indisch gekruide worstenbroodjes
Een pittig borrelhapje
1,5 zakje boemboe nasikruiden,300gr verse worst,1 el ketjap manis,sambal badjak,5 velletjes bladerdeeg,1 ei ,2 el geraspte kokos en bakpapier
Week de nasikruiden volgens de verpakking en klop het ei los
Haal het gehakt uit de verse worst en kneed de nasikruiden,ketjap en naar smaak de sambal erdoor verdeel het gehakt in 5 porties en vorm elk tot een rol die even lang is als de plakjes bladerdeeg verwarm de oven voor op 200 gr.leg de plakjes deeg op een plank leg er een rolletje gehakt op en sla het deeg over het gehakt plak het bladerdeeg dicht met wat water.snij elk rolletje in 4 stukken en leg ze op de bakplaat.bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en eventueel de geraspte kokos. bak de broodjes in het midden van de oven in ong 20 min gaar en goud bruin.laat ze eventueel afkoelen verwarm ze vlak voor het serveren in een oven op 175 gr in ong 10 min
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-02-201430-60 min.
Indisch Gehaktbrood
Erg lekker als borrelhap of bij een buffet.
500 gram rundergehakt, 1 zakje nasikruiden, 1 ons rauwe boerenham of bacon, 2 eieren, paneermeel, 2 teentjes knoflook, ketjap manis,1 theel. sambal oeloek.
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-12-2001Indonesisch30-60 min.
Indisch stoofvlees
700 g magere hamlappen, , in dobbelstenen, zout en versgemalen peper, 4 eetl. zonnebloemolie, of arachideolie, 3 uien, in grove stukken, 4 teentjes knoflook, gehakt, stukje (3 cm) verse, gemberwortel, geraspt, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 6 eetl. ketjap manis, 8 dl vleesbouillon (van tablet, of uit pot), (allesbinder of maïzena)
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-05-2010Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
indisch stoofvlees
700 gram magere hamlappen, in dobbelsteentjes, zout, peper, 4 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 3 uien, in grove stukken, 4 teentjes knoflook,gehakt, stukje verse gemberwortel (circa 3 cm), geraspt, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 1 blikje tomatenpuree (70 gram), 6 eetlepel ketjap manis, 8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot), eventueel allesbinder of maïzena, ovenbestendige braadpan of ovenschaal met deksel,
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-03-2009Hoofdgerecht60-120 min.
INDISCH DRAADJESVLEES
MET PITTIGE GEGLACEERDE WORTELTJESEN GEKOOKTE KRIELTJES!
* 750 g Sucadelapjes, * 3 eetlepels Boter, * 2 Fijngesnipperde Uien, * 3 Tenen Knoflook(uit de pers), * 3 Theelepels Sambal Oelek, * 1 Theelepel Laos(galangawortel), * 1 Theelepel Ketoembar(koriander), * 1 Theelepel Djinten(komijn), * 1 Theelepel Serehpoeder(citroengras), * 1 dl Water, * 2 dl Kokosmelk(blik), * 1/2 dl Ketjap Manis, Pittige geglaceerde worteltjes:, * 1 Kilo Bospeen, * 2 eetlepels Boter, * 3 eetlepels Zoete Chilisaus, * 2 eetlepels Suiker, * 2 eetlepels Bakgember, Gekookte Krielaardappeltjes,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-01-2004Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Indisch smoorvlees
Een heerlijk en makkelijk te maken Indisch gerecht dat jong en oud smaakt. Maak het dubbele recept en vries het in voor later. Heb je haast dan neem je kip of varkenspoulet, heb je de tijd of een snelkookpan dan neem je runderlappen.
500 gram vlees( varkenspoulet,rundvlees, of kip) * 2 tenen knoflook uit de pers * 2 gesnipperde uien * 1 bouillonblokje * 2 a 3 eetlepels suiker * 1 dl ketjap * 3 a 4 dl water * wat nootmuskaat * wat olie om het vlees in te bakken * wat gemberpoeder of gembersiroop
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-01-2001Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Indisch gekruid runder-stoofvlees
Dit is toch wel zo heerlijk, ik kreeg het receptenkaartje bij mijn keurslager. Gemaakt, geproefd en deze mag blijven !!! Heerlijk dit stoofvlees en lekker pittig qua smaak.
