Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Jambalaya

Jambalaya recepten (212) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Jambalaya

Soulfood uit het Caribisch gebied; een goede keuze als je veel gasten hebt; serveer er een grote schaal gemengde salade bij.

INGREDIENTEN

Soulfood voor 6 tot 8 personen, , 2 el olijfolie, 4 enkele kipfilets elk in 3 stukken, 350 gr. varkensvlees, schouder of lendestuk in blokjes, 2 uien grof gesneden, 3 groene paprikas in reepjes, 2 tenen knoflook fijn gesneden, 1 el. tomatenpuree, 6 tomaten ontveld en grof gesneden, of een blik van 400 gr., 100 gr. stukje chorizo, in dikke plakjes, 1/2 tl. cayennepeper, 1/2 tl gemalen kruidnagel, 1/2 tl. gemalen folie, 1-2 rode spaanse pepers fijngesneden, 4 laurierblaadjes, zout en zwarte peper, 200 gr. langkorrelige rijst, gewassen, 330 ml. groente of kippenbouillon, 1 groot glas witte wijn, 1 flinke handvol gesneden bladpeterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Jambalaya

Na jaren lang experimenteren is het deze jambalya, geworden... (lekker met Tomaat komkommersalade met feta)

INGREDIENTEN

300 g rijst, 300 g gekookte ham in blokjes, 300 g kipfilet, 100 g Chorizo worst in blokjes, 150 g garnalen, 1 t zout, 3 takjes selderij, 3 takjes peterselie, 1 ui fijn, 1/2 t peper, grof gemalen, 600 ml water, 1 rode paprika in stukjes, 1 groene paprika in stukjes, 4 tomaten ontvel en pitjes eruit in partjes, 4 e maïskorrels uit blik, uitgelekt, 3 lente-ui in dunne ringen, 1 grote ui, fijn, 1 e olie, 3 e sterke kippenbouillon, 1 t paprikapoeder, 1/2 t zout, 3 teentjes knoflook, fijn, 1 t suiker, 1 t aromat, mespunt ve-tsin, 1 vol t kurkuma(geelwortel), 2 e tamarinde water, 1/2 t tijm, fijn, 1/2 t laurierblad poeder, 1/2 t cayenne of chilipoeder (vers rode peper kan ook), 1/4 t gemalen peper, water indien nodig

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Jambalaya

"La Tasha's Jambalaya - The Real Thing": maar dan wel op mijn manier, want sommige dingen in het oorspronkelijke recept zijn twijfelachtig, wat niet weg neemt dat het een heerlijk recept is.

INGREDIENTEN

- 1 eetlepel maiskiemolie, - 450 gram pittige worst, bijvoorbeeld chorizo, - anderhalf kilo kipdelen: drumsticks, vleugels of karbonades, - 3 uien, gepeld en fijngesnipperd, - 2 uitgeperste tenen knoflookl, - 1 knoflookteen in dunne plakjes, - 100 gram bleekselderij in blokjes, - 1 rode en 1 groene paprika schoon en in blokjes, - 2 laurierblaadjes, - 1 tl gedroogde basilicum, -1 tl cayennepeper, - eventueel zout en peper, - een snuf saffraan, - eventueel wat extra cajunmix (kruiden), - 400 gram langkorrelige rijst, - 1,25 liter kippenbouillon, - 1,5 dl tomatensaus (iets van Heinz), - paar lepeltje tomatenpuree, - 300 gram gepelde garnalen, -200 gram rivierkreeftjes, - 2 eetlepels gehakte bladpeterselie, - citroenpartjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

jambalaya

Lekker met een glaasje wijn.

