Japanse fondue
Vis of vlees fondue
Bouillon: *Water (naar eigen inzicht) *visfond (AH, 2 maal) *Bouillonblokje (2-3) *Knoflookteentjes (5-6) Groenten: *prei (3 in bouillon, 3 in reepjes) *ui (4 in bouillon) *peen/wortel (3 in bouillon) *tauge (redelijk veel) *paksoi (twee maal) Rest: *peperkorrels (niet perse) *soyasaus (kikoman) *sherry *diverse soorten vis (compact) *diverse soorten vlees (geen overheersende smaken) *longtong rijst (kleef) *normale rijst (voor ieder een kommetje) *stokjes *dikke mie (2 pakken AH)
*mise en place *groenten snijden *water koken *vis en vlees snijden
*snij groenten voor in de fondue in redelijke grote stukken (groenten enigzins naar eigen inzicht) *voeg de fond aan het kokend water toe met knoflook *voeg prei, ui en peen aan bouillon toe *laat het weer koken (paar minuten op hoog vuur) *leg ondertussen vis, vlees en groenten op schalen *vuur lager van fondue en roer goed de bouillon moet goed op smaak komen *laat de bouillon weer opkoken (paar minuten op hoog vuur) *kook de rijst of de longtong *zet het vuur weer lager en voeg soyasaus en sherry toe (dit moet op eigen smaak) *laat de bouillon weer opkoken en giet een gedeelte van de bouillon nu in de fondue-pan *zet alles op tafel *steek de spiritus aan *scheid de bouillon voor vlees en vis! *begin eerst bijvoorbeeld met de vis *doe wat stukken vis in de pan met wat groenten of mie *schep het uit de pan met wat rijst in een kommetje, tezamen met wat bouillon *voor vlees idem dito
- Japans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-12-1998Japans Hoofdgerecht60-120 min.
japanse fondue
Zonder vlees of vis
Voor de fondue;, 8dl bouillon van miso of groetebouillon., 2 el triyakisaus, 2 dl mirin(rijstwijn., voor de dipsaus;, 1 el sesamolie, 1 kleine ui, 2 cm gemberwortel, 1 dl japanse sojasaus, evt. mespuntje wasabi., fondue groenten;, 8 grote shii-takes gehalveerd, 1/2 aubergine in stukken, 8 dunnen worteltjes, 1 courgette in stukken, 400 gr tofu in blokjes, 400 gr seitan,
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op13-03-2005Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
JAPANSE FONDUE
Van : "Esther" 6 personen land : Japan gerechtsoort : vleesgerecht bron : Manda [Receptenlijst]
750 g lendenbiefstuk, gedeeltelijk bevroren, 15 lente-uitjes, zonder buitenste schil, 3 wortels, geschild, 400 g champignons, ? Chinese kool, 150 g tofu, 2 l lichte kippenbouillon, sesamzaadsaus (zie recept bij sauzen) of kant en klare Shabu-Shabu saus,
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-06-200310-20 min.
Sukiyaki of Japanse fondue
450 gr. steak (lendenstuk of entrecote), 4 Chinese koolbladeren, 1 bosje tuinkers, 1 handvol verse spinaziescheuten, 2 jonge preien, 2 uien, 100 gr. shii-take champignons, 100gr. tofu natuur, 4 extra verse eieren, 150 gr. sushirijst. Voor de saus : 25 cl. kippenbouillon, 15cl. sojasaus, 15cl. mirin, 10cl. sake, 25gr. griessuiker. ***** Kant-en-klare sukiyaki-saus is verkrijgbaar van het merk Blue Dragon
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-01-2005Japans30-60 min.
Sukiyaki of Japanse fondue
450 gr. steak (lendenstuk of entrecote), 4 Chinese koolbladeren, 1 bosje tuinkers, 1 handvol verse spinaziescheuten, 2 jonge preien, 2 uien, 100 gr. shii-take champignons, 100gr. tofu natuur, 4 extra verse eieren, 150 gr. sushirijst., Voor de saus : 25 cl. kippenbouillon, 15cl. sojasaus, 15cl. mirin, 10cl. sake, 25gr. griessuiker., , ***** Kant-en-klare sukiyaki-saus is verkrijgbaar van het merk Blue Dragon.
- Japans
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-05-2002Japans30-60 min.
Nabemono: koken in een pot (japanse fondue
Nabe betekent pan of pot. De originele Japanse nabe is een mooie schaal met deksel van rustiek poreus aardewerk met bruin glazuur, die bestand is tegen de directe hitte van een warmtebron. Men zet de pan met hete bouillon op tafel (kippenbouillon of water met zeewier). Er wordt van alles in gedaan
.
- Japans
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-11-2002Japans0-10 min.
Japanse tempura-fondue
Lekker fonduen op zijn Japans.
2 eidooiers, 125 gr. bloem, 1/2 theel. zout, 1/4 lt. ijskoud water, 1 theel. oregano of provencaalse kruiden, 1 teentje knoflook, 1 lt. olijfolie
- Japans
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-05-2000Japans20-30 min.
Japan: FONDUE MET DIPGROENTEN
Fonduen terwijl u lijnt? Kies dan fondue met groentebouillon en slanke ingredienten. Zelfs het dip-sausje ontbreekt niet. Drink tot slot de bouillon, erg lekker!
1 l groentebouillon (tablet), 1 tl suiker, 1 el droge witte wijn, , DIPSAUS, ? dl citroensap, ? dl Japanse sojasaus, 75 g daikonwortel, geraspt, 2 lente-uitjes, in dunne ringen, , VOOR HET DIPPEN, 150 g shiitake, 150 g worteltjes, in plakken, 5 Chinese koolbladeren, 200 g tahoe,in blokjes, 1 prei, in dikke ringen, 200 g zeewolf, in blokjes, 200 g rauwe garnalen, gepeld (staart eraan laten)
- Japans
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-06-2002Japans10-20 min.
Chinese fondue met kip
(Japanse mizutaki) voor 4 pers.; per portie 310 Kcal; voorbereidingstijd 1 uur
30 g gedroogde shitake; 2 rode paprika's; 2-3 wortelen; 1 kleine komkommer; 1 bosje bosuitjes; 1 kleine chinese kool; 500 g kipfilet; 250 g tofu; 3 - 4 l kippenbouillon; 2 el Japanse rijstwijn
- Chinees
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-03-2005Chinees30-60 min.
- Eigen recept
Aziatische fondue met garnalenbouillon, coquilles en ve
Voor de garnalenbouillon:, schil en koppen van 12 grote gamba`s, 3 el maïsolie, 1 ui, gesnipperd, groen van 1 prei, in ringen, 2 l water, 2 cm gember wortel, in plakjes gesneden, zeezout, ½ rode en groene peper, opengesneden en ontdaan van pitten, 2 bosuien, in stukken van 4 cm gesneden, Voor de garnalen:, 12 grote verse gamba`s, gepeld en darmkanaal verwijderd, Voor de coquilles:, 12 coquilles, vers, Voor de wasabimayonaise:, 200 ml Japanse mayonaise, ½ tl wasabi, rasp van 1 limoen
- Aziatisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-08-2009Aziatisch30-60 min.