1. Home
  2. Recepten
  3. Kaaskroketten

Kaaskroketten recepten (57) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Kaaskroketten

Een van die heerlijkheden die mijn moeder vroeger maakte. Helaas kunnen haar handen het niet meer, dus hoog tijd om het zelf te leren! Dit recept valt zowel onder de categorie Nederlandse als Belgische keuken en het is zowel een voorgerecht als een lunchgerecht of lekkere snack.

INGREDIENTEN

45 gram boter 45 gram bloem ca 300 ml melk of zelfgetrokken kippenbouillon(*) 150 gram geraspte oude kaas 1 el gehakte peterselie 1/2 el gehakte kervel of bieslook zout en peper uit de molen naar smaak 1 snufje vers geraspte nootmuskaat 1 ei paneermeel

Voorbereiding

Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Blijf dit al roerend even goed doorwarmen. Meng nu al roerend het vocht er doorheen. Vervolgens doe je de geraspte kaas en de groene kruiden door de saus en maak je hem op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap (en evt een beetje vers geraspte nootmuskaat). Stijk de vulling uit in een groot plat bord en laat hem koud en stijf worden.

Bereidingswijze

Vorm telkens met 2 eetlepels een kroket. Je kunt ongeveer 8 kroketten maken met deze hoeveelheid. Strooi paneermeel op vetvrij papier of een schoon werkblad en rol hierin de kroketten terwijl je ze bijvormt. Haal ze vervolgens door met een beetje melk losgeklopt ei en wentel ze nogmaals door de paneermeel. Bak de kroketten in heet frituurvet snel af en garneer ze evt met gefrituurde peterselie.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kaaskroketten

Zeer smakelijk en voornamelijk bestemd als voorgerecht.

INGREDIENTEN

*100 gr. boter - *125 gr.bloem - *1/4 l.melk - *1 eierdooier -* 300 gr. gruyerekaas - * kruiden (muskaatnoot) - *citroensap - * waterkers

  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

kaaskroketten

Klassiek maar lekker.Helemaal op voorhand te berieden.

INGREDIENTEN

100 gram margarine, 100 gram bloem, 5 deciliter melk, 2,5 deciliter kippenfond, 300 gram Oud Brugge-kaas, 2 eigelen, 1 deciliter room, 5 blaadjes gelatine, citroensap, nootmuskaat, Peper en zout, , voor het panneren, 150 gram bloem, 3 eigelen, beetje water, 150 gram paneermeel,

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kaaskroketten

Deze kaaskroketten smaken heel wat anders dan diegene die je in de supermarkt kan vinden. Vol en zacht van smaak door de combinatie van emmental, gruyere en parmezaan. Het is wat werk, maar het is de moeite waard! Met dit recept kan je makkelijk een 60 tal kroketten maken (of het recept halveren :-) ).

INGREDIENTEN

Voor de roux:, 240 g boter, 260 g witte bloem Voor de vulling:, 1.5 liter melk, 300 g parmezaan kaas, 250 g emmental kaas, 250 g gruyere kaas, Liaison: 2 eetlepels room en 2 eierdooiers, zout, peper en muskaatnoot naar smaak Om te paneren:, Anglaise:, 1 ei of 2 eiwitten, 2 cl olie, en, witte bloem, een pakje paneermeel

  • Belgisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  > 120 min.

Kaaskroketten

INGREDIENTEN

, , 30 gram boter, 40 gram bloem, 0,5 liter melk, mespuntje cayennepeper, mespuntje nootmuskaat, 50 gram geraspte parmezaan, 150 gram geraspte gruyere, 2 eieren, 25 gram bloem, 50 gram paneermeel, 1 bosje peterselie, 1 eetlepel olijfolie, , ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kaaskroketten

Heel lekkere, mooie kaaskroketten!

