1. Home
  2. Recepten
  3. Hongaars
  4. Hongaarse recepten
Hongaarse recepten Meer Hongaarse recepten recepten »
Suggesties kookboeken

Lesco is een Hongaarse stoofpot met als hoofdingrediënt paprika.Dit is een vegetarisch gerecht met ei, maar met bijvoorbeeld Hongaarse worst ( of ander vlees) is het ook erg lekkker, als je liever niet de vegetarische variant wilt eten. Het gerecht is beslist géén stoofpot van uren. Na 30 minuten is de stooftijd al verstreken en kunnen de geklopte eieren worden toegevoegd. https://www.projectgezond.nl/lesco/ …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Lekkere warme saus die makkelijk te bereiden is  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Hongaars

Ik maakte een Hongaars hoofdgerecht en wilde er een salade bij. Ik zag op internet ook een Hongaarse komkommersalade maar het recept van de Poolse komkommersalade leek me lekkerder. De salade smaakte prima bij mijn hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Pools

Dit recept is wederom een samenvoeging van een paar recepten die ik voorbij heb zien komen. Wel met een toevoeging van rode wijn nu en de kruidenmix is zelf gemaakt.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Een verrukkelijke maaltijdsoep vervang 100 gr vlees eventueel met spekreepjes …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Bij potpourri denk je allereerst aan een  geurige melange van bloemblaadjes.  Deze potpourri hier staat voor een diversiteit aan groente, zoals groene en rode paprika, ui en champignons . Alles op smaak gebracht met ketchup en tomatenpuree en eventueel peper en zout en geserveerd met rijst en braadworst van de vegetarische slager. Maar liever niet vegetarisch? Kies dan voor de "echte" braadworst . https://www.projectgezond.nl/hongaarse-potpourri/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Hongaars

Makkelijk en een lekkere warme roomsaus uit Hongarije …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Hongaars

Lekker pittig met zuurkool maakt dat dit een (h)eerlijk gerecht is !  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Hongaars

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

600 gram doorregen runderlappen 10 eetlepels olijfolie 50 gram spekreepjes 1 grote ui 2 teentjes knoflook 4 paprikas (rood en groen) 2 eetlepels bloem 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder 1 blikje tomaatstukjes (400 gram) 1 deciliter rode wijn 2 deciliter Rundvleesbouillon 2 theelepels tijm 4 vastkokende aardappelen 250 gram sperziebonen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Deze Hongaarse stoofschotel heet officieel: "Pörkölt" maar is bij ons beter bekend als goulash. Bestel je in Hongarije goulash (Gulyás) dan krijg je namelijk (goulash)soep. De officiële benamingen zijn in feite niet belangrijk. Het belangrijkste is dat het een heerlijke smakelijke en uiterst geurige stoofpot is. Het heeft een paar uurtjes nodig om te garen maar ondertussen ruikt je hele huis naar deze heerlijke stoofpot. Gemakkelijk te combineren met rijst, aardappelpuree, pasta, gnocchi of gewoon met brood. Je kunt ook makkelijk een grote hoeveelheid tegelijk maken voor een grotere groep of gewoon voor meerdere dagen. De 2e dag is het zelfs nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken. Gebruik geen extra zout want de gerookte spekreepjes zijn al zout genoeg. Deze spekreepjes zorgen ook voor de heerlijke "rook" smaak aan het gerecht. Deze smaak hoort bij dit gerecht want van origine wordt het klaargemaakt boven een houtvuurtje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Deze goulash is heerlijk zacht en een beetje zurig door de zuurkool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Dit is een echt lekker hongaars soepje goulash …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Hongaars

Een aanrader! De visfilet (in mijn geval kabeljauwhaasje) gaat rauw in de ovenschaal. Met iets aangebakken champignons en een heerlijke paprikaroomsaus in de oven. Het resultaat: een verrukkelijke, smaakvolle vis met een SUPER saus. Dit gaan we zeker heel vaak eten! Wie denkt dat de saus te heftig is t.o.v. de vis neemt de helft van alle ingrediënten voor de saus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Hongaars

Voordat ik het recept van Hongaarse zuurkool op Smulweb wilde zetten heb ik eerst gekeken of er soms een soortgelijk recept opstond. Er stonden heel veel lekkere recepten met dezelfde naam op maar ik kwam niet hetzelfde recept tegen. Dit is eigenlijk een recept van een nicht van mij maar ik heb het zo veranderd dat het nu mijn eigen recept is geworden. Alleen de naam die zij aan het recept gaf is gebleven en hoe ze daaraan kwam weet ik ook niet maar.. het is een superlekker recept mag ik wel zeggen. Op 3.11.2012 weer eens gemaakt met een zelfgemaakte `jachtsaus` en nieuwe foto`s geplaatst. Natuurlijk kan je dit ook maken met een pakje jachtsaus. Ps Er staat voor 6 personen maar er kunnen ook 7-8 personen van eten. Wij zijn met ons twee dus ik doe altijd de rest in aparte bakjes en vries ze dan in (altijd handig als ik geen tijd heb) en de smaak blijft behouden in de vriezer. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Deze goedgevulde maaltijdsoep is beslist niet zwaar en heerlijk pittig. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Een eenduidig recept van echte Hongaarse goulashsoep bestaat niet. Het is net zo als met erwtensoep in Nederland dat elke familie en elke streek zijn eigen recept heeft. Dit recept is dus mijn eigen versie zoals ik goulashsoep meestal maak. De groenten kunnen nog wel eens ooit een beetje veranderen, dat ligt er soms ook aan wat ik op dat moment in huis heb. Zo gebruik ik ook wel eens ooit champignons, aardappelen prei of knolselderij. En een blik tomatenstukjes in plaats van verse tomaten kan ook heel goed. De rode wijn is ook niet perse nodig, maar maakt het natuurlijk wel lekkerder. Let wel, de paprika en uien en iets van tomaten zijn wel essentiële bestanddelen. TIP: Als je een paar aardappelen in blokjes gesneden gebruikt dan geeft dat automatisch wat binding aan de soep. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars
Populaire Hongaarse kookboeken:
Top