Pasta met kip, spinazie, champignons en boursin
Een verrassende combinatie, gemakkelijk te bereiden.
400-500 g pipe rigate ( pasta ) of tagliatelle of spaghetti. 3 kipfilets olijfolie 1 pak spinazie á la crème ( à 500 gr/ diepvries ) 1 pakje Boursin roomkaas Ail & Fines Herbes 150 gr ( of boursin cuisinne ). 1 bakje kastanje champignons 50 gr pijnboompitten, licht geroosterd 6 - 7 zongedroogde tomaten. peper & zout naar smaak eventueel extra knoflook/ui en pepers naar smaak !!
Voorbereiding: Snijd de kipfilet in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de zon-gedroogde tomaten in dunne reepjes en ontdooi de spinazie volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm een wok met een scheutje olie en bak de kipfilet blokjes bruin op hoog vuur. Voeg de champignons toe en roerbak enkele minuten. ( �"f bak deze apart voor een knapperiger resultaat ) Doe nu de spinazie erbij samen met de roomkaas. Schep zachtjes om. Voeg als laatste de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten toe en verwarm nog eventjes goed door.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op19-05-2008Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Indische kip
Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.
350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé
- Indonesisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-02-2007Indonesisch Hoofdgerecht20-30 min.
Andijvie gehaktstampot met mon chou(romig)
Een stampot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is. Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd.
1300 gram geschilde aardappels, 500 gram gehakt, zout en peper, 200 gram Mon Chou, 6 el uiensoeppoeder uit een zakje, 1000 gram panklare andijvie.1 ui gesnipperd.2 eetl. boter
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op27-10-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Ovenschotel a la louise
Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!
1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.
- Internationaal Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-10-2004Internationaal Hoofdgerecht20-30 min.
een super slordig en heet kadetje
750 gr rundergehakt gehakt, 1 gesnipperde ui, 200 gr champignons (doormidden gesneden), 200 gr tomaten, 1/2 tl zout, 1 mespunt peper, 1 mespunt nootmuskaat, 150 gr ontbijtspek, 1/2 kop geraspte kaas, 1 ui (in dunne ringen gesneden), 2 eetlepels sambal.(of meer naar smaak), 8 kadetjes
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op31-03-2000Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Roti
Een recept uit Suriname, een beetje pittig, maar dat heeft U zelf in de hand.
1 kip, kool,5 a 6 aardappels, pannekoeken, zout, peper, veel kerrie, sambal, zoute ketjap, zoete ketjap,sambal,tomaat, klein maggi blokje, boter.
- Surinaams Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-04-1999Surinaams Hoofdgerecht60-120 min.
Pizza
De snelste en zeker de makkelijkste pizza.
BEL DE PIZZA-LIJN,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-10-2001Italiaans Hoofdgerecht0-10 min.
MOEDERS HACHEE MET PRUIMEN
Heerlijke hachee zonder zakje kruiden maar echt puur!!!! Gewoonweg heerlijk
12 sjalotjes**500 gr magere runderlappen** 50 gram boter**2 el azijn** 1 laurierblaadje** 2 kneepjes (ca 1 el) vloeibare bouillon rundvlees** 100 gr gedroogde pruimen zonder pit** peper en zout
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-04-2002Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
Surinaamse bami
Deze bami heb ik gegeten bij mijn vriendin Lidia. Een grote pan maakt wanneer je met een stel vrienden bij elkaar bent dat het binnen de korste keren muisstil is ;-)
1 pak chinese mie (250-300 g), 2 tenen knoflook, 3 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketjap asin, 1 grote ui, 300 g kipfilet, bosje verse selderie, tauge, gemberpoeder, olie, mespuntje trassi, 3 eieren (roerbakken), 1 theelepel sambal
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op11-07-2002Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
zuurkool ovenschotel
Aanrader!
