1. Home
  2. Recepten
  3. Jamie Oliver Pasta

Jamie oliver pasta recepten (70) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Jamie Oliver Tagliatelle met broccoli en pesto

Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt je moet het echt eens proberen. Jamie Oliver

INGREDIENTEN

1 middelgrote aardappel 1 stronk broccoli een flinke bos verse basilicum 70 g Parmezaanse kaas zeezout 400 g gedroogde tagliatelle 4 eetlepels groene pesto

Voorbereiding

Om de pasta voor te bereiden: Was en schil de aardappel en snijd hem met een dunschiller in flinterdunne plakjes # Snijd het uiteinde van de stronk van de broccoli af # Snijd de broccoliroosjes los en houd ze apart # Snijd de dikke steel eerst in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes # Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes en gooi die laatste weg # Rasp de Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Om de pasta te koken: Breng een grote pan gezouten water aan de kook # Doe de tagliatelle met de broccolisteeltjes in de pan en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking # Doe er 2 minuten voordat de tagliatelle klaar is de broccoliroosjes en de plakjes aardappel bij # Laat alles in een vergiet boven een grote kom uitlekken, bewaar een beetje van het kookvocht, en doe alles terug in de pan # Hak de helft van de basilicumblaadjes en doe ze samen met de pesto en de helft van de Parmezaan bij de tagliatelle in de pan # Schep alles goed om en roer er, als je de saus te dik vindt, een scheutje van het kookvocht bij om hem wat te verdunnen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met tonijn van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

Olijfolie, 1 rode ui, gepeld en fijngehakt, 1 rode spaanse verse peper, ontdaan van de zaadjes en fijngehakt, 1 afgestreken theelepel kaneel, een bosje vers basilicum alleen blaadjes, 2 blikken van 400 g gepelde tomaten van goede kwaliteit, 1 blik van 300 g tonijn in olijfolie, van goede kwaliteit,uitgelekt en gevlokt, zeezout en zwarte peper uit de molen, 500 g rigatoni of penne van goede kwaliteit, de geraspte schil en het sap van een ½ citroen, een hand vol vers van het stuk geraspte parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jamie Oliver's pastasalade

Recept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

- 300 g kleine pastaschelpjes, - 3 teentjes knoflook, - 250 g gele kerstomaatjes, - 250 g rode kerstomaatjes, - 1 handje zwarte olijven, ontpit, - 2 el verse bieslook, - 1 handje verse basilicum, - 1/2 komkommer, - 4 el witte wijnazijn, - 7 el olijfolie extra vierge, - zeezout, - zwarte peper uit de molen

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Pastasaus met gehaktballetjes (van Jamie Oliver)

Ontzettend lekkere, kruidige pastasaus van Jamie Oliver. Bij ons thuis torenhoog favoriet!

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, 450 gr gehakt, 1-2 rode spaanse pepers, zeer fijn gehakt, snufje kaneel, halve muskaatnoot, geraspt, 3 tenen knoflook, gepeld en zeer fijn gehakt, zout en peper uit de molen, 1 groot ei, handvol geraspte parmezaanse kaas, geraspte schil van 1 citroen , , Voor de tomatensaus:, olijfolie, 2-3 tenen knoflook, gepeld en fijn gehakt, bosje verse basilicum, de blaadjes apart gehouden, de steeltjes gehakt, 1 rode spaanse peper, met de punt van een mes ingeprikt, 2 blikken van 400 gr gepelde tomaten, scheutje rode-wijnazijn, zout en peper uit de molen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lasagne van Jamie Oliver

Lasagne van Jamie Oliver (uit de Allerhande van januari 2009)

INGREDIENTEN

2 plakken mager rookspek, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, 2 winterpenen, 2 stengels bleekselderij, olijfolie, 2 tl gedroogde oregano, 500 g half-om-halfgehakt, 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g), 1 bakje basilicum (15 g), 150 g Parmezaanse kaas, 250 g gedroogde eierlasagnevellen (pak 375 g, Napolitana), 500 ml crème fraîche, 1 grote tomaat

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tonijn pasta recept Jamie Oliver

Echt een waanzinnig lekker pastarecept ! Kaneel in de pasta doet het bijzonder goed bij de frisse citroen en de tonijn.

