1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesisch Slowcooker

Indonesisch slowcooker recepten (42)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Daging Rendang (slowcooker)

Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.

INGREDIENTEN

Ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken 1 flinke ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijn 1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt 1/2 thl laos 1/2 thl ketoembar 1 thl sambal oelek 2 el citroensap of een stengel citroengras 2 eetl bruine suiker ong 2 dl warm water 1 rode peper 1 blikje kokosmelk zout olie

Voorbereiding

Bak het vlees aan in de olie. Maal de gember met de knoflooktenen en de sambal met een eetlepel warm water in een hakmolen tot een dikke pasta en roer die door het bruine vlees.

Bereidingswijze

Doe de gesneden ui in de pot. Doe het vlees in de pot. Leg de peper hier in zijn geheel op. Meng 2 el citroensap(of citroengras) met het (warme)water, het blik kokosmelk, de kruiden en de bruine suiker. Doe dit in de pot. Laat ong 8 uur op low stoven.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2006
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indonesisch smoorvlees

Een lekker en gemakkelijk recept. Heb je haast dan neem je kip of varkenspoulet, jong en oud vinden het lekker.

INGREDIENTEN

600 gram rundvlees, 2 tenen knoflook uit de pers, 2 gesnipperde uien, 2 a 3 eetlepels bruine suiker, stukje klein gehakte verse gemberwortel, 1 dl ketjap, 3 a 4 dl runderbouillon, nootmuskaat, 40 gr. roomboter (om het vlees in te braden),

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-08-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvleesstoofpot Belantjang van Indonesisch Timor ook slowcooker

Dit recept is afkomstig uit het Groot Indonesisch Kookboek van Bep Vuyk. Ik heb het recept iets aangepast. Ik heb dit kookboek al heel wat jaren in mijn bezit, maar heb er nog niet zoveel recepten uit gemaakt. Ik ben zo langzamerhand weer begonnen recepten uit mijn kookboeken te halen en minder van internet. Dit was niet zo'n ingewikkeld recept en weinig ingrediënten. We vonden het verrukkelijk.

INGREDIENTEN

800 gram rundvlees bijv. riblappen, in stukken gesneden, 3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie, plm. 1/4 liter water of iets meer, 3 middelgrote uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 theelepel sambal badjak, 2 theelepels donkerbruine basterdsuiker, 3 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap), zout. peper

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2020
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pindakip uit de slowcooker, super lekker!

Deze pindakip uit de Slowcooker lijkt stiekem wel een beetje op de pulled chicken saté, maar dan toch net anders! Ineens kreeg ik een ingeving op de zondagmiddag, binnen 10 minuten lagen alle ingrediënten in de slowcooker. 3,5 uur later hadden we heerlijke pindakip!We aten er witte rijst bij en zure komkommer, afgemaakt met wat gebakken uitjes! Heerlijk was het volgens alle familieleden aan tafel. Bij het bedenken van een originele naam voor dit gerecht kwamen we alleen niet verder dan pindakip uit de slowcooker.. (Ashley Willems)

INGREDIENTEN

+/- 1250 gram kipfilet of kippendijen, 2 gesneden uien (of 1 grote), 3 gesneden lente uitjes, 6 eetlepels pindakaas (ik gebruik altijd die van de lidl, zonder toegevoegde suikers), 4 eetlepels zoete chili saus, ik gebruik pittige chilisaus, 100 ml kookroom of kokosmelk, 3 eetlepels ketjap (manis), ik gebruik sojasaus, is minder zoet, 1 eetlepel sesamolie, 3 tenen knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 1 a 2 theelepels zout, 1 theelepel zwarte peper, 2 theelepels sambal oelek, Optioneel: fijn gehakte nootjes voor de garnering.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

kip saté uit de slowcooker

Normaal maak ik dit recept in de hapjespan maar wilde graag proberen hoe het met de slowcooker lukt.

