1. Home
  2. Recepten
  3. Ijs
  4. Roomijs

Roomijs recepten (1.101)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Room-ijs

INGREDIENTEN

1035 gram gepasteuriseerde melk 600 gram ongezoete slagroom 35% 75 gram magere melkpoeder 280 gram fijne suiker 80 gram glucose 175 gram gepasteuriseerde eidooier 85 gram gepateuriseerd heel ei Parfait 300 gram geapateuriseerde eidooier 250 gram fijne suiker 250 gram water 20 gram glucose 50 gram Cointreau 30 gram Dohler Langarone 1000 gram opgeslage, ongezoete slagroom

Voorbereiding

Roomijs: Eidooier, ei en suiker samen loskloppen. Een klein deel van de melk toevoegen to een mooie homogene massa. Slagroom met de resterende melk verhitten tot 70? C en de glucose toevoegen. 5 minuten op 80? C houden. Afkoelen to 65? C en de losgeklopte eidooier/eieren toevoegen. Houd de temperatuur, al roerend, 10 min. tussen 65? C en 80? C. Hierna direct terugkoelen tot 4? C en laten rijpen. Na het rijpen afdraaien in ijsmachine. Parfait: Water, suiker en glucose koken tot 120? C. Giet de suikerstroop al kloppend op de eidooiers. Klop tot het mengsel koud is en spatel de slagroom en likeur er door.

Bereidingswijze

Afwerking: Strijk m.b.v. sjablonen de kar en wielen met couverture. Mouleer de vorm voor het paard met dezelfde couverture en vul deze na het uitharden met de parfait. Spuit de wagen af met het chocoladepistool en vul deze met de bolletjes ijs en chocoladedecor.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

roomijs

Basis om roomijs te maken.

INGREDIENTEN

Roomijs maakt u als volgt:, Klop 2 eierdooiers en 100 gram suiker schuimig. Verwarm de combinatie en voeg 2? deciliter room toe. Klop het geheel, met 2? deciliter melk au bain marie tot de massa bindt en laat deze al roerende afkoelen. Bevries het resultaat in een roestvrijstalen vorm. Roer regelmatig tijdens het bevriezen. Vruchtenroomijs maakt u door er bij het begin circa 250 gram vruchten aan toe te voegen., ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Roomijs

Roomijs uit de ijsmachine met drie verschillende aardbeien variatie´s.

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 250 ml slagroom, 4 eierdooiers (of 2 cups gepasteuriseerd vloeibaar eigeel), 150 g witte basterdsuiker, 250 ml volle melk

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-06-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Roomijs

Het lekkerste ijs maak je zelf, heerlijk met de karamelsaus die ook op mijn pagina staat....maar ook met vers fruit is dit ijs een prima afsluiting van je diner.

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 250 ml slagroom, 4 eierdooiers (of 2 cups gepasteuriseerd vloeibaar eigeel), 150 g witte basterdsuiker, 250 ml volle melk

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2012
  •  
  •  30-60 min.

Roomijs

Basisrecept met ijsmachine

INGREDIENTEN

3 eierdooiers, 100 g basterdsuiker, 10 g vanillesuiker, 250 cc volle melk, 200 cc slagroom

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Roomijs

Puur eigengemaakt roomijs

INGREDIENTEN

3 Eiwitten (pas op geen eigeel, anders krijg je je eiwitten niet stijf), 70 gr. kristalsuiker, 200 dl. slagroom, 1 zakje vanillesuiker,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
Populaire ijs recepten

roomijs

Basisrecept voor roomijs

INGREDIENTEN

1 liter volle melk, 500 gram suiker, 4 eieren, evt. smaakstof

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2004
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

roomijs.

Als je een ijsmachine hebt kun je dit lekkere ijs maken.Let erop hoeveel dl.je machine aankan anders word het niet stevig genoeg.

INGREDIENTEN

-1 eidooier,-60 g.suiker,-1,5 dl.melk,-1,5 dl.room.

