1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse Kip

Japanse kip recepten (334)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Japanse noedelsoep met kip en koriander

INGREDIENTEN

1 stuk kelpwier van 10 cm, toko, natuurwinkel 1 rode peper 30 gr verse koriander 1 hele kip, in stukken 4 teentjes knoflook zout 6 grote shii-take paddestoelen 6 lente-uitjes 300 gr winterspinazie 250 gr tofu 3 eieren 5 eetl japanse rijstwijn, mirin olie 250 ? 300 gr japanse platte noedels, toko 6 eetl japanse sojasaus 2 cm verse gember

Voorbereiding

Was de kelpwier. Halveer het pepertje, Verwijder zaad en lijsten. Knip het blad van stelen koriander (bewaar het blad) Leg kip kelpwier peper, korianderstelen in een ruime soeppan. Doe er ? 3 liter water bij, breng het aan de kook en voeg ? 1 eetl zout toe. Schuim de bouillon af, laat hem 1 ? uur trekken. Zeef de bouillon, verdeel het kippenvlees in zo groot mogelijke stukken. Halveer de paddestoelen, snij de lente-uitjes in stukken van 3 cm. Was de spinazie en vewijder lelijke stukken. Snij de tofu in 6 plakken en halveer deze diagonaal. Roer de eieren los met 2 eetl mirin en een mespunt zout. Verhit in een kleine, vlakke koekenpan wat olie, schenk het eiermengsel erin en laat het, met het deksel op de pan, zachtjes stollen. Warm de 6 ruime soepkommen voor in een oven van 125 ?C. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Schil de gember.

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Leg de voorgekookte noedels erin, neem ze er na ? 2 minuten weer uit en verdeel ze over de warme kommen. Roer de kipstukjes, tofu, paddestoelen, lente-ui en spinazie door de bouillon en laat de soep zachtjes 2-3 minuten koken. Snij ondertussen de omelet in 6 punten. Leg op de noedels een stuk omelet en verdeel de helft van het korianderblad erover. Schep de groenten, paddestoelen, kip en tofu uit de pan en verdeel het over de soepkommen. Breng de bouillon op smaak met sojasaus en de rest van de mirin en verdeel de bouillon over de kommen. Rasp er tot slot wat verse gember over.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2001
  •  
  •  60-120 min.

Japanse (Yakitori) kip spiesjes

Japanse kipspiesjes in een heerlijke marinade op basis van soja en mirin (Japanse rijstwijn). Nog wat frisse lente-uitjes of verse champignons ertussen steken, even grillen in de grillpan, grill of barbecue en de typische smaak van Japan bereikt uw eettafel!

INGREDIENTEN

250 g kipfilet, 100 g shiitakes, 5 lente-uitjes, 200 ml MeiAsia Japanse Yakitori marinade, 1 EL (MeiAsia) wokolie

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-12-2010
  • Japans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

geglazuurde japanse kip

Japanse geglazuurde kip

INGREDIENTEN

1 el aardnotenolie, 4 kippenborstfilets, zondervel of bot, diagonaal gesneden, lente-uitjes, glazuur; 0,75 dl japanse donkere soya saus, 0,75 dl rijstwijn of medium dry sherry, 3 el kristalsuiker

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Japanse Kippensoep

Een met mie gevulde soep met de geraffineerde smaak van verse gember, peper en Japanse terriyaki-marinade.

INGREDIENTEN

4 stukken kipfilet (a 100 gram)/ 1 dl. terriyakimarinade (Kikkoman, of zoete ketjap)/ 150 gram oesterzwammen/ 1 ui/ 2 cm. gemberwortel/ olie/ 2 tenen knoflook/ 1 liter kippenbouillon/ 200 gram udon (is japanse pasta, verkrijgbaar bij de toko of op de buitenlandse afdeling van de supermarkt. Eventueel te vervangen door eiermie)/ een halve paksoi/ 3 bosuitjes/ 0,5 a 1 rood pepertje/ 150 gram tauge/ 1 theelepel sesamolie/ korianderblad naar smaak.