Zuurkool,1 rookworst,maggi puree voor ovenschotels,ontbijtspek,uienringen,1 eetl. mosterd,1 theelepel thijm
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-01-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Varkenshaasje in deegjasje
2 varkenshaasjes van 4OOgr elk.1/2kg bladerdeeg (diepvries).1 eierdooier.2 eetlepels vers gehakte tuinkruiden.100 gr verse geitenkaas.100 g boter.Vers gemalen peper, zout.VOOR DE SAUS:250 g roomboter.1 glas schuimwijn.1 glas droge witte wijn.1 scheutje witte wijnazijn.1 scheut Noilly Prat of droge sherry.2 sjalotten.50 g verse geitenkaas., ,
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-11-2003Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Gehaktschotel met zuurkool
Talloze keren gemaakt, altijd succes!
500 gr rundergehakt, 500 gr zuurkool, 750 gr kruimige aardappelen, 1 kleine ui, 1 klein pakje appelsap (200 ml), 1-2 el (olijf)olie of vloeibare braadproduct, b.v. Croma), 50 gr boter, 1 tl karwijzaad, (versgemalen)peper en zout, broodkruim event. 1 banaan
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-10-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Romig vispotje met broccoli uit de oven
*500 gram broccoli, *zout, *versgemalen peper, *1 grote rode ui, *1 gele paprika, *25 gram boter, *1 citroen, *300 gram kabeljauwfilet, *300 gram zalmfilet, *100 gram MonChou, *1 dl slagroom, *0.5 eetlepel verse tijmblaadjes, *nootmuskaat, *100 gram gekookte mosselen, *100 gram (Hollandse) garnalen, *50 gram geraspte oude Goudse kaas
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-01-2004Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gehakttaart met nasikruiden.
5 plakjes deeg voor hartige taart., 1 schaal nasi/bamigroenten.(500 gr)., 300 gr. rundergehakt., 1 zakje mix voor nasi.(Knorr mix 48 gr), 1 theel. sambal., 1 eetl. ketjap., 3 eieren., 1 pot atjar tjampoer (680 gr).,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-11-2005Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Thaïse Rijstsalade met ananas en garnalen
175 gram Pandanrijst, zout, 200 gram verse ananasstukjes, 1 rijpe mango in stukjes, 1 rood pepertje, 1 rode ui`, 2 lente-uitjes, 50 gram taugé, 250 gram gepelde Noorse garnalen, 3 eetlepels verse korianderblaadjes, 6 eetlepels zoute pinda`s, 100 gram verse peultjes, 4 cm verse gemberwortel, 4 eetlepels pindakaas, 6 eetlepels kokosmelk, 4 eetlepels vissaus, 2 eetlepels limoensap, 2 uitgeperste knoflookteentjes,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-01-2009Aziatisch Hoofdgerecht30-60 min.
Afrikaanse Kip
Eenvoudig maar erg lekker mn door de saus.Simpel om te toveren tot een veg.gerecht door de kip te vervangen door bv quorn.
3 kipfile,4 dl melk,100 gr gemalen kokos,2-3 paprika`s in verschillende kleuren,1 theel.sambal oelek,1 prei,1 eetl.boter,1 theel.zout,1 bouillontabl.,1 eetl.meel,2 dl yoghurt.
- Afrikaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-06-1999Afrikaans Hoofdgerecht20-30 min.
Pasta met garnalen, dille en groenten.
Zelf ben ik gek op de combinatie dille en garnalen. De pasta die ik heb gebruikt was een fijne soort handgemaakte harde pasta. Combinatie kastanje champignons, courgette en garnalen was heerlijk. Ik heb grote garnalen gebruikt.
Pasta (bijvoorbeeld vlinderpasta), 1 ui of een paar chalotjes, 1 courgette, handvol kastanje champignons, 150/200 gram grote garnalen (gekookt), bakje Crème Fraiche, Flinke scheut Nolly Prat, behoorlijk wat dille (vers), zout en peper naar smaak.
