1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesich

Indonesich recepten (27) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

DE sate-saus van mijn moeder

Een overheerlijk ouderwets recept wat mijn moeder ooit eens van een echt oud Indonesich vrouwtje heeft gekregen, lekkerder kan bijna niet!!

INGREDIENTEN

- halve pot pindakaas, - 3 dl. kokend water, - 5 el. ketjap manis zoet, - 1 el. azijn, - 1,5 el. suiker, - 1 ui, - 1 teentje knoflook (mag meer), - 1 thl. ketoembar, - 1 thl. djintam, - 1 thl. laos, - 1 thl. sambal

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

ore are

....lekker Indonesisch groentegerecht

INGREDIENTEN

Een heerlijk indonesich groentegerecht., Je hebt nodig., *1spitskool of wittekool,*250 gr gehakt of gare kip,* 4 eieren, *2 tomaten,* 1 ui,*2 tenen knoflook,* lichte chineese ketjap of vissaus,*lombok, *Vetsin,* maggieblokje.* Peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Loempia

Ik gebruik het altijd als snack bij de borrel en bij een indonesich rijsttafel.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 1 bamie pakket, als extra groente doe ik er nog een klein preitje bij., 1 klein uitje als dat niet in het pakket zit, een scheut ketjap manis, 2 eetlepels sambal oelek, 2 teentjes knoflook, 1/2 theelepel ve-tsin, olie om in te bakken (het liefst arachide olie), bladerdeeg 20 plakken, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gemarineerde kipfiletreepjes met paksoi en zo

Heerlijk kipgerecht met een Indonesich tintje. Denk aan marinadetijd!

INGREDIENTEN

750 gr kipfilet, 4 eetl gemberketjap, sap van 1 citroen, 2 eetl bruine basterd, 2 theel ketoembar, peper en zout, 1 struik paksoi, 250 gr champignons, 1 ui, 5 teentjes knoflook, een beetje olie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

atjar tjampoer

Van een cursus Indonesisch koken uit 1995, hier heb ik lekker Indonesich leren koken met verse kruiden.Lekker met de andere gerechten uit mijn "Indonesische menu".

INGREDIENTEN

1 komkommer; 1/2 bos radijs; 1 kleine paprika; 200 gr. spitskool; 1 ui; 1/2 dl. azijn; 1 el. mosterd; 1/4 tl. zout; 1 1/2 el. suiker; 1/4 tl. peper; 1/2 tl. koenjit

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

belado daging

Van een cursus Indonesisch koken uit 1995, hier heb ik lekker Indonesich leren koken met verse kruiden.Lekker met de andere gerechten uit mijn "Indonesische menu".

INGREDIENTEN

Zonnebloemolie; 4 bakbieflapjes a 100 gr.; 5 sjalotten; 4 teentjes knoflook; 2 lomboks; 2 tl. trassi bakar; 2 schijven verse laos; 1 schijfje verse gemberwortel; 5 verse salamblaadjes; 1 tl. asem; 1 el. ketjap manis; 3 tl. suiker; 1/2 tl. zout of 1 tl. bouillonpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Nasi Koening

Van een cursus Indonesisch koken uit 1995, hier heb ik lekker Indonesich leren koken met verse kruiden.Lekker met de andere gerechten uit mijn "Indonesische menu".

INGREDIENTEN

250 gr. rijst (geen snelkook); 1/2 l. dunne santen; zout; 1/2 tl. koenjit; 1 blaadje djeroek poeroet; stukje sereh; 1 salamblad (of evt. laurierblaadje)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Toemis Snijbonen Of Aubergine

Van een cursus Indonesisch koken uit 1995, hier heb ik lekker Indonesich leren koken met verse kruiden.Lekker met de andere gerechten uit mijn "Indonesische menu".