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2000
  • Japans
  •  30-60 min.

Kip Met Japanse Spaghetti

INGREDIENTEN

Dashi-poeder of -korrels om Japanse bouillon maken, zijn in oosterse winkels te koop. Te, vervangen door kippenbouillon., , , 375 g udon of spaghetti, 375 g kipfilet, 725 ml dashi-bouillon, 4 eetlepels Japanse sojasaus, 2 eetlepels sherry, 1 theelepel suiker, 4 schijfjes verse gember, 6 lente-uitjes, grofgehakt, , , ,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

geglazuurde japanse kip

INGREDIENTEN

1 el aardnoten olie; 4 kipfilets, 2 lente-uitjes; 0,75 dl japanse of andere sojasaus; 0,75 dl rijstwijn of medium dry sherry;, 3 el kristalsuiker.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japanse gebraden en geclaceerde kip

INGREDIENTEN

1 el. olie (eigen smaak), 4 kipfilets, diagonaal doorgesneden, sjalotjes voor garnering in kleine reepjes, 75ml. Japanse of andere donkere sojasaus, 75ml rijstwijn of mediumdroge sherry, 3el fijne kristalsuiker

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-03-2006
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japanse wrap met kip en krabsticks

-

INGREDIENTEN

1 pak Honig Wraps, 1 eetl. olie, 200 g kipfilet, in reepjes, 1 zak Tjap Tjoy roerbakgroenten(ca. 400 g), 2 eetl. Japanse sojasaus, 2 eetl. medium dry sherry, 200 g krabsticks, 1 eetl. sesamzaad,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2013
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Klassieke Japanse Kip met Groenten

Bereiding 40 min. Marineren 1 uur P.P. 240 kcal.

INGREDIENTEN

400 g kipfilet in blokjes , 250 g sluimerwten of peultjes , 100 g lotuswortels (uit blik, toko) , 100 g bamboescheuten (uit blik) , 4 gedroogde shii-take , 3 el arachideolie , 2 wortelen , 1 el japanse sojasaus , zout

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2001
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Japanse wrap met kip en krabsticks

INGREDIENTEN

1 pak Wraps, 1 eetlepel olie, 200 g kipfilet, in reepjes, 1 zak Tjap Tjoy roerbakgroenten(ca. 400 g A.H.), 2 eetlepels Japanse sojasaus, 2 eetlepels medium dry sherry, 200 g krabsticks, 1 eetlepel sesamzaad,

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  • Japans
  •  10-20 min.

Japanse Groentesoep met Kip

Bereiding 40 min, P.P. 150 kcal.

INGREDIENTEN

4 shii-take , 400 g gemengde groenten (wortelen, broccoli, selderie en asperges) , halve rammenas , 3 lente-uitjes , 1 el dashi (zie recept op mijn pagina) , 2 el japanse sojasaus , 1 el arachideolie , 200 g kipfilet , 3 el miso-pasta (Gefermenteerde sojabonen, reformwinkel of toko) , 1 snufje cayennepeper

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2001
  • Japans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

12 bladerdeeghapjes "voor elck wat wils"

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.

Japanse kip met nori en komkommer

Een heerlijk voorgerecht ,wat er ook nog heel leuk uitziet. 

INGREDIENTEN

300 g kiphaasjes, 3 el teriyakisaus, 3 bosuitjes, ½ komkommer, 1 blad nori-vellen, 4 el roerbakolie, 1 el rijstazijn, wasabi (tube)

  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2015
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gestoomde Japanse kip

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet, 2 eetlepels zout, 2 eetlepels sake of droge sherry, 1 eetlepel lichte sojasaus, 1 eetlepel donkere sojasaus, 4 bladeren Chinese kool, 1 stukje daikonwortel, 1 kleine rode paprika, ,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Aardappeleilandjes met kip en Japanse bouillon

Zeg nooit zomaar soep tegen deze Japanse bouillon met aardappeleilandjes.

