Irish Stew (Ierse stoof)
De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool.
- 1 kg runder sucadevlees of lamsvlees - 500 gram vastkokende aardappelen - 2 winterpenen - 4 uien - 4 tenen knoflook - 2 tl suiker - 2 takjes tijm - 2 laurierblaadjes - 1 blikje tomatenpuree - 2 el worchestersaus - 500 ml runderbouillon - 1 fl Guinness - 2 el peterselie om te garneren - olie & boter om in te bakken - peper & zout
- Snijd het vlees in dobbelstenen. - Maak de knoflook fijn. - Schil de aardappelen de wortels en de uien. - Snijd de uien in halve manen, de aardappelen in blokjes en de wortels in schijven.
- Doe boter in de braadpan en bak hierin het vlees bruin, bestrooi met peper & zout en voeg de knoflook toe. - Voeg de suiker, tijm, laurier, tomatenpuree, worchestersaus, warme bouillon en de Guinness toe. - Breng het geheel aan de kook en laat dit op een laag vuurtje 1 uurtje sudderen. - Bak in olie de uien, aardappels en wortels ongeveer 10 minuten en voeg dit toe aan het vlees. - Laat het geheel nog 1 uurtje sudderen of totdat het vlees en de aardappelen gaar zijn. - Indien nodig bijvullen met vloeistof (bouillon, bier of water) - Garneer met peterselie.
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-09-2013Iers Hoofdgerecht> 120 min.
Irish stew
Voldoende voor 4 personen Uit dit land komt dit lekkere recept: Ierland. wel iets voor de koudere dagen.
400 gr. lamsvlees in dobbelsteentjes, 60 gr. boter of margarine, 2 uien, 250 gr. gesneden savooiekool, 2 winterwortelen, 150 gr. selderijknol, 2 preien, zout,peper,1 liter bouillon,750 gram aardappelen, gehakte peterselie
- Iers Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-04-2005Iers Hoofdgerecht20-30 min.
Irish Stew
Irish stew is een Iers eenpansgerecht, makkelijk te bereiden. Is ontstaan in Ierland tijdens de hongersnood en bevat enkel de ingredienten die toen voorradig waren.Het is voedzaam en lekker.Het lijkt meer op een stevige sope van aardappelen, groenten en vlees.
4 dikke uien, 1 kg lamsvlees in blokjes, 3 dl Guinness + 2 dl bouillon (of andere combinatie naar eigen smaak), 500 gr aardappelen, 500 gr wortelen met doperwtjes, tijm, oregano, peper en zout
- Engels
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-12-1998Engels60-120 min.
- Eigen recept
Irish Stew
Een Irish Stew is meestal met lamsvlees, maar deze is met rundvlees
750 gram stoofvlees, in stukken van 3 cm, 3 el slaolie, 2 teentjes knoflook, ca. 1 liter runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree, 1 fles Guiness, 2 tl suiker, 2 takjes tijm of 1 el gedroogde, 2 laurierblaadjes, flinke scheut Worcestersaus, 2 uien, gehakt, 4 grote aardappels, in blokjes, 1 grote winterwortel, in blokjes, 50 gram boter, 2 el gehakte peterselie
- Iers
- > 120 min.
- Geplaatst op27-09-2008Iers> 120 min.
irish stew
500 gr mager schapen- of lamsvlees, 250 gr uien, 250 gr witte kool, 250 gr sperziebonen, 500 gr aardappelen, peper, zout, (1 theelepel komijn), 1 teentje knoflook, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1 1/2 kop water of bouillon, , , , , , ,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-05-1999Hoofdgerecht> 120 min.
