1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaans Lente

Italiaans lente recepten (162)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Broccoli met pasta, kip, room en cashewnoten

Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier.

INGREDIENTEN

2 kipfilets (liefst biologisch) 2 stronken broccoli 1 bakje oesterzammen (shiitake of champignons kan ook prima als je van een stevigere zwam houdt) 3 lente ui 2 teentjes knoflook 1 handje cashewnoten (mag gezouten, hoeft niet) 300 gr. vlinderpasta (bijv. Farfalle van Grand Italia) 1 Bressot kruidenkaas (ik vind Paturain te sterk voor dit gerecht) Olijfolie NB. wat heel lekker is, maar niet perse nodig om dit gerecht te doen slagen, is de Harissakruidenmix van de Wereldwinkel. (de Chilli en komijn hierin maken de kip in het gerecht heerlijk bijzonder).

Voorbereiding

Snijdt de kip in blokjes (niet te klein) en bestrooi met zout en peper (of met Harissa-kruiden) naar smaak Snijdt de lente-ui in ongeveer 2 cm lange stukjes. (Ik doe het witte gedeelte altijd ongeveer 1 cm) Snijdt de broccoli in roosjes. De roosjes moeten tussen duim en wijsvinger passen als je deze tegen elkaar aan plaatst. Te klein zorgt voor soep dus pas daar ook voor op. Snijdt de knoflook in stukjes Snijdt de oesterzwammen in repen van ongeveer 1,5 cm dik Zet een grote pan gevuld met 3/4 water op waar straks zowel de pasta als de broccoli in past. (en dat er dan nog genoeg ruimte is). Voeg een flinke snuf zout toe (pasta mag zout hebben, het meeste giet je af)

Bereidingswijze

Zorg als je begint met bakken dat het water kookt. Verhit dan pas de (wok)pan op middelhoog vuur en bak de kip in een flinke scheut olijfolie. Ondertussen doe je de vlinderpasta (Farfalle) in de pan met kokend water en roert even goed door en laat het aan de kook komen. Als de kip lichtbruin is met de schuimspaan uit de pan nemen en apart houden. Direct in de hete olie de lente ui en oesterzwammen kort aanzetten. 30 sec. daarna even de knoflook erbij maar die niet bruin laten worden, max 10 sec. is genoeg. Dan de Bressot (of vergelijkbare kruidenroomkaas) erbij (prik een gaatje met je mes in de onderkant dan valt het gemakkelijk uit de verpakking) en schep met een lepel enkele schepjes uit het pastakookwater bij de roomkaas. (maak het niet te dun, het moet een romige enigszins dikke saus zijn). Zet het vuur heel zacht en warm de apart gehouden kip even mee. Nu heeft de pasta ongeveer 8 minuten gekookt en kan de broccoli er bij. Laat die even 3 minuten meekoken en giet alles in een grote vergiet af. (ik doe er dan soms nog een lekkere scheut extravierge olijfolie overheen). Nu kan het broccoli/pasta mengsel bij de saus. Rasp er een beetje nootmuskaat overheen en twee handjes parmazaanse kaas. Roer dit alles goed door elkaar. Vlak voor het serveren de twee handjes cashews zodat deze goed knapperig blijven. Neem het blok parmazaanse kaas mee op tafel en laat iedereen zelf nog wat over de pasta raspen. Lekker eten! Pat

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon. Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker !

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti, 800 gr grote rauwe garnalen, 6 teentjes knoflook (fijn), 8 kleine roma tomaten, 3 el verse basilicum (gesnipperd), Olijfolie, 2 e vers citroensap, 2 e verse peterselie (gesnipperd), 1 e verse oregano (gesnipperd), 2 e droge witte wijn, Zeezout, Zwarte peper

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Lente Pasta

Lente pasta met paprika,courgette,salami,lente ui en Bourresin cousin

INGREDIENTEN

- 3 lente-uitjes, - 1 courgette, - 1 rode paprika, - 200 gram salami, - 300 gram pasta naar keuze, - zout, peper, - 3 eetlepels (olijf)olie, - 1 bakje Boursin Cuisine Knoflook en fijne kruiden,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lente minestrone