INGREDIENTEN

1 thl sambal oelek, 2 teentjes knoflook, 60 gr pindakaas met stukjes(100% pinda zonder toevoegingen..bijv van AH), 150gr kokosmelk(Arroy-D), 2 eetl limoensap, 1eetl ketjap manis, 2 cm verse gember, 400gr kipfilet, scheutje water/bouillon

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-12-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kip Ketjap uit de Slowcooker

Heerlijk om 's morgens de slowcooker aan te zetten en 's avonds te kunnen eten. Zeker bij warm weer als je geen zin hebt om te koken. Beetje rijst er bij en smullen maar.

INGREDIENTEN

500 gr kipdijfilet, 1,5 - 2 tl sambal manis, 8 el ketjap manis, 2 el vers geraspte gember, 1,5 tl ketoembar, 1,5 tl Chinees 5 kruidenpoeder, Scheut sesamolie, 5 á 6 tenen knoflook, geraspt, 1 rode ui, Zak Japanse wokgroenten (400 gr)

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-07-2019
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indonesische rendang met rundvlees lekker en simpel ook uit slowcooker

Ik was al enige tijd op zoek naar een wat eenvoudierg recept van rendang. De meeste recepten die ik tegenkwam bevatten zoveel ingrediënten dat ik daarvan terugschrok. Tot ik op de internetsite van "Lekker en simpel" dit recept tegenkwam. Natuurlijk heb ik er toch weer wat aan veranderd, maar niet veel. Wat ik er zelf aan heb toegevoegd vermeld ik in de ingrediënten. Het is - volgens "Lekker en simpel" geen authentieke rendang, maar het heeft ons uitstekend gesmaakt. Ook een super recept voor je slowcooker of crockpot (lees de beschrijving in het recept).

INGREDIENTEN

Plm 1 kilogram rundvlees (riblappen of sukadelappen), 3 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 3 midddelgrote uien (gepeld en niet al te fijn gesnipperd), 3 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd), circa 2 cm verse gember (gechild en geraspt), 2 tl gemalen kurkuma (geelwortel) of iets meer naar smaak, 1 tl gemalen komijn (djinten) of iets meer naar smaak, 2 tl gemalen koriander of iets meer naar smaak, 1 rode Spaanse peper (schoongemaakt, pitjes en zaadlijsten verwijders en in stukjes gesneden) of meer naar smaak, zout, peper, 2 blaadjes laurier (ik had verse laurier), 200 ml kokosmelk (in het recept werd 400 ml vermeld, dat vond ik teveel), 1 stengel citroengras (sereh), Dit heb ik zelf nog toegevoegd:, 1 eetlepel witte azijn, 1/2 eetl tamarindepasta, 1 flinke eetlepel donkerbruine basterdsuiker

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Soto ajam uit de slowcooker

Soto Ajam met gebakken uien, rijst, spitskool en ei. Makkelijk in de slowcooker!

INGREDIENTEN

Bouillon:, 1 kip in stukken, 3 schijfjes laos, 1 schijfje kurkuma, 2 tenen knoflook, fijn gehakt, 2 sereh stengels, gekneusd, 4 djeroek poeroet, 4 daun salam, 3 koriander wortels, 1 rawit, paar schijfjes wortel, , Soto:, 3 geroosterde kemirie noten, 2 tenen knoflook, fijn gehakt, 2 uien gesnipperd, 3cm geraspte gember, 1/2 theelepel kurkuma, 1 theelepel trassie, 1 theelepel asem, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel djinten, , Garnering:, Gekookte rijst of rijstnoedels, kip, hardgekookte eieren, gebakken uitjes, bosuitjes, geblancheerde groenten (bv tauge, witte kool, Chinese kool, boontjes, bosuitjes), schaaltje ketjap en sambal.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Rundvleescurry Madras uit de slowcooker

Ooit uit een kerstpakket een boekje gehad: De smaak van India. Het recept gemaakt in de Slowcooker dus aangepast qua vocht. ook de dubbele hoeveelheid genoemen voor 4 personen, ik heb nog maar een klein beetje over

INGREDIENTEN

1 kg runderlappen, in dobbelstenen, 800 ml kokosmelk, 4 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 1 bakje rode currypasta, 75 gram ongezouten pinda's, 4 el donkerbruine basterdsuiker, + 2 el erdoor de 5 minuten, 4 el limoensap, 6 el vissaus, 6 takjes koriander, fijn gehakt / geknipt, 1 zakje kokos crème, ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-02-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Pittige kippenbouten in heerlijke saus/ slowcooker/oven/gas