INGREDIENTEN

- 1 scheutje olijfolie, - 1 rode ui, gepeld en fijngehakt, - 1 rode Spaanse verse peper, zaadjes en fijngehakt, - 1 theelepel kaneel, - 1 bosje vers basilicum alleen blaadjes, - 2 blikken van 400 g gepelde tomaten, - 1 blik van 300 g tonijn in olijfolie (van goede kwaliteit), - Gemalen peper en zout, - 500 g rigatoni of penne (van goede kwaliteit), - geraspte schil en het sap van een ½ citroen, - Een hand vol vers geraspte Parmezaanse kaas

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2012
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Jamie Oliver Spaghetti met garnalen

Overheerlijk deze spaghetti van Jamie Oliver!

INGREDIENTEN

450 g gedroogde spaghetti, zeezout en zwarte peper uit de molen, olijfolie, 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, 1 kleine gedroogde rode Spaanse peper of chilipeper, verkruimeld, 500 g gepelde grote rauwe garnalen, 1 klein wijnglas witte wijn, 6 in een blender of met de staafmixer fijngemalen, zongedroogde tomaten, de geraspte schil en het sap van een halve citroen, 2 handenvol rucola, grof gehakt, vers geraspte parmezaanse kaas

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Pasta Carbonara

Dit recept is afkomstig van Jamie oliver (naked chef). Dit is mijn favoriete pasta. Het kost wat werk, en het is niet goedkoop maar haleluja dan heb je ook wat!

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze, 150 gram pancetta/ evt. ander spek maar dan meer gebruiken, Doosje champignons, Doosje oesterzwammen/andere paddestoelen, 1,25 dl. Slagroom, 2 hele eieren, 3 eierdooiers, 150 gram verse parmezaanse kaas gerapst, 1 teentje knoflook, peper, evt. zout (pas op het is al hartig!), Olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lasagne van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

2 plakken mager rookspek; 2 middelgrote uien; 2 tenen knoflook; 2 winterwortels; 2 stengels bleekselderij; olijfolie; 2 theelepels gedroogde oregano; 500 g half-om-halfgehakt; 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g); 1 bakje verse basilicum (15 g); 150 g Parmezaanse kaas; 250 g lasagnevellen eier (pak a 375 g); 500 ml crème fraîche; 1 grote tomaat.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pasta Bianco van Jamie Oliver

Dit is een recept van Jamie Oliver dat ik zelf nogal eens maak als ik niet veel tijd heb of gewoon een simpele pasta wil. Feitelijk gewoon boter, knoflook en parmezaanse kaas. Simpel, snel en lekker en zonder pakjes en zakjes. 

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook geperst en geraspt, 40 gr boter, 450gr Tagliatelle, 2 of 3 handen vol vers geraspte Parmezaanse kaas, Zeezout en zwarte peper uit de molen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rommelige zomerpasta van jamie oliver

Dit is een heerlijke en snelle en supersimpele zomerpasta van Jamie Oliver. Als eigen variatie gooien wij uitgebakken spekjes door de pasta. Mijn nieuwe lievelingspasta!

INGREDIENTEN

2 eidooiers, 125 gram Parmezaanse kaas (geraspt), Schil en sap van 2 citroenen, Bosje verse basilicum, 500 gram tagliatelle, , Eventueel spekblokjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Romige pasta met doperwtjes van Jamie Oliver

Heerlijk, we eten het niet voor niets elke dinsdag...:-)

INGREDIENTEN

- 500 gr pasta naar keuze, - 450 gr diepvriesdoperwten, - 250 ml slagroom, - 1 ei, - 300 gr spekjes, - zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lasagne met vis van jamie oliver

Dit is een heel speciaal Venetiaans gerecht met gebakken vis. Het is een soort variant op de Engelse Fish-Pie, met pasta in plaats van aardappelen.Italianen zijn meestal strikt in de regel dat je vis en kaas nooit mag combineren, maar in dit geval doen ze een oogje dicht en gebruiken ze een klein beetje parmezaan om het af te maken.

