1. Home
  2. Recepten
  3. Joegoslavisch

Joegoslavisch recepten (209)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mosselen op z`n Joegoslavisch

Met veel knoflook

INGREDIENTEN

2 kilo mosselen een handje zout 1 hele bol knoflook gepeld 2 eetlepels olijfolie ? preitje fijngesneden royaal vergemalen zwarte peper 1 grote bos selderieblad grofgesneden 1 groot glas witte wijn

Voorbereiding

Doe de mosselen in een ruime bak water met een handje zout. Was ze en verwijder de mosselen die ook na een tikje open blijven staan. Hak de gepelde teentjes knoflook grof.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een grote pan, laat hierin de knoflook en prei op laag vuur lichtjes bakken (ong. 5 min.) Voeg peper, selderieblad en wijn toe en breng aan de kook. Doe de mosselen erbij en direct de deksel op de pan. Hoog vuur! Schud na 5 minuten de pan op en laat nog 5 min. koken. Schep de mosselen uit de pan en serveer ze met de Hollandaise saus en ovenfrieten.

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2005
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kroatische Stoofschotel

Dit Balkangerecht, boordevol groente, smaakt zowel in de zomer als in de winter heerlijk.

INGREDIENTEN

500 gram schouderkarbonades zonder bot 2 uien 5 tenen knoflook 100 gram grof gesneden spekblokjes 1 paprika (kleur naar keuze) 1 kleine aubergine 150 gram sperziebonen 2 middelgrote vastkokende aardappels 1 blik gepelde tomatenblokjes 1 potje witte bonen 1 el paprikapoeder ( mild of pikant) 1 tl thijm 1 laurierblaadje 2 maggiblokjes 1 dl rode wijn 3 el olijfolie versgehakte bladpeterselie peper en zout uit de molen

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

STOKBROOD GEVULD MET GOULASHGEHAKT

Een pittig stokbroodje.

INGREDIENTEN

1 ui., 2 tomaten., 1 voorgebakken stokbrood., 500 gr. rundergehakt., 2 el. olijfolie., 2 el. parmazaanse kaas., 1,5 el. goulashkruiden., 4 plakjes ontbijtspek., 1 teentje knoflook., peper.

  • Joegoslavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Joegoslavisch
  •  30-60 min.

Slavische Stoofpot

Lekkere winterstoofpot waar je een vol(daan) gevoel van krijgt

INGREDIENTEN

350 gram sucadelappen,250 gram spekjes,250 gram champignons, 700 gram krieltjes, 1 winterpeen, zakje gemengde groenten, klein blikje mais,zakje kruidenmix voor goulash of stoofpotje, klein bekertje crème fraiche, 4 teentjes knoflook, mespuntje cayennepeper, water, zout en peper.

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2005
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dzuvec

Een oud/orgineel recept vertaald uit het Joegoslavisch; lekker met 2 soorten vlees en groenten

INGREDIENTEN

500 g varkenslappen of lamsvlees, 500 g riblappen, 500 g roma tomaten (of een andere stevige aromatische tomaat), 250 g uien, 2 teentjes knoflook, 60 g rijst, 3 gele punt paprikas (Lidl) 2 rode paprikas, 2 grote aubergines, 1 dl olie, 2 - 3 grote aardappelen, 1/2 (winter)wortel, 3 takjes blad peteterselie, 3 takjes selderij, zout, runderbouillonblokje, en zwarte peper

  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kroatische Baklava

Recept van Safeta, ik vind dit de lekkerste baklava ooit, niet zo mierzoet en gemaakt met griesmeel en appel!