Irish stew
Irish stew mag goed vochtig zijn. Zet de pan en diepe borden op tafel, laat iedereen zelf opscheppen,
150 gram bacon in blokjes, 1 kg lamsschouder zonder bot, zout en peper, bloem, 2 tenen knoflook, halve ui gesnipperd, water, runderbouillon, schepje suiker, 2 wortels in plakjes gesneden, 1 uit in plakken, 500 gram aardappelen in kwarten, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 laurierblad, witte wijn, peterselie vers grof gehakt,
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-07-2011Iers Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Irish stew
Traditioneel stoofpot ( orgineel is Lamsvlees) De Stew word veel gemaakt door de ieren op St Patricksday Nationale herdenkingsdag
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-09-2008Iers Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Irish stew
Heerlijke Ierse Stoofschotel
Ingredienten:, 12 aardappelen, 4 winterpeen, 1 plak witte kool, 1 grote dikke prei, 3 uien, 4 laurierbladen tijm, peterselie, peper, zout, 2 grote borstlappen, 3 liter bouillon
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-05-2003Iers Hoofdgerecht> 120 min.
Irish stew
1 kg runderstooflappen *, 2 flinke uien *, 2 winterwortelen *, 2 stelen bleekselderij *, 3 el bloem *, zout * versgemalen peper *, 4 el olie *, 1 klein blikje tomatenpuree *, 0.75 l vleesbouillon, uit een pot of van tabletten *, 1 theel gedroogde tijm *, 2 laurierblaadjes *, 6 flinke aardappelen
- Iers Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-02-2005Iers Hoofdgerecht30-60 min.
Irish Stew
Variatie op de Irish stew
1 kg runderstooflappen, 2 grote uien, 2 winterwortelen, 3 stelen bleekselderij, blikje tomatenpuree, 3/4 liter vleesbouillon, 1 theelepel gedr. thijm, 2 laurierblaadjes, 6 grote aardappels, peper, zout, 4 eetlepels olie, 3 eetlepels bloem
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-10-2000Hoofdgerecht60-120 min.
Irish stew
Irish Stew,deze stoofschotel bezit internationale vermaardheid. Van land tot land kan het recept echter nog wel eens verschillend zijn.
400gr:in flinke dobbelstenen gesneden lamslapjes1 kleine ui1 laurierblad2 kruidnagelszout3 middelgrote gepelde uien1 in vingerdikke stukken gesneden prei1 gesnipperde stengel bleekselderij1/2 theelepel komijnzaadjespeper uit de molen700gr:in stukken gesneden aardappelen
- Iers Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-01-2005Iers Hoofdgerecht30-60 min.
Irish stew
Nicky Toet
Ingrediënten:, - 3 el olijf olie, - 1 kg lamsvlees (1 kg sukadelappen als je lam te duur vindt of niet te vreten), - 1 tl zout en peper, - 3 gehakte knoflook teentjes, - 2 grote uien, - 200 gram bacon (in blokjes), - 3 el bloem, - 2 Guinness Beer (1 voor jezelf), - 1 blikje tomatenpuree, - 750 ml bouillon, - 4 wortelen, - 3 stengels bleekselderij, - 2 laurierblad, - 6 takjes tijm, - handje gehakte peterselie, - 500 gram aardappelen, - 1 stokbrood om te dopen in je stew
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-10-2020Iers Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
irish stew
400 grm lamsvlees zonder bot`, zout, zwarte peper uit de molen, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 2 el olie, 1,2 ltr runderbouillon, 1 kleine spitskool, 4 aardappels geschild, 1 wortel, cayennepeper naar smaak, 1 el platte platte fijngehakte peterselie, 1 takje fijngehakte dragon
- Iers Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-08-2008Iers Hoofdgerecht60-120 min.
Irish Stew
Een maaltijd die veel tijd kost, maar dat proef je dan ook wel
500 gram lamsvlees 250 gram savooiekool 500 gram aardappels 1 selderijknolletje 200 gram winterwortels 2 preien 3 uien zout peper boter bouquet garni vleesbouillon
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op23-03-2000Internationaal> 120 min.
