1. Home
  2. Recepten
  3. Vis

vis recepten (10.888)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een zalige en gezellige ROMIGE VISPOTJE

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden

INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes, , 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons, , 60 g boter of margarine, ,1 tl suiker, , zout en peper, ,30 g bloem, , 5 dl visbouillon (van tablet), , 1,25 dl creme fraiche, , 2-3 tl citroensap,,, 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes, , 2 el grof gesneden dille.

Bereidingswijze

Uitjes en champignons in koekenpan doen, 20 g boter en zoveel water toevoegen tot beide groenten onderstaan. Suiker, zout en peper toevoegen en op zacht vuur koken tot water verdampt is. Groenten apart zetten. 40 g boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 minuten laten bakken. Bouillon en creme fraiche toevoegen en tot gladde saus roeren. Saus op zacht vuur 10 minuten laten koken. Saus met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Kabeljauw in saus leggen en op zacht vuur laten meestoven tot vis gaar is. Tomaten, uitjes en champignons toevoegen en 2 minuten mee verwarmen. Voor serveren dille erover strooien

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Penne met zalmsnippers

Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker.

INGREDIENTEN

200-250 gram gerookte zalmsnippers, scheutje kookroom, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, per persoon 100-150 gram ongekookte pasta (penne rigate), rucola sla, paar takjes dille, twee teentjes knoflook, peper en zout

  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2007
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Sonja Bakker Kabeljauw fantasie

Ik ben aan het Sonja Bakkeren en dit recept moesten we gisteren eten en dit smaakte zo fantastisch, dat ik het jullie niet wil onthouden. Ik heb wel een beetje gesmokkeld, want we moesten er brood bij eten dat heb ik vervangen door pasta. Op goed geluk een hele goede combinatie.

INGREDIENTEN

* 2 pakjes witvis (ik had botervis; heerlijk), * 8 plakjes Serrano ham, * 2 theelepels gedroogde basilicum, * 2 eetlepels balsamico azijn, * 1 theelepel (zaanse) mosterd, * 1 theelepel suiker of iets zoetstof, * 1 teentje knoflook, * 2 dl. demi creme fraiche, * 8 trostomaatjes, * 1 eetlepel olijfolie, * peper en zout, * tagliatelle

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vis met ketjap in aluminiumfolie

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal Deze gerecht kan ook heel goed op de BBQ bereid worden.

INGREDIENTEN

1 kg kabeljauw of koolvis, in moten, 2 e olie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn of 1/4 t knoflook poeder, 1 t laos, 75 ml ketjap manis (ABC), 1/4 t witte wijnazijn, 1/2 t sambal

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romige viscurry uit de wok met kabeljauw

Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden.

INGREDIENTEN

500 gram kabeljauwfilet - 2 eetlepels citroensap - 2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 theelepel sambal oelek - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 eetlepel roomboter (is niet echt nodig!) - 1 flinke theelepel gemberpoeder (djahe) - 1 flinke theelepel koenjit (geelwortel) - 1 flinke theelepel gemalen koriander (ketoembar) - 2 flinke theelepels kerriepoeder - 1 eetlepel tomatenpuree -, 3 eetlepels sweet mango chutney (Pataks bij AH) - 200 ml slagroom -, 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vis in de pan (een grieks recept - psari plaki)

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!) Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie! Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.

INGREDIENTEN

6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2), 3-4 uien in plakjes.(2), 2-3 rijpe tomaten (2), 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu), Sap van 1 citroen. (½), Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje), Zout en peper naar smaak., Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kabeljauw met ratatouille uit de oven

Kabeljauw met ratatouille uit de oven .

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 3 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 gele paprika, in kleine stukjes, 1 courgette, in kleine blokjes, ½ eetlepel paprikapoeder, ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden, 500 g kabeljauwfilet, sap van een halve citroen,

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vis ovenschotel met feta

Een zomerse recept uit Zuid- Afrika.