800 g doorregen runderlappen in blokjes, Zeezout, Zwarte peper, 4 el zonnebloemolie, 2 grote uien, in stukken, 4 tenen knoflook, gehakt, 25 g verse gember, gehakt, ½ rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt, 1 el tomatenpuree, 5 el ketjap manis, 8 dl warme vleesbouillon
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-01-2013Aziatisch Hoofdgerecht60-120 min.
Indisch stoofvlees.
Heerlijk draadjesvlees met een Indische smaak.
1 kilo magere runderlappen, 1 theelepel koenjit, 1 theelepel sereh, 1 theelepel djahe, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel laos, 1 theelepel djintan, 3 flinke uien, 4 tenen knoflook, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 flinke eetlepel sambal brandal, 50 gram boter, zout, peper, ,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-07-2007Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Indisch stoofvlees
700 g magere hamlappen,in dobbelstenen, zout en versgemalen peper, 4 eetl. zonnebloemolie of arachideolie, 3 uien, in grove stukken, 4 teentjes knoflook, gehakt, stukje (3 cm) verse gemberwortel, geraspt, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 6 eetl. ketjap manis, 8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot), (allesbinder of maïzena), , ,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-04-2009Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Indisch komkommerzuur
1 stuk komkommer, , 1 stuk peper, rode, verse, gehakte, , 2 teentjes knoflook, fijngehakte, , 1 stukje (van 3 cm.) gemberwortel, geschilde, , 5 el. citroensap, , 1 tl. koenjit, gemalen, , 2 dl. azijn, , 2 ml. zoetstof, vloeibare,
- Indonesisch Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-04-2003Indonesisch Bijgerecht30-60 min.
Indisch Stoofvlees
Daging Smoor op mijn manier.Dit Indisch- getintte stoofvlees leent zich vooral goed om in grote porties gemaakt te worden. Lekker om wat van in te vriezen voor dagen met weinig kooktijd.
1500 gr doorregen rundvlees in stukken, 450 gram ui, gesnipperd, 4 tenen knoflook, 1 groot stuk gemberwortel, ca 8 cm, 1 tl corianderzaad, ? tl komijnm gemalen, 2 el tamarinde pasta, 1 liter warm water, 2 rode pepers, ketjap, 400 ml kokosmelk, 200 gram gemalen kokos, zout, citroensap, gembersiroop, , olie om in te bakken
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-04-2005Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Indisch Gehaktbrood
Gehaktbrood met indische kruiden
500 g rundergehakt - 8 el paneermeel - 1 ei - 2 t knoflook - peper - sambal oelek (of verse rode pepers) - ½ theekopje ketjap manis - 1 el laos - 1 el gember
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-07-2011Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
Risolles Indisch
Heerlijke risolles.
500 gr. mgr gehakt, ui + knoflook, 1 dunne prei, bosje selderij, sambal, olie, maggieblokjes, 250 gr bloem, 3 eieren, 1/2 ltr. melk, paneermeel, nootmuskaat, kerrie en suiker, ketjap "A", peper, zout
- Indonesisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-12-2010Indonesisch30-60 min.
indisch gehaktbrood
Speciaal voor de slanke lijn.
1 zakje boemboe nasi goereng., 50 gram rauwe ham., 250 gram rundergehakt., 400 gram tataar., 2 eieren., 3 beschuiten., 3 eetl. ketjap manis., mespunt sambal.
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-01-2004Slanke keuken Hoofdgerecht30-60 min.
