1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse

Japanse recepten (2.357)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Japanse zalm uit de oven

INGREDIENTEN

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20x30 cm. Bestrooi de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en limoensap of citroensap erover. Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht.

Bereidingswijze

Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de spinazie en laat deze in 5 minuten slinken. Breng de spinazie op smaak met de gembersiroop, zout en versgemalen peper.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roergebakken broccoli met biefstuk en rode peper

Een overheerlijk slank hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

75 g zilvervliesrijst, 150 g biefstuk, in repen, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 1 rode peper, in smalle ringetjes, 1/2 theelepel gemalen komijn (djintan), 1-2 cm verse gember, geraspt, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 zak broccoliroosjes (300 g), 2 eetlepels (wok)olie, 1/2 limoen, in partjes

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japanse biefstuksalade

INGREDIENTEN

125 gram mihoen - 1/2 komkommer - 1/2 bosje radijs - 75 gram waterkers - 6 eetlepels Japanse sojasaus - 4 eetlepels rijstazijn - 1 theelepel suiker - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 theelepel sesamolie - 2 kleine biefstukken - 1 eetlepel olie - 2 eetlepels geroosterd sesamzaad

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De 10 lekkerste simpele dressings

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Sushi (30 stuks)

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren.

INGREDIENTEN

200 gram rondkorrelrijst (geen snelkookrijst), ? dl rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, zout en peper, 1 kleine komkommer, 3 eieren, 4-6 blaadjes nori, wasabi (Japanse Mierikswortelpoeder of pasta), 200 - 250 gram zeer verse gerookte zalm of tonijn, in dunne plakjes of grote gekookte garnalen, ingesneden, Japanse sojasaus (Kikkoman), Beni-shoga (ingelegde rode gember), Bamboematje

  • Japans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Japans
  •  60-120 min.

Zalm teriyaki

INGREDIENTEN

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml);, 2 el honing;, 1 el wittewijnazijn;, 1 el sesamzaad (bakje 100 g);, 300 g wilde zalmfilet, ontdooid;, 4 el zonnebloemolie;, 1 pakje eiernoedels (250 g);, 400 g broccoli;, 1 rode ui, in halve ringen;, 1 schaal peultjes (200 g).

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2011
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japanse zalmrolletjes

Gerookte zalm met japanse kruiden

INGREDIENTEN

1 pakje gerookte zalmfilet, Silvo Japanse kruidenmix

  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-1999
  • Japans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Japanse biefstukmaaltijdsalade

INGREDIENTEN

125 g mihoen, , 1/2 komkommer, , 1/2 bosje radijs, , 1 zak waterkers (75 g), , 6 eetlepels Japanse sojasaus, , 4 eetlepels rijstazijn (fles a 150 ml) of 2 eetlepels sherry, , 1 theelepel suiker, , 1 theelepel wasabipasta (tube) of geraspte mierikswortel, , 1 theelepel sesamolie, , 2 kleine biefstukken, , 1 eetlepel olie, , 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2005
  • Japans
  •  10-20 min.

Japanse fondue

Vis of vlees fondue

INGREDIENTEN

Bouillon:, *Water (naar eigen inzicht), *visfond (AH, 2 maal), *Bouillonblokje (2-3), *Knoflookteentjes (5-6), Groenten:, *prei (3 in bouillon, 3 in reepjes), *ui (4 in bouillon), *peen/wortel (3 in bouillon), *tauge (redelijk veel), *paksoi (twee maal), Rest:, *peperkorrels (niet perse), *soyasaus (kikoman), *sherry, *diverse soorten vis (compact), *diverse soorten vlees (geen overheersende smaken), *longtong rijst (kleef), *normale rijst (voor ieder een kommetje), *stokjes, *dikke mie (2 pakken AH)

  • Japans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-1998
  • Japans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Japanse roerbakschotel

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet; 3 cm gemberwortel ( 1 tl gemberpoeder); 2 teentjes knoflook; 1 rode peper; 1 citroen; 3 el sesamolie of wokolie; 3 el japanse sojasaus of ketjap asin; 400 gram japanse wokgroente.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japanse Kippensoep

Een met mie gevulde soep met de geraffineerde smaak van verse gember, peper en Japanse terriyaki-marinade.

