Jambalaya
Soulfood uit het Caribisch gebied; een goede keuze als je veel gasten hebt; serveer er een grote schaal gemengde salade bij.
Soulfood voor 6 tot 8 personen 2 el olijfolie 4 enkele kipfilets elk in 3 stukken 350 gr. varkensvlees, schouder of lendestuk in blokjes 2 uien grof gesneden 3 groene paprikas in reepjes 2 tenen knoflook fijn gesneden 1 el. tomatenpuree 6 tomaten ontveld en grof gesneden, of een blik van 400 gr. 100 gr. stukje chorizo, in dikke plakjes 1/2 tl. cayennepeper 1/2 tl gemalen kruidnagel 1/2 tl. gemalen folie 1-2 rode spaanse pepers fijngesneden 4 laurierblaadjes zout en zwarte peper 200 gr. langkorrelige rijst, gewassen 330 ml. groente of kippenbouillon 1 groot glas witte wijn 1 flinke handvol gesneden bladpeterselie
Verwarm de oven op 180c
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en braad de kip en het varkensvlees. Breng het vlees over in een grote vuurvaste ovenschaal. Bak de uien en paprikas tot de uien glazig beginnen te worden. Voeg de knoflook, tomatenpuree, tomaten. chorizo, kruiden, spaanse pepers, laurierblaadjes peper en zout toe. Meng na een paar minuten de ongekookte rijst erdoor. Roer de rijst goed om zodat alle korrels met de olie zijn bedekt. Voeg het rijstmengsel bij het vlees in de ovenschaal. Schenk de bouillon en wijn erbij en dek de schaal af. Bak de Jambalaya 1 uur in de voorverwarmde oven en roer het tussentijds 2 of 3 keer om. Haal de Jambalaya uit de oven en strooi er veel peterselie over.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-11-2009Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Jambalaya
Na jaren lang experimenteren is het deze jambalya, geworden... (lekker met Tomaat komkommersalade met feta)
300 g rijst, 300 g gekookte ham in blokjes, 300 g kipfilet, 100 g Chorizo worst in blokjes, 150 g garnalen, 1 t zout, 3 takjes selderij, 3 takjes peterselie, 1 ui fijn, 1/2 t peper, grof gemalen, 600 ml water, 1 rode paprika in stukjes, 1 groene paprika in stukjes, 4 tomaten ontvel en pitjes eruit in partjes, 4 e maïskorrels uit blik, uitgelekt, 3 lente-ui in dunne ringen, 1 grote ui, fijn, 1 e olie, 3 e sterke kippenbouillon, 1 t paprikapoeder, 1/2 t zout, 3 teentjes knoflook, fijn, 1 t suiker, 1 t aromat, mespunt ve-tsin, 1 vol t kurkuma(geelwortel), 2 e tamarinde water, 1/2 t tijm, fijn, 1/2 t laurierblad poeder, 1/2 t cayenne of chilipoeder (vers rode peper kan ook), 1/4 t gemalen peper, water indien nodig
- Multi-cultureel
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-02-2004Multi-cultureel60-120 min.
Jambalaya
"La Tasha's Jambalaya - The Real Thing": maar dan wel op mijn manier, want sommige dingen in het oorspronkelijke recept zijn twijfelachtig, wat niet weg neemt dat het een heerlijk recept is.
- 1 eetlepel maiskiemolie, - 450 gram pittige worst, bijvoorbeeld chorizo, - anderhalf kilo kipdelen: drumsticks, vleugels of karbonades, - 3 uien, gepeld en fijngesnipperd, - 2 uitgeperste tenen knoflookl, - 1 knoflookteen in dunne plakjes, - 100 gram bleekselderij in blokjes, - 1 rode en 1 groene paprika schoon en in blokjes, - 2 laurierblaadjes, - 1 tl gedroogde basilicum, -1 tl cayennepeper, - eventueel zout en peper, - een snuf saffraan, - eventueel wat extra cajunmix (kruiden), - 400 gram langkorrelige rijst, - 1,25 liter kippenbouillon, - 1,5 dl tomatensaus (iets van Heinz), - paar lepeltje tomatenpuree, - 300 gram gepelde garnalen, -200 gram rivierkreeftjes, - 2 eetlepels gehakte bladpeterselie, - citroenpartjes
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-09-2002Amerikaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
jambalaya
Lekker met een glaasje wijn.