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

ROOMIJS

INGREDIENTEN

150 GRAM SUIKER, 2 ZAKJES VANILLESUIKER, 4 EIEREN, , Dit alles 15 minuten mixen., , 1/2 ltr. Slagroom, suiker,

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

roomijs

INGREDIENTEN

200 cl slagroom, 200 cl vollemelk, 3 eidooiers, 100 gram fijnesuiker, 25 gram boter, 20 gram vanillesuiker, zout

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-12-2012
  •  
  •  10-20 min.

roomijs

INGREDIENTEN

3/4 liter ongeklopte slagroom, 1 vanillestokje, 7 eidooiers, 220 gr suiker

  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste roomijs recepten

Roomijs

( Glace a la Creme ) van "moesje2"

INGREDIENTEN

, 3/4 liter slagroom - 7 eidooiers - 220 gram suiker - 1 vanillestokje

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Roomijs

INGREDIENTEN

3/4 liter slagroom - 7 eidooiers - 220 gram suiker - 1 vanillestokje

  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-07-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Roomijs

INGREDIENTEN

2 dl room *, 4 dl melk *, 4 eierdooiers *, 150 gram suiker *, 1 vanillestokje.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Roomijs

INGREDIENTEN

3/4 liter slagroom - 7 eidooiers - 220 gram suiker - 1 vanillestokje

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Honing-kaneel roomijs

INGREDIENTEN

1 bekertje roomijs - 2 theelepels kaneel - 2 eetlepels honing, ,

  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Cafe Roomijs

INGREDIENTEN

1 bol roomijs, hete espressokoffie, ,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Koffie met roomijs

INGREDIENTEN

Espresso voor 4 kopjes, vanille roomijs

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Applecrumble met roomijs

INGREDIENTEN

600 gram appels, Kaneel, 100 gram suiker, 50 gram bloem, 100 ml karnemelk, 50 gram roomboter, 4 bollen roomijs,

  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2010
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.

Karamelappeltjes met roomijs

Een nagerecht om van te smullen.

INGREDIENTEN

4 appels cox orange, 50 gram boter, 50 gram suiker, kaneel en 1/2 liter roomijs.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-02-2007
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Roomijs met rijst

INGREDIENTEN

1/2 l. roomijs, 1/4 l. rijstebrij of rijstepap, 4 kaneelbolletjes of kaneelbiscuits of 8 ijswafels, (eventueel butterscotch-saus flesje van gilse)

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2003
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Speculaas Roomijs

INGREDIENTEN

Sinaasappeljam, 1 liter boeren roomijs, 1 handsinaasappel, 1 perssinaasappel, 100 gr. volkoren speculaasjes, 100 gr. blanke amandelen, 125 gr. mascarponeroom.

  • Spaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Spaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Roomijs met Frambozen

( Glace a la Creme aux Framboises) van "moesje2"

INGREDIENTEN

1/2 liter roomijs - 2 eetlepels suiker - 4 ijswafels - 2 dl slagroom -, citroensap - karamel - 200 gram verse frambozen,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Roomijs Met Frambozen

INGREDIENTEN

1/2 liter roomijs - 2 eetlepels suiker - 4 ijswafels - 2 dl slagroom - citroensap - karamel - 200 gram verse frambozen

  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

IJSDRUIVEN EN ROOMIJS

Deze recept heb ik van een vrouwtje uit Zuid-Afrika en heb ik nog nooit ergens elders tegen gekomen........ je weet niet wat je proeft!

INGREDIENTEN

Witte rijpe druiven-korrels, ontpit - witte suiker - roomijs van goede merk - fijngekapte nootjes

  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-02-2006
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  > 120 min.

Exotisch roomijs

Een combinatie van ijs met exotisch lekkers

INGREDIENTEN

3 eierdooiers, 50 gr. pecannoten, 120 gr. poedersuiker,2 sharonfruit, 125 ml.slagroom, 50 gr. suiker, 1 beker roomijs,1 vanillestokje

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

citrussoep met roomijs

INGREDIENTEN

2 rode grapefruits, 10 ml mousserende witte wijn, 3 eetlepels poedersuiker, 1 handsinaasappel, 10 ml slagroom, 2 bollen roomijs (Super), 2 takjes verse munt

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2006
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Appelschijfjes met roomijs

INGREDIENTEN

4 appelen -, 3 eieren -, 50 g boter -, zout -, 250 g Anco Vloeiende Bloem -, 1 flesje Tongerlo 6,5? -, 1 el arachideolie -, 1 el Calvados -, vloeibare honing -, kaneelpoeder -, 4 bolletjes roomijs,

  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Grapefruitsoep met roomijs

INGREDIENTEN

2 dl witte wijn, 100 g geleisuiker speciaal, 1 theelepel nat uit potje gember, 1/2 zakje vanillesuiker, 2 rode grapefruits, 8 blaadjes munt, 1/2 liter roomijs

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Kriek-Lambicsabayon met roomijs

Sabayon met Kriek Lambic bier; verrassend anders.Lekkere sabayon.

