1. Home
  2. Recepten
  3. Hollands

Hollands recepten (451)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Hachee, recept voor Hollands stoofvlees

Hachee is zo`n echt hollands wintergerecht wat er altijd wel ingaat. Die kruidnagel uit de hachee kwam echter met de VOC mee uit de Molukken, dus het accent aan deze stoofpot is exotischer dan je zou denken. Moeilijk om klaar te maken is het niet. Integendeel. Je moet wel gedurende minimaal 3 uur af en toe even naar de pan kunnen kijken om in de gaten te houden of de hachee niet droogkookt.

INGREDIENTEN

500 gram runderbraadlappen of hachee vlees ca 700 gram grote uien (dat zijn er een stuk of 3) 5 kruidnagels 2 laurierblaadjes 1 klontje boter bloem 1 blokje rundvleesbouillon 250 cl warm water 1 scheut azijn 1 flesje Grimbergen dubbel, of een ander donker biertje bloem zout peper

Bereidingswijze

Snijd het hachee vlees in stukken. Doe in een kom flink wat bloem en meng dat met zout en peper. Haal het vlees door de bloem heen, zodat het rondom bedekt is met een wit laagje. Verwijder de schil van de uien en snijd deze in ringen. Smelt het klontje boter in de pan en schroei het vlees rondom dicht en bruin. Doe de uien in de pan, samen met de kruidnagels en de laurier. Roer het geheel even door en bak de uien glazig. Los het bouillonblokje op in het warme water. Voeg de bouillon toe aan het stoofvlees, samen met de azijn en het donkere biertje. Ik heb een flesje Grimbergen gebruikt, maar elk ander donker bier werkt ook. Zodra het geheel kookt zet je het op het allerlaagste pitje en stoof je het in dik drie uur gaar. De uien zijn dan tot een papje gekookt en de bloem zorgt ervoor dat de hachee mooi gebonden is. Breng de hachee op smaak met zout en peper. Lekker met rijst of een kruimige aardappel. Zo kom je de winter wel door! Om wat meer scherpte in de saus te brengen kun je een mespunt sambal toevoegen, maar echt nodig heeft de hachee dat niet.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-08-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Babi Pangang op z`n Hollands

Eenvoudig receptje, dat iedere Nederlander lekker vindt. Mijn zus, die in Canada woont, heeft daar net zo lang gezocht tot ze een Nederlandse winkel vond die de ingrediënten verkocht . Ze hadden er tijdens hun verblijf in Nederland bij ons zo van gesmuld!

INGREDIENTEN

, , 500 gram magere hamlappen of magere varkenslappen (die heb ikzelf gebruikt) in blokjes of reepjes, zout en peper om het vlees te kruiden, 2 eetlepels appelstroop, 2 grote uien fijn gesnipperd, 1 teen knoflook, fijn gesnipperd, 3 afgestreken eetlepels bruine basterd suiker, 5 eetlepels ketjap manis (zoet) b.v. van conimex, 2 theelepels sambal oelek, 1 (runder) bouillonblokje, 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr.), 1 potje atjar tjampoer van conimex(350 gr), de sap gebruik je ook, evt. wat maizena verroerd in wat water als je de saus nog iets dikker wilt aan het eind., olie om in te bakken.,

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2012
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

hollands kippotje

Snel klaar recept in de wok

INGREDIENTEN

75 gram bacon, 400 gr kipfilet, bl tomatenblokjes, 1 laurierblad, 1 el peterselie, 2 tenen knoflook, 2 mespunten tijm, 1 groot blik jonge capucijners (veldertjes), zout en peper naar smaak., 150 gram champignons

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hollands kaascroutons

INGREDIENTEN

- 4 sneetjes casinobrood (zonder korst), - 1 knoflookteentje, - 75 gr Hollands oude kaas, - 2 el bakboter,

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Klasieke garnalencocktail

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.

INGREDIENTEN

250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hollands kaasplankje

Ook een Hollands kaasplankje mag er zijn als nagerecht!

