Een zalige en gezellige ROMIGE VISPOTJE
Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden
400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes, , 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons, , 60 g boter of margarine, ,1 tl suiker, , zout en peper, ,30 g bloem, , 5 dl visbouillon (van tablet), , 1,25 dl creme fraiche, , 2-3 tl citroensap,,, 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes, , 2 el grof gesneden dille.
Uitjes en champignons in koekenpan doen, 20 g boter en zoveel water toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen en op zacht vuur koken tot water verdampt is. Groenten apart zetten. 40 g boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken. Bouillon en creme fraiche toevoegen en tot gladde saus roeren. Saus op zacht vuur 10 minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven tot vis gaar is. Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten mee verwarmen. Voor serveren dille erover strooien
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-09-2004Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Penne met zalmsnippers
Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker.
200-250 gram gerookte zalmsnippers, scheutje kookroom, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, per persoon 100-150 gram ongekookte pasta (penne rigate), rucola sla, paar takjes dille, twee teentjes knoflook, peper en zout
- Vis Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op31-07-2007Vis Hoofdgerecht10-20 min.
Sonja Bakker Kabeljauw fantasie
Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden. Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.
* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk), * 8 plakjes Serrano ham, * 2 theelepels gedroogde basilicum, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 1 theelepel (zaanse) mosterd, * 1 theelepel suiker of iets zoetstof, * 1 teentje knoflook, * 2 dl. demi creme fraiche, * 8 trostomaatjes, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * tagliatelle
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-02-2008Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Vis met ketjap in aluminiumfolie
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.
1 kg kabeljauw of koolvis, in moten, 2 e olie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder, 1 t laos, 75 ml ketjap manis (ABC), 1/4 t witte wijnazijn, 1/2 t sambal
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-02-2009Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Romige viscurry uit de wok met kabeljauw
Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden.
500 gram kabeljauwfilet - 2 eetlepels citroensap - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel sambal oelek - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 eetlepel roomboter (is niet echt nodig!) - 1 flinke theelepel gemberpoeder (djahe) - 1 flinke theelepel koenjit (geelwortel) - 1 flinke theelepel gemalen koriander (ketoembar) - 2 flinke theelepels kerriepoeder - 1 eetlepel tomatenpuree -, 3 eetlepels sweet mango chutney (Pataks bij AH) - 200 ml slagroom -, 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-08-2005Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)
Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!) Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie! Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.
6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2), 3-4 uien in plakjes.(2), 2-3 rijpe tomaten (2), 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu), Sap van 1 citroen. (½), Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje), Zout en peper naar smaak., Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-05-2005Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
Kabeljauw met ratatouille uit de oven
Kabeljauw met ratatouille uit de oven .
Ingrediënten, , 3 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 gele paprika, in kleine stukjes, 1 courgette, in kleine blokjes, ½ eetlepel paprikapoeder, ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden, 500 g kabeljauwfilet, sap van een halve citroen,
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-03-2008Vis Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Vis ovenschotel met feta
Een zomerse recept uit Zuid- Afrika.
1.5 kg kabeljauw moten (kan ook uit diepvries, maar dan wel ontdooid vooraf), 80 ml olijfolie, 80 ml citroensap, 1 lente-ui, fijn, 2 preien in dunne halve ringen gesneden, 3-4 teentjes knoflook, fijn, 1 rode paprika, in blokjes, 250 g champignons, geciseleerd, 450 g blik tomaten in stukjes verdeeld, 250ml witte wijn, 30 g verse peterselie, fijn, 30 g verse dille, fijn, 250 g fetakaas verkruimeld, zout, peper
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-05-2006Afrikaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
gamba`s piri piri
Heerlijke ovenschotel met gegrilde groenten en tijgergarnalen
1 kilo tijgergarnalen, paar tenen knoflook, ui, winterwortel, aubergine, courgette, 2 paprika`s (2 verschillende kleuren), maiskolf (in stukken gesneden), olijfolie, prir piri kruiden, grof zeezout
- Vis Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-02-2009Vis Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst
Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot kabeljauw eens heerlijk en snel klaar te kunnen maken. Een ware smaaksensatie voor de mensen die van vis houden, lees maar, probeer maar en proef zelf maar.