INGREDIENTEN

4 stukken kipfilet (a 100 gram)/ 1 dl. terriyakimarinade (Kikkoman, of zoete ketjap)/ 150 gram oesterzwammen/ 1 ui/ 2 cm. gemberwortel/ olie/ 2 tenen knoflook/ 1 liter kippenbouillon/ 200 gram udon (is japanse pasta, verkrijgbaar bij de toko of op de buitenlandse afdeling van de supermarkt. Eventueel te vervangen door eiermie)/ een halve paksoi/ 3 bosuitjes/ 0,5 a 1 rood pepertje/ 150 gram tauge/ 1 theelepel sesamolie/ korianderblad naar smaak.

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2000
  • Japans
  •  30-60 min.
Nieuwste japanse recepten
  • Eigen recept

12 bladerdeeghapjes "voor elck wat wils"

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud)

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , * naar smaak, ** optioneel, , Voor de saucijzenworstebroodjes:, 1 kleine braadworst/saucijs, * peper en zout, , Voor de appelflap met bite:, 1 kleine pot boerenjongens, 1 goudrenet of andere stevige zure appel, * suiker, * kaneel, ** vanillesuiker, , Voor de picantobroodjes:, 1 picanto, doorgesneden en gehalveerd, ** curry, ** tomatenketchup, , Voor de asperges in bladerdeeg:, 1 klein blikje/potje asperges, dun, voorgekookt, wit en/of groen, 2 plakken (boeren)ham, ** 2 plakken jonge of jong belegen kaas, 1 hardgekookt ei, kleingesneden, 1 bundeltje peterselie, kleingesneden, , Voor de kersenflappen, 1 klein potje kersen op sap, ontpit, * suiker, ** stukjes (pure) chocolade, , Voor de verborgen duivelsworstjes, 1 blikje knakworstjes of pick-ups. De "gewone" knakworstjes in 3 parten snijden, * mosterd (dijon of löwenmosterd), ** tomatenketchup of curry, 1 klein potje jalapeño pepertjes, ** sambal oelek, pedis, badjak of brandal. Voor de durvers: sambal Gledek., ** Thaise red of green curry-pasta, ** (op eigen risico) wasibi-pasta (zie recept), , Voor de amandelbroodjes traditioneel, 1 klein pakje amandelspijs, 1 ei, * suiker, * kaneel, , Voor de panga en zalmsnip, 1/2 pak pangafilet met zalm en kruidenboter (diepvries, niet ontdooien!), , Voor de aardappelpouche met spek, ei en ui:, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes met spekblokjes, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 1 hardgekookt ei, 1 el olijfolie, * bieslook, # siliconen bakblik voor tortina`s of muffins, ingevet, , Voor de champignontasjes met tuinkruiden:, 1 blikje champignonragout, 1 klein potje champignons op water, * verse peterselie, * verse bladselderij, * verse bieslook, * peper, zout, maggi, ** verse citroenmelisse of paar druppels citroen, ** maïzena of allesbinder, , Voor de Halve Kaasrondjes (met zangzaad):, 1 pakje smeerkaas, 20+, 40+ of 48+, 1 pakje kaas in plakjes naar keuze. Ook: rookkaas of komijnenkaas, 1 pakje gekookte (boeren)ham, ** tuinkruiden, ** maanzaad, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (1), 1 kipfilet, in plakjes, 1 flesje Yakatorisaus óf, 150 ml Japanse Sojasaus, 100 ml sake (vervangbaar met droge sherry), 100 ml mirin (vervangbaar met zoete sherry) (mirin is een soort kook sake), 2 à 3 el rietsuiker, Bosuitjes, gesnipperd, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (2), 1 kipfilet, in plakjes, 1 Flesje terryaki-saus/marinade, ** peper en zout, ** five of sevenspice kruiden, Bosuitjes, gesnipperd, , Voor de Japanse kipfilet in een jasje (3), 1 kipfilet, in plakjes, Voor de marinade:, 1 el Worchestersauce, 80 ml tomatensaus (passata), 1 el japanse sojasaus, 2 el saké, 1 el mosterd, 1 tl gemberpoeder, ** limoensap, ** limoenrasp, ** peper en zout, , Extra voor alle hapjes:, * losgeslagen eieren naar behoefte, * water, * per recept ongeveer 3-5 plakjes bladerdeeg uit de diepvries. max. 10 min. voor gebruik ontdooien. De juiste hoeveelheid blkaderdeeg is afhankelijk van het aantal verschillende hapjes en de hoeveelheden ingredienten per soort. Zorg dus dat je een voorraadje in de diepvries hebt liggen. Zeker bij grotere hoeveelheden is het ook te overwegen om bladerdeeg uit de koeling te gebruiken. Rol deze voor gebruik uit tot ongeveer de helft van de dikte. Niet alleen heb je dan meer deeg (voor meer hapjes), het wordt ook iets krokanter. Zorg er wel voor dat het bladerdeeg niet scheurt!