4 el olijfolie, 4 drumsticks, 150 g chorizo, in blokjes, 1 groene peper, zaad verwijderd, in reepjes, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 150 g gekookte ham, in blokjes, 1 el cajunkruiden, 500 g langkorrelrijst, 1 blik tomaatstukjes à 400 g, 1 tl tabasco, 7,5 dl kippenbouillon (tablet), 1 rode peper, zaad verwijderd, in reepjes, 500 g grote gepelde rauwe garnalen (diepvries), ontdooid, 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes, 2 el fijngesneden peterselie, zout, versgemalen peper
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-12-2015Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
2 zakjes Rijke kruidenmix voor Jambalaya, , 300 g Honig Witte Rijst, , 3 eetlepels olie, , 200 g kipfilet, in blokjes gesneden, , 100 g chorizoworst, dikke plakjes in blokjes gesneden, , 1 rode ui, in ringen gesneden, , 1 potje maoskorrels (uitlekgewicht ca. 200 g), , = groene paprika, in blokjes gesneden,
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-05-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Jambalaya.
Lekker eenpansgerecht met rijst, kip, ham, garnalen...
75 g slagers achterham, 50 g chorizo, 100 g gekookte kipfilet, 1 ui, ? rode en groene paprika, ? kippenbouillontablet, 2 el olijfolie, 150 g witte en wilde rijst, 200 g tomatenblokjes, 2 theel cajunkruiden, 1 bakje grote garnalen., ,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-04-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
Jambalaya met ham en garnalen maar 350 kcal.
1-2 eetl olie, 2 stengels bleekselderie in kleine blokjes, 2 uien fijngesnipperd, 1 kleine groene paprika in blokjes, 3 teentjes knoflook, uitgeperst 250 gr rijst, 500 gr gepelde Noorse garnalen, 100 gr rauwe ham in blokjes, 2 blaadjes laurier, zout en peper, 4 scheutjes tabasco
- Slanke keuken
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-1999Slanke keuken30-60 min.
Jambalaya
Fats Domino schoorde er een hit mee. De Jambalaya die hij met zijn vrouw Yvonne gaat eten om vervolgens fun te hebben" on the bayou" is een spaans-creools eenpansgerecht met rijst en bestaat in honderd varianten. Het woord is afgeleid van jambon, frans voor ham, en alaya, een afrikaans dialectwoord voor rijst. Jambalaya, de ideale schotel om je koelkast leeg te maken, doet trouwens aan paella denken. Het onderstaande recept is voor 10 personen.
1 kg ham, in blokjes, 1 kg rookworst; in plakjes van 1 cm dik, 1 grote ui, fijngesneden, 1/2 groene paprika, kleingesneden, 1/2 bosje peterselie, fijngesneden, 2 stengels bleekselder, fijngesneden, 5 teentjes look, fijngesneden, 3 rijpe tomaten, kleingesneden, 1 koffielepel gedroogde tijm, 2 laurierbladen, zout en zwarte peper, 500 gr rijst, 6 dl water
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-02-2003Amerikaans Hoofdgerecht0-10 min.
jambalaya
Eenvoudige maar erg lekkere jambalaya
2 Uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 250 gram reepjes varkensvlees, 150 gram dobbelsteentjes ham, 300 gram rijst, 6 dl. bouillon, 1 blaadje laurier, snufje kruidnagelpoeder, snufje tijm en paar druppels tabasco.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-05-2001Hoofdgerecht20-30 min.
Jambalaya
Afrikaans rijstgerecht
150 gr rijst, 1 ltr water, 1 mespunt zout, 1 el boter, 1 ons rookworst, 1 ons ham, 0,25 ltr bouillon, 100 gr garnalen of gare kip, 1 teentje knoflook geperst, 1 ui, 1 paprika, 1 ui gesnippers, 1 paprika in stukjes, 2 tomaten " ", 1 peper
- Surinaams Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-07-1999Surinaams Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
Een Cajun gerecht uit Louisiana snel gemaakt in je eigen keueken.
