1. Home
  2. Recepten
  3. Hummus

Hummus recepten (185) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Hummus

Hummus is een dip gemaakt van kikkererwten. Erg lekker als bijgerecht of bij de borrel. Lekker op een stukje stokbrood of om verschillende groenten in te dippen.

INGREDIENTEN

130 gr Kikkererwten 1 el Tahin 2 el Olijfolie 1-2 tenen Knoflook 1 tl Gerookt Paprika Poeder 1 tl Oregano (vriesdroog) 1 tl Basilicum (vriesdroog) 1/2 tl Komijnpoeder 1/2 tl Citroenzuur en 1 el water, of het sap van een halve citroen. zout/peper naar smaak

Bereidingswijze

Haal de kikkererwten uit blik en spoel ze goed af en doe ze in de keukenmachine/blender. Voeg de rest van de ingredienten toe en hak tot een gladde massa ontstaat. Schraap de randen van de keukenmachine/blender, om een mooi homogene massa te krijgen.

  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2014
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

hummus

Grieks/libanese dip van kikkererwten en sesam pasta.

INGREDIENTEN

* 1 blik kikkererwten (400 gram) afgespoeld., * 1-3 teentjes knoflook,gepeld., * 3-4 el citroensap., * 1/2 tl paprikapoeder., * 3 el sesampasta (tahini), * 2 el olijfolie, extra vierge., * peper & zout., * 1 takje peterselie., ,

  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2003
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Hummus

Mezze, lekkere dip met Turks brood.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten (400g, Royal Mail), 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels yoghurt, 1,5 theelepel gemalen komijn (djinten), ca. 2 eetlepels citroensap, ca. 4 eetlepels olijfolie, paprikapoeder, Turks of pitabrood

  • Turks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2012
  • Turks
  •  0-10 min.

hummus

Hummus at ik voor het eerst in Jeruzalem in een Arabische wijk.Het is lekker bij de borrel met warm pittabrood.

INGREDIENTEN

* 2 blikken kikkererwten, uitgelekt maar bewaar wat vocht om eventueel later toe te voegen, * 125 ml olijfolie, * ruim een dl tahini, sesamzaad pasta, * 125 ml water, * 50 ml citroensap, * 3 tenen knoflook, * 1 theelepel komijn (djinten) even oppiepen in een droge koekenpan, * 3 eetlepels verse peterselie of koreander

  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Arabisch
  •  10-20 min.

Hummus

Lekker als voorgerecht met, of stokbrood of turksbrood

INGREDIENTEN

1 Blik kekererwten,2st.Citroenen,2 Tenen Knoflook,2 el.Olijfolie,1 Kopje Tahini(sesampasta),Nogmaals 3 el.Olijfolie,2 el.Peterselie (Liefst vers),en dan naar smaak, peper,zout en caynne peper

  • Arabisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-08-1999
  • Arabisch
  •  30-60 min.

HUMMUS

Smeuige puree van kikkererwten.

INGREDIENTEN

1 blikje kikkererwten (400 g), 1-2 teentjes knoflook, 3 eetlepels tahin (sesampasta) of 4 eetlepels ongeroosterd sesamzaad, 3-4 eetlepels citroensap, cayennepeper, paprikapoeder, gemalen komijn (djinten), zout, 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-07-2003
  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Hummus

Een dip van kikkererwten met sesampasta

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten 400 gr. afgespoeld, 1-3 teentjes knoflook gepeld, 3-4 eetl. citroensap, 1/2 theel. paprikapoeder, 3 eetl. sesampasta (tahini), 2 eetl. olijfolie extra vierge, peper, zout, 1 takje peterselie.,

  • Mediterraan
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-07-2001
  • Mediterraan
  •  60-120 min.

Hummus

Hummus komt uit het Midden-Oosten en is de laatste jaren een stuk populairder geworden in Nederland. Het is een soort kikkererwtenpuree die je als dip of op brood kunt eten. 

