Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hollandse Pot

Hollandse pot recepten (212) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hollandse Pot

INGREDIENTEN

4 ongepaneerde schnitzels, 4 middelgrote, aardappelen, 4 tenen knoflook, 2 eidooiers, 1 kilo wilde spinazie, 2 sjalotten, 6 el sojasaus, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hollandse Pot Anders

Hollandse ingredienten, verrasend anders van smaak!

INGREDIENTEN

Rundergehakt, broccoli, spekjes, zak geraspte kaas, aardappel(puree), 1 ei, peper, zout, ui, champignons en paprika(rood)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Huzarensalade Hollandse Pot

Huzarensalade Lekker fris!

INGREDIENTEN

2 eieren,zout, 400 gr. aardappels (kruimig), 1 appel (jonagold), 3 zoetzure augurken, 10 zilveruitjes, 200 gr. gebraden varkensfricandeau (vleeswaren), 100 gr. doperwten (diepvries), 1 lepel witte wijnazijn, 4 eetlepels mayonaise, Versgemalen peper, Zakje veldsla 75 g), 8 cherrytomaatjes, 3 takjes peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-06-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hollandse pot 4 personen

Groentegerecht met saucijs en aardappelen

INGREDIENTEN

2 uien, 2 el vloeibare margarine, bloemkool, 3 tomaten, peper saucijs en 150 gram aardappels per persoon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vegatarische hollandse pot

Lekker hollands maar toch anders

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 4 a 6 aardappelen, 2 groenteschijven, nootmuskaat, mosterd, kerriepoeder, kerrie djawa, komijn, paprikapoeder, citroengras, sojasaus, ketchup, citroensap, chilipeper, koriander, kruidnagelpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

EERLIJKE< HEERLIJKE< HOLLANDSE POT

Een zalige, voedzame en vegetarische schotel: Preistamp met eieren en kaassaus. Snel klaar en beslist niet moeilijk. genoeg voor 3 personen

INGREDIENTEN

, 700 gram aardappels (geschild gewicht), 100 gram boter, 2-3 theel. mosterd, 4 middelgrote preien, het wit en de helft van het groen, in ringen, zout, peper, evt., knorr aromat poeder, Voor de saus:, 2 flinke opgehoopte eetlepels bloem, 300 ml. warme melk, 150 gram belegen kaas, geraspt (ik gebruik geen zakjes met geraspte kaas, maar rasp zelf een vers stukje, veel lekkerder!), wat nootmuskaat, 4 eieren (5 stuks voor 3 personen), hardgekookt en in vieren gesneden, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Rundvleessalade, de énige échte Hollandse!!

Rundvleessalade, DE ÉNIGE ÉCHTE HOLLANDSE !! (feestformaat; 15 personen)

INGREDIENTEN

2 kg kruimige aardappelen, 1 kg runderriblappen, 3 grote goudreinetten, 4 grote augurken, 1 grote ui, 1 veldsla, 200 g doperwten (conserven), 1 pot mayonaise (Calvé, 450 ml), 1 pot yofresh (Calvé, 450 ml), 1 potje wortelsliertjes, 1 potje selleriesliertjes, 100 ml witte wijnazijn, 50 g kristalsuiker, paprikapoeder, nootmuskaat, peper,zout, , Marinade:, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 teentje knoflook, 200 ml runder- of kalfsfond, 50 ml ketjap manis, 50 ml balsamico azijn, 10 ml (ca.) worcestershiresaus, 4 eetlepels schenkstroop, 1 eetlepel mosterd, peper, zout, , Vlees stoven:, 3 uien, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel foelie, 6 laurierblaadjes, 6 kruidnagelen

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-10-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Hollandse `bonentafel`

INGREDIENTEN

1 blik of pot witte bonen, 1 blik of pot bruine bonen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

hollandse barbecuesaus

INGREDIENTEN

1 fles tomatenketchup, 1/3 fles worchestershiresaus, 1/3 pot appelstroop, 1 el mosterd, 1 tl speculaaskruiden, 1/2 dl water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-11-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Hollandse couscous

INGREDIENTEN

300 gram couscous - 2 uien - 1 winterwortel - 250 gram champignons - 5 eetlepels olijfolie - 1 pot doperwten - 300 gram roomkaas met knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2002
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hollandse Groentesoep

