1. Home
  2. Recepten
  3. Japans
  4. Japanse recepten
Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een snel en voedzaam wokgerecht met heerlijk gemarineerde tofu. Tip: marineer de tofu ruim van tevoren voor het lekkerste resultaat.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een lekker en gezond wokgerecht. Lekker voor de vakantie, want alles gaat in één pan. Wel even de mihoen vóórkoken. Deplakjes varkenshaas moeten plm. 30 minuten marineren en in die tijd maak jij de groenten schoon. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Overheerlijke spareribs op zijn Oosters is een top BBQ gerecht  !  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

[color=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]Gemakkelijk en lekker deze Japanse kakiage tempura.[/color] …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

[color=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]Kip is het meest gebruikte vlees in de Japanse keuken. Vandaag een makkelijk recept voor heerlijke Japanse kip die je zelf thuis in de oven kunt bakken. Wel eerst minstens 2 uur marineren alvorens te gaan bakken [/color] …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

[color=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]Een paar dingen horen bij vrijwel iedere Japanse maaltijd. Eén daarvan is miso-soep.  Kook snel deze makkelijke miso-soep [/color] …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

[color=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]Tijdens de feestdagen eten veel Japanners temaki sushi, zoals Nederlanders gourmetten. Temaki betekent hand-gerold. Je legt zeewier op je hand, doet er een beetje rijst op en de toppings die jij lekker vindt. Je kiest dus zelf wat je er behalve rijst en zeewier nog meer in stopt. Houdt je niet van rauwe vis, dan laat je de sashimi in de viswinkel liggen. Ben je vegetarisch of veganistisch, dan is dit recept ook geschikt voor jou. Vier kerst dit jaar Japanse stijl.[/color] …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Dit lekkere rijstpannetje smaakte ons heel erg goed. Ik heb hiervoor allerlei groenteresten gebruikt. Je kunt zelf zoveel variëren als je wilt. Alles in één pan met niet te veel verschillende kruiden. In één woord: HEELIJK! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

[color=rgba(0, 0, 0, 0.870588)]Het is een populair gerecht en een klassieker uit de traditionele Japanse keuken, Witte rijst is geen hoofdgerecht, maar door de toevoeging van een paar ingrediënten wordt het als takikomi-gohan de hoofdmoot van de maaltijd. Op de foto hierboven zie je het  geserveerd met miso-soep, salade en umeboshi.[/color] …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Pastinaak, een vergeten groente is weer helemaal actueel. Ik zal deze groente beslist niet (meer) vergeten! Eet je vegetarisch, vervang de bouillon door groentebouillon . Net zo lekker als "mijn" zoete aardappelsoep en toch even weer iets anders.Nb. de pastinaken kunnen enorm in grootte verschillen, afhankelijk van waar of wanneer je ze koopt. …  Lees verder »

125 gram mihoen - 1/2 komkommer - 1/2 bosje radijs - 75 gram waterkers - 6 eetlepels Japanse sojasaus - 4 eetlepels rijstazijn - 1 theelepel suiker - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 theelepel sesamolie - 2 kleine biefstukken - 1 eetlepel olie - 2 eetlepels geroosterd sesamzaad …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans
Populaire Japanse kookboeken:
Top