Irish Stew
De klassieke Ierse hutsepot, een hartverwarmend gerecht
1 kg witte of savooikool - 200 gr aardappelen - 3 uien - 1 wortel - 500 gr schapenvlees (zonder vet of been) - 3 el boter - 2,5 dl hete vleesbouillon (blokje of vers) - peper en zout - 1 el (of naar smaak) karwijzaad (cumin)
- Engels Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-06-2000Engels Hoofdgerecht30-60 min.
Irish stew
750 gram stoofvlees, in stukken van 3 cm, 3 el slaolie, 2 teentjes knoflook, ca. 1 liter runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree, 1 fles Guiness, 2 tl suiker, 2 takjes tijm of 1 el gedroogde, 2 laurierblaadjes, flinke scheut Worcestersaus, 2 uien, gehakt, 4 grote aardappels, in blokjes, 1 grote winterwortel, in blokjes, 50 gram boter, 2 el gehakte peterselie,
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-10-2011Iers Hoofdgerecht> 120 min.
Irish Stew
Lekkere stoofschotel
- 300 gr. kalfsvlees, - 100 gr. ui, - 100 gr. worteltjes, - 100 gr. prei, - 200 gr. groene kool, - 2 theel.magarine, - 200 gr. aardappels, - petersellie, - peper, - zout
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-01-2000Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Irish Stew
Lekkere stoofpot voor als je met meerdere personen bent, hoeveelheden aanpassen aan het aantal personen
750 gram stoofvlees (rund of lam), in stukken van 3 cm, 3 el slaolie, 2 teentjes knoflook, ca. 1 liter runderbouillon, 1 blikje tomatenpuree, 1 fles Guiness, 2 tl suiker, 2 takjes tijm of 1 el gedroogde, 2 laurierblaadjes, flinke scheut Worcestersaus, 2 uien, gehakt, 4 grote aardappels, in blokjes, 1 grote winterwortel, in blokjes, 50 gram boter, 2 el gehakte peterselie
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-02-2010Iers Hoofdgerecht> 120 min.
irish stew
Een ierse hoofdmaaltijd
1 kg magere runderbraadlappen, 2 flinke uien, 2 winterwortelen, 3 stelen bleekselderij, 3 eetlepels bloem, zout en versgemalen peper, 4 eetlepels olie, 1 klein blikje tomatenpuree, 3/4 l vleesbouillon, 1 theelepel gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 6 flinke aardappelen,
- Iers Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-07-2004Iers Hoofdgerecht60-120 min.
irish stew.
[goed voor de lijn]
300 gr. kalfsvlees - 100 gr. ui -100 gr. worteltje - 100 gr. prei -200 gr. groene kool - 2 theel.magarine -200 gr. aardappels - petersellie - peper - zout.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-09-1999Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Irish Stew
Heerlijke éénpansmaaltijd.
Voor vier personen, voorbereiding: 20 minuten, Eerste bereiding meer dan 90 minuten. Vervolgbereiding ongeveer 30 minuten, , Ingrediënten:, , Eerste bereiding:, , 150 gr bakbacon, ontbijtspek mag ook., 1kg lamsschouder of lamsbout, poulet gesneden. (bout is het lekkerst), zout, peper en bloem., 2 tenen knoflook,halve ui, gesnipperd., ½ liter water met een (lams)bouillonblokje en runder- (liever lams-) fond, eventueel bouillon (halve liter), tot het vlees net onder staat., schep suiker., laurierblad., , Voor de tweede gang in de bereiding:, Twee flinke winterpenen in blokjes, Vier stronken van een bleekselderstruik, Bos lente-ui in ringetjes, 1 ui in ringen, 500 gr. aardappelen, in de schil, in kwarten, of kleiner., lekkerst is natuurlijk de opperdoezer ronde (tot februari verkrijgbaar) of een andere lekkere, niet te kruimige, aardappel., halve liter iers bier, of witte (droge) wijn. We hebben het hier over een iers gerecht, mijn voorkeur gaat dus uit naar het bier., ,
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-02-2011Iers Hoofdgerecht> 120 min.
Irish Stew
Lekker eenpansgerecht voor op een koude oudejaarsavond met de hele familie.