INGREDIENTEN

1.5 kg kabeljauw moten (kan ook uit diepvries, maar dan wel ontdooid vooraf), 80 ml olijfolie, 80 ml citroensap, 1 lente-ui, fijn, 2 preien in dunne halve ringen gesneden, 3-4 teentjes knoflook, fijn, 1 rode paprika, in blokjes, 250 g champignons, geciseleerd, 450 g blik tomaten in stukjes verdeeld, 250ml witte wijn, 30 g verse peterselie, fijn, 30 g verse dille, fijn, 250 g fetakaas verkruimeld, zout, peper

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

gamba`s piri piri

Heerlijke ovenschotel met gegrilde groenten en tijgergarnalen

INGREDIENTEN

1 kilo tijgergarnalen, paar tenen knoflook, ui, winterwortel, aubergine, courgette, 2 paprika`s (2 verschillende kleuren), maiskolf (in stukken gesneden), olijfolie, prir piri kruiden, grof zeezout

  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde kabeljauwfilet met kruiden-kaaskorst

Kabeljauw is door het productschap vis verkozen tot vis van de maand `november`. Ik kon derhalve niet achterblijven door daar iets mee te doen dus zo is dit heerlijke gerecht ontstaan. Vis is natuurlijk hartstikke lekker en gezond, alles wat uit zee komt is lekker en gezond. Elke vrijdag haal of krijg ik wel spartelverse vis en maak daar dan wat lekkers mee. Dit is een makkelijk recept om een moot kabeljauw eens heerlijk en snel klaar te kunnen maken. Een ware smaaksensatie voor de mensen die van vis houden, lees maar, probeer maar en proef zelf maar.

INGREDIENTEN

600 gr verse kabeljauwfilet of moten, 1 kop vers geraspte parmezaanse kaas, ½ t zeezout, 1 t tijm, 1 t paprikapoeder mild, Zwarte peper uit de molen, Vers gesnipperde platte peterselie, Olijfolie

  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-11-2012
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De ECHTE Valenciaanse Paella met vlees en vis

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste vis recepten

Zalm in bladerdeeg

Zalm verpakt in bladerdeeg met spinazie en creme fraîche

INGREDIENTEN

250 gr zalmfilet; 5 à 6 plakjes bladerdeeg; 50 gr gekookte en fijngehakte spinazie; 125 ml creme fraîche; 2 eetlepels fijngehakte peterselie; één fijngehakt teentje knoflook; 1 à 1½ tl suiker of zoetstof; zout en peper naar smaak

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2006
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pangafilet uit de oven

Pangafilet met een kerrieroomsaus

INGREDIENTEN

4 Pangafilet, 1 flesje koksroom, kerriepoeder, uien, prei, (cashew of walnoten)

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vislasagne met mozzarella, tomatensaus en pesto

Een lekkere, gezonde en slimme visschotel -Superlekker- makkelijk te maken- voor wie geen vis lust maar wel na deze vislasagne - Probeer het ook eens uit, succes verzekerd. - voor 10 tot 12 personen -

INGREDIENTEN

* 1 kg koolvisfilet (of een andere witte visfilet), * 2 bollen mozzarella in fijne plakjes gesneden, * 250 g gepelde garnalen, , , Pastadeeg: Je kan natuurlijk ook kant-en-klaar lasagnebladen, reken op een 350 gram gedroogde bladen gebruiken., , * 600 g bloem, * snuifje zout, * 6 eieren, * 2 eetlepels olijfolie, , , Tomatensaus:, * 5 tomaten, * 2 sjalotten, * 1 teentje look, * olijfolie, * 250 ml tomatenpulp, * 1 eetlepel mascarpone, * 2 takjes tijm, * 1 blaadje laurier, * peper en zout, , , Groenten:, , * 2 stengels prei, * 3 wortelen, * 400 g spinazie, * 200 g ricotta, * boter, * peper en zout, , , Pesto:, , * 2 teentjes look, * 60 g basilicum, * 20 g pijnboompitten, * 100 ml olijfolie, * 50 g parmezaan,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Provencaalse vis

Overheerlijk geurig visgerecht. Je kunt alle soorten witte vis gebruiken.

