Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaars
  4. Hongaarse recepten
Hongaarse recepten Meer Hongaarse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Een van vele Hongaarse recepten met kwark is het gebak túrós lepény. Hongaarse huisvrouwen bakken koek vaak in grotere hoeveelheden dan hier. Ze zet haar gasten dan ook altijd de hele schaal voor. De huisvrouw verwacht dat de gasten haar baksel eer aandoen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

De basis van dit recept vond ik in een advertentie van een kookwinkel (Balthazar) maar uiteindelijk met diverse ingrediënten uit andere goulash recepten tot dit recept uitgegroeid.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

In Hongarije maakt men honing vororal van de bloesem can de acaciabomen. De honing hiervan is tamelijk vloeibaar, dues erg geschickt om verwerkt te worden. Honing wordt dan ook veelvuldig bebruikt in koeken. Ook omdat de honing als zoetmiddel gebruikt vooral bij de armere bevolking.  In elk huis was er ( en is nog) honing te vinden als medicijn , bijvoorbeeld gebruikt in hete lindenthee als medicijn tegen verkoudheid. In de volksgebruiken gold honing als symbool voor gezondheid en geluk. Op de kermissen waren de honingkoeken in allerlei vorm te koop. Vooral de koeken in de vorm van een hart was in trek bij de jeugd. De jongen gaf het aan zijn meisje als een liefdesverklaring. Deze koeken waren mooi versierd, soms met een spiegeltje in het midden. Nu nog kun je deze koeken kopen maar zonder dat men er meer achter zoekt.  Dit recept geeft een heel gewone, maar lekkere , uiteraard zoete koek. Deze is heel goed houdbaar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Soep hoort bij een hongaarse maaltijd . Bonengoulash is erg geliefd.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Deze Hongaarse bográcsgulyás wordt beschouwd als de oervorm van de authentieke goulash. Het is een simpel gerecht, gemaakt van niet meer dan rundvlees, paprikapoeder, uien, aardappelen en karwijzaad. Het woord 'gulyá' betekent 'koeherder' en verwijst naar de mannen op de Grote Hongaarse Laagvlakte (de Poesta) die grote kuddes runderen onder hun hoede hadden. 'Bogrács' staat voor het kookgerei waarin de koeherders hun potje kookten; een ketel die aan een driepoot boven een vuurtje hangt.  Bográcsgulyás wordt daarom soms ook 'ketelgoulash' genoemd.   Ik beschik jammer genoeg zelf niet over zo een driepoot met ketel erboven en heb daarom de goulash gewoon in een pan op het fornuis gemaakt. Ik heb deze keer het eenvoudige doch authentieke recept aangehouden,  maar dit recept is natuurlijk een uitstekende basis om zelf nog naar eigen inzicht ingrediënten aan toe te voegen. N.B.: Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik een klein beetje vals gespeeld heb (sorry mannen van de Poesta) want toen ik halverwege proefde en de smaak een beetje te vlak vond heb ik snel een runderbouillontablet toegevoegd dat net een beetje meer smaak toevoegde dat nodig was. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Bent u op zoek naar een snelle warme maaltijd, die goed vult en lekker smaakt? Serveer dan dit romige en toch pittige pastagerecht! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Hongaars

Waar ik dit recept heb gevonden weet ik niet meer maar bij mij in de familie is het erg populair. Dit is een heerlijk recept voor bij de BBQ of om bij bv spareribs te serveren.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Bent u op zoek naar een snelle warme maaltijd, die goed vult en lekker smaakt? Serveer dan dit romige en toch pittige pastagerecht! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Hongaars

Pittige warme saus die het perfect doet met gevogelte of varkensvlees  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

