1. Home
  2. Recepten
  3. Iraans

Iraans recepten (81) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Iraans gebakken vis

INGREDIENTEN

300 gram visfilet van kabeljauw, schelvis, schol, wijting en dergelijke - citroen- of limoensap - 50 gram bloem - 2 theelepels kerrie - 2 theelepels kurkuma - zout en peper - 1 dl melk - olie om te bakken - enkele plakjes of partjes citroen

Bereidingswijze

Snij de visfilet in stukken, was ze en dep ze droog Besprenkel ze met citroensap Meng door de bloem de kurkuma, de kerrie en zout en peper Wentel de stukken vis eerst door de melk en vervolgens door de gekruide bloem Bak ze in de olie op een zacht vuur aan beide kanten bruin en gaar Leg ze op een schaal en garneer met de plakken of parten citroen

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Iraans lamsvlees met kikkererwten - Ab kusht

INGREDIENTEN

500 gram lamsvlees in blokjes (kies vlees met een klein vetrandje), 1 blik kikkererwten, 1 blikje tomatenpuree, 2 uien in kwarten gesneden, 1 tl korianderpoeder, 1 tl kurkumapoeder, 1 chilipeper, 1 teentje knoflook, gesnipperd, boter of olie, peper en zout

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-05-2012
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Naan-o-Paneer-o-Sabzi

Ik heb me er rond aan gegeten, samen met de nodige kopjes zoete thee

INGREDIENTEN

1 Iraans of Arabisch dun, plat brood *, 400 gram feta, Bosje peterselie * bosje koriander * bosje lenteui,

  • Iraans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2006
  • Iraans
  •  10-20 min.

Lawash met gekruide feta en tomaat

Een Arabisch broodje -Lawsh - (Iraans brood) Eventueel te vervangen door het platte Turkse brood

INGREDIENTEN

Nodig:,  Lawash (Iraans brood, te koop bij de Turkse bakker. Eventueel te vervangen door het platte Turkse brood),  70 g feta,  1 el olijfolie,  1 theelepel oregano,  1 theelepel gehakte peterselie,  zout, peper,  ijsbergsla,  tomaat,  komkommer, , ,

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Turkse Pizza

Dit is weer eens een andere manier om je salade te eten. Supermakkelijk, superlekker en ook nog een goed voor de portemonnee.

INGREDIENTEN

Iraans brood (turkse tortilla's) verkrijgbaar in elke Turkse Supermarkt (ongeveer 6 stuks heb je nodig), 1/2 Potje pittige tomatensaus/pure (Acuka saus verkrijgbaar in de Turkse Supermarkt), 250 gram gehakt, 1 komkommer, 1 bakje cherrytomaatjes (of gewone), 1 zak ijsbergslamix, knoflooksaus

  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Khoresht Ghormeh Sabzii

Een eenpansgerecht van lamsvlees, spinazie en veel verschillende verse tuinkruiden

INGREDIENTEN

400 gr verse spinazie *, bos dille *, bos peterselie *, bos koriander *, 2 bosjes lente ui, alleen het groen gebruiken *, bos bieslook *, 4 tenen knoflook, gepeld en gehakt*, 1 bos fenegriek of 1 el *, 750 gr lams filet, 4 gedroogde limoenen (omani) of, 1 el citroen gras *, 1 middenmaat ui, fijngesneden *, 1/2 tl geelwortel *, 3 el plantaardige olie *, 1 el citroensap naar smaak *, 200 gram voorgeweekte zwarte ogen boontjes *, peper * zout

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2006
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Qa`meh (Perzisch gehakt)

INGREDIENTEN

6 eetlepels boter, 2 grote gehakte uien, 500 gr lamsgehakt, versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kurkuma, 5 geblancheerde, ontvelde en gepureerde tomaatjes, ± 11/2 dl vleesbouillon, 8 eetlepels gele spliterwten, 3 eetlepels citroensap, 11/2 theelepel zout, mespuntje saffraan (of koenjit), 40 gr gedroogde abrikozen (in stukjes gehakt)

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Salad Shirazi - Perzische salade

Dit is een klassieke Perzische salade die de Perzen vaak gebruiken als bijgerecht. Het is heel simpel en het kost weinig tijd om het te maken. De smaak is heel fris en uniek. Bovendien is het caloriegehalte van deze salade erg laag.

