Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase
  4. Indiase recepten
Indiase recepten Meer Indiase recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Dit gerecht is slank en staat binnen een handomdraai op tafel. Echt een gerecht als je eens wat minder zin hebt om lang  aan het aanrecht te staan en toch een slanke , gezonde, lekkere  en verantwoorde maaltijd wilt genieten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Serveer met Indiase Basmatirijst en kroepoek. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Tandoori-kip is een specialiteit uit de Indiase keuken. Een heerlijk pittig gerecht, hier met knapperig gebakken paprikareepjes erin. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Een supersnel Oosters gerecht met een zoete, licht pikante smaak. Lekker met Basmatirijst en gebakken uiringen. Dit gerecht kan ook goed worden ingevroren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Toen ik dit recept zag dacht ik in eerst instantie dat het een geintje was; Een Indiase stoofpot van rundvlees uit het land van de 'heilige' koe. Maar toen ik eens wat beter ging lezen las ik 'het beste van 2 werelden' klassiek stoofvlees met een exotisch tintje op basis van specerijen en smaken uit de Indiase keuken. Een duidelijker voorbeeld van fusion kun je bijna niet hebben. Door de aardappeltjes die er al in zitten heb je eigenlijk niet eens bijgerechten nodig. Toch heb ik er naanbrood en pappadums bij geserveerd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Deze vegetarische curry met paneer, kikkererwten en spinazie maak je in 20 minuten klaar. Een snel, makkelijk en lekker recept met heerlijke groenten. Voeg voor een pittigere curry 1-2 el extra currypasta toe. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Snel bereid en heerlijk van smaak - met deze curry verwent u uw gezin met een heerlijke Indiase maaltijd! Gebruik in dit gerecht gerust wat meer kerrie! Hierdoor heeft u veel minder of zelfs helemaal geen zout nodig. Als u het te scherp vindt, kunt u de smaak verzachten met yoghurt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Gerecht voor 4 personen en bij Weight w=Watchers 5 punten per persoon. Dit gerecht kan ook in de slowcooker.   Bestrooi dan het vlees niet alleen met peper en zout maar ook met bloem en laat de becel light en de 200 ml water waar de runderbouillonblokjes in opgelost moeten worden weg.   Verkruimel de bouillonblokjes.   Gebruik 3 eetlepels garam masala poeder en 1 eetlepel paprikapoeder. (in een slowcooker is het altijd zeer weinig vocht en veel meer kruiden)   Doe dan gewoon alle ingrediënten, behalve de yoghurt en de koriander rauw in de slowcooker. Meng met elkaar en zet de slowcooker 8 uur op low.   Haal na 8 uur de deksel eraf en laat nog een half uurtje zonder deksel pruttelen.   Dan de yoghurt erdoor, mengen, op een bord scheppen, koriander naar smaak eroverheen en eet smakelijk.   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

De Indiase keuken is met al z'n groenten en kruiden ideaal voor vegetariërs. De geklaarde boter geeft dit gerecht een nootachtige smaak. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb. Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven. Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit is een heerlijke bijgerechtje met een Indiase type kerrie, maar er word ook Chinese kruiden zoals 5 kruidenpoeder en rijstazijn en lichte sojasaus in gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Kipgerecht net even iets anders …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor mensen die graag vlees eten is dit het bewijs dat het ook zonder kan! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor de Roti (8 stuks): 500 gram zelfrijzend bakmeel - 1/4 rode peper - 1 teentje knoflook - zout - 6 el bloem - 3 el zonnebloemolie -------------------------------------------- Voor de Massala Kip: 8 kippenboutjes (of kleine drumsticks) - 1 gesnipperde ui - 4 el massala - 7 el olie - 450 geschilde en in vieren gesneden aardappelen - 250 gram kousenband (of dunne sperzieboontjes; Haricots verts) in stukjes van ca. 5 cm - 2 laurierblaadjes  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Een geweldige Indiase curry met veel groenten en gesneden lamsbout en heerlijk geurende oosterse kruiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Een heerlijke curry van kipfilet die je in slechts 25 minuten op tafel tovert. Bron: Libelle. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Jamie Oliver houdt van sterke smaken en dit gerechtje uit zijn nieuwste boek, Jamie`s Reizen, is daar zeker een voorbeeld van! Een bijzondere tajine, voor als je echt eens iets "anders" op tafel wil zetten. Ik kende de ingelegde citroenen uit de Marokkaanse winkel al langer (lekker door de sla!) maar zo als hoofdrolspeler in de tajine.. heel apart én lekker! Tip: koop saffraan niet bij de supermarkt. Het is al vrij duur spul en bij de supermarkt krijg je maar een paar draadjes tegelijk. Elke Marokkaanse of Indiase winkel heeft wel saffraan. Voor een euro of 5 koop ik een gram. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans
Populaire Indiase kookboeken:
Top