Italiaanse tomatensoep
Deze soep kan vrij eenvoudig gemaakt worden en is een zuppa buonissima!
Ingrediënten 6 personen
* enkele eetlepels olijfolie extra vergine, * 2 sjalotten , * 1 grote ui , * 2 tenen knoflook , * 2 kruidenbouillonblokken , * 2 blikken gepelde pomodori (langwerpige , Italiaanse tomaten) in blik , * een toefje verse basilicum , * 1 eetlepel suiker , * 1 eetlepel fijngesneden verse peterselie , * water , * verse peper en zout uit de molen , * room culinairVoorbereiding
Tomaten in vergiet laten uitlekken; sap opvangen en bewaren; ui en sjalotten fijnsnijden evenals de tenen knoflook; peterselie wassen en fijnsnijden;
Bereidingswijze
In de olie fruit je de ui, sjalot en knoflook enkele minuten. Let op dat de knoflook niet bruin wordt! Snij de pomodori fijn en doe ze in de pan met de kruidenblokjes. Voeg ook het tomatennat toe en de suiker. Snipper de basilicumblaadjes fijn in de soep. Laat dit geheel zo'n 20 minuten zacht pruttelen. Peterselie, peper en zout toevoegen. Na 5 minuten dit geheel met de staafmixer fijnmaken. Als de soep erg dik is (let op: deze soep behoort wel enigzins dik te zijn!) dan kun je er wat water aan toevoegen.