1. Home
  2. Recepten
  3. Jonnie Boer Kruiden

Jonnie boer kruiden recepten (48)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zwolsche stoof van Jonnie Boer

Een van de fijnste dingen van de herfst en winter vind ik dat je weer van deze heerlijke stoofpotjes op het fornuis hebt staan, waar je hele huis naar geurt. Maak maar gerust een grote pan van deze voortreffelijke runderstoof want de tweede dag is het zelfs nog lekkerder. Normaal gesproken ben ik niet zo van de kant en klaar kruiden maar van de blikjes van Jonnie Boer ben ik wel degelijk een fan. Ik heb deze keer ook gewoon het originele recept overgenomen maar ik heb het natuurlijk wel in eigen keuken gemaakt TIP: Met mijn heerlijke Mousseline-van-aardpeer-en-aardappel  erbij kun je met kerstmis, een ander dineetje of gewoon voor jezelf een super makkelijk te bereiden feestmaaltijd op tafel zetten. Deze stoof kun je ook prima al een dag van te voren maken, het wordt er dan alleen nog maar lekkerder van.

INGREDIENTEN

- 850 gram rundersukade (of riblappen) - 1 prei - 1 ui - 1 wortel - 2 el Zwolsche stoof (kruiden) - 1 potje zilveruitjes - 4 el Balsamico azijn - 2 dl rode wijn - 6 dl runderbouillon - zonnebloemolie (of olijfolie) - 150 gram roomboter

Bereidingswijze

1. Snijd de prei en wortel fijn en snipper de ui. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2 cm. 2. Verhit in een pan olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan. 3. Bak in de pan de fijngesneden groenten. Blus dit af met rode wijn en laat dit iets verdampen. Voeg hierbij de Balsamico azijn, Zwolsche Stoof en het gebakken vlees. 4. Voeg bouillon toe en doe de deksel op de pan. Laat het vlees ongeveer 3 uur, op zacht vuur, gaar sudderen. 5. Voeg de boter aan het vlees toe en laat de stoof nog even doorkoken. 6. Voeg als laatste de zilveruitjes toe en verwarm nog minimaal 10 min.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Funghi Trifolati van Jonnie Boer

Nog een blikje van de serie kruidenblikjes van Jonnie Boer. Niet omdat ik er reclame voor wil maken maar gewoon omdat ik er zelf heel erg tevreden over ben. Ik heb ze een keer als voorgerecht gemaakt zoals ik in dit recept beschreven heb, geserveerd met brood maar het kan ook op toast of als borrelhapje. Een andere keer had ik geen tijd en moest er snel een bijgerecht op tafel komen en toen heb ik, heel simpel, de champignons gebakken en er enkel een eetlepel van de kruiden doorheen gedaan. Hoe simpel kan het zijn 

INGREDIENTEN

- 500 gram champignons of andere paddenstoelen zoals oesterzwammen of gemengde paddenstoelen o.i.d., - 2 tenen knoflook, - 1 el olijfolie, - peper en zout, - 1 el Funghi Trifolati (van Euroma/Jonnie Boer), - droge witte wijn of citroensap, - enkele takjes peterselie, - optioneel: ham of ui/sjalot

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2019
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

De HOTDOG van Jonnie Boer met frisse twist

Een verrassende Marokkaanse twist op de bekende Amerikaanse hotdog! De Ras el Hanout maakt de mayonaise warm en kruidig, en de Merguez worstjes zijn een bekende in de Noord-Afrikaanse keuken. Een ideaal lunch- of partygerecht! Klaar in 15 minuten. Al verschillende keren gemaakt, super lekker.

INGREDIENTEN

4 pistoletjes of andere langwerpige broodjes, 4 Merguez worstjes, 1 el Ras el Hanout kruiden, Jonnie Boer, 4 el mayonaise, 1 komkommer, 3 el witte wijnazijn, 1 el kristalsuiker, Handjevol verse muntblaadjes, grof gehakt

  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-03-2015
  • Fusion
  •  10-20 min.

Stoofpot van kip en krieltjes met piccadillo van Jonnie Boer

Piccadillo is ook weer een van de heerlijke kruidenmengsels in de bekende vierkante blikjes van Jonnie Boer. Op een van mijn struintochten kwam ik dit recept tegen. Malse kipdijfilet die van te voren even wordt gemarineerd met de piccadillo melange. Volgens het originele recept was het maar 5 minuten marineren, maar laat de kruiden gerust wat langer intrekken Een beetje aangepast en met eigen foto's zet ik het hier neer.