INGREDIENTEN

- 400 gr kikkererwten, - 1 tl tahin (sesam pasta, oa te koop bij de Jumbo), - 1/4 tl cayennepeper, - 1 tl paprikapoeder, - snufje zout/peper, - 1-2 tenen knoflook, schoongemaakt, - scheutje citroensap, - klein scheutje olie

  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2015
  • Marokkaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hummus

Je kan natuurlijk overal een recept voor hummus vinden, maar dit is mijn versie die ik graag in mijn kookboek bewaar.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten (uitgelekt), 2 eetlepels tahine, 2 eetlepels citroensap, 6 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 teen knoflook, zout en peper naar smaak

  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2018
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Hummus

INGREDIENTEN

1/2 LITERBLIK KIKKERERWTEN,ZOUT,KOMIJNPOEDER,OLIJFOLIE,PIJNBOOMPITJES,1 POT TAHIN(NATUURWINKEL),2 CITROENEN,3 TENEN KNOFLOOK,4 OF MEER PITTABROODJES

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hummus

Weer een gerechtje wat als onderdeel van Mezze kan dienen.Een saus waarin je met een stukje (Turks)brood kan dippen.

INGREDIENTEN

L blik kikkererwten,2 teentjes knoflook,2 eetl.yoghurt,11/2theel. komijn,2 eetl.citroensap,4eetl.olijolie,paprikapoeder.

  • Arabisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-1999
  • Arabisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Hummus

Eenvoudig te maken libanese dip van kikkererwten en sesam pasta.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt, 1 teentjes knoflook, 2 el sesampasta (tahini), 2 tl komijn, 1/4 tl hete paprikapoeder, 1 tl grof zeezout, 1 el olijfolie, 1-2 eetlepels yoghurt of zure room, 50-75 ml sap van citroen of limoen (of meer naar smaak), (eventueel) wat fijngeknipte peterselie

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-08-2011
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

hummus

INGREDIENTEN

4 of meer pitabroodjes, 3 tenen knoflook, 2 citroenen, 1 pot tahin (natuurwinkel), pijnboompitjes, olijfolie, komijnpoeder, zout, ? literblik kikkererwten,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hummus

Met kikkererwten, knoflook en sesampasta en wat andere dingen maak je deze hummus.

INGREDIENTEN

225 gram kikkererwten (zelf geweld en gekookt of uit blik), 2 eetlepels tahin (sesampasta), 2 teentjes knoflook, gepeld, 3 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel komijnpoeder, 2 theelepels paprikapoeder, peper en zout, 4 druppels Tabasco of scheutje Olio Piccante, ,

  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2016
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.

Hummus

Dipsaus uit Midden-Oosten

INGREDIENTEN

1 kop kikkererwten, gekookt - 1/2 kop tahin - 3 knoflookteentjes - sap van 2 citroenen - 3-4 eetlepels water - zout en versgemalen zwarte peper - radijsjes, om te dippen, , voor de garnering: 1 eetlepel olifolie - 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt - 1/2 theelepel cayennepeper - 4 zwarte olijven

  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Arabisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hummus

Zelf hummus maken. Makkelijk en goedkoop. Blijft 5 dagen goed in de koelkast.

INGREDIENTEN

Voor een schaal:, - 225 gram kikkererwten (zelf geweld en gekookt), - half kopje kookvocht, - 2 eetlepels tahin (sesampasta), - 1 teentje knoflook, gepeld, - sap van 1 citroen, - olijfolie, - 1 theelepel komijnpoeder, - paprikapoeder, - peper en zout

  • Arabisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2014
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Hummus

INGREDIENTEN

400 g kikkererwten uit blik, 2 el tahin, 2 el citroensap, 1 teentje knoflook, zout en versgemalen peper, olijfolie en paprikapoeder ter garnering

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-2003
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

hummus

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten (400 gram) afgespoeld, 1-3 teentjes knoflook,gepeld, 3-4 el citroensap, 1/2 tl paprikapoeder, 3 el sesampasta (tahini), 2 el olijfolie, extra vierge, peper, zout, 1 takje peterselie

  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2005
  • Mediterraan
  •  0-10 min.

hummus

Libanees voorgerecht,maar ook lekker bij de borrel

INGREDIENTEN

*1 blikje kikkererwten*2 tenen knoflook*olijfolie*citroensap*1 tl komijnpoeder*zout/peper*cayenneper

  • Arabisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-02-1999
  • Arabisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Hummus

Specialiteit van het Midden Oosten

INGREDIENTEN

450 gram gedroogde kikkererwten, 4 tot 6 teentjes knoflook, 0,6 dl citroensap, 0,6 dl tahinsaus (sesampasta), olijfolie, zout, cayennepeper

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  > 120 min.