INGREDIENTEN

500 gr. snijbonen of 2 middelgrote aubergines; 4 sjalotten; 3 teentjes knoflook; 1 verse rode peper of 1 tl. sambal; 5 el. zonnebloemolie; 2 schijfjes verse laos; 3 salamblaadjes; 1 tl. trassi bakar; 1 tl. paprikapoeder; 1 bouillontablet

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Toemis prei (of andere groente)

Recept uit het "Nieuw Indonesich Kookboek" is weer net even anders dan uit het "Groot Indonesich Kookboek"

INGREDIENTEN

2 dikke preien (of 500 gr kool, andijvie of spinazie), 2 rode uien, 4 tenen knoflook, olie om te bakken, 1 theelepel djahe of geraspte gemberwortel, 1 lombok of 1 theelepel sambal oelek, 1 klein stukje trassi, citroensap, zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Prikadel Kentang

Van een cursus Indonesisch koken uit 1995, hier heb ik lekker Indonesich leren koken met verse kruiden.Lekker met de andere gerechten uit mijn "Indonesische menu".

INGREDIENTEN

500 gr. aardappelen; 1 bouillontablet; mespunt peper; mespunt knoflookpoeder; 1 ei; olie om te frituren

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sambal

Van een cursus Indonesisch koken uit 1995, hier heb ik lekker Indonesich leren koken met verse kruiden.Lekker met de andere gerechten uit mijn "Indonesische menu".

INGREDIENTEN

100 gr. rode pepers; 1 ui; 1/4 tl. trassi; 1 tl. suiker; 1 tl. zout; peper; 1 tl. bruine basterdsuiker of goela djawa; 2 el. citroensap; 2 el. olie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Broodje Pesto

Een lekker broodje

INGREDIENTEN

1/4 indonesisch brood, groene pesto, kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  •  
  •  0-10 min.

rundvlees(daging kerrie)

Pittig indonesich rundvleesgerecht

INGREDIENTEN

* 1 ui*3 teentjes knoflook*1 eetl. sambal*1 theel. trassie*1/2theel.laos*2 theel. koenjit*500 g. rundvlees*2 eetl.citroensap*4 eetl. ketjap*1 eetl. olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

rendang

Een Indonesich vleesgerecht, dat het lekkerst is als het de dag ervoor gemaakt is.

INGREDIENTEN

500 gr. magere rundvlees in grove blokken gesneden;, 2 grote uien;, 1 kopje santen (of een klein blikje santen);, 2 tl ketoembar;, 1 tl laos;, 1 tl koenjit;, half tl djahe;, 3 uitgeperste teentjes knoflook;, 2 goudbouillonblokjes;, 2 eetlepels sambal oelek;, 3 daoen salam;, 2 daoen djeroek poeroet;, half EL suiker;, sap van een half citroen;, heel klein stukje trassie;, zout;, 100 gr. gemalen kokos,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-07-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

gado-gado

Indonesich gerecht met nederlandse groenten.

INGREDIENTEN

125 gram diepvries bloemkoolroosjes * 125 gram diepvries broccoli * 125 gram diepvries sperzieboontjes * 4 hardgekookte eieren * 125 gram worteltjes * 1/2 komkommer * 1 bakje satesaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2005
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Atjar ketimoen (komkommer in zoetzure saus)

Komkommer in zoetzure saus. lekker indonesich recept.

INGREDIENTEN

1 geschilde Komkommer, 1/2 liter witte natuurazijn, 50gr witte bastard suiker, 1/2 lombok.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2009
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Sajoer tjampoer

Groentegerecht dat bij elke Indonesich gerecht past. In de plaats van het kruidenmengsel kun je ook een kant en klare boemboe sajoer kopen. Kies je eigen favoriete groentes en varieer oneindig!

INGREDIENTEN

1 schoongemaakte en kleingescheden ui;, 2 uitgeperste teentjes knoflook;, 2 theelepels sambal oelek;, 1 teelepel laos;, 2 theelepels ketoembar;, 0,5 theelepel koenjit;, zout;, 2 eetlepels olie;, 500 gram schoongemaakte en kleingesneden gemengde groenten (sperziebonen, bloemkool, worteltjes, spruitjes, taugé, chinese kool, witte kool, paksoi, etc.);, 3 eetlepels ketjap manis;, 3 dl boullion of water.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2010
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

orak-arik

Heerlijk indonesich groentegerecht

INGREDIENTEN

1/2 wit kooltje, 1 ui, 1 tn knoflook, 1 ei, 1 tl vers geraspte nootmuskaat, 1 tl zout, 1 tl witte peper, 1 worteltje, 2 el olie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Sate pentool (2) - Sate van rundergehakt

