Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (129.183) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Indische kip

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvie gehaktstampot met mon chou(romig)

Een stampot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is. Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd.

INGREDIENTEN

1300 gram geschilde aardappels, 500 gram gehakt, zout en peper, 200 gram Mon Chou, 6 el uiensoeppoeder uit een zakje, 1000 gram panklare andijvie.1 ui gesnipperd.2 eetl. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel a la louise

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roti

Een recept uit Suriname, een beetje pittig, maar dat heeft U zelf in de hand.

INGREDIENTEN

1 kip, kool,5 a 6 aardappels, pannekoeken, zout, peper, veel kerrie, sambal, zoute ketjap, zoete ketjap,sambal,tomaat, klein maggi blokje, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Afrikaanse Kip

Eenvoudig maar erg lekker mn door de saus.Simpel om te toveren tot een veg.gerecht door de kip te vervangen door bv quorn.

INGREDIENTEN

3 kipfile,4 dl melk,100 gr gemalen kokos,2-3 paprika`s in verschillende kleuren,1 theel.sambal oelek,1 prei,1 eetl.boter,1 theel.zout,1 bouillontabl.,1 eetl.meel,2 dl yoghurt.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

een super slordig en heet kadetje

INGREDIENTEN

750 gr rundergehakt gehakt, 1 gesnipperde ui, 200 gr champignons (doormidden gesneden), 200 gr tomaten, 1/2 tl zout, 1 mespunt peper, 1 mespunt nootmuskaat, 150 gr ontbijtspek, 1/2 kop geraspte kaas, 1 ui (in dunne ringen gesneden), 2 eetlepels sambal.(of meer naar smaak), 8 kadetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snelle prei

Eenpansmaaltijd.

INGREDIENTEN

400 gram rundergehakt., 750 gram voorgekookte krielaardappeltjes., 500 gram panklare prei., 2 eetl. tomatenketchup., 1 eetl. boter., cajunkruiden., zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

gemarineerde kip

FERAKH-AL-HARAKip met een heet korstje is een van de makkelijkste en tegelijk smakelijkste gerechten om te maken

INGREDIENTEN

4 stukken kip4 eetl. olijfolie1 eetl. sinaasappelsap2 theel. geraspte sinaasappelschil2 teentjes knoflook geperst2 theel. geraspte gemberwortel2 theel. chilipoederzout en versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gehaktballen op z'n grieks

De naam zegt het al: Griekse gehaktballen. Dat kan ook dus.

INGREDIENTEN

*400 gr. lamsgehakt, *2 teentjes knoflook, *1 el. gyroskruiden, *1 eetl. fijngeknipte majoraan, * 3 eetl. fijngeknipte munt, *3 dl. Griekse Yoghurt, *? fijngeraspte komkommer.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Basis Recept Voor Pizza

Zoals de pizaaria bij ons in de hoek hem maakt!!!!!

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 25 gr verse gist of 15 gr. Gedroogde gist, 1 ? dl lauwwarm water, 500 gr. Bloem, 1 tl. Zout, olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gehaktpannetje

Zoet-pittig eenpansgerecht ideaal als je weinig tijd hebt.

INGREDIENTEN

1 flinke ui, 2 eetl. olie, 500 gram gehakt of tartaar, 1 blik tomatenblokjes, 1 blikje maiskorrels, 1 blikje boontjes in tomatensaus, 1 blikje ananasstukjes, peper, zout en ketjap naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hachee

De tijd komt er weer aan van stampotten en Hachee! Deze hachee heeft lang gestoofd op een laag vuurtje!! De smaak is echt voortreffelijk! Heerlijk met een aardappelpuree.

INGREDIENTEN

600 gram runderlappen in blokjes gesneden4 grote uien in grove stukken 120 gram boter met 2 el olijfolie 1 bakje champignons in plakjes gesneden 1 laurierblad 1 dl rode wijn 2 plakken ontbijtkoek in blokjes gesneden 2 kruidnagels 1 el bruine suiker 1 tl basilicum 1 klein blikje tomatenpuree 2 tl worcestersaus 3 teentjes knoflook zout en peper., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gehaktschotel met zuurkool

Talloze keren gemaakt, altijd succes!

