Inktvis.
1 hamka's of ander zoutje met gaatjes 2 dropveters- 2 stukjes zure mat van 3x1 cm.
- Knip de dropveters doormidden. Rijg ze door de gaatjes zoals te zien is op de foto. - Knip twee stukjes dropveter van ca. 1,5 cm. Maak een oog: leg een stukje dropveter op een strookje zure mat. Rol het matje op. Steek dit voorzichtig met behulp van een cocktailprikker in een van de gaatjes waar de ogen moeten komen. Doe het zelfde met het andere oog.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-10-2003Nederlands0-10 min.
Gefrituurde inktvis
500 g inktvis, 75 g bloem, 1/2 theelepel bakpoeder, zout, 1 dl water, frituurvet
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-07-2003Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
Inktvis Stoofschotel
Spaanse inktvis
Groene en rode parika, uien, rode peper, tomaten, knoflook, schoongemaakte inktvis of sepia, visbouillon, witte of rode wijn
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-10-1999Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Sashimi van inktvis
Japans Koken - Judith Ferguson
1 inktvis; schoongemaakt, 1 wortel; fijngeraspt, -saus-, 1 deciliter sojasaus, 1 mespuntje wasabi, 4 dilletakjes; als garnering, ,
- Japans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op18-01-2003Japans Voorgerecht20-30 min.
Gevulde Inktvis
Inktvis is goed te krijgen op de markt en kost niet veel. Dit gerecht is lekker makkelijk aangezien je alleen even de inktvis moet vullen en er een frisse Mediterraanse salade bij maakt en je hebt zowaar een feestmaal.
* 12 Kleine tot middelgrote inktvis tubes(vraag de visboer om ze schoon te maken, maar de tentakels erbij te leveren; die gaan in de vulling), * 1 Ei, * 1 Kopje vers gehakte peterselie, * 1 Mespuntje Chillie poeder, * 8 Sneetjes oud witbrood, in stukken gescheurd en zonder korst, * Zout en peper, * Citroensap, * Olijfolie, * Droge witte wijn, *
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-01-2001Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Sashimi van inktvis
1 inktvis; schoongemaakt, 1 wortel; fijngeraspt, -saus-, 1 deciliter sojasaus, 1 mespuntje wasabi, 4 dilletakjes; als garnering,
- Japans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-03-2002Japans Hoofdgerecht0-10 min.
Sashimi van inktvis
1 inktvis; schoongemaakt, 1 wortel; fijngeraspt, -saus-, 1 deciliter sojasaus, 1 mespuntje wasabi, 4 dilletakjes; als garnering,
- Japans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-11-2002Japans Hoofdgerecht0-10 min.
Inktvis Met Scampi'S
12 scampis, 100 gr inktvis, 3 grote tenen knoflook, ? gele paprika, ? groene paprika, 1 ui, 1 citroen, 2 el olijfolie, peper, zout
- Mediterraan Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-03-2000Mediterraan Hoofdgerecht10-20 min.
Pittige inktvis
Dit is eenlekker pittig indonesisch visgerecht lekker met witte rijst
250 gr schoon gemaakte inktvis / 5 sjalotjes / 2 teentjes knolook uitgeperst / 3 rode lomboks / 7 groene rawits / 1 stukje jahe van ca. 5 cm / 1 stengel sereh / 1 bosuitje / 2 el plantaardige olie / 3 daun jeruk / 1 tl trassi / 1 tl ketjap asin / 1 tl zout (kan ook zonder )
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-08-2002Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Gewokte inktvis
Uit de BK Wokarang: Gewokte inktvis (ism Raymond van Beek)
300 gram inktvis, 3 tenen knoflook(fijn gesneden), 2 eetlepels ketjap manis, klontje boter, snufje zout (niet te veel want de ketjap is al zout), peper (naar smaak), 100 ml water (lauw), Benodigdheden: BK Wokarang, houten lepel
- Chinees
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-12-2013Chinees0-10 min.