INGREDIENTEN

- 3 tomaten, - 3 komkommers, - 1 kleine ui, - 1/4 bosje munt (blaadjes), - 2 citroenen, - 2 eetlepels olijfolie, - zout, - 70 ml verjus: Verjus smaakt wat scherper dan azijn. Het recept is erg makkelijk te vinden op internet. Als vervanging kan ook eventueel een azijn worden gebruikt.,

  • Iraans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2015
  • Iraans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Tahchin

INGREDIENTEN

4kipfile,1ui,1l yoghurt,5(kleine zakjes van de supermarkt)safraan,3 ei,1 pak basmatirijst,1theelepel kurkuma(kerriepoeder) zout peper

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2009
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Komkommer-yoghurtsalade

INGREDIENTEN

1 grote gepelde en in blokjes gesneden komkommer, zout, 3 teentjes knoflook, 3 dl yoghurt, witte peper, 1 eetlepel gedroogde munt of 3 eetlepel verse munt, ,

  • Iraans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2009
  • Iraans
  •  10-20 min.

Perzische kip

Iran werd door ons westerlingen in het verleden Perzië genoemd. Ik vind Perzië romantischer klinken dan Iran, meer naar Duizend en één nacht sprookjes. Dit gerecht, hoewel qua uiterlijk niet zo spectaculair, smaakt sprookjesachtig lekker! Ruim voldoende voor 6 personen, zeker als je het combinnert met Kuku Sabzi, een soort groene groentenomelet. Sluit de maaltijd af met granaatappel-rozensorbetijs, klik hier en vlieg weg op je tapijtje....

INGREDIENTEN

1,5 kilo kip (in stukken), 1 grote ui, gesnipperd, 2,5 dl kippenbouillon, 2 eieren, 4,75 dl Turkse yoghurt, 450 basmatirijst, gewassen en uitgelekt, 75 gram zereshki (zuurbessen) te vervangen door cranberries, 40 gram boter, 1 tl kaneel, 3 draadjes saffraan, opgelost in 1 el kokend water

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2010
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kerriegehakt in pitabrood

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 50 gr gehakte ui, 1 groene geschilde appel, 40 gr ontpitte rozijnen, 1 theelepel zout, 1 theelepel kerrie, 4 pitabroodjes, 21/2 dl yoghurt

  • Iraans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2009
  • Iraans
  •  20-30 min.

Tachin bademjan (aubergineschotel)

INGREDIENTEN

(1 kop heeft een inhoud van 2.4 dl):, 2 koppen rauwe rijst, voorbereid zoals Chelo *, kooktijd 8 minuten, 500 gr aubergine, zout, 1/4 kop maïsolie, 2 eieren geklopt met 1/8 theelepel zout en 1/8 theelepel peper, 2.4 dl yoghurt, 1/4 theelepel saffraan, verpulverd met 1/4 theelepel suiker (in een mortel), 3 eetlepels olie, 2 eetlepels boter,

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2009
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Shirazi Salade

Een heerlijk frisse salade

INGREDIENTEN

3 grote stevige tomaten, 2 komkommers, 1 kleine ui, rood of geel, ontveld, 2 el citroensap, naar smaak, 2 el olijfolie, 1 el verse muntblaadjes, fijn gesneden, 1 tl knoflook, fijn geperst, zout en peper naar smaak

  • Iraans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-07-2009
  • Iraans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

khoreste bademdjoen

Een heerlijke maaltijd , bestaande ui gebakken aubergine en kip.

INGREDIENTEN

1 ui, 4 kippebouten, 3 aubergines, 1 blikje tomatenpuree, 1 et masala (kerrie), zout en peper naar smaak, zonnebloem olie, water

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2009
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

knoflookkruidenrijst en varkenshaas met mangochutney

INGREDIENTEN

2 flinke varkenshaasjes, boter, zout, peper uit de molen, 2 dl water, tuinkruidenbouillonblokje, ´2 tot 4 eetl mangochutney, maizena, flink wat pistachenootjes gepeld, voor 2 personen basmatirijst, VEEEEEL knoflookteentjes!! flink veelverse kruiden als bieslook en peterselie

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2008
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chelo uit Iran

GESTOOFDE RIJSTChelo is een typisch Iraans rijstgerecht. De rijst wordt half gekookt, half gestoofd in boter, en onderin de pan vormt zich een gouden korst.