Indisch stoofpotje
3 eetlepels olie -, 3 grote uien, gesnipperd -, 2 teentjes knoflook, gesnipperd -, 2 eetlepels sambal oelek -, 2 1/2 theelepels laos -, 2 1/2 theelepels djahe, gemberpoeder -, 750 gram magere riblappen, in blokjes -, 3 eetlepels ketjap manis -, zout -, 2 eetlepels gemalen kokos, , ,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-04-2003Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Indisch Haantje
Het recept van m'n moeder
400g kip (filet, poot of drumsticks), 2 a 3 uien, groenten, bijv. paprika, champignons, tauge, prei, courgette etc., knoflook, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 blikje tomatenpaste, sambal, ketjap, zoet, bijv. gembersnippers, perzikpartjes, bruine suiker of stroop, ,
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-11-1998Multi-cultureel Hoofdgerecht10-20 min.
Indisch Gehaktbrood
Half zakje nassi kruiden, 50 gram rauwe boerenham, 500 gram half om half gehakt., 2 eieren, 50 gram paneermeel, 3 eetlepels ketjap (zout), flinke mespunt sambal badjak,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-07-2003Indonesisch Hoofdgerecht30-60 min.
indisch visstoofpotje
Heerlijk stoofpotje van visfilet met fruit. Ook zeer lijnvriendelijk
1 stukje verse gember1 teentke knoflook1 theel. sambal1 theel. laospoeder of stukje verse laos1 eetl. citroensap1 ui, gesnipperd150 gram prei, in ringen200 gram schelvisfilet of kabeljauwfilet of roodbaarsfilet, in blokjes2 eetl. zonnebloemolie1 eetl. ketjap1 eetl. azijn1 theel. suikeriets zout200 gram gekookte rijst (= ? 80 gram ongekookt)1 eetl. tomatenketchup1 appel1 banaan1 sinaasappel
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op17-08-2002Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Indisch Gehaktbrood
, half zakje nassi kruiden, , 50 gram rauwe boerenham, , 500 gram half om half gehakt., , 2 eieren, , 50 gram paneermeel, , 3 eetlepels ketjap (zout), , flinke mespunt sambal badjak,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-05-2005Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Indisch vlees
Lekker, maar makkelijk recept
1 pond varkensvlees , 3 grote uien, 2 el bruine suiker , 1 tl gemberwortel, ? tl sambal , Flinke scheut ketjap, ? fl tomatenketchup , scheutje azijn, zout - boter,
- Indonesisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op15-04-2005Indonesisch0-10 min.
Indisch rundvlees
Pittig Indisch gemarineerd rundvlees
Ingredi?nten (2 personen), 1000 gram rundvlees, 2 uien, 2 theelepel sambal, 4 eetlepels ketjap, 2 eetlepel olie, 3 theelepels bruine suiker, 2 teentje knoflook, peper, zout
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-01-2006Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Indisch stoofvlees
3 el olie, 3 grote uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 el sambal oelek (Conimex), 2 1/2 tl laos (Conimex), 2 1/2 tl djahe (gemberpoeder, Conimex), 750 g magere riblappen, in blokjes, 3 el ketjap manis (Conimex), zout, 2 el gemalen kokos (Sundream),
- Indiaas Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-05-2002Indiaas Hoofdgerecht> 120 min.
indisch gehaktbrood.
2 stuk(s) prei, 2 stuk(s) worteltjes, 100 gram ham, 1 zakje(s) kroepoek (gebakken), 1 kilogram gehakt (runder), 1 zakje(s) nasi goring mix, 2 theelepel(s) sambal oelek, 2 eetlepel(s) ketjap manis (zoet),
- Indonesisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-04-1999Indonesisch60-120 min.
- Eigen recept
Indisch stoofvlees
700 gr. hamlappen in dobbelstenen, zout en versgemalen peper, 4 eetl. zonnebloem olie, 3 uien in grove stukken, 4 teentjes knoflook gehakt, stukje gember (3 cm), 1 rode peper fijngehakt, 1 blikje tomatenpuree (70gr), 6 eetl. ketjap manis, 8 dl vleesbouillon (mag ook van tablet of pot)
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-03-2009Hoofdgerecht60-120 min.