Ik kreeg dit recept van een vriendin, het is een makkelijk te maken recept maar ik heb het wel aangepast aan eigen smaak en tevens aangepast voor de slowcooker. Mocht je geen slowcooker hebben dan kan dit gerecht ook in de oven of op het gas. Hier even een overzicht van de tijden (ongeveer) In oven: zet de oven op 200 °C voor ± 40 - 45 min. In braadpan (deksel op de pan) ook ongeveer 40-45 min. In slowcooker ± 2- 3 uur (hangt van je slowcooker af). Op 03.03.2012 weer eens gemaakt maar nu voor 4 personen. De ingrediënten die ik voor 4 personen heb gebruikt zet ik er vetgedrukt achter.Ik heb nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst. Ps Mijn vorige slowcooker mocht ik niet voorverwarmen, mijn huidige slowcooker moet ik voorverwarmen. Slowcookers (net als ovens) variëren in bereidingstijd. Ik vermeld hier de tijden die voor mijn slowcooker gelden.

INGREDIENTEN

2 kippenbouten - 4, 1 grote ui (grof gesneden) - 2 , 4 tenen knoflook (klein gesneden) - 8, Stukje verse gember (± 5 cm - geschild en geraspt) - 5 (opgehoopte) theelepels geraspte gember., 1 citroen (schoongeboend, schil geraspt en daarna het sap uitgeperst) - grote citroen, 1 bakje Boemboe voor Ajam Paniki -2, ( o.a. van Conimex of koop bij Toko.), 4 el Gembersiroop - 8, (bvb Royal Mail- Australische Gembersiroop- te koop bij supermarkt.), Ongeveer 300 ml kippenbouillon. (van bouillonblok of zelf gemaakt)- 400 ml, Scheutje (Olijf)olie idem, Wat bloem of allesbinder om eventueel het vocht te binden. 1 eetlepel allesbinder

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-10-2009
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
Nieuwste indonesisch slowcooker recepten

Daging malakka, in braadpan, slowcooker of instant pot.

Lekker met pandanrijst, komkommer en geroerbakte spitskool met wortelreepjes.

INGREDIENTEN

, 750 gram rundvlees, in blokjes, 5 sjalotten, in ringetjes, 3 tomaten, in dunne partjes, 4 cm laos, gehalveerd, 2 teentjes knoflook, 2 rode lomboks of sambal naar smaak, 2 tl ketoembar, 1 tl djinten, 1 el gula djawa, 1/2 kopje ketjap manis, 1/2 kopje water, 75 gram gemalen pinda's, Zout, gula djawa en sambal naar smaak, Olie

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-03-2018
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Daging Malbi, gestoofd rundvlees uit de slowcooker

Een heerlijke rundvleesstoof.

INGREDIENTEN

, - 500 gr. magere runderlappen, - 4 sjalotten, - 4 lomboks, - 2 tenen knoflook, - 1 theelepel djahe, - 1 theelepel asem, - 1 theelepel gula djawa, - 1 theelepel ketumbar, - halve theelepel nootmuskaat, - 4 kruidnagels, - peper, - zout, - 3 eetlepels ketjap manis, - 3 dl. heet water, - olie

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Indonesische rundvlees hachee uit de wok !!

Runderstoofvlees blijft lekker, maar deze is wel verschrikkelijk lekker ! Ik had hem stiekem al eens gemaakt want wilde hem eerst zèlf proeven en door ontwikkelen tot wat lekkers. Daar het qua smaak een enorm succes was deel ik hem nu met een ieder. De schaal was dus gewoon leeg, op, zo lekker. Dit is een uitstekend bijgerecht bij een rijsttafel, nasi, bami, witte rijst, mihoen, zoetzure of pittige groente en ook lekker bij een gekookt krieltje met een tintje of neem zelf wat je lekker lijkt. Dit gaat ook uitstekend in de slowcooker voor de mensen die deze hebben. Probeer maar, ik hoor het wel hoe het was.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen sucade of runderlappen, 4 teentjes knoflook (geperst), 3 uien (gesnipperd), 1 klein rood pepertje (fijn zonder zaad), ½ el citroensap, 100-150 ml warme kippenbouillon, 2 t djinten, 1 t laos, 1 ½ t djahé, 1 t piment, 1 t kurkuma, 2 el ketjap, 1 el sherry, 1 el zoete soja, ½ el hoisin, 1 t sereh, 1 t ketoembar (of verse koriander), Klein snufje zeezout, 3 el (wok)olie