INGREDIENTEN

400 gram tilapiafilet 1 kleine ui gesnipperd halve courgette in plakjes 6 kleine (tasti tom) tomaatjes halve citroen 4 ansjovisfilets uit blik 3 flinke tenen knoflook flink wat verse rozemarijn, salie en wilde marjolein peper en zout uit de molen olijfolie extra vierge

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam. Klik hier voor Restaurant MimosA

INGREDIENTEN

- 1 dl olijf olie, - 1 gesnipperd uitje, - 350 gr risotto rijst (carnoroli), - 2 dl witte wijn, - 1 limoen sap & rasp, - 0,75 L kippen bouillon, - 50 gr creme fraiche, - 200 gr verse tonijn in blokjes, - 20 gr gehakte peterselie, - 8 groene asperges

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-04-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paella

Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes, zout, versgemalen peper naar smaak, een kleine kip van ongeveer 1 kilo, 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd, 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes., 12 grote garnalen, niet gepeld, 24 kleine mosselen, schoongemaakt, 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm, 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden, 2 middelgrote tomaten, fijngesneden, 50 gram diepgevroren of verse erwten, 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton, 700 gram kortkorrelige rijst, partjes citroen, ,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tagliatelle met zalm

Een heerlijk, snel en gemakkelijk recept.

INGREDIENTEN

250 gram verse tagliatelle, 1 doosje champignons, 200 gram gerookte zalm (snippers 250 gr) (evt. plak ham), 1 bakje Boursin cuisine, (evt. extra Crème Fraiche), Knoflook, Olie of boter

  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde zalm met walnoot & spinazie

Bomvol omega 3-vetzuren en natuurlijk erg lekker.

INGREDIENTEN

* 1 eetl olijfolie, * 1 medium ui,gehakt, * 1 teen knoflook,geperst, * 1 kg verse,gehakte spinazie, * 0.5 theel versgemalen zwarte peper, * 0.5 theel zout, * 250 g gekookte zilvervliesrijst, * 2 theel geraspte citroenschil, * 50 g geraspte oude Cheddar kaas, * 125 g gehakte walnoten, * 1 mooie zalmfilet,ongeveer 450 g,zonder vel.

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus.

INGREDIENTEN

150 g chorizo, 400 g voorgekookte krieltjes of aardappelblokjes, 300 g tomatenblokjes (een blik), 1 grote prei, 200 ml droge appelcider, 500 g kabeljauwfilet, zout en peper naar smaak, handje verse gehakte peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

vis

INGREDIENTEN

Vis

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

spinazie-kabeljauwpakketjes

Lekker,makkelijk en gezond.

INGREDIENTEN

* 8 ontdooide bladerdeegplakjes, * 4x 100 g kabeljauwfilet, * 300 g jonge spinazie, * 2 gesnipperde sjalotjes, * 8 zongedroogde tomaatjes,in stukjes, * 4 gehalveerde cherrytomaatjes, * 3 dl melk, * 2 eetl bloem, * 3 eetl boter, * 1 eetl tomatenpuree, * 1 losgeklopt eitje, * 4 verse salieblaadjes, * versgemalen zwarte peper, * zout, * paneermeel, * sesamzaadjes.

  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Visstoofpotje

In een woord geweldig lekker(2 woorden) gewoon proeven!

INGREDIENTEN

2 sjalotten;1 teen knoflook; 1 prei;150 gram kleine champignons; 150 gram zalmfilet; 300 gram kabeljauw; 150 gram hollandse garnalen; 20 gram boter; 2 dl visbouillon; 1 dl witte wijn;2,5 dl slagroom;mesp. fijne mosterd; 1 laurierblad; mesp. gedroogde oregano; 1 eetl gehakt kervel; zot en peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Thaise Viscurry

Makkelijk zacht-romig currygerecht, met een pittige ondertoon.

INGREDIENTEN

400 ml. kokosmelk, 1.5 eetlepel thaise groene currypasta, 2 teentjes knoflook, 1 el. limoensap, 1 el. thaise vissaus (nam pla), snufje zout, 1 tl. suiker, 500 gram stevige witte vis, 2 tomaten in blokjes, 1 bosje lenteuitjes in ringetjes, 150 gram champignons in plakjes, olijfolie.

