Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Jus

Jus recepten (5.221) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Draadjesvlees van Oma

Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten.

INGREDIENTEN

500 gram sukadelapjes of riblappen, scheutje azijn of rode wijn, 2 plakken ontbijtkoek, 1 ui, mosterd, 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, peper, zout, appelstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Echte (zalige) winter ovenschotel

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

INGREDIENTEN

1 - 1, 5 kg aardappels, kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oma Ida`s Shoarma hap

Alweer zo′n over(n)heerlijke complete maaltijd van onze grootmoeder. Zelfs mijn neefje van 18 maanden vrat er z′n handen bij op ! Heel erg lekker en....eenvoudig. Wie durft ?

INGREDIENTEN

600 gr Shoarmavlees, 800 gr. Aardappelen, 600 gr Prei, 200 gr. Kaas (geraspt)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

jus

INGREDIENTEN

1 grote ui versnipperd, 3 teentjes knoflook geperst, 1 eetlepel paprikapoeder, 50gram boter (gebruik voor extra smaakvolle jus ong. 75 gr room- of bakboter of gebruik restje boter van gebakken vlees) 1 theelepel gemberpoeder en 1 eetlepel maizena, 1 half boullion blokje rundvlees, 250 ml water, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.

jus

Een lekkere jus uit een pakje met een eigen \"touch\"

INGREDIENTEN

*2 pakjes jus, *1 liter water, *boter (of vet waar vlees in gebraden is), *1 ui, *ongemalen foelie, *hele kruidnagel, *laurierblaadje, *2 plakjes ontbijtkoek, *worcestershiresaus, *klein blikje tomatenpuree

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  •  
  •  10-20 min.

Jus

Erg hollands !

INGREDIENTEN

Vleesaanbaksels, nadat je het vlees gebraden hebt, 2 dl warm water, 1 el melk, 1 dl tomatenpuree en wat gefruite uitjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

jus

Lekker bij de vlees

INGREDIENTEN

1 ui, 250 gr. boter, peper/zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2001
  •  
  •  0-10 min.

Grootmoeders hachee

Grootmoeders tip: Je kunt de hachee ook eens met appeltjes en stroop maken. Laat daarvoor de azijn achterwege en voeg 2 el. rinse appelstroop toe. Stoof 2 geschilde, in partjes gesneden zure appels de laatste 15 min. met de hachee mee. Of snijd 2 tomaten klein en stoof die nog 10 min. mee.

INGREDIENTEN

5 uien, 50 gr. boter, 600 gr. hacheevlees, zout, peper, 2 el. bloem, 1 runderbouillonblokje, 1/2 l. warm water, 2 el. azijn, 1 tl. suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Draadjesvlees op z`n Vlaams

Een heerlijke zoete Belgische stoofschotel van rundvlees.

INGREDIENTEN

1,5 kilo rundvlees (bijv.runderlappen), 75 gr. boter, 5 grote uien in ringen, kastanje champignons 2 bakjes, (evr. tomaten in stukjes), 2tot 3 eetl. bloem, 1 flesje Leffe (donker Belgisch bier ), 8 kruidnagels (of poeder), 8 jeneverbessen (kneuzen), 4 laurierblaadjes (of poeder), flinke eetlepel 5 spices, 2 rundvlees bouillontabletten, 5 teentjes knoflook in stukjes snijden, peper-zout, 3 eetl. mosterd (eigen smaak), 8 eetl. bruine suiker`

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

pasoa jus

INGREDIENTEN

Jus dorange, Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op13-06-2000
  •  
  •  

Passoa jus

INGREDIENTEN

Anders, Jus dorange

  •  …
  •  
  • Geplaatst op25-11-1999
  •  
  •  

pasoa jus

INGREDIENTEN

Jus dorange, Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op24-06-1999
  •  
  •  

