1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase
  4. Indiase recepten
Indiase recepten Meer Indiase recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Dit hartverwarmende gerecht met zoete aardappel, bloemkool, kikkererwten en Indiase specerijenmix wil je proberen, geloof mij! Gezond met groenten in de hoofdrol, snel, tjokvol smaak èn gewoon een feestje op je eettafel. Maak hem vegan door plantaardige yoghurt te gebruiken. https://chivanne.nl/indiase-vegetarische-curry/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Garam masala is een uitgebalanceerde mix van geroosterde kruiden en specerijen die worden fijngestampt met een vijzel. In de Indiase keuken worden gemalen kruiden altijd aan het einde van de bereiding over het gerecht gestrooid en hele kruiden aan het begin.Het woord garam betekent warm en masala betekent kruidenmix. Garam masala is dus een kruidenmix waar het warm van krijgt.Garam masala heeft een milde maar intense smaak  die zo gelaagd is dat de verschillende smaken elkaar versterken.In Indiase huishoudens wordt garam masala vrijwel dagelijks gebruikt. De samenstelling verschilt per streek en zelfs per gezin. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indisch

Een heerlijke linzenstoof met rijst. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Butter chicken of murgh makhani is een gerecht, afkomstig uit het Indiase subcontinent, van kip gemarineerd in een licht gekruide tomatensaus. Butter chicken wordt vaak geserveerd met naan en/of rijst. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas

Dit recept is een bestaand recept uit de Pakistaanse/ Indiase keuken. Ik heb er zelf een twist aan gegeven door er, of dingen aan toe te voegen of juist weg te laten.    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit recept is geinspireerd op een oud kookboekje voor een gewone pan en daarna compleet aangepast aan mijn eigen smaak en voor de slowcooker. Het is een heerlijke romige curry die wel een bite heeft maar niet te scherp is.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Na minstens 2 uur marineren gaat alles de oven in voor circa 50 minuten !  Super eenvoudig en mega lekker  , smaakt overheerlijk met bloemkool !  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

At dit voor het eerst i neen restaurant in Kenia. Op uitnodiging van een Indische vriend eten we in een Gujarati restaurant.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb. Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven. Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit is een heerlijke bijgerechtje met een Indiase type kerrie, maar er word ook Chinese kruiden zoals 5 kruidenpoeder en rijstazijn en lichte sojasaus in gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Kipgerecht net even iets anders …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor mensen die graag vlees eten is dit het bewijs dat het ook zonder kan! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor de Roti (8 stuks): 500 gram zelfrijzend bakmeel - 1/4 rode peper - 1 teentje knoflook - zout - 6 el bloem - 3 el zonnebloemolie -------------------------------------------- Voor de Massala Kip: 8 kippenboutjes (of kleine drumsticks) - 1 gesnipperde ui - 4 el massala - 7 el olie - 450 geschilde en in vieren gesneden aardappelen - 250 gram kousenband (of dunne sperzieboontjes; Haricots verts) in stukjes van ca. 5 cm - 2 laurierblaadjes  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Nooit meer pakjes kip tandoori etc. Maak het zelf, met verse ingredienten. Vervang voor een frisse variant de kookroom door Griekse Yoghurt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een geweldige Indiase curry met veel groenten en gesneden lamsbout en heerlijk geurende oosterse kruiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Jamie Oliver houdt van sterke smaken en dit gerechtje uit zijn nieuwste boek, Jamie`s Reizen, is daar zeker een voorbeeld van! Een bijzondere tajine, voor als je echt eens iets "anders" op tafel wil zetten. Ik kende de ingelegde citroenen uit de Marokkaanse winkel al langer (lekker door de sla!) maar zo als hoofdrolspeler in de tajine.. heel apart én lekker! Tip: koop saffraan niet bij de supermarkt. Het is al vrij duur spul en bij de supermarkt krijg je maar een paar draadjes tegelijk. Elke Marokkaanse of Indiase winkel heeft wel saffraan. Voor een euro of 5 koop ik een gram. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans
Populaire Indiase kookboeken:
Top