Bron: Groot Indonesich Kookboek

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 1/10 blok santen, Kruiden:, 1 eetlepel gesnipperde uien, 2 gesnipperde teentjes knoflook, 1 theelepel sambal trassi, 1/2 theelepel laos, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel djinten, 1/2 theelepel koenjit, 1/2 theelepel gemberpeoder, mespuntje kentjoer, 1 eetlepel tamarinde, 1 spreit sereh, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ayam ketjap

Indonesich gerecht geschikt bij de rijsttafel

INGREDIENTEN

400 gr.kipfilet, peper uit de molen, zout, 6 eetlepels arachideolie, 2 grote fijngesnipperde uien, 1 theelepel djahé, 1 theelepel sambal, 5 eetlepels ketjap manis

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2009
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dadar Telur Dengan Udang

Indonesich omelet

INGREDIENTEN

4 eieren, 1 ons kleine noorse garnalen, 4 el olie, 1 tl zout, 1 el sambal ulek, 2 el water, 2 sjalotten

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Rundvlees zoals in Soerabaja

Lijkt veel op het Hollandse sucadelapj is alleen veel en veel lekkerder! Bron: Het Nieuw Indonesich Kookboek

INGREDIENTEN

, 500 gr rundvlees, olie, water, 1,5 eetlepel ketoembar, 1/2 eetlepel djinten, 1 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel peper, stukje pijpkaneel of 1 theelepel -poeder, 3/4 theelepel kentjoer, 3/4 theelepel djahe, 1/4 theelepel koenjit, 1 lombok of 1 1 theelepel sambal oelek, 1/2 theelepel trassi,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Lelawar Bali 2

Bron: Het Nieuw Indonesich Kookboek

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees, 2 uien, 5 tenen knoflook, bouillon of water,, 1 theelepel djinten, 1 eetlepel ketoembar, 1 theelepel trassi, 1/4 theelepel serehpoeder, 3 kemiries, 1/2 theelepel laos, 2 lomboks (Spaanse pepers), 2 djeroek-peroetbladeren, 2 dl santen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-05-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Geroosterde Varkensvleesrepen

Voor op de indonesich barbecue maar kan ook als hoofdgerecht binnen.

INGREDIENTEN

1 kilo varkensvlees, 1/2 eetlepel olie, kruiden:, 2 eetlepels gesnipperde uien, 2 gesnipperde teentjes knoflook, 4 schijfjes gemberwortel, 4 eetlepels soyasaus, 2 eetlepels sherry, 1 eetlepel bruine suiker,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-1999
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Sambal Goreng (......)

Een algemeen recept voor een Indonesich sambal goreng gerecht. Gebruik bij vis en kip djeroekblaadjes en bij groenten salamblaadjes.

INGREDIENTEN

2 ons garnalen/vis/kip/kool/serciebonen/whatever, 0,5 ui, 2 teentjes knoflook, klein schijfje laos (of 1 tl poeder), mespunt koenjit, 1 tl suiker, zout, 1 tl sambal oelek, 1 djeroek of salamblaadje, 1 afgestreken eetlepel santen, olie of boter.,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Sate pentool (1) - Sate van rundergehakt

Bron: Het Nieuw Indonesich Kookboek

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 4 tenen knoflook, 2 eierdooiers, olie, 2 eetlepels boemboe kerrie benggala, (1 lombok), 2 eetlepels kokos, 1 theelepel suiker, 1 theelepels trassi, 1,5 theelepel sereh, 1 theelepel zout,br>, 1 eetlepel tamarine of citroensap, 1 dl santen,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Sambal Goreng Telor

Indonesich bijgerecht

INGREDIENTEN

3 eieren, 2 tomaatjes, 1 ui, 1 teen knoflook, 1 lombok peper, 1 tl laos, 1 tl sereh of verse sereh, trassie, 1 dl santen,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top