Pasoa jus

INGREDIENTEN

Jus dorange

  •  …
  •  
  • Geplaatst op08-06-2000
  •  
  •  
  • Eigen recept

GEHAKTBALLEN MET JUS

INGREDIENTEN

1 kg ongekruid, gemend of rundergehakt, 2 t zout, 1/2 t zwarte peper, 1 t geroosterd korianderzaad en erna gemalen, 1/4 t kruidnagel poeder, 1/4 t droge tijm, 1/4 t piment poeder, 1/4 t nootmuskaat, 1 e bruine azijn, boter voor bakken van gehaktballen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2010
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ontvette Jus

Info en werkwijze

INGREDIENTEN

Jus bestaat uit vet, water en roosteringsproducten van het vlees.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Bessen Jus

INGREDIENTEN

Vruchtensap, Jus dorange, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op08-07-2002
  •  
  •  

Capri Jus.

INGREDIENTEN

Jus dorange, Campari, Abricot

  •  …
  •  
  • Geplaatst op11-12-1999
  •  
  •  

Vegetarische Jus

Ook zonder vlees te braden heb je een lekker jus!

INGREDIENTEN

Voor ca. 450 ml. jus:, - 2 eetl. plantaardige olie, - 1 kleine ui, fijngehakt, - 30 gram volkorenmeel, - 1/4 theel. gedroogde tijm, - 450 ml. groentebouillon, - zout en versgemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gehaktballen, met jus!

Heerlijk en makkelijk te maken

INGREDIENTEN

350/400 gram gemengd gehakt (jumbo vinden wij het lekkerst bij dit recept), 1 ei, een halve ui, gesnipperd, 0ng. 4 el paneermeel, peper en zout, water, * eventueel een zakje jus (poeder) als extra smaakmaker in de jus, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

pikante jus

Iets van mezelf en iets van maggi

INGREDIENTEN

1 zakje pikante jus van maggi, 50 gr uitgebakken spekjes, 25 gr roomboter 250 ml water.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gehaktbal met jus

We zouden bijna vergeten hoe het moet....

INGREDIENTEN

Voor de gehaktbal:, 500 gr gehakt, 100 gr paneermeel, 1 ei, 1 ui, 1 eetl mosterd, zout en peper, paprikapoeder, nootmuskaat, gemberpoeder, boter, Voor de jus:, braadvocht, 1 eetl. tomatenpuree, 1 theekopje bouillon, iets aangemaakte maizena

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Vleesrol met jus

De smaken van ingredienten passen goed bij elkaar. En de jus erbij maakt dit helemaal af. braadkruiden voor kip http://www.smulweb.nl/recepten/1421630/Bbq-vlees-en-kip-kruiden-maakt-je-zelf , perenchutney http://www.smulweb.nl/recepten/1394527/Peren-chutney

INGREDIENTEN

, VOOR GEHAKTKRUIDEN, 1 kg rundergehakt, 1-2 ei, 1+1/2 t zout, 2 e chutney (perenchutney), 1 t van elk; gedroogde selderij, rozemarijn, oregano, salie,1/4 ttijm, 1/2 t zwarte peper, zoveel paneermeel om een stevige gehaktmengsel te maken (indien nodig), , 1. Meng gehakt met ingredienten en druk gehakt uit tot rechthoek op een grote stuk huishoudfolie., , VOOR VULLING, olie voor fruiten, 1 ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 250 g champignons, in kleine blokjes, zout, peper, 1 t Worcestersaus, , 1. Fruit uien en knoflook tot zacht., 2. Voeg champignons erbij en bak tot zacht., 3. Voeg de Worcestersaus erbij en roer goed door., 4. Breng op smaak met zout en peper.Laat deze mengsel afkoelen., , VOOR VLEESWORST, 1 grote varkenshaas of3 hamlappen, braadkruiden voor kip, zoveel om hamlappen of varkenshaas goed op smaak te brengen, , 1. Breng hamlappen of varkenshaas op smaak met braadkruiden (link van braadkruiden vind je bij omschrijving), 2. Als je hamlappen gebruikt, moet je het even als worst opbinden, met touw of sate stokjes zodat er een worst vormt. ., 3. Kook varkenshaas of hamlappen tot precies gaar en laat het vlees in vocht afkoelen. (vocht word later in jus gebruikt), , VERDER, 300 g gebalanceerde spinazie (uit diepvries kan ook), 150 g belegen Cheddar kaas, geraspt of ander belegen kaas (ik had grof geraspt Parmezaanse kaas, zo die gebruikte ik dan ook en het past prima), Franse mosterd, spekrepen (vleeswaar) ik had pancetta en ontbijtspek om en om gemengd over vleesrol