INGREDIENTEN

Pak van 400 gram yufkadeeg (of gebruik anders filodeeg), Yufkadeeg kun je in de Turkse winkel kopen, zo?n langwerpig pak met opgerolde bladen. Het ligt niet in de vriezer!, , , Voor de vulling:, , 4 appels, 100 gram rozijnen, 100 gram walnoten, kopje griesmeel of 10 theebiscuitjes, 2 zakjes vanillesuiker., , Voor de siroop:, 500 gram suiker, ongeveer 3/4 liter water, 1 zakje vanillesuiker.,

  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2005
  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gibanica (pita)

Vet bakblik in verwarm oven op 180gr. meng eieren,kaas en creme door elkaar even klutsen en voeg spa rood toe leg 2 bladen van de deeg op het blik bewaar 2 bladen voor de afdekking. kreukel de bladen en verdeel ze over het blik zie foto. verdeel de massa er overheen.zie foto dek nu af met de laatste 2 bladen en smeer de bovenste laag in met water vermengt met olie.. schuif het in de oven en laat het tussen de 30 en 45 minuten in de oven tot het een goudgele bruine bovenlaag krijgt! Dan uit de oven halen en even afdekken met een droge schone doek (15minuten) en klaar is Uw gibanica

INGREDIENTEN

Turkse of baklava bladerdeeg 1 pak =500gr., 3 bakjes huttekase 500 gr., 1 creme fraiche 200gr., 5 eieren, 3 dl spa rood, beetje zout naar smaak,

  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2008
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

goulasch

INGREDIENTEN

* 3 paprika,s rood/groen * 2 grote uien gesneden * 2 kleine blikjes tomatenpuree. * rundvlees bouillon 2 tabletten 1/4 liter of meer(warm) *paprikapoeder(pikant) 2 tl. * zout/peper 30 gr. boter * evt. bindmiddel * 500 gr.rundvlees bv. van ribstuk. scheut koffiemelk of room.

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Serbischer bohnentopf = Servische bonensoep (snelle versie)

Deze heerlijke Servische Bonensoep is redelijk snel klaar. Een maaltijdsoep met veel verse ingrediënten. Ook heerlijk op een winters buffet! Een aanrader!

INGREDIENTEN

1 grote pot of blik witte bonen in tomatensaus en 1 grote pot witte bonen (afspoelen en goed uitlekken), 250 gram reepjes mager gerookt spek -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 2 grote uien (gepeld en in kleine stukjes gesneden), 2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd), 2 eetlepels olie, 1 prei (schoongemaakt, in smalle ringetjes), 1 stukje selderijknol (geschild en in kleine blokjes gesneden), 3 aardappels (gschild in blokjes gesneden), 1 winterpeen geschild en in kleine blokjes gesneden), 2 theelepels oregano, 1 rode Spaanse peper (pitjes en zaadlijsten verwwijderd, in hele kleine stukjes), plm. 1 eetlepel milde paprikapoeder, 2 kruidnagels of 1 afgestreken theelepel kruidnagelpoeder, 2 blaadjes laurier, zout, peper, scheutje azijn, plm. 200 gram chorizo of Kolbasz worst, plm. 1 1/2 liter vleesbouillon van tabletten, selderijgroen ( fijn gesneden)

  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2006
  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.

djuvedje

Joegoslavisch, recept heb ik al 20 jaar, en komt vaak op tafel

INGREDIENTEN

*50 gr margarine/boter, *400 gr magere varkenslappen, *peper, zout, *1 grote ui, *2 tenen knoflook, *100-150 gr gerookt spek in blokjes, *1 lepel paprikapoeder (mild), *1 rode paprika, *1 aubergine, *150 gr sperziebonen, *3-4 aardappels, *4 tomaten, *tijm, laurier, *peper, zout, *1 klein potje witte bonen, *peterselie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

flensjes

Flensjes (Palacinka in het joegoslavisch)

INGREDIENTEN

FLENSJES:150 gram zelfrijzendbakmeel,5 dl melk,2 eieren,olie., VULLING:Poedersuiker,5 a 6 eetlepels Vanille ijs,250 gram kwark.

  • Joegoslavisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2004
  • Joegoslavisch Nagerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste joegoslavisch recepten

Joegoslavische gehaktballetjes "Cevapcici".

Koken op de camping.

INGREDIENTEN

125 gr. rundergehakt125 gr. lamsgehakt1 geraspt uitje1 teentje knoflook geperst1/2-1 el paprika poederzout en peper1 eiwit1 el. bloem

  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2003
  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zigeuner eenpansgerecht

Het is een eenpans vleesgerecht op basis van een zigeunersaus.  