INGREDIENTEN

100 gram Pasta schelpjes;, 2 tuinkruiden bouillonblokjes;, 400 gram Italiaanse roerbakgroenten;, 200 gram diepvries tuinbonen;, 400 gram Tomatenblokjes (1 blik);, 1 el Peterselie (platte) grof gehakt;, Zout en peper.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2011
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Lente pasta

Iedereen heeft wel een eigen recept met pasta en roomsaus. Deze makkelijke maaltijd is lekker pittig door de salami en knoflook. Bovendien staat deze pastamaaltijd binnen een kwartier op tafel.

INGREDIENTEN

, , , , 3 lente-uitjes, 1 courgette, 1 rode paprika, 200 gram salami, 300 gram pasta naar keuze, zout, peper, 3 eetlepels (olijf)olie, 1 bakje Boursin Cuisine Knoflook en fijne kruiden, , , , , , , ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vegetarische lente pasta carbonara

Deze variant op de Italiaanse klassieker is misschien wel nog lekkerder! De geraspte citroenschil maakt hem lekker fris en lente-achtig. 

INGREDIENTEN

350 g spaghetti, gekookt, 150 g geraspte Arina geitenkaas, 2 eieren, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 2 kopjes verse spinazie, rasp van een halve citroen, 1 kopje geroosterde walnoten, 10 g krulpeterselie, fijn gesneden, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Minestronesoep van lente groenten

Een echte voorjaarssoep door de prachtige kleuren en lichte smaak. Aanrader!

INGREDIENTEN

* 1½ liter groentebouillon, * 3 takjes tijm, * 2 trostomaten, * ¼ bloemkool, * 3 bospeentjes, geschild en in schuine plakjes, * 100 g groene aspergetips, * 200 g doperwten, * 1 rode ui, in ringen, * handje basilicumblaadjes,

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2017
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Roerbak asperges met champignons en lente ui

Roerbak asperges met champignons en lente ui Geroerbakte asperges hebben een hele andere smaak dan de gekookte versie. Ze zijn knapperiger en hebben meer bite en bovendien behouden ze met deze manier van bereiden een intensere smaak. Ik maakte al eens eerder Aziatisch getinte gerechten met roerbakasperges en nu heb ik ze voor de afwisseling eens een keer een Italiaanse twist gegeven. 

INGREDIENTEN

- 1 kg (witte) asperges, - 250 gram champignons, - ½ bosje lente uitjes, - 1 teen knoflook, - olijfolie, - peper en zout, - 1 el balsamico crème, - handvol Parmezaanse kaassnippers (Pecorino kan ook), - handvol basilicum blaadjes,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-05-2016
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kip Piccata - Italiaanse lente kip

Het is nu echt lente en we eten nu anders. Als kip liefhebber geen zware stoofpotjes meer, maar iets lichts en verfrissenders. Ooit vond ik deze, min of meer een fris eenpansgerecht bomvol smaak uit de Italiaanse keuken. De saus heb ik verbouwd en die is nu nog lekkerder. Er is ook een Griekse versie, maar die lijkt hier niet op. Echt niet moeilijk te maken, in 30 minuten klaar en je hebt een pan bomvol frisse smaken op tafel staan! ;9

INGREDIENTEN

4 flinke kipkarbonades met bot en vel, 1 el extra vierge olijfolie, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, vers gemalen zwarte peper, zeezout, 2 el roomboter, kwart glas droge witte wijn, 2 el frisse kappertjes (potje), sap van een citroen, 1 citroen, in plakjes gesneden, bosje peterselie ter garnering, Optioneel: scheutje kookroom

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto pesto met parmaham en lente uitjes

Een lekker idee

INGREDIENTEN

1 pak Risotto Pesto, 2 eetlepels boter, 1 rode paprika in blokjes, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 100 gr. Parmaham, 1 lente uitjes in dunne ringen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Italiaans ovenpasta