INGREDIENTEN

, 125 gram boter, 1 ui fijngehakt, 2 middelgrote wortels, geschild en fijngehakt, 3 stengels bleekselderij, schoongemaakt en fijngehakt, 1 kleine venkelknol, schoongemaakt en fijngehakt, klein bosje peterselie, steeltjes apart en de blaadjes gehakt, een vers takje laurier, een plak pancette of bacon, 12 hele verse grote garnalen, de koppen ersf en apart gelegd, 1 dl witte wijn, 8,5 dl melk, 80 gram bloem, zeezout en zwarte peper uit de molen, een halve muskaatnoot gerapt, 600 gram visfilet (probeer kabeljauw, rode mul, zeebaars, brasem of zalm) zonder vel en in stukjes gesneden, 300 gram kerstomaatjes, doormidden gesneden, 70 gram vers van het stuk geraspte parmezaanse kaas, 250 gram lasagne vellen, een bosje rucola, gewassen en gedroogd, , VOOR HET BROODKRUIM:, 50 gram broodkruim, klein bosje verse peterselie, alleen de blaadjes, de geraspte schil van 1 citroen.,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chili con carne van jamie oliver

INGREDIENTEN

, 2 middelgrote uien, 1 teen knoflook, olijfolie, 2 afgestreken theelepels chilipoeder, 1 verse rode spaanse peper, zonder zaadjes en fijngehakt, 1 volle theelepel gemalen komijn, zeezout en peper uit de molen, 450 gram rundvlees, gehakt ( sucadelappen) of een goede kwaliteit rundergehakt., 200 gram zongedroogde tomaten, in olie, 2 blikken tomaten van 400 gram, 1/2 kaneelstokje, 2 blikjes rode kidneybonen van 400 gram uitgelekt.,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spaghetti met kerstomaatjes van jamie oliver

Met goed rijpe tomaten is dit echt superlekker. Het is een warm gerecht en dus niet heet, maar het is zelfs lekker koud als salade.

INGREDIENTEN

- 455 gram spaghetti, spaghettini of linguini, - 310-400 gram rijpe kerstomaatjes, roor en geel, - 2 flinke handenvol verse marjolein of basilicum, blaadjes geplukt, - 6-8 scheuten olijfolie extra vierge, - 1 teen knoflook, gepeld en dun gesneden, - 1 eetlepel witte of rode wijnazijn, - zeezout en peper uit de molen

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lasagne van Jamie Oliver

Lasagne van Jamie

INGREDIENTEN

2 plakken mager rookspek +, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, 2 winterwortels, 2 stengels bleekselderij, olijfolie, 2 tl gedroogde oregano, 500 g half-om-halfgehakt, 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g), 1 bakje verse basilicum (15 g), 150 g Parmezaanse kaas, 250 g lasagnevellen eier (pak a 375 g), 500 ml crème fraîche, 1 grote tomaat,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stifado van Jamie Oliver

Het recept komt uit het boek Jamie's Reizen, maar ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan. Het is een heerlijk recept voor op een druilerige herfstdag of koude winterdag. Het ruikt echt heerlijk!  Lekker met pilavrijst, aardappelpuree of een lekker boerenbrood. 

INGREDIENTEN

800 gram sukadelappen, in stukken gesneden, Olijfolie, 3 uien (rode of witte), in kwarten, 1 eetlepel rozijnen, grof gehakt, 1 blik van 400 gram gehakte tomaten, 1 blikje tomatenpuree, Zout en peper, Wat citroensap, , Marinade:, 1 theelepel pimentpoeder, 6 kruidnagels, 4 tenen knoflook, 3 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 1 theelepel gedroogde oregano, 1.25 droge, rode wijn, 4 eetlepels rodewijnazijn

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-2019
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Jamie Oliver Mini-pastaschelpjes met een romige saus

Dit is een van de gerechten die ik het liefst voor mijn kinderen klaarmaak, maar ik moet eerlijk zeggen dat het zo lekker is, dat ook Jools en ikzelf altijd mee-eten! Jamie Oliver