INGREDIENTEN

1 rode, gele en groene paprika, 2 rode ui, 2 tomaten, 2 witte ui /sharlotje, 1 verpakking katespek, 2 EL ketjap manis, 2 TL cayenepeper, 1 TL oregano, 2 teentjes knoflook, 600grams hamlappen, 2 EL bloem, Scheur azijn, 1/2 TL sambal, 2 laurierbalderen, 3 kruidnagels

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2014
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

cevapcici

INGREDIENTEN

, 1 kg half om half gehakt, 1 geklopt ei, 8 druppels tabasco, 2 tl oregano, 1 tl zout, 2 tl paprikapoeder, 3 grote tenen knoflook, fijngehakt, 3-4 el bouillon, 2 eetlepels vegeta, scheut spa rood, ,

  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Cevapcici

Joegoslavisch gehaktgerecht

INGREDIENTEN

750 gr. rundergehakt, 4 uien, 1 teentje knoflook, olijfolie, zout en peper, paprikapoeder

  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde paprika's in tomatensaus

Recept uit voormalig Joegoslavie

INGREDIENTEN

6 groene paprika's250 gr. kalfsgehakt200 gr. rijst, gekookt, en afgekoeld1 eetl. geraspte ui2 eetl. droog broodkruim4, blikjes tomatenpureezoutpeper2 1/2 eetl. gesmolten boter, 2 dl. runderbouillon

  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gibanica (pita)

Vet bakblik in verwarm oven op 180gr. meng eieren,kaas en creme door elkaar even klutsen en voeg spa rood toe leg 2 bladen van de deeg op het blik bewaar 2 bladen voor de afdekking. kreukel de bladen en verdeel ze over het blik zie foto. verdeel de massa er overheen.zie foto dek nu af met de laatste 2 bladen en smeer de bovenste laag in met water vermengt met olie.. schuif het in de oven en laat het tussen de 30 en 45 minuten in de oven tot het een goudgele bruine bovenlaag krijgt! Dan uit de oven halen en even afdekken met een droge schone doek (15minuten) en klaar is Uw gibanica

INGREDIENTEN

Turkse of baklava bladerdeeg 1 pak =500gr., 3 bakjes huttekase 500 gr., 1 creme fraiche 200gr., 5 eieren, 3 dl spa rood, beetje zout naar smaak, ,

  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2011
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Cevapcici (gekuide gehaktworstjes)

Recept dat me doet denken aan vroeger. Bijzondere combinatie met rauwe uien, maar erg lekker. Ćevapčići`s van de BBQ zijn erg lekker met stokbrood en (aardappel-)salade, zelfgemaakte satésaus en een glaasje rosé. Maar wij eten ze ook met kerst op de gourmet.

INGREDIENTEN

500 g kalfsgehakt, of rundergehakt (niet te mager), 2 theelepels gedroogde oregano, 5 teentjes knoflook, geperst, 2 eetlepels bloem, 2 theelepels zout, 2 theelepel paprikapoeder, peper (snufje)

  • Joegoslavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-06-2012
  • Joegoslavisch
  •  0-10 min.

koolsalade met spekjes

Deze salade komt uit Joegoslavie en wordt warm geserveerd.

INGREDIENTEN

75 gr spekblokjes, 750 in smalle reepjes savooie kool, 2 el olijfolie, zout, peper, 2 el azijn.

  • Joegoslavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-07-2002
  • Joegoslavisch
  •  0-10 min.

gevulde paprika's en koolbladeren

Een joegoslavisch recept, wel wat aangepast omdat sommige ingredienten hier moeilijk verkrijgbaar zijn.

INGREDIENTEN

4 kleine paprika's(liefst groengele punt paprika's)* 1 witte kool of spitskool * 1 ui * 1 dunne prei * 1 kleine winterwortel * 1 aardappel * 100 gr rijst * 1 pond gehakt * stukje gerookte mager spek * vegeta(mag ook aromat of kruiden boullionpoeder zijn)* paprika poeder * peper * zout * zonnenbloemolie * azijn * bloem.