INGREDIENTEN

100 g boter, 150 g bloem, 4 eieren, 200 g parmesan, 1/2 l melk, enkele takjes peterselie, doosje paneermeel

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kaaskroketten

Voor 8 stuks

INGREDIENTEN

25 gr boter, 25 gr bloem, 2 dl melk, 2 eierdooiers, 200 gr geraspte belegen Goudse kaas, 1 el fijngehakte bieslook, nootmuskaat, peper, ca. 5 el bloem, 1 ei, ca. 6 el paneermeel, frituurolie

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2003
  •  
  •  > 120 min.

Kaaskroketten

Lekker voor de zondagmiddag

INGREDIENTEN

25 gram boter, 25 gram bloem, 2 dl. melk, 2 eidooiers, 200 gram geraspte belegen Goudse kaas, 1 el. fijngehakte bieslook, nootmuskaat, peper, ca. 5 el. bloem, 1 ei, ca. 6 el. paneermeel, frituurolie

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  •  
  •  30-60 min.

Kaaskroketten

Kroketten zijn niet moeielijk te maken als je maar weet hoe. De wachttijd is langer, opstijven in de ijskast, dan de tijd van het maken. De variatie mogelijkheden van de ragout zijn bijna eindeloos, net als wat je erin kunt doen. Kaaskroketten kun je ergens bij eten of als hapje bij de buis. Is net wat je wilt. Dit zijn ongeveer 10 a 12 kroketten als je minder wilt kun je ook de helft van alles pakken.

INGREDIENTEN

200 gram (Room)Boter, 220 gram Bloem, 1 liter Melk, 1 (kruiden)Bouillonblokje, 20 gram Gelatine Blaadjes, 120 gram Mozzarella, 120 gram Blauwschimmelkaas (Bavaria Bleu of Danish Bleu), 120 gram Brie, 5 Eidooiers (Eiwit opvangen en bewaren in de ijskast tot de vogende dag om te paneren), 175 gram Roomkaas, Kruidenzout, Peper, 1 theelepel Nootmuskaat, 1 theelepel Koreander, Panko of Paneermeel, Bloem

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2014
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Kaaskroketten

Zoals de naam zegt.

INGREDIENTEN

50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kaaskroketten

INGREDIENTEN

30 gr. boter of margarine, 30 gr. bloem, 2 dl. melk, 150 gr. geraspte oude kaas, 1 el. fijngehakte bieslook of peterselie, peper, zout, 2 eieren, 50 gr. paneermeel, olie om in te frituren

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2010
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kaaskroketten

Een lekkere vegetarische kroket

INGREDIENTEN

50 gr. boter 50 gr. bloem 400 ml. melk, , peper (selderij)zout 200 gr. geraspte oude kaas, , 1 eetl. fijngehakte peterselie 2 eieren paneermeel, , frituurolie,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2002
  •  
  •  10-20 min.

Kaaskroketten

Zelfbereid is altijd lekkerder. Met dit recept bekom je 30 stuks. Maak ze kleiner en dan heb je borrelhapjes!

INGREDIENTEN

, 150 gr margarine, 300 gr bloem, 10 blaadjes gelatine, 1.5 l melk, 100 gr gemalen gruyere, 300 gr gemalen parmesan, 1 dl room, 3 eidooiers, eiwit, paneermeel, peper + zout + muskaatnoot,

  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kaaskroketten

INGREDIENTEN

45 gr boter of margarine, 45 gr bloem, 3 dl melk, 150 gr oude kaas, grof geraspt, peper, 1 ei, Paneermeel,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kaaskroketten

Met feta en mozarella. Bijzonder lekker

INGREDIENTEN

Mozarella, fetakaas,bloem, eigeel, paneermeel

  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kaaskroketten

INGREDIENTEN

- 50 g boter * 55 g bloem extra voor paneren * 3 dl melk *, 125 g geraspte oude kaas * zout, peper * 2 eieren * paneermeel, * frituurolie, ,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kaaskroketten

INGREDIENTEN

* 1/4 lit melk, * 2 eieren, * 100 gr kaas geraspt, * 100 gr paneermeel, * 4 eetl bloem, * 2 eetl boter, * 1 snufje komijnpoeder, * 1 snufje nootmuskaat, * naar smaak versgemalen peper,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-03-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Kaaskroketten

Kroketen met kaas

INGREDIENTEN

50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-06-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Kaaskroketten

Heerlijk en zelfgemaakt!

