1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse Kaas

Italiaanse kaas recepten (4.275)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

lasagna

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (zoals basilicum, oregano, majoraan, peterselie, tijm, paprikapoeder-ontwikkel hierbij je eigen smaak, hoe vaker je dit recept maakt, hoe makkelijker dat wordt), 1 laurierblaadje, sambal (of verse Spaanse peper) naar smaak, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte of verse lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas of 350 gram geraspte kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.

Bereidingswijze

Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. Eventueel kun je nog blokjes wortel en bleekselderij toevoegen. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan), tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen. In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken. Toevoegen aan het tomatenpuree-mengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal (ja, ik weet het, dit is geen Italiaans ingrediënt, maar wel lekker en makkelijk. Fijngesneden Spaanse peper kan natuurlijk ook), suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. (Proef of je de kruiden-verhouding goed vindt, anders nog wat bijkruiden) 1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr. C. Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet; het wordt een soort klont, maar dat komt goed!). Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper. In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas. Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zo'n laag maar dan zonder kaas. Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden. Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert" is het klaar.

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Italiaanse bloemkoolschotel uit de oven

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept.

INGREDIENTEN

700 gram aardappelen - kleine bloemkool - 3 dl melk - 70 gram boter - 70 gram bloem - zout, peper - nootmuskaat - 2 theelepels tijm - 2 eieren - 100 gram rauwe ham (liefst Parmaham ) - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met gehakt, courgette en tomaat.

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen....

INGREDIENTEN

600 gr. vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare aardappelgolfjes), 2 courgettes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 500 gr. halfom gehakt, 3 vleestomaten, tijm, rozemarijn, oregano (of evt. gedroogde Provencaalse of Italiaanse kruiden), zout, peper, klontje margarine, 100 gr. geraspte belegen kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke, anders dan anders Italiaanse ovenschotel

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels, - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben, - 1 grote courgette, - 1 zak verse spinazie, - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook, - 1 grote of 2 kleine sjalotjes, - 1 bol mozzarella, - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino, - een handje vol verse basilicum, - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto met Paddestoelen

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder!

INGREDIENTEN

- 400 gr risottorijst (Carnaroli, Vialone Nano of Arborio), - 300 a 400 gr. paddestoelen (verse of gedroogde porcini oftewel eekhoorntjesbrood is echt het allerlekkerst, maar andere soorten mag ook), - 85 gr boter, - 1 grote ui, in ringen, - 1 sjalotje, fijngesnipperd, - 1,75 liter kippenbouillon (of groentebouillon), - 60 gr Parmezaanse kaas, versgeraspt, - 2 el olijfolie, - zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Traditioneel: Lasagne Bolognese

Lasagne volgens oud Italiaans recept.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella, 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, 50 gram geraspte kaas, suiker, peper en zout.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Populaire kaas recepten

pasta carbonara

De ouderwetse, echte, Italiaanse Pasta Carbonara. Ook snel, lekker en goedkoop.

INGREDIENTEN

Pasta naar keuze (spaghetti is lekker), 2 eieren, room (een bekertje creme fraiche of een half pakje koksroom/room culinair), 75 gr parmezaanse kaas, spekjes (of bakbacon in stukjes), knoflook, peper en een klontje boter (eventueel).

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gevulde (punt)paprika`s met pesto en gehakt

Een makkelijk en snel avondmaaltijd, waar iedereen aan tafel van zal smullen.

INGREDIENTEN

- Twee puntpaprika`s, - 250 gr gehakt, - 1.5 tl sambal oelek, - 1 tl Italiaanse kruidenmix, - 1 tl basilicum, - 1 tl oregano, - gemalen peper naar smaak, - 2 el pesto rosso, - Strooikaas (Parmezaanse), - 100 gr Italiaanse roerbakgroente, - Boterolie, - 100 gr cherry tomaten

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

"Italiaanse" vis met tomaten uit de oven

Heerlijk gerecht, ook voor de "beginnende" vis-eter! Supersnel klaar, licht en heel gezond!

