Thaise gamba's met citroengras
Super geurig en zacht
Ingrediënten 2 personen
2 stengels citroengras, buitenste blaadjes verwijderd en bijgesneden1 eetlepel grof gehakte, geschilde verse galangawortel3 eetlepels grof gehakte koriandersteeltjes2 tenen knoflook, grof gehakt3 eetlepels plantaardige olie2 sjalotjes300 gram gepelde rauwe grote gamba's2 citrusbladen (djeroek poeroet)2 eetlepels vissaus1 eetlepel limoensap1 eetlepel palmsuiker of bruine basterdsuiker2 lenteuitjes in stukken gesnedenvan 2 cm.3 eetlepels verse korianderblaadjesVoorbereiding
Citroengras grof hakken en met de galanga, koriandersteeltjes,knoflook en een eetlepel olie in een keukenmachine tot een pasta malen.Sjalotjes in ringetjes snijden.
Bereidingswijze
Een wok op op middelhoog vuur verhitten, de rest van de olie erin doen en goed door de wok verdelen. De sjalotjes beetgaar bakken.Het kruidenmengsel erbij doen en even roerbakken tot het kruidig begint te ruiken.Gamba's erdoor scheppen en bakken tot ze roze zijn.Citrusblad, vissaus, palmsuiker, limoensap en lenteui toevoegen en nog 1 tot 2 minuten bakken.