1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische
  4. Indonesische recepten
Indonesische recepten Meer Indonesische recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een heerlijke atjar, die je gerust een dag van tevoren kunt maken. Hoe langer de smaken intrekken, hoe lekker hij wordt …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Dit recept heb ik van een goede vriendin gekregen. Zij is half Indonesisch en ik eet dit altijd bij hun op verjaardagen. Sponscake oftewel Pandan cake is een Indonesische cake. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Een pittig gerecht, maar niet te pittig. Sambal badjak is de mildste Indonesische sambal. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

lekkere boontjes om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Dat flespompoen en zoete aardappel een hele goede combinatie is merkte ik al eerder in mijn Thaise-pompoensoep-met-zoete-aardappel Echter na mijn vakantie in Indonesië ben ik wat meer op de Indonesische toer gegaan, en heb ik deze soep met wat meer typische Indische kruiden gemaakt. Daardoor heeft deze soep, hoe kan het ook anders,  een Indisch karakter gekregen. Heerlijk want als ik de kruiden ruik doet me dat weer terugdenken aan dat mooie Indonesië Wist je dat pompoen een natuurlijke ontstekingsremmer is? Een reden temeer dus om zulke gezonde pompoen eens wat vaker op het menu te zetten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit recept is losjes gebaseerd op een oud recept van mijn oma. Zij maakte heerlijke Nasi Goreng op Indonesische wijze. Ik heb geprobeerd om de authentieke smaak te behouden, maar heb tegelijkertijd geprobeerd om er een mager, maar eiwitrijk gerecht van te maken. Dit gerecht past daarom prima in een dieet met minder koolhydraten en meer eiwit. Qua smaak is er weinig verschil met de gewone nasi goreng. Het hele gezin smult hier van mee. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Simpel, maar zeer smaakvol, rijstgerecht voor bij een Indonesisch hoofdgerecht  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg. Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heerlijke wrap met kip …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dit recept kreeg ik ooit eens van de indonesische buurvrouw van mijn schoonzus. Veel lekkerder dan al die potjes uit de supermarkt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Eieren, knapperige groenten en pittige pindasaus zijn de ingredienten van dit bekende -vegetarische- Indonesische gerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Deze 94 jarige Indonesische vrouw gebruikt het recept nog altijd van haar moeder. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Het oorspronkelijke recept kwam ik tegen in een hele oude Tip Culinair. Het sprak mij aan en heb het wat aangepast. Mijn man en ik vonden het allebei verrukkelijk. We gaan dit vaker eten. Een AANRADER! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch
Populaire Indonesische kookboeken:
Top