INGREDIENTEN

600gr. witvis (panga-, tilapia- of kabeljauwfilet), 6-8 tros- of Romatomaten, Italiaanse kruiden (oregano, basilicum of een kant -en- klare mix), 2 tenen knoflook, geraspte oude kaas, zout en peper uit de molen, olijfolie, citroensap, scheut droge, witte wijn, ,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Italiaanse kipfilet uit de oven

Kipfilet anders met een italiaans sausje, geitenkaas en pijnboompitten

INGREDIENTEN

4 kleine enkele kipfiletjes, 2 eieren, parmenzaanse kaas, Italiaanse kruiden, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik pommodori, scheut rode wijn, 2 tl bruine suiker, ca. 150 gram harde geitenkaas, zakje pijnboompitten

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2005
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

gevulde eieren

Met 10 verschillende vullingen Lees meer: de lekkerste recepten voor het Paasontbijt

INGREDIENTEN

MET BIESLOOK(4p):4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas-1 el mayonaise-geknipte bieslook, zout en peper., MET PAPRIKA (4p):1/4 fijngehakte rode paprika- 4 hardgekookte eieren- 25g verse roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el magere kwark- italiaanse kruiden- paprikapoeder, zout en peper., MET ANSJOVIS ( 10 p): 1 blikje (ca 50g) ansjovisfilets- 10 hardgekookte eieren- 150g verse roomkaas- 5 el mayonaise- peper- 1 el medium sherry- gehakte peterselie., MET OLIJVEN (4p): 6 gevulde olijven- 4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas- 1 el mayonaise- zout en peper., MET TOMAAT (4p): 4 hardgekookte eieren- 25g roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el tomatenketchup-gehakte peterselie en bladselderij- 1 theelepel Parmezaanse kaas- zout en peper., MET AVOCADO (10p): 2 plakjes ontbijtspek- 1 kleine rijpe avocado- 2 el citroensap- 10 hardgekookte eieren- 8 el mayonaise- 1/2 theel. cayennepeper- geknipte bieslook- zout en peper.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Nieuwste italiaanse kaas recepten
  • Eigen recept

Italiaanse wraps

Lekkere italiaanse wraps

INGREDIENTEN

500 gr Kipfilet, 500 gr italiaanse roerbakgroente, pesto, mozarella, 8 wraps, geraspte kaas, 2 uien, Tomaten ketchup, knoflook, peper, zout.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Broccoli kiptaart met mozzarella

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .

INGREDIENTEN

500 gr Broccoli, 400 gr Kipfilet, 5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart), 1 rode ui, 1 Witte ui, 1 teentje knoflook, 3 eieren, 125 ml slagroom, 1 bolletje Mozzarella, 125 gr champignons, 1 gele paprika, Boter, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Zout, Peper, Paneermeel

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan

Deze romige aardappelpuree die heb ik ook zelf ontwikkeld en die past prima bij visgerechten met een Mediterraans tintje of bij Mediterrane kip. Géén melk, géén boter, maar gezonde olijfolie om iets romig mee te maken. Ik pas tegenwoordig ook nog enkel olijfolie toe om zuurkool- andijvie of boerenkoolstamppot op gezonde wijze romig te maken en dat is bij velen in goede aarde gevallen. Deze aardappelpuree is een echte smaaksensatie en is derhalve een uitstekend bijgerecht. Bovendien is hij snel klaar, proef zelf maar.

INGREDIENTEN

750 gr kruimige aardappels, 3 teentjes knoflook (geperst), Bosje verse platte peterselie (gesnipperd), Zwarte peper, Zeezout, 2 el citroensap, 1 1 ½ el Parmezaanse kaas, Goede olijfolie, Optioneel: Olijfolie met truffel die heb ik ook en is natuurlijk helemaal heerlijk

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Slanke visschotel

Een heerlijk ovengerecht bijna zonder vet

INGREDIENTEN

600 gram visfilet naar keuze (ik gebruik kabeljauw) 1 kuipje slankie, 250 gram magere kwark, 2 eetlepels zongedroogde tomaat zonder olie1 eetlepel italiaanse kruiden, 1 theelepel strooiaroma, 4 eetlepels parmenzaanse kaas, spuitbus bakblik invetter(Baukje)

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-1999
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse ovenschotel

Een heerlijke ovenschotel met gehakt, groente en mozzarella. Smaakt de volgende dag nog lekkerder!

