1. Home
  2. Recepten
  3. Japans
  4. Japanse recepten
Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Het lekkerste is het wanneer de zalm ongeveer een uur tevoren wordt gemarineerd in o.a. sojasausm knoflook, gember en honing. De champignons, peultjes en taugé woden snel gweokt en vormen samen met de eiermie en de kruiden een heerlijke en gezonde maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

In dit heerlijke gerecht komen alle Oosterse smaken terug. Én het staat lekker snel op tafel!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Elegante zeebarbeelfilet met een zomerse touch van zongedroogde tomaten en olijven. Op smaak gebracht met kruiden en afgewerkt met japanse broodkruim. Gegarandeerd zomergevoel!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Deze noedels zijn geïnspireerd op het bekende Sichuan gerecht dan dan noodles, maar dan koud geserveerd. Benieuwd naar deze razend populaire smaaksensatie? Ontdek nu de rijke smaak van twee van de bekendste Aziatische keukens gecombineerd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Zeker eens proberen deze lekkere pittige Japanese currytaart  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Het is een populaire snack in Japan, omdat het relatief weinig vet en veel eiwitten bevat. Je kunt chikuwa gemakkelijk vullen met je favoriete groenten of het in een visbouillon of salade verwerken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Dit is een runderstoofpotje met een Japans tintje. Ik heb de Shichimi Togarashi kruiden uit de bekende vierkante blikjes van Jonnie Boer gebruikt om dit heerlijke stoofpotje mee te maken. Maar er zijn natuurlijk ook andere merken die dit mengsel verkopen. Ik heb, zoals ik wel vaker doe, de groenten erbij in gedaan maar je kunt natuurlijk ook altijd een afzonderlijk groentegerecht maken. Ik heb deze gewoonte overgehouden uit de tijd dat mijn kinderen, toen ze nog klein waren, slechte groente eters waren en dan was aan het einde van de maaltijd mijn vleesgerecht altijd op en bleef ik met de groenten zitten. Ik heb toentertijd deze creatieve oplossing bedacht en eigenlijk vind ik het wel makkelijk zo, zeker als je er 2 dagen van wilt eten en dat gaat prima want de tweede dag is het misschien nog wel lekkerder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Japans

Allesin één pan. Je kunt dit maken met witte kool, savooiekool of spitskool, allemaal lekker. Eerst bak je de spekreepjes met sjalot en knoflook, Dan komt de kerrie en de mosterd erbij en daarna de prei en witte kool. Even garen en smullen maar. Beetje oosterse smaken dus lekker met rijst, maar ook gekookte of gebakken aardappelen smaken er heerlijk bij, …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

De Aziatische keuken kent veel vega gerechten. Dit is daar een heerlijk voorbeeld van!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Pastinaak, een vergeten groente is weer helemaal actueel. Ik zal deze groente beslist niet (meer) vergeten! Eet je vegetarisch, vervang de bouillon door groentebouillon . Net zo lekker als "mijn" zoete aardappelsoep en toch even weer iets anders.Nb. de pastinaken kunnen enorm in grootte verschillen, afhankelijk van waar of wanneer je ze koopt. …  Lees verder »

125 gram mihoen - 1/2 komkommer - 1/2 bosje radijs - 75 gram waterkers - 6 eetlepels Japanse sojasaus - 4 eetlepels rijstazijn - 1 theelepel suiker - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 theelepel sesamolie - 2 kleine biefstukken - 1 eetlepel olie - 2 eetlepels geroosterd sesamzaad …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans
Populaire Japanse kookboeken:
Top