600 gr verse kabeljauwfilet of moten, 1 kop vers geraspte parmezaanse kaas, ½ t zeezout, 1 t tijm, 1 t paprikapoeder mild, Zwarte peper uit de molen, Vers gesnipperde platte peterselie, Olijfolie
- Vis Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-11-2012Vis Hoofdgerecht10-20 min.
De ECHTE Valenciaanse Paella met vlees en vis
Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)
1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-10-2003Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Zalm in bladerdeeg
Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche
250 gr zalmfilet; 5 à 6 plakjes bladerdeeg; 50 gr gekookte en fijngehakte spinazie; 125 ml creme fraîche; 2 eetlepels fijngehakte peterselie; één fijngehakt teentje knoflook; 1 à 1½ tl suiker of zoetstof; zout en peper naar smaak
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-12-2006Vis Hoofdgerecht30-60 min.
Pangafilet uit de oven
Pangafilet met een kerrieroomsaus
4 Pangafilet, 1 flesje koksroom, kerriepoeder, uien, prei, (cashew of walnoten)
- Vis Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-04-2008Vis Hoofdgerecht20-30 min.
Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto
Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -
* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op28-02-2006Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Provencaalse vis
Overheerlijk geurig visgerecht. Je kunt alle soorten witte vis gebruiken.
400 gram tilapiafilet 1 kleine ui gesnipperd halve courgette in plakjes 6 kleine (tasti tom) tomaatjes halve citroen 4 ansjovisfilets uit blik 3 flinke tenen knoflook flink wat verse rozemarijn, salie en wilde marjolein peper en zout uit de molen olijfolie extra vierge
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-06-2006Frans Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges
Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam. Klik hier voor Restaurant MimosA
- 1 dl olijf olie, - 1 gesnipperd uitje, - 350 gr risotto rijst (carnoroli), - 2 dl witte wijn, - 1 limoen sap & rasp, - 0,75 L kippen bouillon, - 50 gr creme fraiche, - 200 gr verse tonijn in blokjes, - 20 gr gehakte peterselie, - 8 groene asperges
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-04-2009Vis Hoofdgerecht30-60 min.
Paella
Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.
6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes, zout, versgemalen peper naar smaak, een kleine kip van ongeveer 1 kilo, 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd, 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes., 12 grote garnalen, niet gepeld, 24 kleine mosselen, schoongemaakt, 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm, 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden, 2 middelgrote tomaten, fijngesneden, 50 gram diepgevroren of verse erwten, 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton, 700 gram kortkorrelige rijst, partjes citroen, ,
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-11-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Tagliatelle met zalm
Een heerlijk, snel en gemakkelijk recept.
250 gram verse tagliatelle, 1 doosje champignons, 200 gram gerookte zalm (snippers 250 gr) (evt. plak ham), 1 bakje Boursin cuisine, (evt. extra Crème Fraiche), Knoflook, Olie of boter
- Vis Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-03-2010Vis Hoofdgerecht10-20 min.
Gevulde zalm met walnoot & spinazie
Bomvol omega 3-vetzuren en natuurlijk erg lekker.
* 1 eetl olijfolie, * 1 medium ui,gehakt, * 1 teen knoflook,geperst, * 1 kg verse,gehakte spinazie, * 0.5 theel versgemalen zwarte peper, * 0.5 theel zout, * 250 g gekookte zilvervliesrijst, * 2 theel geraspte citroenschil, * 50 g geraspte oude Cheddar kaas, * 125 g gehakte walnoten, * 1 mooie zalmfilet,ongeveer 450 g,zonder vel.
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-12-2009Vis Hoofdgerecht30-60 min.
Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo
Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus.
