Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (128.322) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Indische kip

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvie gehaktstampot met mon chou(romig)

Een stampot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is. Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd.

INGREDIENTEN

1300 gram geschilde aardappels, 500 gram gehakt, zout en peper, 200 gram Mon Chou, 6 el uiensoeppoeder uit een zakje, 1000 gram panklare andijvie.1 ui gesnipperd.2 eetl. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel a la louise

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

andijvie met spek en krieltjes

Erg lekker

INGREDIENTEN

1 zak gesneden anijvie (400 gr), 1 flinke ui, 1 teentje knoflook, 2 eetl olie, circa 150 g mager rookspek in reepjes, 1 zak voorgekookte krieltjes (450 gr), 1 mespunt gedroogde tijm, zout en versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaasje in deegjasje

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes van 4OOgr elk.1/2kg bladerdeeg (diepvries).1 eierdooier.2 eetlepels vers gehakte tuinkruiden.100 gr verse geitenkaas.100 g boter.Vers gemalen peper, zout.VOOR DE SAUS:250 g roomboter.1 glas schuimwijn.1 glas droge witte wijn.1 scheutje witte wijnazijn.1 scheut Noilly Prat of droge sherry.2 sjalotten.50 g verse geitenkaas., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pizza

De snelste en zeker de makkelijkste pizza.

INGREDIENTEN

BEL DE PIZZA-LIJN,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

MOEDERS HACHEE MET PRUIMEN

Heerlijke hachee zonder zakje kruiden maar echt puur!!!! Gewoonweg heerlijk

INGREDIENTEN

12 sjalotjes**500 gr magere runderlappen** 50 gram boter**2 el azijn** 1 laurierblaadje** 2 kneepjes (ca 1 el) vloeibare bouillon rundvlees** 100 gr gedroogde pruimen zonder pit** peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Roti

Een recept uit Suriname, een beetje pittig, maar dat heeft U zelf in de hand.

INGREDIENTEN

1 kip, kool,5 a 6 aardappels, pannekoeken, zout, peper, veel kerrie, sambal, zoute ketjap, zoete ketjap,sambal,tomaat, klein maggi blokje, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Snelle prei

Eenpansmaaltijd.

INGREDIENTEN

400 gram rundergehakt., 750 gram voorgekookte krielaardappeltjes., 500 gram panklare prei., 2 eetl. tomatenketchup., 1 eetl. boter., cajunkruiden., zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Paprikaschotel (Grieks)

Een Griekse paprikaschotel met worst. Echt héérlijk op een regenachtige dag.

INGREDIENTEN

3 e olijfolie - 700 g saucijzen (rund of varkens) - 3 uien, in dunne halve ringen - 5 rode, groene en gele paprikas in reepjes van 1 cm. gesneden - 700 g tomaten uit blik, in stukjes - 4 teentjes knoflook, fijn - 2 t gedroogde oregano - 150 ml rode wijn - zout - peper - vers gehakte salie ter garnering (4 blaartjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2006
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Boeuf Bourguignon

Herfstrecept

INGREDIENTEN

, , 800 gr runderlappen, , 200 gr blokjes gerookt spek, , 300 gr sjalotten, , 1 teen knoflook, , 75 gr boter, , 2 lp olie, , 400 gr wortel(bolletjes), , 3 lp bloem, , 2 theelp tijm, , 2 dl heet water, , 2 dl rode wijn, , 100 gr champignons, , 1 bosje peterselie, , peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktschotel met zuurkool

Talloze keren gemaakt, altijd succes!

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 500 gr zuurkool, 750 gr kruimige aardappelen, 1 kleine ui, 1 klein pakje appelsap (200 ml), 1-2 el (olijf)olie of vloeibare braadproduct, b.v. Croma), 50 gr boter, 1 tl karwijzaad, (versgemalen)peper en zout, broodkruim event. 1 banaan

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

zuurkool ovenschotel

Aanrader!

INGREDIENTEN

Zuurkool,1 rookworst,maggi puree voor ovenschotels,ontbijtspek,uienringen,1 eetl. mosterd,1 theelepel thijm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fessendjan

Lekkere Iraanse kipdrumsticks

INGREDIENTEN

8 drumsticks, 50 gram walnoten, 2 eetlepels granaatappelpuree, 1 ui, eventueel een beetje suiker, 3 blikjes geconcentreerde tomatenpuree,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2004
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kleverige spareribs

INGREDIENTEN

11/2 kg spareribs, in losse ribben., 1 eetl arachideolie., 4 eetl char siu-saus., 2 eetl sojasaus., 2 eetl zoete chilisaus., 2 teentjes knoflook, geperst., 2 theel geraspte, verse gember., 90 gr honing., 75 gr lichte basterdsuiker., 1/4 theel vijfkruidenpoeder., 4 eetl droge sherry., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2011
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kip a la bonne femme

Overheerlijk romertopf recept waar de vitamientjes in bewaard blijven. Het geurt verrukkelijk door het huis!!!!