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Smoor Djawa Javaanse gestoofde runderlappen ook voor de slowcooker

Vorige week was ik weer eens op de Indonesische toer. We kregen veel eters en die lekkere Indonesische stoofpotjes kun je goed voorbereiden. Wat recepten van Deonart gebruikt, maar ook nog wat gesurfd op internet waar ik deze heerlijke stoofschotel vandaan haalde. Een lekker stoofpotje voor mensen die niet van "heet" houden. En een heerlijk recept ook voor je slowcooker.

INGREDIENTEN

500 gr. sucadelappen, 4 uien middelgroot, gepeld en grof gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, stukje djahe (gemberwortel), geschild in kleine stukjes, 2 eetlepels ketjap manis, sap van een halve citroen, mespunt kruidnagelpoeder (in het recept worden 2 kruidnagels genoemd, ik vind poeder gemakkelijker), peper, zout (niet teveel want de ketjap is ook zout), 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat, 60 gr. roomboter, 1 vleesbouillontablet, 2 dl. water, 1 afgestreken eetlepel donerbruine basterdsuiker

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Semoerkip van Danny Jansen van 24kitchen ook voor de slowcooker

Heerlijk kipstoofpotje met kipendijtjes. Kan ook goed in de slowcooker. De kipdijfilet gaat dan 1 uur op high en plm. 3 tot 4 uur op low (afhankelijk van de grootte van de kipstukjes). Het recept van dit lekkere stoofpotje vond ik op Pinterest.

INGREDIENTEN

200 ml ketjap manis (zoete ketjap), Mespunt nootmuskaat, Versgemalen peper naar smaak, 10 kippendijen (kipdijfilets), 3 grote uien, gepeld in niet al te kleine stukjes, 6 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd (in het originele recept 10 stuks !), 80 gram (room)boter (in het originele recept 100 gram, vond ik iets teveel, 2 tomaten, in hele kleine blokjes gesneden, 1 theelepel kruidnagelpoeder (in het originele recept 3 kruidnagels), 2 kippenbouillontabletten,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2018
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Echte Indonesische Rendang rundvlees van Ciska ook uit de slowcooker

Het recept van deze overheerlijke rendang stond in een Allerhande van 2013. Ciska leerde van haar moeder in Indonesië deze rendang maken. Het originele recept werd in een stoofpan zonder deksel gemaakt. Ik heb het recept in mijn Slowcooker gemaakt. Volgens mijn gasten met heel veel succes. Bij de ingrediënten zie je steeds het originele ingrediënt staan met daarachter tussen haakjes het ingrediënt dat ik zelf heb gebruikt.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen in blokjes van 2x2 cm. (ik het sukadelappen gebruikt), 2 rode Spaanse pepers, pitjes en zaadlijsten verwijdert, in kleine stukjes, 4 sjalotten, gepeld en gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 3 cm verse gember, geschild in stukjes gesneden, 2 eetlepels pindakaas (met stukjes noot), 1 eetlepel kurkuma (geelwortel), Peper, zout, 2 eetlepels arachideolie (of zonnebloemolie), 2 stengels sereh (citroengras) (gehalveerd in de lengte), 1 limoen, schoongeboend, 1 runderbouillontablet, 1 blok kokos (santen, 200 gram) (ik heb 200 ml kokosmelk gebruikt)

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ajam ketjap van kippendijfilet of drumsticks ook voor de slowcooker

Deze kippendijfilet heb ik gemaakt op dezelfde manier als mijn recept "mijn meest favoriete babi ketjap". Dat is zo'n lekker recept dus nu geprobeerd met kippendijtjes. Klein beetje aangepast, maar ook hierover waren we het eens: erg lekker ! Gebruik je een slowcooker? Zet de slowcooker plm. 5 1/2 - 6 uur op de lage stand.. De kipdijfilet is dan lekker gaar.

