Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Japans
  4. Japanse recepten
Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

=18pxOmurice bestaat uit omu en raisu, Japans voor €omelet' en €rijst'. Het is een van de populairste eiergerechten in Japan, zowel als ontbijt, lunch of avondeten . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Als ik dit voor mijn gezin maak dan weet ik zeker dat iedereen aan tafel zit  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Na 24 uur marineren is er de dag zelf niet veel werk meer om te genieten van dit super lekker recept !  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Koreaans

Ponzu heeft een citrus - achtige smaak; deze friszurige smaakmaker die veelal bij (gedeeltelijk) rauwe vis- en vleesgerechten wordt geserveerd. Naast dat het al een sterke smaak op zichzelf heeft, wordt het vaak gemengd met sojasaus. Dit resulteert in een donkere ponzu, genaamd shoyu =f ponzu shoyu. In Japan maakt men de Ponzu met mirin (Japanse rijstewijn) samen met rijstazijn, gedroogde tonijn flakes (bonito flakes) en zeewier te laten sudderen op een laag vuur. Nadat alle smaken goed in elkaar zijn getrokken wordt het mengsel gezeefd en op smaak gebracht met Aziatische citrusvruchten als yuzu, sudachi, daidai, kabosu of citroen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

Groene kool, ook wel savooiekool of kapperkool kun je op heel veel manieren bereiden. Dit recept viel wel heel erg in de smaak. Lekker Oosters gekruid en een beetje pittig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

In één van mijn plakboeken vond ik een heel oud recept (uit Tip Culinair of Libelle?) waar ik destijds bijgeschreven had: "heel lekker". Dat wilde ik nog eens maken en kijken of we het nog net zo lekker vonden als toen. Het was inderdaad heel lekker. Het vlees lekker zacht en lekker gekruid. Ik heb wel een paar kleine veranderingen aangebracht in het originele recept, zoals o.a. een halve paprika en verse gemberwortel in plaats van een bolletje gember toegevoegd. Kalkoenfilet plm. 30 minuten laten marineren In plaats van kalkoenfilet kun je heel goed kipfilet gebruiken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Bijzonder, en super lekker deze asperges op zijn Japanees …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams
Populaire Japanse kookboeken:
Top