INGREDIENTEN

10 plakjes gerookte mager rookspek of pancetta, liefst scharrel of biologisch, een bosje verse munt, 150 g Parmezaanse kaas, zeezout en zwarte peper uit de molen, 400 g gedroogde minischelpjes of andere soort pasta, olijfolie, een klontje boter, 300 g doperwten uit de diepvries, 2 volle dessertlepels crème fraîche, 1 citroen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vegetarische pasta met tomaten en tuinkruiden (Jamie Oliver)

Lekker vegetarisch pastarecept

INGREDIENTEN

500 gram pasta (bij voorkeur fusili), 2 eetlepels balsamicoazijn, 600 gram kerstomaatjes, Een goede gemengde bos verse(!!) tuinkruiden zoals tijm, marjolein, oregano, basilicum, peterselie, Olijfolie, Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige rode kip curry met salade van Jamie Oliver

Dit is een complete thaise maaltijd. De curry smaakt nog lekkerder in combinatie met de frisse, pittige salade. Al vele malen met veel succes voor vrienden gekookt.

INGREDIENTEN

- 500 gram kipfilet, - 1 bakje kastanjechampignons, - 1 aubergine, - currypasta, bij voorkeur zelf gemaakt, - 2 el vissaus, - 1 liter kokosmelk, - 1 el suiker, - gesneden verse rode pepers, - limoenblaadjes, - verse koriander, , voor de salade:, - 2 el olijfolie, - 2 rode pepers gesneden, - sap van 1 limoen, - halve komkommer in stukjes, - 6 tomaten in stukjes, - kokosnoot, gebruik de kokos in plakjes

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2008
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta bolognese Jamie oliver recept voor 50 personen

Ik heb dit recept gemaakt voor een groep van 50 studenten die samen moeten koken. Er staat vooral uitleg over hoe je het moet maken, het recept zelf is van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

4 kilo pasta (penne/buisjes, geen macaroni want dat gaat snel plakken en spaghetti kunnen de meeste mensen niet goed eten), 4 kilo rundergehakt (geen half om voor moslim), 2 Pakjes spekblokjes van 250 gram (Optioneel, weglaten voor moslim), 8 Pakken gezeefde tomaten van 500 ml, 10 blikken gepelde tomaten van 400 gram, 8 Potjes zongedroogde tomaten in olie van 280 gram, 2 Flessen rode wijn, 2,0 kilo uien, 1 Kilo wortels, 2 Bollen knoflook, 1 Pot gedroogde oregano van 14 gram, 8 Takken rozemarijn vers (van plant halen), 1 Kilo strooikaas oud, 1 Kilo (zee)zout, 1 Fles olijfolie om in te bakken, 1 Potje peper, 50 Gram suiker (optioneel), 1 Kopje balsamico azijn (optioneel)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Jamie Oliver: pasta met kip en paddenstoelen uit de oven

.

INGREDIENTEN

20 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood), olijfolie, 4 kippenbouten, ontbeend, ontveld en in hapklare stukjes, 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes, 350 g gemengde verse paddenstoelen, schoongemaakt en in stukken gescheurd, 200 ml witte wijn, 450 g gedroogde spaghetti, 500 ml slagroom, een stuk van 200 g Parmezaanse kaas, geraspt, een takje verse basilicum, alleen de blaadjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne met krokante eend uit Comfort Food van Jamie Oliver

Dit recept komt uit Comfort Food van Jamie Oliver.  Jamie: 'Bijna iedereen houdt van een goede lasagne, maar dit is wel een heel bijzondere versie, al zeg ik het zelf. De verschillende fases, zoals het maken van de pasta, het roosteren van de eend en het plukken van het vlees voor de ragout, zijn allemaal even leuk en gemakkelijk. Dit gerecht gaat gegarandeerd dierbare herinneringen opleveren.' Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus Lees hier ook de book review en meer recepten uit dit boek! http://www.smulweb.nl/artikelen/198320/Comfort-food-van-jamie-oliver-book-review

INGREDIENTEN

1 hele eend (ongeveer 2 kg), olijfolie, 4 tenen knoflook, 1 bosje verse marjolein (30 g), 800 g spinazie, vers of uit de diepvries, 1 bol nootmuskaat, om te raspen, 1 ui, 2 wortels, 2 stengels bleekselderij, 200 ml chianti classico, 4 blikken van 400 g gepelde tomaten, 2 verse laurierblaadjes, 2 kruidnagels + 40 g geraspte Parmezaanse kaas, , WITTE SAUS, 100 g boter, 100 g bloem, 1 liter halfvolle melk, 75 g Cheddar of Goudse kaas, 75 g fontina of taleggio kaas, , PAN GRATTATO, 200 g oud brood, 4 takjes verse rozemarijn

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  •  
  •  > 120 min.