  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2002
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Romige Indonesische viscurry met kabeljauw en garnalen

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet.

INGREDIENTEN

150 gr mooie rauwe garnalen, 250 gr kabeljauwfilet, 2 dl kokosmelk, 2 dl visbouillon, 3 el wokolie, 2 sjalotten (fijngehakt), 1 flinke tomaat (blokjes, zonder zaadjes), 1 el vers geperst citroensap, 2 knoflookteentjes (fijngeperst), 2 tl kerrie, ½ tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder of 2 tl verse gember (geraspt), ¼ tl cayennepeper, ½ tl gemalen komijn, ½ tl venkelzaad, Gemalen zwarte peper uit de molen, Snufje zeezout, 3 el koriander (vers, bosje AH)

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Boemboe bali ikan

Gebakken vis met saus dit keer zonder knoflook... heerlijk gerechtje en lekker met rijst en groenten. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

700 g witte vis (kabeljauw of koolvis), 1 vol t zout, 1/2 t peper, 1 e citroensap, 5 e bloem, 3 e olie, 2 grote uien, fijn, 2 t sambal, 1 vol t laos, 1 t gemberpoeder, 3 t suiker, 2 e sojasaus, 40 g tomatenpuree, 1 kop water

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2005
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vis

INGREDIENTEN

1 kg gedroogde vis, 1 kg verse vis, 1 grote ui, in ringen, 3 middelgrote tomaten, in plakjes, 1/2 kg okra, in stukjes, 1 kg bladeren van de zoete aardappel of spinazie, 3 teentjes knoflook, uitgeperst, zout, azijn of citroensap, 2 glazen palmolie,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis

"Pescado al horno Els Pescadors" Vis, wat er die dag ook maar vers gevangen is, gebakken op een bed van aardappelschijfjes, is in Catalonie een van de manieren die bij voorkeur worden gebruikt om vis te bereiden. Deze versie van "Els Pescadors", een voortreffelijk visrestaurant met prachtig uitzicht op de zee en de kleine haven van L'Escala, is heel bijzonder.

INGREDIENTEN

450 gr aardappelen, in schijfjes van 3 mm - 1 kleine tot middelgrote ui, in ringen - 4 el olijfolie - zeezout en versgemalen zwarte peper - 110 gr tomaat, in dunne schijfjes gesneden - 900 gr tarbot of een andere stevige vis zoals heilbot, in moten van 2,5 cm dik - 1 1/2 tl verse tijm - 1 1/2 tl fijngehakte verse rozemarijnnaaldjes - 1 1/2 tl fijngehakte marjoleinblaadjes - 2 el fijngehakte peterselie - 8 el droge witte wijn - 1 el gedroogd broodkruim - versgeperst citroensap

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis

Makkelijk, goedkoop en een culinair hoogstandje

INGREDIENTEN

200 gram koolvis/kabeljauw,blikje tomatenpuree, 1 gesneden prei, 1 dl rode wijn, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 paprika, mespuntje sambal en 1 el ketjap manis.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vis

Verse kabeljauwfilet in een heerlijke danish blue-saus. Een ontzettende dikmaker, maar zeer geschikt als gerecht bij een bijzondere gebeurtenis.

INGREDIENTEN

Voor twee personen:, - 300/350 gram kabeljauwfilet, - 125 gram Danish blue (of een andere baluwschimmelkaas), - 1 pakje Blue Band, - 1/2 citroen

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-1999
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis

Makkelijk en snel te bereiden heerlijk visgerecht

INGREDIENTEN

Kabeljouwfilets, garnalen, champignons, paneermeel, kaas

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vis

INGREDIENTEN

800 g kabeljauw of koolvis, gezouten, 500 g champignons in stukjes, met flink wat, zout en peper, 4 tomaten in stukjes, 4 gesnipperde uien, 4 rode paprika's in stukjes, 2 tenen knoflook, geperst, 2 potjes zure room, peterselie, dille, zout en peper, boter of olijfolie,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vis

