Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase
  4. Indiase recepten
Indiase recepten Meer Indiase recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Makkelijk zelf te bereiden . Dit recept is voor circa 200 g kaas. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas

Pittige linzensoep smaakt altijd !  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Gemaakt - Gegeten - Goedgekeurd …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Indiase Naan-Pizza is een mooi fusion-maaltje voor lekker op je terrasje. Dze Indiase pizza staat goed op een buffet, maar is ook heerlijk als lunch-pizza. Eet smakelik! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Gisteren dit recept tegengekomen. Ik dacht dat bloemkool niet lekker is...herinnering aan vroeger, brr. Niets is minder waar. Dit is een zeer smakelijk en kruidig recept. Probeer! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Ik vind het leuk om af en toe vegetarisch te koken en heb voor mijn gezin dit recept gemaakt. Iedereen vond het super lekker !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Deze hartig-zoete ovenschotel uit Zuid-Afrika heeft in Nederland met name bekendheid verworven door de maaltijdpakketten van KNORR. Je kan bobotie ook heel makkelijk zelf maken, zonder pakjes en zakjes!  Het resultaat is verbluffend lekker en totaal anders dan het baksel dat uit de maaltijdpakketten komt.      In mijn zoektocht door kookboeken en op het wereldwijde web naar 'de echte' bobotie, kwam ik veel recepten tegen. Allemaal  verschilden zij van elkaar en allemaal claimden zij het meest authentiek en meest Zuid-Afrikaans te zijn. Na veel (geslaagde en minder geslaagde) uitprobeersels, heb ik daarom mijn eigen draai aan de bobotie gegeven. In mijn versie gebruik ik bijvoorbeeld vijgenjam inplaats van abrikozenjam. Ook voeg ik een appeltje toe, iets wat eveneens in veel recepten niet voorkomt (overblijfseltje van de KNORR maaltijdpakketten). Al met al is succes gegarandeerd! Smakelijk!      …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb. Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven. Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Heerlijk om te delen, leuk om te zien en smakelijk om te eten. Deze balletjes zijn snel en gemakkelijk te maken en je eet ze zo weg. Reden genoeg om ze eens te proberen. Deze balletjes passen geweldig bij een buffet, feestjes en partijen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Dit is een heerlijke bijgerechtje met een Indiase type kerrie, maar er word ook Chinese kruiden zoals 5 kruidenpoeder en rijstazijn en lichte sojasaus in gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Kipgerecht net even iets anders …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor mensen die graag vlees eten is dit het bewijs dat het ook zonder kan! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Voor de Roti (8 stuks): 500 gram zelfrijzend bakmeel - 1/4 rode peper - 1 teentje knoflook - zout - 6 el bloem - 3 el zonnebloemolie -------------------------------------------- Voor de Massala Kip: 8 kippenboutjes (of kleine drumsticks) - 1 gesnipperde ui - 4 el massala - 7 el olie - 450 geschilde en in vieren gesneden aardappelen - 250 gram kousenband (of dunne sperzieboontjes; Haricots verts) in stukjes van ca. 5 cm - 2 laurierblaadjes  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Een geweldige Indiase curry met veel groenten en gesneden lamsbout en heerlijk geurende oosterse kruiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Nooit meer pakjes kip tandoori etc. Maak het zelf, met verse ingredienten. Vervang voor een frisse variant de kookroom door Griekse Yoghurt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Jamie Oliver houdt van sterke smaken en dit gerechtje uit zijn nieuwste boek, Jamie`s Reizen, is daar zeker een voorbeeld van! Een bijzondere tajine, voor als je echt eens iets "anders" op tafel wil zetten. Ik kende de ingelegde citroenen uit de Marokkaanse winkel al langer (lekker door de sla!) maar zo als hoofdrolspeler in de tajine.. heel apart én lekker! Tip: koop saffraan niet bij de supermarkt. Het is al vrij duur spul en bij de supermarkt krijg je maar een paar draadjes tegelijk. Elke Marokkaanse of Indiase winkel heeft wel saffraan. Voor een euro of 5 koop ik een gram. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans
Populaire Indiase kookboeken:
Top