INGREDIENTEN

Voor de puree:, 1 kg gekookte aardappelen, Melk, zoveel als nodig is, 80 gram boter, Nootmuskaat naar smaak, , Voor de vulling:, 300 gram rundergehakt, 1 ui, gesnipperd, 2 wortels, in rondjes, 1 stengel bleekselderij, in reepjes, Peper en zout naar smaak, 1 rode paprika, paprika schillen, in blokjes snijden en blokjes even in een kom met water en zout doen, 50 gram groene olijven, in plakjes gesneden, Olijfolie, Geraspte Parmezaanse kaas, 1 bol Mozzarella, in stukjes, 100 gram broodkruim / paneermeel

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

italiaanse taart

INGREDIENTEN

Bladerdeeg, 2 uien in ringen gesneden, 250 gr champignons, 2 eetlepels groene pesto, 2 vleestomaten in plakjes, 150 gr mozzarella-bolletjes, doorgesneden, 2 eetlepels fijn gesneden basilicum, 150 gr parmezaanse kaas, 6 eieren losgeklopt met een scheutje melk, peper,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

italiaanse visschotel uit de oven

Visschotel met italiaanse kruiden, kruidenkaas en tomaten

INGREDIENTEN

400-500 gr. Kabeljauw of andere witte vis;, Groot blik gepelde tomaten;, 1 (of 2!) doosjes kruidenroomkaas (Boursin-achtig);, (verse) Italiaanse kruiden (basilicum, rozemarijn, oregano);, Zout, Peper;, Zakje geraspte oude kaas;, Droge witte wijn;, Olijolie.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse kipfilet uit de oven

Naar een recept van Donna Hay. Ik heb het bewerkt naar eigen idee door meer groenten toe te voegen. Het is een gemakkelijk te maken recept maar het moet wel in twee gedeelten, Eerst de groenten (tomaten, paprika, knoflook en kruiden) in de oven en na 25 minuten voeg je de kipfilets toe voor ± 15-20 minuten. Ik heb 3 verschillende kleuren paprika gebruikt. De overgebleven paprika in reepjes gesneden en ingevroren voor een stoofschotel. Het recept is voor 2 personen maar je kunt het vermeerderen zoveel als je wilt (hangt van de hoeveelheid ovenschalen af die in je oven kunnen). Ik heb dit al meerdere keren gemaakt soms met hele kipfilets en soms met stukjes kipfilets, dat is uiteraard eerder gaar. Een ongecompliceerd maar zeer smakelijk recept. Je zou er nog allerlei andere groenten aan toe kunnen voegen, ik heb het simpel gehouden. Van beide recepten staan er foto`s bij.

INGREDIENTEN

250 gr cherrytomaatjes, ½ Groene, ½ rode, ½ gele paprika (of wat je maar wilt), 120 gram pancetta of eventueel mager ontbijtspek (één plak), 8 tenen knoflook ( of een paar bolletjes `baby` knoflook zie foto), 1 el olijfolie, 2 kipfilets van ± 200 gr per stuk (of ± 400 kipfilet in grove stukken), ± 65 gram zwarte olijven (als je geen olijven lust laat je ze weg), Grof gemalen zwarte peper, Eventueel zout maar gebruik je de olijven houdt er rekening mee dat die zout zijn., ± 2 flinke eetlepels verse oregano (plantje bij supermarkt gekocht), Handje verse basilicumblaadjes. (plantje supermarkt), Wat versgeraspte Parmezaanse kaas om bij of over het gerecht te serveren, Lekker met de `peperachtige` rucola sla om erbij te serveren., Eventueel met gebakken krielaardappeltjes maar niet noodzakelijk.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagna

Speciaal voor het Smulwebkookboek (voor dit receptenonderdeel mag je nl. niet meer dan 12 ingrediënten opgeven) zal ik dit recept enigzins aanpassen, anders voldoet het niet aan het maximum. Verderop bij mijn recepten kun je het origineel vinden met alle ingrediënten.Ik kreeg dit recept ca. 10 jaar geleden van een italiaanse collega, en heb het in de loop der tijd iets aangepast. het is, tot mijn trots, een van de populairste recepten van smulweb.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder 1 laurierblaadje), sambal (ja ja, ik weet het... niet Italiaans, maar lekker!) 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), bechamelsaus (50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Italiaanse witte bonen met pesto en gedroogde tomaten

Wat restjes groenten uit je koelkast wokken. Voeg er een potje of blikje uitgelekte witte bonen en wat stukjes gedroogde tomaten aan toe. Op smaak maken met pesto en Parmezaanse kaas. Snel klaar en ....smullen maar.

