Inktvisringen recepten (253)
Roergebakken inktvisringen
Ingrediënten 2 personen
100 g taugé, 1 rode ui, 300 g ongepaneerde inktvisringen, zout en peper, 1 rode Spaanse peper, 1 pakje MeiAsia Indonesische Woksaus Knoflook, 1 EL WokolieInktvisringen met chili en look
Pittig borrelhapje dat het steeds doet ! …
Ingrediënten 4 personen
300 g inktvisringen (diepvries), 1 citroen, 4 eetl. olijfolie, 4 teentje knoflook, 1/4 tl pilipili, 1 tl. paprikapoeder, peper en zoutGriekse kabeljauw beignets (of inktvisringen)
Ik heb hiervoor verse kabeljauw gebruikt die ik in stukjes heb gesneden. Eigenlijk zou je het ook wel Griekse kibbeling kunnen noemen ;)Je eet dit natuurlijk in combinatie met Aardappel-skordalia Dit samen wordt ook wel de Griekse 'fish & chips' genoemd.Ook is dit heel goed mogelijk met inktvisringen. (Ik had namelijk niet genoeg vis voor 4 personen dus heb ik de hoeveelheid aangevuld met 'kale' …
Ingrediënten 4 personen
- 800 gram kabeljauw (ik had 400 gram kabeljauw en 400 gram inktvisringen), - 250 ml bier, - 125 gram bloem, - ½ tl bakpoeder, - snuf zout, - zonnebloemolie om in te bakkenCalamares Rebozados - Pijlinktvis in beslag
Een tapas onderdeel, heerlijk, echt snoepen. Bakken of frituren. Combineer met andere tapas gerechten. …
Ingrediënten 4 personen
450 gr schoongemaakte kleine, dunbevleesde Pijlinktvis (met tentakels), (Zee)Zout, Olie om te bakken/frituren, bij voorkeur milde olijfolie, 1 Citroen, in puntjes gesneden, - beslag;, 1 Ei, losgeklopt, 12 el Bier, 110 gr Bloem, 1 teentje Knoflook, fijngeprakt, 1 el fijngehakte Peterselie, ZoutPaella de Mandisco
Deze paella heb ik Paella de Mandisco gedoopt (ipv Paella de Marisco) Een heerlijke paella op basis van zeevruchten, maar niet de originele paella de marisco... Ik heb de paella gemaakt met de zeevruchten die ik op die dag vers kon vinden, en een beetje mijn eigen draai eraan gegeven. Het is in iedergeval een heerlijk gerecht, succes verzekerd!!! (Deze paella staat ook in mijn artikel Mijn Spaanse …
Ingrediënten 6 personen
- 450 gr riso Canaroli (of een speciale paellarijst, iig een type met een kooktijd van 16-18 minuten , -1350 ml (zelfgetrokken) visbouillon (inclusief het vocht van de venusschelpen en van de mosselen), - 500 gr garnalen, - 600 gr calamari (inktvis), - 300 gr polipetti (mini-octopusjes), - 500 gr vongole (venusschelpen), - 600 gr mosselen, - 1,5 tl paprikapoeder, - 3 zakjes saffraan, - 2 paprika′s, - 120 ml olijfolie, - 2 flinke sjalotjes (of 3 kleine), - 2 teentjes knoflook, - 3 grote of 4 kleine rijpe tomaten, - 6 mazzancolle, reuzengarnalen of gamba′sArroz De Marisco
rijstschotel met zeevruchten …
Ingrediënten 4 personen
2 kopjes rijst, 1/2 kg zeeduivel in stukken, 1:2 kg inktvis in ringen, 1 kg mosselen, 250 gr grote garnalen, 4 gamba's, 4 langoustine's, 1 ui fijngesneden, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 2 rijpe tomaten, ontveld en in stukjes, plijfolie, versgemalen peper en zoutRoergebakken Inktvis En Garnalen
Hou je van inktvis en garnalen dan moet je dit roerbak gerecht zeker een keer proberen. …
Ingrediënten 2 personen
200 gram inktvisringen, 150 gram rauwe grote garnalen, 2 tomaten, rijpe avocado, citroensap, 4 eetlepels olie, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels citroensap, cayennepeper, 2 eetlepels groene peperkorrels, 2 bosuien, 4 eetlepels gehakte peterselie,Zeevruchtenrisotto
Een recept van chef-kok Franco Spinelli, die samen met zijn ouders en broer Stephano, het Italiaanse gastronomisch restaurant "San Daniele" in Ganshoren (Brussel) runt. Franco vervolmaakte zijn kunst aan het fornuis van het befaamde sterrenrestaurant "Villa Loraine" en Stephano was 4 jaar sommelier in de SAS Seagrill. …
Ingrediënten 4 personen
350 g risottorijst * 1/2 kreeft van 450 g * 200 g inktvisringen * 8 scampi's * 8 gamba's * 8 mosselen * 8 venussschelpen * 2 takjes platte peterselie * 3 dl kreeftenbisque * 3 dl visfumet * 100 g roomboter * peper en zoutCalamares gemarineerd