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 4 drumsticks, 150 g chorizo, in blokjes, 1 groene peper, zaad verwijderd, in reepjes, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 150 g gekookte ham, in blokjes, 1 el cajunkruiden, 500 g langkorrelrijst, 1 blik tomaatstukjes à 400 g, 1 tl tabasco, 7,5 dl kippenbouillon (tablet), 1 rode peper, zaad verwijderd, in reepjes, 500 g grote gepelde rauwe garnalen (diepvries), ontdooid, 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes, 2 el fijngesneden peterselie, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

INGREDIENTEN

2 zakjes Rijke kruidenmix voor Jambalaya, , 300 g Honig Witte Rijst, , 3 eetlepels olie, , 200 g kipfilet, in blokjes gesneden, , 100 g chorizoworst, dikke plakjes in blokjes gesneden, , 1 rode ui, in ringen gesneden, , 1 potje maoskorrels (uitlekgewicht ca. 200 g), , = groene paprika, in blokjes gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Jambalaya.

Lekker eenpansgerecht met rijst, kip, ham, garnalen...

INGREDIENTEN

75 g slagers achterham, 50 g chorizo, 100 g gekookte kipfilet, 1 ui, ? rode en groene paprika, ? kippenbouillontablet, 2 el olijfolie, 150 g witte en wilde rijst, 200 g tomatenblokjes, 2 theel cajunkruiden, 1 bakje grote garnalen., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

Jambalaya met ham en garnalen maar 350 kcal.

INGREDIENTEN

1-2 eetl olie, 2 stengels bleekselderie in kleine blokjes, 2 uien fijngesnipperd, 1 kleine groene paprika in blokjes, 3 teentjes knoflook, uitgeperst 250 gr rijst, 500 gr gepelde Noorse garnalen, 100 gr rauwe ham in blokjes, 2 blaadjes laurier, zout en peper, 4 scheutjes tabasco

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-1999
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

jambalaya

Eenvoudige maar erg lekkere jambalaya

INGREDIENTEN

2 Uien, 2 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 250 gram reepjes varkensvlees, 150 gram dobbelsteentjes ham, 300 gram rijst, 6 dl. bouillon, 1 blaadje laurier, snufje kruidnagelpoeder, snufje tijm en paar druppels tabasco.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jambalaya

Fats Domino schoorde er een hit mee. De Jambalaya die hij met zijn vrouw Yvonne gaat eten om vervolgens fun te hebben" on the bayou" is een spaans-creools eenpansgerecht met rijst en bestaat in honderd varianten. Het woord is afgeleid van jambon, frans voor ham, en alaya, een afrikaans dialectwoord voor rijst. Jambalaya, de ideale schotel om je koelkast leeg te maken, doet trouwens aan paella denken. Het onderstaande recept is voor 10 personen.

INGREDIENTEN

1 kg ham, in blokjes, 1 kg rookworst; in plakjes van 1 cm dik, 1 grote ui, fijngesneden, 1/2 groene paprika, kleingesneden, 1/2 bosje peterselie, fijngesneden, 2 stengels bleekselder, fijngesneden, 5 teentjes look, fijngesneden, 3 rijpe tomaten, kleingesneden, 1 koffielepel gedroogde tijm, 2 laurierbladen, zout en zwarte peper, 500 gr rijst, 6 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Jambalaya

Afrikaans rijstgerecht

INGREDIENTEN

150 gr rijst, 1 ltr water, 1 mespunt zout, 1 el boter, 1 ons rookworst, 1 ons ham, 0,25 ltr bouillon, 100 gr garnalen of gare kip, 1 teentje knoflook geperst, 1 ui, 1 paprika, 1 ui gesnippers, 1 paprika in stukjes, 2 tomaten " ", 1 peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

Een Cajun gerecht uit Louisiana snel gemaakt in je eigen keueken.

