1. Home
  2. Recepten
  3. Japans Taart R

Japans taart r recepten (8)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Sushi taart

Sushi, maar dan taart. Lekker! Hier kun je eindeloos naar smaak mee varieren.

INGREDIENTEN

Voor de rijst: 360 g Sushi rijst of korte korrel rijst 12 eetlepels rijstazijn 6 eetlepels suiker 3 theelepel zout Voor de garnering: 1 vel nori 500g verse zalm, zonder vel en graad 2 eetlepels avocado olie 1 grote komkommer 1 avocado 4 eetlepels sesamzaad

Voorbereiding

Laat rijstgedurende 1 uurin koud water staan. Ondertussen rijstazijn, suiker en zout verwarmen tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Laat de rijst gedurende 30 minuten in een zeef rusten zodat het kan wellen.

Bereidingswijze

Giet de rijst in een pan met 360 ml water . Breng het water aan de kook en laat 5 minuten koken. Verwijder het deksel, zet het vuur lager en laat nog 5 minuten koken op een laag vuur. Haal van het vuur en laat het 10 minuten rusten met het deksel erop. Voeg azijn toe en meng voorzichtig. Laat afkoelen op kamertemperatuur. Was de zalm onder stromend water en dep voorzichtig droog met keukenpapier. Snijd het in kleine blokjes en meng met sesamzaadjes en avocado-olie. Bewaren in de koelkast tot gebruik. Schil de komkommer ensnijd het niet te dun,met behulp van een mandoline of een mes. Schil de avocado en snijd ze in plakjes. Snijd de nori vel in het formaat van de springvorm en plaats deze op de bodem. Maak je handen nat, zodat de rijst niet blijft plakken, en spreid de helft van de rijst over de nori vel, druk stevig aan. Bedek met plakjes komkommer en avocado. Eindigen met zalm. Herhaal nogmaals het hele proces., in de koelkast te houden totdat klaar om te serveren . Garneer met radijssla en tauge.

  • Japans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2014
  • Japans
  •  30-60 min.

Japanse hartige taart met kipfilet en zalm

Deze hartige taart is ontstaan toen ik bezig was om alles uit de vriezer eens op te maken, zodat ik deze goed schoon kan maken. Het resultaat is zo lekker, dat dit zeker een vervolg zal hebben, maar dan zo gepland! Door de Japanse sojasaus, rijstazijn en sesam krijgt het geheel een heerlijke smaak en is dit een maaltijd om je vingers bij op te eten!

INGREDIENTEN

1 kipfilet; 150 g zalmfilet; 6 plakjes bladerdeeg; 2 prei; 1 ui; 2 teentjes knoflook; paar Shi-taki's of andere paddestoelen; rijstazijn; Japanse sojasaus; sesamolie; sesamzaad; beetje plantaardige olie; beetje paneermeel; 1 ei

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2003
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sushi Pie

Sushi taart

INGREDIENTEN

Japanse short grained rijst (kleverig), 200 ml witte rijstazijn, 3 eetlepels suiker, citroen, 200 gram garnalen, 200 gram krabvlees of krabsticks, 200 gram zalmsnippers, geroosterde sesamzaadjes, 2 avocado's in plakjes, zachte uien, eventueel komkommer, japanse kikomansaus, mierikswortel in poedervorm

  • Japans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-09-1999
  • Japans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Okonomiyaki.

(Japanse plaattaart)

INGREDIENTEN

Frituurolie, 1/2 eidooier, 165 gr bloem, 2 1/4 dl visbouillon, 1/2 ei, 1 eetlepel geraspte Yam aardappel*, 1/2 eetlepel olie, 4 gepelde Chinese garnalen, 80 gr inktvisringen, 4 St.Jacobsschelpen in plakjes, 200 gr spitskool in luciferdunne reepjes, 5 gr rode Japanse gember (beni sho ga)*, 100 gr flinterdun gesneden rauw ontbijtspek, 4 kwarteleieren, 1 flesje tongatsu saus*, mayonaise, aonori (gedroogd zeewier)*, extra nodig: 4 kleine anti-aanbakpannetjes

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

auberginetaart met geitenkaas en tomaat , vegetarisch

Feng-Shui gerecht.

INGREDIENTEN

500 gram Japanse aubergines, 250 gram vleestomaten tomaten, 50 gram verse spinazie, 1 sjalotje, 1 voorgebakken, diepe taartbodem (doorsnede 23 cm), 150 gram zachte geitenkaas, 2 eieren, 1? dl melk, ? theelepel zout, greepje nootmuskaat, vers gemalen peper, olijfolie,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2001
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Onigri

INGREDIENTEN

, 450 g rijst, korte korrel, 7 dl water, 4 eetl. zwarte sesamzaden, zevenkruidenpoeder, 2 vellen nori,

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2000
  • Japans
  •  20-30 min.

Limoen Cheesecake Japanse stijl

Naar een recept van Miljuschka, aangepast om de cheesecake luchtiger te maken.

INGREDIENTEN

250 gram biscuits, 175 gram witte chocolade, 800 gram roomkaas op kamertemperatuur, 230 gram suiker, 100 ml gecondenseerde melk, 350 ml slagroom, sap en rasp van 2 limoenen, rasp van 1 limoen, 8 M eieren

  • Japans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2019
  • Japans
  •  > 120 min.

Ve­ge­ta­risch taart­je van sus­hi met avo­ca­do en eda­ma­me

Sushi + taart = sushitaartje! We maken deze vega sushi met avocado, edamame en zeewiersalade.

INGREDIENTEN

125 g sushirijst, 40 ml rijstazijn, 2 mini komkommers, 1 eetrijpe avocado, 3 norivellen, 100 g koelverse sojabonen, 3 el wasabimayonaise, 50 g zeewiersalade, 1 el ingelegde gember, 5 g pittige kiemgroente, 2 el sojasaus, , ,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2020
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste japans taart r recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top