1. Home
  2. Recepten
  3. Ijsdessert

Ijsdessert recepten (29) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

IJsdessert

Heel simpel, maar errug lekker

INGREDIENTEN

Body{background:url(http://home.hetnet.nl/~roelofkeemma/rore nederlands/achtergronden/pompoen_taart.gif) fixed}-->, - Slagroomijs vanille smaak, - Kletskoppen, - Advokaat, - Slagroom, - Versiering,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

ijsdessert

Rap klaar

INGREDIENTEN

Roomijs,4 mandarijntjes,een glaasje napoleon, mandarin.1 eetlepel suiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

luxe ijsdessert

Heel snel klaar

INGREDIENTEN

1 l. slagroom (koop geklopte, dan gaat het nog sneller), 1 pakje chocoladebatons

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Italiaans ijsdessert met abrikozen

Geïnspireerd door het recept op Smulweb "dessert Garribaldi" van bianca_b kwam ik tot deze heerlijke romige ijscake met abrikozencoulis. Een topper na een dineetje. Niet moeilijk te maken. Kost wel even tijd, maar dan heb je ook wat. Kun je al dagen tevoren voorbereiden.

INGREDIENTEN

4 dl slagroom - 100 gram mascarpone - mespunt zout - 70 gram poedersuiker - 125 gram bitterkoekjes - 5 eetlepels amaretto - 1 blikje halve abrikozen (420 gram) - paar druppels citroensap - 2 eetlepels poedersuiker - 2 eetlepels gehakte of geschaafde amandelen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

verrassend december ijsdessert

Kruidig ijsdessert.

INGREDIENTEN

1,5 liter roomijs, 200 gr. 200 cl slagroom, speculaasbrokken, mandarijn, 2 el amandellikeur (optioneel), tl kaneelpoeder., Voor de garnering: 10 kletskoppen en chocoladekrullen van melk- of witte chocolade.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Ijsdessert Van Groene Thee

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 150 g kristalsuiker, 2 tl shoyu (Japanse sojaus), 150 ml slagroom, 100 ml sterke groene thee, afgekoeld., ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Japans
  •  > 120 min.

Romig ijsdessert met peren

INGREDIENTEN

3 peren, geschild en van klokhuis ontdaan, 1 el citroensap, 2 el grappa of amaretto, 200 g ricotta, 3 el honing, 2 eiwitten, 1 el suiker, 1 el suiker, tijmblaadjes

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

IJsdessert Met o.a. Licht Gebakken Meloen

Een vruchten-ijs-dessert

INGREDIENTEN

4-8 ijsbolletjes, 1 sinaasappel, 1 mandarijn, 4-8 dunne rechtgesneden plakjes meloen, vruchtensap van een 1/2 uitgeperste grapefruit en 2 sinaasappelen, slagroom, klein klontje boter.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Parfait di Amaretti (bitterkoekjes parfait)

Een heerlijk ijsdessert, dat je zonder ijsmachine kunt maken. Schandalig lekker... (houd er rekening mee dat het gerecht minimaal 8 uur moet bevriezen, dit is niet bij de bereidingstijd meegerekend)

INGREDIENTEN

75 g witte basterdsuiker; 4 eieren, middelgroot, gesplitst; 100 g Amarettikoekjes (Italiaanse bitterkoekjes); 2,5 dl slagroom; 3 el amaretto (amandellikeur); 1 blik abrikozen, uitgelekt

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2004
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Semifreddo al Caffé

Luchtig ijsdessert

INGREDIENTEN

150 g. bruine basterdsuiker, 1 theel. vanillesuiker, 300 ml. slagroom, 2 borrelglaasjes amaretto, 100 g. amaretti-koekjes, 150 ml. gepasteuriseerd eigeel, 150 ml. sterke koffie, pure chocola

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Rabarber ijs

Lekker ijsdessert. Het is makkelijk te maken maar reken er mee dat het dessert wel 4-6 uren van tevoren in de vriezer moet .

INGREDIENTEN

375 gr rabarber, 125 gr suiker, 1/2 vanillestaaf, 1 gelatineblaadje, 3 eigeel(danegg- AH), 60 gr poedersuiker, 1/2 vanillestaaf, 5 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2012
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Zabaglione-ijsdessert met amarettokoekjes

Dit ijsdessert is perfect als je niet in bezit bent van een ijsmachine! Heb je nog nooit Zabaglione gegeten? Dan kun je ophouden met het recept voordat je de verkruimelde koekjes en slagroom toevoegt. Warme zabaglione is warm, het schuimigste nagerecht wat er bestaat!

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 50 g fijne tafelsuiker, 1 dl marsala, 10 amarettokoekjes, 2 1/2 dl slagroom, een cakvorm, plastic folie

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Koffieijs

Lekker luchtig ijsdessert.

INGREDIENTEN

1 bak room- of vanille ijs, 1 kop sterke koude espresso, advokaat of koffielikeur, gezoete opgeklopte slagroom

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2007
  • Goedkoop en snel Nagerecht
  •  0-10 min.