Pasta Carbonara Met Courgette Van Jamie

Pasta Carbonara op zich is al lekker, met courgettes erbij is het een complete maaltijd. In plaats van penne heb ik bucatini gebruikt. Dit recept van Jamie Oliver is aangepast.

INGREDIENTEN

250 g penne, 3 middelgrote groene en gele courgettes, 2 dooiers van grote (biologische) eieren, 2 flinke handen van het stuk geraspte Parmezaanse kaas, Olijfolie, 6 dikke plakken pancetta of doorregen gerookt spek, in niet te kleine blokjes, klein bosje verse tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt,  

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jamie Oliver's stracci met aubergines en tomaten

Recept van Jamie Oliver: stracci, gekruide aubergines, tomaten, basilicum en parmezaanse kaas. Stracci betekent in feite "stukjes", en wat er zo leuk aan is, is dat je de vellen pasta kunt snijden zoals je wilt. Snijd stukjes in verschillende maten en vormen en verschillende hoeken en lengten.

INGREDIENTEN

- 1 grote aubergine, in blokjes van 1 cm gesneden, - 1 theelepel korianderzaadjes, gekneusd, - 1-2 gedroogde rode pepertjes, verkruimeld, - olijfolie, - 1 blik Italiaanse gepelde tomaten a 400 g, uitgelekt en gehakt, - 2 handen vol zwarte olijven, zonder pit, - zout en zwarte peper uit de molen, - een scheut rode wijn-azijn (desgewenst), - 2 handen vol verse basilicum, - 2 handen vol gemalen parmezaanse kaas, - verse stracci: van verse pasta gemaakt (of gekookte lasagnavellen)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Macaroni And Cheese By Jamie

Smakelijk gerecht dat bovendien snel op tafel staat, van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

350 g macaroni, 200 g brood, liefst oudbakken, om broodkruim van te maken, 800 g superrijpe tomaten, 1 teen knoflook, gepeld, 2 grote handen vol vers basilicum, 50 g zongedroogde tomaten, gehakt, 2 ansjovisfiletjes, zeezout en zwarte peper uit de molen, 3 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas, 5 dl koffieroom, 1 eetlepel rode wijn azijn, 1/2 bolletje nootmuskaat, geraspt, 400 g mozzarella van koemelk, in stukjes, handvol verse tijm, alleen de blaadjes, olijfolie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ravioli a la Jamie

Zelfgemaakte verse ravioli, gevuld met mozzarella, parmezaanse kaas, gedroogde tomaat en basilicum.

INGREDIENTEN

200 gram bloem (100 gram durumtarwe tipo OO en 100 gram durumtarwe type griesmeel), 2 eieren, 2 el basilicum blaadjes, vers, gehakt, 12 zongedroogde tomaatjes, gehakt, 1 zakje parmezaanse kaas (ca 50 g), fijngemalen, 1 bolletje mozzarella, heel fijn gesneden, 10 plakjes proscuitto van ca. 5 bij 10 cm, iets dikker gesneden dan normaal (geen rookvleesdikte), zout, peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Jamie Oliver's Pappardelle met gemengde wilde paddestoelen

Recept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

? 250-350 g paddestoelen (ik zou waarschijnlijk ongeveer 400 g paddestoelen kopen, want er valt altijd wat af), ? 3 eetlepels olijfolie, ? 1 teen knoflook (fijngehakt), ? 1-2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven of heel fijn gehakt, ? zout en zwarte peper uit de molen, ? sap van 1/2 citroen, ? 450 g papperdelle, ? een handjevol geraspte Parmezaanse kaas, ? een handjevol verse peterselie, grof gehakt, ? 50 g boter

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

ravioli met zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella

Zelfgemaakte pasta, heel makkelijk en superlekker. NB. Dit is geen eigen recept, het komt uit "the naked chef" van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