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

MAKEN VAN EEN JUS

Jus bij gebakken en gedraden vlees

INGREDIENTEN

Braadvet van gebraden of gebakken vlees - 100ml bouillon of water - 10 g ui - flinke mespunt tomatenpuree - mespunt laurierblad poeder(niet te veel) - klein beetje bloem,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-06-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

HET ALLERLEKKERSTE DRAADJESVLEES RECEPT VAN OMA

Super de luxe lekker en herinnert je aan je kindertijd.

INGREDIENTEN

500 gr. sukadelappen of riblappen; ketjap manis; azijn of rode wijn; 2 plakken ontbijtkoek; 1 ui; mosterd; 1 laurierblaadje; kruidnagels; tijm; oregano; basilicum; peper; tomatenketchup; appelstroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-09-2006
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Magere Jus

INGREDIENTEN

Stukje ui, 5gr margarine, peper, 1theel.bloem, 21/2 dl bouillon.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kappertjes jus

Deze jus is voor rosbief.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

gehaktbal met jus

INGREDIENTEN

2 sneetjes wit brood, 150 ml volle melk, 3 sjalotten, 75 g boter, 250 g gehakt half-om-half, 250 g rundergehakt, 1 ei, losgeklopt, 1 mespunt nootmuskaat, geraspt, 2 el mosterd, 4 el bloem, 150 ml runderbouillon, warm (van tablet)..

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  30-60 min.

Honing jus

Deze jus is voor bij rollade.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Room jus

Deze jus is voor bij een rollade.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Cranberry jus

Deze jus wordt geserveerd bij een rollade.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere Jus

INGREDIENTEN

Zie recept

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-07-2000
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Belgische jus

Deze jus is voor bij een rollade.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2010
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gember jus

Deze jus is voor bij rosbief.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2010
  •  
  •  30-60 min.

lekkere jus

Voor degenen die geen jus kunnen maken

INGREDIENTEN

Eigen braadvet,water,en mix voor bruine saus van Honig

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Champignon jus

Deze jus is voor bij rosbief.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kruidige jus

Deze jus wordt geserveerd bij een rollade.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bourgondische jus

Deze jus is voor bij rosbief.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2010
  • Frans
  •  30-60 min.

Speklapjes met jus

Gewoon lekkere stoof speklapje voor door de week.

INGREDIENTEN

, MARINADE, 1-2 e olie, 1 e Worcestersaus, 1 t tomatenpuree, 1 t zout, 1/4 t zwarte peper, 1 t cayennepeper, 1 t gedroogde salie, , boter voor bakken van het vlees, , 1. Meng marinade ingredienten en wrijf het vlees ermee in., 2. Laat 2 uur in koelkast marineren., 3. Bak speklapjes mooi krokant in boter en haal uit pan.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse jus

Deze jus is voor bij rosbief.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-07-2010
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Vegetarische Jus

Nog niet zelf geprobeerd, maar ik hoor graag jullie reactie! (Bron: Ekko-kookboekje)

INGREDIENTEN

4 dl. water*2 el. margarine*1 el. tarwemeel* 1 tl. ketjap (of tamari)*1 tl. marmide (of ander gistextract)*1 tl. tomatenpuree of ketchup*koenjit*dragon*komijn*knoflook*zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top