De enige echte spaghetti bolognese (Ragu bolognese)
Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar
250 gr rundsgehakt ? 250 gr varkensgehakt ? 100 gr ontbijtspek of rauwe ham, in stukjes gesneden, 1 ui, 1 teentje knoflook,1 tak selder, 1 wortel, ½ liter rode wijn, 100 ml bouillon, 1 blik gepelde tomaten, 2 eetlepels tomatenpuree, peper en zout, oregano, basilicum, paprika, rozemarijn, tijm, 1 laurierblad., boter, olijfolie
Je warmt de boter en olijfolie op en fruit daarin de fijngehakte ui, selder en wortel en het teentje knoflook. Dan bak je het gehakt en spek erin met het laurierblaadje. Roer alles goed dooreen, zodat het vlees niet aanbakt. Als het vlees gebakken is haal je het knoflookteentje eruit en doet er de tomaten, wijn,bouillon, tomatenpuree, peper, zout en veel kruiden bij.Dit laat je dan op een heel zacht vuur enkele uren sudderen. Het mag gerust 3 ? 4 uur blijven staan (Begrijp je nu waarom je zo vroeg op moest?). Het is echt wel belangrijk dat de saus zo lang op het vuur staat, zodat alle vocht verdampt is. Voeg er op het laatst de fijngehakte basilicum bij. Haal de pan van het vuur en doe er eventueel nog wat boter bij. Ondertussen kook je de tagliatelle of spaghetti al dente en je giet de ragù over de pasta.
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-03-2007Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
Tiramisu
Il vero tiramisu tradizionale, come lo fa la mamma! Hier zit GEEN slagroom in! Je zult in Italie van je lang zal ze leven geen tiramisu vinden met slagroom erin! Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd! Het gaat bij ons in de familie al vele generaties mee, dat zegt al genoeg...
Geraspte bittere chocola of cacao, lange vingers, 1 kopje hele sterke koffie, 1 klein scheutje Amaretto, 3 hele verse eieren, 3 eetlepels basterdsuiker, 250 gr. Mascarpone
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op04-12-2003Italiaans Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel
Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!
- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels, - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben, - 1 grote courgette, - 1 zak verse spinazie, - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook, - 1 grote of 2 kleine sjalotjes, - 1 bol mozzarella, - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino, - een handje vol verse basilicum, - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-08-2012Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Italie
Antipasto. De oude Romeinen aten liggend op een soort van sofa aan lage tafels en namen alle tijd voor de maaltijden. Ook tegenwoordig nog kost een echte Italiaanse maaltijd de nodige urtjes, want er zijn minstens 6 gangen. Antipasto is de eerste en wordt voor de pasta (spaghetti, macaroni) gegeten. Een antipasto is heel gemakkelijk klaar te maken en kan als voorgerecht, maar ook als lichte lunch dienen.
6 plakken salamie, 3 eieren, 2 tomaten, 1 groene paprika, 150 gram Parmezaanse kaas, 100 gram kwark, 6 stengels selderij, 2 theelepels klein gesneden bieslook, 1/2 meloen, 4 plakken ham, verse peterselie, 100 gram zwarte olijven, 100 gram groene olijven, snufje zout.
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-10-2001Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Pesto.
De lekkerste pesto maak je met dit recept. Ik heb al heel wat potjes pesto geprobeerd, zelfs in Italie ben ik op strooptocht geweest, maar er is er geen een die zo lekker is als deze zelfgemaakte pesto.
* 40 blaadjes basilicum., * 2 teentjes knoflook., * 1 eetlepel pijnboompitjes (even roosteren in, de koekepan), * zout en peper., * 6 eetlepels (goede) olijfolie., * 80 gram kaas; Parmezaanse of een combinatie, van Parmezaan met Pecorino of Toscanello.
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-10-2005Italiaans10-20 min.
Italie: Aardappel-gnocchi
Aardappel-gnocchi met een lekkere tomaten-saliesaus. Je moet er wel rustig de tijd voor nemen.