INGREDIENTEN

- 500 gram kip(dij)filet, in stukjes gesneden, - 3 el Piccadillo melange van Jonnie Boer, - 2 uien, in halve ringen, - 600 gram krieltjes, - 2 teentjes knoflook, fijngehakt, - enkele takjes rozemarijn, - 3 paprika's (bijvoorbeeld, rood, oranje, groen), - 200 gram crème fraiche, - 100 gram olijven, - 100 ml water (of bouillon), - olijfolie, - peper en zout

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2019
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tempura van Tilapiafilet met Caribbean Spice kruiden

Hoofdgerecht met vis

INGREDIENTEN

1 aubergine, 150 gram tagliatelle, 300 ml spa rood, 160 gram bloem, 300 gram tilapiafilet, 100 ketjap manis, 1 theel. tomatenpuree, 2 eetl. gembersiroopzeezout, 1 eetl. Jonnie Boer Caribbean Spice, zonnebloemolie om te grillen en te frituren

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2014
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Thaise pompoensoep met zoete aardappel

Het aanbod van pompoenen is in de herfst altijd het grootst.  In winkels en op de markt zie je ze in allerlei, kleuren, afmetingen en soorten liggen. Ik heb voor dit recept voor de flespompoen (butternut squash) gekozen. Deze pompoensoep sluit mooi aan bij al mijn andere Thaise recepten. De rode curry kruiden van Jonnie Boer (die ik gewonnen heb met de bbq-battle voor mijn ingezonden kruidenboter) komen in deze soep uitstekend tot zijn recht. In plaats van deze rode curry kruiden kun je ook een rode curry pasta gebruiken. Voeg dan eventueel een beetje gember en steranijs toe omdat dit ook in de kruidenmix gebruikt wordt. TIP: Als je vers citroengras (Sereh) gebruikt, kneus dan alleen de stengels en laat ze verder heel, want je moet het er weer uitvissen voor je de soep pureert.  Vind je dit teveel gedoe gebruik dan gewoon citroengras uit een potje of poeder. Ook kun je als alternatief limoensap gebruiken (sap van ½ limoen) Vers citroengras is wel het lekkerste. NB: Sinds de Thai Red Curry van Jonnie Boer uit het assortiment is gebruik ik 1 el rode curry pasta aangevuld met een beetje steranijs, gember, kardemom en kruidnagel om de smaak zoveel mogelijk te evenaren.

INGREDIENTEN

1 flespompoen, 1 zoete aardappel, arachideolie, 2 teentjes knoflook, 4 sjalotjes, 1 stengel citroengras (sereh), 1 l kippenbouillon, 1 blik kokosmelk, 2 el vissaus (nam pla), 1 el rode curry poeder Jonnie Boer (of 1 el rode curry pasta, met een beetje steranijs, gember, kardemom en kruidnagel), 1 bosje koriander

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2014
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Bourgondische runderstoof

De meeste blikjes kruiden van Jonnie Boer ken ik al en toen ik onlangs het nieuwe blikje 'Zwolsche Stoof' tegenkwam kon ik niet anders dan deze meenemen om een keertje te proberen. Aangezien ik dol ben op stoofpotjes en verandering van spijs doet eten bleef het niet lang ongebruikt in de kast staan Dit recept is zo ongeveer een combinatie van de Zwolsche runderstoof van Jonnie Boer en het klassieke recept van Boeuf Bourguignon.

INGREDIENTEN

- olijfolie/roomboter, - 1 kilo rundersucade (of riblappen), - 1 prei, - 2 uien, - 1 wortel (eventueel te vervangen door pastinaak), - potje zilveruitjes, - 250 gram champignons, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 el Zwolsche Stoof van Jonnie Boer, - 3 tenen knoflook, - 4 el balsamico azijn, - 200 ml rode wijn, - 500 ml runderbouillon, - peper en zout naar eigen smaak,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2018
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Champignonroomsaus met Funghi Trifolati

Nu ik eenmaal zo'n blikje Funghi Trifolatie (van Jonnie Boer) in huis heb merk ik dat ik er niet alleen de Funghi-trifolati-van-jonnie-boer mee maak.  Deze champignonroomsaus met de Funghi Trifolatie kruiden is erg lekker bij een varkenshaasje en omdat ik mijn man geen groter plezier kan doen dan 'gewoon' aardappels, vlees en groenten, heb ik de 'gewone' champignonroomsaus lekker met deze heerlijke kruiden opgepimpt. TIP: De saus is niet alleen lekker bij varkenshaas maar ook bij een biefstuk, kipfiletje of bij de pasta.  

INGREDIENTEN

- 400 gram (witte) champignons, - beetje boter of olijfolie, - 250 ml room, - 1 el Funghi Trifolati kruiden (Jonnie Boer), - 1 el vieux (of cognac), - peper en zout naar smaak, - optioneel: gehakte peterselie of bieslook,

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2019
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Perzische gevulde paprika met gehakt

Recept met Jonnie Boer Baharat kruiden. Baharat betekend letterlijk specerij in het arabisch. Het is een populaire kruiden melange in het midden-oosten. De geur is heerlijk en doet je ook daadwerkelijk aan origineel arabische keuken denken. Veel 'warme' aroma's dus.  Baharat is een kruidenmix van zwarte peper, paprikapoeder, gemalen komijn, koriander, kruidnagels, nootmuskaat, kaneel en kardamom.   