INGREDIENTEN

- 1 courgette, - 3 paprika's rood, groen, geel, - 2 lente uitjes, - 4 zongedroogde tomaatjes, - 1 bolletjes mozzarellakaas in reepjes, - 100 gr salami, - 100 gr ham, - 300 gr fusilli, - 1 zakje Knorr Mix voor ovenpasta Tomaat-salami, - 1 el oregano, - 1 liter water, - ovenschaal

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Nieuwste italiaans lente recepten
  • Eigen recept

Romige lente risotto met spinazie en 3 kazen

Risotto is altijd lekker, maar moet je goed maken. Je moet voortdurend blijven roeren, vloeistof bijvoegen en proeven. Deze is zacht en romig en past prima bij het seizoen. De allerlekkerste risotto heb ik ooit gegeten in een 2 sterren restaurant en ben het steeds meer gaan waarderen, vooral citroenrisotto. Ik ben niet zon spinaziegek, maar het vrouwelijke hier wel. Dit is met de komende paasdagen echt een feestmaal deze romige risotto con spinaci.

INGREDIENTEN

250 gr risotto rijst (Arborio), 700 ml groentebouillon, 100 ml droge witte wijn, 2 teentjes knoflook, 1 sjalot, 400 gr verse bladspinazie, 60 gr mascarpone, 100 gr gorgonzola, 30 gr grana padano geraspt, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2014
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lente pasta tagliatelle met kip, geitenkaas, tomaatjes en pijnboompit

Heerlijke, gezonde pasta: een goed begin van de lente!

INGREDIENTEN

Tagliatelle voor 4 personen (andere pasta kan ook), 400-500 gram biologische kipfilet (OF extra groenten: mais, spinazie, bruine bonen...), 10-15 champginons en 1/2-1 prei (of deels vervangen door ui) OF, Halve aubergine en halve courgette, 2 stengels bosui, 1 gele of rode paprika, 10-15 cherry tomaatjes, 100-150 gram geitenkaas (liefst een beetje droog, of feta), 2-4 el pijnboompitten, , olijfolie, chilisaus, curry, ketjap, peper, kerriepoeder, paprikapoeder, oregano, peterselie, basilicum, knoflook, , *Kruiden zijn niet noodzakelijk, maar wel lekker!, *Extra tip: lekker met verse koriander!

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Koude pasta salade met verse spinazie

Een heerlijke pasta salade met verse spinazie. In plaats van spinazie is ook rucola te gebruiken.

INGREDIENTEN

200 gram verse pasta farfalle of fusilli (dit zijn de vlindertjes pasta), 1 lente ui, 25 gram zongedroogde tomaatjes in olie, 250 gram verse spinazie (steeltjes verwijderen) of rucola, 20 gram pijnboompitjes, 1 eetlepel oregano, 60 ml olijfolie, 1 theelepel chili peper, 1 teen knoflook

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2010
  • Italiaans
  •  20-30 min.

tagliatelle met noten en gorgonzola

Een heerlijk Tagliatelle met walnoten, gorgonzola en mango. Maar kijk wel uit, want het is zo lekker dat je er niet genoeg van kan krijgen.

INGREDIENTEN

* 2 zakjes walnoten a 45 gr., , * zout, , * 4 lenteuitjes, , * 1 grote stevige mango, , * 150 gr gorgonzola, , * 300 gr tagliatelle verdi, , * 2 bekertjes zure room, , * 1/2 bouillion tablet, , * peper, , * teentje knoflook

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Insalata tagliata (Italiaanse biefstuksalade)

De naam van deze lauwwarme Italiaanse maaltijdsalade moet je niet verwarren met tagliatelle want het lijkt er in de verste verte niet op. Je zou nog eerder een vergelijking kunnen maken met de rundercarpaccio maar dan nog veel lekkerder Ik zou zeggen probeer het een keer en overtuig jezelf. Ik ben in ieder geval om Een snelklaar gerecht wat toch een complete maaltijd is en wat je snel op tafel hebt staan als je uit je werk komt of gewoon als je weinig tijd hebt om te koken. 