INGREDIENTEN

2 ons Bacon ( dikke plak ), 2 ons kipfilet, 1 groene en 1 rode paprika, 300 gr. langkorrelrijst, 1 blik gepelde tomaten, 150 gr. noorse garnalen, 1 flinke ui, 1/4 l kippebouillon ( van 1 blokje), olie, laurierblaadjes, cayennepeper ( doe hier voorzichtig mee!), zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jambalaya

INGREDIENTEN

* 4 eetl olijfolie, * 4 drumsticks, * 150 gr chorizo in blokjes, * 1 groene peper zonder zaad in reepjes, * 4 tenen knoflook fijngesneden, * 150 gr gekookte ham in blokjes, * 1 eetl cajunkruiden, 500 gr langkorrelrijst, * 1 blik tomaten stukjes 400gr, * 1 theel tabasco, * 7.5 dl kippenboullion (tablet), * 1 rode peper zonder zaad in reepjes, * 500 gr gepelde garnalen, * 3 lente uitjes in dunne ringetjes, * 2 eetl fijngesneden peterselie, * naar smaak zout en versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2011
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

Cajun-gerecht: Jambalaya met kip en ham

INGREDIENTEN

1 ui - 1 groene paprika - 2 stengels bleekselderij - 2 bosuitjes - 3 takjes peterselie - 200 gr kipfilet - 1 dikke plak ham(200gram) - 50 gram boter - 2 tenen knoflook - 1 1/2 eetl Cajun spicemix - 250 gr langkorrelrijst - 1 blik tomatenblokjes(400gr)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

Dit is een jambalaya met varkensvlees.

INGREDIENTEN

1 el plantaardige olie, 150 gram ham in blokjes gesneden, 1 rookworst in plakjes gesneden, 1 pond hamlap in dobbelsteentjes gesneden, 2 grote uien gesneden, 1 stengel bleekselderij, 1 grote groene paprika gesneden, 2 teentjes knoflook geperst, 1/2 tl hot pepper saus, 2 laurierblaadjes, 1 1/2 tl zout, 1 1/2 tl oregano, 1 1/2 tl peper, 1 tl tijm, 4 tomaten ontveld en in stukjes gesneden, 1 blikje (250 gram) tomatensaus, 1 halve liter kippebouillon, 4 groene lenteuitjes heel fijn gesneden, 500 gram droogkokende rijst.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Jambalaya

Lekker anders, anders lekker!

INGREDIENTEN

500 gram varkensfilet, 200 gram chorizo, 200 gram braadham, 4 grote uien, 4 tenen knoflook, 2 bosuitjes, 2 groene paprika's, 2 laurierblaadjes, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. gezouten roomboter, 2 eetl. bloem, 0.25 theel. versgemalen zwarte peper, 0.25 l cayennepeper, 0.5 theel. chilipoeder, 0.25 theel. gedroogde tijm, 0.125 theel. gemalen kruidnagel, 1 mesp. karwijzaad, zout, 3 dl runderfond, 250 gram langkorrelrijst (geen snelkookrijst),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Jambalaya

INGREDIENTEN

350 gram kippen bouillon, 150 gram tomaten, 2 stuk(s) kippendijen, 0,5 stuk(s) rode ui, 0,5 stuk(s) rode paprika, brunoise, 75 gram chorizo, 30 milliliter zonnebloemolie, 0,5 eetlepel(s) paprikapoeder, 1 theelepel(s) cayennepeper, 2 takje(s) oregano, gerist, 1 takje(s) tijm, gerist, 1 teentje(s) knoflook, geraspt, 250 gram rijst, 1 stuk(s) blaadje laurier, 5 takje(s) peterselie, 1 snufje(s) zeezout, 200 gram champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2013
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

Een verrassend eenpansgerecht met Amerikaanse langkorrelrijst, kip, groenten en garnalen

INGREDIENTEN

200 gram bacon in dikkere plakken, 3 eetlepels olie, 150 gram kipfilet, 1 flinke ui, 2 stelen bleekselderij, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 300 gram langkorrelrijst, 2 laurierblaadjes, 1 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepl cayennepeper, 1 theelepel zout, 3 teentjes knoflook uit de pers, 500 gram tomaten uit blik met vocht, 1/4 liter kippenbouillon, 150 gram noorse garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

Een juweel van een recept. De kip wordt gebakken met ham, uien, rijst, en paprika. De Gamba?s worden als laatste op het prachtige gerecht gelegd.

