Amuse van Roomkaas met zalm, pijnboompitten en honing
Een geweldige amuse waar je vrienden nog eens voor terug willen komen. De combinatie van de kaas, noten en honing is geweldig.
200 gram roomkaas 100 gram gerookte zalm 40 gram pijnboompitten geroosterd 1 el honing 4 blaadjes gelatine basilicum fijngemaakt 100 ml slagroom stijf geklopt beetje bieslook
Zet de gelatine in koud water. Maak de pijnboompitten en gerookte zalm zeer fijn(houd ca 30 pijnboompitjes apart). Klop de slagroom stijf. Meng de roomkaas, zalm, pijnboompitjes, slagroom, honing en basilicum en voeg de gelantine toe die 15 sec. in de magnetron gaat.Meng nogmaals goed. Doe dit mengsel in een spuitzak en spuit er mooie amuses van. Steek op iedere amuse een pijnboompitje en leg er een klein stukje bieslook op.
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-09-2006Frans20-30 min.
- Eigen recept
Amusechampignons
Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.
8 niet al te grote champignons, 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden, 100 gram gekookte ham in hele kleine stukjes, fijngehakte peterselie, wat blaadjes peterselie om te garneren, geraspte belegen kaas, bouillon van tablet
- Internationaal Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-01-2009Internationaal Voorgerecht10-20 min.
Amuse van mini hamburgertjes met rucola en cheddar
Echt een feest om zie iets te maken (zie foto)
8 kadetjes, doormidden gesneden 400 gr rundergehakt 25 gr broodkruimel 3 sjalotjes, heel fijn gesneden 1 el dijonmosterd 1 el worcestersaus 80 ml tomatensaus olijfolie, om te frituren 100 gr dun gesneden cheddar, in 24 blokjes van 3 cm gesneden 24 kleine ruculabladeren, stelen verwijderd en in stukjes van 2,5 cm gescheurd 12 cornichons (kleine augurken), in dunne plakjes gesneden
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-07-2006Frans60-120 min.
Amuse van Ossenhaas met Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Een prachtige maar kostbare amuse met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas
100 gr carpaccio van ossenhaas2 eetl. Bertolli olijfolie Riservaca 24 pijnboompitten, geroosterd18 blaadjes rucolaVerse Parmezaanse kaas,gerasptzwarte peper, vers gemalen
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op31-01-2007Frans0-10 min.
Amuse van carpaccio met pesto
Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant.
75 gr. groene pesto - 1 el. groene olijven zonder pit - zout,peper - 20 heel dunne plakjes ossenhaas - 2 el. pijnboompitten - 40 gr. pecorino-kaas, dungeschaafd - basilicum
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-03-2006Italiaans0-10 min.
Amuse
Van tomaat, gezien op de BBC. Bereiding per stuk.
1 cherrytomaat, pesto uit een potje, blokje geitenkaas
- Engels
- 0-10 min.
- Geplaatst op02-11-1999Engels0-10 min.
Amuse
Crostini met pesto
Ingredienten:, , voor de pesto:, , 60 gram oude Spaanse geitenkaas, , 75 gram rucola, , 2 teentjes knoflook, , 60 gram gepelde verse walnoten, , 2 - 3 dl olijfolie (extra vierge), , zout, peper, , voor de crostini:, , 1 bruin stokbrood, , 2 teentjes knoflook, , voor de garnering:, , 1 doosje cherry tomaatjes, , ,
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-11-2004Italiaans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Amuse van ossenhaas & wasabi kaas
Een amuse met mooie smaken en een bijzondere kaas!
50 gr Landana Wasabi kaas, rucola, 100 gr carpaccio van ossenhaas, 2 el olijfolie extra vierge, versgemalen peper, 50 gram pijnboompitten,
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-05-201110-20 min.
Amuse van norirollen met zalm en kaas
Een feestelijke zalmamuse met Japans norivel, wasabipasta en roomkaas met een toef van tuinkers. Voor 12 amuses.
250 g. Gerookte zalm, 1 gedroogd norivel (wier), in 6 repen gesneden, 100 g Roomkaas, wasabipasta, 10 g tuinkers, Limoen in vieren gesneden, als garnituur
- Japans
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-04-2010Japans10-20 min.
- Eigen recept
Amuse van beenham,zachte kaas en komkommer
100 gram gebraden beenham, 1 doosje smeerkaas (smaak naar keuze), 1/2 komkommer, 1/2 limoen (geperst), 2 a 3 eetlepels room,
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-12-200910-20 min.
