1. Home
  2. Recepten
  3. Indiaas

Indiaas recepten (4)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Indiaas ananas-kokos stoofpotje met hamlappen

INGREDIENTEN

750 g Hamlappen (in blokjes) 1 bouillonblokje 2 groene paprika's (in blokjes) 1½ eetlepel kerrie 1 teentje knoflook (geperst) 1 blik kokosmelk (dikke melk á 400 g) 1 eetlepel gemberwortel (verse, geraspt) 2 eetlepels bloem 4 uien (in ringen) 40 g boter 1 theelepel sambal 1 blik ananasstukjes (groot blik)

Bereidingswijze

Bereiding 1. Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de blokjes Hamlap rondom lichtbruin. Voeg de uien, knoflook, gember en kerrie toe en fruit deze ca. 5 minuten mee. 2. Verdeel de bloem over het vlees en bak dit kort mee. Voeg kokosmelk, ananassap, paprika, bouillonblokje en eventueel sambal toe. 3. Laat het stoofpotje met het deksel schuin op de pan ca. 60 minuten op zacht vuur sudderen. Roer het stoofpotje ondertussen enkele malen door. Voeg, indien de ananas-kokossaus te dik wordt, een beetje water toe. Voeg de laatste 5 minuten de blokjes ananas aan de kokossaus toe.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2007
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Baked Yoghurt (gebakken yoghurt)

Een collega uit India vertelde me dat als er iets mogelijk is om te maken met melk, dan is het in India al eens gedaan. Dit recept is er een voorbeeld van. Gebakken yoghurt heb ik voor het eerst in India gegeten. Het is echt heel erg lekker. Vooral met een beetje honing erover heen. Het lijkt een beetje op griekse yoghurt, maar is toch anders. Het recept heb ik samengesteld van verschillende recepten die ik op internet heb gevonden. Je kunt het maken met vanille, maar naturel is het ook erg lekker. Het is super gemakkelijk om te maken en het resultaat is yummie!

INGREDIENTEN

Blikje gecondenseerde melk (380 gr), ca 800 ml Yoghurt (volle), 1 pakje slagroom (optioneel, maakt het lekker zacht)

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2013
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Kedgeree van oesterzwammen en cantharellen

Kedgeree is een van oorsprong Indiaas rijstgerecht met diverse groenten. Om een warm ontbijt te maken voor een legertje langslapers is dit de oplossing.

INGREDIENTEN

30 gr boter - 1 middelgrote ui, fijngesneden - 400 gr langkorrelrijst - 1 worteltje in julienne gesneden (hele dunne reepjes) - 1 liter kippebouillon - 1 mespunt saffraan - 150 gr oesterzwammen - 150 gr cantharellen - 125 gr bloemige aardappelen, geschild en geraspt - 4,5 dl melk - 1/2 kippebouillontablet - 1 tl kerriepasta (bv vindaloopasta) - 2 el slagroom - 4 eieren - 4 el fijngehakte peterselie.

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Indische perenconfituur

INGREDIENTEN

1kg peren in stukken-1kg suiker-1theelepel kaneel-1snuifje nootmuskaat-1vanillestokje-water.

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2001
  • Indiaas
  •  30-60 min.
Nieuwste indiaas ontbijt recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top