INGREDIENTEN

- 2 biefstukjes, - 1 bakje champignons, - 1 zakje rucola en/of andere sla, - 1 lente uitje, - zongedroogde tomaatjes, - handvol geroosterde pijnboompitjes, - balsamico siroop, - schilfers Parmezaanse kaas

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2016
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Malse gevulde Italiaanse varkenshaas van Jamie

Een lekker gevuld varkenshaasje is een smaaksensatie, maar dit is een feestje in de mond. Paastip voor een lekker begin van de lente.

INGREDIENTEN

1 flink bosje basilicum, steeltjes gehakt, blaadjes heel, 70 g parmezaan, geraspt, 50 g pijnboompitten, geroosterd, 140 g zongedroogde tomaten, olijfolie, 1 varkenshaas van 500 gr, 10 plakjes parmaham, vers gemalen zwarte peper,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kipfilet in kruidige pesto-roomsaus

Tijd voor lente op het bord, ondanks alle sneeuw nog steeds... Lekkere malse kipfilet in een kruidige pesto-roomsaus. Heerlijk bij diverse soorten pasta!

INGREDIENTEN

4 kipfilets (schoongemaakt en evt kleiner gesneden), (versgemalen) peper en zout, 25 gr margarine, 2,5 dl kippenbouillon, 1,5 dl kookroom, 5 el rode pesto, pasta naar smaak

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Pasta met Broccoli, Kip, Roomkaas en Noten

Harissa pasta en Ras El Hanout kruidenmix zijn heel gemakkelijk zelf te maken. Zo geven deze pasta of kruidenmix er een heel aparte lekkere smaak aan vooral aan de kip, want die neemt deze kruiden zeer goed aan. Als je deze `n keertje zelf wilt maken kun je kijken bij mijn recepten Zelfgemaakte Harissa of Ras El Hanout.

INGREDIENTEN

1 hele Kipfilet of ander stuk vlees, 300 gram Pasta, 500 gram Broccoli (300 gram = ook genoeg), 250 gram Shiitakes of Oesterzwam, 3 lente Uitjes, 3 à 4 teentjes Knoflook, 1 vers rood Pepertje, 1 stukje verse Gember, 1 doosje kruiden Roomkaas (Aldi), `n handje Cashewnoten, geroosterd (hoe, zie leuke tips), geraspte oude Kaas (Aldi), Nootmuskaat, olijfolie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

pastasalade met kip en pesto

Mijn favoriete salade... Geschikt voor allerlei gelegenheden. Smullen maar!!

INGREDIENTEN

250 gram spiraalmacaroni, 300 gram kipfilet, 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, 4 volle eetlepels rode pesto, 1 eetlepel citroensap, 1 knoflookteentje, 250 gram kerstomaatjes, 4 lente uitjes, 50 gram pijnboompitten of cashewnoten, 100 gram grofgeraspte kaas, 2 eetlepels gesnipperde basilicum, eventueel in dunne reepjes gesneden ijsbergsla

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Paddenstoelen frittata

INGREDIENTEN

25 g boter, 6 kleine kastanjechampignons, in stukken, 100 g zeer kleine witte champignons, 1 lente ui, fijn gehakt, 2 el peterselie, fijngehakt, 2 eieren, 3 el kookroom, 30 g Parmezaanse kaas, geraspt, 1 el bloem, Zout, Versgemalen peper, Geschaafde Parmezaanse kaas voor garnering, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bruschetta tomaat

-

INGREDIENTEN

4 flinke rijpe harde tomaten (ik neem meestal Roma tomaten), 3 takken verse basilicum, lente ui, peper en zout, olijfolie extra vierge, teen knoflook, Italiaans brood (ik nam Ciabatta),

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2015
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Heerlijke groene risotto met veel verse kruiden doperwtjes en pesto

We zijn dol op risotto en daarvan heb ik ook al heel wat recepten op mijn pagina staan. Maar deze groene lente risotto hadden we nog nooit gegeten. Samen met mijn lente gehaktballen een heerlijke combinatie. Voor wie het lekker vindt: een dun schijfje zachte geitenkaas erdoor smaakt verrukkelijk.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 3 lente-uitjes (schoongemaakt, wit en lichtgroen fijngesneden), 150 gram risotto rijst (bijv. carnaroli), 1/8 liter droge witte wijn, plm 300 ml warme groenten-, kruiden-, of kippenbouillon, plm. 150 gram (diepvries) doperwten, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 1 eetlepel fijngesenden bieslook, 2 eetlepels groene pesto (basilicumpesto), peper, zout, 1/2 theelepel cayennepeper of een paar druppels tabaco, paar druppels citroensap, lekkere klontje roomboter, , wat geraspte Parmezaanse kaas of zachte verse geitenkaas, ,