INGREDIENTEN

300 gr gehakt (runder of half-om-half)), 1 ei, 1 beschuit, 1 el Baharat kruiden (Jonnie Boer), 1 rode paprika, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 1 sjalotje (fijngehakt), Geraspte kaas voor gratineren

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2015
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spicy Thai Green Curry boontjes

Sajoer boontjes zijn een klassieker uit de Indische keuken, maar met dit recept geef je sperziebonen juist een pittige Thaise draai. Bereidingstijd 15 minuten.

INGREDIENTEN

1 volle el Thai Green Curry kruiden, Jonnie Boer, 500 gram sperziebonen, 1 witte ui, grof gesneden, 1 stengel citroengras, Scheut groene Tabasco, naar smaak, Olie om in te bakken,

  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Thais Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Crostini's met Midden-Oosterse kip

Crostini's met Midden-Oosterse kip, citroenmascarpone en rucola.

INGREDIENTEN

3 kippendijen, 3 el baharat kruiden ( Jonnie Boer), 5 el mascarpone, sap en rasp van een 1/2 citroen, 1 handje rucola, peper en zout, 10 plakken stokbrood, olijfolie, 2 t knoflook

  • Arabisch Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2015
  • Arabisch Amuse
  •  20-30 min.

Indiase bloemkool met garam masala

Deze Indiase gekruide en geroosterde bloemkoolroosjes vormen het ideale bijgerecht. Heel veel spannender dan de Hollandse bloemkool met kaas of een papje. 

INGREDIENTEN

1 volle el Garam Masala kruiden, Jonnie Boer, 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden, 1 middelgrote witte ui, in grove stukken gesneden, 5 teentjes knoflook, fijn geperst, 2 tot 3 el olijfolie, Zeezout,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

BAHARAT dip: basis voor verschillende gerechten.

Hier voor u ligt een veelzijdige basis om naar hartelust te gebruiken en serveren op verschillende manieren: Omdat de Baharat melange van Jonnie Boer uit verschillende specerijen bestaan en daarom een zeer specifieke rijke smaak heeft, heb ik deze simpele basis bedacht. 

INGREDIENTEN

-Griekse yoghurt ong 250 gram, - Baharat kruidenmelange* van Jonnie Boer 2 theelepels, - (Zee-/Himalaya )zout naar smaak, - Eventueel extra knoflook (poeder), , *:paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagels, cayennepeper.

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2015
  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mexicaanse ovenschotel lekker romig en snel klaar in 30 minuten

Gesmuld van deze heerlijke en snelle Mexicaanse ovenschotel. Lekker met geruld gehakt, Mexicaanse groentemix en natuurlijk bonen. Ik had nog wat roomkaas over dat heb ik door de ovenschotel gemengd. Dat maakte de ovenschotel nog veel lekkerder. Geen picadillokruiden? Gebruik dan je eigen samenstelling van Mexicaanse kruiden (leuke tips)

INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt, 2 eetlepels zonnebloemolie, 400 gram Mexicaanse groentemix, 3 eetlepels Chipotle saus (in plaats hiervan kun je ook chiliaus gebruiken), 100 gram tomatenblokjes (uit blik), 2 tl. Piccadillo kruiden van Jonnie Boer (of eigen kruidenmix zie bij leuke tips), 1 blik donkere kidneybonen (inhoud plm. 400 gram), 100 gram roomkaas (zonder kruiden), 100 gram pittige belegen geraspte kaas, ½ zak tortillachips,

  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2018
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Baharat gekruid Tofu satés

This will put a smile on your face ...

INGREDIENTEN

1 e Baharat-kruiden (merk Jonnie Boer), 400 gram tofu blokjes, plakjes ui, 2 teentjes knoflook, fijn, sap van 1 citroen, 1 t gemalen zeezout, platte peterselie, grof gehakt, ter garnering, olijfolie, satéstokjes

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2015
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Thaise kokos-paddenstoelensoep ( tom kha hed fang )

Voor mijn Leesclub zou ik een vegetarisch voorgerecht maken. Ik had al paddenstoelen in huis en had al een idee. Tot ik hoorde dat het hoofdgerecht iets Aziatisch zou worden. Wat nu? Zoeken op internet toen ik het recept van deze soep tegenkwam, maar met een pakje met speciale kruiden en ook was de hoeveelheid ingediënten die genoemd werden niet naar mijn zin. Dus zelf aan het experimenteren. Hieruit ontstond deze - werkelijk - verrukkelijke soep. Al mijn Leesclubvriendinnen wilden het recept en dat krijgen ze natuurlijk.

