1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische
  4. Indonesische recepten
Indonesische recepten Meer Indonesische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Dit gerecht is om je vingers bij op te eten. De pindasaus maak je zelf en is licht-pittig. Dat maakt dit gerecht, geïnspireerd op de Indonesische keuken, een topper! Het is een super makkelijk recept. Ik heb er zelf nog enkele ingrediënten aan toegevoegd om een beetje een extra Indonesische touch te geven, maar als je het simpel wilt houden kun je ze natuurlijk ook weglaten. TIP: Lekker voor erbij is deze Thaise-komkommersalade-fris-en-pittig …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Het regenachtige weer tijdens de Pinksterdagen zorgde ervoor dat ik trek kreeg in een lekkere pittige soep. Tijdens het koken kwam ik op het idee om er die rijpe banaan erin te doen. Dat maakte de soep extra lekker. De ingrediëntenlijst is groot, maar de soep is snel gemaakt. Als je de soep als maaltijdsoep wilt eten zou je er wat meer aardappel in kunnen doen, zodat de soep wat dikker wordt. Wij hebben de soep bij de lunch gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een zeer smakelijk vegetarisch gerecht wat zeker niet mag ontbreken bij een rijsttafel. Dit was ook een van de gerechten die ik op de Balinese kookles heb leren maken. Er zitten weinig tot geen moeilijke ingrediënten in en gelukkig hebben we in Nederland overal toko's waar  we makkelijk Indonesische ingrediënten kunnen kopen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Je kan dit gezonde sapje 1 week bewaren in de koelkast . Het heeft een pittige en zoete smaak. Daarom leent het zich prima om te drinken, maar ook voor het op smaak brengen van wokgerechten of Indonesische gerechten …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Bami zijn de typische Indonesische gebakken noedels. Heerlijk met lekker veel wokgroentjes erbij, krokante pindanootjes en een niet te versmaden zelfgemaakte satésaus. Een supersnelle Oosterse klassieker die iedereen eens zelf thuis moet klaargemaakt hebben... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een dergelijk vegetarisch gerecht stond al een poosje op mijn :  " still to make "  lijstje.  Er zijn veel van dit soort gerechten op het world wide web te vinden. Allemaal nét weer iets anders . Dit gerecht sprak mij het meeste aan , mede vooral ook, omdat ik alle ingrediënten in huis had met uitzondering van bladpeterselie, maar het "gekrulde zusje " is bijna nét zo lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Beetje zoet, beetje pittig, hartig, smeuïg, lekker vers. Je hapt ze heerlijk weg, na deze saucijzenbroodjes wil je niet anders meer.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heerlijke wrap met kip …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit recept kreeg ik ooit eens van de indonesische buurvrouw van mijn schoonzus. Veel lekkerder dan al die potjes uit de supermarkt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Het oorspronkelijke recept kwam ik tegen in een hele oude Tip Culinair. Het sprak mij aan en heb het wat aangepast. Mijn man en ik vonden het allebei verrukkelijk. We gaan dit vaker eten. Een AANRADER! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch
Populaire Indonesische kookboeken:
Top