INGREDIENTEN

450 g basmati of langkorrelige rijst, een nacht voorgeweektzout100 gr boter

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2000
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Toss kabab

Oud iraans gerecht.

INGREDIENTEN

500 gram lams of rundvlees., 400 gram aardappelen., 400 gram wortelen., 4 grote uien., 3-4 lepels tomatenpuree., zout en zwarte peper., Kaneelpoeder en kurkuma.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-07-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mirza Ghasemi

INGREDIENTEN

3 Grote Aubergine`s, 1 Hele Knoflook, 1 Blik Tomatenblokjes, 1 Blikje Tomatenpuree, 4 Eieren, 1 TL Peper/Chilipoeder, 1 ET Zout, Olie/olijfolie

  • Iraans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2012
  • Iraans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Iraanse kip-schotel met rijst

Ik heb dit recept van mijn huisgenootje uit Iran geleerd en een beetje aangepast. De gedroogde limoen kan je in iraanse winkeltjes kopen.

INGREDIENTEN

Voor de saus: 3 kipfilet; 4 gedroogde limoenen; 1/2 bos verse munt; 4 handenvol verse spinazie; komijnpoeder; paprikapoeder; zout en peper; 1 ui, in fijne stukjes gesneden; 1/2 groene paprika; 2 el olijfolie; 1 bos verse koriander, , Voor de rijst: 4 kopjes basmati-rijst; 6 kopjes water; zout; 4 el olie., , 4 aardappels en yoghurt.

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2007
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

sholezard

Lekker Iraans toetje

INGREDIENTEN

125gr gebroken rijst 1 liter water 250gr'suiker 2.5gr safraanpoeder 1 1/2eierdopje rozenwater 90gr geschaafde gehakte amandelen 4eetl olie kaneel

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Perzische kip marinade

Heerlijke Perzische marinade voor bij de barbecue.

INGREDIENTEN

1 Kilo kip (Filet, Borst, Pootjes etc. naar keuze), 100 ml yoghurt, 1 gesnipperd ui, 3 eetlepels chilipoeder, 1 eetlepel kurkuma, 1 citroen (sap), peper, zout

  • Iraans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2012
  • Iraans
  •  0-10 min.

Baamieh

Dit is een zoet Iraans recept voor tussendoor of voor toetje

INGREDIENTEN

125 gram bloem, 2-3 eetlepels rozewater, 3 eieren, 200 gram suiker, zonnebloemolie (4-5 lepels_

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2000
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Lams Pilav.

Zoet, kruidig verfijnd en aromatisch IRAANS gerecht.

INGREDIENTEN

-ca. 450 gram lamsbout., -1 grote ui., -1 teentje knoflook., -200 gram gewelde abrikozen., -40 gram boter of margarine., -350 gram basmati-rijst., -1 el. sultana rozijnen., -mespunt gedroogde majoraan., -2 runderbouillon tabletten., -45 gram walnoten., -2 el gepelde pistache noten.,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-05-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

chelo (gestoofde rijst) iran

Chelo is een typisch Iraans rijstgerecht. De rijst wordt half gekookt, half gestoofd in boter, en onderin de pan vormt zich een gouden korst.

INGREDIENTEN

450 g Basmati of langkorrelige rijst, een nacht voorgeweekt, zout, 100 g boter

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kuku sabzi, perzische groentenomelet

Een gerecht dat men Iran meestal in gezelschap van vrienden eet met nieuwjaar. Dit gerecht heb ik als bijgerecht bij Perzische kip// klik hier voor het recept geserveerd, maar kan ook uitstekend dienen als vegetarisch hoofdgerecht. Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden

INGREDIENTEN

3 saffraandraadjes, 6 eieren, 1,5 prei, schoongemaakt, 1/4 krop icebergsla, 100 gram bladspinazie, 2 lente uitjes, 2 el fijngehakte bladpeterselie, 1,5 el fijngehakte bieslook, 2 el fijngehakte koriander, 1 teentje knoflook uit de pers, 2 el walnoten (voor vegetariërs eventueel meer), gehakt, 25 gram boter (*of een plantaardig lactosevrij alternatief), zout en peper