2 ons Bacon ( dikke plak ), 2 ons kipfilet, 1 groene en 1 rode paprika, 300 gr. langkorrelrijst, 1 blik gepelde tomaten, 150 gr. noorse garnalen, 1 flinke ui, 1/4 l kippebouillon ( van 1 blokje), olie, laurierblaadjes, cayennepeper ( doe hier voorzichtig mee!), zout.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-02-1999Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Jambalaya
* 4 eetl olijfolie, * 4 drumsticks, * 150 gr chorizo in blokjes, * 1 groene peper zonder zaad in reepjes, * 4 tenen knoflook fijngesneden, * 150 gr gekookte ham in blokjes, * 1 eetl cajunkruiden, 500 gr langkorrelrijst, * 1 blik tomaten stukjes 400gr, * 1 theel tabasco, * 7.5 dl kippenboullion (tablet), * 1 rode peper zonder zaad in reepjes, * 500 gr gepelde garnalen, * 3 lente uitjes in dunne ringetjes, * 2 eetl fijngesneden peterselie, * naar smaak zout en versgemalen peper,
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-03-2011Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
350 gram kippen bouillon, 150 gram tomaten, 2 stuk(s) kippendijen, 0,5 stuk(s) rode ui, 0,5 stuk(s) rode paprika, brunoise, 75 gram chorizo, 30 milliliter zonnebloemolie, 0,5 eetlepel(s) paprikapoeder, 1 theelepel(s) cayennepeper, 2 takje(s) oregano, gerist, 1 takje(s) tijm, gerist, 1 teentje(s) knoflook, geraspt, 250 gram rijst, 1 stuk(s) blaadje laurier, 5 takje(s) peterselie, 1 snufje(s) zeezout, 200 gram champignons
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-02-2013Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
Cajun-gerecht: Jambalaya met kip en ham
1 ui - 1 groene paprika - 2 stengels bleekselderij - 2 bosuitjes - 3 takjes peterselie - 200 gr kipfilet - 1 dikke plak ham(200gram) - 50 gram boter - 2 tenen knoflook - 1 1/2 eetl Cajun spicemix - 250 gr langkorrelrijst - 1 blik tomatenblokjes(400gr)
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-08-2002Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
Dit is een jambalaya met varkensvlees.
1 el plantaardige olie, 150 gram ham in blokjes gesneden, 1 rookworst in plakjes gesneden, 1 pond hamlap in dobbelsteentjes gesneden, 2 grote uien gesneden, 1 stengel bleekselderij, 1 grote groene paprika gesneden, 2 teentjes knoflook geperst, 1/2 tl hot pepper saus, 2 laurierblaadjes, 1 1/2 tl zout, 1 1/2 tl oregano, 1 1/2 tl peper, 1 tl tijm, 4 tomaten ontveld en in stukjes gesneden, 1 blikje (250 gram) tomatensaus, 1 halve liter kippebouillon, 4 groene lenteuitjes heel fijn gesneden, 500 gram droogkokende rijst.
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op12-10-1999Amerikaans30-60 min.
Jambalaya
Lekker anders, anders lekker!
500 gram varkensfilet, 200 gram chorizo, 200 gram braadham, 4 grote uien, 4 tenen knoflook, 2 bosuitjes, 2 groene paprika's, 2 laurierblaadjes, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. gezouten roomboter, 2 eetl. bloem, 0.25 theel. versgemalen zwarte peper, 0.25 l cayennepeper, 0.5 theel. chilipoeder, 0.25 theel. gedroogde tijm, 0.125 theel. gemalen kruidnagel, 1 mesp. karwijzaad, zout, 3 dl runderfond, 250 gram langkorrelrijst (geen snelkookrijst),
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-11-2003Amerikaans Hoofdgerecht60-120 min.
Jambalaya
Een verrassend eenpansgerecht met Amerikaanse langkorrelrijst, kip, groenten en garnalen
200 gram bacon in dikkere plakken, 3 eetlepels olie, 150 gram kipfilet, 1 flinke ui, 2 stelen bleekselderij, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 300 gram langkorrelrijst, 2 laurierblaadjes, 1 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepl cayennepeper, 1 theelepel zout, 3 teentjes knoflook uit de pers, 500 gram tomaten uit blik met vocht, 1/4 liter kippenbouillon, 150 gram noorse garnalen
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-02-2001Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
Een juweel van een recept. De kip wordt gebakken met ham, uien, rijst, en paprika. De Gamba?s worden als laatste op het prachtige gerecht gelegd.
1 braadkip 200 gram gekookte ham (in 2 dikke plakken> 6 el zonnebloemolie 1 ui 2 groene paprika?s 250 gram rijst (geen snelkook) 6 tomaten 3 teentjes knoflook 6 dl kippenbouillon van tablet cayennepeper en zout 4 grote diepvriesgarnalen (gamba?s of oedangs) of 8 langoustines citroensap.