INGREDIENTEN

1 pot runderbouillon met vlees (350ml), 2 kleine aardappels, 500 gr boerensoepgroenten, peper, zout, 100 gr achterham (1 geheel voor blokjes).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Hollandse chili

INGREDIENTEN

1 pot bruine bonen a 800 gram - 1/2 rookworst - 150 gram niet gekruid gehakt - 250 gram boeren soepgroenten - 100 ml melk - 1 zakje Knorr mix voor chili con carne - 3 eetlepels zilveruitjes - 2 eetlepels gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hollandse chili

INGREDIENTEN

250 gram sperziebonen - 1 grote ui - 1 rookworst - 1 pot bruine bonen a 800 gram - 25 gram boter - 1 bakje Knorr kruidenpasta voor chili con carne - 3 eetlepels zilveruitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hollandse Couscous

INGREDIENTEN

300 gram couscous, 2 uien, 1 winterwortel, 1 bakje champignons a 250 gram, 5 eetlepels olijolie, 1 pot doperwten a 350 gram, 2 potjes roomkaas met knoflook a 150 gram, AH Biologisch

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Hollandse bonenschotel

Een echte wintertopper.

INGREDIENTEN

850 gram bruine bonen, 750 gram witte bonen, beide uit blik of pot, 250 gram winterwortel, 30 gram boter, 2x 50 gram ontbijtspek, 1 ui, 250 gram rookworst, 2 eetlepels groene pepertjes, 1 1/2 eetlepel variatiesaus, 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt, 1 dl heet water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hollandse huzarensalade

INGREDIENTEN

1 pot runderbouillon (350 ml. Struik), 1 winterpeen, 250 gr. diepvries doperwten, 4 grote aardappels, 1 appel (Granny Smith), 2 zoetzure augurken, 2 uien, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel witte wijnazijn, zout, versgemalen peper, worcestershiresauce.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

hollandse couscous

Beetje buitenland, beetje nederland

INGREDIENTEN

300 gr couscous(pak a 300/400 gr biologisch) 2 uien (biologisch)1 winterwortel(biologisch) 1 bakje champignons(biologisch) 5 eetlepels olijfolie(biologisch) 1 pot doperwten(biologisch 350 gr) 2 potjes roomkaas met knoflook(biologisch)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

HOLLANDSE HUZARENSALADE

INGREDIENTEN

1 pot runderbouillon, 1 winterpeen, 250g diepvries doperwten, 4 grote aardappels, 1 appel (Granny Smith), 2 uien, 2 zoetzure augurken, 3 el mayonaise, 1 el witte wijnazijn, zout, versgemalen peper, worcestershiresauce

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hollandse smoor

Suddervlees

INGREDIENTEN

500 gram runderlappen, 50 gram boter, zout, peper, 400 gram sjalotten, 1-2 teentjes knoflook, 2,5 deciliter bouillon, 2 deciliter rode wijn, laurierblad, kruidnagel, aangelengde bloem of aardappelmeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hollandse Salade

INGREDIENTEN

3 eetlepels olie naar keuze, 3 eetlepels azijn naar keuze, 1 theelepel suiker, zout, peper uit de molen, 500 gram gekookte aardappelen in kleine blokjes gesneden, 200 gram gare doperwten (uit blik of pot), 25 gram ijsbergsla, schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden, ? komkommer in kleine blokjes gesneden, 200 gram jonge kaas in kleine blokjes gesneden, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 hardgekookt ei in plakjes, 1 tomaat in plakjes, 2 eetlepels mayonaise, eventueel 1 fijngehakte sjalotje.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Hollandse kersencake

Voedingswaarde per persoon: 35 gr koolhydraten/293 kcal/15 gr vet/4 gr eiwit

INGREDIENTEN

200 gr boter, 1 pak mix voor cake, 3 eieren, 50 ml melk, 1 sinaasappel, 500 gr kersen ontpit, 90 gr pistachenootjes, Poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Woksoep met Hollandse groenten

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 1 ei, 1 eetlepel ketoembar, peper, zout, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 trostomaten, 1 potje champignons,2 eetlepels kikomansaus, 2 eetlepels wokolie(oosters), 1 pot runderbouillon, 1 pak Hollandse pangroenten(450 gr), 150 gr. Chinese eiermie(zonder koken), 2 eetlepels ketjap asin, 0,5 theelepel tabasco