INGREDIENTEN

1 + 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 1 flink sjalotje (gepeld en gesnipperd), 2 eetlepels Thai green curry (Original Spices van Jonnie Boer), 600 ml kokosmelk, 3 paddestoelenbouillontabletten (eventueel groentebouillon of kruidenbouillon), ¼ liter water, 1 middelgrote winterpeen (geschild en in stukjes gesneden), 1 eetlepel gedroogde paddenstoelen (plm. 20 minuten geweekt in warm water), plm. 400 gram gemengde paddenstoelen (mogen natuurlijk ook alleen champignons zijn), paar druppels citroensap, gehakte peterselie of korianderblad

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2014
  • Thais
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Surinaams gehaktbrood uit de slowcooker

Je ziet zo vaak gehaktbrood voorbij komen maar ik wilde er een lekker Surinaams getint smaakje aan geven. Ik vond het heerlijk. Als je een wat vettere gehakt wil, kun je de rundergehakt vervangen voor half om half.  Gemaakt in een 3,5 kiter Russel & Hobbs slowcooker.

INGREDIENTEN

1 kilo rundergehakt (op kamertemperatuur), 2 grote uien (heel klein gesnipperd), 5 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel trassi pasta, 2 theelepels Surinaamse sambal (met Madame Jeanette), ½ eetlepel Chines 5-spice kruiden (Jonnie Boer), 1 eetlepel gembersiroop, 2 eetlepels Greensweet Stevia Brown (of bruine basterdsuiker), 4 eetlepel panko (of paneermeel), 1 ei (losgeklopt), 3 kleine maggi blokjes (verkruimeld), 1 pot Faja Lobi Satésaus Trafasi (om het gehakt in te smeren), flinke scheut (knoflook-chili) olie,

  • Surinaams Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-03-2019
  • Surinaams Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Funghi Trifolati met Paksoi

Paksoi, kastanjechampignons en Funghi trifolati kruiden. Dat zijn de hoofdingredienten. En dit kan op twee manieren worden bereid en opgediend: met een sesam twist of een truffel twist. Beide opties zijn beschreven en beide opties kan gegeten worden met bijvoorbeeld rijs of aardappelen of dat wat in de la ligt en lekker lijkt bij dit gerecht. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

2 paksoi, 1 bakje kastanjechampignong, 1 el Jonnie Boer Funghi Trifolati, Rijstolie en Truffelolie of Sesam olie en Geroosterde sesamolie, Vers gemalen korianderzaad, En eventueel wat zout,

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bijzonder lekkere, pittige kippenstoof uit Brazilie

Dit is een stoofpot die je eenmaal geproefd, zeker vaker zal maken. Zo superlekker, en zo eenvoudig.... Jummie, jummie!!!

INGREDIENTEN

750 gr kippedijvlees, in grove stukken, 4 el olijfolie, 4 el picadillo kruidenmix van Jonnie Boer (Euroma), 50 gr boter + 2 el olijfolie, 4 rode uien, in halve ringen, 6 tenen knoflook, in plakjes, 1 grote of 2 kleine pepertjes, in stukjes, 1 blikje tomatenpuree, 4 DL kippenbouillon, 1 bekertje crème fraiche (125 ml), Fijngesneden peterselie, bladselderij en bieslook naar smaak, ,

  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2015
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pad­den­stoe­len met knof­look en prei

Door de smaakvolle kruiden krijgen de basic groenten een verrassende smaak.

INGREDIENTEN

150 g paddenstoelen mix, 250 g kastanjechampignons, 1 teen knoflook, 1 el traditionele olijfolie, 1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix, 200 g gesneden prei

  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2019
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Curry Madras met bloemkoolrijst

Dit heerlijke gerecht is koolydraatarm dus ook nog nog eens goed voor de lijn. Je kunt dit natuurlijk ook met gewone witte rijst maken.

INGREDIENTEN

400 gr bloemkoolrijst, 1 tl gember, 1 eetlepel Jonnie Boer Curry Madras kruiden, 1 beetje kaneel, 2 teentjes knofloof, peper, zout, 2 uien, gesnipperd, 70 gr tomatenpuree (zo'n klein blikje), 200 gr kippendijen, 200 ml kokosmelk, scheut olijfolie

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2018
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Krokante speklapjes uit oven

  Een methode waarbij de hete lucht in de oven vocht aan het vlees onttrekt en je een krokant resultaat krijgt (soort droogbakken)

INGREDIENTEN

, 1 kilo speklapjes, goed doorregen, met het nodige vlees, zonnebloemolie, 2 el Picadillo kruiden, zout op smaak