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2016
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tortellinischotel uit de oven met parmaham en salie

Een bijzonder Italiaanse ovenschotel met kruiden, eieren, kaas en venkelknol

INGREDIENTEN

250 gr tortellini met kaas vulling 50 gr Parmezaanse kaas 30 gr boter 1 bosje lente uien 1 bosje salie 150 gr Parmaham 4 tomaten 3 el olijfolie 3 teentjes knoflook, gekneusd 2 eieren 1 venkelknol ca. 200 gram 2 eieren 2 dl slagroom 1.5 dl zure room 30 gr klontjes boter zout en peper

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-08-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Kip gevuld met kruidenmascarpone en spek

Echt een heerlijk lente recept en complete, gezonde, maaltijd. Mag lekker in mijn kookboek blijven en snel klaar.

INGREDIENTEN

600 g nieuwe aardappeltjes (pommes primeur), 4 el olijfolie, 3 el balsamicoazijn, 4 el mascarpone, 1 teen knoflook, geperst, 1 el fijngehakte peterselie, geraspte schil van 1 citroen, 4 kipfilets, 8 plakjes pancetta of ontbijtspek, naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijngehakt, vers gemalen zwarte peper, zeezout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mmmm...Roomsauzen

Hier mijn basisrecept voor een heerlijke roomsaus, die met een aantal finishing touches een heel andere smaak en doeleinden aanneemt! De sauzen zijn natuurlijk te gebruiken om een heerlijk pastagerecht mee te maken, maar de sauzen kunnen gebruikt worden voor zowel vlees, vis, groenten, ovenschotels en noem maar op. Voor de echte genieter!

INGREDIENTEN

Voor de basissaus:, 1 el olijfolie, 4 fijngesneden lenteuitjes (ook het groen), 2 geperste teentjes knoflook, 250 ml witte wijn, 500 ml verse room

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2012
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Pasta met avocado en zalm

Lekkere pasta met een aparte smaak door de combinatie van avocado, broccoli, spinazie en zalm.

INGREDIENTEN

4 zalmfilets 250 g champignons 500 g broccoli 1 avocado 1 bosje lente uitjes 225 g diepvriesspinazie (half pak) 1 pak tagliatelle (honig, bicolore) 2 doosjes roomsaus voor tagliatelle (honig) citroensap dille peterselie peper zout boter

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Varkensmedaillons met parmaham in gorgonzolasaus

Dit is gewoon feestelijk en heel erg lekker. Veel smaak op het bord. Wil je met de feestdagen (kerst) of op zondag iets lekkers op tafel zetten en je niet al teveel uitsloven dan misstaat dit lekkers zeker niet! Probeer het maar eens voor en dan zie je dat je je gasten dit best kunt serveren. Smullen dus!

INGREDIENTEN

8 varkens medaillons 3 cm dik (varkenshaas), 8 plakken parmaham, 250 gr kastanje champignons, 1 bosje lente uitjes, 2 el Dyon mosterd, 200 ml droge witte wijn, 200 ml slagroom, 125 gr gorgonzola, ½ el bouillonpoeder, Vers gehakte peterselie, Plantaardige margarine, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

drumsticks, verrassend anders

Een makkelijk smakelijk gerecht, net even anders

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 5 el. olijfolie, 350 gr. aardappels [middelgroot] 2 sjalotten, 2 lente uitjes, 6 verse takjes thym, 6 verse takjes rozemarijn, 400 gr. cherry tomaten, 1 citroen, 8 drumsticks, zout en peper, 250 ml. kippebouillon, 250 ml. droge witte wijn, 1 el. dyon mosterd, 1 tl. suker.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-09-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoofpotje Uit Serrano