Voor de pasta: , - 500 gram 'harde' tarwebloem, - 5 grote, verse(!) scharreleieren, - griesmeelbloem (om mee te bestrooien), (Tip: als je meer mensen te eten krijgt maak je meer pasta door per persoon 100 gram bloem en 1 ei te rekenen), Voor het ravioli-recept: , - 1 handvol Parmezaanse kaas, fijn geraspt, - 1 flinke handvol vers basilicum, alleen de blaadjes, in stukjes gescheurd., - 12 zongedroogde tomaten, grof gehakt, - 2 bolletjes mozzarella, grof gehakt, - 10 mooie plakken prosciutto (het vet eraf gesneden) of * ontbijtspek of waar je maar zin in hebt. (* Tip: Voor vegetariers kun je dit vervangen door flinke spinazie-bladeren,(voorgekookte)wijnbladeren of plakken stevige kaas...), - olijfolie, - zout, - zwarte peper uit de molen,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Makkelijke pasta saus met courgette en gehakt

INGREDIENTEN

Gedroogde pasta, 1 pot pasta saus van Jamie Oliver red onion, 300 gr. gehakt, 1 courgette, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-06-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Jamie Oliver's Pappardelle met gemengde wilde paddestoelen

Jamie oliver...

INGREDIENTEN

? 250-350 g paddestoelen (ik zou waarschijnlijk ongeveer 400 g paddestoelen kopen, want er valt altijd wat af), ? 3 eetlepels olijfolie, ? 1 teen knoflook (fijngehakt), ? 1-2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven of heel fijn gehakt, ? zout en zwarte peper uit de molen, ? sap van 1/2 citroen, ? 450 g papperdelle, ? een handjevol geraspte Parmezaanse kaas, ? een handjevol verse peterselie, grof gehakt, ? 50 g boter

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jools favoriete pasta

Een recept van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

Benodigdheden, , , - olijfolie, , - 1 rode ui, gepeld en fijngehakt, , - 1 tot 2 verse rode Spaanse pepers, ontdaan van de zaadjes en fijngehakt, , - 1 afgestreken lepel kaneel, , - een bosje verse basilicum, de blaadjes apart, de steeltjes gehakt, , - 2 blikken van 400 g gepelde tomaten van goede kwaliteit, , - 2 blikken van 300 g tonijn in olijfolie, van goede kwaliteit, uitgelekt en gevlokt, , - zeezout en zwarte peper uit de molen, , - 500 g rigatoni of penne van goede kwaliteit, , - de geraspte schil en het sap van 1 tot 2 citroenen, , - een handjevol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met zongedroogde tomaten

Impress your friends!!! Dit Jamie Oliver recept is enorm makkelijk en lekker!

INGREDIENTEN

1 pot zongedroodge tomaten op olie, spaghetti (is echt het allerlekkerst), 2 rode uien, 3 el balsamicoazijn en olijfolie, verse basilicum (niet vergeten, is nl een enorme smaakmaker), knoflook

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met broccoli en ansjovis

Makkelijke hoofdmaaltijd uit het 3e boek van Jamie Oliver. Hij weet met simpele dingen toch altijd weer te verrassen.

INGREDIENTEN

2 grote stronken broccoli, 2 teentjes knoflook, gehakt, 8 ansjovisfilets, 1 rode pepers, fijngesneden, 4 flinke klonten boter, 400 gram pasta, bijv. fussilli of penne, zout, peper, 100 gram geraspte oude kaas of parmezaan,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Jamie`s thaise curry met kip of garnalen

Variatietip`Dit recept voor groene curry levert een van de allerbeste curry`s op die ik ooit gemaakt heb. Het is ook lekker met kip in plaats van garnalen - gebruik dan gewoon 2 ontvelde kipfilets, snijd ze in reepjes ter grootte van een vinger en roerbak ze 8 minuten in de pasta voordat je ze bij de rest van de ingrediënten doet.` - Jamie Oliver