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-11-2003Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
100 gr chorizo, 100 gr ham, 50 gr garnalen, 150 gr rijst, 1 rode paprika, 1 ui, 1 blik tomatenstukjes, 1 teen knoflook, 1/2 bouillonblokje, 1 tl chilipeper, 1 tl cayenne, 1 tl tjim, 1 tl suiker, 1 dl water, olijfolie, zout, peper & peterselie.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-04-2001Internationaal Hoofdgerecht10-20 min.
Jambalaya
Dit Cajun eenpansgerecht smaakt heerlijk en ziet er vrolijk uit met de sugar snaps en garnalen.
1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 75 gram chorizo, aan een stuk, 150 gram ham, een plak, 1 vleestomaat, 2 eetlepels olijfolie, 3 takjes peterselie, 200 gram Arborio rijst (risotto rijst), Cayennepeper, 1 liter kippenbouillon van 1 tablet, 100 gram sugar snaps (of peultjes of doperwtjes), 250 gram grote garnalen,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-01-2001Amerikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Jambalaya
Cajun rijstschotel.
1 kip van ong. 1kg, 1 plak ham[1 cm dik], 250 gram gekruide sausijsjes of worstjes, 600 gram rijst, 1 bosje lenteui, 1 rode paprika, 2 bleekselderijstengels, 1 ltr kippenbouillon, olie, 1 tenntje knoflook, 1 el tomatenpuree, zout, 1 mespuntje zwarte peper, 1 mespuntje cayennepeper, 0,5 tl oregano, 0,5 tl basilicum, 1 tl paprikapoeder, 0,5 el cajunseasoning.
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-09-1999Amerikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Jambalaya
Zoals beloofd hier mijn recept voor Jambalaya. Een lekker cajungerecht met wilde rijst en zo gemaakt.
150 gr. slagers achterham, 100 gr. chorizo (stukje), 2 uien, 1 rode en 1 groene paprika, 300 gr.wilde en wilde rijst (Lassie), olijfolie, 1 tablet kippenbouillon, 2 bakjes jumbo garnalen, cajunkruiden, 1 blik tomatenblokjes
- Goedkoop en snel
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-02-2000Goedkoop en snel20-30 min.
Jambalaya
Heerlijk rijstgerecht
200 gram mager ontbijtspek, 300 gram kipfilet, 1 grote ui, 1 blikje anananschijven, 1 groene paprika, 1 rode spaanse peper 1 grote tomaat, 350 gram droogkokende rijst
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-12-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
jambalaya
Jambalaya voor 4 personen .
Ingredienten, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, 3 takjes peterselie, cayennepeper, 1 groene paprika, 1 ui, 2 bakjes roze garnalen (a 125 g), 1 vleestomaat, 75 g chorizo, 150 eetlepels ham, 200 g langkorrelrijst, 1 kippenbouillontablet, 100 g sugar snaps,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-11-2000Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Jambalaya
Eenpansrijstgerecht uit de Cajun-keuken
Nodig voor vier personen, 1 ui, gesnipperd, 1 groene paprika, in blokjes, 2 stengels bleekselderij, in stukjes (bakje rauwkost van bleekselderij en wortel kan ook), 3 lente-uitjes, in ringetjes, evt. peterselie, vers, 200 gram kipfilet, in stukjes, 200 gram ham, in blokjes, 50 gram margarine, 1 teentje knoflook, geperst, 1,5 el cajunkruiden, 250 gram langkorrelrijst, 400 gram tomatenblokjes,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-07-2001Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Jambalaya
Olijf olie, 250 gram rijst, 250 gr pittige worst(Chorizo), 250 gram blokjes ham, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 3 tomaten, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 grote ui, 200 gram champignons, 2 theelepels cajunkruiden, 1 theelepel paprikapoeder, 500 milliliter bouillon (kip van een blokje of een pot), 200 gram Hollandse garnalen, 2 stengels bleekselderij, 1 klein blikje maïs, 1 eetl peterselie (krul), 1 rode peper zonder zaadlijsten,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-11-2013Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
* 1 Pools worstje, * Kiprestjes, als je dat niet hebt neem wat rauwe kip, * 1 Plakje ham, * 2 Tl chilipoeder, * 1 Tl zout, * 1/2 Tl rode peper, * 1 Blik tomaten, * 1 Blokje bouillon, * 1 Kopje rijst, * 1 El tomatenpuree, * 1 Kopje uien, * 1/2 Kopje gesneden Californische peper (bell pepper), * 1 Kopje selderij, * 1 Blaadje laurier, * 1 Tl thijm, * 1 Glas wijn, * Olijfolie, ,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-09-2004Amerikaans Hoofdgerecht0-10 min.
