1. Home
  2. Recepten
  3. Indiaas

Indiaas recepten (3.969) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

KIP TIKKA MASALA

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER.

INGREDIENTEN

6 tenen knoflook,gepeldstuk verse gemberwortel van7 1/2cm,geschild2 of 3 verse rode chilipepers,zonder zaadjesolijfolie1 eetlepel mosterdzaad1 eetlepel paprikapoeder2 theelepels gemalen komijn2 theelepels gemalen koriander3 eetlepels garam masala200 ml yoghurt4 middelgrote kipfilets,in grote stukken gesneden1 eetlepel boter2 middelgrote uien,gepeld en dun gesneden2 eetlepels tomatenpurrehandje gemalen cashewnoten of amandelenzeezout1 dl slagroomhandvol verse koriander,gehakthet sap van 1 tot 2 limoenen

Bereidingswijze

Rasp de knoflook en gember op de fijnste kant van een kasrasp in een kom.hak de pepertjes zo fijn mogelijk en meng ze met de gember en knoflook.verhit eenflinke scheut van de olie in een pan en doe de mosterdzaadjes erbij.wanneer ze beginnen te ploppen,mogen ze samen met de paprikapoeder,komijn,gemalen koriander en 2 eetlepels van de garam masala bij het knoflook-en gembermengsel.doe de helft van dit mengsel in een kom,roer de yoghurt erdoor en doe de stukken kip erbij.hussel alles goed en laat de kip een halfuur marineren.laat de boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en laat hierin de gesneden ui en de andere helft van het kruidenmengsel 15 min. op een laag vuur baken,zonder bruin te laten worden-als het goed is,begint het al heerlijk te ruiken!doe de tomatenpuree en de gemalen noten erbij en giet een halve liter water met een halve theelepel zout in de pan.roer alles goed door en laat het een paar min. zachtjes pruttelen.laat de saus inkoken tot hij iets dikker is geworden.zet hem even opzij.bak de stukken gemarineerde kip door en door gaar.warm de saus op en roer de room en de 3e lepel garam masala door.proef de saus en breng hem zonodig op smaak.zodra de saus kookt haal je hem van het vuur en kunnen de gebakken stukken kip erbij.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vindaloo [Indiaas pittig curry gerecht]

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2.

INGREDIENTEN

1 el olie, 3 teentjes knoflook, geperst, 1/4 tl van alle volgende specerijen: gemalen komijn, koriander, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 1 tl mosterdzaad, 500gr varkensfilet in blokjes, 3 laurierblaadjes, 4 el tamarinde extract, 2 tl tomaten puree, 2 tl suiker, 3 el azijn, water of bouillon, 1-2 pepertjes, zonder zaadjes en fijn gesneden, zout, 1el maizena opgelost in een beetje water

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

viscurry (indiaas)

Pittige visschotel. Heel verrassend!

INGREDIENTEN

1 pond kabeljauw of andere witvis, 2 preien, 3 grote uien, 3 eetlepels Patak's currypasta mild (te koop bij o.a. AH), 1 groot bekertje creme fraiche, 1 zakje strooikaas (liefst goudse belegen).

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indiaas naanbrood

Naanbrood is hét brood dat u eet bij tandoorikip en gegrilde gerechten. Het is plat, komt oorspronkelijk uit India en wordt in een tandoori (kleioven) gebakken. Maar bakt u het thuis onder de grill, dan oogt en smaakt het bijna net zo goed!

INGREDIENTEN

1 middelgroot ei, losgeklopt, 2 el arachide olie, 4 el yoghurt, 450 g bloem, beetje extra om mee te bestuiven, 2 tl zout, 2 tl witte basterdsuiker, 1 tl bakpoeder, 1 zakje gedroogde gist à 7 g, evt. 25 g boter of margarine, gesmolten

  • Indiaas
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-06-2010
  • Indiaas
  •  > 120 min.