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2001
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Servische bonensoep met rundvlees maaltijdsoep ook voor de slowcooker

Lekkere rundvleessoep met witte bonen en veel groenten. Een heerlijke winterse maaltijdsoep.Deze soep kan heel goed gemaakt worden in de slowcooker. Je kunt het vlees ook rauw in de slocooker doen. Ik geef er de voorkeur aan het vlees even aan te braden. Geeft net iets meer smaak aan de soep. Doe de witte bonen - als je een potje gebruikt - pas op het laatst erbij. Alleen even warm laten worden. Kies je ervoor ongekookte bonen te gebruiken, dan kun je die gelijk met het vlees in de pan doen. Voeg dan het zout pas aan het einde toe, want zout zorgt ervoor dat peulvruchten niet snel gaar worden.

INGREDIENTEN

250 gram hachee-vlees of soepvlees -, 2 eetlepels olie -, 1 grote ui -, 2 teentjes knoflook -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 2 eetlepels bloem -, 2 theelepels scherpe paprikapoeder -, 2 theelepels kruidnagelpoeder of 6 kruidnagels -, 1 blaadje laurier -, zout en peper -, 1 kleine winterpeen -, 1 grote aardappel -, 2 eetlepels fijngesneden bladselderij -, 1 potje of blikje (1/2 ltr) witte bonen -, 1 eetlepel fijngesneden peterselie -, 1/2 eetlepel witte azijn

  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2010
  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.

Gebraden wilde eend

Joegoslavisch

INGREDIENTEN

1 wilde eend a circa 1500 gr, zout, 2 eetl citroensap, 0,5 dl olijfolie, 200 gr in dunne plakjes gesneden gerookt vet spek, 50 gr boter, 2 dl water,

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kroatische bonensoep een heerlijke maaltijdsoep

Nieuwjaarsdag zorg ik altijd dat ik een lekkere pan soep klaar heb staan. Op die dag heb ik eigenlijk nooit echt in om te koken. In mijn plakboeken vond ik een recept dat heette "Corba" een Dalmatische bonensoep. Waar ik ook zocht op internet, de soep "Corba" kon ik nergens terugvinden. Ik heb toen mijn eigen soep gecreëerd, een beetje de ingrediënten gevolgd van van het recept maar er veel meer aan toegevoegd. Het resultaat was een verrukkelijke soep. Mijn man vroeg: Deze soep ga je toch zeker vaker maken?

INGREDIENTEN

200 gram mager rookspek in blokjes of reepjes, 1 eetlepel olijfolie, 2 uien, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 rode paprika, schoongemaakt in kleine stukjes, 1 laurierblad, 5 jeneverbessen, geplet, 1 potje witte bonen (340 gram), uitgelekt en afgespoeld, 1 blikje tomatenpolpa (merk Mutti) (inhoud plm. 400 gram) of tomatenblokjes, 750 ml runderbouillon (van runderbouillontabletten), 1 afgestreken theelepel karwijzaad (optioneel), 1 afgestreken eetlepel majoraan of oregano, 2 eetlepels paprikapoeder mild, 1 afgestreken theelepel gerookt paprikapoeder, ½ theelepel cayennepeper, Zout, zwarte peper, 1 eetlepel (rodewijn)-azijn of scheutje rode wijn, 1 rookworstje (optioneel), , Zure room,

  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2019
  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.

Djuvedje

Traditioneel joegoslavisch recept

INGREDIENTEN

500 gr magere varkenslappen in dobbelstenen, 50 gr vet spek in dobbelstenen, 50 gr boter, 2 uien gesnipperd, 2 tl paprikapoeder, 300 gr rijst, 2 teentjes knoflook, 1 aubergine, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 4 tomaten in plakken, 250 gr sperciebonen, zout,peper, mespunt cayennepeper, 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 tl gedroogde marjoraan, 6 el gekookte witte bonen, peterselie,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Haas met wijn-roomsaus

Joegoslavisch

INGREDIENTEN

1 in stukken verdeelde haas van ca. 1500 gr, zout, 75 gr boter, 150 gr in blokjes gesneden ontbijtspek, 1 eetl bloem, 5 dl droge witte wijn, 2 eetl fijngehakte peterselie, peper, 150 gr in plakjes gesneden champignons, 2 dl zure room,

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Balkanballen

Eenvoudig oud Joegoslavisch recept!!