600 gram doorregen runderlappen 10 eetlepels olijfolie 50 gram spekreepjes 1 grote ui 2 teentjes knoflook 4 paprikas (rood en groen) 2 eetlepels bloem 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder 1 blikje tomaatstukjes (400 gram) 1 deciliter rode wijn 2 deciliter Rundvleesbouillon 2 theelepels tijm 4 vastkokende aardappelen 250 gram sperziebonen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: "Pörkölt" maar is bij ons beter bekend als goulash. Bestel je in Hongarije goulash (Gulyás) dan krijg je namelijk (goulash)soep. De officiële benamingen zijn in feite niet belangrijk. Het belangrijkste is dat het een heerlijke smakelijke en uiterst geurige stoofpot is. Het heeft een paar uurtjes nodig om te garen maar ondertussen ruikt je hele huis naar deze heerlijke stoofpot. Gemakkelijk te combineren met rijst, aardappelpuree, pasta, gnocchi of gewoon met brood. Je kunt ook makkelijk een grote hoeveelheid tegelijk maken voor een grotere groep of gewoon voor meerdere dagen. De 2e dag is het zelfs nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken. Gebruik geen extra zout want de gerookte spekreepjes zijn al zout genoeg. Deze spekreepjes zorgen ook voor de heerlijke "rook" smaak aan het gerecht. Deze smaak hoort bij dit gerecht want van origine wordt het klaargemaakt boven een houtvuurtje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Deze goulash is heerlijk zacht en een beetje zurig door de zuurkool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Dit is een echt lekker hongaars soepje goulash …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Een aanrader! De visfilet (in mijn geval kabeljauwhaasje) gaat rauw in de ovenschaal. Met iets aangebakken champignons en een heerlijke paprikaroomsaus in de oven. Het resultaat: een verrukkelijke, smaakvolle vis met een SUPER saus. Dit gaan we zeker heel vaak eten! Wie denkt dat de saus te heftig is t.o.v. de vis neemt de helft van alle ingrediënten voor de saus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Hongaars

Voordat ik het recept van Hongaarse zuurkool op Smulweb wilde zetten heb ik eerst gekeken of er soms een soortgelijk recept opstond. Er stonden heel veel lekkere recepten met dezelfde naam op maar ik kwam niet hetzelfde recept tegen. Dit is eigenlijk een recept van een nicht van mij maar ik heb het zo veranderd dat het nu mijn eigen recept is geworden. Alleen de naam die zij aan het recept gaf is gebleven en hoe ze daaraan kwam weet ik ook niet maar.. het is een superlekker recept mag ik wel zeggen. Op 3.11.2012 weer eens gemaakt met een zelfgemaakte `jachtsaus` en nieuwe foto`s geplaatst. Natuurlijk kan je dit ook maken met een pakje jachtsaus. Ps Er staat voor 6 personen maar er kunnen ook 7-8 personen van eten. Wij zijn met ons twee dus ik doe altijd de rest in aparte bakjes en vries ze dan in (altijd handig als ik geen tijd heb) en de smaak blijft behouden in de vriezer. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Een eenduidig recept van echte Hongaarse goulashsoep bestaat niet. Het is net zo als met erwtensoep in Nederland dat elke familie en elke streek zijn eigen recept heeft. Dit recept is dus mijn eigen versie zoals ik goulashsoep meestal maak. De groenten kunnen nog wel eens ooit een beetje veranderen, dat ligt er soms ook aan wat ik op dat moment in huis heb. Zo gebruik ik ook wel eens ooit champignons, aardappelen prei of knolselderij. En een blik tomatenstukjes in plaats van verse tomaten kan ook heel goed. De rode wijn is ook niet perse nodig, maar maakt het natuurlijk wel lekkerder. Let wel, de paprika en uien en iets van tomaten zijn wel essentiële bestanddelen. TIP: Als je een paar aardappelen in blokjes gesneden gebruikt dan geeft dat automatisch wat binding aan de soep. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Deze goedgevulde maaltijdsoep is beslist niet zwaar en heerlijk pittig. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars
Populaire Hongaarse kookboeken:
Top