ijstaart nougat - schuim
Overheerlijke Nougat-Schuimtaart! Een origineel nagerecht. Let op: na het bereiden moet het geheel nog minimaal 4 uur in de diepvries.
Ingrediënten 4 personen
2 zakken ( /- 200 gram)mokka schuimkoekjes (Edah), 1/4 liter slagroom, 1 pakje Klop-Klop (2 zakjes), melk, sterke koffie, 1 zakje nougatine-gruis (Baukje), boter.Bereidingswijze
Vet de springvorm in met wat boter. Verkruimel een zak schuimkoekjes en verdeel deze over de bodem. Klop de slagroom. Maak 1 zakje Klop-Klop met melk, de ander met sterke koffie. Nadat je de Klop-Klop apart geklopt hebt, vermeng je dit met de slagroom. Verkruimel de andere zak schuipmjes en meng dit door het mengsel. Voeg hier vervolgens een half zakje nougatine-gruis aan toe. Deze massa op de kruimelbodem scheppen en verdelen. De rest vanm de nougatine-gruis erover strooien. Het geheel in de diepvries plaatsen en minstens 4 uur laten bevriezen. Voor het opeten moet de ijstaart tenminste een half uur in de koelkast op tempeartuur laten komen. Eet Smakelijk!