Indiaas rundvlees

Een heerlijke goulash

INGREDIENTEN

500 gr goulash-vlees;, 3 tenen knoflook (uitgeperst);, Stukje geraspte gemberwortel;, 1 laurierblad(verkruimeld);, 2 th.lepels kardamon;, 1 el wijnazijn;, 3 el kerriepoeder;, 2 el boter;, 2 uien (in blokjes gesneden);, 1 groene paprika (in blokjes);, 1 rode paprika(in blokjes);, 200 gr doperwten(diepvries);, 3 dl volle yoghurt;, beetje koriander(fijngehakt);, zout en peper.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

pompoensoep, indiaas

Pittige pompoensoep met curry.

INGREDIENTEN

500 g pompoen, in plakken, pitten verwijderd, scheutje olijfolie, 1 ui, of 2 kleine uien, fijngesneden, 1 el milde indiase currypasta (kijk uit; is niet echt mild!), 500 ml groentebouillon, 1 tl komijn (djinten), griekse/turkse yoghurt, naanbrood of ander brood,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indiaas stoofpotje

INGREDIENTEN

500 gr. kipfilet, 2 eetlepels olie, peper, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 teentje knoflook, 1 mango of klein blikje ananasstukjes, 125 ml zure room of yoghurt, 1 kleine komkommer, allesbinder

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

indiaas rundvlees

INGREDIENTEN

1 pond gesneden rundvlees, 2 grote grof gesneden uien, 1 a 2 tomaten (ontveld), klein bolletje gember, 2 a 3 teentjes knoflook, 2a 3 laurierbladeren, 1/2 theelepel haldi (hete kerrie), 1 theelepel garam massala (gemengde kruiden), 1 1/2 theelepel indiaase chili (extra heet), zout naar smaak.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indiaas Groentepotje

Lekker makkelijk!

INGREDIENTEN

2 uien, 3 cm gemberwortel, 2 el olie, 1 el verse gehakte koriander, 1 tl paprikapoeder, 1 tl koenjit, 500 gram in blokjes gesneden pompoen, 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons, 3 klein gesneden tomaten, citroensap en garam masala.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indiaas Tomatenchutney

Een pittig Indiase tomatenchutney die heel goed bij Surinaamse gevulde roti's passen. (ik had hem al geproeft, heerlijk en zoetzuur)

INGREDIENTEN

2 kg rijpe tomaten, , olie, 1/2 t zwarte mosterdzaadjes, 1 t komijnzaad, 1/4 t kruidnagelpoeder, 5 curry bladeren (vers of gedroogd), 1 rode ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 10 g verse gember, geraspt, 3 kleine groene pepers, fijn (rood zal eventueel ook kunnen), 150 g bruine suiker, 200 ml ciderazijn, Sap van 1 limoen, zout, 1/2 bosje verse koriander, blaadjes, stengels fijngesneden

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2015
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Indiaas mangodessert

Omdat de hoofdgerechten uit India meestal pittig zijn, serveren Indiase koks aan het eind van de maaltijd vaak een zoet en romig toetje.

INGREDIENTEN

2 rijpe mango's, 300 ml slagroom, 2 theel. suiker

  • Indiaas Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2014
  • Indiaas Nagerecht
  •  10-20 min.

Aardappel-Erwtencurry (Indiaas)

Lekker en eenvoudig recept uit India.