Salade van inktvis
800 g inktvis, zout, geplette, gedroogde hete pepers, 1 teentje knoflook, enkele takjes peterselie, 4 citroenen, 2 dl olijfolie
- Italiaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-04-2003Italiaans20-30 min.
inktvis met pasta
Chtapodi me makaronaki kofto
1/2 kg inktvis, 250 gr pasta's(bv schelpjes, elleboogjes), 1/2 kg verse tomaten, 1 tas olijfolie, een glas rode wijn, een grote ui, twee tenen knoflook, peper en zout, laurier, oregano
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-09-2003Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Inktvis Salade
Ook lekker als voorafje!!
200 gr. schoongemaakte inktvis, 1/2 liter court bouillon (instant), 1 glas witte wijn, sap van 1/2 citroen, zout, peper, cayennepeper, 1 el gehakte peterselie, enkele blaadjes sla, 2 parten citroen
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-11-2002Voorgerecht0-10 min.
Inktvis met scampi's
Voorgerecht of snack (lunch) Lekker met stokbrood en kruidenboter of knoflookboter
12 scampis;, 100 gr inktvis ;, 3 grote tenen knoflook;, ? gele paprika;, ? groene paprika ;, 1 ui;, 1 citroen ;, 2 el olijfolie;, peper;, zout,
- Internationaal Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-02-2004Internationaal Voorgerecht0-10 min.
Gefrituurde inktvis
Tapas een eetlustopwekkende hapje uit de Spaanse keuken
300 g schoongemaakte inktvis, citroen, peterselie, bakbeslag:, 200 g bloem, 2 dl water,(spuitwater, melk of bier) 1 ei, 1 eetlepel olie,
- Spaans
- 0-10 min.
- Geplaatst op06-09-2001Spaans0-10 min.
Scampi Met Inktvis
12 scampis, 100 gr inktvis, 3 grote tenen knoflook, ? gele paprika, ? groene paprika, 1 ui, 1 citroen, 2 el olijfolie, peper, zout
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-05-2000Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
Pittige Inktvis
Lekker als lunchhapje, of als onderdeel van een buffet
600 gr in ringen gesneden inktvis* 3 el bloem* peper* zout* 6 el olijfolie* 3 gesnipperde teentjes knoflook* 3 el fijngesneden peterselie* 1 tl oregano* enkele takjes tijm* 500 gr ontvelde en in grove stukken gesneden tomaten* 2 groene paprika's* 0,5 citroen.
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-05-1999Internationaal20-30 min.
Aardappeltjes met inktvis
1 kilo krieltjes, 600 gr. schoongemaakte inktvis, 4 el olijfolie, 3 teentjes knoflook, 2 dl. visfond, 2 dl. droge witte wijn, 2-3 draadjes saffraan, snufje peper, zout, 1 dl.cremefraiche, 2 el gehakte peterselie.
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-07-2001Hoofdgerecht20-30 min.
salade met inktvis
Salade uit new york "china grill"
2 x inktvis - gemengde jonge salade (roquet) - gedroogde ajuintjes (carrefour potje) - croutons - mango of gedroogde appelsienpartjes
- Aziatisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op21-11-2002Aziatisch10-20 min.
gevulde inktvis
4 tenen knoflook,1 bosje peterselie,enkele blaadjes munt,300 gr mager kalfsvlees,2 eetl broodkruim,olijfolie,z&p,800 gr schoongemaakte inktvis,2 eetl tomatenpuree,sap van halve citroen
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-01-2002Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Inktvis met macaroni
Gevonden op de website: http://www.argolida.nl/Grieks/Recepten.htm
1 kg. inktvis of soupia ( zeekat/ sepia), 500 gr kleine pasta ditalini, 500 gr. rijpe tomaten, 250 gr. olijfolie, 1 glas rode wijn, 2 fijngehakte uien, zout-peper, 4 glazen warm water
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op16-11-2016Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Inktvis met couscous
600 gr tomaten in stukken gesneden, 600 gr schoongemaakte inktvis, 3 lente-uitjes, 250 gr cherry tomaatjes, 2 teentjes knoflook, 1 takje rozemarijn, peterselie, verse rode peper, droge witte wijn, zout, olijfolie, couscous
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-10-2010Hoofdgerecht60-120 min.
