Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Ijsbombe

Ijsbombe recepten (21) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

IJsbombe

INGREDIENTEN

IJsbombe:, 1 liter Stracciatella-ijs (Hertog), 100 gram bitterkoekjes (zak a 180 gram, Super), 2 el amandellikeur (slijter), 1 el lichte basterdsuiker, 2 zakjes garneeramandelen (a 45 gram, Baukje), olie voor invetten, Karamelsaus:, 1 flesjes Mokka-Caramel (150 ml, Teo), 1 dl gezette koffie, 2 1/2 el citroensap

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-07-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

IJsbombe

Inge december 2006

INGREDIENTEN

2 bekers roomijs (strawberry cheesecake, a 500 ml) 1 beker sorbetijs bosvruchten (500 ml) eventueel slagroom, opgeklopt

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2010
  • Wereld Nagerecht
  •  0-10 min.

Ijsbombe

Een soort ijstaart met chocoladesaus.

INGREDIENTEN

-2 bakken ij van 2.5 liter naar smaak., -2 eetlepels nougatine., -(kerst)chocolaatjes en andere versiering., -1 flesje of pakje chocoladesaus.,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

IJSBOMBE.

Een leuk en verrassend nagerecht die snel te maken is.

INGREDIENTEN

2 bekers strawberry cheesecake roomijs (500 ml.,A/H excelent., 1 beker bosvruchtenijs (500 ml.)

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2005
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

IJsbombe

INGREDIENTEN

1 bak vanilleroomijs aardbeien en framboos à 900 ml, (Van der Poel), 8 chocoladetakjes mint (Trianon), 1 bak roomijs speciaal à 1000 ml (Hertog), 5 roze torenschuimpjes, pak à 100 g (C1000), 1 bak kaneel-roomijs met apfelstrudel à 900 ml (Van der Poel), 1 zakje chocoladeglazuur (Dr. Oetker), 250 g rood fruit (aardbeien, frambozen, bessen), schoon­gemaakt, extra nodig: bolvormige glazen kom (inh. 2 l),

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2007
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

IJsbombe

INGREDIENTEN

Cakerol of cake, 3 soorten ijs bijv.:, - chocolade, stracciatella en walnoot, - amarenen, aardbei en bosvruchten, - rum-rozijnen, bitterkoekjes en chipolata, 1e soort ijs 1 liter, 2e: ± 2/3 liter 3e: ± 1/3 liter, 1/4 l slagroom,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

ijsbombe

Nagerecht uit margriet

INGREDIENTEN

1 l. slagroomijs, 1/2 l. aardbeienijs, 1/4 l. slagroom, 2-3 el.suiker, 100 g. koude witte chocolade, 50 g. frambozen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-01-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Supersnelle ijsbombe

Met de komst van (creme brulee) brandertjes is ook dit klassieke dessert een fluitje van een cent. Veel simpeler en mooier ook omdat je nu rondom makkelijk kunt branden, terwijl bij het in de oven gratineren de hitte van de gril van boven komt. Voor een extra mooi resultaat kan het ijs in een kom of schaal met ronde bodem worden geschept zodat het gerecht er als een soort iglo komt uit te zien. In dit recept is gemarmerd chocoladeijs genomen en chocolade cake, maar eigenlijk kan elke soort ijs en `gewone`gebruikt worden. Zorg dat het ijs door en door koud is.Schep het ijs eventueel vanuit het pak in een vorm en plaats deze terug in de diepvries.

INGREDIENTEN

Ca. 1 lieter gemarmerd chocolade-ijs, 1 chocolade cake, ca 4-5 ei-witten, 80-100gr. kristalsuiker, extra nodig: creme brulee brandertje.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2009
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocolade ijsbombe

Bombe gemaakt van roomijs en chocoladeijs

INGREDIENTEN

3dl creme fraiche,1el fijne tafelsuiker,1zakje vanillesuiker,150gr pure choolade fijngehakt,15gr boter of margarine,4grote eieren gesplist,zout,2el geroosterde hazelnoten grofgehakt

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Chocolade IJsbombe

INGREDIENTEN

- 3 dl creme fraiche, - 1 el fijne tafelsuiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 150 gr pure chocolade, - 15 gr boter, - 4 grote eieren, - zout, - 2 el geroosterde hazelnoten,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2004
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

italiaanse ijsbombe

INGREDIENTEN

6 plakken rozijnencake, enkele eetlepels Grand Marnier, 2 theelepels kleingesneden sukade, 1 eetlepel Smyrna-rozijnen, 5 dl volle melk, 1 vanillestokje, 4 eidooiers, 100 gr suiker, 1 dl creme fraiche, 1 eetlepel grofgehakte hazelnoten, cacaopoeder, een schaal met ronde bodem, ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Cappuccino vuurwerk ijsbombe

INGREDIENTEN

Voor de bombe:, 1 cakerol, 1 dl koffielikeur (Tia Maria), 1/2 liter koffie/cappuccino-ijs, 1/2 liter chocolade-ijs, 1/2 liter stracciatella-ijs, , Voor de garnering:, olie, 1 reep bittere chocolade (150 gram), 1 1/4 dl slagroom, 1 zakje vanillesuiker, , Extra nodig:, 10 hulstblaadjes, eventeel: enkele blaadjes misletoe of hulst met rode besjes, pakje kindervuurwerksterretjes