INGREDIENTEN

1 kip (braadkuiken) van ca. 1 kg. paprikapoeder, 100 gr. ontbijtspek, 200gr.kleine champignons, 2 uien, 2 knoflook-, teentjes, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 50gr. boter, zout, vers gemalen peper, 1 eetlepel verse peterselie, 1 kg. krielaardappelen., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-04-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

12 soorten Kaasfondue

Voor een kaasfondue bent u niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan tien 'officiele' fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Zo zorgt Emmenthaler bijvoorbeeld voor de draden die een fondue kan trekken. Voor fondue heb je eigenlijk altijd een 'fromage cuit' nodig, een 'gekookte' kaas, zoals bijvoorbeeld Emmenthaler en Comte. Door het koken van de wrongel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem zo geschikt maakt voor fondue. Het probleem van de meeste Hollandse kazen is dat de wrongel niet verhit is geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. U hebt keus uit de volgende fonduesoorten, meestal genoemd naar de streek waar ze vandaan komen.

INGREDIENTEN

, , , , Fondue Jurasienne: samengesteld uit 1/2 oude Comte en 1/2 jonge Comte; smaak: mild., Fondue Comtoise: 2/3 oude Comte en 1/3 belegen Comte; smaak: licht pikant., Fondue Savoyarde: 2/3 Beaufort en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig., Fondue Chablaisienne: 2/3 oude Comte en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig, pittig., Fondue Tarentaise: 2/3 oude Beaufort en 1/3 belegen Beaufort; smaak: fijntjes., Fondue Suisse: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Appenzeller; smaak: kruidig., Fondue Neufchatelloise: 2/3 Gruyere en 1/3 Emmenthaler; smaak: pikant., Fondue Genevoise: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Saint Niklaus;smaak: pittig., Fondue Vaudoise: 2/3 Gruyere en 1/3 Gamser (Raclette); smaak: pikant., Fondue Fribourgoise: 2/3 Vacherin Fribourg en 1/3 Gruyere; smaak: aromatisch., Fondue moitie-moitie: 1/2 Gruyere en 1/2 Vacherin Fribourg; smaak: pittig., Om de fondue nog wat pittiger te maken kunt u ook nog Parmazaanse kaas of pittige boerenkaas, Munster of Tilsiter (de Deense of de Zwitserse) toevoegen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

hongaarse goulash

Een aanrader

INGREDIENTEN

600 g doorregen runderlappen, 100 g boter, 50 g spekreepjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2+2 rode en groene paprika s, 2 eetlepels bloem, 1,5 eetl. paprikapoederof chilipoeder, 1 blikje tomatenstukjes (400 gr ), 1 dl rode wijn, 2 dl vleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aard., 300 gram sperciebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gegratineerde aspergeschotel

Voor de echte asperge-liefhebber

INGREDIENTEN

1 kg verse asperges, 150 gram champignons, 150 gram gerookt ontbijtspek, 150 gram geraspte kaas, 25 gram paneermeel, 50 gram boter, 50 gram bloem, 3/4 dl slagroom, 1,5 dl melk, 2 eieren, 2 tomaatjes, aardappelpuree, suiker, worcestershiresauce, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

een super slordig en heet kadetje

INGREDIENTEN

750 gr rundergehakt gehakt, 1 gesnipperde ui, 200 gr champignons (doormidden gesneden), 200 gr tomaten, 1/2 tl zout, 1 mespunt peper, 1 mespunt nootmuskaat, 150 gr ontbijtspek, 1/2 kop geraspte kaas, 1 ui (in dunne ringen gesneden), 2 eetlepels sambal.(of meer naar smaak), 8 kadetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gehaktballen op z'n grieks

De naam zegt het al: Griekse gehaktballen. Dat kan ook dus.