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-09-2006Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Kleverige spareribs
11/2 kg spareribs, in losse ribben., 1 eetl arachideolie., 4 eetl char siu-saus., 2 eetl sojasaus., 2 eetl zoete chilisaus., 2 teentjes knoflook, geperst., 2 theel geraspte, verse gember., 90 gr honing., 75 gr lichte basterdsuiker., 1/4 theel vijfkruidenpoeder., 4 eetl droge sherry., ,
- Chinees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op13-07-2011Chinees Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
...
.
.
- Europees Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op01-04-2000Europees Hoofdgerecht0-10 min.
Kip a la bonne femme
Overheerlijk romertopf recept waar de vitamientjes in bewaard blijven. Het geurt verrukkelijk door het huis!!!!
1 kip (braadkuiken) van ca. 1 kg. paprikapoeder, 100 gr. ontbijtspek, 200gr.kleine champignons, 2 uien, 2 knoflook-, teentjes, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 50gr. boter, zout, vers gemalen peper, 1 eetlepel verse peterselie, 1 kg. krielaardappelen., ,
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op23-04-2006Frans Hoofdgerecht60-120 min.
Courgettes gevuld met aardappelpuree geitenkaas rucola of raapstelen
Overheerlijke gevulde courgettes. Nu eens helemaal anders gevuld en niet met vlees. Echt zalig! In plaats van rucola kun je in het voorjaar heel goed raapstelen gebruiken. Zeker zo lekker! Een recept van life and cooking.
800 gr kruimige aardappelen - zout, peper - 4 kleine courgettes - 100 gr rucola ( of 200 gr raapstelen ) - 2 el crème fraîche - 100 gr zachte boter - 150 gr zachte geitenkaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-06-2004Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Paprikaschotel (Grieks)
Een Griekse paprikaschotel met worst. Echt héérlijk op een regenachtige dag.
3 e olijfolie - 700 g saucijzen (rund of varkens) - 3 uien, in dunne halve ringen - 5 rode, groene en gele paprikas in reepjes van 1 cm. gesneden - 700 g tomaten uit blik, in stukjes - 4 teentjes knoflook, fijn - 2 t gedroogde oregano - 150 ml rode wijn - zout - peper - vers gehakte salie ter garnering (4 blaartjes)
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-08-2006Multi-cultureel Hoofdgerecht60-120 min.
Pasta met wodka, Mon Chou en gerookte zalm
Super simple, super lekker en met 20 minuten aan tafel.
300 gram past (bijvoorbeeld penne) 2 dl wodka 200 gram gerookte zalm (snippers 8 el gesnipperde bieslook 300 gram Mon Chou zout en peper., ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-12-2006Italiaans Hoofdgerecht10-20 min.
Gekarameliseerde vis uit Cambodja
Trey toke kho ma-ritVoor dit recept kan je b.v. zeewolf nemen! Niet heet!
, 1 medium grote vis (zeewolf) in moten gesneden van ca. 2-3 cm, 100 gr suiker, 1 dl vissaus, 2 dl water, 1 theelepel zout, 1 theelepel vers gemalen zwarte peper, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 bosuitje, in ringetjes gesneden, Gekaramelisseerde saus:, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water,
- Aziatisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-10-2004Aziatisch Hoofdgerecht20-30 min.
broccoli-zalmtaart
6 lapjes diepvries bladerdeeg, 250 gram broccoli, 250 gram uien, 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes zalm, 3 eieren, 2 eetlepels versgehakte peterselie, 1 dl slagroom of koffieroom, peper, zout, 100 gram geraspte jongbelegen kaas, 100 gram roomkaas (Mon Chou)
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-02-2006Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Gyros Spruitjes
Met een knipoog naar de Griekse keuken, boordevol vitaminen en goed voor de lijn wat wil je nog meer?