Voor de gnocchi:, 600 g bloemige aardappelen, peper, zout, nootmuskaat, 250 g bloem, 2 eierdooiers, 50 g geraspte oude kaas, Voor de saus:, 2 sjalotjes, 2 el olijfolie, 1 groot blik tomatenstukjes op sap, 2 el fijngesneden salie (of mespunt gedroogde salie), peper, zout
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-09-1999Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Italie: Walnotenlikeur
* Nocino *De 24e juni is voor de walnotenboom een belangrijke dag. Volgens sommigen omdat het de feestdag ter ere van Johannes is, volgens anderen omdat in de nacht van 23 op 24 juni heksen rond de walnotenboom dansen. De werkelijke reden is echter dat eind juni walnoten van binnen nog lekker zacht zijn en gemakkelijk te kraken zijn. Juist goed voor het maken van nocino! Het tweede belangrijke ingredient van deze likeur is de alcohol: in Italie maakt men hem met pure alcohol (95%), die later met water verdund wordt, maar je kunt voor de nocino ook wodka of brandewijn gebruiken
Voor 1 liter:, 8 groene walnoten (in vieren), 1 liter wodka of brandewijn, 1 kaneelstokje, 20 kruidnagelen, 1 tl geraspte nootmuskaat, 300 g suiker
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-01-2000Italiaans10-20 min.
Italie: Uiensoep
Heerlijke variant op de 'gewone' uiensoep
5 grote uien, 250 g salami, 2 el olijfolie, 1 teentje knoflook, (vers gemalen) peper, 8 dl bouillon, 2 dl witte of rode wijn, stukje prei
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-09-1999Italiaans10-20 min.
Kipfilet Italie
4 Kipfilets, 400 g rijpe tomaten, 300 g Mozzarella, 6 EL geraspte parmezaanse kaas, olijfolie, Boter, zout, peper, 1 bosje peterselie, basilikum
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-06-2004Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Italie: Paddestoelensoep
* Acquacotta *Dit is de uitgebreide versie van een van oorsprong zeer karig maal uit Toscane - vroeger bevatte deze soep namelijk niets meer dan brood, olie, kaas en water.
Plm. 250 g eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons, 2 vleestomaten, 2 stengels bleekselderij, 1 el verse tijm (of 1 tl gedroogde), 1 bosje bieslook, 50 g versgeraspte parmezaanse kaas, 8 sneetjes stokbrood, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 l krachtige warme vleesbouillon, 4 el olijfolie, zout, versgemalen peper
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-02-2000Italiaans30-60 min.
Italie - Olijvenbrood
Dit brood kan in de traditionele broodbakvorm worden gebakken, maar je kunt er ook kleine broodjes van maken. Verdeel in dat geval het deeg in kleine gelijke porties. Vorm er bolletjes van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. De baktijd voor bolletjes is iets korter dan voor een brood.
500 gr bloem, 25 gr verse gist of 1 zakje gedroogde gist, 1/2 tl suiker, 3 dl melk of melk/water, 1 el Italiaanse kruiden, 2 a 3 el groene olijven, 1/2 ui, zeer fijn gesneden, een paar naaldjes rozemarijn, 1 el olijfolie, 1 tl zout, ,
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-01-2002Italiaans30-60 min.
Zabaglione (Italie)
Deze heerlijke, warme en zeer luchtige eiercustard is in Italie een populair nagerecht. Hoewel hij traditioneel met marsala wordt gemaakt, kan deze sterke wijn vervangen worden door madera of zoete sherry.
4 eierdooiers, 50 gr basterdsuiker, 60 ml marsala, madera of zoete sherry, bitterkoekjes, voor het serveren.,
- Italiaans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-09-2003Italiaans Nagerecht10-20 min.
Italie: Aardappel-paddestoelsouffle
* Tortiera di patate e funghi *Dit bijgerecht uit Apulie is gemakkelijk te bereiden en smaakt lekker bij gestoofd vlees en een frisse salade.
800 g aardappelen (vastkokers), 500 g verse grote champignons of bospaddestoelen, 1 citroen (sap), 1 bosje peterselie, 50 g versgeraspte pecorino of parmezaanse kaas, 50 g paneermeel (bij voorkeur versgemalen grof witbrood), 6-8 el olijfolie, zout, versgemalen peper
- Italiaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-01-2000Italiaans Bijgerecht60-120 min.
Italie: Aardappelsalade
* Insalata di patate *Deze salade kan helemaal voorbereid worden, maar lauwwarm smaakt hij het lekkerst.
6 middelgrote, vastkokende aardappelen, 2 el rode wijnazijn, zout, versgemalen zwarte peper, 6 el olijfolie extra vergine, 4 trostomaten, 1 grote rode ui, 1 el oregano
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-10-1999Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Italie: Kaassoep
Snel gemaakt, pittig en apart
4 witte boterhammen zonder korst, 4 eieren, 1 l hete vleesbouillon (ontvet), 50 g versgeraspte parmezaanse kaas
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-10-1999Italiaans10-20 min.