voor mijn tapa's colectie …
Ingrediënten 4 personen
1,5 kg pijlinkvis(in dunne ringen),, 100 ml citroensap,, 5 teentjes knoflook(geperst),, 150 ml olijfolie , , Voor de dressing:75 ml citroensap,, 1 dl olijfolie,, 2 el verse peterselie(fijngehakt),, 2 envelopjes safraanpoederNieuwste Inktvisringen recepten
Loempiataart met kip en calamares Zeebrugse puntzak met zeevruchten Gegrilde zeevruchten met romescosaus Zeekat met tarwekorrels en groene saus Varkens niertjes met mosterd-champignonsaus Vispannetje 'Romesco' Inktvisringen op zijn Turks (Kalamar Tava) Italiaanse bouillabaisseZarzuela Van De Fagels
Spaanse visschotel, een recept van de familie Fagel …
Ingrediënten 4 personen
1 dl olijfolie, 2 uien, fijngesneden, 50 g bacon, in dunne reepjes, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 700 g tomaten, ontveld en ontpit, in stukjes, 1 theelepel paprikapoeder, 1/4 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel zout, 1 laurierblaadje, zout, versgemalen peper, 1 dl droge witte wijn, 600 g witte visfilet in dobbelstenen (liefst meerdere soorten: kabeljauw, rode poon, heek,, zeeduivel of schelvis), 1 kg mosselen, 4 eetlepels sherry fino (droog), 1 eetlepel zeer fijngesneden peterselie,Paella
bijzonder lekkere paella met vis en kip …
Ingrediënten 6 personen
2 mooie tomaten , 1 rode paprika , 1 groene paprika , 1 rode ui , 4-6 teentjes knoflook , 20 grote rauwe garnalen , 2 pijlinktvissen , 20 mosselen , 3 koppen kippen of visbouillon , 1 ½ kop paellarijst , bosje peterselie, 1 mespuntje saffraan of kleurstof , 2 tl. paprikapoeder , 1 citroen , olijfolie ,Okonomiyaki.
(Japanse plaattaart) …
Ingrediënten 4 personen
frituurolie, 1/2 eidooier, 165 gr bloem, 2 1/4 dl visbouillon, 1/2 ei, 1 eetlepel geraspte Yam aardappel*, 1/2 eetlepel olie, 4 gepelde Chinese garnalen, 80 gr inktvisringen, 4 St.Jacobsschelpen in plakjes, 200 gr spitskool in luciferdunne reepjes, 5 gr rode Japanse gember (beni sho ga)*, 100 gr flinterdun gesneden rauw ontbijtspek, 4 kwarteleieren, 1 flesje tongatsu saus*, mayonaise, aonori (gedroogd zeewier)*, extra nodig: 4 kleine anti-aanbakpannetjesTagliatelle frutti di mare
Een heerlijke snelle maaltijd uit de zee die er bovendien erg feestelijk uitziet. In de diepvries vind je kant-en-klare gemengde zeevruchten, maar je kunt ook kijken wat de visboer heeft en daar een keuze uit maken. Neem liefst verse tagliatelle, die is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens sneller klaar dan gedroogde. Ik gebruik het liefst zwarte inktvispasta (maar dat komt door mijn voorkeur …
Ingrediënten 4 personen
400 g tagliatelle (liefst vers), 400 g gemengde zeevruchten, (bijvoorbeeld: garnalen, inktvisringen, gekookte mosselen, schelpjes, kleine octopusjes, coquilles), 4 mooie gamba's of rivierkreeftjes, bosje platte peterselie, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 rode peper, scheutje room, scheutje calvados of cognac, 1 citroen, wat olijfolie om te bakkenPaella mixta (met groenten, vlees en vis)
Nog even het gevoel van de zomer vasthouden.Gewoon gemaakt zonder rare dingen met de ingrediënten die ik lekker vind.Ik kwam tot de ontdekking dat ik dit recept, dat ik meestal gewoon uit de losse pols maak, nog nooit had opgeschreven. Bij deze dus meteen maar gedaan …
Ingrediënten 5 personen
- 500 gram paella rijst (Arroz) risottorijst kan eventueel ook, - 10 kippendrumsticks, - 200 gram gepelde scampi's, - 250 gram inktvis in ringen, - 250 gram kabeljauw (of andere stevige witvis), - 2 tomaten (ontveld en in blokjes gesneden), - 1 rode en 1 groene paprika (in reepjes), - 200 gram doperwten (diepvries), - 1 liter visbouillon (kippenbouillon kan eventueel ook), - mespunt saffraan, - 2 tenen knoflook, - peper en zout, - olijfoliePizza beleggen in verschillende variaties.