INGREDIENTEN

1 braadkip 200 gram gekookte ham (in 2 dikke plakken> 6 el zonnebloemolie 1 ui 2 groene paprika?s 250 gram rijst (geen snelkook) 6 tomaten 3 teentjes knoflook 6 dl kippenbouillon van tablet cayennepeper en zout 4 grote diepvriesgarnalen (gamba?s of oedangs) of 8 langoustines citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

INGREDIENTEN

100 gr chorizo, 100 gr ham, 50 gr garnalen, 150 gr rijst, 1 rode paprika, 1 ui, 1 blik tomatenstukjes, 1 teen knoflook, 1/2 bouillonblokje, 1 tl chilipeper, 1 tl cayenne, 1 tl tjim, 1 tl suiker, 1 dl water, olijfolie, zout, peper & peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Jambalaya

Cajun rijstschotel.

INGREDIENTEN

1 kip van ong. 1kg, 1 plak ham[1 cm dik], 250 gram gekruide sausijsjes of worstjes, 600 gram rijst, 1 bosje lenteui, 1 rode paprika, 2 bleekselderijstengels, 1 ltr kippenbouillon, olie, 1 tenntje knoflook, 1 el tomatenpuree, zout, 1 mespuntje zwarte peper, 1 mespuntje cayennepeper, 0,5 tl oregano, 0,5 tl basilicum, 1 tl paprikapoeder, 0,5 el cajunseasoning.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jambalaya

Zoals beloofd hier mijn recept voor Jambalaya. Een lekker cajungerecht met wilde rijst en zo gemaakt.

INGREDIENTEN

150 gr. slagers achterham, 100 gr. chorizo (stukje), 2 uien, 1 rode en 1 groene paprika, 300 gr.wilde en wilde rijst (Lassie), olijfolie, 1 tablet kippenbouillon, 2 bakjes jumbo garnalen, cajunkruiden, 1 blik tomatenblokjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Jambalaya

Heerlijk rijstgerecht

INGREDIENTEN

200 gram mager ontbijtspek, 300 gram kipfilet, 1 grote ui, 1 blikje anananschijven, 1 groene paprika, 1 rode spaanse peper 1 grote tomaat, 350 gram droogkokende rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

jambalaya

Jambalaya voor 4 personen .

INGREDIENTEN

Ingredienten, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, 3 takjes peterselie, cayennepeper, 1 groene paprika, 1 ui, 2 bakjes roze garnalen (a 125 g), 1 vleestomaat, 75 g chorizo, 150 eetlepels ham, 200 g langkorrelrijst, 1 kippenbouillontablet, 100 g sugar snaps,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Jambalaya

Dit Cajun eenpansgerecht smaakt heerlijk en ziet er vrolijk uit met de sugar snaps en garnalen.

INGREDIENTEN

 1 ui,  2 teentjes knoflook,  1 groene paprika,  75 gram chorizo, aan een stuk,  150 gram ham, een plak,  1 vleestomaat,  2 eetlepels olijfolie,  3 takjes peterselie,  200 gram Arborio rijst (risotto rijst),  Cayennepeper,  1 liter kippenbouillon van 1 tablet,  100 gram sugar snaps (of peultjes of doperwtjes),  250 gram grote garnalen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jambalaya

INGREDIENTEN

* 1 Pools worstje, * Kiprestjes, als je dat niet hebt neem wat rauwe kip, * 1 Plakje ham, * 2 Tl chilipoeder, * 1 Tl zout, * 1/2 Tl rode peper, * 1 Blik tomaten, * 1 Blokje bouillon, * 1 Kopje rijst, * 1 El tomatenpuree, * 1 Kopje uien, * 1/2 Kopje gesneden Californische peper (bell pepper), * 1 Kopje selderij, * 1 Blaadje laurier, * 1 Tl thijm, * 1 Glas wijn, * Olijfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Jambalaya