150 g chorizo, 400 g voorgekookte krieltjes of aardappelblokjes, 300 g tomatenblokjes (een blik), 1 grote prei, 200 ml droge appelcider, 500 g kabeljauwfilet, zout en peper naar smaak, handje verse gehakte peterselie
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-09-2011Hoofdgerecht30-60 min.
vis
Vis
- Belgisch Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-06-2001Belgisch Hoofdgerecht0-10 min.
spinazie-kabeljauwpakketjes
Lekker,makkelijk en gezond.
* 8 ontdooide bladerdeegplakjes, * 4x 100 g kabeljauwfilet, * 300 g jonge spinazie, * 2 gesnipperde sjalotjes, * 8 zongedroogde tomaatjes,in stukjes, * 4 gehalveerde cherrytomaatjes, * 3 dl melk, * 2 eetl bloem, * 3 eetl boter, * 1 eetl tomatenpuree, * 1 losgeklopt eitje, * 4 verse salieblaadjes, * versgemalen zwarte peper, * zout, * paneermeel, * sesamzaadjes.
- Vis Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-09-2009Vis Hoofdgerecht30-60 min.
Visstoofpotje
In een woord geweldig lekker(2 woorden) gewoon proeven!
2 sjalotten;1 teen knoflook; 1 prei;150 gram kleine champignons; 150 gram zalmfilet; 300 gram kabeljauw; 150 gram hollandse garnalen; 20 gram boter; 2 dl visbouillon; 1 dl witte wijn;2,5 dl slagroom;mesp. fijne mosterd; 1 laurierblad; mesp. gedroogde oregano; 1 eetl gehakt kervel; zot en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-08-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Thaise Viscurry
Makkelijk zacht-romig currygerecht, met een pittige ondertoon.
400 ml. kokosmelk, 1.5 eetlepel thaise groene currypasta, 2 teentjes knoflook, 1 el. limoensap, 1 el. thaise vissaus (nam pla), snufje zout, 1 tl. suiker, 500 gram stevige witte vis, 2 tomaten in blokjes, 1 bosje lenteuitjes in ringetjes, 150 gram champignons in plakjes, olijfolie.
- Thais Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-04-2002Thais Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen
Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet.
150 gr mooie rauwe garnalen, 250 gr kabeljauwfilet, 2 dl kokosmelk, 2 dl visbouillon, 3 el wokolie, 2 sjalotten (fijngehakt), 1 flinke tomaat (blokjes, zonder zaadjes), 1 el vers geperst citroensap, 2 knoflookteentjes (fijngeperst), 2 tl kerrie, ½ tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder of 2 tl verse gember (geraspt), ¼ tl cayennepeper, ½ tl gemalen komijn, ½ tl venkelzaad, Gemalen zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout, 3 el koriander (vers, bosje AH)
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-07-2012Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Boemboe bali ikan
Gebakken vis met saus dit keer zonder knoflook... heerlijk gerechtje en lekker met rijst en groenten. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal
700 g witte vis (kabeljauw of koolvis), 1 vol t zout, 1/2 t peper, 1 e citroensap, 5 e bloem, 3 e olie, 2 grote uien, fijn, 2 t sambal, 1 vol t laos, 1 t gemberpoeder, 3 t suiker, 2 e sojasaus, 40 g tomatenpuree, 1 kop water
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-08-2005Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
Vis
1 kg gedroogde vis, 1 kg verse vis, 1 grote ui, in ringen, 3 middelgrote tomaten, in plakjes, 1/2 kg okra, in stukjes, 1 kg bladeren van de zoete aardappel of spinazie, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, zout, azijn of citroensap, 2 glazen palmolie,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-07-2000Hoofdgerecht30-60 min.
Vis
"Pescado al horno Els Pescadors" Vis, wat er die dag ook maar vers gevangen is, gebakken op een bed van aardappelschijfjes, is in Catalonie een van de manieren die bij voorkeur worden gebruikt om vis te bereiden. Deze versie van "Els Pescadors", een voortreffelijk visrestaurant met prachtig uitzicht op de zee en de kleine haven van L'Escala, is heel bijzonder.