200 gram Lamslappen, 50 gram boter, 1 kilo aardappelen, 500 gram wortelen, 200 gram ontbijtspek, 1 liter bouillon, 1 grote ui, peper en zout
- Engels Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-04-2001Engels Hoofdgerecht> 120 min.
Irish Stew
Ierse stoofpot. Stevige eenpansmaaltijd.
Lamsbout (iets meer dan 1 kg) - 200 gr. gerookt spek - 1 kg. aardappelen - 3 wortels - 3 uien - 2 prei - boter - peper - 1l. kippenbouillon - tijm - fijngehakte peterselie als garnering.
- Iers Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-05-2004Iers Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Irish stew
1 kg runderlappen, 2 flinke uien, 2 winterwortelen, 3 stelen bleekselderij, 3 el bloem, zout en versgemalen peper, 4 el olie, 1 blikje tomatenpuree, 3/4 l vleesbouillon, uit een pot of van tabletten, 1 tl gedroogde tijm, 2 laurierblaadjes, 6 flinke aardappelen
- Iers
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-02-2009Iers30-60 min.
irish stew
Romertopf gerecht
500 gr. witte- of savooiekool, 500 gr. lamsvlees, 250. gr. uien, 250 gr. wortelen, 750 gr. aardappelen, 1/2 eetl. boter, zout, peper, 1 theel. komijn (djintan), 2,5 dl. water
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-09-199960-120 min.
Irish Stew
Het traditionele gerecht uit Ierland.
500gr Lamsvlees, 250gr savooiekool, 500gr aardappels, 1 selderijknolletje, 200gr winterwortels, 2 preien, 2 uien, zout en peper, boter, bouquet garni(kruidenbundel, vleesbouillon
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-01-2000Hoofdgerecht60-120 min.
Irish stew
Lamsstoofpotje,per portie 520 kcal
400 gr.magere lamslappen,in grote dobbelstenen gesneden,zout,peper,40 gr.boter,1 kg.aardappelen,geschild en in dobbelstenen,500 gr.winterwortel,geschrapt en in plakjes,3 uien,gesnipperd,1 prei in ringen,mespuntje tijm,500 gr.savooienkool,gesnipperd.
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-04-2005Iers Hoofdgerecht> 120 min.
Irish stew
150 gram mager lamsvlees - 100 gram mager ontbijtspek - 12 kleine uitjes - 6 grote aardappelen - peterselie - 2 eetlepels bloem - 1 theelepel zout - 1 theelepel tijmblaadjes - 1/2 theelepel zwarte peper
- Iers Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-01-2005Iers Hoofdgerecht60-120 min.
Irish Stew
Een gerecht voor de armen, verrijkt met prei, peen en kool
1 kilo lamslappen, in grote stukken gesneden, 1 kilo aardappels (vastkokers), geschild en in plakjes gesneden, 3 flinke uien, in ringen gesneden, 1,5 eetlepel tijm (vers of uit de diepvries), 1,5 eetlepel peterselie, 0,5 1 water, zout en versgemalen peper, 1 winterwortel in plakjes, 2 in ringen gesneden preitjes, 1 gesnipperd groen kooltje, ,
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-03-2005Iers Hoofdgerecht> 120 min.
Irish Stew
Ierse lamsstoofpot
1 1/4 kg lamsschouder, zout, 2 uien, 1 winterwortel(ca. 350 gr), 1 kleine koolraap, 1 dunne prei, 2 takjes peterselie, 3 takjes tijm(of 2 tl gedroogd), 1 laurierblaadje, versgemalen zwarte peper, 600 gr aardappelen, bouillonpoeder, worcestershiresaus
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-12-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Irish Stew
Oorspronkelijk een stoofpot voor in de oven. Aangepaste versie voor in de braadpan.
2 el bloem, zout, peper, 1? lamsschoudervlees, 3 grote uien, 1 winterwortel (circa 200 g), (evt. 2 preien), 500 g aardappelen, evt. 1 volle el snelkookgort, zout peper
- Engels Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-09-2000Engels Hoofdgerecht60-120 min.