Jambalaya
500 gram varkensfilet, 200 gram chorizo, 200 gram braadham, 4 grote uien, 4 tenen knoflook, 2 bosuitjes, 2 groene paprika's, 2 laurierblaadjes, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. gezouten roomboter, 2 eetl. bloem, 0.25 theel. versgemalen zwarte peper, 0.25 l cayennepeper, 0.5 theel. chilipoeder, 0.25 theel. gedroogde tijm, 0.125 theel. gemalen kruidnagel, 1 mesp. karwijzaad, zout, 3 dl runderfond, 250 gram langkorrelrijst (geen snelkookrijst), , ,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-03-2005Amerikaans Hoofdgerecht60-120 min.
Jambalaya
2 eetl. boter/margarine of olie - 2 uien - 1 teen knoflook - 200gr. malse varkenslappen - 200gr. gekookte ham - 200gr, braadworst - 250gr. rijst - ruim 1/2lt. bouillon (tablet) - 1 blaadje laurier - takje tijm - 1 kruidnagel - zout - ? theel. Tabascosaus.
- Fusion Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-06-2000Fusion Hoofdgerecht60-120 min.
Jambalaya
2 el olie, 400 g merguez in stukken, 2 uien, fijngesneden, 1 groene paprika, in blokjes, 2 rode pepers, zaadjes verwijderd, in dunne ringen, 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 3 teentjes knoflook, geperst, 250 g langkorrelrijst, 100 g rauwe ham, in reepjes, 1 blaadje laurier, zout, peper, 400 g grote gekookte garnalen, 3 lente-uitjes, in dunne ringen, 2 el fijngesneden platte peterselie,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2001Amerikaans Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
Met ham en garnalen, Afslankgerecht, (355cal p.p.)
1-2 eetl olie, 2 stengels bleekselderie in kleine blokjes, 2 uien fijngesnipperd, 1 kleine groene paprika in blokjes, 3 teentjes knoflook, uitgeperst 250 gr rijst, 500 gr gepelde Noorse garnalen, 100 gr rauwe ham in blokjes, 2 blaadjes laurier, zout en peper, 4 scheutjes tabasco,
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-06-1999Slanke keuken20-30 min.
Jambalaya
EEN ECHT CAMPINGGERECHT.
, , , , , , , , , 100 gram gekookte ham, 4 stengels bleekselderij, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 groene paprika's, 0.5 dl zonnebloemolie, 50 gram bloem, 200 gram langkorrelige rijst, 6 dl kippenbouillon, cajun kruiden, 2 tomaten, 100 gram palingworst, , , , , , ,
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-06-2004Amerikaans Hoofdgerecht10-20 min.
Jambalaya
Heerlijk pittig rijstgerecht, gebaseerd op de Jambalaya, maar dan net even anders. Gemakkelijk en snel te maken, ook geschikt voor grotere gezelschappen op bijvoorbeeld verjaardagen/buffet/barbeque of zomaar omdat het lekker is!
1 pond kipfilet, stukje rauwe ham (de goedkoopste die je kunt vinden), halve chorizoworst, 1 rode paprika, blikje mais, Eventueel wat diepvriesdoperwten, 2 bakjes/zakjes boemboe voor nasi, 1 blikje tomatenstukjes of 3 verse tomaten, Minimaal 2 tenen knoflook, Voor de liefhebber iets pittigs, bijvoorbeeld sambal badjak, 2 bekers basmatirijst, 3 bekers water, Een lekkere scheut (olijf of wok)olie, ,
- Wereld Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-12-2013Wereld Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
50 gr achterham, 4 theelepels cajunkruiden, snufje cayennepeper, half blik tomatenblokjes, 400 ml kippenbouillon, 2 kippenbouten, teentje knoflook, olie, peper, zout, 1 ui, 200 gr rijst, tijm, laurierblad.
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-08-1999Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
Een mengeling van de vele recepten die ik hiervoor had gevonden.