INGREDIENTEN

8 kippendijfilets of drumsticks, peper, zout, 2 theelepels djahé (gemberpoeder), 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels fijn gesneden geconfijte gember met vocht, 2 eetlepels (witte) azijn, 6 eetlepels ketjap manis

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Luie babi ketjap van schouderkarbonade ook voor de slowcooker

Ik kwam dit recept tegen op de site van Onno Kleijn, culinair journalist. Eigenlijk maak ik altijd mijn meest favoriete babi ketjap (zie tips), maar ik wilde toch eens een keer deze "luie" babi ketjap proberen en ook die vonden we lekker. Het recept is ietwat aangepast aan eigen smaak.

INGREDIENTEN

Plm. 500 gram schouderkarbonade, 3 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 grote ui, gepeld en gesnipperd, plm. 5 cm verse gember, geschild en fijngehakt of geperst in de knoflookknijper, 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie, 8 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap), 1 rode peper, met zaad en al gehakt, of wat meer (ik nam een rode peper zonder zaad en zaadlijsten), sap van 1 citroen (Onno gebruikt limoensap)

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2019
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn lekkerste Javaanse pittige rundvleesstoofpotje

Dit heerlijke pittige rundvlees smelt op je tong en er blijft een verrkkelijke smaak achter van de lekkere pittige romige kokossaus. De kruiden heb ik zelf bedacht en na het proeven nog een en ander toegevoegd. Of het werkelijk Javaans is weet ik niet. Ik heb veel Javaanse stoofpotten bekeken en elk gerecht was weer anders.Wij vinden dit zalig !!!! Ook een heerlijk gerecht voor je slowcooker. (Braad het vlees met de uien en de knoflook even aan. Voeg de kruiden en de kokosmelk toe en zet het vlees plm. 5 - 6 uur op low. :in één woord verrukkelijk) Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook lekker bij bijvoorbeeld stammpot boerenkool of hutspot. Weer eens iets anders dan een rookworst.

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees (liefst sukadelappen), 2 eetlepels zonnebloemolie, Zout, 2 grote uien, gepeld en gesnipperd, 2 flinke tenen knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 flinke rode peper, schoongemaakt pitjes en zaadlijsten verwijderd, of, 2 theelepels sambal oelek (meer of minder naar smaak), ½ eetl kerrie madras, 2 theelepels koenjit (geelwortel), 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel djinten (komijn), 1 Laurierblaadje, 2 kemirienoten geraspt, Stukje verse gemberwortel van plm. 3 cm., gepeld en geraspt, Plm. 300 ml kokosmelk, 1 afgestreken eetlepel (bruine) suiker, ½ eetlepels citroensap

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-11-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stoofpot met ketjap en verse gember

Een stoofgerecht uit een crockpot is zo lekker en gezond, ik raad het iedereen aan.

INGREDIENTEN

500 gram varkensvlees3 el arachide olie1 snufje zout1 el peterselie, fijngehakt2 tenen knoflook, gesnipperd2 uien gesnipperd2 el ketjap manis25 gram verse gember1 el tomatenpuree1 snufje peper.,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indisch stoofvlees.

Heerlijk draadjesvlees met een Indische smaak.

INGREDIENTEN

1 kilo magere runderlappen, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel sereh, 1 theelepel djahe, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djintan, 3 flinke uien, 4 tenen knoflook, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 flinke eetlepel sambal brandal, 50 gram boter, zout, peper, ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Smoor Djawa

Een pittig draadjesvlees.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 spaanse peper, 500 gram riblappen, 50 gram boter, 1 teen knoflook, 1 tl laos, 1 tl trassi, 1 mp peper, 1 mp nootmuskaat, 1 el azijn, 5 el ketjap manis, 1 tomaat en wat zeezout naar smaak.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pulled Pork Indo style