Inktvis Met Groenten
Visgerecht heerlijk
300 g inktvis in deeg, 4 lenteuien, 50 g bleekselderij, 50 g bamboescheuten, 50 g Chinese kool, 50 g sojascheuten, 50 g spek, 1-2 el aardnotenolie, 1 chilipeper, 1/2 tl geraspte gemberwortel, 1/2 tl hoisinsaus, 1/2 el oestersaus, 1/2 l groentebouillon, zout, peper, rijstwijn, maiszetmeel
- Chinees Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-11-2000Chinees Hoofdgerecht10-20 min.
Aardappeltjes met inktvis
1 kilo krieltjes, 600 gram schoongemaakte inktvis, 4 eetlepels olijfolie, 3 teentjes knoflook, 2 dl visfond, 2 dl droge witte wijn, 2-3 draadjes saffraan, snufje peper, snufje zout, 1 dl creme fraiche, 2 eetlepels gehakte peterselie,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-02-2002Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
geroosterde inktvis.
Een apart voorgerecht uit de Thaise keuken.
500 gram inktvis ringen.2 eetlepels olie. 3 uitgeperste teentjes knoflook. 1 eetlepel groene peperkorrels. 2-4 gesnipperde kleine rode pepers. 1 eetlepel vissaus.
- Thais Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-02-2001Thais Voorgerecht10-20 min.
Gebakken Inktvis
Met peper en knoflook
500 gr verse inktvis, zonder tentakels, ontveld, gewassen en drooggedept, in de lengte doormidden, 4 tl zwarte peperkorrels, 6 teentjes knoflook, grofgehakt, 2 tl oestersaus, 2 tl vissaus, 2 tl lichte sojasaus, 1 tl suiker, 60 ml plantaardige olie, 2 bosuitjes, in stukken van 4 cm>
- Thais Bijgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-03-2001Thais Bijgerecht0-10 min.
Gestoofde inktvis
Soort paella
500 gr. inktvis - 3 eetl. olijfolie - 1 fijngesnipperde ui - 2 teentjes look - 2 gepelde tomaten (of uit blik) - peper en zout - mespunt saffraan - cayenne - blaadje laurier en takje tijm - 1 grote kop rijst- paprika reepjes (rood - groen -geel)
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-05-2002Hoofdgerecht30-60 min.
Sate Van Inktvis
12 stokjes
400 gram schoongemaakte inktvis zonder tentakels, 1 limoen, 1/2 dl dikke kokosmelk, 2 etl thaise groene basilicum currypasta (asian home gourmet),
- Thais
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-12-1999Thais20-30 min.
Inktvis Met Saffraan-Aardappeltjes
1 kg pijlinktvis (kleine inktvis), 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 Spaans pepertje, 2 groene selderijtakjes, 2 tomaten, 250 gr champignons, 250 gr spinazie, 1 bosje peterselie, 8 middelgrote aardappelen, 1/2 dopje saffraan, 2 eetlepels olijfolie, boter, 1 eetlepel bloem, 1 takje rozemarijn, 2 dl witte wijn, 1 citroen, peper, zout,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op30-01-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
curry van inktvis
1 kilo schoongemaakte inktvis, 1 el tamarindepasta, 2 uien, 4 teentjes knoflook, stukje gemberwortel van ong 3 cm, 1 el kerrie madras, blikje gep tomaten, 1/2 el bruine suiker, zout, vers gemalen peper, 1 blikje kokosmelk, 2 el olie.
- Indiaas
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-10-2012Indiaas20-30 min.
Curry-rijstschotel met inktvis
Heerlijk, gezond, bewust, met een orientaals tintje en lekker pittig gekruid.
1 rode paprika., 1 gele paprika., 1 groene paprika., 2 (dikke)wortelen., 1 kleine courgette., 1 grote- (of 2 kleine)rode ui., 250g champignons., 2 grote plakken inktvisvlees van de grote witte inktvis (of ongeveer 40 rauwe inktvisringen=calamares)., 2 kookbuiltjes bruine (of witte)rijst., 1/2l magere melk., klontje boter., 1 volle EL meel., sojasaus., peper., zout., nootmuskaat., currypoeder., cayennepeper.,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-11-2001Hoofdgerecht30-60 min.