INGREDIENTEN

Olijf olie, 250 gram rijst, 250 gr pittige worst(Chorizo), 250 gram blokjes ham, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 3 tomaten, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 grote ui, 200 gram champignons, 2 theelepels cajunkruiden, 1 theelepel paprikapoeder, 500 milliliter bouillon (kip van een blokje of een pot), 200 gram Hollandse garnalen, 2 stengels bleekselderij, 1 klein blikje maïs, 1 eetl peterselie (krul), 1 rode peper zonder zaadlijsten,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

INGREDIENTEN

500 gram varkensfilet, 200 gram chorizo, 200 gram braadham, 4 grote uien, 4 tenen knoflook, 2 bosuitjes, 2 groene paprika's, 2 laurierblaadjes, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. gezouten roomboter, 2 eetl. bloem, 0.25 theel. versgemalen zwarte peper, 0.25 l cayennepeper, 0.5 theel. chilipoeder, 0.25 theel. gedroogde tijm, 0.125 theel. gemalen kruidnagel, 1 mesp. karwijzaad, zout, 3 dl runderfond, 250 gram langkorrelrijst (geen snelkookrijst), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Jambalaya

INGREDIENTEN

2 eetl. boter/margarine of olie - 2 uien - 1 teen knoflook - 200gr. malse varkenslappen - 200gr. gekookte ham - 200gr, braadworst - 250gr. rijst - ruim 1/2lt. bouillon (tablet) - 1 blaadje laurier - takje tijm - 1 kruidnagel - zout - ? theel. Tabascosaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Jambalaya

INGREDIENTEN

2 el olie, 400 g merguez in stukken, 2 uien, fijngesneden, 1 groene paprika, in blokjes, 2 rode pepers, zaadjes verwijderd, in dunne ringen, 2 stengels bleekselderij, in stukjes, 3 teentjes knoflook, geperst, 250 g langkorrelrijst, 100 g rauwe ham, in reepjes, 1 blaadje laurier, zout, peper, 400 g grote gekookte garnalen, 3 lente-uitjes, in dunne ringen, 2 el fijngesneden platte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

Met ham en garnalen, Afslankgerecht, (355cal p.p.)

INGREDIENTEN

1-2 eetl olie, 2 stengels bleekselderie in kleine blokjes, 2 uien fijngesnipperd, 1 kleine groene paprika in blokjes, 3 teentjes knoflook, uitgeperst 250 gr rijst, 500 gr gepelde Noorse garnalen, 100 gr rauwe ham in blokjes, 2 blaadjes laurier, zout en peper, 4 scheutjes tabasco,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Jambalaya

Eenpansrijstgerecht uit de Cajun-keuken

INGREDIENTEN

Nodig voor vier personen, 1 ui, gesnipperd, 1 groene paprika, in blokjes, 2 stengels bleekselderij, in stukjes (bakje rauwkost van bleekselderij en wortel kan ook), 3 lente-uitjes, in ringetjes, evt. peterselie, vers, 200 gram kipfilet, in stukjes, 200 gram ham, in blokjes, 50 gram margarine, 1 teentje knoflook, geperst, 1,5 el cajunkruiden, 250 gram langkorrelrijst, 400 gram tomatenblokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

EEN ECHT CAMPINGGERECHT.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , , 100 gram gekookte ham, 4 stengels bleekselderij, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 groene paprika's, 0.5 dl zonnebloemolie, 50 gram bloem, 200 gram langkorrelige rijst, 6 dl kippenbouillon, cajun kruiden, 2 tomaten, 100 gram palingworst, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Jambalaya

Heerlijk pittig rijstgerecht, gebaseerd op de Jambalaya, maar dan net even anders. Gemakkelijk en snel te maken, ook geschikt voor grotere gezelschappen op bijvoorbeeld verjaardagen/buffet/barbeque of zomaar omdat het lekker is!