Hummus

INGREDIENTEN

? blik kikkererwten ? 200 g, 2 tenen knoflook, 2 theelepels karwijzaad [kummel], 2 theelepels sesamzaad, 1 theelepel mayonaise, 1 dl zure room, ? citroen, koriander, zout, versgemalen peper.

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Hummus

INGREDIENTEN

400 gram kikkererwten, 1 dl water / kookvocht, 1 eetlepel tahin, 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel korianderzaad (ketoembar), 1 theelepel komijnzaad (Djinten), 0,5 theelepel zout, 1 theelepel paprikapoeder ter ganering, 1 eetlepel ehakte verse bladpeterselie ter garnering

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2010
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  0-10 min.

Hummus

Puree van kikkererwten, olijfolie en kruiden. De lekkerste verwerking van kikkererwten. Heerlijk als 'dipsausje' bij Turks brood.

INGREDIENTEN

Groot blik kikkererwten(250 gr.), 2 flinke theelepels komijn (zaadjes of poeder), olijfolie, 1 flinke knoflookteen, vers citroensap, beetje cayennepeper, zout.

  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-1999
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Hummus

Dit recept smaakt heerlijk met stokbrood of pitabrood.

INGREDIENTEN

4 eetlepels sesamzaadjes, 4 deciliter olijfolie, 1 teen knoflook, 0,5 bosje peterselie, 250 gram gare erwten, sap van een citroen, zout, cayennepeper, 2 eetlepels komijn en een theelepel paprikapoeder.

  • Arabisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Arabisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hummus

Energie:80 kcal Eiwit:3 g Vet:5 g Koolhydraten:9 g

INGREDIENTEN

5 eetlepels sesamzaad +, 2 teentjes knoflook, 1 blikje kikkererwten, 1 eetlepel Griekse yoghurt, 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels citroensap, mespunt suiker, cayennepeper, paprikapoeder, 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2013
  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Hummus

Een lekkere Libanese dipsaus

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten, uitgelekt, 0, 6 dl citroensap, 0,6 dl olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 el water, 1/2 tl zout, milde paprikapoeder, ,

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-1999
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Hummus

Dit is een gerechtje dat steeds bekender wordt in Nederland; je kunt het tegenwoordig ook kopen in heel veel Nederlandse supermarkten,maar het is natuurlijk veel lekkerder om het zelf te maken. Het is heel eenvoudig......

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , Voor 4 personen:, , 1 groot blik kikkererwten, uitgelekt (ongeveer 500 gram);, 1 eetlepel tahini (sesampasta);, 125 ml. water (ongeveer, zelf even kijken);, 2 fijngehakte tenen knoflook;, het sap van 2 citroenen;, zout, peper en paprikapoeder naar smaak;, olijfolie.

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2013
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Hummus

Een diram uitgegeven aan voedsel voor vrienden, is beter dan twintig diram uitgegeven als aalmoes voor de armen. (Sufi Nizamuddin Auliya)

INGREDIENTEN

250 gr gedroogde kekererwten, 1 dl citroensap, 125 gr tahin, 2 el. knoflook uit de vijzel, 1 tl zout, Garnering:, 2 el. extra virgin olijf olie, 2 tl. paprikapoeder, 1 el fijngesneden koriander, 2 tomaten, 1 ui in vieren, sesamzaadjes (geroosterd)

  • Arabisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-07-2006
  • Arabisch
  •  > 120 min.

Hummus

Lekker door een gehaktbal i.p.v. paneermeel.