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 500 gr zuurkool, 750 gr kruimige aardappelen, 1 kleine ui, 1 klein pakje appelsap (200 ml), 1-2 el (olijf)olie of vloeibare braadproduct, b.v. Croma), 50 gr boter, 1 tl karwijzaad, (versgemalen)peper en zout, broodkruim event. 1 banaan

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse bami

Deze bami heb ik gegeten bij mijn vriendin Lidia. Een grote pan maakt wanneer je met een stel vrienden bij elkaar bent dat het binnen de korste keren muisstil is ;-)

INGREDIENTEN

1 pak chinese mie (250-300 g), 2 tenen knoflook, 3 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketjap asin, 1 grote ui, 300 g kipfilet, bosje verse selderie, tauge, gemberpoeder, olie, mespuntje trassi, 3 eieren (roerbakken), 1 theelepel sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktschotel met Andijvie en Prei

Een lekkere en gezonde ovenschotel

INGREDIENTEN

800 gr aardappels /400 gr gehakt half om half / 400 gr gesneden andijvie / 4oo gr. gesneden prei in heel dunne sliertjes / 150 gr geraspte kaas om te garneren / 2 el olie / 1 el. ketjap / 1 tl. sambal / 1/2 zakje gefruite uitjes. en wat gesnipperde peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zeeduivel op bedje van venkelpuree met saffraanroom

Een feestelijk maal dat nog makkelijk te bereiden is ook! Alleen het dubbeldoppen van tuinbonen vergt wat tijd.

INGREDIENTEN

Ingredienten voor venkelpuree, - 4 venkelknolletjes, - 3 middelgrote aardappelen, - 3 a 4 deciliter groentenbouillon, - 2 steranijs, - 2 laurierblaadjes, - een scheutje pernod, - peper en zout, , Ingredienten voor de saffraanroom, - 20 draadjes saffraan, - 1 knoflookteen uit de knijper, - 1 gesnipperd sjalotje, - 1 dl Noilly Prat, - 1 dl room, - 1 dl groentenbouillon, Overige ingredienten, - 600 gram zeeduivelfilet, - olijfolie, - peper en zout, - 150 gram dubbelgedopte en gekookte tuinboontjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerde aspergeschotel

Voor de echte asperge-liefhebber

INGREDIENTEN

1 kg verse asperges, 150 gram champignons, 150 gram gerookt ontbijtspek, 150 gram geraspte kaas, 25 gram paneermeel, 50 gram boter, 50 gram bloem, 3/4 dl slagroom, 1,5 dl melk, 2 eieren, 2 tomaatjes, aardappelpuree, suiker, worcestershiresauce, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

MOEDERS HACHEE MET PRUIMEN

Heerlijke hachee zonder zakje kruiden maar echt puur!!!! Gewoonweg heerlijk

INGREDIENTEN

12 sjalotjes**500 gr magere runderlappen** 50 gram boter**2 el azijn** 1 laurierblaadje** 2 kneepjes (ca 1 el) vloeibare bouillon rundvlees** 100 gr gedroogde pruimen zonder pit** peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Soutzoukakia

Gehakt rolletjes in tomatensaus. (Grieks)

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt, 2 eieren, 1 gehakte ui, 2 sneetjes (geweekt) oud wittebrood, 1 liter tomatensaus, zout, peper, oregano, komijn, suiker, bloem en olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pizza

De snelste en zeker de makkelijkste pizza.

INGREDIENTEN

BEL DE PIZZA-LIJN,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Vastelaoves zoervleisj

Een typisch Limburgs gerecht dat veel met vastelaovend gegeten wordt

INGREDIENTEN

Boodschappenlijstje:, , 1 kg magere runderlapjes, , 2 dl azijn, , peper, zout, , 2 laurierblaadjes, , 4 jeneverbessen, , 2 theelepels tijm, , 500 gr uien, , 100 gr boter, , 1 eetlepel suiker, , 1/2 eetlepel keukenstroop, , 3 plakjes ontbijtkoek, , 1 eetlepel bosvruchtenjam

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kaasfondue

Dit is de kaasfondue zoals mijn moeder die met regelmaat maakt. Het geheim voor een goed resultaat? Kirsch uiteraard en "achtjes draaien" met een vork.

INGREDIENTEN

- 1 teen knoflook, - 3 dl droge, witte wijn, - optioneel een klein theelepeltje citroensap, - 300 gram geraspte Emmenthaler, - 300 gram geraspte Gruyere, - een klein glaasje Kirsch, - een lepel maizena, - vers geraspte nootmuskaat, - peper, - stokbrood.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2003
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel Shoarma met zuurkool

Ovenschotel van shoarma, zuurkool, aardappelpuree en brie

INGREDIENTEN

400 gr shoarma, of varkensreepjes met losse shoarma kruiden, 2 pakken wijnzuurkool, 1 pak aardappelpuree, 400 gram brie, melk en/of water voor de puree

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hete kerrie van lamsvlees met kidneybonen

Van dit heerlijke gerecht hebben we echt gesmuld. Het gerecht kan ook met rundvlees gemaakt worden. Een recept uit de Volkskrant van Adriaan Jaeggi. Echt een aanrader!