Indisch spek
Een heerlijk pittig recept
6 speklappen, 2 deciliter ketjap, 1 theelepel sambal manis, 1 theelepel ketamboer, 1 theelepel djintan, 1 theelepel djahe, 2 teentjes knoflook, 1 theelpel kerrie, peper/zout, 1 klein blikje tomatenpuree, bouillonblokje, 3 deciliter water, allesbinder
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-02-2005Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
indisch Gehaktbrood
1 zakje nasikruiden * 50 g rauwe ham, fijngesneden * 500 g gehakt, half-om-half * 2 eieren * 50 g paneermeel * 3 el zoete ketjap * mespunt sambal * verse bieslook
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-01-2005Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
Indisch stoofvlees
Simpel en slank
3 eetlepels olie, 3 grote uien, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal oelek, 2,5 theelepels laos, 2,5 theelepel gemberpoeder (djahe), 750 g magere riblappen, 3 eetlepels ketjap manis, zout, 2 eetlepels gemalen kokos
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-02-2004Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
brits indisch
Recept van life&cooking
80 gram rijst, 1 dunne prei, 25 gr boter, 150 gr gehakt half om half, 1/2 teentje knoflook, 1theel kerriepoeder, 1 theel papikapoeder, 1theel gemberpoeder(djahe), 1 eetl tomatenketchep, 1 eetl ketjap manis, 1 appel, 1 banaan
- Engels Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-02-2002Engels Hoofdgerecht0-10 min.
Indisch stoofschotel
3 el olie*3 grote uien,gesnipperd*2 teentjes knoflook,gesnipperd*2 el sambal oelek*2 1/2 tl laos*2 1/2 tl djahe*750 gr magere riblappen,in blokjes*3 el ketjap manis*zout*2 el gemalen kokos
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-05-2002Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Indisch Koolgerecht
Witte kool klaargemaakt met indische kruiden geserveerd met aard.puree.
1 witte kool, 3 uien, 4 ons HOH gehakt, zout, peper, zakje of pakje nassikruiden., Aardappels, melk, zout, peper
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-12-2000Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
Indisch Rommelpotje
Dit is een lekker en gemakkelijk recept voor bij de rijst, wat rauwkost erbij en smullen maar
800 gram magere runderlappen, 2 uien, 3 eetlepels azijn, 6 eetlepels ketjap, halve fles tomatenketchup, 1 zakje nasi groenten/kruiden, 250 gram champignons, 3 eetlepels pindakaas,
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-12-2000Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Indisch stoofvlees
3 eetlepels olie * 3 grote gesnipperde uien * 2 gesnipperde teentjes knoflook * 2 eetlepels sambal oelek * 2 1/2 theelepel laos * 2 1/2 theelepel gemberpoeder * 750 gram in blokjes gesneden magere riblappen * 3 eetlepels ketjap manis * zout * 2 eetlepels gemalen kokos.
- Indiaas Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-05-2003Indiaas Hoofdgerecht> 120 min.
indisch rundvlees
4 sjalotjes (of 2 uien), 750 gram riblappen, 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie, zout, 2 tenen knoflook, 1 (2 voor heet gerecht) theelepel chilipoeder, 1 salamblad (evt laurierblad), 1/2 theelepel laospoeder (evt peper, maar dan minder), 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 liter vleesbouillon, 4 eetlepels ketjap manis, 125 ml kokosmelk
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-09-2012Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Indisch gehaktbrood
Een lekker makkelijk recept uit de tipculinair
1 zakje nasikruiden, 50 gram rauwe ham fijngesneden, 500 gram gehakt, half om half, 2 eieren, 50 gr. paneermeel, 3 eetlepel ketjap manis, mespunt sambal, bieslook
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op05-05-2000Indonesisch Hoofdgerecht0-10 min.