  • Iraans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2010
  • Iraans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kip met saffraan en amandelen

INGREDIENTEN

400 gram basmatirijst - 100 gram amandelen - 1 zakje saffraan - 150 gram rozijnen - 2 uien - 2 limoenen - 2 aubergines - zout en peper - 6 eletlepels zonnebloemolie - olie om in te vetten - 500 gram kipfilet - 1 blokje kippenbouillon - 1 eetlepel suiker - 250 gram aardappelschijfjes - 1 eidooier - 100 ml volle yoghurt,

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2007
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pompoensoep

Dit recept gevonden in een hoop "oude rommel" van mijn inmiddels overleden schoonmoeder. Het is een Iraans recept.

INGREDIENTEN

1 eetbare pompoen of kalabeas van 1 tot 1,2 kilo., 200 gram in kleine blokjes gesneden aardappelen., 40 gram boter., 1 kleine zeer fijn gesnipperde prei., 1 kleine zeer klein gesnipperde ui., 3 tabletten kippenbouillon pf plantaardige bouillon., 30 gram bloem., ? liter melk., peper uit de molen., zout., soja-worcestersaus., 3 eetlepels zeer fijngehakte peterselie.,

  • Arabisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  • Arabisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ash-e Shalgham

INGREDIENTEN

500 gr. meiraap 100 gr basmati rijst, 200 gr lamsgehakt, 2 grote, uien, 50 gr spliterwten, 1/2 theelepel geelwortel 100 gr verse of 2 tl gedroogde munt, plantaardige olie, zout, zwarte peper,

  • Iraans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2006
  • Iraans
  •  60-120 min.

Tuinbonen salade met dille of munt

INGREDIENTEN

700 g tuinbonen [uit de diepvries], 150 g feta, 1 bos uitje, in dunne ringetjes, 2 eetl. fijn gesneden dille of munt [ als je munt gebruikt zie tip van de kok], 2 eieren hard gekookt, gepeld, in vieren, Dressing, 6 eetl. olijfolie [ extra vergine], 2 eetl. vers geperst citroensap, geraspte schil van een citroen, 1 teen knoflook geperst, snufje suiker, peper en zout, Voor er bij, Partjes citroen, uitgelekte volle yoghurt

  • Iraans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2009
  • Iraans
  •  20-30 min.

Motanjen khoreshe (Perzische vleesballetjes met vruchten)

INGREDIENTEN

500 g mager lamsgehakt, 2 gesnipperde uien, ¼ theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 4 eetlepels olie, ½ l runderbouillon, ¼ kop gele spliterwten (een nacht geweekt en daarna uitgelekt), ½ kop fijngehakte amandelen, ½ kop fijngehakte pistachenoten, 125 g gedroogde, gehakte abrikozen, 125 g gedroogde, gehakte pruimen,

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-06-2010
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Khoreste Karafs - Perzische bleekselderij stoofschotel

Zo heb je bleekselderij nog nooit gegeten. Sterker nog, zoiets heb je nog nooit geproefd. Door het stoven ontstaat een gerecht met een unieke mengeling van smaken. De selderij wordt zacht en een beetje zoetig. Zeer de moeite waard om te proberen! De ingredienten zijn bij een goed gesorteerde turkse supermarkt te koop, maar kijk eerst even of er een Perzische winkel in de buurt is voor echte advieh.

INGREDIENTEN

1 pond lamsvlees, in blokjes, 1 flinke struik bleekselderij, met blaadjes, 1 grote ui, gesnipperd, 4 teentjes knoflook gesnipperd of geperst, 1 bosje lente-uien, in ringetjes (ook het groen!), 2 bosjes verse munt, 1 bosje verse peterselie, 3 gedroogde limoentjes, 2 grote theelepels advieh (Perzische kruidenmix. Kun je het echt niet vinden, gebruik dan ras el hanout.), 0,5 theelepel kurkuma, 5 eetlepels olijfolie, zout en peper

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-03-2013
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dolmeh-yeh Felfel

Gevulde paprika's met lamsgehakt. Ooh dit is toch wel zo lekker!