INGREDIENTEN

500 g emmental (blok), 100 g paneermeel, 3 eierdooiers, selderiezout,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kaaskroketten

Warme voorgerechten.

INGREDIENTEN

175 gram geraspte oude kaas * 35 gram boter * 30 gram bloem * 2 1/2 dl melk * room * 1 eierdooier * peper * zout * worcestershiresaus * paneermeel * 1 ei.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Kaaskroketten

Lekker als bijgerecht en tussendoortje

INGREDIENTEN

50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie., ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kaaskroketten

Warm tussendoortje

INGREDIENTEN

50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kaaskroketten

Lekker een hartige kroket met kaas mmmmm

INGREDIENTEN

50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kaaskroketten

Zelfbereid is altijd lekkerder. Met dit recept bekom je 30 stuks. Maak ze kleiner en dan heb je borrelhapjes!

INGREDIENTEN

* 150 gr margarine * 300 gr bloem * 10 blaadjes gelatine * 1.5 l melk * 100 gr gemalen gruyere * 300 gr gemalen parmesan * 1 dl room * 3 eidooiers * eiwit * paneermeel * peper + zout + muskaatnoot

  • Internationaal Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  > 120 min.

kaaskroketten

INGREDIENTEN

300gr blanke roux (100 gr boter - 200 gr bloem), 1 liter melk, 300 gr gemalen kaas, peper, zout en nootmuskaat, liason van 2 eierdooiers en 1dl room, olie, alles om te paneren: bloem,anglaise en paneermeel, peterselie

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Kaaskroketten

INGREDIENTEN

50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-10-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Kaaskroketten

INGREDIENTEN

125 g pittige, harde kaas (vb. Oud Brugge, Fagnar, Vieux Chimay), 1/2 liter melk, 75 g bloem, 65 g boter, 4 eierdooiers, 2 eiwitten, paneermeel, vetstof voor de bakplaat

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kaaskroketten

INGREDIENTEN

125 g pittige, harde kaas (bv. Oud Brugge, Fagnar, Vieux Chimay), 1/2 l melk, 75 g bloem, 65 g boter, 4 eierdooiers, 2 eiwitten, paneermeel, vetstof voor de bakplaat.

  • Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-07-2001
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Kaaskroketten

Een hollandse lekkernij

INGREDIENTEN

50 gram boter, 55 gram bloem extra voor paneren, 3 deciliter melk, 125 gram geraspte oude kaas, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, frituurolie.,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-03-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Kaaskroketten

Kroketten met parmesan voor 4 personen.

INGREDIENTEN

50 gram boter, 50 gram bloem, 5 deciliter melk, 150 gram geraspte parmsan, 2 eieren, peper., paneermengsel: bloem, paneermeel, 1 ei., En frituurolie

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Kaaskroketten of bitterballen

Dit jaar eens iets anders op oudejaarsavond ?

INGREDIENTEN

50 gr. boter60 gr. bloem2 dl. bouillon150 gr. geraspte oude kaas2 eetl., gehakte bladselderijversgemalen peperzout2 losgeklopte eierenpaneermeel

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  •  
  •  30-60 min.

Zelfgemaakte kaaskroketten

Wie wil er niet zijn Kids of Husband verrassen!! Of eeeeeeeeeeeeh vinden we kroketten zelf ook lekker??