INGREDIENTEN

400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt, 3 teentjes knoflook, 2 e citroensap, 3 e tahin (sesampasta), 1 t komijnpoeder, 1 t paprikapoeder, olijfolie

  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-06-2013
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

hummus

Lekker smeerseltje voor op stokbrood bij de borrel

INGREDIENTEN

1 klein blik kikkererwten, 2 teentjes knoflook, mayonaise, olijfolie, paprikapoeder, zout, peper.

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2000
  • Grieks
  •  0-10 min.

hummus

Zie tahine 1

INGREDIENTEN

2 blikken kikkererwten, 2/3 teentjes knoflook, 1 tl zout, 1/2 tl gemalen komijn, 1 dl tahine (sesampasta), sap van 1 citroen, olijfolie, paprikapoeder, pijnboompitjes

  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-1999
  • Arabisch
  •  0-10 min.

hummus

Favoriet dipsaus

INGREDIENTEN

1 kopje kikkererwten, 7,5 dl water, 0,6 dl citroensap, 0,6 dl olijsolie, 2 tn knoflook2 el water, 1 tl zout, 1/2 tl zoete paprikapoeder, 1 dl tahin

  • Arabisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  • Arabisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Hummus

Fris broodsmeersel

INGREDIENTEN

1 uitgelekte pot kikkererwten, sap van 1 citroen, zwarte peper, flinke pluk vers gehakte koriander, 4 tenen (gehakte) knoflook, scheut olijfolie

  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2003
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Hummus

INGREDIENTEN

2 blikken kikkererwten, 2-3 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1 dl tahin (sesampasta), het sap van 1 citroen, (eventueel wat kookvocht), olijfolie, paprikapoeder, pijnboompitjes,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hummus

Vegetarische mezze en altijd erg lekker!

INGREDIENTEN

5 el sesamzaad, 2 teentjes knoflook, 400 gram kikkererwten uit blik, 1 el yoghurt, 3 el citroensap, zout en peper, mespuntje suiker, cayennepeper.

  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2003
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Hummus

Favoriete dip van het Midden-Oosten

INGREDIENTEN

1 kop kikkererwten, 7,5 dl water, 0.6 dl citroensap, 0,6 dl olijfolie, 2 teentjes knoflook grofgehakt, halve theelepel zout, milde paprikapoeder,

  • Arabisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-06-1999
  • Arabisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hummus met tahina

Hartige Arabische dip met een lage glycaemische index. Past in zone - atkins - south beach dieet حـُُمـُّص بطحينة Hummus met tahina

INGREDIENTEN

Blik ± 450 gram gekookte kekererwten, 2 eetlepels tahina (sesampasta), ± 1 dl tuinkruidenbouillon om de puree smeuïger te maken, Komijnpoeder, , Chilipoeder, Olijfolie of sesamolie, Citroen, Peterselie of koriander, ,

  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2008
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Mezze: Hummus

Mezze

INGREDIENTEN

4 eetlepels sesamzaadjes, 4 deciliter olijfolie, 1 teentje knoflook, bosje peterselie, 250 gram gare kikkererwten, sap van een citroen, zout, cayennepeper, 2 eetlepels komijn, theelepel paprikapoeder

  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lamsspiesjes met hummus

INGREDIENTEN

Voor de spiesjes :, 500 gram lamsgehakt -, 1 kleine ui -, 2 teentjes knoflook -, 1 theelepel korianderpoeder -, 1/2 theelepel kerrie -, 1/4 theelepel kaneel -, 1/2 theelepel cayennepeper -, zout -, Voor de hummus :, 1 blikje kikkererwten -, 3 eetlepels tahini = sesampasta uit Marokkaanse winkel -, 2 teentjes knoflook -, sap van 1/2 citroen -, zout en versgemalen peper -, olijfolie, , ,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamsspiesjes met hummus

INGREDIENTEN

Voor de spiesjes:, 500 g lamsgehakt (of half om half), 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 theel. korianderpoeder, 0.5 theel. kerrie, 0.25 theel. kaneel, 0.5 theel. cayennepeper, zout, Voor de hummus:, 1 blikje kikkererwten (circa 400 gram), 3 eetl. tahini (sesampasta, Marokkaanse winkel), 2 teentjes knoflook, sap van 0.5 citroen, zout en versgemalen peper, olijfolie,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste hummus recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top