INGREDIENTEN

750 gr. aardappelen - 2 tl (zwart) mosterdzaad - 2 el olie - 2 uien - 2 tenen knoflook - 2 tl djahe - 1 tl kurkuma/kunjit - chilipoeder - ketoembar - masalakruiden - 1 1/4 dl water - 100 gr. diepvriesdoperwten - wat fijngehakte verse munt

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

INDIAAS: TANDOORI-KIPGEHAKTBROOD

Bron: Menu 1995

INGREDIENTEN

Boter, 1 stukje verse gemberwortel (ca 2 cm.), 500 gr kippengehakt, 2 teentjes knoflook, 3 el tandoorikruiden, 1 ei, 4 el. paneermeel, 1 dl biogarde roer of volle yoghurt

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indiaas stoofpotje

INGREDIENTEN

500 gr. kipfilet, 2 eetl. olijfolie, peper, 2 eetl. currypasta of 1 eetl. kerriepoeder, 1 teentje knoflook, 1 mango of 1/2 blik ananasstukjes, 1 bekertje (125ml zure room of yoghurt, 1 kleine kmkommer, allesbinder

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2005
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indiaas lamsvlees

INGREDIENTEN

400 gr. lamsfilet in dunne lapjes gesneden, 25 gr. pijnboompitten, 25 gr. pistachenoten, 1 rode ui in dunne ringen gesneden, 1 koolrabi, 4 worteltjes, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 1 verse rode peper, 2 teentjes fijngesneden knoflook, 2 el. olie, sap van 1 citroen, kerrie, allesbinder, 1 groentebouillonblokje, zout en peper

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2011
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indiaas Kruidenmengsel

Recept voor 1 kilo Kip, Lamsvlees of Stevige Witte Vis (zwaardvis, tilapia).

INGREDIENTEN

Zaden van 12 kardemompeulen , 2 tl cayennepeper , 2 tl komijnzaadjes (djinten - conimex) , 2 tl korianderzaadjes (ketoembar - conimex) , 1 tl zwarte peperkorrels , 1 tl geelwortelpoeder (koenjit - conimex) , 1 tl grof zeezout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  •  
  •  0-10 min.

Indiaas gekruid.

Rode linzen zijn eigenlijk de enige peulvruchten die u goed in de magnetron kunt bereiden, omdat deze een niet al te lange kooktijd hebben. Dit Indiaase bijgerecht maakt u in ca. 15 minuten:

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olie, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar, ? theelepel djinten, 150 g rode linzen, 3 dl kruidenbouillon, 2 bosuitjes.,

  • Indiaas
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Indiaas potje

Van : "Anne"

INGREDIENTEN

1 theelepel verse gemberpulp, 1 theelepel verse knoflook uit de knijper, 1,5 theelepel chilipoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel garam masala, 6 eetlepels maisolie, 2 middelgrote uien, in plakken, 700 gram mager lamsvlees, in blokjes van 5 centimeter gesneden, 6 tot 9 deciliter water, 400 gram verse spinazie, 1 grote rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, gehakt, 3 verse groene chilipepers, gehakt, 3 eetlepels gehakte verse koriander, 1 eetlepel vers citroensap, ,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indiaas naanbroodje

Een overheerlijk recept af komstig van brood.net

INGREDIENTEN

2 voorgebakken gekruide naanbroodjes *halve el olie *1 ui, gesnipperd *halve-1 el milde indiase currypasta of kerriepoeder *4 el zure room *2 el mayonaise *2 el koriander, fijngehakt *kwart ijsbergsla *4 hardgekookte eieren, grof gehakt *2 el gedroogde gefruite uitjes (potje)

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  •  
  •  10-20 min.

Indiaas gehakt

  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2009
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

Indiaas Pitareepje

Buffethapje, voor 48 stuks

INGREDIENTEN

75 g boter, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 el rode kipkruiden, 1 el fijngesneden koriander, 8 pitabroodjes, , voor de raita:, 11/2 dl volle yoghurt, 1/4 grofgeraspte komkommer, 1 el fijngehakte munt, zout en peper.

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Indiaas Rijsthapje

INGREDIENTEN

Koude rijst, indian curry sauce, plakjes achterham.