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2010
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Courgetterisotto met Hollandse garnalen

Dit recept bevat 530 kcal / 2246 kJ

INGREDIENTEN

200 g Hollandse garnalen, 1 courgette (± 300 g), zout, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 400 g risottorijst, 21/2 dl visfond (pot), 2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel versgehakte, basilicum, 50 g geraspte Parmezaanse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelsalade met Hollandse garnalen

INGREDIENTEN

500 g kruimige Malta aardappelen, geschild en in blokjes, 1 citroen, schoongeboend, 3 el creme fraiche, 3 el mayo met yoghurt (pot 350 ml, AH), 1 el bieslook (zajkje 25 g), fijngesneden, 150 g gepelde Hollandse garnalen

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Courgetterisotto met Hollandse garnalen.

INGREDIENTEN

200 gram Hollandse garnalen, 1 courgette (? 300 gram), zout, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 400 gram risottorijst, 2 ? dl visfond (pot), 2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel versgehakte basilicum.,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hollandse Bruine Bonen Schotel

Dit recept stond ooit eens in een tijdschrift en was van Hak zelf, Heerlijke Hollandse Bruine Bonen schotel, echt de moeite van het proberen waard.

INGREDIENTEN

1 pot bruine bonen, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, in stukjes, 100 gr. champignons in 4-en, 100 gr. doperwten, 300 gr. gehakt, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 eetlepels appelstroop, 1 eetlepel paprikapoeder, 1/2 bouillontablet runder, 1 eetlepel olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Woksoep Met Hollandse Groenten

INGREDIENTEN

400 gr. rundergehakt, 1 ei, 1 tl paprikapoeder, peper, zout, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 3 trostomaten, 2 el bakolie met oosterse kruiden, 1 pot runderbouillon, 1 pak hollandse pangroenten 450 gr., 150 gr. chinese eiermie, 2 el ketjap asin, ? tl rode tabasco

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Courgetterisotto met Hollandse garnalen

INGREDIENTEN

200 g Hollandse garnalen, 1 courgette (? 300 g), zout, 2 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 400 g risottorijst, 2? dl visfond (pot), 2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel versgehakte basilicum,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Venkelrisotto met Hollandse garnalen en Ouzo

De zachte anijssmaak van de venkel en van het toegevoegde glaasje Ouzo combineert fantastisch met de garnalen! Variatie op een recept van een Griekse kok op Chios.

INGREDIENTEN

250 gram Hollandse garnalen, 1 grote venkelknol, in reepjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, olijfolie, 400 gram risottorijst, 1 pot visfond, 2,5 dl droge witte wijn, 1 glas Ouzo, royaal vers gehakte peterselie, peper en zout, vloeibare margarine, vers geraspte Pecorino, 1 limoen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-11-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfrollade met Hollandse mostersaus

INGREDIENTEN

600g kalfsrollade- of fricandeau, peper, zout, 2 eetlepels bloem, 50g boter VOOR DE HOLLANDSE MOSTERSAUS: 2 dl kalfsfond of vleesbouillon(van tablet of pot), 1 borrelglaasje(bij voorkeur oude)jenever, 125ml creme fraiche of kookroom, 1 eetlepel grove Hollandse moster, enkele koude klontjes boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalfsrollade met Hollandse mosterdsaus

INGREDIENTEN

Voor de kalfsrollade:, , 600 gram kalfsrollade, zout en versgemalen peper, 2 eetlepels bloem, 50 gram boter, voor de Hollandse mosterdsaus:, , 2 dl kalfsfond of vleesbouillon (tablet of uit pot), 1 borrelglaasje (liefst oude) jenever, 125 ml creme fraiche of kookroom, 1 eetlepel groene Hollandse mosterd, enkele koude klontjes boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hollandse Kapucijnersschotel met gehakt

Lekker ouwerwetse Hollandse schotel die je vanbinnen weer warm maakt!

INGREDIENTEN

400 gr half om half gehakt, 2 el gehaktkruiden, 150 gr gerookte spekblokjes, 25 gr boter, 2 uien (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), 0,5 el kerriepoeder, 0,5 el bonenkruid, 400 gr boerensoepgroenten, 1 dl runderbouillon, 1 el ketjap manis, 1 grote pot kapucijners, 2 augurken (in blokjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hollandse Babi Pangang

Deze Babi Pangang met kip valt in de categorie `snel en makkelijk`. Weinig tijd? Binnen een half uurtje maak je de saus. Bovendien is het een ideaal recept voor een wat grotere groep.

