ijspudding
Fris
Een bak kwark uit de koelschappen 500/750 ml, slagroom 250 ml, vanille suiker, suiker en citroensap.
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-04-2003Nagerecht0-10 min.
Koninginne- ijspudding.
Een recept uit 1939. Voor 5-6 personen.
Zie bereidingswijze
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-10-2003Nederlands Nagerecht> 120 min.
Ijspudding Met Vruchtjes
170gr rozijnen in stukjes, 85gr sultanarozijnen//85gr krenten.1doosje, gekonfijte kersen(100gr) gehalveerd., 30gr gedroogde abrikozen in stukjes sap en, fijngeraspt schil van 1sinaasappel., 60ml cognac/1.25 dl room 2liter chocoladeijs, zacht. 1.25dl room(extra). 1 theel.tia maria, of kahlua 1liter vanilleijs(zacht), stijfgeslagen room en marachino-kersen voor, het garneren.
- …
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-12-1999Nederlands20-30 min.
Warme Chocoladesaus
1dl koffieroom/20gr boter/4 el slagroom/1 el suiker/100gr pure chocolade.
- …
- 0-10 min.
- Geplaatst op08-02-2000Nederlands0-10 min.
Avocado-Notenijspudding
Ijspudding die ook lekker smaakt met aardbeien- of kersensaus
2 rijpe avocado's - citroensap - 300 gram walnoten - 125 ml slagroom - 1 el suiker - enkele walnoten
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-08-1999Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
IJspuding
4 eieren, 110 gram suiker, 3 3/4 dl slagroom, 2 eetlepels Licor 43, 8 decor chocolaatjes
- …
- Geplaatst op30-12-2010
Kastanje-ijspudding
3 eidooiers - 95 gram suiker - 1/2 zakje vanillesuiker - 2 dl melk - 300 gram kastanjepuree - 2 eetlepels marasquin - 1 eiwit - 50 gram suiker - 5 dl slagroom - 125 cc (ml) slagroom - 1 zakje vanillesuiker, Voor de geglaceerde kastanjes : 75 gram suiker - 1 dl water - 10 gepelde kastanjes
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-06-2001Italiaans Nagerecht> 120 min.
Karamelijspudding
Voor de zoetbekjes onder ons
Voor het ijs:, -75 g suiker, -2 eetlepels room, -2 eetlepels water, Voor de creme:, -4 eierdooiers, -1 pakje vanillesuiker, -1/2 l slagroom, -40 g suiker, -8 lange vingers "baudoirs"
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-08-2002Belgisch Nagerecht20-30 min.
Kerstijspudding
Voor een ronde vorm met een inhoud van circa 1,5 liter.
*250 gr tutti frutti, *50 gr rozijnen, *1 groot glas appelsap, *2 borrelglaasjes amaretto (amandellikeur) of rum, *150 gr gemberkoekjes of bitterkoekjes, *1/4 + 1/8 l slagroom, *4 el suiker, *Chocoladesaus, zelfgemaakt of uit een flesje, *Desgewenst slagroom uit de spuitbus,
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-12-2003Nederlands Nagerecht> 120 min.
Furst - Puckler - ijs pudding.
Een recept uit 1939.Voor 5-6 personen.
Zie bereidingswijze.
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-10-2003Nederlands Nagerecht30-60 min.
Mokka-Chocoladeparfait
2 eierdooiers,50 gram suiker,2 dl. sterke koffie,1 reep (70 gram) pure chocolade,2 dl. slagroom,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op26-01-2004Nederlands Nagerecht0-10 min.
Mokka-Chocoladeparfait
Dit is een soort ijspudding
, 2 eierdooiers, 50 gram suiker, 2 dl. sterke koffie, 1 reep (70 gram) pure chocolade, 2 dl. slagroom,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-12-2000Multi-cultureel Nagerecht0-10 min.