INGREDIENTEN

4 grote groene of rode paprika's, 250 gram lamsgehakt, 100 gram basmatirijst, 2 middelgrote uien (fijn gehakt), plantaardige olie, 3-4 theelepels tomatenpuree, zout, zwarte, peper, 2 theelepels suiker, 3-4 el verse limoensap 1 bos peterselie (fijn gehakt), 1 bosje, munt (fijngehakt), 1/2 bosje lente- uien (fijngehakt) 1 kopje bieslook ( fijn gehakte) 2 el dragon,

  • Iraans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2006
  • Iraans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pasta (trofe) met kalfgehaktalletjes:trofie con polpettine

Een echt SCHITTEREND recept. Een recept uit La Cuisina Italiana. Trofie` is een pastasoort uit de Italiaanse streek Ligurië. Het zijn met de hand gerolde kronkelige vormpjes van tarwebloem en water. Natuurlijk kan je een ander soort pasta gebruiken.

INGREDIENTEN

400 gr trofie of andere pasta, 200 gr uien, 200 gr kalfsgehakt, 1 el bloem, Vleesexact, Basilicum, Fijne suiker, Extravergine olijfolie, Zout

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2010
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chelo Safeed

Hmmm :-)

INGREDIENTEN

600 gram rijst *, 4 el plantaardige olie * 3 a 4 middelgrote aardappels *, 150 ml water *, zout,

  • Iraans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Iraans Bijgerecht
  •  60-120 min.

KooKoo-yeh Seeb-Zamini

Aardappelkoek

INGREDIENTEN

1 kg aardappels *, 4-5 eieren *, 1 el bak poeder *, plantaardige olie *, zout *, zwarte pepper *,

  • Iraans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2006
  • Iraans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Boorani-ye badenjan

Boorani-ye Badenjan (Iraanse aubergine-yoghurt dip)

INGREDIENTEN

2 grote aubergines, 1 theelepel goede olijfolie, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper, 160 gram dikke Turkse- of Griekse yoghurt, 4 theelepels verse fijngehakte mint, 2 theelepels vers limoen- of citroensap, 1/2 theelepel saffraandraadjes, opgelost in 2 theelepels warm water, Turks brood, , Voor het garnituur:, , 1 eetlepel dikke Turkse- of Griekse yoghurt, 2 eetlepels pijnboompitten, verse mintblaadjes, groene olijfolie van goede kwaliteit

  • Iraans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2010
  • Iraans
  •  30-60 min.

Savzi Polo ba Mahi (uit Iran)

INGREDIENTEN

4 moten kabeljauw, 500 g rijst, paar aardappelen, 1/2 bos peterselie, 1 bos koriander, 1 dunne prei, 4 takjes dille, 3 teentjes knoflook, 2 limoenen, saffraan, beetje suiker, olie, boter, kerrie, zout en peper, paneermeel

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2011
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Adas Polow

Saffraan Rijst, met Linzen, Vlees, Rozijnen en Dadels

INGREDIENTEN

* linzen, 400 grams, * basmati rijst, 500 grams, * lamsgehakt, 400 grams, * dadels (ontpit), 100 grams, * rozijnen, 120 grams, * saffraan, 1/2 teaspoon, * uien, 2 large, * plantaardige olie, * zout, * zwarte peper, ,

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-09-2006
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lamsvlees met aubergines

INGREDIENTEN

4 Ons lamsvlees in stukjes, 2 Aubergines, 2 Uien, Klein blikje tomatenpuree, Blik gepelde tomaten (of vers), 2 Eetlepels citroensap, Halve theelepel kaneel, 1 Theelepel kurkuma, Kopje water, Peper, Zout, Olie

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2011
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Borani badjeman I (aubergine-yoghurtsalade)

INGREDIENTEN

2 grote ovale aubergines (350 gr per stuk), zout, 11/2 dl olijfolie, 1/2 liter in een kaasdoek uitgelekte yoghurt, 2 uitgeknepen teentjes knoflook (of naar smaak meer), zout, versgemalen zwarte peper, gehakte walnoten om te garneren

  • Iraans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2009
  • Iraans
  •  20-30 min.
Nieuwste iraans recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top