Italie: Monniksaardappelen
* Patate dei Monaci *De monniken van het Dominicaner klooster in Taggia in de buurt van San Remo aan de Italiaanse Riviera aten deze aardappelen bij gebraden konijn, maar ze zijn ook heerlijk bij elke andere soort gestoofd of gebraden vlees.
750 g geschilde aardappelen, 1 middelgrote ui, 3 takjes rozemarijn, zout, versgemalen zwarte peper, 5 el olijfolie
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2000Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Pizza (Italie)
Italie heeft bijna alles: een mooie natuur, kunst, opera, voetbal en...de lekkerste gerechten die je op deze aardbol kunt vinden.
Om twee pizzabodems te maken, heb je nodig:, 1 pak witbroodmix, 3 dl warm water, een klontje boter, (Je kunt ook een pak pizzamix gebruiken),
- Kinderkeuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-10-2002Kinderkeuken Hoofdgerecht20-30 min.
Italie: Aardappel-plaatpizza
* Torta tarantina di patate *Heerlijk om met z'n allen van te snoepen.
1 blik tomatenstukjes, 7 el olijfolie, 1 kg kruimige aardappelen, 2 bolletjes mozzarella (totaal 250 g), 12 zwarte olijven, 1 blikje ansjovisfilets, bloem, oregano, 100 g geraspte parmezaanse kaas, peper, zout
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-11-1999Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Italie: Aardappel-auberginestoofpot
* Cianfotta *Een bijgerecht uit Basilicata, ideaal bij lams-, varkens- of rundvlees, maar ook een vegetarisch hoofdgerecht voor 3-4 personen.
600 g aubergines, 2 rode paprika's, 600 g tomaten, 1 kg aardappelen (vastkokers), 1 bosje peterselie, 1 el verse oregano (of 1 tl gedroogde), 2 uien, 3 teentjes knoflook, 6 el olijfolie, zout, versgemalen peper
- Italiaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-01-2000Italiaans Bijgerecht60-120 min.
Italie: Caponata
Caponata van braadworstjes en aubergines
4 braadworsten, 2 aubergines, zout, ansjovisfilets, 1 (rode) ui, 2 el olijfolie, 1 knoflookteentje, 1 el suiker, 2 el kappertjes, 1 blik tomatenstukjes, 100 g zwarte olijven, 1 bosje basilicum
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op01-10-1999Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Italie: Aardappel-tonijnmousse
* Sformato di patate e tonno *In Toscane wordt deze salade van gepureerde aardappelen en tonijn vaak als antipasto gegeten. Het is een vereenvoudigde versie van de klassieke sformato. Eet er niet teveel van als voorafje, want het is behoorlijk voedzaam.
Voor de mousse:, 500 g bloemige aardappelen, 2 el kappertjes, 100 g groene olijven (ontpit), 150 g uitgelekte tonijn (naturel, blik), 2 ansjovisfilets, 2 el fijngehakte peterselie, 2 el olijfolie, 5-6 el warme melk, 1-2 el dragonazijn, zout, versgemalen zwarte peper, Voor de mayonaise:, 1 eierdooier, 1 el citroensap, 1 tl mosterd, 1 dl olijfolie, 3/4 dl zonnebloemolie, zout, zwarte peper (of gebruik kant-en-klare mayonaise), Voor de garnering:, 12 kappertjes
- Italiaans Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-10-1999Italiaans Voorgerecht30-60 min.
Tosti Italie
2 sneetjes brood, ! plak kaas, 3 plakjes salami, 1 eetlepel gesnipperde ui, 1 eetlepel blokjes paprika.
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-05-1999Italiaans0-10 min.
Italie: Polpette
Italiaanse gehaktballetjes
500 runder gehakt, 1 gekookte fijngeprakte aardappel, 1 teentje knoflook uit de knijper, 2 eieren, peterselie, parmezaanse kaas, zout en peper, paneermeel
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-01-2002Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
broodje italie
Wijntje erbij...in het zonnetje... HEERLIJK!
Italiaanse bol of ciabata,groene pesto.rucola sla, rauwe ham, verse parmesaanse kaas,olijfolie.
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-07-2001Italiaans0-10 min.
Italie - Tiramisu
Een overheerlijk nagerecht voor 6-8 personen.