Amuse: zalmrolletjes met limoenricotta
1 limoen, 1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g), zout en (versgemalen) peper, 200 g gerookte zalmfilet, 1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-12-20100-10 min.
Madeleines(cakejes/hartig taartje) met ham en kaas als amuse
Leuke caekjes(hartig mini taartje) als een amuse of voorgerechtje. Mooi geserveerd in een amuse schaaltje.
80 gram bloem, 1 zakje gist, 2 eieren, 5 el zonnebloemolie, 2 el geraspte gruyere geraspt, 2 dessertlepels geraspte Parmezaanse kaas, 1 mespuntjes nootmuskaat, Zout en peper, 1 plak gekookte ham,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-04-2011Frans10-20 min.
amuse Tritaria
Amuse van drie toastjes geserveerd met verschillende smaken tartaar en rundvlees
225 gram tartaar, zeer fijn gemalen, 1/3 casino wit brood, Pesto Tartaar:, 30 gr Parmezaanse kaas, 2 knoflook tenen, 20 gr pijnboompitten, 20 gr gemalen amandelen, 2 el gehakte bieslook, 20 gr verse balisicumblaadjes, mespuntje zwarte gemalen peper, 0,5 dl olijfolie, 1 el mayonaise, , Knoflook Tartaar:, 2 tenen knoflook, 1 el mayonaise, 5 zwarte olijven zonder pit, 1 takje dille, 3 takjes kervel, 3 sprieten bieslook, zout en peper, , Kruiden Tartaar:, 40 gr kruiden-boursin, 2 el gehakte peterselie, 1 el mayonaise, , Garnering:, 3 el fijn gehakte peterselie, 1 radijsje
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-12-2004Frans Voorgerecht20-30 min.
Amuse: Kruidenricotta met krokante ham
Bevat per eenpersoonsportie: Energie 60 kCal - Eiwit 5 g - Vet 4 g - Koolhydraten 1 g
6 plakjes coppa di parma (ham), 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden, 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden + 8 blaadjes, 1 eetlepel citroensap, 125 g ricotta (kaas), 8 theelepels houmous
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-01-200810-20 min.
Olijven -monchou creme met Parmezaanse kaas als amuse
Heerlijk bij de borrel!! Is een
100 gram olijven zonder pit 75 gram Parmezaanse kaas 1 teentje knoflook 100 gram monchou
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-03-2004Frans0-10 min.
Amuse Van Zalm
Canape au Saumon Fume
300 gram gerookte zalm,6 eieren, 3 dl room, 150 gram Mascarpone kaas, 0,5 bos bieslook, peper,zout, 50 gram boter., ,
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-04-2000Frans10-20 min.
Amuse van bladerdeeg gevuld met olijven,kaas en amandelen
De bladerdeeg hapjes worden in prachtige plakjes gesneden.
75 gr zwarte olijven 2 tl grove mosterd4 plakjes bladerdeeg100 gr amandelen25 gr parmezaanse kaas2 el verse basilicum 1/4 tl zout1/2 tl peper3 el olijfolie60 ml melk,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-11-2004Frans30-60 min.
Gefrituurde kaas-borrelhapje als amuse bijvoorbeeld.
Kaaskroketjes in knikkervorm. En heel eenvoudig om te maken. Je kunt er vrijwel elke kaassoort voor gebruiken. Van belegen tot brokkel, van koe tot geit; allemaal op hun eigen manier.
2 eierdooiers, 2 teentjes knoflook, gepeld, 30 gr bloem, 300 gr geraspte kaas (of kaas naar keuze)
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-11-2010Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
Roti-like Amuse.
Heerlijke Amuse met de smaak van roti: pittig gekruid gehakt, gebakken aardappel puree, kaas, kerrie samen in een klein gerechtje.
Voor 8 kleine amuses:, , - 180 gram gemengd gehakt., - 220 gram aardappel, met rasp tot bijna puree geraspt., - Kaas., - wraps, liefst rotiwraps maar gewone kunnen ook. Ik koop ze gewoon in de supermarkt., - zout en peper., - knoflookolie, olijfolie kan ook., - Basilicum., - Pinda`s, zo klein mogelijk gehakt., - Sambal., - Groene sla, ijsberg of rucola., ,
- Surinaams
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-05-2012Surinaams10-20 min.
Amuse gueulles
Mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peper
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-09-2002Frans0-10 min.
