Tapas van kaaskoekjes met olijven
Voor de echte bak liefhebsters is dit een leuk recept
Ingrediënten 8 recipe.people
10 zwarte olijven zonder pit 175 gr zelfrijzend bakmeel wat meel voor het uitrollen 1 mespuntje zout 1 mespuntje cayennepeper 25 gr zachte boter 75 gr jong belegen kaas 1 groot ei 5 el karnemelk ,Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden
Bereidingswijze
Snijd de olijven klein. Zeeg het meel met het zout en de peper boven een kom. Prak de boter met een vork door het deegmengsel tot het kruimelig is. Roer de olijven en 50 gr kaas erdoor. Klop het ei los met 3 el karnemelk. Giet het mengsel al roerende bij het meel en kneed het geheel tot een zacht deeg. Rol het deeg op een met meel bestoven werkblad uit tot een lap van 2 cm dik en steek met een vormpje (5-6 cm) 6 rondjes uit het deeg, (Vorm van de deegresten weer een bal, rol die uit en steek er rondjes uit). Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de koekjes met karnemelk en strooi de rest van de kaas erover. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin en gaar.