125 gr suiker, 6 eieren, 500 gr mascarpone, Amaretto of Marsala, 20 lange vingers, koffie, cacao,
- Italiaans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-11-2001Italiaans Nagerecht20-30 min.
Italie: Olijvensaus
* Sugo alle olive *Lekker!
2 teentjes knoflook, 4 el olijfolie, 1 klein rood pepertje, 250 g (pruim)tomaten, 1 el kappertjes, 100 g zwarte olijven, 1 bosje fijngehakte peterselie, zout
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-1999Italiaans30-60 min.
Italie: Peperonata
Traditioneel bijgerecht van gesmoorde paprika's en tomaten.
1 grote ui, 8 paprika's (rode en gele), 3 eetlepels olijfolie, 750 gr rijpe tomaten, zout,
- Italiaans Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-01-2002Italiaans Bijgerecht30-60 min.
Italie: Kippensoep
Lekker zelf de bouillon trekken en deze vullen met paprika, champignons en macaroni
500 g kippenpoelet, 1 kruidenbuiltje voor kippenbouillon, 1 tl zout, mespunt majoraan, 4 takjes peterselie, 4 takjes bladselderie, 1 takje lavas of maggiplant, 2 el olijfolie, 1-2 uitgeperste teentjes knoflook, mespunt saffraan of kurkuma, 1 grote paprika (rood of groen), 150 g champignons, 75 g vlugkokende macaroni, peper, scheutje witte wijn, 2 el gehakte bieslook
- Italiaans
- > 120 min.
- Geplaatst op08-01-2000Italiaans> 120 min.
Ronde van italie
Borrelhapje - Sm?rrebrod
Zie bij bereidingswijze
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-01-20000-10 min.
- Eigen recept
Tosti Italie
2 sneetjes brood, 2 el Remia Quick saus, 2 el. Parmazaanse kaas, 2 plakjes Serranoham, beetje gesnipperde rozemarijn
- Italiaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op23-11-2009Italiaans0-10 min.
Kip Italie
4 halve kipfilets ? 4 opgewelde zongedroogde tomaten in kleine stukjes? ? el Italiaanse kruiden ? 1 teen uitgeperste knoflook ? 1 el kappertjes
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-04-200410-20 min.
Caponata van Italie
1 middelgrote aubergine - 1 eetlepel zout - 60 ml olijfolie - 1 middelgrote bruine ui - 2 middelgrote rode paprika's - 1 stengel bleekselderij - 400 gram gepelde tomaten uit blik - 2 eetlepels moutazijn - 1 eetlepel fijne suiker - 1 teentje knoflook - 8 zwarte olijven zonder pit - 1 eetlepel kappertjes
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-06-2005Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Italie: Vissoep
Maaltijdsoep met vis, groenten en macaroni
1 grote gesnipperde ui, 3-4 el olijfolie, 1 prei in dunne ringen, 1 uitgeperst teentje knoflook, 2 aardappelen in blokjes, 250 g worteltjes in stukjes, 2 vleestomaten (ontveld en in stukjes), 1 klein bosje peterselie (gehakt), 1 blikje tomatenpuree, 1 dl droge witte wijn, 600 g gefileerde vis (bijv. kabeljauw, schelvis, wijting), 100 g vlugkokende macaroni, 200 g doperwten (diepvries), stokbrood, 100 g geraspte oude kaas, paprikapoeder, zout, peper
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-01-2000Italiaans30-60 min.
Panzanella (Italie)
Deze Italiaanse broodsalade is ook heel geschikt om mee te nemen. Voor 4 personen; Ca. 320 Kcal p.p.
Zie bereidingswijze,
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-06-2003Italiaans10-20 min.
Italie - Kippenleverpasta
Uit Toscane komt dit recept. Je kunt het o.a. smeren op crostini, zoals de Italianen dat ook doen.
8 verse kippenlevers, 1 middelgrote ui, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 1 teen knoflook, 60 gr peterselie, 30 gr boter, 5 el koudgeperste olijfolie, 1,25 dl droge witte wijn, zout en peper, het sap van 1 citroen, 1 el kappertjes, 1 tl ansjovispasta, 1,25 dl vleesbouillon, 12 sneden Toscaans witbrood of stokbrood,
- Italiaans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-07-2002Italiaans Voorgerecht20-30 min.
Italie: Tagliatelle met spinazie
Pasta met verse spinazie en kipfilet.