450 gr aardappelen, in schijfjes van 3 mm - 1 kleine tot middelgrote ui, in ringen - 4 el olijfolie - zeezout en versgemalen zwarte peper - 110 gr tomaat, in dunne schijfjes gesneden - 900 gr tarbot of een andere stevige vis zoals heilbot, in moten van 2,5 cm dik - 1 1/2 tl verse tijm - 1 1/2 tl fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes - 1 1/2 tl fijngehakte marjoleinblaadjes - 2 el fijngehakte peterselie - 8 el droge witte wijn - 1 el gedroogd broodkruim - versgeperst citroensap
- Spaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-06-2000Spaans Hoofdgerecht30-60 min.
Vis
Makkelijk, goedkoop en een culinair hoogstandje
200 gram koolvis/kabeljauw,blikje tomatenpuree, 1 gesneden prei, 1 dl rode wijn, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 paprika, mespuntje sambal en 1 el ketjap manis.
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-02-1999Goedkoop en snel Hoofdgerecht10-20 min.
Vis
Verse kabeljauwfilet in een heerlijke danish blue-saus. Een ontzettende dikmaker, maar zeer geschikt als gerecht bij een bijzondere gebeurtenis.
Voor twee personen:, - 300/350 gram kabeljauwfilet, - 125 gram Danish blue (of een andere baluwschimmelkaas), - 1 pakje Blue Band, - 1/2 citroen
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-1999Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Vis
Makkelijk en snel te bereiden heerlijk visgerecht
Kabeljouwfilets, garnalen, champignons, paneermeel, kaas
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-02-1999Slanke keuken Hoofdgerecht10-20 min.
Vis
800 g kabeljauw of koolvis, gezouten, 500 g champignons in stukjes, met flink wat, zout en peper, 4 tomaten in stukjes, 4 gesnipperde uien, 4 rode paprika's in stukjes, 2 tenen knoflook, geperst, 2 potjes zure room, peterselie, dille, zout en peper, boter of olijfolie,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-10-1999Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Vis
4 kleine verse zeebaarsen; of forellen; of rode ponen, zout, sojasaus,
- Japans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-03-2002Japans Hoofdgerecht0-10 min.
Vis
Met Champignonsaus
Zie bereiding
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-05-1999Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
vis
Makkelijk recept
Kabeljauw (400gr) aardappelen (500gr), karnemelk klein roomboter aardappelzetmeel, eventueel met worteltjes en doppertjes
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-02-2005Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Vis
400 gr heilbotfiltet, 4 eetl bloem, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, 1 ui, 250 gr champignons, ? komkommer, 4 tomaten, 7 eetl olijfolie, 16 scampi?s, 1 teentje knoflook, 20 gr grote mosselen in de schelp, 1 theel grillkruiden, fijngehakte peterselie, 1 blikje mais, ? l droge witte wijn,
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op12-11-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Vis
Het gerecht is er een uit een restaurant aan de haven van Dieppe. Gebruik er bij voorkeur drie of meer verschillende zeevissoorten voor.
850 gram kleine aardappelen, geschild, - zout, - 500-600 gram gefileerde zeevis, bij voorkeur 3 of meer verschillende soorten zoals kabeljauw, zeebaars, zeewolf, schelvis, wijting of (dagverse) makreel, - 100-150 gram gekookte mosselen, - 100-150 gram gepelde (Noordzee)garnalen, - 50 gram boter, - 45 gram bloem, gezeefd, - 3 dl visfond, uit potje, - 1.5 dl melk, - 1 dl (kook)room, - witte peper uit de molen, - 2 bosuitjes, met veel groen, ragfijn gesnipperd, - 2 eetl. fijngesneden verse dille, - 1 theel. fijngeraspte limoen of citroenschil, - 4 eetl. droog kruim van witbrood, - 2 eetl. fijngeraspte (oude) kaas, , 2 eetl. gesmolten boter.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-01-2001Hoofdgerecht30-60 min.
Vis
Zo maak ik thuis zelf de vis. Vroeger at men dat met wijting en/of schelvis. Dat was voor de arme mensen nog te betalen.
