1. Home
  2. Recepten
  3. Japans
  4. Japanse recepten
Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een gevulde en geroosterde pompoen uit de oven staat zo ontzettend gezellig. Ik besloot er zelf ook eentje te vullen en roosteren. En het leek me te gek om dit te vullen met een Japanse curry. De warme smaak van de curry zal vast goed passen bij de zoete smaak van de pompoen en ik was zo blij om te ontdekken dat deze combinatie echt goed werkt. Ik ga dit recept zeker vaker maken. Mijn vriend was er ook heel erg blij mee.   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Dit Aziatische wokgerecht is een must try voor een doordeweekse dag. Lekker snel en je hebt maar weinig ingredienten nodig. De kip marineer je met een eiwit, maizena en kecap asin. Deze techniek van marineren wordt ook wel velveting genoemd. De techniek wordt veel toegepast in de Chinese keuken. De groenten blijven knapperig omdat je ze eerst blacheert en vervolgens kort mee wokt. De saus is zout en zoet. Houd je een klein beetje pit in het gerecht? Voeg dan de ABC chili sauce toe.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Heerlijk gerechtje als snack of bijgerecht. Empanadas zijn niet weg te denken als streetfood in Spanje of Portugal. Empanada zijn gebakken deegwaar met een vulling. Onderstaande vullingen zijn heerlijk, maar je kunt ze zeker aanpassen naar je eigen smaak. Voor het maken van de empanadas gebruik ik een pasteivorm. Maar de echte bakkers in Zuid-Europa doen het natuurlijk met de hand, en weten de mooiste vouwen te maken in het pasteitje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Spaans

Ditmaal ben ik op de Japanse tour gegaan. Ik vind het zo leuk om een thema aan een gerecht te verbinden en om andere keukens te ontdekken. Laat je verrassen door deze smaakvolle en gezonde burger! https://chivanne.nl/japanse-tonijnburgers/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Deze lekkere sticky (beetje plakkerig) zalm smaakt erg lekker en is super snel klaar. De zalm wordt kort aan beide zijden gebakken. Het sausje heb je inmiddels klaar (2 minuten). De saus gaat in de koekenpan over de zalm en gaart in de ssaus verder. Zalm mag je niet te lang bakken. De zalm moet rosé blijven vanbinnen anders wordt de vis te droog en dat is echt niet lekker !! Ik vond dit recept op internet maar heb het wel een beetje aangepast. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Pittige sperzieboontjes met een aziatische tint van sojasaus uit de wok  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Een snel en voedzaam wokgerecht met heerlijk gemarineerde tofu. Tip: marineer de tofu ruim van tevoren voor het lekkerste resultaat.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Pastinaak, een vergeten groente is weer helemaal actueel. Ik zal deze groente beslist niet (meer) vergeten! Eet je vegetarisch, vervang de bouillon door groentebouillon . Net zo lekker als "mijn" zoete aardappelsoep en toch even weer iets anders.Nb. de pastinaken kunnen enorm in grootte verschillen, afhankelijk van waar of wanneer je ze koopt. …  Lees verder »

125 gram mihoen - 1/2 komkommer - 1/2 bosje radijs - 75 gram waterkers - 6 eetlepels Japanse sojasaus - 4 eetlepels rijstazijn - 1 theelepel suiker - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 theelepel sesamolie - 2 kleine biefstukken - 1 eetlepel olie - 2 eetlepels geroosterd sesamzaad …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans
Populaire Japanse kookboeken:
Top