Indisch Hachee
Hoofdgerecht
- 1 kg rundvlees, - 1 of 2 kleine uien, - 1 knoflook, - 1 schijfje djahe (gember) wrijven/stampen, - 1 tomaat, - 2 a 3 blaadjes djeroekpoeroetblaadjes, - stukje sereh van 2 a 3 cm, - 1 bouillonblokje voor de smaak, - schepje sambal oelek naar smaak en heet, - olie voor om te fruiten
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-05-2001Indonesisch Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Indisch stoofvlees
700 gram magere hamlappen, in dobbelstenen, zout en vergemalen peper, 4 eetl. zonne- of arachideolie, 3 uien, grof gesneden, 6 teentjes knoflook, geperst, gemberwortel, 8 cm, klein gesneden, 30 druppels tabasco, 1 blikje tomatenpuree (70 gr.), 6 eetl. ketjap manis, 1 liter vleesbouillion (van tablet), 1 blikje ananasstukjes,
- Indonesisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-03-2009Indonesisch60-120 min.
Indisch Haantje
Wie van kip houdt, moet dit zeker eens uitproberen. Het is heerlijk!!!
1 pak rijst, 7 1/2 ons kipfilet, 8 grote uien, 2 eetlepels sambal, 3/4 kopje water, 3/4 kopje ketjap, 3 eetlepels suiker, 1 bouillon tablet, 1 1/2 blikje tomatenpuree, en 3/4 kopje schaschliksaus.
- Indiaas Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-09-2000Indiaas Hoofdgerecht10-20 min.
Indisch Prutje
Dit recept gekregen van een vriendin
1 pond rundergehakt, peper en zout, paneermeel, uien, knoflook, prei, champignons, bleekselderij, sperciebonen, bloemkool, peper, ketjap, kip-bouillonblokje, tauge, olie
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-04-2001Indonesisch Hoofdgerecht10-20 min.
indisch stoofvlees
500 g runderpoulet (of zelf snijden van stoof/sucadelappen), zout/peper, scheut ketjap, 2 teentjes knoflook, 1 tomaat in blokjes gesneden, 1 gare aardappel geplet of in blokjes, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 2 eetlepels olie,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-10-2002Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Indisch stoofvlees
Indische stoof
300 g riblap, 3 kemerinoten, 1 tl trassi, 1/2 plakje gula djawa, 4 sjalotten, 1 tn knoflook, 2 rode lomboks (ontpit), 2 salamblaadjes, 4/5 djerukpurutblaadjes, 3 cm laoswortel (vers), 2 el olie1 tl asem, 1 bouillonblokje, 1 dl santen, 1 tl zout, 5 dl water
- Indonesisch Bijgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-11-1999Indonesisch Bijgerecht> 120 min.
Indisch stoofvlees
Heerlijk, pittig (verminder de sambal des gewenst!), en niet moeilijk te bereiden.
3 el olie, 3 grote uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 el sambal oelek (Conimex), 2 1/2 tl laos (Conimex), 2 1/2 tl djahé (gemberpoeder), 750 g magere riblappen, in blokjes, 3 el ketjap manis (Conimex), zout, 2 el gemalen kokos
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-06-2008Hoofdgerecht> 120 min.
-
Indisch
van bramenria , 151 recepten, 11 volgers
-
Indisch en Aziatisch
van renata2 , 142 recepten, 56454 volgers
-
Indische recepten
van papillon57 , 113 recepten, 56545 volgers
-
Indisch/oosters
van souvlaki , 70 recepten, 56554 volgers
-
chinees Indisch
van desmikkelaar , 56 recepten, 3 volgers
-
indisch
van rolerik , 44 recepten, 0 volgers
-
Indisch kookboek
van Simone099 , 35 recepten, 0 volgers
-
Indisch
van OpaJac , 30 recepten, 0 volgers
-
Indisch
van carly_xx , 30 recepten, 2 volgers
-
Indische gerechten Inge1956
van inge1956 , 28 recepten, 1 volgers
-
de aziatische keuken lekker en veelzijdig
van Fressnapf , 169 recepten, 0 volgers
-
midden oosten en azie
van midden_oosten_en_azie , 171 recepten, 0 volgers
-
sheherazade
van sheherazade , 105 recepten, 0 volgers
-
Indische Gerechten
van weissman , 7 recepten, 0 volgers