1. Home
  2. Recepten
  3. Japans
  4. Japanse recepten
Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Hoe langer je de zalm laat marineren des te lekkerder smaakt de zalm. Met de marinade gaat de zalm de oven in. Dus dat gaat snel. Dit recept is een combinatie van recepten van internet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Oosters getinte dip met edamameboontjes en tahin, heerlijk met cassavekroepoek. Dit recept is goed voor 200 g dipsaus !In Japanse café's is het een populair bijgerecht bij bier. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

De sappige rib-eyes nemen de volle smaak van de sesam-sojamarinade met pittige gember en knoflook op. Eerst wel 30 minuten marineren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Lekker en makkelijk dit Japanees gerecht met kip .  De kip kan vervangen worden door varkensvlees, maar dan verandert de naam van het gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Makkelijk en lekker deze Japanse Sobameshi …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Niet alleen wordt dit pronkstukje uit de Japanse keuken op smaak gebracht met sake, mirin en dashi; het is vooral ook de techniek die €m zo onweerstaanbaar lekker maakt. Want zie je: tamagoyaki is eigenlijk een omelet ín een omelet, ín een omelet. En ga zo nog maar even door . Niet voor niets moest de chef van Sukiyabashi Jiro €" hét beroemde sushirestaurant in Tokio met drie sterren €" het gerecht ruim 200 keer oefenen, voordat zijn tamagoyaki goed genoeg was. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Heerlijk om 's morgens de slowcooker aan te zetten en 's avonds te kunnen eten. Zeker bij warm weer als je geen zin hebt om te koken. Beetje rijst er bij en smullen maar. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een Japanees topgerecht dat makkelijk zelf te bereiden is , uiteraard serveren we er gestoomde rijst bij . De sappige rib-eyes nemen de volle smaak van de sesam-sojamarinade met pittige gember en knoflook op. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Zin in een gezonde en tegelijk ook heel makkelijke maaltijd? Deze poké bowls zijn snel gemaakt en super smaakvol. Ook de zelfgemaakte Japanse dressing is zo klaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Pastinaak, een vergeten groente is weer helemaal actueel. Ik zal deze groente beslist niet (meer) vergeten! Eet je vegetarisch, vervang de bouillon door groentebouillon . Net zo lekker als "mijn" zoete aardappelsoep en toch even weer iets anders.Nb. de pastinaken kunnen enorm in grootte verschillen, afhankelijk van waar of wanneer je ze koopt. …  Lees verder »

125 gram mihoen - 1/2 komkommer - 1/2 bosje radijs - 75 gram waterkers - 6 eetlepels Japanse sojasaus - 4 eetlepels rijstazijn - 1 theelepel suiker - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 theelepel sesamolie - 2 kleine biefstukken - 1 eetlepel olie - 2 eetlepels geroosterd sesamzaad …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans
Populaire Japanse kookboeken:
Top