300 gram schoongemaakte spruitjes halve rode paprika 1 ui 4 zongedroogde tomaatjes 6 champignons 2 teentjes knoflook 200 gram kalkoenfilet Gyroskruiden van Verstegen 2 el pijnboompitjes olijfolie citroensap peper en zout uit de molen
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-01-2006Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Boeuf Bourguignon
Herfstrecept
, , 800 gr runderlappen, , 200 gr blokjes gerookt spek, , 300 gr sjalotten, , 1 teen knoflook, , 75 gr boter, , 2 lp olie, , 400 gr wortel(bolletjes), , 3 lp bloem, , 2 theelp tijm, , 2 dl heet water, , 2 dl rode wijn, , 100 gr champignons, , 1 bosje peterselie, , peper en zout.,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-10-2005Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Lauwwarme aardappelsalade met pittige mosterddressing
Een heerlijke salade en toch weinig calorieen Goed voor de lijn
600 - 800 gr aardappelen., zout,peper., 500gr dunne sperziebonen, 12 kerstomaatjes, 3 el mayonaise., 2 tl grove mosterd, 3 el olijfolie., 2 - 3 tl limoen of citroensap., 3 - 4 el fijn geneden peterselie
- Slanke keuken Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-09-2005Slanke keuken Hoofdgerecht20-30 min.
Dit moet je echt proeven
Als ik dit maak zijn mijn drie mannen geheel tevree en voel ik me even een keukenfee
4 kipfilet,s, 6 tomaten, 6 uienen, 500 gr chinese kool, 250 gr spekreepjes, 3 knoflookteentjes, 1 blikje tomatenpuree, sambal, 400 ml creme fraice, olie
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-05-2005Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
andijvie met spek en krieltjes
Erg lekker
1 zak gesneden anijvie (400 gr), 1 flinke ui, 1 teentje knoflook, 2 eetl olie, circa 150 g mager rookspek in reepjes, 1 zak voorgekookte krieltjes (450 gr), 1 mespunt gedroogde tijm, zout en versgemalen peper
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-04-2005Hoofdgerecht20-30 min.
hongaarse goulash
Een aanrader
600 g doorregen runderlappen, 100 g boter, 50 g spekreepjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2+2 rode en groene paprika s, 2 eetlepels bloem, 1,5 eetl. paprikapoederof chilipoeder, 1 blikje tomatenstukjes (400 gr ), 1 dl rode wijn, 2 dl vleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aard., 300 gram sperciebonen
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-04-2005Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Kippilaf met saffraan en pistache
Rijstgerecht met alle geuren van een Arabische soek, van kardemom en komijn tot honing en harissa.
2 kipfilets, in blokjes, 1/2 el komijnzaad, 1/2 el korianderzaad, 1 à 2 tl harissa (kan vervangen worden door scherp paprikapoeder of sambal oelek), 1 teen knoflook, zout, 1 el honing, 1/2 tl saffraandraadjes, 5 dl kippenbouillon, klontje boter, arachideolie, 200 g (basmati)rijst, 2 tl kardemom, sap van 1/2 citroen, 2 el pistachenoten, gehakt, 2 el cashewnoten of pijnboompitten, geroosterd, klein bosje bladpeterselie, gehakt
- Arabisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-08-2007Arabisch Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Andijvie Mysterieus
Deze Andijvie Mysterieus is anders dan andere, proef het en je weet het !!!
* 1 kilo. aardappelen, * 500 gram andijvie fijn gesneden, * 125 gram magere spekreepjes, * 1 grote ui fijn gesneden, * 1 Mespunt sambal badjak, * 1 eetlepel gembersiroop, * beetje melk, * 1 blokje runderbouillon, * 100 gram roomkaas 60+, * gebakken uitjes
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-02-2011Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
12 soorten Kaasfondue
Voor een kaasfondue bent u niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan tien 'officiele' fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Zo zorgt Emmenthaler bijvoorbeeld voor de draden die een fondue kan trekken. Voor fondue heb je eigenlijk altijd een 'fromage cuit' nodig, een 'gekookte' kaas, zoals bijvoorbeeld Emmenthaler en Comte. Door het koken van de wrongel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem zo geschikt maakt voor fondue. Het probleem van de meeste Hollandse kazen is dat de wrongel niet verhit is geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. U hebt keus uit de volgende fonduesoorten, meestal genoemd naar de streek waar ze vandaan komen.