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.

Japanse rijstschotel

INGREDIENTEN

5 gr. boter; 100 gr. achterham; 2 eieren; 200 gr. tauge; 100 gr. ongekookte rijst; 1/2 krop ijsbergsla; 1/2 bakje champignons; sojasaus; zout en peper; sambal.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Japanse noedelsoep met

Deze lekkere Japanse noedelsoep met peultjes en paddestoelen is een komplete maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

100 gram shii-take, 50 gram peultjes, 1 lente-uitje, 150 gram tahoe, 0.5 liter groentebouillon, 75 gram eiermie, 2 eetlepels rijstwijn of dry sherry, 2 eetlepels Japanse sojasaus, zout, (versgemalen) peper,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2005
  • Japans
  •  0-10 min.

Ja­pan­se ven­kel

Japanees voorgerecht dat soms ook als bijgerecht geserveerd kan worden

INGREDIENTEN

2 venkelknollen, 4 eetlepels Japanse sojasaus, 2 eetlepels olie

  • Japans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2018
  • Japans Voorgerecht
  •  0-10 min.

JAPANSE SALSA

DE JAPANSE SALSA IS FANTASTISCH OVER RAUWE OESTERS,BIJ SASHIMI,MAAR OOK BIJ VLEES VAN DE TEPPAN YAKI-PLAAT EN TEMPURAGERECHTEN.ZELFS EEN EENVOUDIG GEBAKKEN KIPFILETJE KRIJGT MET DEZE SALSA METEEN EEN JAPANSE SWING

INGREDIENTEN

1 ui,heel fijn gesnipperd1 teentje knoflook,uitgeperststukje verse gember(ca. 1/2 cm),geraspt1 el sojasaus1 dl rijstazijn1/2 tl zeezout1 el zoete chilisaus2 el zonnebloemolie1 el sesamzaadjes2 takjes peterselie,fijngehakt

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-01-2006
  • Japans
  •  0-10 min.

Japanse biefstukrolletjes

Een lekker recept uit de japanse keuken die erg lekker smaakt en maar 164 kcal bevatten heerlijkkkkkkkk en snel klaar goed voor de lijn wat wil je nog meer eet ze met de ketjapsaus erover die bevat maar 19 kcal

INGREDIENTEN

8 bieflapjes van 50 gram* 2 el japanse kruidenmix* 100 gram tauge*zonnebloemolie, , Voor de ketjapsaus: 3 el ketjap manis* 3 el citroensap* 3 el rundvleesbouilon en roer het dor elkaar en klaar is kees je ken hem ook even verwarmen.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2001
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

japanse noedelsoep

INGREDIENTEN

125 g. eiermie, 125 g. champignons of shiitake, 3/4 ltr. groetenbouillon, 2 eetlepels gembersiroop, 2 eetlepels medium dry sherry, 125 g. tahoe of tofu, 100 g. peultjes, 1/2 eetlepel Japanse ketjap, 3 lente-uitjes diagonaal in ringetjes gesneden

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Japans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Japanse biefstuk Wraps

Zoetzure biefstukwraps met komkommer en lenteuitjes

INGREDIENTEN

- Biefstuk in reepjes gesneden, - Teryaki saus (in flesje), - komkommer, - lente-/ bosuitjes, - knoflook, - Wraps (kant en klaar)

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-09-2008
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Japanse groentesoep

Er gaan andere groenten (behalve wortels) in dan onze Nederlandse groentensoep en de oestersaus, sojasaus en gemberwortel maken deze geurige soep tot een delicatesse. Er komt geen vlees aan te pas, dus misschien ook een soep voor degenen die vegetarisch eten.