INGREDIENTEN

500 gr. (lams-) gehakt, 1 volkoren boterham, 12 verse dadels, 2 teentjes knoflook, 150 gr. halve walnoten, ? theelepel komijn/djinten, ? theelepel kaneel, peper en zout naar smaak, 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels olie, 3 eetlepels boter,

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Servische bonensoep

Stevige soep, die ook zomers lekker is.

INGREDIENTEN

1 gepelde, in parten gesneden ui2 teentjes knoflook, geperst, 1 l. water3 eetl. olijfolie1 kleingesnipperde ui4 wortels, in plakjes2 aardappelen, geschilde en in blokjes2 eetl., fijngehakte peterselie1 eetl. paprikapoeder1 l. bouillon250, gr. witte bonen500 gr. zuurkoolspek250 gr. in plakjes gesneden, knoflookworstzoutpeper

  • Joegoslavisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Joegoslavisch
  •  > 120 min.

Cevapcici

Gehaktrolletjes Het recept voor cevapcici kwam ik al diverse malen tegen maar helaas met veel te weinig knoflook. Als er 1 pitje knoflook in zit is het echt geen cevapcici. Na dit recept ben je de nachtmerrie voor elke tandarts, maar het smaakt erg lekker en veel knoflook is gezond

INGREDIENTEN

500 gr. rundergehakt, 5 pitjes knoflook, 2 witte boterhammen, 2 eieren, melk, zout, vegeta (Spaans kruid), olijfolie

  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Kofte

Dit recept is een oud turks recept, gekregen van mijn turkse tante, zelf ben ik joegoslavisch roemeense afkomst.

INGREDIENTEN

- 4 sneetjes oud brood ( nat maken in water), - 800 gram rundergehakt ( mag ook half om half met lams gehakt), - 2 grote uien geraspt, - 2 teentjes knoflook geperst, - 1 ei, - 1 tl gedroogde rode peper ( pul biber, verkrijgbaar bij Turkse winkel ), - 1 el zout, - 3 tl zwarte peper, - 2 tl paprika poeder, - halve tl komijnpoeder,

  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-05-2017
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

girbanica/ borek

Snelle Joegoslavische pie van deeg, turkse kaas, eieren en eventueel spinazie

INGREDIENTEN

Filodeeg ( bij Turkse winkels te koop, let op houdbaarheidsdatum) Ik vries ze in., Eieren, vegeta ( Joegoslavische aromat), een blok Turkse kaas, beetje romige (rond), Kunt deze kaas ook in blikken krijgen. Vraag dan naar de blikken met de rode deksel.( Je hebt dan zo'n drie plakken nodig) de rest kun je onder koud water met een beetje zout in het blik laten zitten) Beetje olijfolie, Flinke scheut spa rood. En als je het lekker vindt een bosje verse spinazie. Beetje witte peper., , Deze pie kun je natuurlijk ook met bijvoorbeeld lams/rundgehakt maken, maar dan zou ik er wat koftekruiden doorheen doen)

  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2002
  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.

CIVAPCICI

Lekker bij rijst en komkommer of tomatensalade en patat

INGREDIENTEN

2 fijn gesnipperde uien / 20 gr boter / 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd / 1 eiwit / 150 gr kalfsgehakt / 150 gr runder gehakt / 2 tl paprikapoeder / peper en zout

  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Djuvec of Djuvetsch

Eenpansgerecht van verschillende soorten vlees, groente en rijst.