INGREDIENTEN

*400 gr. lamsgehakt, *2 teentjes knoflook, *1 el. gyroskruiden, *1 eetl. fijngeknipte majoraan, * 3 eetl. fijngeknipte munt, *3 dl. Griekse Yoghurt, *? fijngeraspte komkommer.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Asperge en hamgebak

INGREDIENTEN

400 g achterham uit blik, in blokjes gesneden (of ham van eigen keuze), 250 g kleine asperges uit pot, uitgelekt (bewaar vocht) en verder asperges in niet te kleine stukjes gesneden (of verse gekookte asperges), 50 g geraspt Cheddarkaas (voor boven-op), peterselie voor garnering, , VOOR KAASSAUS, 500 ml vocht van asperges, aangevuld met melk, 50 g bloem, 35 g margarine, 1 t mosterdpoeder, zout, peper, 1 kleine ui, geraspt, 200 g geraspt Cheddarkaas, peterselie, fijn, 3 eieren met geel en wit gescheiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2007
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indische spekreepjes

INGREDIENTEN

800 g. speklappen zonder zwoerd, 4 fijngesneden sjalotjes, 250 g. Oosterse roerbakgroenten, 4 eetlepels Japanse ketjap, 2 eetlepels gembersiroop, 1 uitgeperst teentje knoflook, 3 lente-uitjes (gesneden), 1/2 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels olie om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalmfilet met gorgonzola

Een heerlijk hoofdgerecht .En het is nog snel klaar ook.Hoef je met dat warme weer niet zo lang in de keuken te staan.

INGREDIENTEN

4 zalmfilets van ca. 150 g, alternatief: meervalfilet of tonijn, zout, peper, 25 g boter, 100 g gorgonzola (of roombrie), 4 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries), 1 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Andijvie Mysterieus

Deze Andijvie Mysterieus is anders dan andere, proef het en je weet het !!!

INGREDIENTEN

* 1 kilo. aardappelen, * 500 gram andijvie fijn gesneden, * 125 gram magere spekreepjes, * 1 grote ui fijn gesneden, * 1 Mespunt sambal badjak, * 1 eetlepel gembersiroop, * beetje melk, * 1 blokje runderbouillon, * 100 gram roomkaas 60+, * gebakken uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Soutzoukakia

Gehakt rolletjes in tomatensaus. (Grieks)

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt, 2 eieren, 1 gehakte ui, 2 sneetjes (geweekt) oud wittebrood, 1 liter tomatensaus, zout, peper, oregano, komijn, suiker, bloem en olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

broccoli-zalmtaart

INGREDIENTEN

6 lapjes diepvries bladerdeeg, 250 gram broccoli, 250 gram uien, 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes zalm, 3 eieren, 2 eetlepels versgehakte peterselie, 1 dl slagroom of koffieroom, peper, zout, 100 gram geraspte jongbelegen kaas, 100 gram roomkaas (Mon Chou)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-02-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Courgettes gevuld met aardappelpuree geitenkaas rucola of raapstelen

Overheerlijke gevulde courgettes. Nu eens helemaal anders gevuld en niet met vlees. Echt zalig! In plaats van rucola kun je in het voorjaar heel goed raapstelen gebruiken. Zeker zo lekker! Een recept van life and cooking.

INGREDIENTEN

800 gr kruimige aardappelen - zout, peper - 4 kleine courgettes - 100 gr rucola ( of 200 gr raapstelen ) - 2 el crème fraîche - 100 gr zachte boter - 150 gr zachte geitenkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ovenschotel Shoarma met zuurkool

Ovenschotel van shoarma, zuurkool, aardappelpuree en brie

INGREDIENTEN

400 gr shoarma, of varkensreepjes met losse shoarma kruiden, 2 pakken wijnzuurkool, 1 pak aardappelpuree, 400 gram brie, melk en/of water voor de puree

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekarameliseerde vis uit Cambodja

Trey toke kho ma-ritVoor dit recept kan je b.v. zeewolf nemen! Niet heet!

INGREDIENTEN

, 1 medium grote vis (zeewolf) in moten gesneden van ca. 2-3 cm, 100 gr suiker, 1 dl vissaus, 2 dl water, 1 theelepel zout, 1 theelepel vers gemalen zwarte peper, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 bosuitje, in ringetjes gesneden, Gekaramelisseerde saus:, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kippilaf met saffraan en pistache

Rijstgerecht met alle geuren van een Arabische soek, van kardemom en komijn tot honing en harissa.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, in blokjes, 1/2 el komijnzaad, 1/2 el korianderzaad, 1 à 2 tl harissa (kan vervangen worden door scherp paprikapoeder of sambal oelek), 1 teen knoflook, zout, 1 el honing, 1/2 tl saffraandraadjes, 5 dl kippenbouillon, klontje boter, arachideolie, 200 g (basmati)rijst, 2 tl kardemom, sap van 1/2 citroen, 2 el pistachenoten, gehakt, 2 el cashewnoten of pijnboompitten, geroosterd, klein bosje bladpeterselie, gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2007
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Afrikaanse Kip

Eenvoudig maar erg lekker mn door de saus.Simpel om te toveren tot een veg.gerecht door de kip te vervangen door bv quorn.