INGREDIENTEN

Voor de puree:, *750 gram aardappels, *zout en peper, *1 deciliter olijfolie, *1 ei, *3 zongedroogde tomaten, *1 bosje lente ui, Voor de stoofpot:, *1 tot 2 eetlepels olijfolie, *400 gram mager varkensvlees of hamlappen, *3 tot 4 uien, fijngesneden, *1 blik gepelde tomaten, uitgelekt (4 deciliter), *1 deciliter rode wijn (of rose), *2 eetlepels balsamico azijn, *1 teentje knoflook geperst, *2 eetlepels fijngesneden peterselie, *zout en peper,

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pasta met Italiaanse gehaktballetjes en groene asperges

Pasta, rundergehakt en groene asperges. Dat was het uitgangspunt bij dit gerecht. Mijn voorkeur ging daarbij uit naar een rode saus omdat gehaktballetjes in tomatensaus natuurlijk altijd een goede combinatie zijn. Op een briefje schreef ik het een en ander aan ingrediënten op die ik dacht te gaan gebruiken en al kokende werd er weer wat doorgestreept en iets anders bijgeschreven. Zo is dit recept ontstaan. Als de saus te dik wordt naar je zin kun je een beetje van het kookwater van de pasta gebruiken zoals een echte Italiaanse Nonna zelf ook doen. Heb je geen kookwater meer dan kun je ook een beetje groentebouillon gebruiken.

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, - 500 gram rundergehakt, - 1 ei, - 2 beschuiten (fijnmaken), - 1 teentje knoflook (fijngehakt), - 1 sjalotje (fijngesneden), - 1 el Italiaanse kruiden, - Peper en zout, Overige ingrediënten:, - 500 gram pasta (ik gebruikte fusili), - 500 gram (tros)tomaten, - 250 gram groene asperges, - 2 uien, - 1 bolletje knoflook, - ½ bosje lente ui, - handvol basilicum, - 500 gram gezeefde tomaten, - 1 klein blikje tomatenpuree, - peper en zout, - vloeibare braadboter (met olijfolie), - Grana Padano om mee te garneren.,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto Met Lentegroente

Een eenpans gerecht met gerookt kippenborst en voorjaarsgroente

INGREDIENTEN

40 gr risottorijst, 100 gr peultjes, 50 gr bospeen, 100 gr diepvries of verse doperwten, 250 gr asperges, 1 lente uitje, 100 gr gerookte kippenborst, 5 gr olijfolie, 15 gr roomboter, een halve kippenbouillontablet, peper en zout naar smaak

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Superdeluxe vis lasagne vol lekkers uit de zee

Mmmm. lasagne op zijn tijd is natuurlijk altijd lekker, maar deze superdeluxe vis versie die is hemels. Voor visliefhebbers is dit een bak vol zeebanket want je blijft ervan smullen! Het lijkt moeilijk, maar is het niet. Het is in feite makkelijk en snel te maken. Vrijdag altijd verse vis hier en dus vorige week voor dit lekkers gekozen. Dit is echt een super traktatie en is wel de beste lasagne die ik de laatste jaren gemaakt en gegeten heb. Frutti di mare heeft een goede visboer vers, maar sommige uit de koeling gaan ook nog wel. Er zitten o.a. scampi, mosseltjes, inktvisstukjes en krabvlees in. Echt Italiaans dus.

INGREDIENTEN

400 gr verse roma tomaten, 300 gr lente uitjes, 3 teentjes knoflook, 3 el gemengde verse kruiden, bieslook, peterselie, basilicum, oregano, 700 gr gemengde visfilets, kabeljauw, roodbaars, schelvis, 300 gr frutti di mare (gemengde zeevruchten), Sap van een halve citroen, 3 el olijfolie, 1 pak lasagnebladen, Vers gemalen zwarte peper, Snufje zeezout, Geraspte Parmezaanse kaas, , Voor romige bechamelsaus:, , 1 liter halfvolle melk, 60 gr roomboter, 60 gr bloem, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Risotto met gebakken shi-take