INGREDIENTEN

25 gram boter 25 gram bloem 2 dl melk ca. 6 el paneermeel 1 ei ca. 4 el bloem 2 dl melk 2 eierdooiers 200 gram gerapte belegen kaas 1 el fijngeknipte bieslook nootmuskaat peper frituurolie

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kaaskroketten van het huis

Niets lekkerder als huisgemaakte kaaskroketten ! Dit recept is van Maria, de moeder van de sterrenchef van "de schone van Boskoop" te Boechout !

INGREDIENTEN

-125g boter, -150g bloem, -5 eieren, -circa 0,75 l (verse) melk, -100g parmezaan, -100g gruyère, -100g emmentaler, -100g gemalen Hollandse kaas, -paneermeel

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2009
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Kaaskroketten of bitterballen

INGREDIENTEN

50 g. boter, 60 g. bloem, 2 dl. bouillon, 150 g. geraspte oude kaas, 2 el gehakte bladselderij, versgemalen peper, zout, 2 losgeklopte eieren, 10 el paneermeel

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Glutenvrije Kaaskroketten

Glutenvrije kaaskroketten met een extra krokant buitenlaagje. Succes gegarandeerd!

INGREDIENTEN

100 gram Glutenvrije Bloem, 125 gram Roomboter, 7 dl Volle Melk, 400 gram kaas:, → 200 gram oude brokkelkaas, → 125 gram mozzarella, → 75 gram belegen kaas, 4 blaadjes Gelatine

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Homemade kaaskroketten

Lekkere zelfgemaakte kaaskroketjes (ik haal er 12 stuks uit) die je als snack of voorgerechtje met een slatje kan klaarmaken. Let wel, je moet deze opvoorhand maken, aangezien de pate 24u moet rusten.

INGREDIENTEN

- 100gr bloem (gewone vloeiende bloem), - 100gr boter, - 120gr gemalen kaas (ik gebruik meestal emmenthaler, maar je kan ook mengen, gebruik alleen niet uitsluitende smeuige kazen), - 2 eierdooiers, - kruiden met peper/zout/nootmuskaat, - eiwit (10 stuks), - chaplure

  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2011
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Pittige kaaskroketten

Variatie op een recept voor kroketten. Er zijn talloze mogelijkheden om te varieren met dit recept, zie ook het door mij ingezonden artikel van Raya over kroketten.

INGREDIENTEN

50 gram boter, 50 gram bloem, 3 dl. koude melk, 3 blaadjes witte gelatine, 2 eierdooiers, 3 el zure room, 100 gram geraspte oude kaas, wat fijngesneden bieslook, 1 theelepel paprikapoeder, wat nootmuskaat, 1 mespunt cayennepeper

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Kaaskroketten of bitterballen

Lekker borrelhapje of bij de lunch.

INGREDIENTEN

Voor 4 personen (8 tot 10 stuks), 50 g. boter, 60 g. bloem, 2 dl. bouillon, 150 g. geraspte oude kaas, 2 eetlepels gehakte, bladselderij, versgemalen peper en zout, 2 losgeklopte eieren, 10 eetlepels paneermeel

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2004
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Tirokrokettes (kaaskroketten)

INGREDIENTEN

* Kaseri (hele harde oude kaas), * Fetta, * filodeeg, * eieren, * paneermeel, * olie om te frituren

  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2011
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kaaskroketten Met Sla

INGREDIENTEN

- 3 eiwitten, , - 250 gr geraspte kaas (gruyere, Gouda), , - zout, , - peper, , - 100 gr paneermeel, , - 1 struik andijvie of bindsla, , - vinaigrettesaus, , - olie om in te bakken, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige Kaaskroketten

12 stuks

INGREDIENTEN

1 pot witte bonen (400 g), uitgelekt, 1 sjalotje, fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 kleine rode peper, fijngesneden, zaadjes verwijderd, 1/2 ei, 100 g pittige boerenkaas, geraspt, zout, peper, chilipoeder, ca. 25 g gedroogd broodkruim, beetje bloem, 1 ei, 2 el neutrale olie,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.
Nieuwste kaaskroketten recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top