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Woestijngehaktschotel

Geinspireerd door een parfum wat ik ophad een film over de woestijn en de mood waarin ik was gewoon een heerlijk gerecht ik had echter geen afbeelding 

INGREDIENTEN

300 gr rundergehakt, 1 ui gesneden, 4 tenen knoflook, 3 tomaten in stukjes, 1/2 aubergine aan stukjes, haricots vert handvol, 2 grote aardappelen in blokjes, 1 flinke tl.Za "Atar kruiden (Jonnie boer), 1 tl witte peper, 1 tl zout, 1 tl korianderpoeder, 1tl komijnpoeder, olijfolie

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2016
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Zwolse mosterdsoep

Mosterdsoepen zijn er in allerhande varianten (ik vind ze nogal eens te zout of te zurig). Dit is een recept van Jonnie Boer waarbij ingrediënten gebruikt worden die eventueel in de (web)winkel van de Librije gekocht kunnen worden. Ik verving deze ingrediënten door meer alledaagse producten. Daar waar een * staat, wijk ik van het originele recept af.

INGREDIENTEN

40 g boter, 48 g bloem, 1 potje Top of de Shop kruiden *, 6,5 dl kippenbouillon ( op kamer temperatuur), 3,5 dl slagroom, 75 g Zwolse grove mosterd *, 100 g verse tonijn, 1 stokbrood, 4 appels *, geschild in kleine blokjes gesneden, 1 flesje olijfolie "Arbequina Marion" *, 1/4 bos selderij, fijngehakt

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2011
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bolcourgette met garam masalagehakt en kokossaus

De bolvormige courgettes tegenwoordig verkrijgbaar bij Lidl zijn heel geschikt om te vullen.Van de courgettepulp heb ik een snel courgette soepje gemaakt.Zoete aardappelen in dikke plakken bij de gevulde courgette in de oven erbij gezet.

INGREDIENTEN

300 gr half om half gehakt, roux van 30gr. boter en 30gr. bloem, garam masala specerijen van Jonnie Boer, zeezout. 1 grote of 2 kleine bataat, 1 Chinese kool, wokolie, scheutje gembersiroop, 1 blikje kokosmelk, 1 tl Thaise groene currypasta

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Indiase rundercurry a la Sandra (Weight Watchers waardig)

Gerecht voor 4 personen en bij Weight w=Watchers 5 punten per persoon. Dit gerecht kan ook in de slowcooker.   Bestrooi dan het vlees niet alleen met peper en zout maar ook met bloem en laat de becel light en de 200 ml water waar de runderbouillonblokjes in opgelost moeten worden weg.   Verkruimel de bouillonblokjes.   Gebruik 3 eetlepels garam masala poeder en 1 eetlepel paprikapoeder. (in een slowcooker is het altijd zeer weinig vocht en veel meer kruiden)   Doe dan gewoon alle ingrediënten, behalve de yoghurt en de koriander rauw in de slowcooker. Meng met elkaar en zet de slowcooker 8 uur op low.   Haal na 8 uur de deksel eraf en laat nog een half uurtje zonder deksel pruttelen.   Dan de yoghurt erdoor, mengen, op een bord scheppen, koriander naar smaak eroverheen en eet smakelijk.  

INGREDIENTEN

1, 2 kilo mager rundvlees (in blokjes gesneden), 1 blikje (400 gram) gepelde tomaat (gesneden), 2 grote of 3 kleine uien (klein gesnipperd), 5 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 2 rode pepers (ontzaad en klein gesneden), 1 stukje gember (klein gesneden)), 2 of 3 laurierblaadjes, 2 eetlepels garam masala poeder (Jonnie Boer), 1 dessertlepel paprikapoeder, 2 runderbouillonblokjes (opgelost in 200 ml water), 100 ml Griekse 0% yoghurt, 1 bosje koriander (klein gehakt), 2 eetlepels becel light, peper en/of zout naar smaak,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2019
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gemarineerd spek met Picadillo

Jonnie Boer: `Picadillo is een traditioneel gerecht dat populair is in Latijns Amerikaanse landen. Het gerecht wordt veelal gemaakt met gehakt maar kan ook met vis worden bereid. Heerlijk voor vulling van empanadas of in vleesschotels met rijst.`

INGREDIENTEN

1 stuk buikspek van 1 kg, 2 el Picadillo kruiden, 1 dl zonnebloemolie

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  •  
  •  60-120 min.

Ja­pans een­pans­ge­recht met zalm

Rijst, paksoi, gerookte zalm en kruiden: alles gaat in één pan ! Shichimi Togarashi is in Japan een populaire specerijenmelange. Shichi betekent zeven in het Japans en verwijst naar de zeven specerijen in deze melange. Deze pittige, warme melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals szechuanpeper en nigellazaad. Heerlijk voor vleesgerechten of voeg het eens toe in een soep of noedelgerecht.