Risotto met gepocheerd ei, gebakken shi-take, JB zw Peper Tellicherry

INGREDIENTEN

250 gram risotto rijst, 800 ml groente bouillon, 4 eieren, 2 stengels lente ui, 2 sjalotten, 160 gram shi-take, 4 eetl. olijfolie, 2 theel. Jonnie Boer zw Peper Tellicherry, 4 eetl. Parmezaanse kaas geraspt, 100 ml witt wijn, 1 eetl. azijn

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

crema di pomodoro con basilico

Tomatensoep met basilicum

INGREDIENTEN

3 lente uitjes, 1 stengel bleekselderij, 1 takje tijm, 600 gr pruimtomaten, 2 eetl creme fraiche, 1 eetlepel suiker, 400 gr stukjes tomaat(blik), 1/2 l vleesbouillon, 2 draadjes safraan, 4 takjes basilicum, 2 eetl olijfolie, zout en peper eventueel wat slagroom.

  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Kabeljauw uit de oven

Heerlijke kabeljauw uit de overn.

INGREDIENTEN

Ongeveer 150 gr. kabeljauw per persoon., 150 gr garnalen., 150 ml droge witte wijn ( gebruik zelf iets meer), creme fraiche, 2 lente uitjes ( mag ook prei zijn is ook lekker, maar dan wel dun), 150 gr. geraspte kaas.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta met romige prei saus

Lekkere pasta schotel. Als je er graag vlees bij wilt, kan je evt. een kipfilet bakkken en die in kleine reepjes door de saus roeren.

INGREDIENTEN

250 gr Pasta (bijv tagliolini), 2 preien, 2 lente uitjes, 3 eetl witte wijn, 2 dl room, 3 eetl geraspte parmesaanse kaas, olijfolie, zout en peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kabeljauw met olijventapenade

Lekkere combinatie vis met pasta. Helemaal als je de pasta zelf maakt.

INGREDIENTEN

4 kabeljauwfilets a 125 gr, 20 zwarte olijven, 1 blikje ansjovisfilets, 1 bosje lente ui, 100 gr geraspte kaas, olijfolie, 1 zak schelpjespasta, 1 zak gemengde sla, 3 tomaten.,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tortelini pesto piselli

Een eenvoudig, snel en vegetarisch Italiaans eenpansgerecht dat de lente op je bord brengt.

INGREDIENTEN

500 gram tortellini (vulling naar keuze), 250 gram doperwten (diepvries), 1 courgette, 1 bosje lente uitjes, 200 gram pesto, 200 gram kruidenkaas, 1 eetlepel olijfolie, peper en zout, een paar takjes verse perselie

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2010
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Heerlijk gekruide Witte Bonen Salade

Lekker voor een lunch of voor de zaterdagavond maaltijd!

INGREDIENTEN

2 grote potten witte bonen (Hak), 3 takjes rozemarijn, 1 madame jeanet peper, 5 tenen knoflook, 1 bos lente ui, half kopje olijfolie, zout,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kalkoendij in Italiaanse saus

Ik had nog een flinke kalkoendij in de vriezer liggen en daar vond ik dit heerlijke recept bij. Je kunt dit recept natuurlijk ook met kip maken maar neem dan ook het kippendijvlees, dat is malser dan kipfilet. Ik heb er pasta bij geserveerd maar het kan ook heel goed met risotto of gewoon met aardappelpuree. Een frisse salade en een lekker Italiaans wijntje erbij maken het feest compleet. Neem gewoon lekker dezelfde wijn die je in het gerecht gebruikt. Wil je liever geen wijn in het gerecht gebruik dan wat meer bouillon.

INGREDIENTEN

- 500 gram vlees van kalkoendij, in stukjes, - 3 el olijfolie, - zwarte peper en zeezout, - 3 lente uien, - 1 ui, - 2 teentjes knoflook, - 4 (tros) tomaten, - 1 st bleekselderij, - 1 aubergine, - 100 ml Italiaanse rode wijn, - 1 el Italiaanse kruiden, - 100 ml kippenbouillon (van 1 tablet), - 200 gram crème fraîche (of mascarpone)

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2019
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste italiaans lente recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top