Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Ijsdessert

Ijsdessert recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

IJsdessert

Heel simpel, maar errug lekker

INGREDIENTEN

Body{background:url(http://home.hetnet.nl/~roelofkeemma/rore nederlands/achtergronden/pompoen_taart.gif) fixed}-->, - Slagroomijs vanille smaak, - Kletskoppen, - Advokaat, - Slagroom, - Versiering,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-2001
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

ijsdessert

Rap klaar

INGREDIENTEN

Roomijs,4 mandarijntjes,een glaasje napoleon, mandarin.1 eetlepel suiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

luxe ijsdessert

Heel snel klaar

INGREDIENTEN

1 l. slagroom (koop geklopte, dan gaat het nog sneller), 1 pakje chocoladebatons

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2001
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Italiaans ijsdessert met abrikozen

Geïnspireerd door het recept op Smulweb "dessert Garribaldi" van bianca_b kwam ik tot deze heerlijke romige ijscake met abrikozencoulis. Een topper na een dineetje. Niet moeilijk te maken. Kost wel even tijd, maar dan heb je ook wat. Kun je al dagen tevoren voorbereiden.

INGREDIENTEN

4 dl slagroom - 100 gram mascarpone - mespunt zout - 70 gram poedersuiker - 125 gram bitterkoekjes - 5 eetlepels amaretto - 1 blikje halve abrikozen (420 gram) - paar druppels citroensap - 2 eetlepels poedersuiker - 2 eetlepels gehakte of geschaafde amandelen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Ijsdessert Van Groene Thee

INGREDIENTEN

4 eidooiers, 150 g kristalsuiker, 2 tl shoyu (Japanse sojaus), 150 ml slagroom, 100 ml sterke groene thee, afgekoeld., ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Japans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

verrassend december ijsdessert

Kruidig ijsdessert.

INGREDIENTEN

1,5 liter roomijs, 200 gr. 200 cl slagroom, speculaasbrokken, mandarijn, 2 el amandellikeur (optioneel), tl kaneelpoeder., Voor de garnering: 10 kletskoppen en chocoladekrullen van melk- of witte chocolade.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Romig ijsdessert met peren

INGREDIENTEN

3 peren, geschild en van klokhuis ontdaan, 1 el citroensap, 2 el grappa of amaretto, 200 g ricotta, 3 el honing, 2 eiwitten, 1 el suiker, 1 el suiker, tijmblaadjes

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

IJsdessert Met o.a. Licht Gebakken Meloen

Een vruchten-ijs-dessert

INGREDIENTEN

4-8 ijsbolletjes, 1 sinaasappel, 1 mandarijn, 4-8 dunne rechtgesneden plakjes meloen, vruchtensap van een 1/2 uitgeperste grapefruit en 2 sinaasappelen, slagroom, klein klontje boter.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Parfait di Amaretti (bitterkoekjes parfait)

Een heerlijk ijsdessert, dat je zonder ijsmachine kunt maken. Schandalig lekker... (houd er rekening mee dat het gerecht minimaal 8 uur moet bevriezen, dit is niet bij de bereidingstijd meegerekend)

INGREDIENTEN

75 g witte basterdsuiker; 4 eieren, middelgroot, gesplitst; 100 g Amarettikoekjes (Italiaanse bitterkoekjes); 2,5 dl slagroom; 3 el amaretto (amandellikeur); 1 blik abrikozen, uitgelekt

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2004
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Semifreddo al Caffé

Luchtig ijsdessert

INGREDIENTEN

150 g. bruine basterdsuiker, 1 theel. vanillesuiker, 300 ml. slagroom, 2 borrelglaasjes amaretto, 100 g. amaretti-koekjes, 150 ml. gepasteuriseerd eigeel, 150 ml. sterke koffie, pure chocola

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Honingmousse met vijgen en amandelen.

Zet dit romige smultoetjes 5 uur voor het opdienen in de diepvries. Dan verandert deze mousse in een onvergetelijk lekker ijsdessert.

INGREDIENTEN

3 rijpe vijgen, 15 cl verse slagroom, ½ zakje slagroomversteviger, 2 el vloeibaren honing, 2 eiwitten, Zout, 30 gr suiker, 60 gr geschaafde amandelen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2011
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Kaneel Parfait

Luchtig ijs-dessert

INGREDIENTEN

-200 gr eiwit., -200 gr eidooier., -275 gezoete room., -Kaneel., -275 gr suiker., -drupje citroensap., -kaneel liqeur of andere naar eigen smaak.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2004
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Chocoladerandje op dessertbord

INGREDIENTEN

1 reep pure chocolade a 80 gram.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

kletskoppen met gember

Ongeveer 15 stuks, heel anders dan anders

INGREDIENTEN

50 gr bloem, 1/2 theelepel gemberpoeder, 50 gr becel voor bkoken, bakken en braden, 2 eetl stroop, 1 el slagroom, 1 eetl gembernat, 4 eetl fijngehakte gember, eventueel sesamzaadjes of gehakte pinda's, 2 eetl suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top