1. Home
  2. Recepten
  3. Ierse
  4. Ierse recepten
Ierse recepten Meer Ierse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Neem voor de verandering eens Ierse viskoekjes als borrelhapje in plaats van pinda's en chips. Je kunt er met 4 personen lekker van eten. De bereidingstijd is kort namelijk 10 ‚€" 20 minuten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Iers

Schelvis is het hele jaar door tegen een matige tot interessante prijs verkrijgbaar. Het seizoen van schelvis loopt van september tot januari.¬†Het visvlees is iets zachter dan dat van kabeljauw, maar zeer smakelijk en het is eveneens voor alle bereidingen geschikt. Gerookte haddock is een klassieker in Engeland, waar schelvis op vrijwel alle menukaarten is terug te vinden. Schelvis heeft veel en grote schubben en wordt daarom vooral in visfilet verkocht.¬† …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iers

Makkelijk en lekker ovengerecht uit de Ierse keuken¬† …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Iers

Ierse stoofpot die super lekker smaakt , lekker met gebakken aardappels of frietjes …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

Dit recept komt uit het kookboek "Home sweet home"van T.V.kok Yvette van Boven. Volgens Yvette is dit eigenlijk een Cottage Pie, want een Sheperds Pie wordt gemaakt met lamsvlees.Yvette kreeg dit recept van haar moeder die het weer van een Ierse buurvrouw kreeg. Traditioneel werd de pie geserveerd op maandag met het vlees wat over was van de Sunday roast (zondagsmaaltijd). Ik had nog behoorlijk wat over van mijn sucadelappen en vond dit een heerlijk gerecht om mijn rest vlees op te maken. Het recept in het kookboek van Yvette wordt met gehakt gemaakt. Ik geef hierbij het originele recept van Yvette met daarbij vermeld hoe ik het gemaakt heb.. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

Dit is een heerlijk recept voor broodjes Surinaams rundvlees met komkommer op zuur. Lekker als lunch of avondmaaltijd. Om je vingers bij af te likken! Ga jij dit een keer maken? …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

Een restje vlees is de volgende dag ook koud lekker op een broodje of salade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Surinaams

Pittige sneden lamsbout met een pittige oosterse toets ;¬†lamsvlees is doorgaans nogal rijk aan verzadigde vetzuren. Maar dankzij deze ‚€úAziatische‚€Ě bereidingswijze is het resultaat verrassend licht. Ook met varkensvlees of gevogelte een pittige toets door de marinade ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Deze heerlijke ovenschotel is bij ons echt favoriet. Weer eens iets anders dan HUTSPOT. Echt veel, veel lekkerder. Het recept is afkomstig van de Ierse Careen en heeft ooit in een tijdschrift gestaan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Iers

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens vari√ęren met prei, pastinaak en witte kool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

Een lekker supersimpel te bereiden nagerecht. Serveer het gerecht in hoge wijnglazen. Varieren is ook mogelijk, gebruik in plaats van cantuccini-koekjes bijvoorbeeld bastognekoeken en/of vervang de Baileys door Pedro Ximenez scherry of koffielikeur. Baileys is een Ierse likeur op basis van whisky en room. Het schijnt zo te zijn dat de whisky de room er van weerhoudt om zuur te worden. Een fles kan na opening in de koelkast maandenlang bewaard worden. …  Lees verder »

De tuin meubelen staan uit, de tafel is gedekt en we eten hamburgers, maar niet zomaar hamburgers. Het is een nogal bewerkelijk recept maar het eindresultaat maakt, dat het de tijd die je er in steekt zeker waard is. Dit is voor ons een hoofdmaaltijd op warme of hete dagen. Lekker met een stel vrienden in de avonduren, een gazpacho als voorgerecht en een fruitsalade toe. Wat glazen witte wijn erbij maakt deze maaltijd tot een waar feestje. …  Lees verder »

Dit recept is uitermate geschikt om samen met kinderen te maken. Zij zullen er extra van smullen als ze een handje geholpen hebben! …  Lees verder »

4 Ierse tournedos (biefstuk van de haas) van 100 g 75 g boter 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngehakt 250 ml rode wijn 1 pot vleesfond (400 ml) 3 takjes tijm 200 g cantharellen 1 dun bosuitje, in flinterdunne ringetjes 2 eetlepels platte peterselie …  Lees verder »

Een heerlijk toetje met een "tic". Gemakkelijk te maken en voor te bereiden. Heerlijk als je veel gasten krijgt en nog heel erg lekker ook! En..je hebt geen ijsmachine nodig. Bron: Tip 12-1989. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekker zo'n winters stoofpotje met donkere Guinness …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Heerlijke Irish coffee volgens authentiek recept! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Iers

Zalmmoot op Ierse wijze …  Lees verder »

Populaire Ierse kookboeken:
Top