INGREDIENTEN

500 gram lamsbout in blokjes (ik gebruikte lamsboutplakken a la minute van AH) - 1/2 struik bleekselderij - 1 (rode) ui - 2 blokjes kidneybonen - 2 eetlepels Indiase currypasta - 1 blikje kokosmelk (250 ml) - 1 (of meer) rode peper - 1 eetelepel zonnebloemolie of arachideolie - peper en zout - 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Varkenshaasje in deegjasje

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes van 4OOgr elk.1/2kg bladerdeeg (diepvries).1 eierdooier.2 eetlepels vers gehakte tuinkruiden.100 gr verse geitenkaas.100 g boter.Vers gemalen peper, zout.VOOR DE SAUS:250 g roomboter.1 glas schuimwijn.1 glas droge witte wijn.1 scheutje witte wijnazijn.1 scheut Noilly Prat of droge sherry.2 sjalotten.50 g verse geitenkaas., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gekarameliseerde vis uit Cambodja

Trey toke kho ma-ritVoor dit recept kan je b.v. zeewolf nemen! Niet heet!

INGREDIENTEN

, 1 medium grote vis (zeewolf) in moten gesneden van ca. 2-3 cm, 100 gr suiker, 1 dl vissaus, 2 dl water, 1 theelepel zout, 1 theelepel vers gemalen zwarte peper, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 bosuitje, in ringetjes gesneden, Gekaramelisseerde saus:, 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel water,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2004
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fessendjan

Lekkere Iraanse kipdrumsticks

INGREDIENTEN

8 drumsticks, 50 gram walnoten, 2 eetlepels granaatappelpuree, 1 ui, eventueel een beetje suiker, 3 blikjes geconcentreerde tomatenpuree,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2004
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Sticky kip

De frietjes kunnen ook vervangen worden door gebakken pommes

INGREDIENTEN

1 el zonnebloemolie, 1 sjalot, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 6 el Heinz hot ketchup, 3 el worchestersaus, 2 tl mosterd, 1 tl tabasco, 1 1/2 el donkere basterdsuiker, peper, zout, 4 enkele kipfilets,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

zuurkool ovenschotel

Aanrader!

INGREDIENTEN

Zuurkool,1 rookworst,maggi puree voor ovenschotels,ontbijtspek,uienringen,1 eetl. mosterd,1 theelepel thijm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romig vispotje met broccoli uit de oven

INGREDIENTEN

*500 gram broccoli, *zout, *versgemalen peper, *1 grote rode ui, *1 gele paprika, *25 gram boter, *1 citroen, *300 gram kabeljauwfilet, *300 gram zalmfilet, *100 gram MonChou, *1 dl slagroom, *0.5 eetlepel verse tijmblaadjes, *nootmuskaat, *100 gram gekookte mosselen, *100 gram (Hollandse) garnalen, *50 gram geraspte oude Goudse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse bami

INGREDIENTEN

1 madam jeanette(zonder zaadjes,fijngesneden), Faja-lobie Bami(toko), 10 el olie, 2 takken selderij, 2 tl tomatenpuree, 500 gr spagetti, 250 gr kipfilet(in reepjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-07-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Courgettes gevuld met aardappelpuree geitenkaas rucola of raapstelen

Overheerlijke gevulde courgettes. Nu eens helemaal anders gevuld en niet met vlees. Echt zalig! In plaats van rucola kun je in het voorjaar heel goed raapstelen gebruiken. Zeker zo lekker! Een recept van life and cooking.

INGREDIENTEN

800 gr kruimige aardappelen - zout, peper - 4 kleine courgettes - 100 gr rucola ( of 200 gr raapstelen ) - 2 el crème fraîche - 100 gr zachte boter - 150 gr zachte geitenkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zucchini al forno - ovenschotel courgette, tomaten, mozzarella

Een heerlijk zomers gerecht, heerlijk bij wat lichte vleesgerechten, maar ook koud met een stukje vers stokbrood een delicatesse!