, , , , Fondue Jurasienne: samengesteld uit 1/2 oude Comte en 1/2 jonge Comte; smaak: mild., Fondue Comtoise: 2/3 oude Comte en 1/3 belegen Comte; smaak: licht pikant., Fondue Savoyarde: 2/3 Beaufort en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig., Fondue Chablaisienne: 2/3 oude Comte en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig, pittig., Fondue Tarentaise: 2/3 oude Beaufort en 1/3 belegen Beaufort; smaak: fijntjes., Fondue Suisse: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Appenzeller; smaak: kruidig., Fondue Neufchatelloise: 2/3 Gruyere en 1/3 Emmenthaler; smaak: pikant., Fondue Genevoise: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Saint Niklaus;smaak: pittig., Fondue Vaudoise: 2/3 Gruyere en 1/3 Gamser (Raclette); smaak: pikant., Fondue Fribourgoise: 2/3 Vacherin Fribourg en 1/3 Gruyere; smaak: aromatisch., Fondue moitie-moitie: 1/2 Gruyere en 1/2 Vacherin Fribourg; smaak: pittig., Om de fondue nog wat pittiger te maken kunt u ook nog Parmazaanse kaas of pittige boerenkaas, Munster of Tilsiter (de Deense of de Zwitserse) toevoegen.,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-10-2003Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
Gevulde Paprika uit de Oven
DOLMA OD PAPRIKA.....mmmmm zo lekker!
1 kg rode punt paprika, 450 g lamsgehakt, 300 gram aardappelen, 500 g wortelen, 100 g uien, 1 ei, 250 ml creme fraiche of kajmak (Turkse of Marokkaanse winkel),
- Balkan Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-03-2006Balkan Hoofdgerecht30-60 min.
gehaktpannetje
Zoet-pittig eenpansgerecht ideaal als je weinig tijd hebt.
1 flinke ui, 2 eetl. olie, 500 gram gehakt of tartaar, 1 blik tomatenblokjes, 1 blikje maiskorrels, 1 blikje boontjes in tomatensaus, 1 blikje ananasstukjes, peper, zout en ketjap naar smaak.
- Goedkoop en snel Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op20-01-2000Goedkoop en snel Hoofdgerecht0-10 min.
gemarineerde kip
FERAKH-AL-HARAKip met een heet korstje is een van de makkelijkste en tegelijk smakelijkste gerechten om te maken
4 stukken kip4 eetl. olijfolie1 eetl. sinaasappelsap2 theel. geraspte sinaasappelschil2 teentjes knoflook geperst2 theel. geraspte gemberwortel2 theel. chilipoederzout en versgemalen zwarte peper
- Arabisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-10-2000Arabisch Hoofdgerecht60-120 min.
Zeeduivel op bedje van venkelpuree met saffraanroom
Een feestelijk maal dat nog makkelijk te bereiden is ook! Alleen het dubbeldoppen van tuinbonen vergt wat tijd.
Ingredienten voor venkelpuree, - 4 venkelknolletjes, - 3 middelgrote aardappelen, - 3 a 4 deciliter groentenbouillon, - 2 steranijs, - 2 laurierblaadjes, - een scheutje pernod, - peper en zout, , Ingredienten voor de saffraanroom, - 20 draadjes saffraan, - 1 knoflookteen uit de knijper, - 1 gesnipperd sjalotje, - 1 dl Noilly Prat, - 1 dl room, - 1 dl groentenbouillon, Overige ingredienten, - 600 gram zeeduivelfilet, - olijfolie, - peper en zout, - 150 gram dubbelgedopte en gekookte tuinboontjes,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-07-2002Hoofdgerecht30-60 min.