1 pak tagliatelle, 2 kipfilets, 2 zakken (of 1 kg) verse spinazie, 1 pakje room-culinair, peper en zout, zakje Parmezaanse kaas (fijn), 1 ui, knoflookolie
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-09-1999Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Italie: Gebakken aardappelen (oven)
* Patate brasate al forno *Dit is een boerenmaaltijd die gemaakt werd in de perioden waarin iedereen voor het werk op het land nodig was en niemand tijd had om te koken. De schotel werd gewoon in de oven gezet en juist dat geeft het eigen karakter aan dit gerecht.
1 grote ui (grof gehakt), 750 g vastkokende aardappelen (geschild en in plakken van 5 mm gesneden), fijngehakte basilicum-salie-bieslook-peterselie (van elk een halve eetlepel), 250 g tomaten (grof gehakt), zeezout, versgemalen zwarte peper, 3 el olijfolie extra vergine
- Italiaans Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op03-01-2000Italiaans Bijgerecht60-120 min.
Italie: Tagliatelle met kalfsoester
Tagliatelle de luxe, met kalfsvlees, wijn en room.
500 g kalfsoester in smalle reepjes, bloem (gekruid met peper en zout), 60 g boter, 1 ui in ringen, 1,25 dl droge witte wijn, 3-4 el runder- of kippenbouillon, 1,75 dl slagroom, 600 g (verse, liefst groene) tagliatelle, versgeraspte Parmezaanse kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-12-1999Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Italie: Stamppot spinazie
Spinazie-stamppot op z'n Italiaans.
1 kg aardappelen, 600 g panklare spinazie, 300 g magere achterham in dikke plakken, 1 el pijnboompitten, 4 el pesto of basilicumsaus, peper, zout
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-09-1999Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Tomatensoep uit Italie (slank gerecht)
Nu de tomaten lekker gerijpt zijn is het tijd om dit heerlijke slanke soepje te maken. Snel klaar en erg gezond. Als er geen mooie rijpe tomaten zijn dan kun je ook gepelde tomaten uit blik gebruiken.
1 eetlepel olijfolie - 1 kg rijpe tomaten - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook- 1 tomatenbouillontablet - 1 kruidenbouillontablet - Italiaanse kruiden - basilicum - scheutje balsamico-azijn - 1 theelepel suiker - peper en zout naar smaak
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-10-2003Italiaans20-30 min.
Pizzadeeg basisrecept
Lesje pizzageschiedenis: wist je dat er al vanaf de 18e eeuw eenvoudige pizza?s met mozzarella op straat werden gegeten in Italie? maar de pizza raakte pas echt in de mode toen de koning van Napels (Ferdinand van Bourbon) de pizza leerde eten. zelfs de pizzakoerier bestond al in die tijd, alleen werd de pizza niet achterop de brommer vervoerd, maar gewoon op het hoofd!
Li>500 gram (pasta)bloem, 1 zakje gedroogd gist, 3.3 dl lauwwarm water, 0.5 eetlepel zout, 1.5 eetlepel olijfolie, , , , , , , , , , , ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-05-2005Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
-
italie
van klingeldoos , 32 recepten, 0 volgers
-
italie
van Leo20 , 14 recepten, 0 volgers
-
Italie
van Hulkio , 10 recepten, 0 volgers
-
italie
van karin2203 , 6 recepten, 2 volgers
-
italie
van marloes269 , 5 recepten, 0 volgers
-
Italië
van gjobels , 4 recepten, 0 volgers
-
italie
van bimmetje15012001 , 2 recepten, 0 volgers
-
Jamie`s Italie
van CUPCAKE1960 , 2 recepten, 0 volgers
-
eten in italie - antonio en carlotta corluccio
van smulmoel , 2 recepten, 0 volgers
-
Italie
van corriesnijd , 2 recepten, 0 volgers
-
de italiaanse keuken
van bloemkoolliefhebber , 34 recepten, 0 volgers
-
va kan tie
van va_kan_tie , 86 recepten, 0 volgers
-
wijngenot
van wijngenot , 101 recepten, 0 volgers
-
antipasti
van Faranghe , 32 recepten, 0 volgers
-
pizzavandekeizer
van pizzavandekeizer , 94 recepten, 0 volgers
-
ireenp
van ireenp , 19 recepten, 0 volgers
-
vakantie-pret
van vakantie-pret , 16 recepten, 0 volgers
-
winexcite
van winexcite , 8 recepten, 0 volgers