Kijk even naar de foto`s, zie je de resultaten. Kijk, dit bedoel ik. Nu staat van alles opgesteld en kun je allerlei pizzas maken. Ik heb de stukjes ananas weggelaten, hoewel dat erg lekker is en ik hem er altijd bij leg, past hij niet in een Italiaanse pizza. Wat je op dit overzicht verder mist zijn o.a. zeevruchten (mosselen, kreeft, inktvisringetjes). Ik ben daar zelf niet zo gek van, hoew …
Ingrediënten
Je kunt eigenlijk alles op een pizza leggen. Zie de pizza dan als een soort , hartige maaltijd, een boterham. Echter, een aantal soorten beleg zijn in , Italië veelgebruikt, en ik laat er een deel van zien :, Grote kappertjes (de steeltjes gebruiken we niet) :, , Kleine kappertjes :, De harten van de artisjok :, Gezouten filetjes van ansjovis :, Ontpitte zwarte olijven :, Salami :, Salami met extra kruiden en een randje peper :, Mozzarella kaas (Italiaanse kaas van buffelmelk) :, Wat schijfjes tomaat :, Ringen van een rode ui :, Reepjes gesneden paprika. Ik heb gewoon zon "stoplicht" gekocht (in bijna , alle supermarkten verkrijgbaar) en gesneden :, Champignons, en als je dit lekker vindt, probeer dan ook eens paddenstoelen , en zwammen :, Peterselie, die moet echt vers zijn :, Oude kaas, dit is een stuk Hollandse oude kaas, maar je kunt ook Italiaanse , of andere kazen gebruiken :,Pijlinktvisjes met munt en doperwtjes
Tajine is zowel de naam voor talloze heerlijke Marokkaanse stoofgerechten als voor prachtige tweedelige geglaceerde aardewerkschotel met kegelvormig deksel waarin de gerechten worden bereid. …
Ingrediënten 4 personen
1/2 theelpel saffraanpoeder * 1 theelepel pimentpoeder * 3 eetlepels plus 2 dl zelfgetrokken visbouillon * 400 gram inktvisringen * versgemalen peper * zout * 2 eetlepels olijfolie * 1 in dunne plakken gesneden grote ui * 2 grote fijngehakte tenen knoflook * 4 gehakte ansjovisfilets * 2 eetlepels gehakte peterselie * 1 dl droge witte wijn * 150 gram ontdooide diepvries doperwten * 3 eetlepels grog gehakte verse muntbladeren * 2 eetlepels citroensap * 250 gram spaghetti.Aioli van Asperge
Kijk voor meer info, tips en weetjes over asperges op: http://www.aspergecentrum.nl/ …
Ingrediënten
400 gr. witte asperges, geschild, 1 tl grof zeezout, 2 flinke tenen knoflook, 2 el citroensap, 1 tl fijne mosterd, 1 ei, op kamertemperatuur, 150 ml zonnebloemolie olie om te frituren, 500 gr calamares (gepaneerde inktvisringen, diepvries), 1 stokbroodSpaghetti met zeevruchten. Spaghetti ai frutti di mare.