INGREDIENTEN

200 gr mager varkenspoelet200 gr lamspoelet200 gr runderpoelet, 2 uien1 rode paprika1 groene paprika200 gr sperziebonen, 1 kleine aubergine400 gr tomaten3 eetl. olijfoliezout, zwarte peperpaprikapoeder2 dl vleesbouillon3 kopjes, gekookte rijstpeterselie

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Champignon-aardappelsoep

Joegoslavisch koken

INGREDIENTEN

3 eetl olijfolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 500 gr in plakjes gesneden champignons, 250 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, 3 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 2 eetl fijngehakte peterselie, 1,5 dl plantaardige bouillon, 1 eetl maizena, zout en peper, 1 dl zure room, ,

  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  • Joegoslavisch
  •  20-30 min.

honingkoekjes

Medenjaci; Montenegro. Een oud gebruik: als een jongeman aan een meisje zijn liefde wil verklaren, dan geeft hij een hart van honingkoek. Als hij geluk heeft, krijgt hij een cadeautje terug en wordt de liefde beantwoord.

INGREDIENTEN

350g bloem, 170g boter, 140g honing, 140g suiker, 5 eierdooiers, 1 citroen, 1 theel bakpoeder, snufje kaneel, snufje gemalen kruidnagelen.

  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Joegoslavisch
  •  60-120 min.

Cevapcici

Gehaktrolletjes uit Joegoslavie

INGREDIENTEN

2 uien, 20 g boter, 2 tenen knoflook, 1 eiwit, 150 g rundergehakt, 150 g kalfsgehakt, 2 tl paprikapoeder, peper en zout,

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Servische Ajvar

Een groentesaus/salade uit Servie.

INGREDIENTEN

2 grote aubergines250 gr rode paprika's4 geperste teentjes, knoflook1 eetl. azijnzoutpeperolijfolie1 eetl., fijngehakte peterselie

  • Joegoslavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Joegoslavisch
  •  30-60 min.

Stokbrood gevuld met goulashgehakt

Een pittig stobroodje dit is een bijdrage van soes-chef

INGREDIENTEN

* ui, * tomaten, * 1 voorgebakken stokbrood, * 500 gr. rundergehakt, * 2 eetlepels olijfolie, * 2 eetlepels parmazaanse kaas, * 1,5 eetlepels goulashkruiden, * 4 plakjes ontbijtspek, * 1 teentje knoflook, * peper

  • Joegoslavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Joegoslavisch
  •  30-60 min.

cevapcici

INGREDIENTEN

500 g half om half gehakt, 1 takje peterselie (evt.), 5 teentjes knoflook, 1 lepel bloem, 2½ theelepel zout, 1 theelepel paprikapoeder, peper (snufje), olie, 2 uien,

  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2005
  • Joegoslavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Servische Stoofschotel

INGREDIENTEN

750 g magere varkenslappen, in blokjes gesneden , 3 uien, schoongemaakt en in ringen , 500g tomaten, in stukjes gesneden , 500 g groene paprika's, in stukjes gesneden , 1 aubergine, in blokjes gesneden , 100 g rijst , 2 teentjes knoflook , zout en peper , paprikapoeder , 2 el olijfolie , anderhalf l bouillon , 100 g bloem , water

  • Joegoslavisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-2001
  • Joegoslavisch
  •  > 120 min.

cevapcici

Joegoslavische gehaktworstjes

INGREDIENTEN

Halfom gehakt (grof gemalen) Kan ook lam/rundgehakt nemen., , vegeta, knoflook, ui, zwarte peper(gemalen), beetje paneermeel (niet veel),

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktrolletjes op de barbecue

U kunt de rolletjes natuurlijk ook onder de hete grill, op de grillplaat of in de grillpan roosteren. In plaats van lamsgehakt kunt u ook rundergehakt of half om half nemen.

INGREDIENTEN

500 gr. lamsgehakt, 1 uitje, 1 tl. gedroogde rozemarijn, 1 teentje knoflook, 1 tl. paprikapoeder, 1 ei, 2 el. bloem, olie

  • Joegoslavisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2009
  • Joegoslavisch
  •  10-20 min.
Nieuwste joegoslavisch recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top