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet, stukje rauwe ham (de goedkoopste die je kunt vinden), halve chorizoworst, 1 rode paprika, blikje mais, Eventueel wat diepvriesdoperwten, 2 bakjes/zakjes boemboe voor nasi, 1 blikje tomatenstukjes of 3 verse tomaten, Minimaal 2 tenen knoflook, Voor de liefhebber iets pittigs, bijvoorbeeld sambal badjak, 2 bekers basmatirijst, 3 bekers water, Een lekkere scheut (olijf of wok)olie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2013
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

INGREDIENTEN

50 gr achterham, 4 theelepels cajunkruiden, snufje cayennepeper, half blik tomatenblokjes, 400 ml kippenbouillon, 2 kippenbouten, teentje knoflook, olie, peper, zout, 1 ui, 200 gr rijst, tijm, laurierblad.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

Een mengeling van de vele recepten die ik hiervoor had gevonden.

INGREDIENTEN

Dikke plak ham(ong.200gr),150gr chorizo,200 gr kipfilet, 1 ui,1 groene en 1 rode paprika,1a2 stengels bleekselder,1 kippenbouillontablet,1 klein potje mais,olijfolie,200a300 gr witte en wilde rijst gemengd,2 tomaten,1 blik tomatenblokjes,1 a 2 theel cajunkruiden,enkele takjes peterselie,ong.250 gr scampi of gamba's,event. teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Jambalaya

Zomers pittig

INGREDIENTEN

100 gr. chorizo, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 gr. papirka, 100 gr. ham, 1 theelepel chilipoeder, cayennepeper, 1 theelepel tijm, 1 theelepel suiker, 150 gr. langkorrelrijst, 1 blikje tom.stukjes, 2 theelepels bouillopoeder, 150 gr. noorse garnalen, zout en 2 eetlepels peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2000
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Jambalaya

Lekker!!!

INGREDIENTEN

1 chorizo, 1 groene paprika, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 300 gram kip(of kalkoen)filet, 1 kipbouillonblokje, olijfolie, 2 harde tomaten, 150 gram sugar snaps, 250 gr. garnalen, kurkumma, kerriepoeder, verse peterselie, cajunkruiden, zout, chilipoeder, 200 ml. rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

jambalaya

Rijstgerecht

INGREDIENTEN

2 eetl. olijfolie, 1 grote rode ui, 1-2 teentjes knoflook, 2 plakken bacon ieder ca. 1 ons, 1 1/2 kop langkorrelige rijst, 1 rode of een groene paprika, plak ham van 1 1/2 ons, 425 gr. blokjes tomaat uit blik, 425 gr. gepelde tomaten uit blik, 1 theel. worchestersauce, scheutje tabasco, 1/2 theel. gedroogde tijm, 1/2 kop peterselie, 250 gr. kleine gepelde garnalen, 4 lente-uitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-08-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

jambalaya

Jambalaya !vis is gezond.

INGREDIENTEN

Ingredienten, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, 3 takjes peterselie, cayennepeper, 1 groene paprika, 1 ui, 2 bakjes roze garnalen (a 125 g), 1 vleestomaat, 75 g chorizo, 150 eetlepels ham, 200 g langkorrelrijst, 1 kippenbouillontablet, 100 g sugar snaps,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Jambalaya

Hoofdgerecht uit Louisiana

INGREDIENTEN

* 1 ui, * 1 teentje knoflook, * 1 rode paprika, * 1 groene paprika, * 100 gram chorizo (plakjes van ca. 1/2 cm), * 3 eetl. (olijf)olie, * 1 bakje baconreepjes (100 gram), * 1/2 theel. tijm, * 1 laurierblaadje, * 1/2 theel. cayennepeper, * 1 blikje tomatenblokjes (400 gram), * 300 gram langkorrelrijst, * zout, * 1 bakje cocktailgarnalen (125 gram)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top