INGREDIENTEN

4 grote vastkokende aardappelen, 1 norivel, 8 dl kippenbouillon, 2 tl sesamzaad, 4 el sojasaus, 4 kipfilets, 12 paddestoelen (bijv. oesterzwammen)

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2004
  • Japans
  •  20-30 min.

Japanse Kip Met Sesam

INGREDIENTEN

300 gr. kipfilet, 2 el olie, 1 teentje knoflook, 1 el ketjap. 2 el bouillon, 1 el citroensap, 2 el sesamzaadjes,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-09-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Japanse kipspiesjes

Je zult een uurtje tijd moeten voorzien om de kip in een marinade te laten staan maar qua bereiding is dit gerecht zo gepiept! Ook gezellig als hapjes tijdens een feestje.

INGREDIENTEN

250 g kipfilet, 100 g shiitake paddenstoelen, 5 lente-uitjes, 1 pakje satéprikkers, 200 ml Japanse Yakitori Marinadein mandje(van MeiAsia), 1 EL MeiAsia Wokolie in mandje

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2011
  • Japans
  •  30-60 min.

Japanse salade met kip

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 1 el namami togarashi (Japans specerijenmengsel, te koop bij de toko), 5 el zonnebloemolie, 1 el sesamzaad, 1/2 komkommer, 1 ananas, geschild, 2 el zoute sojasaus, 2 el citroensap, 100 gram taugé, 200 gram gemengde sla, enkele takje skoriander

  • Japans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  • Japans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Japanse salade met kip

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet, 1 el namami togarashi (Japans specerijenmengsel, te koop bij de toko), 5 el zonnebloemolie, 1 el sesamzaad, 1/2 komkommer, 1 ananas, geschild, 2 el zoute sojasaus, 2 el citroensap, 100 gram taugé, 200 gram gemengde sla, enkele takje skoriander

  • Japans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2010
  • Japans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Japanse kipsate

INGREDIENTEN

450 gram kipfilet in blokjes -, 1 bos lente-uitje -, geroosterd sesamzaad -, zonnebloemolie -, 50 ml. Japanse sojasaus -, 25 ml. mirin -, 15 gram suiker -, 25 ml. sake,

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Japans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

japanse kipspiesjes

Japanse kipspiesjes op de bbq

INGREDIENTEN

600 gram kipfilet, 3 eetlepels honing, zout en peper, 4 bosuitjes, 1,5 theelepel mosterd, 5 eetlepels sake, 5 eetlepels sojasaus (japanse), 1 citroen, 1 ananas, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 theelepels bruine suiker, 12 sate prikkers

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Japanse roerbakschotel

Heerlijke smaken! Ziet er leuk uit en is makkelijk en snel te maken. Keuze uit: vlees, vis of tofu.

INGREDIENTEN

1 pak mihoen van 250 gram, 1 bak Japanse wokgroente van 400 gram van AH of maak zelf een mengsel van: peultjes en kastanjechampignons (heel), courgette (plakjes), rode paprika en witte kool (grove stukken), rode ui (grove stukken), prei (in reepjes), Teriyaki-marinade of maak zelf een mengsel van:, water, soyasaus, invertsuikerstroop, suiker, sherry, zetmeel, azijn, Een blik bamboescheuten (ca. 200-250 gram), 2 teentjes knoflook, 1 rood pepertje, 3 eetlepels zonnebloemolie, Circa 400 gram beef (bieflapjes), kipfilet of tofu,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japanse kipsate

INGREDIENTEN

450 gr. kipfilet, in blokjes, -1 bos lente-uitje, -Sesamzaad, geroosterd, -Zonnebloemolie, -50 ml. sojasaus, Japanse, -25 ml. mirin, -15 gr. suiker, -25 ml. sake,

  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Japanse kipsate

INGREDIENTEN

* 450 gr. kipfilet, in blokjes * 1 bos lente-uitje * geroosterde sesamzaad * zonnebloemolie * 50 ml Japanse sojasaus * 25 ml mirin * 15 gr suiker * 25 ml sake,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Japans
  •  0-10 min.

