Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Japans
  4. Japanse recepten
Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Heerlijk om 's morgens de slowcooker aan te zetten en 's avonds te kunnen eten. Zeker bij warm weer als je geen zin hebt om te koken. Beetje rijst er bij en smullen maar. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een Japanees topgerecht dat makkelijk zelf te bereiden is , uiteraard serveren we er gestoomde rijst bij . De sappige rib-eyes nemen de volle smaak van de sesam-sojamarinade met pittige gember en knoflook op. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Zin in een gezonde en tegelijk ook heel makkelijke maaltijd? Deze poké bowls zijn snel gemaakt en super smaakvol. Ook de zelfgemaakte Japanse dressing is zo klaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekkere dumplings uit Japan met een vulling van varkensgehakt en Chinese kool. Heerlijk borrelhapje  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Wij eten dit gerecht regelmatig. Ook de kinderen zijn er dol op. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Voorbereiding: 2 uur Kooktijd: 15 minuten                                                                                                        Een hapje van gemarineerde, gefrituurde zalmblokjes. Opdienen met zoetzure gember, wasabi en Japanse sojasaus. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Houd je van pittig ? Voeg sambal naar smaak toe aan de zoetzure saus ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een gemakkelijk wrapje en weer eens op een andere manier klaargemaakt met voldoende groente, magere rosbief en een licht sesam-soja sausje. Volgens de makers van het boek is het belangrijk, dat je de goede volgorde van bereiden aanhoudt. Dat wil zeggen, dat het sausje klaar staat als je aan de groente begint en dat de groente klaar is, als je de rosbief reepjes gaat bakken. Zo kun je voorkomen, dat óf de groente te lang in de pan zitten ,óf dat de groente koud wordt. Wij hebben gesmuld en de heerlijke, eenvoudige  saus  geeft deze wrap een Japanse uitstraling. https://www.projectgezond.nl/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Een tijdje geleden kreeg ik dit voorgeschoteld tijdens een Vietnamees dineetje bij mijn dochter. Zij is een tijdje in Vietnam geweest en heeft daar allerlei gerechten leren kennen, en deze in de home-stay waar zij verbleef ook leren koken. Toen ze voor ons ging koken heeft ze met een beetje hulp van het Internet en met de herinneringen die nog vers in haar geheugen lagen dit als bijgerecht klaargemaakt. In Vietnam gebruiken ze meestal groene pompoenen (groene Hokkaido of de Japanse Kabocha) maar omdat die hier minder goed verkrijgbaar zijn kun je ook gewoon de oranje Hokkaido of een flespompoen nemen. Het is een heerlijk bijgerecht bij Aziatische vlees- , gevogelte-  of visgerechten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vietnamees

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Pastinaak, een vergeten groente is weer helemaal actueel. Ik zal deze groente beslist niet (meer) vergeten! Eet je vegetarisch, vervang de bouillon door groentebouillon . Net zo lekker als "mijn" zoete aardappelsoep en toch even weer iets anders.Nb. de pastinaken kunnen enorm in grootte verschillen, afhankelijk van waar of wanneer je ze koopt. …  Lees verder »

125 gram mihoen - 1/2 komkommer - 1/2 bosje radijs - 75 gram waterkers - 6 eetlepels Japanse sojasaus - 4 eetlepels rijstazijn - 1 theelepel suiker - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 theelepel sesamolie - 2 kleine biefstukken - 1 eetlepel olie - 2 eetlepels geroosterd sesamzaad …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans
Populaire Japanse kookboeken:
Top