INGREDIENTEN

4 cm verse gember, 1 struik paksoi, 300 g pandanrijst, 20 g witte instant misosoep, 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi, 800 ml water, 200 g peultjes, 250 g warmgerookte zalmstukken, 2 el sesamzaad

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2018
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige paddenstoelensoep met gerookte zalm

Vlak voor kerstmis wordt er in ons dorp altijd, door de plaatselijke korfbalvereniging, een huis aan huis actie gehouden om champignons en oesterzwammen te verkopen om hun kas te spekken Ik maak daar altijd dankbaar gebruik van want verser kun je het niet hebben en ook voor de prijs hoef je het niet te laten. Het is dan ook niet vreemd dat ik met Kerstmis vaak gerechten op tafel heb staan waar deze paddenstoelen in verwerkt zitten. Zo had ik dus voor ons kerstdiner 2019 deze luxe paddenstoelensoep op het menu staan. Ik heb er ook nog kastanjechampignons en shi-take bij in gedaan. En door ook nog een handvol gedroogde paddenstoelen eerst te weken in een grote kom heet water, krijg je een nog intensere paddenstoelensmaak aan je soep. In plaats van de gedroogde paddenstoelen kun je ook paddenstoelenbouillon (van tabletten) gebruiken. N.B.: Ik heb op het laatste moment de gerookte zalmsnippers aan de hete soep toegevoegd. En de borden geserveerd met een 'roosje' van de zalmfilet. Vind je dit teveel van het goede dan kun je ook een van beiden gebruiken. TIP: In plaats van zalm kun je ook eendenborst of spekjes gebruiken. Gebruik dan het liefst wel gerookt want dan blijft de lekkere rooksmaak behouden.

INGREDIENTEN

- 500 gram witte champignons, - 250 gram kastanje champignons, - 250 gram oesterzwammen, - 100 gram shi-take, - 50 gram gedroogde paddenstoelen, - 1 el Funghi Trifolati kruidenmix van Jonnie Boer (eventueel te vervangen door Italiaanse kruidenmix), - 2 aardappelen, - 1 prei, - 1 ui, - ¼ knolselderij, - groentebouillon (tabletten), - 1 bakje kruidenkaas (paturain of iets dergelijks), - 250 ml room, - 150 gram gerookte zalmsnippers, - pakje gerookte zalmfilet (voor roosjes te maken), - boter, - eventueel dille of bieslook om mee te garneren

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2019
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gewokte groene kool of savooiekool op Oosterse wijze beetje pittig

Groene kool, ook wel savooiekool of kapperkool kun je op heel veel manieren bereiden. Dit recept viel wel heel erg in de smaak. Lekker Oosters gekruid en een beetje pittig.

INGREDIENTEN

2 eetlepels arachide olie, plm. 800 gram groene of gele savooiekool, in smalle reepjes gesneden, 3 middelgrote uien, grof gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 winterpeen, geschild in kleine reepjes gesneden, 1 afgestreken eetlepel kerrie Madras (de lekkerste is van Jonnie Boer), 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen gemberpoeder (djahé), 1 groentebouillontablet verkruimeld, 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus), 1 eetlepel sojasaus (Japanse of Chinese), 1 theelepel sambal (badjak) of minder naar smaak, 1 afgestreken eetlepel maïzena losgeroerd met water, zout, peper,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-2018
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Turkse kipstoof met groenten en abrikoos

De kruiden uit Side (Turkije) meegenomen en er een heerlijke kipstoofpot van gemaakt. alles is ook hier wel te koop denk ik.

INGREDIENTEN

6 kipdrumsticks of kipdelen naar keuze, , marinade:, 1 tl baharatkruiden (Jonnie Boer heeft ze ook ), 2 tl komijnpoeder, 1 tl gedroogde chilivlokken, 1 tl kerriepoeder, 1 tl cayennepeper, 1 tl tijm, 1 tl sumacpoeder, 1 tl saffraandraadjes, 1/2 tl gedroogde munt, wat zeezout uit de molen, , 1 ui in halve ringen gesneden, 1 aubergine aan blokjes, 10 cherrytomaatjes of 4 grote, 6 tenen knoflook, 1 laurierblaadje, 1 tl honing, 6 gedroogde abrikozen, 500 ml kippenbouillon van een tablet, beetje zeezout, zwarte peper uit de molen, basmatirijst, paar takjes verse selderij

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2018
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

stoofkarbonaadjes met za"atar kruiden,aubergine,paprika en ui

Geinspireerd door een programma op tv en omdat ik niet alles zo snel kon opschrijven er zelf maar een vrije draai aan gegeven.