Amuse van zalmtartaar
, , voor 10 hapjes, , 150 gr gerookte zalm, , scheutje creme fraise, , 1 theelp tomatenblokjes zonder vel, , peper, , 10 plakken stokbrood, , olijfolie, , 5 olijven, , 1 teenthje knoflook, , scheutje olijfolie, , 1 theelp parmenzaanse kaas, , 1 takje dille, ,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-03-2005Nederlands0-10 min.
Rosbief amuse
Lekker en simpel!
6 plakjes rosbief, 2 handjes rucola sla, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel balsamico mayonaise, Parmezaanse kaas snippers, verse peterselie
- Italiaans Amuse
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-02-2016Italiaans Amuse0-10 min.
Amuse van Mozzarella met rucola en parmaham
Amuse, een hapje vol tegenstellingen, een recept uit de wining en dining.
Voor 4 stuks:, 2 kleine bolletjes mozzarella, gehalveerd - 2 plakjes parmaham, gehalveerd - 1 eetlepel olijfolie - 1 blaadje basilicum, fijngesneden - 4 takjes rucola
- 0-10 min.
- Geplaatst op28-12-20050-10 min.
Amuse Van Schapenkaas
Een zuiver produkt
4 ons schapenkaas. 6 plakjes rosbief. 2 eetlepel honing, 4 gepelde walnoten, 3 el koksroom, 1 el. mierikswortel, een paar oesterzwammen.
- Nederlands Tussengerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-04-2000Nederlands Tussengerecht10-20 min.
Amuse met paling
Een heerlijke zachte smaak die de paling zeer goed tot zijn recht doet komen
, 200 gram roomkaas, 150 gram paling, 100 ml slagroom, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 4 blaadjes gelatine, dille, zout peper, ,
- Wereld Amuse
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-04-2014Wereld Amuse30-60 min.
Amuse van Wentelteefjes met Gorgonzola en rozemarijn
Een leuke en lekkere amuse!!!(Maar hier wil ik ook ZOMAAR ook wel mee verwend worden!!)
75 gram Gorgonzola 2 el creme fraiche 2 el medium dry sherry 2 taakjes rozemarijn peper 8 sneetjes wit casinobrood 1 groot ei zout ca. 3 el olijfolie.
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-08-2003Frans10-20 min.
- Eigen recept
Amuse van gevulde dadels
Een hartige amuse ! Ook uitstekend als borrelhapje of voor een receptie
6 dadels (vers), 12 amandelen, 4 plakjes ontbijtspek, 5 eetl. geraspte kaas (jonge), 1 steel bleekselderij, 2 eetl. crème fraîche, 1 takje verse koriander, 1 theelepel mediterrane kruiden, partje citroen
- Multi-cultureel Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-03-2009Multi-cultureel Voorgerecht10-20 min.
Amuse: broccolimousse met gerookte zalm
300 g Broccoliroosjes, 90 g Parmezaanse kaas, 1 el Mosterd, 2 el Crème fraîche, 14 blaadjes Veldsla (kleintjes), 75 g Gerookte zalm, 1 el Zalmeitjes, Peper en zout, Bieslook, fijn gesneden voor garnering
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-12-201010-20 min.
Amuse met aardappel, zalm en geitenkaas
Anders dan anders!! En een amuse serveren voor een etentje is gewoon HELEMAAL GEWELDIG
2 grote aardappels (vast Kokend) 4 tl Indiase currypasta madras (pot) 3 el olijfolie,peper en zout 100 gram geitenkaas (chevre) 100 gram gerookte zalmfilet 12 sprietjes bieslook.
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op24-08-2003Frans0-10 min.
Amuse van gegrilde rollade van groenten en geitenkaas
Echt een kunstwerkje om te zien. Leuk om dit zo te serveren
60 gr verse basilicum 30 gr pijnboompitten, geroosterd 2 knoflookteentjes 50 ml olijfolie 25 gr fijn geraspte Parmezaanse kaas 4 rode paprika?s 1 aubergine, in de lengte in plakjes gesneden 60 ml olijfolie, plus extra om te bestrijken 100 gr zachte geitenkaas, licht geklopt tot hij glad is 15 verse basilicumbladeren 1 olijvenbrood, zonder korst in plakken gesneden
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-08-2006Frans30-60 min.