Dikke plak ham(ong.200gr),150gr chorizo,200 gr kipfilet, 1 ui,1 groene en 1 rode paprika,1a2 stengels bleekselder,1 kippenbouillontablet,1 klein potje mais,olijfolie,200a300 gr witte en wilde rijst gemengd,2 tomaten,1 blik tomatenblokjes,1 a 2 theel cajunkruiden,enkele takjes peterselie,ong.250 gr scampi of gamba's,event. teentje knoflook
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-02-2001Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
Lekker!!!
1 chorizo, 1 groene paprika, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 300 gram kip(of kalkoen)filet, 1 kipbouillonblokje, olijfolie, 2 harde tomaten, 150 gram sugar snaps, 250 gr. garnalen, kurkumma, kerriepoeder, verse peterselie, cajunkruiden, zout, chilipoeder, 200 ml. rijst.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-01-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Jambalaya
Zomers pittig
100 gr. chorizo, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 gr. papirka, 100 gr. ham, 1 theelepel chilipoeder, cayennepeper, 1 theelepel tijm, 1 theelepel suiker, 150 gr. langkorrelrijst, 1 blikje tom.stukjes, 2 theelepels bouillopoeder, 150 gr. noorse garnalen, zout en 2 eetlepels peterselie.
- Antiliaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-04-2000Antiliaans Hoofdgerecht20-30 min.
jambalaya
Rijstgerecht
2 eetl. olijfolie, 1 grote rode ui, 1-2 teentjes knoflook, 2 plakken bacon ieder ca. 1 ons, 1 1/2 kop langkorrelige rijst, 1 rode of een groene paprika, plak ham van 1 1/2 ons, 425 gr. blokjes tomaat uit blik, 425 gr. gepelde tomaten uit blik, 1 theel. worchestersauce, scheutje tabasco, 1/2 theel. gedroogde tijm, 1/2 kop peterselie, 250 gr. kleine gepelde garnalen, 4 lente-uitjes.
- Amerikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-08-1999Amerikaans Hoofdgerecht60-120 min.
jambalaya
Jambalaya !vis is gezond.
Ingredienten, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, 3 takjes peterselie, cayennepeper, 1 groene paprika, 1 ui, 2 bakjes roze garnalen (a 125 g), 1 vleestomaat, 75 g chorizo, 150 eetlepels ham, 200 g langkorrelrijst, 1 kippenbouillontablet, 100 g sugar snaps,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op18-12-2000Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
Jambalaya
Hoofdgerecht uit Louisiana
* 1 ui, * 1 teentje knoflook, * 1 rode paprika, * 1 groene paprika, * 100 gram chorizo (plakjes van ca. 1/2 cm), * 3 eetl. (olijf)olie, * 1 bakje baconreepjes (100 gram), * 1/2 theel. tijm, * 1 laurierblaadje, * 1/2 theel. cayennepeper, * 1 blikje tomatenblokjes (400 gram), * 300 gram langkorrelrijst, * zout, * 1 bakje cocktailgarnalen (125 gram)
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2002Amerikaans30-60 min.
Jambalaya
*2 koppen rijst, *4 koppen water, *2 eetlepels cajunkruiden, *1 takje rozemarijn, *1 klein takje tijm, *1 eetlepel oregano, *? bosje gesneden peterselie, *2 laurierbladeren, *2 plakjes verse gember, *1 grof gesneden ui, *3 knoflookteentjes, *300 gram chorizo, in plakjes, *versgemalen peper, *zout, *1 groene paprika, in fijne reepjes, *? gele paprika, in fijne reepjes, *? rode paprika, in fijne reepjes, *2 stengels bleekselderij, in schuine stukken gesneden, *1 ui, in ringen gesneden, *sesamolie, *2 kipfilets, in blokjes gesneden, *olijfolie, *2 spaanze pepertjes, fijngesneden, *creoolsaus, *8 gambas, *enkele takjes rozemarijn, *1 limoen,
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-04-1999Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
-
Creoolse Jambalaya Recpten
van Tilly64 , 1 recepten, 0 volgers
-
Creoolse Jambalaya stoofpotjes
van Tilly64 , 1 recepten, 0 volgers
-
jambalaya
van karin2203 , 1 recepten, 0 volgers
-
jambalaya
van bepjeberg , 1 recepten, 0 volgers
-
Jambalaya
van basieeeee1 , 1 recepten, 0 volgers
-
Jambalaya
van Fritsjoop10 , 1 recepten, 0 volgers
-
Jambalaya
van Tomklaassens1 , 1 recepten, 0 volgers
-
JAMBALAYA
van JeroenCastricum , 1 recepten, 0 volgers