Japanse kipsate

Haal het Oosten naar je keuken

INGREDIENTEN

450 gr. kipfilet, in blokjes 1 bos lente-uitje Sesamzaad, geroosterd Zonnebloemolie 50 ml. sojasaus, Japanse 25 ml. mirin 15 gr. suiker 25 ml. sake

  • Japans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-10-2002
  • Japans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Japanse kipspies

Van : "Esther" 4 personen bereidingstijd : 1 uur en 20 minuten land : Japan gerechtsoort : gevogeltegerecht bron : Sonja Vanderhaegen [Smulpaap]

INGREDIENTEN

2 el witte wijnazijn, 2 el ketjap manis, 1 el (sesam)olie, 1 el zonnebloem olie, 400 gram kipfilet, 3 el sesamzaad, zout, peper, 6 bosuitjes,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Japans
  •  0-10 min.

Japanse aardappelsoep

Tomatensoep, groentensoep, paprikasoep... die soepen heb je vast al uitgeprobeerd. Hoog tijd voor een Japans aardappelsoepje. Voorgerecht; bereidingstijd: 35 minuten, voor 4 personen

INGREDIENTEN

2 grote vastkokende aardappelen, zout en peper, sesamolie, 1 lente-uitje, 8 dl kippenbouillon, 1 limoen, 2 el sojasaus, 4 kipfilets, 100 g bonen (50 g witte en 50 g zwarte),

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-2004
  • Japans
  •  20-30 min.

Japanse rijst

Eén van mijn favoriete gerechten in Japanse restaurants is 'yakimeshi': een kommetje gebakken rijst met wat groenten erdoor. In eerste instantie denk je aan nasi, maar zo smaakt het niet. Waarnaar dan wel? Het is zo'n gerecht dat ondanks zijn eenvoud een mysterie blijft: hoe doen die Japanse koks dat toch?Tegenwoordig is gebakken rijst mijn meest gemaakte doordeweekse maaltijd. Niet alleen vanwege de snelheid en de eenvoudige basisingrediënten die ik altijd op voorraad heb, maar ook omdat het ideaal is om restjes in te verwerken. De basis bestaat uit roerei, fijngehakte groenten (niet grof!), gekookte rijst met een stevige korrel en sojasaus als smaakmaker.Vervang gerust de genoemde groenten door wat je toevallig in huis hebt. Ik maak dit gerecht geregeld met courgette, prei, witte ui, champignons en doperwtjes (niet persé in die combinatie). Als ik extra lui of haastig ben, trek ik zelfs een zak voorgesneden Italiaanse groentenmix open. Wil je vlees toevoegen dan is kip of ham me een goede toevoeging.

INGREDIENTEN

4 bosuien, gehakt, 1 chilipeper, zonder zaadlijst en pitjes, gehakt, 1 kleine paprika, in kleine stukjes, 1 middelgrote wortel, in kleine stukjes, 3 shiitake, in stukjes gesneden, 2 eieren, 1 el sesamzaad, geroosterd, 2 el lichte sojasaus, 1 kopje rijst, zout, witte peper, arachideolie, sesamolie

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2015
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japanse marinade

Heerlijke marinade voor kip, kalkoen en parelhoen. Voor 500 gram gevogelte

INGREDIENTEN

1 teen knoflook, geperst, 3 cm. gemberwortel, geschild, geraspt, 1,25 dl. lichte sojasaus, halve dl. mirin of sherry, halve dl. sake of droge witte wijn, 2 tl. suiker, flinke snuf chilipoeder

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2003
  • Japans
  •  10-20 min.

Japanse Noedels

INGREDIENTEN

400 gram gekookte noedels, 500 gram kipfilet in blokjes, 50 ml sake, 4 el tamarinde, 2 tl suiker, 1 teentje knoflook, 2 tl geraspte gember, 2 wortels, julienne, 3 lenteuitjes, diagonaal gesneden

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

japanse kipspies

INGREDIENTEN

2 eetlepels witte wijnazijn, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel (sesam)olie, 1 eetlepel zonnebloemolie, 400 gram kipfilet, 3 eetlepels sesamzaad, zout, peper, 6 bosuitjes.