Gegratineerde aspergeschotel
Voor de echte asperge-liefhebber
1 kg verse asperges, 150 gram champignons, 150 gram gerookt ontbijtspek, 150 gram geraspte kaas, 25 gram paneermeel, 50 gram boter, 50 gram bloem, 3/4 dl slagroom, 1,5 dl melk, 2 eieren, 2 tomaatjes, aardappelpuree, suiker, worcestershiresauce, peper en zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-04-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Hete Bruine Bonen Schotel
De Hete Bruine Bonen Schotel is een heerlijk gerecht als je van de Aziatische keuken houd waar een beetje pit in zit. Lekker voor de koude winterdagen!
Grote pot bruine bonen, 3 kipfilets, 3 Rode pepers, 1 Rode Paprika, 4 Lente Uitjes, 1 Rode UI, 3 Tomaten, 3 Tenen Knoflook, 2 Eetlepels bruine suiker/rietsuiker, 1 Takje Koriander of 1 Eetlepel Koriander poeder, 1 Eetlepel Ketjap Manis, 1 Stukje gember (ongeveer 2 centimeter) of 1 eetlepel gember siroop of gember poeder, 2 Eetlepels Tomaten ketchup, 1 Limoen, 3 Eetlepels olijfolie, Half kopje water, , De marinade:, 2 eetlepels Ketjap Manis (zoet), 1 Limoen, 3 eetlepels olijfolie, 1 Rode peper, 1 Eetlepel Tomaten ketchup
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op16-11-2011Hoofdgerecht10-20 min.
Vastelaoves zoervleisj
Een typisch Limburgs gerecht dat veel met vastelaovend gegeten wordt
Boodschappenlijstje:, , 1 kg magere runderlapjes, , 2 dl azijn, , peper, zout, , 2 laurierblaadjes, , 4 jeneverbessen, , 2 theelepels tijm, , 500 gr uien, , 100 gr boter, , 1 eetlepel suiker, , 1/2 eetlepel keukenstroop, , 3 plakjes ontbijtkoek, , 1 eetlepel bosvruchtenjam
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-02-2002Hoofdgerecht> 120 min.
-
mackay48
van Mackay48 , 7289 recepten, 29 volgers
-
mackay
van mackay38 , 6823 recepten, 57 volgers
-
marciag
van mgrietdijk , 1761 recepten, 23 volgers
-
alice
van jurrian1 , 1007 recepten, 24 volgers
-
Els
van els56 , 869 recepten, 12 volgers
-
judith451
van , 862 recepten, 10 volgers
-
Holland streekgerechten
van YaaMansa , 727 recepten, 13 volgers
-
Borrelhapjes / Tapas / Amuse / Buffet 1
van diaantje64 , 628 recepten, 35368 volgers
-
hapjes en snacks
van susan56 , 585 recepten, 44585 volgers
-
Gebak en taarten
van papillon57 , 548 recepten, 33306 volgers
-
alles over salades en maaltijdsalades de saladebar
van Fressnapf , 124 recepten, 0 volgers
-
alle seizoenen soep
van Fressnapf , 99 recepten, 0 volgers
-
de-lage-landen
van de-lage-landen , 74 recepten, 0 volgers
-
koken en smullen met kaas
van Fressnapf , 69 recepten, 0 volgers
-
Ovenschotels
van planco , 497 recepten, 0 volgers
-
KOOKCLUB2006
van kookclub2006 , 151 recepten, 0 volgers
-
kreatief met vis schaal en schelpdieren
van Fressnapf , 121 recepten, 0 volgers
-
Barbeque recepten
van sonja26975 , 89 recepten, 0 volgers
-
kip lekker
van planco , 167 recepten, 0 volgers
-
alles over wokken de wokkok
van Fressnapf , 123 recepten, 0 volgers