Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase
  4. Indiase recepten
Indiase recepten Meer Indiase recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Weer eens wat anders , zoet pittig met een heerlijke saus. origineel is dit voor 4 pers. maar dat is echt te weinig , als voorgerechtje zou het kunnen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Op deze manier bereid, zijn drumsticks heel bijzonder. Krokant aan de buitenkant , zacht van binnen en heel anders van smaak. Deze delicate boutjes kunt u warm en koud eten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Wanneer u bij de slager een stukje Boerderijkip koopt, weet u wat u krijgt: ambachtelijke Persoonlijk vind ik 400 gram spinazie voor 4 personen eigenlijk wat te weinig groente. Dus serveer ik een kop zelfgemaakte groente of tomaten soep vooraf of serveer er een salade bij. Hollandse scharrelkip. Eerlijk vlees, dat met zorg en aandacht de weg naar uw bord heeft gevonden. Onze boeren kiezen bewust voor duurzaamheid, en respecteren het dierenwelzijn. Boerderijkippen leiden daardoor een plezierig leven met weinig stress. Elk exemplaar wordt door ons met de grootste zorg omringd: van ei tot kip zijn onze vakmensen erbij. En natuurlijk ook daarna. En omdat we van begin tot eind blijven controleren of we voldoen aan de hoge dierenwelzijnseisen, is die kwaliteit gewaarborgd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit gerecht is slank en staat binnen een handomdraai op tafel. Echt een gerecht als je eens wat minder zin hebt om lang  aan het aanrecht te staan en toch een slanke , gezonde, lekkere  en verantwoorde maaltijd wilt genieten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Serveer met Indiase Basmatirijst en kroepoek. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Tandoori-kip is een specialiteit uit de Indiase keuken. Een heerlijk pittig gerecht, hier met knapperig gebakken paprikareepjes erin. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Een supersnel Oosters gerecht met een zoete, licht pikante smaak. Lekker met Basmatirijst en gebakken uiringen. Dit gerecht kan ook goed worden ingevroren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Toen ik dit recept zag dacht ik in eerst instantie dat het een geintje was; Een Indiase stoofpot van rundvlees uit het land van de 'heilige' koe. Maar toen ik eens wat beter ging lezen las ik 'het beste van 2 werelden' klassiek stoofvlees met een exotisch tintje op basis van specerijen en smaken uit de Indiase keuken. Een duidelijker voorbeeld van fusion kun je bijna niet hebben. Door de aardappeltjes die er al in zitten heb je eigenlijk niet eens bijgerechten nodig. Toch heb ik er naanbrood en pappadums bij geserveerd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Deze vegetarische curry met paneer, kikkererwten en spinazie maak je in 20 minuten klaar. Een snel, makkelijk en lekker recept met heerlijke groenten. Voeg voor een pittigere curry 1-2 el extra currypasta toe. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb. Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven. Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit is een heerlijke bijgerechtje met een Indiase type kerrie, maar er word ook Chinese kruiden zoals 5 kruidenpoeder en rijstazijn en lichte sojasaus in gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Kipgerecht net even iets anders …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor mensen die graag vlees eten is dit het bewijs dat het ook zonder kan! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor de Roti (8 stuks): 500 gram zelfrijzend bakmeel - 1/4 rode peper - 1 teentje knoflook - zout - 6 el bloem - 3 el zonnebloemolie -------------------------------------------- Voor de Massala Kip: 8 kippenboutjes (of kleine drumsticks) - 1 gesnipperde ui - 4 el massala - 7 el olie - 450 geschilde en in vieren gesneden aardappelen - 250 gram kousenband (of dunne sperzieboontjes; Haricots verts) in stukjes van ca. 5 cm - 2 laurierblaadjes  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Een geweldige Indiase curry met veel groenten en gesneden lamsbout en heerlijk geurende oosterse kruiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Een heerlijke curry van kipfilet die je in slechts 25 minuten op tafel tovert. Bron: Libelle. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Jamie Oliver houdt van sterke smaken en dit gerechtje uit zijn nieuwste boek, Jamie`s Reizen, is daar zeker een voorbeeld van! Een bijzondere tajine, voor als je echt eens iets "anders" op tafel wil zetten. Ik kende de ingelegde citroenen uit de Marokkaanse winkel al langer (lekker door de sla!) maar zo als hoofdrolspeler in de tajine.. heel apart én lekker! Tip: koop saffraan niet bij de supermarkt. Het is al vrij duur spul en bij de supermarkt krijg je maar een paar draadjes tegelijk. Elke Marokkaanse of Indiase winkel heeft wel saffraan. Voor een euro of 5 koop ik een gram. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans
Populaire Indiase kookboeken:
Top