Honingijs met walnoten

Een heel simpel te maken ijsdessert, wat heerlijk romig is en er mooi uitziet

INGREDIENTEN

500ml slagroom, 100ml vloeibare honing, 4 eierdooiers, 1 ei, 50 g walnoten of pistachenoten

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

regenboog ijsje

Een heerlijk ijsdessert

INGREDIENTEN

Pistache ijs,vanille ijs,frambozen,perzik, aarbeien,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Baron de Marnier

Fris, fruitig ijsdessert.

INGREDIENTEN

Vanille-ijs, truffelijs, abrikozenijs, bitterkoekjes, Grand Marnier, abrikozen, abrikozensaus, slagroom, chocolade decoratie.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Schuimtorentjes

Lekker zoet bij een ijsdessert.

INGREDIENTEN

1 eiwit, mespunt zout, 50 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel cacao.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Honingmousse met vijgen en amandelen.

Zet dit romige smultoetjes 5 uur voor het opdienen in de diepvries. Dan verandert deze mousse in een onvergetelijk lekker ijsdessert.

INGREDIENTEN

3 rijpe vijgen, 15 cl verse slagroom, ½ zakje slagroomversteviger, 2 el vloeibaren honing, 2 eiwitten, Zout, 30 gr suiker, 60 gr geschaafde amandelen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

vijgen in rode wijn

Voor bij een ijsdessert

INGREDIENTEN

12 Gedroogde vijgen,suiker,rode wijn,roomijs.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2000
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  0-10 min.

Kaneel Parfait

Luchtig ijs-dessert

INGREDIENTEN

-200 gr eiwit., -200 gr eidooier., -275 gezoete room., -Kaneel., -275 gr suiker., -drupje citroensap., -kaneel liqeur of andere naar eigen smaak.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Mascarpone ijs

Ijsdessert met een romige smaak

INGREDIENTEN

250 gr mascarpone (soort roomkaas), 3 1/2 eigeel, 290 gr poedersuiker, SAP Van 2 1/2 lime vrucht, , 5 dl slagroom, 3 eiwitten

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-09-2012
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Advokaatttaart

Lekker ijsdessert waarvoor je geen ijsmachine nodig hebt.

INGREDIENTEN

200gr.minarine, 200gr.suiker, 4 eieren, 250cl.advokaat (eierlikeur), 200gr.slagroom, 1 soepl.cognac, vingerkoekjes

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

geflambeerde banaan met ijs

Vurig ijsdessert

INGREDIENTEN

, 4 bananen, 1 eetlepel vloeibare honing, 25 g boter of margarine, 2 eetlepels sinaasappelsap, enkele eetlepels rum, ½ liter vanille-ijs

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Katrien'S Dessert

Een heerlijk krokant ijsdessert

INGREDIENTEN

Vanille ijs, ontbijtkoek met honing (Belgische koek), advocaat, vier ijssigaarkoekjes en olijfolie

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Pecannoten-koffieparfait

Ijs-Dessert voor 2 personen

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 2 eieren, 150 g suiker, 1/2 liter slagroom, 75 g pecannoten, 3 el maplesiroop (verkrijgbaar bij de betere supermarkten), 3 el sterke koffie, 2 el Cointreau, ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Een hemels lekker ijsdessert

INGREDIENTEN

- 50 gr poedersuiker - 1 eetl.citroensap - rode eetbare kleurstof - 4 waaier-of hartvormige ijswafels - 50 gr. slagroom - 1 grote bol frambozenijs .

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  0-10 min.

Apres-ski

Een verrukkelijk ijsdessert.

INGREDIENTEN

Ingredienten, chocolade-ijs:, 2000 gram gepasteuriseere melk-, 650 gram ongezoete slagroom-, 475 gram suiker-, 175 gram dextrose, (druivensuiker)-, 75 gram Langarone-, 20 gram cacaopoeder-, 300 gram Iceline Chocolade, 30 gram Chocoladelikeur, 300 gram Chocovic Tobago couverture puur ., , Citroenijs:, 2000 gram water-, 500 gram suiker-, 70 gram dextrose-, 50 gram Langarone-, 60 gram Citroenaroma-, 10 gram Dohler Cortina, , Rauwe schuim:, 100 gram gepasteuriseerd eiwit-, 275 gram fijne suiker.,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-09-2003
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocoladerandje op dessertbord

INGREDIENTEN

1 reep pure chocolade a 80 gram.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Witte Ijskoningin En Ganache Met Gianduja

Een heerlijk ijsdessert met chocolade

INGREDIENTEN

200 g witte chocolade;, 1/4 l melk;, 4 eierdooiers;, 100 g griessuiker;, 4 dl verse room;, 50 g gianduja-chocolade(in dobbelsteentjes gesneden);, voor de GANACHE:, 1 1/2 dl verse room(of light,indien gewenst);, 100 g gianduja-chocolaatjes;, 25 g pure chocolade.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-05-2001
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top