INGREDIENTEN

Grote pot of blik witte bonen (uitgelekt en afgespoeld), 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, 1 flinke prei, 1 stengel bleekselderij, 1/2 rode paprika, 100 gram champignons, 3 gedroogde tomaten op olie (fijn gesneden), 2 flinke eetlepels groene pesto, 2 flinke eetlepels geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas, peper, zout, 2 theelepels of meer gedroogde oregano, 2 eetlepels olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lasagna

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker.

INGREDIENTEN

1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, sambal, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.,

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2000
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Italiaanse salade met rauwe ham en artisjokharten

Een heerlijke zomerse salade!! Echt verrukkelijk is de combinatie van de rauwe ham met de zachte smaak van de artisjokharten. Een toppertje bij ons.

INGREDIENTEN

50 gram rucola of andere pittige sla, 200 gram goede rauwe ham (liefst Parmaham of Serranoham), 1 potje gemarineerde artisjokharten (liefst merk Sacla), 3 eetlepels pijnboompitten, plm. 100 gram Pecorinokaas of Parmezaanse kaas (stukje), DRESSING, 1 flinke eetlepel wittewijn-azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels vloeibare honing, 1 theelepel oregano, versgemalen peper

  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-07-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kabeljauwfilet op Italiaanse wijze

Zelfs mensen die niet zo van vis houden vinden dit super lekkerrrrrrrrrrrrrrrr.

INGREDIENTEN

* 600 gram kabeljauwfilet, * 2 of 3 tomaten, * Italiaanse kruiden, * 1 theelepeltje knoflookpoeder, * geraspte Parmazaanse, * zout en peper uit de molen, * beetje olijfolie, * beetje citroensap, * scheut Tonino blanco, * 8 plakjes pancetta, * 250 gram champignons, * flinke ui

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse broodjes

Broodjes maken is leuk en ontspannend, je moet alleen wel wat geduld opbrengen om het deeg de kans te geven om te rijzen. Gebruik bloem van goede kwaliteit. Hoe beter de bloem, hoe beter de broodjes. Deze Italiaanse bolletjes worden gevuld met Parmezaanse kaas, knoflook en Italiaanse kruiden. Je kunt ook nog olijven toevoegen. Dit recept is voor 12 broodjes ..

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 1 zakje, 7 gram gedroogde gist, 1 theelepel suiker, 275 ml handwarm water, 1 eetlepel olijfolie, 1 ei, zout 1 theelepel, 4 eetlepels Italiaanse kruiden, 5 teentjes knoflook, 50 gram, geraspte Parmezaanse kaas

  • Italiaans Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

kalfsvlees-mozzarella ovenschotel

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel met kalfsvlees, mozarella, parmenzaanse kaas en een tomatensaus. Veel werk?? Neem kant en klaar gepaneerde snitzels en een pot Italiaanse tomatensaus

INGREDIENTEN

4 kalfslappen van 150 gram, 1 ei, 35 gram bloem, 100 gram paneermeel, 2 eetl. boter, 2 eetl. olijfolie, 180 gram grofgeraspte mozarella, 60 gram versgeraspte parmenzaanse kaas, verse basilicumblaadjes voor de garnering., , VOOR DE SAUS:, , 1 eetl. olijfolie, 1 kleine rode paprika, 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 1 blik tomaten op sap, 250 ml kippenbouillon, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden peterselie, 1 theel. suiker, 1 theel. gedroogde basilicum, 1/2 theel. zout, een paar flinke draaien zwarte peper uit de molen,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paddenstoelenrisotto met Italiaanse kaas

Heerlijke risotto die door de kaas veel voedingswaarde heeft en prima als volwaardig hoofdgerecht geserveerd kan worden.

