Sinterklaaziatisch
aangezien retro weer hip is besluiten mijn vrienden ook weer te gaan fonduen met sinterklaas , maar dan gezonder ,namelijk chinees ,das met bouillon dus.( je kunt gerust ook mini frikandelletjes en slavinkjes toevoegen , en met alle sausjes is het waarschijnlijk niet zo gezond :) )maar om in de sfeer te blijven regel ik de hapjes erbij.ze zijn allemaal van te voren te maken. …
Ingrediënten 8 personen
Japanse gemarineerde eieren:, , 500 ml. water, 2 x 6 cm. stukjes gember, 250 ml. sake, 250 ml. mirin ( zoete sake ) , 7 eetlepels honing, 1 eetlepel kristal suiker, 125 ml. sojasaus dark, 125 ml. sojasaus light, 6 medium sized eieren ( 2 extra mocht het pellen mislukken ) , blikje krab , , Hoisin gehaktballen , , Recept voor 13 stuks, , Ingrediënten, 300 gram rundergehakt , 1 tl geroosterde sesamolie , 125 gr.paneermeel , ¼ tl gember , 1 groot ei , 2 tenen knoflook fijngesneden , 2 lente-uien fijngesneden en 1 handvol voor garnering , Sesamzaden voor garnering, , Hoisinsaus, 1 tl suiker, 125 ml. zoete hoisinsaus, 1 el sojasaus , 1 tl sesamolie , 2 tenen knoflook , ½ tl gember, , Gebakken dimsum, Nodig voor ongeveer 20 stuks , 150 g mager varkensvlees of garnalen, 20 g vet spek, in blokjes van 2 mm, 50 g paksoi (het groene blad), fijngesneden, 5 el gevogeltebouillon, 1/2 tl zout, 3/4 dl lichte Chinese sojasaus, 1 tl sesamolie, 20 wontonvellen (toko, diepvries), arachideolie, 60 g mayonaise, mespuntje wasabi, 2 lente-uitjes, fijngesneden, , Garnalenbal gevuld met kwartelei , , 500 gram gepelde garnalen (fijngemalen), 8 waterkastanjes *, ½ lente-ui (fijngesneden) , ½ tl gember (geraspt), 1 tl shaoxing rijstwijn , ¼ tl sesamolie , Snufje gemalen zwarte peper , 1 ei , Japans paneermeel (panko) , 2 pakken kwarteleieren (hardgekookt) , 2 tl aardappelzetmeel, ½ tl suiker, , Jiao zi (Chinese dumplings) , Recept voor 40 dumplings , , 300 gram varkensvlees , 1 el koud water, 1 tl suiker , 2 pakken kant-en-klare dumplingvellen ( toko ) , 200 gram Shanghai ( anders gewone ) pakchoi (fijngesneden) , 1 tl maiszetmeel , 1 snufje witte peper , 1 el Shaoxing rijstwijn , 1 tl donkere sojasaus , 1 tl lichte sojasaus , 1 el oestersaus , ½ tl kippenbouillonpoeder , 2 el sesamolie , 2 lente-uien (fijngesneden) , 1 tl geraspte gember, 1 teentje knoflook (fijngesneden) , , , ,