Irish stew
Een eenvoudig maar heerlijk stoofgerecht. In principe niet veel werk, maar het heeft wel een lange stooftijd nodig!
1 kg lamsschouder, 1 kg aardappel, 2 grote uien, 1 el parelgerst, 450 ml kippebouillon, peterselie
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-03-1999Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Irish stew
Lamsstoofpot op Ierse wijze
600-700gram lamsvlees (nekstuk), 75 gr ontbijspek in blokjes, 3 koppen water, 12 middelgrote aardappelen, 15 sjalotten, zout en peper
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-03-2002Iers Hoofdgerecht> 120 min.
irish stew
1,5 kilo lamsvlees, 1,5 kilo uien, 1 kilo wortels, 500 gr. groene kool, 1 koolraap, 500 gr. witte kool, 250 gr. aardappels, 1,5 l. runderbouillon, 4 takjes tijm, 2 theel. kummel
- Iers Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-04-2001Iers Hoofdgerecht60-120 min.
Irish Stew
Lekker stoofpotje uit Ierland
1 kg mager lamsvlees - 700 gram aardappels - 500 gram uien - tijm - zout, peper - bouillon
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-01-2002Iers Hoofdgerecht> 120 min.
Irish Stew
1 kg mager lamsvlees - 700 gram aardappels - 500 gram uien - tijm - zout, peper - bouillon
- Iers Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-06-2002Iers Hoofdgerecht30-60 min.
Irish stew.
.Stoofpot met schapen-of lamsvlees.
800 g schapen - of lamsnek zonder been, 400 g middelgrote uien, 250 g wortelen, 3 eetl. olie, zout, versgemalen zwarte peper, 6 dl vleesbouillon, 800 g bloemige aardappelen, 30 g vrse bladpeterselie,
- Iers Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-03-2004Iers Hoofdgerecht30-60 min.
irish stew
Een Iers hoofdgerecht voor 6 personen.
1 kg runderstooflappen, -2 flinke uien, -2 winterwortelen, -3 stelen bleekselderij, -3 eetl. bloem, -zout en versgemalen peper, -4 eet. olie, -1 klein bakje tomatenpuree, -3/4 l vleesbouillon, uit een pot, of van tabletten, -1 theel. gedroogde tijm, -2 laurierblaadjes, -6 flinke aardappelen.
- Iers Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-03-2002Iers Hoofdgerecht60-120 min.
Irish stew
1 kilo runderstooflappen -, 2 flinke uien -, 2 winterwortelen -, 2 stelen bleekselderij -, 3 eetlepels bloem -, zout en versgemalen peper -, 4 eetlepels olie -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 3/4 liter vleesbouillon van tabletten -, 1 theelepel gedroogde tijm -, 2 laurierblaadjes -, 6 flinke aardappelen, , ,
- Iers Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-01-2003Iers Hoofdgerecht30-60 min.
Irish stew
1 kilo runderstooflappen -, 2 flinke uien -, 2 winterwortelen -, 2 stelen bleekselderij -, 3 eetlepels bloem -, zout en versgemalen peper -, 4 eetlepels olie -, 1 klein blikje tomatenpuree -, 3/4 liter vleesbouillon uit een pot of van tabletten -, 1 theelepel gedroogde tijm -, 2 laurierblaadjes -, 6 flinke aardappelen, , , ,
- Iers Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-11-2002Iers Hoofdgerecht30-60 min.
Irish stew
1 1/2 kg (runder)riblappen, 6 winterpeentjes, 1 flinke pompoen, 4 flinke uien, paar tenen knoflook, 2 blikken guinness of ander donker bier (genoeg om het vlees lekker te stoven/sudderen), 2 bouillon blokjes, 2 laurier blaadjes
- Iers Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-01-2010Iers Hoofdgerecht> 120 min.
-
irish stew
van PHillebrand , 1 recepten, 0 volgers