Kabeljauw (4 kleine) 1 prei,1 ui,sambal,zeezout,boter,peterselie,mosterd,klein beetje nootmuskaat.kruimige aardappelen, witte wijn, gewone sla,ei,slasaus.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-08-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Vis
Ingrediënten (voor 6-8 personen): Voor de ewtenpuree: 4 middelgrote bakaardappelen, 1 stronk broccoli, 500 g diepvriesdoperwten, een flinke klont boter, 1-2 dessertlepels muntsaus Voor de tartaarsaus: 3 augurkjes, 1 volle tl kleine kappertjes, een klein bosje verse bladpeterselie ½ blikje van 30 g ansjovis (in olie), 1 citroen, ½ pot van 400 g mayonaise Zoet paprikapoeder Voor de kabeljauw: 1 tl venkelzaad, 2 kabeljauwfilets van 600 g elk (of 6 van 180 g), met vel, zonder schubben of graten Een stuk van 200 g knapperig wit brood, 4 tenen knoflook ½ blikje van 30 g ansjovis (in olie), 140 g zongedroogde tomaatjes in olie Een klein bosje vers basilicum, ½ verse, rode Spaanse peper, 40 g Parmezaanse kaas, 1 citroen, balsamicoazijn Een paar takjes verse rozemarijn, een paar takjes verse tijm Algemeen: Olijfolie, extra vierge olijfolie, zeezout & zwarte peper Voor de salade: 6 plakjes pancetta, 4 tenen knoflook, 5 eetlepels balsamicoazijn 100 g gewassen waterkers, 100 gewassen rucola Voor erbij: Een fles koele witte wijn
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-03-2012Hoofdgerecht30-60 min.
vis
Vis,paprika,visboulion,paprikapoeder,koriander,laos,appelsap,azijnei,courgettes,mais,of kappertjes
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-05-2003Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Vis
Van te voren wat voorbereiden
2 lekkere broodjes.bakje krabsalade, 1 pakje krabsticks,wat mayonaise, paar blaadjes iceberghsla,2 lekkerbekjes of 300 gram kibbeling, ravigottesaus,bak huzarensalade.
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-05-2002Hoofdgerecht10-20 min.
-
Hoofdgerechten vis
van silkeq , 418 recepten, 90618 volgers
-
Hoofdgerecht Vis
van lieredomdrij , 134 recepten, 90593 volgers
-
HG vis
van Edwinbroekhuizen , 101 recepten, 2 volgers
-
hoofdgerechten vis
van mirandadehaas , 90 recepten, 56296 volgers
-
Voorgerechten met vis
van flopzi , 61 recepten, 0 volgers
-
voorgerecht vis
van lieredomdrij , 54 recepten, 2 volgers
-
Koken met vis
van Stany1 , 37 recepten, 0 volgers
-
Hoofdgerechten Vis
van acsonneborn , 27 recepten, 0 volgers
-
VG vis
van Edwinbroekhuizen , 23 recepten, 0 volgers
-
Voorgerechten zonder Vis
van flopzi , 21 recepten, 0 volgers
-
kreatief met vis schaal en schelpdieren
van Fressnapf , 121 recepten, 0 volgers
-
alles over wokken de wokkok
van Fressnapf , 123 recepten, 0 volgers
-
de stoverij kookgroep alles over heerlijke stoofjes
van Fressnapf , 319 recepten, 0 volgers
-
vis is lekker
van vis_is_lekker , 537 recepten, 0 volgers
-
Mediterraans Genieten
van sonja13091976 , 22 recepten, 0 volgers
-
veggies
van veggies , 248 recepten, 0 volgers
-
visalicious
van saskiamughal , 44 recepten, 0 volgers
-
tapashapjes
van mowi , 50 recepten, 0 volgers
-
Gourmet party
van sonja13091976 , 44 recepten, 0 volgers
-
VISSEN
van viske___ , 69 recepten, 0 volgers