Pulled pork om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

Indo pulled pork, Ik ben sinds enige tijd lid van €The Slowcookers' Facebookgroep, een groep waar héél veel inspiratie wordt gedeeld voor gerechten uit de slowcooker. Nu moet ik bekennen dat ik geen flauw idee had dat de slowcooker community al zo groot was in Nederland. In ieder geval was er een recept dat continu omhoog kwam in die groep en dat is de Indo Pulled Pork van Simone. Simone is net als ik dol op pulled pork en het idee voor deze Indonesische variant bedacht ze naar aanleiding van een lekker gerecht bij haar favoriete toko. Ik vond het wel een beetje spannend om af te stappen van mijn vaste pulled pork recept en sinds ik pulled pork van de BBQ heb gegeten wil ik eigenlijk niets anders meer, maar toch besloot ik het recept een keer na te maken. Want als je er zóveel over leest moet het haast wel lekker zijn. En dat was het gelukkig ook (al blijf ik toch meer fan van de barbecue-variant)! In haar recept gebruikt Simone ketoembar, gemalen koriander, maar het zal je niet verbazen dat ik dit heb weggelaten. Het recept is hier en daar een klein beetje aangepast maar het origineel kun je uiteraard nog vinden op Simone haar site., Wat heb je nodig? (3 €" 4 personen), o 750 gram €" 1 kilo procureur, o 3 teentjes knoflook, o 2 cm verse gember, o 2 uien, o 1 rode peper, o scheutje azijn, o 150 milliliter ketjap manis, o 150 milliliter water, o 1 theelepel sambal oelek, o 2 kruidnagels, o 1 hele steranijs, o 1 theelepel Chinees 5 kruidenpoeder, o 1 theelepel rietsuiker, o 1 blokje groentebouillon, o peper en zout, 1. Hak de ui, knoflook, rode peper en gember fijn., 2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hier de uien, knoflook, rode peper, gember, 5 kruidenpoeder, sambal en suiker in aan., 3. Voeg het vlees toe, kruid deze met peper en zout en bak het vlees rondom bruin., 4. Leg vervolgens het vlees samen met het ui-mengsel in de slowcooker., 5. Voeg een scheutje azijn, de ketjap en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en leg de kruidnagels en steranijs bovenop het vlees., 6. Doe de deksel op de slowcooker en laat het vlees 8 uur op stand Low garen., 7. Pluk het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar en leg het nog heel even terug in de slowcooker zodat het alle smaken extra kan opnemen.,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-2018
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dendeng Blado

Rundvleesgerecht met smaakvolle kruidencombinatie, voor in de slow-cooker.

INGREDIENTEN

500 gr. rundvlees10 verse kleine pepertjes (rawits)10 el. olie, plantaardige5 stuks lomboks, rode7 stuks sjalotten2 teentjes knoflook2 stukjes laos, ca. 3 cm1 stuk tomaat2 laurier bladeren.(daun salam)1 tl. suikerZout1 el. limoensap, , , ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indonesische varkensfricandeau

Lekker pittig gekruide Indonesische varkensfricandeau.

INGREDIENTEN

600 g Varkensfricandeau, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 3 cm gemberwortel (verse), ½ rode peper, 1 stengel sereh, 3 eetlepels olie (om te wokken), 1 eetlepel kerriepoeder (pittige), 1 eetlepel basterdsuiker (donkere), 2 dl kokosmelk, 1 dl bouillon (tuinkruiden), 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), snufje zout, snufje peper, , ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ajam smoor djawa (stoofschotel met kip)

Sinds ik een slowcooker heb geniet ik nog meer van de heerlijke smaak van de Indonesische keuken.

INGREDIENTEN

* 500 gram kipfilets, * 2 sjalotjes, * 1 teen knoflook, * 2 eetlepels olie, * 1 theelepel sambal oelek, * 0,75 theelepel nootmuskaat, * 0,25 theelepel piment, * 1 theelepel kaneel, * 0,5 theelepel kruidnagelpoeder, * 1 eetlepel citroensap, * 1 theelepel asem, * 3 eetlepel ketjap manis, * 1 theelepel zout, * 1 theelepel peper, * 1 theelepel bouillonpoeder, * 1 laurierblaadje, * 0,5 eetlepel azijn

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-10-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indische fricandeau

Een mager en lekker oosters vleesrecept uit de braadpan of slow-cooker met maar ca. 300 kcal per persoon.