INGREDIENTEN

-8 eigelen, -8 eetlepels suiker, -2 flesjes Kriek Lambic, verder voor de garnituur:, -400 g krieken (ontpit) uit een bokaal, -16 bollen roomijs

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Roomijs Aardbei

INGREDIENTEN

1 (bloed)sinaasappel, 125 cc (ml) slagroom, 2 zakjes vanillesuiker, 250 gram aardbeien, 4 grote amandelkrullen, 0,5 l Hertog Roomijs Aardbei,

  • Fusion Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Fusion Nagerecht
  •  0-10 min.

chocoladetaartje met roomijs

INGREDIENTEN

2 vellen fillobladerdeeg (easy bakery),poedersuiker uit een strooibus, 150 gram melkchocolade, 2 velletjes plastic folie van ca. 30x30 cm., een bak Hertog roomijs.

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-1999
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Lychee'S Met Roomijs

160 kcal

INGREDIENTEN

1 bolletje roomijs -, 8 lychee's Vers of uit blik., 2 theel. Chocolade vlokken. (mooier is geschaafde bittere chocolade)

  • Slanke keuken Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Slanke keuken Nagerecht
  •  0-10 min.

Roomijs met aardbeien.

Een koel toetje voor een warme dag.

INGREDIENTEN

1 bakje aardbeien1 zakje vanillesuiker? eetl. citroensap12 lange vingers2 eetl. Apricot Brandy? l. pak roomijs4 eetl. chocolade puddingsaus.

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

kersengeleipudding met roomijs

INGREDIENTEN

4 blaadjes witte gelatine, 1 pot kersen zonder pit (ca. 720 gr.), 1/4 stukje pijpkaneel, 1/2 el limonade-siroop, 1/4 l vanille roomijs, ,

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-1999
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Karamelappels met roomijs

En kaneelcrème

INGREDIENTEN

4 kleine appels (liefst met rode schil), 1 limoen of citroen, 1 vanillestokje, 1 liter water, 1 liter roomijs, 225 gram suiker, , Voor de karamel:, 325 gram suiker, 125 ml water, , Voor de kaneelcrème:, 200 ml slagroom, 1 eetlepel kaneelpoeder, 1 eetlepel honing,

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2006
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

vanille roomijs

Heerlijk zacht roomijs met vanille smaak

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 250 ml slagroom, 4 eierdooiers (of 2 cups gepasteuriseerd vloeibaar eigeel), 150 g witte basterdsuiker, 250 ml volle melk

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Mandarijntjessoep Met Roomijs

INGREDIENTEN

6 zoete mandarijntjes, 2 dl suikersiroop, gemaakt ven. gelijke delen water en suiker, 1 dl witte wijn, wat Mandarine Napoleon, 1 vanillestokje, 1 dl sinaasappelsap, 1 eetlepel vanillepuddingpoeder,

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-1999
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

gelati . roomijs

INGREDIENTEN

Voor het maken van ongeveer 3/4.liter van elke smaak.VANILLE ROOMIJS;;4,1/2dl.dunne room,1 vanillestokje of een theelepel van.suiker 8 eidooiers,110gr.suiker,2.1/4dl.slagroom., PISTACHE-ROOMIJS;4 1/2dl.dunne room,8 eidooiers,6 eetlepels suiker,2.1/2 eetlepel gemalen gepelde pistachenoten,2.1/4 dl.slagroom,7 druppels voedselkleurstof(groen)5.1/2 eetlepel gehakte gepelde pistachenoten,25gr.gemalen amandelen., KOFFIEROOMIJS;4.1/2 dl.dunne room,1 reepje verse citroenschil,8 eidooiers,6 eetlepes suiker,2 eetlepels espresso koffie,4.1/2 dl.slagroom.CHOCOLADE-ROOMIJS;4.1/2 dl. melk,4 eidooiers,10 eetlepels suiker,4.1/2 dl. slagroom,120gr.bittere chocolade,gesmolten,1/2 theelepel vanillesuiker., ,

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocolade roomijs

INGREDIENTEN

3 eierdooiers, - 75 gr suiker, - 1,5 dl melk, - 60 gr bittere chocolade, - 2,5 dl slagroom, - 2 eetlepels chocoladelikeur, - 6 eetlepels koffielikeur, - 2 eetlepels chocoladesnippers,

  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste roomijs recepten
Populaire ijs recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top