Iets om achter de hand te hebben als je laat thuis komt! …
Ingrediënten 4 personen
Spaghetti, mosselen en/of, garnalen en/of, grote garnalen,, en/of polpo (inktvis met tentakels) en/of, inktvisringen en/of, kabeljauwfilet en/of, tonijnfilet en/of, zwaardvisfilet.,Loempiataart met kip en calamares
Makkelijke en lekkere maaltijdtaart …
Ingrediënten 4 personen
250 g kippenblokjes , 200 g inktvisringen (diepvries), 250 g oesterzwammen, 400 g pikante wokmix (versmarkt), 300 g sojascheuten , 1 teentje knoflook, 4 vellen filodeeg (versmarkt), 2 eieren, 4 el sojasaus, 2,5 el rijstolie, zwarte peper (molen), zout,Bourride
Super lekkere vissoep uit Frankrijk. Wat is eigenlijk het verschil tussen Bourride en bouillabaisse ? Het verschil tussen deze 2 verwante soepen uit de Provence zit vooral in de begeleidende saus. Bij bouillabaisse serveert men meestal stokbrood met rouille; bij bourride eerder broodjes met aïoli. Rouille is een saus op basis van aardappelen, look en paprika. Aïoli is een Provençaalse loo …
Ingrediënten 5 personen
600 g Alaska pollak (diepvries), 100 g roze garnalen (diepvries), 150 g gekookte mosselen (diepvries), 150 g inktvisringen (diepvries), 800 ml visfond (bokaal), 150 g oesterzwammen, 4 tomaten, 3 stengels witte selder, 1 venkelknol, 4 teentjes knoflook, 2 uien, 1 onbehandelde citroen (bio), 6 eetl. mayonaise op basis van olijfolie, 5 eetl. pastis, 2 dl droge witte wijn, 2 eetl. olijfolie, 1 voorgebakken wit stokbroodje, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 capsule saffraan, 1 mespunt cayennepeper, 1 blaadje laurier, 3 takjes tijm (vers), 2 eetl. dille (vers) (fijngesnipperd), peper en zoutEasy paella
Super snelle en makkelijke paella, die niet tegenstaande de snelle bereiding super lekker is ! …
Ingrediënten 4 personen
400 gr inktvisringen, 8 kleine worstjes, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 2 middelgrote rijpe tomaten, 200 gr paellarijst of risottorijst (type Arborio), 125 ml Sherry of droge witte wijn, 350 ml kippenbouillon, 1 tl saffraan, 2 el paellakruiden, 2 el komijn, 1 el paprikapoeder, 1 groot blad laurier, handvol gehakte peterselie of lavas, peper - zoutPizza Pescatore
Ben je een liefhebber van zeevruchten? Dan is deze pizza een heerlijke delicatesse. Ofwel de Pizza Marinara, maar dan met zeevruchten. …
Ingrediënten
Voor op de pizzabodem:, 80 g gepelde tomaten, gepureerd, 1 tl oregano, 1 teentje knoflook, 2 blaadjes basilicum, 2 el olijfolieSpaghetti Caracas
Gekruide spaghetti met inktvis, schelp en schaaldieren …
Ingrediënten 6 personen
500 gr spaghetti, 4 mosselen pp, 500 gr venusschelpen, 500 gr inktvis in ringen, 6 kleine gambas pp, 1 rode paprika, 1 prei, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 vleestomaten, 2 ltr visbouillon(van blokje), peper en zout, 1 eetl paellakruiden, olijolieItaliaanse bouillabaisse
Super lekker als voor - of hoofdgerecht …
Ingrediënten 4 personen
2 rode ponen, 1 zeeduivelfilet, in stukken, 4 rode gamba's, 1 teentje look, 100 ml droge witte wijn, 1 el tomatenpuree, 100 gr inktvisringen, 500 gr mosselen, 500 gr vongole, enkele takjes peterselie, fijngehakt, 1 Toscaans brood, olijfolieMaaltijdsalade met knoflookmayonaise
~een rijke maaltijdsalade met inktvis,garnalen,kwarteleitjes en heel veel knapperige verse groenten~ …
Ingrediënten 4 personen
*250 gram kleine pijlinktvissen.*zout en peper.*500 gram aardappelek, geschild en in plakjes.*2 venkelknollen, in reepjes.*4 wortelen in reepjes.*250 gr dunne sperziebonen.*250 gr brocolli, in roosjes.*1 kleine courgette,ongeschild in reepjes.*200 gr grote gekookte garnalen, gepeld. VOOR DE SAUS;*4 teentjes knoflook, gehalveerd.*2 eidooiers.*zout en peper.*2 dl olijfolie.*citroensap.Vispannetje 'Romesco'
Makkelijk en lekker zuiders vispannetje …
Ingrediënten 6 personen