INGREDIENTEN

750 g Varkensfricandeau, 1 eetlepel olie (arachide), 1½ eetlepel citroensap, 1 eetlepel satékruiden, 50 g boter, 1 teentje knoflook, 1 theelepel gember (verse, fijngeraspt), 2 1/2 dl bouillon, ½ dl ketjap manis, 1 theelepel bruine basterdsuiker, , ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-07-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indo pulled chicken

Je kunt dit gerecht ook maken in een gewone stoofpan, de bereidingswijze is eigenlijk bijna hetzelfde. Laat de pan op een zacht vuurtje staan voor minimaal 1 uur tot de kip uit elkaar valt, of tot je het kan pullen met 2 vorken.  

INGREDIENTEN

-700 tot 800 gram kip (kippendijen of kibkarbonades), -2 uien, -2 tenen knoflook, -6 kruidnagels, -1 kaneelstoke of een mespunt kaneel, -vers geraspte nootmuskaat of een mespunt gemalen nootmuskaat, -mespunt koek of speculaaskruiden, -sambal oelek naar smaak, -een klein snufje (palm of kokosbloesem) suiker, rietsuiker kan ook, -4 laurierbladen, -75 ml ketjap manis, -75 ml water, -1 eetlepel groentebouillon poeder, -scheutje olie om in te bakken, -optioneel: 1 steranijs

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-10-2019
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Daging setan (duivels rundvlees)

.

INGREDIENTEN

500 tot 700 gram rundvlees (sucadelappen of runderriblappen), 2 sjalotjes, sambal oelek naar smaak (één eetlepel voor héél pittig en twee voor een loopneus), 1 eetlepel fijne mosterd, 2 eetlepels ketjap, 4 teentjes knoflook, 1 eetlepel hele mosterdzaadjes (verkrijgbaar in de supermarkt), verse rode peper naar smaak, 2 eetlepels (appelcider) azijn, vers gemalen zwarte peper, 1-2 limoenen, scheutje olie om in te bakken

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Daging rendang

INGREDIENTEN

750g sucadevlees (runderstoofvlees), 4 el olie (bijv. arachide- of zonnebloemolie), 3 uien, fijn gesneden, 3 à 4 (evt. méér!) tenen knof, 1 el ketoembar (korianderzaad), 2 tl djinten (komijn), 4 - 5 kemirie-noten, geraspt of fijngehakt, ½ tl trassi (of 2 tl nam pla, lichte Thai fish sauce), 1 el sambal, 4 cengkeh (kruidnagels) heel, 3 el ketjap manis, 2 el gula jawa (palmstroop, of palmsuiker, evt. bruine suiker), 2 cm stukje laos (galangawortel), 2 cm stukje djahé (gemberwortel), 6 - 8 verse djeroek poeroet-blaadjes (limoenblaadjes), 2 - 3 stengels sereh (citroengras), 500ml santen (dikke kokosmelk), 1 tl zout (bij voorkeur grof zeezout), + evt. lombokjes naar smaak

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-03-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indische stooflapjes

Ik kwam dit recept tegen bij de kookgroep 'Slowcooker recepten' op Facebook. Een echte aanrader. lekker met zilvervlierijst spelt & quinoa van Lassie en sajoer-boontjes. recept is voor de slowcooker en voor de braadpan.

INGREDIENTEN

500 gr sucadelappen, 1 ui in stukjes, 2 el Sambal badjak, versgemalen zout en peper, 3 teentjes knoflook, 1 el gemalen mosterdzaad, scheutje neutrale olie bijv. rijstolie of zonnebloemolie, 100/150 ml water, 2 el ketjap manis, 1 el azijn

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2019
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sambal kip (ajam rica rica)

..

INGREDIENTEN

500 gram kip (kippendij of filet), 3 rode pepers (of sambal oelek naar smaak), 1 ui, 5 cm verse gember, sap en rasp van 1 limoen, stukje trassi ter grootte van een 2 euro munt, 1 theelepel asempasta (te vervangen door een flinke scheut citroensap) 3 teentjes knoflook, 3 eetlepels tomatenpassata, 2 serehstengels (citroengras), 3 daun djeroek poeroet (limoenblad), 150 milliliter water, 1 eetlepel groentebouillonpoeder, beetje olie om in te bakken

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gele kip

Een lekker pikant kipgerecht enigszins hartig en zoetig. Serveren met gekookte rijst en grof geraspte gemarineerde komkommer..