INGREDIENTEN

3 grote schouderkarbonaden, 3 of 4 el olijfolie, cayennepeper, 3 tenen knoflook gehalveerd, 1 ui in 4 stukken, 1/2 rode paprika in 4 stukken, 1/2 groene en 1/2 gele paprika ook in 4 stukken, 1/2 aubergine in plakken van 1 cm met wat citroensap besprenkeld, 2 tl za "atar kruiden van Jonnie Boer, 100 ml (ong.n kopje)water, 1 el medium sherry, 1 tl bruine basterdsuiker

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Za`atar kruidenstengel met knoflook en yoghurt

Jonnie Boer: `Za`atar is een groene kruidenmelange die zeer populair is in het Midden Oosten. Gemengd met een flinke scheut olijfolie is deze Za`atar een heerlijke dip voor brood. Ook heerlijk licht geroosterd op een stukje brood.`

INGREDIENTEN

Kruidenstengel:, 1 plak bladerdeeg, 1 st eidooier, Za`atar kruiden, grof zeezout, , Knoflook yoghurt saus:, 100 gr crème fraiche, 50 gr mayonaise, 50 gr yoghurt, 1 teen knoflook, ¼ st komkommer

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  •  
  •  20-30 min.

Pittige Aziatische spinazie courgettesoep met kokosmelk

Ik had nog een halve courg.ette liggen en een half pak diepvries bladspinazie in de vriezer. Na wat zoeken op internet vond ik een recept voor een lekkere pittige soep met kokosmelk en dat had in ook in huis. Klein beetje aangepast aan mijn eigen smaak en we hebben weer eens gesmuld van een lekkere vegetarische soep. Mijn man vind zo'n soep heerlijk met van die knapperbolletjes erin

INGREDIENTEN

1 sjalotje, gepeld en gesnipperd, ½ courgette, in stukken gesneden, 200 gram diepvries bladspinazie, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, 2 eetlepels zonnebloemolie 2, ½ eetlepel groene curry van Jonnie Boer, 1 theelepel komijnpoeder (djinten), 1 theelepel kurkuma (geelwortel), Mespunt cayennepeper, ½ liter groentebouillon van tablet, 200 ml kokosmelk,

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2019
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

In­di­aas ge­krui­de ka­bel­jauw en zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree met lin­zen

Kruiden, specerijen en groenten voeren de boventoon in dit heerlijk Indiase gerecht.

INGREDIENTEN

500 g zoete aardappelen, 1 teen knoflook, 200 g rode linzen, 1 bloemkool, 4 el tarwebloem, 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras, 250 g verse kabeljauwhaasjes, 100 ml arachideolie, 3 el Griekse yoghurt

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2018
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittig gekruide spinazie courgettesoep met kokosmelk beetje Aziatisch

Toen ik dit recept tegenkwam op internet dacht ik "die ga ik maken". Maar toen ik bezig was twijfelde ik nog even. Zou dit wel lekker zijn? Toch gedaan, want je moet iets eerst proeven. Nou, het was een succes. Mijn man zei bij iedere hal hoe lekker hij deze soep vond. Dus het recept op Smulweb.

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie of kokosolie, 1 middelgrote ui, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 theelepel currypoeder groen van Jonnie Boer, 1 theelepel komijnpoeder (djinten), 1 theelepel kurkuma, 1 groene chilipeper, zaadlijsten en pitjes verwijderd, in kleine stukjes, 1 middelgrote courgette, uiteinden verwijderd, in grove stukken gesneden, 200 gram diepvriesspinazie, hoeft niet ontdooid te zijn, 1 middelgrote aardappel, geschild, gewassen in stukken gesneden, 250 ml groentebouillon van tablet of iets meer afhankelijk van de dikte van de soep, 200 ml kokosmelk

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2018
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Kipfilet Balti met paprika en sperziebonen in pittig gekruide saus

Ik vond dit recept in één van mijn kookboekjes: "Reismenu, verhalen en gerechten"van Cor Hospes. Een heel leuk verhalenboekje van landen over de hele wereld met steeds een recept erbij van het land. In het verhaal bij dit recept wordt verteld dat Balti een uitvinding is uit Birmingham (UK), oftewel "Brum", zoals de inwoners daar zelf liever zeggen. In Birmingham woont het grootste aantal immigranten uit Pakistan en zijn er veel Pakistaans/Indiase restaurants waar dus ook de Balti-keuken is ontstaan. N.B. Het originele recept is zonder de sperziebonen, maar wij vonden dit er erg lekker bij (in).

