1. Home
  2. Recepten
  3. Ijscake

Ijscake recepten (37) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

ijscake met fruit

Een lekker fris en fruitig nagerecht

INGREDIENTEN

1 liter yoghurtijs (naturel), 1 cake, 200 ml sinaasappellikeur, 250 gram amandelspijs, 500 gram aardbeien, 250 gram rode bessen, 1 kiwi, 2 eetlepels frambozensiroop.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

crunchy ijscake

INGREDIENTEN

150 g kletskoppen, 1 groot blik perziken, 2 repen witte chocolade, 1 l mango ijs, 1 pot zuivelzacht geel boomgaardfruit, 500 ml bananenijs

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2004
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

advocaat ijscake

Heerlijke smeuige ijstaart. lekker als feestelijkt toetje of als frisse taart bij een feestje (bv Pasen).

INGREDIENTEN

1 klein flesje advocaat; 1/2 l. slagroom; 5 eidooiers; 250g zachte roomboter; 2 pakken langevingers; 250g witte basterdsuiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

IJscake met fruit

Bereiding zonder ijsmachine

INGREDIENTEN

1 l slagroomijs, 1 roombotercake, 200 ml cointreau, 250 g amandelspijs, 250 g rode bessen, 500 g aardbeien, 1 kiwi, 2 el honing, 2 el frambozensiroop

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Aardbeien ijs-cake

INGREDIENTEN

(6-8 personen), Benodigheden, 1 l vanille-ijs, 1 cake, 200 ml Licor 43, 250 g amandelspijs (Baukje), 750 g aardbeien, 2 el honing, 2 el limonadesiroop (bosvruchten of grenadine), Cakevorm, plastic folie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

Crunchy ijscake

Recept uit de Margriet

INGREDIENTEN

Ca. 150g. kletskoppen, 1 groot blik perziken of mango, 2 repen witte chocolade, 1l. mangoijs, 1 pot zuivelzacht geel boomgaardfruit (500 ml.), 1 pot bananenijs (500 ml.)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

IJscake met fruit

Blad voor de mond: Een lekker zomers nagerecht.

INGREDIENTEN

1 liter yoghurtijs naturel, 1 cake, 200 ml sinaasappellikeur, 250 gram amandelspijs, 500 gram aardbeien, 250 gram rode bessen, 1 kiwi, 2 eetlepels vloeibare honing, 2 eetlepels frambozensiroop,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Ijscake met frambozen in chocoladejasje

Lekker nagerecht voor 6 personen bereiding:30 min., de dag voordien of ten minste 7 u voordien

INGREDIENTEN

- 300 g frambozen (diepvries), - 4 eieren, - 7 eetl. suiker, - 2 dl room, - 1 gelatineblaadje, - 1/2 dl bessenlikeur (vb. Cherry of Marasquin), , Voor het chocoladejasje:, , - 150 g pure chocolade, - 1 dl room,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

IJscake met rode bessen

Dit was de Grande Finale tijdens ons kerstdiner 2016 gemaakt door onze zoon. Sinds enkele jaren hebben wij de gangen van het kerstdiner verdeeld en maakt ieder een gang, zo hebben we minder stress in de keuken en je kunt merken dat na een paar jaar de lat steeds hoger komt te liggen. Dit dessert was daar een goed voorbeeld van De credits hiervoor gaan dus naar Joris

INGREDIENTEN

Voor de cake:, - 400 gram cakemeel, - 150 g boter of margarine, - 4 eieren, - 50 ml halfvolle melk, , Voor de ijsvulling:, - 1 limoen, - 450 g rode bessen, - 200 g poedersuiker, - 1 liter slagroomijs, - scheutje aardbeiensaus, - 250 ml slagroom, - schepje vanillesuiker, - beetje poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-2016
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Choco mango ijscake

INGREDIENTEN

1 bl mangoschijfjes/? citroen/200 gr mascarpone/2 dl slagroom/1 zakje vanillesuiker/8 pl. chocoladecake/1 mango

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  •  
  •  10-20 min.

Choco mango ijscake

INGREDIENTEN

1 blik mangschijfjes(400ml), 1/2 citroen, 200g mascarpone, 2dl slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 8 plakken chocoladecake, 1 mango.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2002
  •  
  •  10-20 min.

CHOCO MANGO IJSCAKE

Een tropische verrassing in...