INGREDIENTEN

* 50 gram peultjes, in drieen gesneden, * 1/4 winterwortel, in plakjes, * 1 doosje (250 gr) oesterzwammen, * 1 el sesamolie, * 1/4 courgette, * 1/4 paksoi (zeer fijn gesneden), * 1 liter groentebouillon, * geroosterde sesamzaadjes, * scheut oestersaus, * scheut sojasaus, * scheutje gembernat of stukje gemberwortel, , * stukje santen (naar smaak),

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Japans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

japanse spaghetti

Een heerlijke japanse maaltijd die tevens erg gezond is

INGREDIENTEN

Boekweitnoedels (udon), paksoi, shi take, tauge, quorn, gember, shoyu of kikoman, ui, mugi (miso) (japanse bouillon), witte kool, courgette, wortel, anders groente die je hebt

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

japanse biefstuk

Met verstegen kruidenmix een heerlijk makkelijke maaltijd

INGREDIENTEN

Japanse mix van verstegen, 4 biefstukjes, bakboter.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Japanse kipfilet

Simpel en smakelijk

INGREDIENTEN

Kipfilet, bloem, kippenboullion, aardappelmeel, japanse donkere soya.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Japanse Kiprolletjes

Dunne kipfilets gevuld met groente met teriyakisaus

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 8 el. teriyakisaus, 8 lenteuitjes, 1 wortel, 75 gr. waterkers, 1/2 dl sake of droge witte wijn. 3 eetl. olie

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-11-1998
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Japanse gember

Deze gember wordt op japanse wijze ingemaakt en kan verscheidene maanden worden bewaard. Het smaakt prima als sausje bij sushi

INGREDIENTEN

1 ons jonge gember, 5 dl. water, 1/2 theelepel zout, 1 dl. rijstazijn, 1,5 eetlepel suiker, 1/2 theelepel lichte japanse sopyasaus.,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Japans
  •  0-10 min.

japanse wakamesoep

Japanse Wakamesoep met zeewier en vis.Deze soep is een lekkere feestelijke en makkelijke soep.

INGREDIENTEN

1 liter knorr superieur Japanse Wakamesoep;150 gr diverse vissoorten,zoals zalm,botervis,mossel en tonijn; 25 gr glasnoedels;omeletreepjes.

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Japans
  •  10-20 min.

Mayonaise, Japanse*

Het is even wennen, maar je raakt er aan verslaafd! > Verdund plus extra soja een heerlijke dressing.

INGREDIENTEN

2 tl wasabi om mee te beginnen., 3 eierdooiers, gepasteuriseerde., 1/2 tl suiker, 1 el citroensap, 3 el rijstazijn, 2 el Japanse soja, 1/2 el wasabi of 1 el franse mosterd ( optie : half om half ), 5 dl arachideolie,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2005
  • Japans
  •  0-10 min.

Japanse dipsaus voor Japanse tempura

De Japanse dipsaus voor bij de Japanse tempura 

INGREDIENTEN

3 eetlepels Japanse saké, 3 eetlepels Japanse soja, 2 eetlepels rijstazijn, ongeveer 5 cm vers fijn geschaafde daikon wortel, beetje wasabi

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2020
  • Japans
  •  0-10 min.

Japanse Zalm

Japanse Zalm uit de oven

INGREDIENTEN

- 4 zalm filets van ca 125 gram, - 4 teentjes knoflook, - 2 eetlepels kikkoman sojasaus, - 2 eetlepels limoen- of citroensap, - 3 eetlepels wokolie, - 600 gram panklare spinazie, - 2 eetlepels gembersiroop, - zout en peper, - aluminium folie, ,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-04-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japanse entrecote

INGREDIENTEN

4 entrecotes a 150 g, 8 eetl. medium sherry, 8 eetl. droge witte wijn, 5 eetl. Japanse sojasaus, of ketjap manis, mespuntje scherpe mosterd, 1 eetl. oosterse roerbakolie, of sesamolie, 2 cm geraspte verse gemberwortel, (of 1 theelepel gemberpoeder), 4 eetl. honing, 1 kleine prei, 2 eetl. maizena, 3 eetl. zonnebloem- of arachideolie

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Japanse noodle-salade

Snel klaar van "moesje2"

INGREDIENTEN

Ingredienten (2 pers.):, salade, 1 pakje Samurai surimi (AH), 1 pakje glasnoodles (conimex), 1 komkommer, 1 omelet, dressing, 10 cc Japanse soyasaus, 1 tlepel shi-shi (bij Japanse winkel) of chilipeper, 1 eetlepel sesamolie,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Japanse Knoflooksoep

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie, 10 fijngesneden teentjes knoflook, 4 sneetjes verkruimeld witbrood zonder korst, 2 theelepels zout, versgemalen zwarte peper, 1 theelepel paprikapoeder, 1/4 met pitjes fijngesneden rode peper, 2 losgeklopte eieren, stokbrood,

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Japans
  •  20-30 min.