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet in reepjes, - 1 ui, - 2 koffielepels gembersiroop, - 1 teentje knoflook geperst, - scheutje worcestershiresaus (Lea & Perrins), - 1 fles Heinz hot ketchup (500 ml), - 1 eetlepel bruine suiker, - 3 eetlepels ketjap manis, - 1 pot atjar tjampoer (ca. 530 gram), - wok olie met sesam, - kroepoek, - 1 blik ananasschijven

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2013
  •  
  •  20-30 min.

Hollandse biefstuk van de grill met Chimichurri

Chimichurri is de pittige saus die Argetijnen bij gegrild vlees serveren.

INGREDIENTEN

*2,5 dl olijfolie extra vierge *1,5 dl rode wijnazijn *1 rode ui, fijngesneden *2 augurken, fijngesneden *2 teentjes knoflook, fijngesneden *4 el fijngesneden peterselie *2 el fijngesneden oregano *1/2 tl cayennepeper *zeezout grofgemalen *zwarte peper *2 hollandse biefstukken *olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-05-2006
  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ouderwetse Hollandse Gehakt Kruidenmix

Hier volgt nog een kruidenmix voor gehakt op een ouderwetse manier. Kunstmatige stoffen zitten er niet in en ook niet veel zout.

INGREDIENTEN

1 theelepel Nootmuskaat (maal 3 voor in voorraadspotje), 1 theelepel Paprikapoeder (maal 3 voor in voorraadspotje), 1 theelepe Knoflookpoeder (maal 3 voor in voorraadspotje), 1 theelepel Uienpoeder (maal 3 voor in voorraadspotje), 1 theelepel Kruidnagelpoeder (1/2 theelepel smaakt beter maal 3 voor in voorraadspotje), 1/2 theelepel Gemalen Peper (of 1/2 theelepel. Chilipeper = Cayennepeper maal 3 voor in voorraadspotje), 1/2 theelepel (kruiden)Zout (maal 3 voor in voorraadspotje)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-2014
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.

Hollandse borrelhapjes met tafelzuurdip

INGREDIENTEN

1/2 pot zoetzure cocktailmix (tafelzuur, a 330 g), 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel Zaanse mosterd grof, 1/2 theelepel gemalen koenjitpoeder (geelwortel), 2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden, 150 g kalfsleverworst, 200 g ossenworst, 300 g oude kaas kaas (plat stuk), 12 cherrytomaten, 12 zilveruitjes, 16 Amsterdamse uien

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Hollandse borrelhapjes met tafelzuurdip

Energie 355 kcal- Eiwit 18 g- Vet 30 g- Koolhydraten 4 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

1/2 pot zoetzure cocktailmix (tafelzuur, a 330 g), 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel Zaanse mosterd grof, 1/2 theelepel gemalen koenjitpoeder (geelwortel), 2 eetlepels verse bieslook (bakje a 25 g), fijngesneden, 1 kalfsleverworst (150 g), 1 ossenworst (200 g), 300 g kaas oud (plat stuk), 12 cherrytomaten (doos a 250 g), 12 zilveruitjes, 16 Amsterdamse uien

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Snelle Hollandse Groentensoep

INGREDIENTEN

1 pot runderbouillon met vlees (340 ml.), 1 zak aardappelblokjes (450 gr. CélaVita), 2 zakjes soepgroente (250 gr.), 1 blikje tomatenpuree (140 gr.), 2 blikjes soepballetjes (120 gr.), zout, peper, bruin stokbrood

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Hollandse wraps met rookworst

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 2 uien gesnipperd, 800 g bruine bonen uitgelekt, 1 zakje burrito seasoningmix, 1 Gelderse rookworst in plakjes, 8 wrap tortilla`s, 1 pot wortel zoetzuur uitgelekt, 2 el sladressing yoghurt, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hollandse chili met spek en ui

Uit hak groenteschotel

INGREDIENTEN

1 pot hak groenteschotel voor chili con carne, 100 gr. gerookte spekreepjes., 1 ui in ringen, 1 eetlepel olie, 200 gr. panklare prei, 1 blik cocktailworstjes, tabasco, aardappelpuree van 750 gr. aardappels, of 1 pakje.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top