INGREDIENTEN

Een flinke bundel groene asperges, 1 eetlepel arachideolie, 1 eetlepel sesamolie, 400 g grote garnalen, rauw, gepeld, 1 blik kokosmelk van 400 ml, een handvol peultjes, 1 limoen, ½ verse, rode Spaanse peper, fijngehakt, voor de groene currypasta:, 2 stengels citroengras, 4 lente-uitjes, 3 verse, groene Spaanse pepers, 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, 4 teentjes knoflook, 1 flinke bos verse koriander, 1 theelepel korianderzaad, 8 verse of gedroogde limoenbladeren (desgewenst), 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus,

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chili Con Carne

Heerlijke Chili van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

2 middelgrote uien, 1 teen knoflook, olijfolie, 2 afgestreken theel. chilipoeder, 1 verse rode Spaanse peper zonder zaadjes en fijngehakt, 1 volle theelepel gemalen komijn, zee zout en zwarte peper uit de molen, 450 g rundergehakt, 200 g zongedroogde tomaten in olie, 2 blikken tomaten van 400 g, 2 blikken rode kidneybonen van 400 g, uitgelekt, 1/2 kaneelstokje,

  • Chileens
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Chileens
  •  30-60 min.

Tagliatelle met spinazie, mascarpone & parmezaansekaas

Een heerlijke pasta van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

450 g tagliatelle of spaghetti, olijfolie, 2 theelepels boter, 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes, ½ bolletje nootmuskaat, vers geraspt, 400 g verse spinazie, goed gewassen en fijngesneden, zeezout en zwarte peper uit de molen, 1,2 dl slagroom, 150 g mascarpone, 2 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2008
  • Italiaans
  •  20-30 min.

(verse) pasta met rucola en chorizo

Een heerlijke aanpassing op een Jamie Oliver recept!

INGREDIENTEN

75 gr. rucola, 200 gr. (verse) pasta, parmezaanse kaas, 1 teen knoflook, olijfolie, 2 bosuitjes, 1 citroen, 100 gr. chorizo, 1 rode peper, peper, zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hollandse garnaaltjes met pasta en doperwtjes

Afgelopen jaar een leuke Jamie Oliver kalender met lekkere recepten gehad. Dus hier ook weer inspiratie opgedaan.

INGREDIENTEN

200 gram pasta (fettuccine of tagliattella), 150 gram doperwtjes (diepvries is goed te doen), 50 gram boter, 3 tenen knoflook in dunne schijfjes, 200 gram Noordzeegarnaaltjes, rasp en sap van een citroen, 1 bosje munt, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Jamie's pasta met spinazie en mascarpone

Heel eerlijk gezegd ben ik absoluut geen aanhanger/fan van Jamie Oliver. Punt. Maar de uitzondering bevestigt de regel. Zeker met dit simpele maar erg lekkere pastagerecht. Je moet maar kijken welke pasta je zin in hebt, wij hebben (verse) spaghetti ervoor gebruikt. Lekker zomers gerecht, al maakt de mascarpone, room en kaas het natuurlijk ook wel een tikkie vettig en zwaar, maar ja. Geen probleem toch? Verder geen vlees of vis in te bekennen, het moet ergens vandaan komen  

INGREDIENTEN

400 gr pasta naar keuze, 2 el olijfolie, 1 el boter, 2 teentjes knoflook, in plakjes, Versgeraspte nootmuskaat, naar smaak, 400 gr spinazie, gewassen en grof gesneden, (Versgemalen) peper en zout, 1,5 DL slagroom, 150 gr mascarpone, Versgeraspte Parmezaanse kaas, naar smaak

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Snelle pasta met ricottabeignets

Een drukke doordeweekse dag en toch iets heerlijks op tafel toveren? Deze pasta is rapido en net weer even anders. Het recept is gebasseerd op een recept van Jamie Oliver. 

INGREDIENTEN

1 prei, 1 bleekselderijstengel, 1 wortel, 1 courgette, 3 rode paprika's uit een pot, Olijfolie, Italiaanse kruiden, 700 g passata di pomodoro, , 300 g pasta, 1 groot ei, 400 g ricotta, Nootmuskaat, 1 citroen, 50 g Parmezaanse kaas, 1 volle eetlepel bloem, Olijfolie, Balsamicoazijn

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste jamie oliver pasta recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top