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2001
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

IJsbombe van drie soorten ijs

INGREDIENTEN

Appel-pistacheijs:, 2 appels, 40 g fijngehakte pistachenoten, 2 eidooiers, 50 g suiker, 2 el honing, 2 druppels groene levensmiddelen kleurstof, 4 dl slagroom, Frambozen-amandelijs:, 50 g frambozen, 1 eidooier, 35 g suiker, 1 el amandellikeur, 50 g gemalen blanke amandelen, 1 dl slagroom, Marsepeinijs:, 1 eidooier, 20 g suiker, 60 g amandelspijs, 1 el sherry, 1 dl slagroom, Garnering:, 12.5 dl slagroom, 1 el suiker, frambozen,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Ijsbombe Van Kokos, Mango En Room

INGREDIENTEN

400 g verse room -, 3 dl kokoscreme -, 4 eetlepels kokoslikeur -, 300 g mangovruchtvlees -, 200 g stijfgeklopte room -, mangocreme -, kokosschilfers,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2000
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Mascarpone Ijsbombe A La Siberienne

INGREDIENTEN

200gr. fijngesneden abrikozen, 2 dl. versgeperst sinaasappelsap (gezeefd), 1/2 liter slagroom, 350 gr.witte basterdsuiker, 4 el. honing, 1 kg. mascarpone, 6 dl. volle melk, 200gr.fijngesneden half geconfijte dadels, 400gr.grof gehakte cantuccini, 200gr.grof gehakte pure chocolade, voor de schuimlaag:, 8 eiwitten, 200 gr.suiker,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-1998
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Feestelijk IJSBOMBE met schuimpjes, banaan ijs en smarties

Echt een pracht om te zien. Ook leuk voor een kinderverjaardag

INGREDIENTEN

2 gepelde bananen 2 el slagroom 5 dl chocolade roomijs 100 gr grof gehakte smarties 50 gr verkruimelde schuimpjes 5 dl vanille roomijs 3 dl stijf geslagen slagroom

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

kerstbombe

Leuk met kerst of oud en nieuw met sterretjes

INGREDIENTEN

450 g roomboter cake (Super), ½ liter duochocolade-ijs, 2 eetlepels rum, kaneelpoeder, 6 eiwitten, 100 g fijne suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2007
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Mascarpone-Ijsbombe A La Siberienne

INGREDIENTEN

Voor de ijsbombe:, 100 gr. gedroogde, fijngesneden abrikozen, 1 dl. vers, gezeefd sinaasappelsap, 2,5 dl slagroom, 175 gr witte basterdsuiker, 2 el honing, 500 gr mascarpone, 3 dl volle melk, 200 gr ameretti (of bitterkoekjes) 100 gr pure chocolade, grof gehakt., Voor de schuimlaag:, 4 eiwitten, 100 gr suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Mascarpone-Ijsbombe A La Siberienne

Dit dessert vergeet je nooit meer, de bombe wordt geserveerd met vanillesaus en vuurwerksterretjes !

INGREDIENTEN

Voor de ijsbombe: 100g gedroogde abrikozen, fijngesneden, 1 dl vers geperst sinaasappelsap, gezeefd, 21/2 dl slagroom, 175 g witte basterdsuiker, 2 el honing, 500 g mascarpone, 3 dl volle melk, 100 g geconfijte dadels, fijngesneden, 200 g cantuccini of amaretti, grof gehakt, 100 g pure chocolade, grof gehakt., voor de schuimlaag: 4 eiwitten, 100 g suiker., voor de vanillesaus: 2 eidooiers, 60 g suiker, 8 dl melk, 2 el maizena, 1 vanillestokje in de lengte opengesneden, poedersuiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

mascarpone ijsbomme a la siberinne

INGREDIENTEN

Voor de ijsbombe:, 100 gr fijngesneden gedroogde abrikozen, 1 dl versgeperst gezeefd sinaasappelsap, 2 1/2 dl slagroom, 175 gr witte basterdsuiker, 2 eetlepels honing, 500 gr mascarpone (bakje a 250 gr) *, 3 dl volle melk, 100 gr fijngesneden half gekonfijte dadels, 200 gr grof gehakte cantuccini of amaretti, 100 gr grofgehakte pure chocolade, , Voor de schuimlaag:, 4 eiwitten, 100 gr suiker, , Voor de vanillesaus:, 2 eidooiers, 60 gr suiker, 8 dl melk, 2 eetlepels maizena, 1 vanillestokje in de lengte opengesneden, poedersuiker, een bombevorm of ronde bolle schaal, inh. 2 liter, een ovenvaste schaal, ,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

witte kerstbombe

Feestelijk nagerecht wat uitnodigt tot extra versiering. Gemakkelijk een dag van te voren te maken zonder het eiwit.

INGREDIENTEN

450 gr roombotercake, 1/2 liter duochocolade-ijs, 2 el rum, kaneelpoeder, 6 eiwitten, 100 gr fijne suiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2005
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top