boter of margarine, 45 gr bloem, 3 dl melk, 150 gr oude kaas, grof geraspt, peper, 1 ei, Paneermeel,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-2001Nederlands20-30 min.
Kaaskroketten
Met feta en mozarella. Bijzonder lekker
Mozarella, fetakaas,bloem, eigeel, paneermeel
- Italiaans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-08-2000Italiaans Voorgerecht60-120 min.
Kaaskroketten
- 50 g boter * 55 g bloem extra voor paneren * 3 dl melk *, 125 g geraspte oude kaas * zout, peper * 2 eieren * paneermeel, * frituurolie, ,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-01-2000Nederlands60-120 min.
Kaaskroketten
* 1/4 lit melk, * 2 eieren, * 100 gr kaas geraspt, * 100 gr paneermeel, * 4 eetl bloem, * 2 eetl boter, * 1 snufje komijnpoeder, * 1 snufje nootmuskaat, * naar smaak versgemalen peper,
- Nederlands Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-03-2011Nederlands Bijgerecht> 120 min.
Kaaskroketten
Kroketen met kaas
50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie.
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op10-06-1999Nederlands> 120 min.
Kaaskroketten
Heerlijk en zelfgemaakt!
500 g emmental (blok), 100 g paneermeel, 3 eierdooiers, selderiezout,
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-06-2000Nederlands10-20 min.
Kaaskroketten
Warme voorgerechten.
175 gram geraspte oude kaas * 35 gram boter * 30 gram bloem * 2 1/2 dl melk * room * 1 eierdooier * peper * zout * worcestershiresaus * paneermeel * 1 ei.
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-11-2005Nederlands Voorgerecht20-30 min.
Kaaskroketten
Lekker als bijgerecht en tussendoortje
50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie., ,
- Nederlands Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-09-1999Nederlands Bijgerecht20-30 min.
Kaaskroketten
Warm tussendoortje
50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-11-2000Nederlands0-10 min.
Kaaskroketten
Lekker een hartige kroket met kaas mmmmm
50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-12-2000Bijgerecht30-60 min.
Kaaskroketten
Zelfbereid is altijd lekkerder. Met dit recept bekom je 30 stuks. Maak ze kleiner en dan heb je borrelhapjes!
* 150 gr margarine * 300 gr bloem * 10 blaadjes gelatine * 1.5 l melk * 100 gr gemalen gruyere * 300 gr gemalen parmesan * 1 dl room * 3 eidooiers * eiwit * paneermeel * peper + zout + muskaatnoot
- Internationaal Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-12-2002Internationaal Voorgerecht> 120 min.
kaaskroketten
300gr blanke roux (100 gr boter - 200 gr bloem), 1 liter melk, 300 gr gemalen kaas, peper, zout en nootmuskaat, liason van 2 eierdooiers en 1dl room, olie, alles om te paneren: bloem,anglaise en paneermeel, peterselie
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-12-2005Belgisch60-120 min.
Kaaskroketten
Ook leuk als lunch . of maak er een kleine balletjes van als hapje bij de borrel .
200 gram geraspte oude kaas, 150 gram bloem, 100 gram ongezouten boter, 0,5 lekker melk, 1 ei, Bloem, Paneermeel, 2 eigeel, Nootmuskaat, Peper, 50 gram meesterlyckham, 50 gram gedroogde tomaatjes
- Belgisch Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-01-2021Belgisch Voorgerecht> 120 min.
Kaaskroketten
50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-10-2000Goedkoop en snel20-30 min.
Kaaskroketten
125 g pittige, harde kaas (vb. Oud Brugge, Fagnar, Vieux Chimay), 1/2 liter melk, 75 g bloem, 65 g boter, 4 eierdooiers, 2 eiwitten, paneermeel, vetstof voor de bakplaat
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-10-2001Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Kaaskroketten
125 g pittige, harde kaas (bv. Oud Brugge, Fagnar, Vieux Chimay), 1/2 l melk, 75 g bloem, 65 g boter, 4 eierdooiers, 2 eiwitten, paneermeel, vetstof voor de bakplaat.
- Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-07-2001Voorgerecht> 120 min.
Kaaskroketten
Een hollandse lekkernij
50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie.,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-03-2001Nederlands60-120 min.
Kaaskroketten
Kroketten met parmesan voor 4 personen.