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 2 sjalotten, gesnipperd, 1 bakje paddenstoelenmix, (200 g), 300 g risottorijst, 150 ml witte wijn, 750 ml bospaddenstoelenbouillon (van 2 tabletten), 125 g mascarpone, (zachte roomkaas), 2 el tijmblaadjes, 75 g Pecorino Romano (kaas), geraspt,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Goedkope Ovenschotel

Simpel, goedkoop en errug lekker!

INGREDIENTEN

Aardappelen, courgette, uien, knoflook, tomaten,salami, italiaanse kruiden, geraspte kaas en klein bekertje SLAGROOM!

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappelfrittata met Italiaanse kaas en salie

Dit ovengerecht op basis van aardappelblokjes en Italiaanse kaas bewijst dat de Italiaanse keuken best zonder pasta kan.

INGREDIENTEN

5 middelgrote, vastkokende aardappelen, 2 el room, 4 eieren, 2 el olijfolie, peper, zeezout, 1 el fijngesneden salie, 1 el zure room, 2 el grana padano (harde Italiaanse kaas),

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2006
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta Ovenschotel

Gemakkelijke pasta ovenschotel

INGREDIENTEN

Olie, 500 gram pasta (bijvoorbeeld fusilli), 350 gram gehakt, 200 gram spekjes, 2 rode paprika`s, 2 courgette`s, 1 ui, 2 teentjes knoflook, peper, bruschetta, italiaanse kruiden, paprikapoeder, ketjap manis, tabasco, zakje geraspte jonge kaas

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2012
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Italiaanse maaltijdsalade

Overheerlijke maaltijdsalade voor als hoofdgerecht of eventueel als bijgerecht !!!

INGREDIENTEN

300 gr rucola melange, 2 rode uien, 250 gr cherrytomaten, 10 zongedroogde tomaten, 1 komkommer, 4 el kappertjes, 4 el pijnboompitten, geraspte parmezaanse kaas, 200 gr pasta (bijv. schelpjes of penne), 400 gr kipfilet, Peper en zout, Dressing:, 1 el yogonaise, 1 a 2 teentjes knoflook, olie van zongedroogde tomaten, scheutje walnootolie, italiaanse kruiden, 1 tl balsamico azijn, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-05-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Italiaanse kaas- kruidenknopen

Deze Italiaanse bladerdeeg knopen zijn snel gemaakt en erg lekker. Je hebt er slechts 3 ingrediënten voor nodig. Bladerdeeg, Italiaanse kruiden en Parmezanse kaas. Iets dergelijk maakte ik al eens door reepjes bladerdeeg  met wat lekkers ertussen "tegendraads"te twisten. https://www.smulweb.nl/recepten/1465355/Bladerdeegstengels-met-serranoham-en-pecorino-razend-lekker- Al makende, kwam ik erachter, dat je de reepjes voorzichtig wat kunt uittrekken dan is het gemakkelijker om er een losse knoop in te leggen. Een fijn receptje om mee te experimenteren en te  variëren. Links op de foto op 2 kruidenknopen wat olijvencrumble gestrooid. Snij 5 reepjes per dubbel plakje bladerdeeg uit, anders moeten de knopen wat langer in de oven om te voorkomen dat het "binnenste "van de knoop niet helemaal gaar is.

INGREDIENTEN

10 plakjes bladerdeeg, 2, 5 el Italiaanse kruiden, vers geraspte parmezaanse kaas ( ik had pecorino)

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2020
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Dressings - 15 verschillende sauzen voor sla en salades

De zomer komt er nu echt aan ! Die vraagt om lekkere sla met een lekkere dressing. Hieronder 15 verschillende dressings met diverse aanwijzingen en ideetjes. Maak steeds wat meer van de dressing en bewaar deze in een afgesloten flesje of potje in d koelkast. Is maximaal een week houdbaar.