INGREDIENTEN

2 a 3 kippebouten, 1 flinke ui, naar smaak enkele teentjes knoflook,1 eetlepel koriander, 1/2 eetlepel gemalen komijn, 1 theelepel gemberpoeder,1 theelepel sambal,3 a 4 bolletjes stemgember geraspt, 2 a3 eetlepels gembersiroop, 2 laurierblaadjes, 2 gekneusde citroengrasstengels,2 eetlepels citroensap,4 kemirienootjes of macadamianoten geraspt,1 a 2 theelepels geelwortelpoeder,1 flinke brok creamed cocos, zout naar smaak. 3 tot 5 kopjes water.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-08-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Goeleh. (Gestoofd vlees in pittige saus)

Een heerlijk kipgerecht uit de slowcooker.

INGREDIENTEN

* 4 kippedijen of;, * 500 gr. lamsvlees, of, * 500gr. rundvlees, * stukje koenir, * 1/4 theel. steranijs(poeder), * 3 stukjes foelie, * 1 knoflookteen, * 1/4 theel. kaneel, * 1 theel, ketoembar, * 1 bouillontablet, * 1/2 theel. djinten, * gula djawa, * 15 peperkorrels, * santen,(klein blikje), * stukje djahé, * olie, * 1/2 theel. asem, * 2 rode lombok, * stukje laos, * 1 ui.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dending Boemboe Ketjap (pittig gekruide rundvlees)

.

INGREDIENTEN

900 gram magere riblappen, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel peper, 0,5 theelepel zout, 0,25 theelepel kerriepoeder, 4 eetlepels olie, , BOEMBOE:, , 8 eetlepels ketjap manis, 6 lomboks, 5 centimeter djahe, 4 centimeter laos, 3 middelgrote uien, 1 eetlepel sambal oelek, 1 theelepel koenjitpoeder

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-12-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

hete kip

Dit recept heb ik gekregen van mijn moeder. Ik heb het regelmatig gemaakt en in mijn herinnering heeft iedereen hier altijd met veel smaak van gegeten! Het gerecht is goed te combineren met rijst of aardappelen, maar kan ook lekker op een broodje. Het gerecht zelf is redelijk machtig, maar heerlijk te combineren met atjar, pika of een andere frisse groenteschotel.

INGREDIENTEN

1,5 kg kip (een hele kip) of 1,5 kg kippenbouten of 1 kg braadsticks / kippendijen, 1 mok ketjap manis, 1 mok water (of 2), 2 grote uien, 4 teentjes knoflook, 2 tl sambal, 3 el bruine basterdsuiker, 1 tl maizena, 1 a 2 el citroensap, boter / olie, djinten, 5 spice

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Sapi Kerrie. (Gekruid rundvlees met kerrie)

.

INGREDIENTEN

* 500 gr. runderriblappen, * 1 theel djahé, * 4 eetl. kokos, * 1 theel. chilipoeder, * 4 theel. citroensap, * 1 eetl. kerrie, * 2 uien, * zout naar smaak, * 2 teentjes knoflook, * peper naar smaak., * 1 theel. ketoembar,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

SK Pinda-gehaktballetjes in ketjapsaus

-

INGREDIENTEN

Ngrediënten voor de gehaktballetjes ca. 15 stuks:, 75 gr katjang pedis, 500 gr half om half gehakt, 5 eetlepels paneermeel, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel chilivlokken, Zout en peper, , Ingrediënten voor de ketjapsaus:, 100 ml ketjap (zoete dikke ketjap), 1 grote theelepel sambal oelek (naar smaak), Snufje zout, 1 eetlepel palmsuiker, 1 eetlepel tamarinde uit een pot, 2 gesnipperde uien, 3 teentjes knoflook, geperst

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-04-2019
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Nieuwste indonesisch slowcooker recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top