INGREDIENTEN

3 kipfile,4 dl melk,100 gr gemalen kokos,2-3 paprika`s in verschillende kleuren,1 theel.sambal oelek,1 prei,1 eetl.boter,1 theel.zout,1 bouillontabl.,1 eetl.meel,2 dl yoghurt.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktschotel met Andijvie en Prei

Een lekkere en gezonde ovenschotel

INGREDIENTEN

800 gr aardappels /400 gr gehakt half om half / 400 gr gesneden andijvie / 4oo gr. gesneden prei in heel dunne sliertjes / 150 gr geraspte kaas om te garneren / 2 el olie / 1 el. ketjap / 1 tl. sambal / 1/2 zakje gefruite uitjes. en wat gesnipperde peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit moet je echt proeven

Als ik dit maak zijn mijn drie mannen geheel tevree en voel ik me even een keukenfee

INGREDIENTEN

4 kipfilet,s, 6 tomaten, 6 uienen, 500 gr chinese kool, 250 gr spekreepjes, 3 knoflookteentjes, 1 blikje tomatenpuree, sambal, 400 ml creme fraice, olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lasagne met kruidige gehaktsaus

Deze lasagne word gevuld met groente, ham en een kruidige tomatensaus met gehakt. (deze vulsel is ook geschik voor cannelloni)

INGREDIENTEN

500 g lasagne vellen van 10 X 6cm., 2 e olijfolie, 60 g boter, 1 grote ui, fijn, 1 groot grof geraspte winterwortel, 2 - 3 bleekselderij stengels in kleine blokjes, 150 g gesnipperde champignons (op de foto heb ik portabello champignons gebruikt voor een extra lekkere smaak), 450 g tomaten uit blik, fijn, 250 g rauwe ham in blokjes (of andere lekker soort ham), 250 ml sterke runderbouillon (van blokje), 40 g bloem, 150 ml witte wijn, 300 g kalfs of rundergehakt of gemengd), boter voor ovenschaal, 1 t zout, 3/4 t peper, 1 vol t aromat, 1 t nootmuskaat, 100 g parmezaanse kaas, (ik gebruik ook zoms gaar restjes varkensvlees met een neutralen smaak in kleine stukjes gesneden om door deze lasagne te doen)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2008
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gehaktpannetje

Zoet-pittig eenpansgerecht ideaal als je weinig tijd hebt.

INGREDIENTEN

1 flinke ui, 2 eetl. olie, 500 gram gehakt of tartaar, 1 blik tomatenblokjes, 1 blikje maiskorrels, 1 blikje boontjes in tomatensaus, 1 blikje ananasstukjes, peper, zout en ketjap naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Nana-s Hachapuri

Verrukkelijk kaasbrood uit Georgie met ricotta, feta en mozzarella. Je kunt een grote bol bakken of eenspersoons broodjes, restanten warm je de volgende dag even op voor een snelle, maar perfecte avondhap.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 375 g bloem + een handvol extra, 250 g yoghurt (Griekse of Turkse), 1 ei, 25 g zachte boter, snuf zout, 1,5 tl dubbelzure soda (natriumcarbonaat), Voor de vulling:, 100 g ricotta, 300 g feta, 1 bol mozzarella, peper, zout en kruiden naar smaak (munt, basilicum), 1 ei, * De kaas kan vervangen worden door gelijke delen geitenkaas, parmezaan of andere kaas die je nog in de koelkast hebt liggen., Of vervang een deel van de kaas door goed uitgelekte spinazie en/of gekonfijte tomaat.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2006
  • Russisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pasta met wodka, Mon Chou en gerookte zalm

Super simple, super lekker en met 20 minuten aan tafel.

INGREDIENTEN

300 gram past (bijvoorbeeld penne) 2 dl wodka 200 gram gerookte zalm (snippers 8 el gesnipperde bieslook 300 gram Mon Chou zout en peper., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met garnalen, dille en groenten.

Zelf ben ik gek op de combinatie dille en garnalen. De pasta die ik heb gebruikt was een fijne soort handgemaakte harde pasta. Combinatie kastanje champignons, courgette en garnalen was heerlijk. Ik heb grote garnalen gebruikt.

INGREDIENTEN

Pasta (bijvoorbeeld vlinderpasta), 1 ui of een paar chalotjes, 1 courgette, handvol kastanje champignons, 150/200 gram grote garnalen (gekookt), bakje Crème Fraiche, Flinke scheut Nolly Prat, behoorlijk wat dille (vers), zout en peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top