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-1999
  •  
  •  10-20 min.

Ja­pan­se roer­bak met noe­dels en pit­ti­ge kip

Zet in no time een heerlijke noedelroerbak vol verse groente op tafel.

INGREDIENTEN

125 g eiernoedels, 180 g kipdijfilet, 1 el (arachide)olie, 1½ tl shichimi togarashi, 400 g Japanse roerbakgroente, 50 g soja-gember-sesamdressing, 125 g zeewiersalade

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2018
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Japanse drumsticks

Pittig geroosterde kip

INGREDIENTEN

8 mooie kipdrumsticks,1/3 kopje sojasaus,2 tl.sesamolie,1 eetl.olie,2 eetl.sherry,1 theel.geperste knoflook,1/2 theel.geraspte gember,1 theel.vijfkruidenpoeder(te koop bij iedere gesorteerde toko)1 eetl.sesamzaadjes

  • Japans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Japans
  •  > 120 min.

Japanse wokschotel

INGREDIENTEN

60 gram suiker, peper, 12 shitakes paddenstoelen, zout, 1,5 dl. sojasaus of ketjap manis, 500 gram kipreepjes, 2 eetlepels sake (slijterij) of droge witte wijn, 150 gram diepvrieserwtjes, ontdooid, 500 gram mie, 1,25 liter runderbouillon,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2003
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Japanse Kipspies

Voor op de barbecue

INGREDIENTEN

2 eetlepels witte wijnazijn, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel sesamolie, 400 gram kipfilet, 3 eetlepels sesamzaad, zout, peper, 6 bosuitjes, 6 sateprikkers

  • Japans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2000
  • Japans
  •  60-120 min.

Japanse Kipspies

INGREDIENTEN

2 el witte wijnazijn, 2 el ketjap manis, 1 el (sesam)olie, 1 el zonnebloem olie, 400 gram kipfilet, 3 el sesamzaad, zout, peper, 6 bosuitjes

  • Japans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-1999
  • Japans
  •  60-120 min.

Japanse Kipspies

Lekker voor op de bbq

INGREDIENTEN

2 el. witte wijnazijn, 2 el. ketjap manis, 1 el. (sesam)olie, 1 el. zonnebloemolie, 400 gr. kipfilet, 3 el. sesamzaad, 6 bosuitjes.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-1999
  •  
  •  0-10 min.

Japanse kipspiesjes.

25stuks.Geef er een zoete dipsaus bij.

INGREDIENTEN

1kg kipfilet in blokjes-1,3dl sake-1,3dl mirin-2eetlepels suiker-1,8dl sojasaus-bosuitjes in reepjes.

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Japans
  •  10-20 min.

gefrituurde kip op japanse wijze

INGREDIENTEN

700 gram kipfilet, 50 gram maiszetmeel, 1 oliebad om te frituren (liefst arachide olie), 1 citroen, 1 eetlepel gehakte peterselie, , Voor de marinade: 4 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sake, 1 eetlepel suiker (extra fijn), 1 eetlepel gemberpoeder

  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Snel­le Ja­pan­se wok­scho­tel met noe­dels en kip

De ananasstukjes en chilisaus geven het gerecht een friszoete touch.

INGREDIENTEN

2 el arachideolie, 355 g kipfiletblokjes, 4 el zoete chilisaus, 250 g verse ananasstukjes (bak), 800 g Japanse wokgroente champignons & peulen, 250 g eiermie (pak), 30 g stukjes cashewnoot

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2017
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Japanse noodles met kip, komkommer en sesamzaad

INGREDIENTEN

1 pak Honig World Wide Noodles a 250 g, 3 el zonnebloemolie (C1000 Selectie), 400 g kipfilet, in reepjes, 2 grote komkommers, geschild, in reepjes, 3 bosuitjes, in ringetjes, 1 pakje Honig World Wide Noodles, Japanse mix + gebakken uitjes a 180 g, 1 eetlepel geroosterd sesamzaad (potje, Silvo 20 g),

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste japanse kip recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top