1. Home
  2. Recepten
  3. Japans
  4. Japanse recepten
Japanse recepten Meer Japanse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een originele gegrilde zalm met rijst, edamame boontjes, wasabi, nori en groene thee. Japanse keuken op zijn lekkerste! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Ik had nog een restje mango over van een etentje. Die wilde ik gaag opmaken. Ook had ik nog wat rijst over en lag er nog een zakje Thaise groentemix in de koelkast. Zo ontstond dit lekkere rijstgerecht. De mangoblokjes geven een heerlijke frisse smaak aan dit pittige rijstgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Deze knapperige komkommersalade is een beetje pittig en een beetje zout, maar bovenal fris. Laat de salade plm. 30 minuten intrekken dan is de salade nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Arabisch

Yakisoba zijn Japanse gebakken noedels. Een quick fix voor wie zin heeft in een smaakvol wokgerecht. Traditioneel wordt het met varkensvlees gemaakt, maar wij gaan vandaag voor scampi's. Ook een heerlijke combinatie! Geniet ervan! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Kokosmelk geeft niet alleen smaak aan de zalm, het maakt ook de structuur van de vis zachter. Laat de zalmtartaar zeker niet te lang staan, anders wordt de vis té zacht. Een halfuur is het maximum!  Dit recept gebruikt de frisse smaak van shiso. Dat zijn felgroene blaadjes met gekartelde rand, vaak gebruikt in de Japanse keuken. Vind je geen shiso? Neem dan andere jonge groene blaadjes.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Aan dit heerlijke gerecht heb ik nogal wat veranderingen naar eigen smaak aangebracht. Ik had geen Japanse sojasaus, geen citroen , geen seroendeng ( man gruwt van kokos en ik ben al blij dat ik kokosmelk gebruiken kan  sesamolie gebruikt en een restje taugé en wat gembersiroop toegevoegd . Bovendien kon ik geen waterkers scoren en heb ik mijn toevlucht tot tuinkers genomen.  Dit was al met al een voortreffelijke salade. De salade is op voorhand te maken, zodat alle smaken kunnen intrekken. Zo hoef je vlak voor opdienen alleen de tonijn te grillen en het brood te roosteren .  Ideaal op een zondag …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Ik had in mijn verzameling kruiden van Jonnie Boer ook de shichimi togaraschi. Nog nooit gebruik maar het oest er toch eens van komen. Waarvoor kun je dit allemaal gebruikem? Dan biedt internet uitkomst. In had al spitskool en shiitake in huis, dus dat werd uitproberen. Wij vonden het erg lekker, dus shichimi togaraschi wordt zeker vaker gebruikt. Ook lekker bij vlees en vis volgens internet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Japans

7 el Japanse sojasaus (flesje 250 ml); 2 el honing; 1 el wittewijnazijn; 1 el sesamzaad (bakje 100 g); 300 g wilde zalmfilet, ontdooid; 4 el zonnebloemolie; 1 pakje eiernoedels (250 g); 400 g broccoli; 1 rode ui, in halve ringen; 1 schaal peultjes (200 g). …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Het woord "Teriyaki" is een combinatie van twee Japanse woorden: `teri` betekent glans en `yaki` betekent grill of rooster. Om een Teriyaki gerecht te maken, moeten de ingrediënten eerst een tijdje gemarineerd worden, of op zijn minst ingesmeerd worden met Teriyakisaus. Daarna worden de ingrediënten geroosterd of gegrild. Je kan in plaats van kipfilet ook ander delen van de kip nemen of zelfs met biefreepjes zalm,garnalen of andere vis. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Pastinaak, een vergeten groente is weer helemaal actueel. Ik zal deze groente beslist niet (meer) vergeten! Eet je vegetarisch, vervang de bouillon door groentebouillon . Net zo lekker als "mijn" zoete aardappelsoep en toch even weer iets anders.Nb. de pastinaken kunnen enorm in grootte verschillen, afhankelijk van waar of wanneer je ze koopt. …  Lees verder »

125 gram mihoen - 1/2 komkommer - 1/2 bosje radijs - 75 gram waterkers - 6 eetlepels Japanse sojasaus - 4 eetlepels rijstazijn - 1 theelepel suiker - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 theelepel sesamolie - 2 kleine biefstukken - 1 eetlepel olie - 2 eetlepels geroosterd sesamzaad …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans
Populaire Japanse kookboeken:
Top