Drambuie ijsparfait
Heerlijk zacht ijs. Perfect kersttoetje
125 gram suiker 6 eetlepels water ( a 18 ml) 6 eidooiers 210 ml slagroom, lobbig geklopt 3 eetlepels Drambuie (a 18 ml)
Breng het water met de suiker aan de kook en een klein pannetje en zet het dan even weg. Klop de eidooiers au-bain marie, totdat ze lichtgeel en schuimig zijn. Voeg het water en suikermengsel toe en klop totdat het een stevig mengsel is (als je met een lepel schept, moet het een soort lint vormen). Haal de schaal dan uit de au-bain marie en klop door tot het mengsel is afgekoeld. Voeg de Drambuie toe en de lobbig geklopte slagroom. Zet het mengsel in de vriezer. Het mengsel hoeft niet doorgeklopt te worden en kan zonder ijsmachine bereid worden.
- Schots Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-12-2002Schots Nagerecht> 120 min.
Ijsparfait met bloedsinaasappelen en mangocoulis
4 pers; dit dessert kan u gerust een aantal dagen op voorhand klaarmaken. Men kan het ook in individuele porties invriezen, in een cakevorm, in een tulband...
5 eierdooiers (eieren van 70 gr);2 ? dl room;1,25 dl sap van bloedsinaasappelen;125 gr suiker;0,5 dl Grand Marnier;1 mango;35 gr suiker (S1 of S2);sap van 1 citroen;2 bloedsinaasappelen; witte chocolade
- Belgisch Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-08-2002Belgisch Nagerecht10-20 min.
Ijsparfait Met Mandarine Napoleon
10 papaja's;, 325 g room;, 70 g vruchtvlees van mandarijnen, 70 g coulis van mandarijnen(te koop in speciaalzaken);, 20 g Mandarine Napoleon;, 8 eierdooiers;, 120 g suiker;, kadaifdeeg(te koop in Arabische winkels);, enkele muntblaadjes., PASSIEVRUCHTENCOULIS:, 1/4 l vruchtvlees van passievruchten;, 50 g suiker;, 10 g pectine., RODE VRUCHTENCOULIS:, 200 g rode vruchten;, 200 g suiker;, 100 g suikerstroop.,
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-05-200120-30 min.