INGREDIENTEN

Zie voor ingrediënten bij de bereidingswijze van de sla-sauzen

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-06-2015
  • Internationaal
  •  0-10 min.

italiaanse maaltijdsoep

Snelle gezonde maaltijdsoep. Makkelijk te bereiden en daarna lekker smullen.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teenjtes knoflook, 250 gr. salami, 4 el. olijfolie, 200 gr. ontbijtspek, verse tijm, basilicum en oregano, 2 vleesbouillontabletten, 1 aubergine, 1 courgette, 1 blik gepelde tomaten, 1 blik toamtenpuree, rode wijn, tortellini, 100 gr. geraspte kaas, 1 rode paprika, mosterd.

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Spaghetti met Italiaanse kruidensaus en kaas

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 bakje Italiaanse kruiden (C1000), 400 g spaghetti, zout, 1 kuipje Saint Mor?t ? 200 g, 100 g oude kaas, geraspt, versgemalen peper,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

italiaanse kaas madeleines

Laatst mocht ik een high tea organiseren voor een kennis, haar zoon heeft een ernstige allergie en omdat ik zo puur mogelijk bak vroeg ze me haar hulp.Ik had heel veel lekkere zoete recepten want uiteindelijk ben ik daar het meest in thuis als bakster. Maar een high tea is natuurlijk geen high tea zonder hartige hapjes. dus naast de scones en de bon bons stuite ik op dit recpet in mijn lade, al zolang niet maakt, want oo deze zijn toch lekker,dus besloot ik ook deze italiaanse madeleines tijdens de high tea te presenteren en ze gingen er in als zoete broodjes nouja ze zijn natuurlijk hartigiedereen was super enthousiast.

INGREDIENTEN

30 gram parmazaanse kaas, 10 gram zongedroogde tomaatjes, in kleine stukje, ik verknip ze met een huishoudschaar., 1 thl italiaanse kruiden, 40 gram bloem, 80 gram griekse yoghurt, 1 thl bakpoeder, snuf zout, 1 ei

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2020
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Italiaanse Omelet Met Basilicum En Kaas

Italiaanse omelet met verse basilicum.

INGREDIENTEN

6 scharreleieren, 1 a 1,5 gesnipperde ui, 30 gr verse basilicum, zout, versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel olijfolie, 50 gr boter, 3 eetlepels Parmezaanse kaas

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Aardappelfrittata met Italiaanse kaas en salie

Dit ovengerecht op basis van aardappelblokjes en Italiaanse kaas bewijst dat de Italiaanse keuken best zonder pasta kan.

INGREDIENTEN

*1 zakje aardappelblokjes van 500 gr *2 eetlepels room *4 eieren *2 eetlepels olijfolie *Peper *Zout *1 eetlepel fijngesneden salie *1 eetlepel zure room,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2006
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kaasfondue van Italiaanse kaas

Een heerlijk recept als je echt van kaas hou

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 3.75 dl droge witte wijn, 250 g geraspte Pardano-kaas, 100 g gorgonzola of andere blauwe kaas, in kleine blokjes, 1 eetlepel maizena, 2 eetlepels kirsch (kersenlikeur), peper, nootmuskaat, 1/2 stokbrood, gesneden, 1 bakje kerstomaatjes, 1 blikje ansjovis, afgespoeld, 1 dikke plak gekookte ham, in blokjes, 1 bakje basilicum, 10 soepstengels, 50 g mortadella, in repen, 1 gele paprika, in reepjes, 200 g gekookte broccoliroosjes, extra nodig: vuurvaste schaal, rechaud,

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  •  
  •  20-30 min.

Italiaanse bladerdeeghapjes

INGREDIENTEN

2 plakjes bladerdeeg, 1 mozzarellakaasje, 2 eetl kant en klare tomatensaus, 1 theel italiaanse kruiden, zout, peper, 4 eetl geraspte jongbelegen kaas,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2007
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse Paddenstoelenrisotto met Parmezaanse Kaas

Voor dit gerecht kan je natuurlijk verschillende paddestoelsoorten gebruiken

INGREDIENTEN

20 gram gedroogde porcini 1 l groente of kippenbouillon 2 el olijfolie 1 el boter 1 klein ui, fijngesnipperd 3 teentjes knoflook 375 gr risotto rijs 250 gr paddestoelen, in plakjes snufje nootmuskaat 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt 3 el peterselie, fijngehakt.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste italiaanse kaas recepten
Populaire kaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top