50 gram boter, 50 gram bloem, 5 deciliter melk, 150 gram geraspte parmsan, 2 eieren, peper., paneermengsel: bloem, paneermeel, 1 ei., En frituurolie
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-02-2004Nederlands10-20 min.
Kaaskroketten of bitterballen
Dit jaar eens iets anders op oudejaarsavond ?
50 gr. boter60 gr. bloem2 dl. bouillon150 gr. geraspte oude kaas2 eetl., gehakte bladselderijversgemalen peperzout2 losgeklopte eierenpaneermeel
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-12-200430-60 min.
Zelfgemaakte kaaskroketten
Wie wil er niet zijn Kids of Husband verrassen!! Of eeeeeeeeeeeeh vinden we kroketten zelf ook lekker??
25 gram boter 25 gram bloem 2 dl melk ca. 6 el paneermeel 1 ei ca. 4 el bloem 2 dl melk 2 eierdooiers 200 gram gerapte belegen kaas 1 el fijngeknipte bieslook nootmuskaat peper frituurolie
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-08-2003Nederlands20-30 min.
- Eigen recept
Kaaskroketten van het huis
Niets lekkerder als huisgemaakte kaaskroketten ! Dit recept is van Maria, de moeder van de sterrenchef van "de schone van Boskoop" te Boechout !
-125g boter, -150g bloem, -5 eieren, -circa 0,75 l (verse) melk, -100g parmezaan, -100g gruyère, -100g emmentaler, -100g gemalen Hollandse kaas, -paneermeel
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-03-2009Belgisch20-30 min.
Kaaskroketten of bitterballen
50 g. boter, 60 g. bloem, 2 dl. bouillon, 150 g. geraspte oude kaas, 2 el gehakte bladselderij, versgemalen peper, zout, 2 losgeklopte eieren, 10 el paneermeel
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-03-2005Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Glutenvrije Kaaskroketten
Glutenvrije kaaskroketten met een extra krokant buitenlaagje. Succes gegarandeerd!
100 gram Glutenvrije Bloem, 125 gram Roomboter, 7 dl Volle Melk, 400 gram kaas:, → 200 gram oude brokkelkaas, → 125 gram mozzarella, → 75 gram belegen kaas, 4 blaadjes Gelatine
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-10-2013Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Homemade kaaskroketten
Lekkere zelfgemaakte kaaskroketjes (ik haal er 12 stuks uit) die je als snack of voorgerechtje met een slatje kan klaarmaken. Let wel, je moet deze opvoorhand maken, aangezien de pate 24u moet rusten.
- 100gr bloem (gewone vloeiende bloem), - 100gr boter, - 120gr gemalen kaas (ik gebruik meestal emmenthaler, maar je kan ook mengen, gebruik alleen niet uitsluitende smeuige kazen), - 2 eierdooiers, - kruiden met peper/zout/nootmuskaat, - eiwit (10 stuks), - chaplure
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-01-2011Belgisch Voorgerecht30-60 min.
Pittige kaaskroketten
Variatie op een recept voor kroketten. Er zijn talloze mogelijkheden om te varieren met dit recept, zie ook het door mij ingezonden artikel van Raya over kroketten.
50 gram boter, 50 gram bloem, 3 dl. koude melk, 3 blaadjes witte gelatine, 2 eierdooiers, 3 el zure room, 100 gram geraspte oude kaas, wat fijngesneden bieslook, 1 theelepel paprikapoeder, wat nootmuskaat, 1 mespunt cayennepeper
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-03-2002Nederlands20-30 min.
Kaaskroketten of bitterballen
Lekker borrelhapje of bij de lunch.
Voor 4 personen (8 tot 10 stuks), 50 g. boter, 60 g. bloem, 2 dl. bouillon, 150 g. geraspte oude kaas, 2 eetlepels gehakte, bladselderij, versgemalen peper en zout, 2 losgeklopte eieren, 10 eetlepels paneermeel
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-10-2004Vegetarisch20-30 min.
Tirokrokettes (kaaskroketten)
* Kaseri (hele harde oude kaas), * Fetta, * filodeeg, * eieren, * paneermeel, * olie om te frituren
- Grieks Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-02-2011Grieks Bijgerecht0-10 min.
Kaaskroketten Met Sla
- 3 eiwitten, , - 250 gr geraspte kaas (gruyere, Gouda), , - zout, , - peper, , - 100 gr paneermeel, , - 1 struik andijvie of bindsla, , - vinaigrettesaus, , - olie om in te bakken, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-04-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.