  • Indiaas
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Indiaas gehakt

INGREDIENTEN

500 gram lamsgehakt, 1-2 theelepels zout, 1 eetlepel garam masala, boter, 1 prei 1 halve paprika, 1 dl. yoghurt, 1 theel. kerrie, 4 eetl. mayonaise

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

indiaas, alcoholvrij

INGREDIENTEN

Anders, Anders, Anders

  •  
  •  
  • Geplaatst op01-12-1999
  •  
  •  
  • Eigen recept

dinn-yu ( Indiaas)

INGREDIENTEN

500 gr vis kabeljauw,schelvis,heilbot, 2 eetl kecap, 3 eetl sherry, 1 tl jahe, 1 prei, 1 sjalot, 1 tl vetsin, 1tl sesamzaad, peper zout, olie, 2 1/2 dl boullion

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indiaas, alcoholvrij

INGREDIENTEN

Anders, Vruchtensap, Anders

  •  
  •  
  • Geplaatst op01-12-1999
  •  
  •  

Indiaas Rundvlees

Stoofschotel van runderlappen met kokos en kerrie

INGREDIENTEN

1 1/2 pond runderlappen, 1 eetlepel kerrie, 3 uien, 1 kopje geraspte kokos, scheutje kruidenazijn, 1/2 liter vleesbouillon, peper, zout, 150 gram boter

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Indiaas Gekruid

Dit indiase bijgerecht maakt u in 5 minuten

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook,1 eetlepel olie, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel djinten, 150 gr.rode linzen, 3 dl.kruidenbouillon, 2 bosuitjes

  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

Indiaas Roerbakgerecht Van Prei En Kip

Hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

400 g (basmati)rijst, 500 g kipfilet, 2 eetl. ma?zena, 3 theel. (Indiaas) kerriepoeder, 2 theel. gemberpoeder (djahe), 4 preien, 2-3 eetl. olie, ? eetl. limoen- of citroensap, 4 tomaten, 2 theel. currypasta, 4 eetl. cashewnoten, , voor de garnering:, takje koriander of peterselie,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Biryani (Indiaas gebakken rijst)

Biryani is lndiaas gebakken rijst dat als hooÍdgerecht of als bijgerecht kan worden geserveerd.

INGREDIENTEN

300 gram basmatirijst., 1 ui, fijngesneden., 2 teentjes knoflook, fijngesneden., 1 theelepel geraspte gemberwortel., 1.5 eetlepel boter., 6-7 deciliter kippenbouillon., 2 theelepels kerriepoeder of garam masala., 1/4 theelepel kardemon gemalen., 2 eieren., 150 gram doperwten.(diepvries), zout en peper., 100 gram geroosterde amandelen., 2-3 eetlepels verse koriander., 1 eetlepel, fijngesneden muntblaadjes.,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2011
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indiaas Rundvlees Kerrie

Even de voorjaarsstormen trakteren op een heerlijk pittig kerrie stoof.

INGREDIENTEN

3 e olie, 1 ui, gesnipperd, 6 teentjes knoflook, fijn, 2 rode chili pepers, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 3 hele kardemom, 2 hele kruidnagels, 5 cm kaneelstokjes, 1 t gemalen komijn, 1 t gemalen koriander, 1 t gemalen kurkuma, 1 t knoflookpoeder, 1 t cayennepeper, 1 kopje water, 1 kg sukadelappen, in stukken

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-03-2016
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Indiaas stoofpotje met couscous

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

250 g couscous naturel, 3 el olijfolie traditioneel (C1000), peper, zout, 2 rode uien, in ringen, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 rode paprika?s, in stukjes, 1 tl kaneelpoeder, 2 tl gemalen komijn, 2 tl gemalen koriander, 1 el paprikapoeder, 2 bakken Indiaas stoofpotje ? 400 g (Bieze), 75 g ongezouten cashewnoten,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indiaas ananas-kokos stoofpotje met hamlappen