500 g Alaska pollak (diepvries), 200 g inktvisringen (diepvries), 150 g gekookte mosselen (diepvries), 150 g roze garnalen (diepvries), 1 tomaat, 1 wortel, 50 g hazelnoten, 50 g amandelnoten, 2 sjalotten, 2 knoflook teentjes, 1 citroen, 1,5 dl droge witte wijn + 3 el droge witte wijn , 1 sneetje wit brood l., 2 el bloem, 1 visbouillonblokje, 4 el olijfolie, 2 takjes verse peterselie, 2 takjes, 1/4 tl pilipili, 1 tl paprikapoeder, peper en zout,Paella met kippenworst
Ook een lekker paella gerecht dat makkelijk klaar te maken is …
Ingrediënten 4 personen
600 g kippenworsten , 200 g inktvisringen (diepvries), 400 g paprikareepjes (diepvries), 400 g tomatenblokjes (diepvries), 300 g erwten (diepvries), 1 onbehandelde citroen (bio), 0.5 plantje platte peterselie, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 250 g risottorijst, 1 dl droge witte wijn, 5 dl kippenbouillon (1.5 blokje opgelost in 5 dl heet water), 3 eetl. olijfolie, 1 koffiel. kurkuma, 0.5 koffiel. pilipili, 0.5 koffiel. paprikapoeder, 0.5 capsule saffraan, peper en zoutGegrilde zeevruchten met romescosaus
Een pittig zeevruchten BBQ etentje met net dat ietsje meer ! Super lekker ! Ook de saus maken we zelf ! …
Ingrediënten 4 personen
500 gram inktvisringen (ontdooid), 20 gram peterselie (fijngehakt), 3 lookteentjes (fijngesnipperd), 2 citroenen (in partjes), 80 milliliter citroensap, 8 garnalen (black tiger), 12 coquilles (ontdooid), olijfolie, peper, zout, , Voor de saus :, 80 gram amandelen (geroosterd, fijngehakt), 2 theelepels paprikapoeder, 2 eetlepels rode wijnazijn, 2 zoete puntpaprika's, 2 eetlepels olijfolie, 1 rode chilipeper, 2 lookteentjesZeekat met tarwekorrels en groene saus
Op zoek naar een chique maar simpel hapje dat bij iedereen in de smaak zal vallen? Zoek niet verder. Dit hapje van zeekat met tarwekorrels zal de tongen doen rollen aan tafel. …
Ingrediënten 4 personen
1 sjalotje, 1 stengel selder, 100 g spinazie, 40 g zeekraal, 10 cl droge witte wijn, 1 el azijn, 250 g zeekat, in ringen, 100 g tarwe, 50 ml room, boter, peper en zoutZeebrugse puntzak met zeevruchten
Een puntzak gevuld met lekkere vis en een heerlijk mosselsausje, wie kan hieraan weerstaan ? …
Ingrediënten 4 personen
1 ui, in grove stukken, 500 gr mosselen, 50 gr bloem, 2 eiwitten, 250 gr paneermeel, 2 inktvissen, 1 kabeljauwfilet, 135 gr maïszetmeel, 35 gr bloem, 250 ml ijswater, , Voor de mosselsaus:, 2 hardgekookte eieren, 1 eidooier, 1 el mosterd, enkele druppels worcestersaus, enkele druppels tabasco, 100 ml olijfolie, 1 citroen, het sap, 2 stengels lente-uiPaella
Ingrediënten 4 personen
1 beker surinaamse rijst p/p - 8 drumsticks - 75 gr mosselen p/p - 75 gr ongepelde garnalen p/p - 100 gr grote gepelde garnalen p/p - 2 groene paprika's - safraanpoeder, 10 inkvisringen - blikje doperwten - 2 blikjes peltomaat - ongeveer 10 mosselen in de schaal - knoflookpoeder - gele olijfolieLasagne met zeevruchten
Frutti di mare lasagne. In dit recept maken we zelf onze lasagnevellen . Heb je daar geen tijd voor, dan kan je zeker kant-en-klare pastavellen gebruiken. Dit recept is super lekker! …
Ingrediënten 4 personen
voor het deeg :, , 300 g bloem ('00), 3 eieren, 1 el olijfolie, 1 snuifje zout, Voor het kneden: extra bloem ('00), , voor de bechamelsaus : , , 50 g boter, 60 g bloem, 750 ml melk, peper, zout, muskaatnoot, 400 g gemalen kaas, , voor de groenten : , , 1 courgette, 200 g paddenstoelen, olijfolie, peper, zout, Voor de tomatensaus, , 1 ui, 1 teen look, olijfolie, 1 kg Romatomaten, oregano, peper, zout, , voor de vis en zeevruchten :, , 3 tenen look, 400 g victoriabaars, 350 g roze garnalen, 400 g verse inktvis, olijfolie, peper, zoutAardappel Skordalia
Skordalia wordt meestal geserveerd met kabeljauw beignets en is zo ongeveer het Griekse equivalent van de Britse Fish & chips.Ik heb het 'aardappel skordalia' genoemd want soms wordt er ook brood in plaats van aardappel gebruikt. De een noemt het een knoflook saus en de ander puree met knoflook en het zit er eigenlijk een beetje tussenin.Het is een gerecht dat iedereen aan tafel moet eten of nie …