Inktvis salade
Een frisse en pittige salade
-2 blikjes inktvis (elk 125 g, en klein gesneden), -1 ui (fijngesneden), -3 tomaten (ontveld, ontpit en in stukjes), -1 kleine groene paprika (in reepjes), -2 (zoet)zure augurkjes (in smalle reepjes), -5 gevulde olijven (in ringetjes), -1 blikje sardines in olijfolie (zonder graat en in kleine stukjes gesneden), VERDER:, -2 eetlepels citroensap, -zout, peper, paprikapoeder, -2 dooiers van hardgekookte eieren (fijn gesneden), -4 eetlepels olijfolie
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-03-200310-20 min.
Risotto met inktvis
2 grote tomaten, 1 theelepel rozemarijn, 1 theelepel basilicum, 1 laurier blad, 2 teentjes knoflook, 1 el tomatenpuree, 1 el olijfolie, 1 ui, 100 gr risotto rijst, 2 el witte wijn, 400 ml visbouillon, 1 blikje inktvis, 8 zwarte olijven gehalveerd, parmezaanse kaas., ,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-07-2001Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Gefrituurde Inktvis
Bijna net zo lekker als in griekenland of turkije aan het strand
500 gr pijlinktvisjes schoongemaakt en in ringen gesneden. 50 gr bloem, 1 ei, zout, frituurolie, citroenen in schijfjes of partjes.
- Grieks
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-09-1999Grieks0-10 min.
Inktvis, gekookte
Griekse basis recepten, Oktapodi.
1e manier (krasata, krasi=wijn), inktvis, laurier, zout, droge rode wijn en water., 2e manier (xidhato, xidi=azijn), inktvis, oregano, half kopje olijfolie en half kopje azijn.
- Grieks Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-11-2001Grieks Bijgerecht60-120 min.
Carpaccio van inktvis
1 inktvis, olijfolie, citroensap, 1 rode ui, rode bessen / peper van de molen,
- Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-01-2011Voorgerecht20-30 min.
tajine inktvis
Inktvis klaargemaakt in de tajine.
1 kg kleine inktvisjes (schoongemaakt houdt u iets minder dan 500 gr over), 2 uien, 1 rode paprika, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje koriander, 1 kg ontvelde tomaten in stukjes, 2 teentjes knoflook, olijfolie, zout, peper,
- Marokkaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-2005Marokkaans Hoofdgerecht30-60 min.
Salade van inktvis
Voor 4 personen; Tijdsduur: 40 minuten
800 g inktvis, zout, geplette, gedroogde hete pepers, 1 teentje knoflook, enkele takjes peterselie, 4 citroenen, 2 dl olijfolie
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-09-2003Internationaal30-60 min.
inktvis basilico
Gegrilde gevulde inktvis
Champignons 250 gr, broodkruimels, ui, knoflook, pesto, eieren 2, zout, peper, (olijf)olie
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-05-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Gebakken inktvis
Inktvis, Boter, Chiliflakes, Venkelzaad, Citroensap
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-06-201110-20 min.
Oosterse inktvis
Pittig heet voorgerecht uit de wok
-12 schoongemaakte inktvissen, -sap 1 citroen, -1 Spaans rood pepertje (ontzaad en fijn gesnipperd), -1/2 th lepel vijfkruidenpoeder, -3 tenen knoflook (uit de knijper), -2 th lepels sesamolie, -4 el arachideolie, -1 rode paprika (ontzaad en in stukjes gesneden), -4 lente uitjes (in ringetjes gesneden), -4 el sojasaus
- Aziatisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-06-2005Aziatisch Voorgerecht20-30 min.
-
Vis, inktvis
van Knorrie2 , 2 recepten, 0 volgers
-
Inktvis
van Yune2 , 1 recepten, 0 volgers
-
Inktvis
van ingeborgvaneijk619 , 1 recepten, 0 volgers
-
Inktvis
van Aura_06 , 1 recepten, 0 volgers