INGREDIENTEN

4 kleine verse zeebaarsen; of forellen; of rode ponen, zout, sojasaus,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Vis

Met Champignonsaus

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

vis

Makkelijk recept

INGREDIENTEN

Kabeljauw (400gr) aardappelen (500gr), karnemelk klein roomboter aardappelzetmeel, eventueel met worteltjes en doppertjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vis

INGREDIENTEN

400 gr heilbotfiltet, 4 eetl bloem, 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika, 1 ui, 250 gr champignons, ? komkommer, 4 tomaten, 7 eetl olijfolie, 16 scampi?s, 1 teentje knoflook, 20 gr grote mosselen in de schelp, 1 theel grillkruiden, fijngehakte peterselie, 1 blikje mais, ? l droge witte wijn,

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vis

Het gerecht is er een uit een restaurant aan de haven van Dieppe. Gebruik er bij voorkeur drie of meer verschillende zeevissoorten voor.

INGREDIENTEN

850 gram kleine aardappelen, geschild, - zout, - 500-600 gram gefileerde zeevis, bij voorkeur 3 of meer verschillende soorten zoals kabeljauw, zeebaars, zeewolf, schelvis, wijting of (dagverse) makreel, - 100-150 gram gekookte mosselen, - 100-150 gram gepelde (Noordzee)garnalen, - 50 gram boter, - 45 gram bloem, gezeefd, - 3 dl visfond, uit potje, - 1.5 dl melk, - 1 dl (kook)room, - witte peper uit de molen, - 2 bosuitjes, met veel groen, ragfijn gesnipperd, - 2 eetl. fijngesneden verse dille, - 1 theel. fijngeraspte limoen of citroenschil, - 4 eetl. droog kruim van witbrood, - 2 eetl. fijngeraspte (oude) kaas, , 2 eetl. gesmolten boter.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis

Zo maak ik thuis zelf de vis. Vroeger at men dat met wijting en/of schelvis. Dat was voor de arme mensen nog te betalen.

INGREDIENTEN

Kabeljauw (4 kleine) 1 prei,1 ui,sambal,zeezout,boter,peterselie,mosterd,klein beetje nootmuskaat.kruimige aardappelen, witte wijn, gewone sla,ei,slasaus.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis

INGREDIENTEN

Ingrediënten (voor 6-8 personen): Voor de ewtenpuree: 4 middelgrote bakaardappelen, 1 stronk broccoli, 500 g diepvriesdoperwten, een flinke klont boter, 1-2 dessertlepels muntsaus Voor de tartaarsaus: 3 augurkjes, 1 volle tl kleine kappertjes, een klein bosje verse bladpeterselie ½ blikje van 30 g ansjovis (in olie), 1 citroen, ½ pot van 400 g mayonaise Zoet paprikapoeder Voor de kabeljauw: 1 tl venkelzaad, 2 kabeljauwfilets van 600 g elk (of 6 van 180 g), met vel, zonder schubben of graten Een stuk van 200 g knapperig wit brood, 4 tenen knoflook ½ blikje van 30 g ansjovis (in olie), 140 g zongedroogde tomaatjes in olie Een klein bosje vers basilicum, ½ verse, rode Spaanse peper, 40 g Parmezaanse kaas, 1 citroen, balsamicoazijn Een paar takjes verse rozemarijn, een paar takjes verse tijm Algemeen: Olijfolie, extra vierge olijfolie, zeezout & zwarte peper Voor de salade: 6 plakjes pancetta, 4 tenen knoflook, 5 eetlepels balsamicoazijn 100 g gewassen waterkers, 100 gewassen rucola Voor erbij: Een fles koele witte wijn

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

vis

INGREDIENTEN

Vis,paprika,visboulion,paprikapoeder,koriander,laos,appelsap,azijnei,courgettes,mais,of kappertjes

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vis

Van te voren wat voorbereiden

INGREDIENTEN

2 lekkere broodjes.bakje krabsalade, 1 pakje krabsticks,wat mayonaise, paar blaadjes iceberghsla,2 lekkerbekjes of 300 gram kibbeling, ravigottesaus,bak huzarensalade.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste vis recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top