INGREDIENTEN

2 niet te dikke courgettes - 6 eetl bloem - zout, peper - olijfolie - 500 gram (Roma)tomaten - 1 ui - 2 eetlepels fijngesneden basilicum - 2 teentjes knoflook - 200 gr mozzarella - 50 gr Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Surinaamse kippastei

Verslavend lekker deze pittige taart met piccalilly.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, 1 grote ui, 3 rode pepers, 2 vleestomaten, 1 bosje peterselie, flinke lepel eendenvet of boter, 4 el ketjap asin (of Japanse sojasaus), 250 ml kippenbouillon, 2-3 eieren, 7-8 plakjes bladerdeeg, 300 g Parijse worteltjes ], 50 g doperwtjes, 1 el kappertjes, 1 flinke el piccalilly], 3 el paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2005
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pasta met tomaten-courgettesaus met kruidenkaas

Altijd goed eens een dagje zonder vlees en in deze saus mis je het niet. Een heerlijke pastasaus van Anita Witzier. Volgens Anita kun je rustig wat meer maken, want de volgende dag is het nog heel erg lekker.

INGREDIENTEN

300 gram farfalle ( strikjespasta) - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 courgette - 1 blik tomaatblokjes - 1/2 theel Italiaanse kruiden - zout, peper - 1 groot roomkaasje met kruiden en knoflook (Boursin of Paturain o.i.d.) - 2 eetl olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De ECHTE Valenciaanse Paella met vlees en vis

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

12 soorten Kaasfondue

Voor een kaasfondue bent u niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan tien 'officiele' fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Zo zorgt Emmenthaler bijvoorbeeld voor de draden die een fondue kan trekken. Voor fondue heb je eigenlijk altijd een 'fromage cuit' nodig, een 'gekookte' kaas, zoals bijvoorbeeld Emmenthaler en Comte. Door het koken van de wrongel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem zo geschikt maakt voor fondue. Het probleem van de meeste Hollandse kazen is dat de wrongel niet verhit is geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. U hebt keus uit de volgende fonduesoorten, meestal genoemd naar de streek waar ze vandaan komen.

INGREDIENTEN

, , , , Fondue Jurasienne: samengesteld uit 1/2 oude Comte en 1/2 jonge Comte; smaak: mild., Fondue Comtoise: 2/3 oude Comte en 1/3 belegen Comte; smaak: licht pikant., Fondue Savoyarde: 2/3 Beaufort en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig., Fondue Chablaisienne: 2/3 oude Comte en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig, pittig., Fondue Tarentaise: 2/3 oude Beaufort en 1/3 belegen Beaufort; smaak: fijntjes., Fondue Suisse: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Appenzeller; smaak: kruidig., Fondue Neufchatelloise: 2/3 Gruyere en 1/3 Emmenthaler; smaak: pikant., Fondue Genevoise: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Saint Niklaus;smaak: pittig., Fondue Vaudoise: 2/3 Gruyere en 1/3 Gamser (Raclette); smaak: pikant., Fondue Fribourgoise: 2/3 Vacherin Fribourg en 1/3 Gruyere; smaak: aromatisch., Fondue moitie-moitie: 1/2 Gruyere en 1/2 Vacherin Fribourg; smaak: pittig., Om de fondue nog wat pittiger te maken kunt u ook nog Parmazaanse kaas of pittige boerenkaas, Munster of Tilsiter (de Deense of de Zwitserse) toevoegen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kipkerrie

Erg lekker en snel smullen !!!!!

INGREDIENTEN

400 gr. rijst,500 gr. kipfilet,zout en peper,40 gr. boter,flinke eetlepel kerriepoeder,pakje monchou a 200gr. 4dl. kippenbouillon (blokje) 2 theel. suiker, 6 bosuitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2005
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Spaanse kip-rijstschotel met chorizo

In het precomputertijdperk verzamelde ik recepten in een map, knipte ze uit, plakte ze in etc. Ik kijk hier eigenlijk nooit meer in. Onterecht, want er staan lekkere (vergeten) recepten in. Toch weer eens maken!

INGREDIENTEN

- 200 gram kipfilet, in blokjes;, - 100 gram chorizo, in plakjes;, - 1 ui;, - 2 teentjes knoflook;, - olijfolie;, - 150 gram rijst;, - zout & peper;, - el paprikapoeder;, - een flinke mespunt chilipoeder;, - 1 blik tomatenblokjes;, - 2 kippenbouillontabletten;, - halve citroen;, - lekker veel fijngehakte koriander of platte peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Variatie op bami van de chinees

Zien ook mijn recept: Variatie op nasi van de chinees en Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR BAMI GROENTE EN VLEES:, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de Bami zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden of zoals bij deze recept van mij op de foto, een stukje schouderham in blokjes gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top