INGREDIENTEN

750 g Hamlappen (in blokjes), 1 bouillonblokje, 2 groene paprika's (in blokjes), 1½ eetlepel kerrie, 1 teentje knoflook (geperst), 1 blik kokosmelk (dikke melk á 400 g), 1 eetlepel gemberwortel (verse, geraspt), 2 eetlepels bloem, 4 uien (in ringen), 40 g boter, 1 theelepel sambal, 1 blik ananasstukjes (groot blik), ,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2007
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Veganistisch Indiaas Groenten Schotel

Alles in één pan, boordenvol vitamines en plantaardige proteïnes.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olie, 2 t zwarte mosterdzaadjes (witte kan ook), 1 t komijnzaad, 2 uien, fijn, 250 g sperziebonen, punten eraf en gehalveerd, 200 g tomaten blokjes uit blik of verse tomaten, 200 ml water, 6 aardappels, in blokjes gesneden en half gaar gekookt, 1 t geelwortel (kurkuma), 250 g gaar kidneybonen of bruine bonen, 100 g dunne wortelreepjes in lengte van sperziebonen, 1/2 t suiker, verse koriander, fijn, zout naar smaak

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indiaas curry stoofgerecht

Indiaas curry gerecht

INGREDIENTEN

600 gr. magere runderlappen, 1 eetlepelsolijfolie, 2 flinke uien, 400 gr. trostomaten, 1/2 potje milde currypasta ã 283 gr., 400 ml kokosmelk, zout,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-10-2007
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Phulka Indiaas platbrood

  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2013
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.

tagliatelle op zijn indiaas

Tagliatelle met romige vleescurry staat hoog op ons lijstje en hiermee weten we altijd indruk te maken op onze gasten!

INGREDIENTEN

* 300 (groene) tagliatelle, * zout, peper, * 1 grote gesnipperde ui, * olie, * 1 eetlepel milde currypasta (wij gebruiken altijd die van Patak's), * 300 gram ongepaneerde schnitzels in reepjes, * 1 pakje room culinair (200 ml) of gewoon slagroom, * 1 rode paprika in stukjes, * 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indiaas naanbrood (10 stuks)

Een lekker broodje voor bij een Indiaas gerecht.

INGREDIENTEN

~~125 g boter, 500 g tarwebloem, 1 zakje gedroogde gist, 10 g zout, 150 g Griekse yoghurt, 150 ml lauwwarm water, 4 takjes koriander, 3 teentjes knoflook, 1 tl versgemalen zwarte peper, olie om in te vetten

  • Indiaas
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2014
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Naan met Indiaas lamsgehakt en raita

Indiaas gebakken brood

INGREDIENTEN

, 8 zwarte peperkorrels, 1 eetlepel korianderzaadjes, 1 theelepel komijnzaadjes, 1 eetlepel maanzaad, 1,5 eetlepel geraspte gemberwortel, 2 eetlepels fijngesneden verse koriander, 2 eetlepels volle yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel citroensap, zout, 750 gr lamsgehakt, 2 eetlepels olie, 2 paksoi shanghai (kleine groene paksoi) of 1/2 gewone paksoi in repen, 8 naanbroodjes, takjes koriander,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

pannenkoek op indiaas!

Pannenkoek opz'n Indiaas net even iets anders.

INGREDIENTEN

Voor vier pannenkoeken:, 1 zakje Portie Pannenkoek en 3 dl melk., , Extra benodigdheden, , , Honig Wokmix kip tandoori, mango, , poedersuiker,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Chapati (Indiaas ongerezen brood)

Chapati ken ik uit Tunesië, waar het gegeten wordt zoals hier de pizza of hamburger (fastfood, maar dan heel veel lekkerder dan de Mac of Domino`s - een wrap met ingrediënten zoals tomaten, ui, shoarmavlees, gesmolten kaas, olijven, verzin het maar... ). De chapati blijkt uit India te komen. Hier het recept.

INGREDIENTEN

Meel, water, zout, komijn, chilipoeder

  • Indiaas
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2011
  • Indiaas
  •  30-60 min.
Nieuwste indiaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top