INGREDIENTEN

1 blik mangoschijfjes, 1/2 citroen, 200 g mascarpone, 2 dl slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 8 plakken chocoladecake, 1 mango

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Choco mango ijscake

INGREDIENTEN

1 blik mangoschijven (400 ml), 0.5 citroen, 200 g mascarpone, 2 dl slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 8 plakken chocoladecake, 1 mango

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

ijscake met vanillevla en ontbijtkoek

Feest ijscake

INGREDIENTEN

1/2 liter vanillevla, 2 eieren, zout, 140 gr. ontbijtkoek, 1/4 l. slagroom, 30 gr. honing, 1 blaadje gelantine.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

IJscake met frambozen in chocoladejasje

Cake glace aux framboises en chemise de chocolat

INGREDIENTEN

300 g frambozen (diepvries) - 4 eieren - 2 eetl. gelatine - 7 eetl. suiker - 2 dl room - 150 g pure chocolade - 1 dl room

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2000
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Choco Mango IJscake

Lekker anders! Ook lekker met ander fruit zoals. perziken, abrikozen of aardbeien! Bereiding 15min.( ca.8 uur wachttijd.)

INGREDIENTEN

1 blik mangoschijfjes(400ml),*1/2 citroen,*200 gr. mascarpone,*2 dl. slagroom,*1 zakje vanillesuiker,*8 plakken chocolade cake,*1 mango

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-09-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Italiaans ijsdessert met abrikozen

Geïnspireerd door het recept op Smulweb "dessert Garribaldi" van bianca_b kwam ik tot deze heerlijke romige ijscake met abrikozencoulis. Een topper na een dineetje. Niet moeilijk te maken. Kost wel even tijd, maar dan heb je ook wat. Kun je al dagen tevoren voorbereiden.

INGREDIENTEN

4 dl slagroom - 100 gram mascarpone - mespunt zout - 70 gram poedersuiker - 125 gram bitterkoekjes - 5 eetlepels amaretto - 1 blikje halve abrikozen (420 gram) - paar druppels citroensap - 2 eetlepels poedersuiker - 2 eetlepels gehakte of geschaafde amandelen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Zabaglione-ijsdessert met amarettokoekjes

Dit ijsdessert is perfect als je niet in bezit bent van een ijsmachine! Heb je nog nooit Zabaglione gegeten? Dan kun je ophouden met het recept voordat je de verkruimelde koekjes en slagroom toevoegt. Warme zabaglione is warm, het schuimigste nagerecht wat er bestaat!

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 50 g fijne tafelsuiker, 1 dl marsala, 10 amarettokoekjes, 2 1/2 dl slagroom, een cakvorm, plastic folie

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-09-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Nougatparfait

(superzachte ijscake die smelt op de tong...)

INGREDIENTEN

4 eierdooiers, 80 gram suiker, 30 gram gekonfijte sinaasappelschil, 80 gram gemengde gekonfijte vruchten (waaronder sukade), 3 dl slagroom, 2 (kleine) eiwitten, 1? eetlepel citroensap, 2? eetlepels rozijnen, 60 gram grof gehakte pistaches,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-12-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Marsepein-ijs

INGREDIENTEN

1/2 liter chipolata-ijs (bak a 1 liter, Hertog), 150g marsepein, 100g strooigoed (zak a 350g, Bolletje),

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

marsepeinijs

INGREDIENTEN

, 1/2 liter chipolata ijs, 150 gram marsepein, 100 gram strooigoed

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Citroenijscake

Lekker fris dessert

INGREDIENTEN

1 cake, in de lengte in dunne plakken gesneden, 1 pak citroenijs, 200 g grof gehakte pistachenootjes, 150 g witte chocolade, 2 el slagroom, mooie dunne witte chocoladekrullen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

citroen-ijscake

INGREDIENTEN

1 cake in de lengte in dunne plakken gesneden, 1 pak citroenijs, 200 gr grof gehakte gepelde pistachenootjes, 150 gr witte chocolade, 1-2 el slagroom, mooie dunne witte chocoladekrullen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

chocolade roomijs

INGREDIENTEN

- 40 g Droste cacaopoeder, - 2 eidooiers, - 120 g suiker, - 2 zakjes vanillesuiker, - 1 theelepel maizena, - 21/2 dl melk, - 4 dl slagroom, , Voor de garnering:, - 1 dl stijfgeslagen room, - witte Droste pastilles, ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Marsepein-Ijs

Sinterklaas-ijs

INGREDIENTEN

? liter chipolata-ijs [bak a 1 liter, Hertog], 150 g marsepein, 100 g strooigoed [zak a 350 g, bolletje]