Amuse Roquefort Tompouce
40 gram Roquefort kaas, 2 el creme fraiche, 1 klein bolletje gember, 4 rechthoekige kaaskantjes, spuitzak met kleine kartelmond, 4 amuselepels
- Frans Voorgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-10-2000Frans Voorgerecht60-120 min.
amuse aubergine parmigiana
1 aubergine (300 g), in 6 plakken van ca. 1 cm dik, olijfolie, 120 g buffelmozzarella, 100 g tomatensaus, 6 theelepels versgeraspte Parmezaanse kaas, 12 blaadjes basilicum,
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-12-2009Italiaans0-10 min.
- Eigen recept
(amuse) Met Hollandse garnalen gevulde paddenstoelen
Heerlijk amuse hapje ,als voorproefje op een heelijk diner
4 grote champignons, 100 gram Hollandse garnalen, 25 gram gemalen gruyere, 1 dl. room, 25 gram boter, peper en zout, enkele takjes peterselie,
- Internationaal Bijgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-08-2009Internationaal Bijgerecht20-30 min.
Amuse van gefrituurde mozzarella kroketjes met chili-pestosa
Leuk om op te dienen op piepklein schoteltje met een leuk klein amuseschaaltje waarin je de chili-pestosaus doet.
150 gr bloem, 150 gr maiszetmeel, 500 gr mozzarella, 2 eieren, losgeklopt, 375 ml water, 100 gr broodkruim (of paneermeel), plataardige olie om te frituren., CHILE-PESTOSAUS, 90 gr pesto van zongedroogde tomaatjes, 160 ml zoete chilisaus.,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-10-2004Frans20-30 min.
- Eigen recept
Amuse van geitenkaas met olives confiturées
Verrassend eenvoudig hapje voor tussendoor om indruk mee te maken, als voorgerechtje of als amuse.
Geitenkaas (van de rol), Olives confiturées (van Accent dOc)
- Frans Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op21-08-2010Frans Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
Amuse van artisjok met geitenkaas
Hartige amuse of borrelhapje
4 artisjokharten niet uit blik,1 teentje geraspte knoflook,kleingesneden bosje basilicum, 50 gr. harde geraspte geitenkaas, zout en peper, 6 zwarte olijven zonder pit doormidden gesneden. of reepjes ansjovis
- Internationaal Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-03-2009Internationaal Bijgerecht10-20 min.
Amuse van artisjok met geitenkaas
Een pracht om te zien
1 blikje artisjokkenharten 2 teentjes knoflook, geperst bosje basilicum 50 gr harde geitenkaas, geraspt zout en peper 6 zwarte olijven zonder pit, doormidden gesneden, ,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-12-2006Frans20-30 min.
- Eigen recept
Aubergine parmigiano (amuse)
12 lepels
* 1 aubergine (300 g), in 6 plakken van ca. 1 cm dik, * olijfolie, * 120 g buffelmozzarella, * 100 g tomatensaus, * 6 theelepels versgeraspte Parmezaanse kaas, * 12 blaadjes basilicum,
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-08-2009Italiaans10-20 min.
Amuse van roquefort met worteltjes
Weer een lekkere maar toch simpele amuse.
100 gr winterpeen 100 gr roquefort cayennepeper
- Frans
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-02-2007Frans0-10 min.
Amuse in een glaasje
Leuke amuse
Voor pompoenmouse:, ongeveer 1/4 pompoen, Beetje kippenbouillon, peper en zout, , Mozzarella creme:, 1 bol buffelmozzarella, Scheut slagroom, e.v.t. stukje vruchten brie of een andere zoete kaas, , Basilicum pesto:, 15 gram verse basillicum, 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten, 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas, 4 eetlepels olijfolie, peper en zout, , Rode bietenmouse:, 2 gekookte bieten, scheut yochert, beetje mierikswortel ( uit potje), Beetje limonade siroop ( van rood fruit), , Bekertje slagroom ongezoet
- Amuse
- 60-120 min.
- Geplaatst op28-12-2013Amuse60-120 min.
Rundvleesrolletjes aan spiesjes met kaas en kruiden
Echt een prachtige amuse/ borrelhap om voor de dag te komen. Echt ook leuk om te maken.
125 gr ricotta, 1 el peterselie, 1 el basilicum of bieslook fijngesneden., 1 el kleingesneden lente-ui, 2 tl citroensap, Peper, 6-8 plakjes rundrookvlees, 8-12 satéstokjes, 6 lente-uitjes, in korte stukjes, 24 rode of gele kerstomaatjes, Gemengde sla,
- Frans
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-09-2009Frans20-30 min.