Japanse Wijnbessenjam

Recept gekregen van Hannie Merkelijn.Japanse wijnbessen zijn kleine rode vruchtjes, die zeer smakelijk zijn. De oogst van deze struik, die in veel tuinen te vinden is, is nooit zo heel groot, daarom hier een recept voor 1 potje

INGREDIENTEN

250 g. Japanse wijnbessen, sap van 1 citroen, 1/2 zure appel, 250 g. geleisuiker,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-1999
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Japanse kipspiesjes

Je zult een uurtje tijd moeten voorzien om de kip in een marinade te laten staan maar qua bereiding is dit gerecht zo gepiept! Ook gezellig als hapjes tijdens een feestje.

INGREDIENTEN

250 g kipfilet, 100 g shiitake paddenstoelen, 5 lente-uitjes, 1 pakje satéprikkers, 200 ml Japanse Yakitori Marinadein mandje(van MeiAsia), 1 EL MeiAsia Wokolie in mandje

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2011
  • Japans
  •  30-60 min.

Japanse garnalencocktail

Amuse

INGREDIENTEN

? krop ijsbergsla - 3 worteltjes - ? komkommer - 2 el. zoetzure Japanse gember - 200 gr. gepelde kreeftgarnalen - 2 el. sojasaus - 3 el. rijstazijn - 1 mespunt suiker - 2 el. Japanse rijstwijn - mespunt wasabi - 8 el. sojaolie - 1 el. sesamolie

  • Japans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Japans
  •  10-20 min.

Japanse Roerbakmie

Een lekker recept voor wanneer je weinig tijd hebt.

INGREDIENTEN

Roerbakmie, Japanse roerbakmiesaus(Honig), kipfilet, en groente (bijv. paprika, prei,uien) wat je maar lekker vindt

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japanse teriyaki

INGREDIENTEN

350 gram biefstuk, - 2-3 eetlepels olie, - 1 pak Knorr Japanse Teriyaki, - 3 lente-uitjes, - 125 gram shii-takes, - 1 eetlepel vloeibare honing, - 1 eetlepel sherry, - 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Japanse crabsticksalade

Een oh zo simpel voorgerecht.

INGREDIENTEN

200 gram crabsticks., 1/2 komkommer., 2 eetlepels sesamzaad., 1 eetlepel (japanse) sojasaus., 1 eetlepel rijstazijn (toko)., 2 eetlepels medium dry sherry., peper en zout., snufje suiker.,

  • Japans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Japans
  •  0-10 min.

Japanse Wokschotel

Makkelijk te maken vleesschotel

INGREDIENTEN

3 ons chinese paddestoelen, 600 gr. magere runderlapjes, Halve rode-groene en gele paprika, 10 lenteuitjes,250 gr. bleekselderei, 2 knoflookteentjes, stukje gember, 2 spaanse pepertjes, 4 eetl. sesamolie, 30 gr. cascewnoten, 2 eetl. jap. soyasaus, 2 eetl. sake, zout.

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

japanse mihoenschotel

Favoriet gerecht voor in het weekeinde, altijd lekker en vele variaties mogelijk.

INGREDIENTEN

500gram grote wokgarnalen, gepeld (diepvries).voor de oestersaus; 1dl oestersaus, 1dl sojasaus, 2 dl mirin, 1tl aardappelmeel. 250 gram mihoen, 200 gram gemengde paddestoelen, 1 paksoi, 2 winterwortels, 2 vellen nori, nog een el oestersaus uit flesje om de garnalen mee af te blussen.wokolie/sesamolie

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2011
  • Japans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Japanse wokschotel

INGREDIENTEN

300 gr Chinese paddestoelen, 600 gr magere runderlapjes, 1/2 rode, groene en gele paprika, 10 lente-uitjes, 250 gr bleekselderij, 2 knoflookteentjes, 1 stukje gember, 2 Spaanse pepertjes, 4 eetlepels sesamolie, 30 gr cashewnoten, 2 eetlepels Japanse sojasaus, 2 eetlepels saké, zout, ,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste japanse recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top