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Marsepeinijs

INGREDIENTEN

1/2 liter chipolata-ijs (bak a 1 liter, Hertog), 150g marsepein, 100g strooigoed (zak a 350g, Bolletje)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-04-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

sinterklaas: marsepein ijs

Super de Boer

INGREDIENTEN

1/2 liter chipolata-ijs (bak a 1 liter, Hertog), 150g marsepein, 100g strooigoed (zak a 350g, Bolletje), , extra nodig: cakevorm (inhoud ca. 1/2 liter)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Gefrituurde ijsbol met passievruchtensaus.

Echt een heerlijke en verassende combinatie van warm en koud!!

INGREDIENTEN

Bereidingstijd: 60 (min), , , ? 4 bolletjes Roomijs, ? 4 dunne plakjes cake, ? 2 eiwitten, ? 6 eetlepels geraspte kokos, ? 3 passievruchten, ? 2 eetlepels Passoa (likeur), ? 50 gram water, ? 100 gram suiker, ? frituurolie, En eventueel verse tropische fruitsalade van bijvoorbeeld meloen, ananas enz.,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Gefrituurde ijsbol met passievruchtensaus

INGREDIENTEN

4 bolletjes Hertog Roomijs Speciaal, 4 dunne plakjes cake, 2 eiwitten, 6 eetlepels geraspte kokos, 3 passievruchten, 2 eetlepels Passoa (likeur), 50 gram water, 100 gram suiker, frituurolie,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

chocolade roomijs

Heerlijke chocolade roomijs, bereiding zonder ijsmachine

INGREDIENTEN

40 g cacaopoeder, 2 eierdooiers, 12 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 1 tl maizena, 2.5 dl melk, 4 dl slagroom, Chocoladepastilles (wit)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Marsepeinijs

Marsepeinijs

INGREDIENTEN

1/2 liter chipolata-ijs(bak a 1liter,hertoch), 150g marsepein, 100g strooigoed(zak a 350g,bolletje)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Witte Chocolade-Ijscake Met Pistachenootjes

INGREDIENTEN

*300 gram witte chocolade in stukjes, *? liter volle melk, *6 eierdooiers, *50 gram witte basterdsuiker, *4 ? deciliter slagroom, lobbig geklopt, *100 gram gepelde groene pistachenootjes, grof gehakt, *1 roomboter citroencake, *gemalen kaneel,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

CRANBERRIE-PARFAIT

Dessert van ijs-cake, die in dikke plakken geserveerd wordt.

INGREDIENTEN

400 gram cranberrie-compote, 50 gram gedroogde cranberries, 6 eetlepels Cranberrie-likeur (De Kuyper), 75 gram Amarettini-koekjes, 4 eidooiers, 250 gram Mascarpone, 1/4 liter slagroom, 1 zakje vanillesuiker, wat verse muntblaadjes, poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Nougatparfait

Superzachte ijscake die smelt op de tong. Kan zonder ijsmachine gemaakt worden maar moet wel een nacht in de diepvries, dus je maakt deze een dag van te voren.

INGREDIENTEN

4 eierdooiers; 80 g suiker; 25 g gekonfijte sinaasappelschil; 75 g gemengde gekonfijte vruchten, waaronder sukade; 2,5 dl slagroom; 2 (klein) eiwitten; 1 el citroensap; 2 el rozijnen; 50 g pistaches, grof gehakt

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

chocomangoijscake

INGREDIENTEN

* 1 blik mangoschijfjes, * 1/2 citroen, * 200 gr. mascarpone, * 2 dl slagroom, * 1 zakje vanillesuiker, * 8 plakken chocoladecake

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Witte Chocolade-Ijscake Met Pistachenootjes

INGREDIENTEN

*300 gram witte chocolade in stukjes, *? liter volle melk, *6 eierdooiers, *50 gram witte basterdsuiker, *4 ? deciliter slagroom, lobbig geklopt, *100 gram gepelde groene pistachenootjes, grof gehakt, *1 roomboter citroencake, *gemalen kaneel,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Praline-Ijs Met Koffiesaus

INGREDIENTEN

*50 gram blanke amandelen, *olie, *75 gram fijne kristalsuiker, *? liter roomijs, *1 deciliter slagroom, *1? deciliter vanillevla, *1 zakje espresso oplospoeder, *chocolaatjes, *cacaopoeder,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top