Portugees - Arroz de Marisco (risotto met zeevruchten)
Een favoriet recept is deze zeevruchtenschotel met risotto rijst. Risotto is natuurlijk Italiaanse rijst, dus eigenlijk wordt dit gerecht bereidt met 'arroz carolino', maar dat is in Nederland niet of nauwelijks te verkrijgen. Zoals u ongetwijfeld zult weten is risotto een rijstsoort die veel meer vocht opneemt dan de 'normale' langkorrelige rijst. Om die reden wordt een gerecht dat is bereidt met …
Ingrediënten 2 personen
Bakje Hollandse garnaaltjes of een kleine kabeljauw filet of blokje koolvis in stukjes, 2 krabbensharen, 2 tijger prawns, 4 ongepelde grote gamba's, 4 gepelde kleinere gamba's, 100 gram mosselvlees, handvol venusschelpen, , middelgrote ui fijn gesnipperd, 3 teentjes knoflook fijn gesnipperd, 3 tomaten ontveld en in blokjes, 2 blaadjes laurier, drupje piri piri olie, zout naar smaak, olie om in te bakken, , 1 kopje risottorijst (ca 150 gram), 400 cc kreeftenfond (mag ook vis fond zijn, maar doe er dan wat kreeftenpasta bij) , 100 cc droge witte wijn