INGREDIENTEN

2 + 1 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie, 400 gram kipfilet in blokjes gesneden, peper, zout, 2 rode puntpaprika's, schoongemaakt in stukjes, 200 gram sperziebonen, optioneel, 1 grote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 eetlepel rode Thaise curry (Jonnie Boer), 1 tl djinten (gemalen komijn), 1 tl kurkuma (geelwortel), 1 tl paprikpoeder, 1 tl kaneelpoeder (ik vind zelf 1/2 tl voldoende), 1 tl garam masala (kerriepoeder), 2 eetlepels tomatenpuree, plm. 300 ml kippenbouillon (van tablet), peterselie of verse koriander, (voor wie van erg pittig houdt: 1 rood pepertjes zonder zaadjes in ringetjes gesneden), 1 eetlepel maïzena opgelost in wat koud water

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2019
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

zomerse capucijnersschotel

Een heerlijke capucijnersschotel met rijst voor bij het WK 2018 om de sfeer te proeven van de landen die spelen dit recept is gebaseerd op de wedstrijd Duitsland-Mexico van allebei een beetje en je komt tot een verrassend gerecht uit en leuk om te verzinnen  vond ik dan.

INGREDIENTEN

1 pot capucijners uitgelekt, 1 ui gesnipperd, 2 teentjes knoflook in stukjes, paar plakken Schwarzwalderschinken (of andere ham), 3 el olijfolie, 1/2 el andaluschische kruiden Jonnie Boer (is niet Mexicaans maar wel een lekkere kruidenmix), 1 tl paprikapoeder, zwarte peper uit de molen, 1/2 el gedroogde bieslook, 1/2 el gedroogde peterselie, 1 blikje tomatenpuree, 2 el zoete chilisaus, 1/2 bouillonblokje rund, beetje water, , gekookte witte rijst, 1 hardgekookt ei in plakjes, schaaltje miniaugurkjes, schaaltje piccalilly, 2 verse abrikozen, , ipv rijst neem n taco

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2018
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Japanse noodles e-vrij

Omdat we zijn overgestapt op het koken zonder pakjes en zakjes (ivm hoog cholesterol van mijn man), ben ik gaan zoeken naar recepten die lijken op de pakjes die ik voorheen gebruikte. Voor de Japanse noodles bestond er nog niets vervangends...maar aangezien dit het favoriete gerecht is van mijn jongste zoon ben ik zelf gaan uitproberen...met goed resultaat aldus mijn zoon: deze is lekkerder!

INGREDIENTEN

1 rode peper, 1 kleine ui, 1teentje knoflook, Zakje roerbakgroente oosters (vers van bv boerderijwinkel), 3 kipfilets, Zeezout, ½ eetlepel Japanse kruiden jonnie Boer (shichimi togarashi), ½ theelepel laospoeder, ½ theelepel gemberpoeder, Chilipoeder (beetje! Proef tussendoor, het wordt snel te scherp), Sojasaus kikoman, Kokosolie, Eiernoodles conimex volgens verpakking bereidt

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2014
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Turkse pizza; gezond en snel!

Guilt-free genieten van jouw favoriete comfortfood! Een Turkse pizza staat vaak bekend als een echte caloriebom. Niet alleen de Magioni courgette pizzabodem zorgt ervoor dat deze variant een stuk gezonder wordt, ook de rest van de ingrediënten zorgen ervoor dat dit een skinny versie wordt van het ultieme comfortfood. Meer weten?   Voedingswaarden Turkse pizza 300g GROENTEN 89g KOOLHYDRATEN 14g EIWITTEN 14g VETTEN 604 KCAL

INGREDIENTEN

1 Magioni courgette pizzabodem, 35 gr mager rundergehakt, 80 gr tomatensaus, 1 el vadouvan kruiden (Jonnie Boer), 150 gr cherrytomaten, 1 teen knoflook, , Yoghurt knoflook dip (voor 2 porties), , 50 gr yoghurt Griekse stijl 0% vet, 1 tl gehakte knoflook, 10 gr grove mosterd, 5 ml (dopje) olijfolie, Citroensap + rasp halve citroen

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-02-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Salade met blauwe bessen, druiven, kaas en frambozendressing

Heerlijke salade met veel fruit, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De dressing is gemaakt met frambozen-edik, olijfolie en honing en natuurlijk wat kruiden. Edik gebruik je in plaats van azijn. Is niet zo zuur en geeft een heerlijke smaak aan de salade. Je kunt natuurlijk ook frambozenazijn gebruiken, maar neem dan wat meer honing in de dressing.

INGREDIENTEN

Gemende groene sla, 50 gram blauwe bessen, 50 gram kleine druiven zonder pit, 50 gram grof geraspte Parmezaanse kaas (kun je van een stukje kaas doen met dunschiller), 25 gram geroosterde pijnboompitten, Dressing:, 1 eetlepel frambozenedik of frambozenazijn, 3 eetlepels olijfolie, 1/2 eetlepel vloeibare honing, 1/2 theelepel lemon pepper van Jonnie Boer of gewone zwarte peper, 2 theelepels gedroogde oregano, 2 eetlepels fijn gesneden bieslook

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Internationaal
  •  10-20 min.
Nieuwste jonnie boer kruiden recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top