INGREDIENTEN

Kies niet meer dan vijf soorten kaas en reken op in totaal 100 gram kaas per persoon., , Een mooie combinatie is:, zachte, verse geitenkaas (bettine blanc, kernhem, lichtzoete, nootachtige Hollandse gatenkaas (of Leerdammer), pikante, karaktervolle kaas als oude boernkaas of overjarige Goudse brokkelkaas

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Hollands draadjesvlees

Energie: 390 kcal Eiwit: 29 g Vet: 23 g Koolhydraten: 18 g

INGREDIENTEN

# 500 g runderriblappen, op kamertemperatuur +, # 50 g boter +, # 3 uien, in ringen +, # 50 g bloem +, # 400 ml rundvleesbouillon (van tablet) +, # 2 laurierblaadjes +, # 3 kruidnagels +, # 4 el azijn +, # 3 el ketjap manis

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2011
  •  
  •  > 120 min.

Hollands glorie!

INGREDIENTEN

4 stuks maatjesharing, 4 gekookte aardappels, 1 rode ui, 1 bosje radijs, 4 hardgekookte eieren, verse dille, verse bladpeterselie, 8 eetlepels basisdressing, zeezout, peper. Basisdressing: 1 sjalotje gesnipperd, 2 theelepel (Franse) mosterd, 1 theelepel zout, snufje peper, 2 theelepels poedersuiker, 3 eetlepels azijn, 3 eetlepels water, 2 dl zonnebloem- of arachideolie.,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

HOLLANDS KAASPLATEAU

VAN DE KAZEN DIE IN ONS LAND WORDEN GEMAAKT KAN JE EEN HEERLIJK HOLLANDS KAASPLATEAUBSAMENSTELLEN.REKEN ONGEVEER 100 GR PER PERSOON.UITERAARD IS HET HET MOOISTE WANNEER JE WAT GROTERE STUKKEN KAAS OP HET PLATEAU LEGT.

INGREDIENTEN

1/2 krop eikenbladsla100 gr walnoten100 gr druiveneventueel 4 verse vijgen,gehalveerd80 gr Friese nagelkaas80 gr kernhem80 gr brandnetelkaas80 gr oude amsterdammer80 gr harde geitenkaas

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hollands Stoofpotje

Super lekker en makkelijk om in te vriezen voor als je een keer haast hebt er een avond van te voren uit de vriezer te halen.

INGREDIENTEN

800 gram stoofvlees, 750 ml runderbouillon, 2 laurierbladeren, 3 tenen knoflook, rozemarijn, zakje vleesjus, 4 uien, 200 gram rundergehakt, paneermeel, gehaktkruiden, courgette, rode paprika, 250 gram champignons, blikje tomatenpuree (70 gram), 1 plakje ontbijtkoek,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-09-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hollands garnalenlolly`s

INGREDIENTEN

Hollandse garnalen 150 gr, Boursin (klein), Pistachenoten 75 gr gepeld, Scheutje (slag) room, Peper en zout, Lollystokjes

  • Vis
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2011
  • Vis
  •  10-20 min.
Nieuwste hollands recepten
  • Eigen recept

Hollands stoofpotje

Lekker hollands stoofpotje

INGREDIENTEN

1 bos lente-uitjes, 2 teentjes knoflook, 2 el olie, 600 g runderlappen, peper, zout, 1 blaadje laurier, 2 plakjes kruidkoek, 5 el ABC Ketjap Manis, , ,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2018
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

hollands slaatje

Ouderwets holland slaatje naar moeders recept. Mam, bedankt!

INGREDIENTEN

Afhankelijk naar eigen smaak en aantal personen:, aardappelen, smac, doperwtjes en worteltjes (blik of pot), uien, fritesaus, paprikapoeder

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Hollands Hachee

Het stoven neemt een paar uur in beslag, maar met het snijden en aanbraden ben je in een kwartiertje klaar, makkelijker kan haast niet.

INGREDIENTEN

700 g doorregen runderlappen in blokjes, zout, versgemalen peper, 2 el boter, 2 el olie, 8 grofgesneden uien, 3 tl bruine suiker, 3 el bloem, 1 flesje bruin bier, 5 dl runderbouillon, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 3 el azijn, 4 ontpitte pruimen, fijngesneden.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

hollands draadjesvlees

Erg lekker

INGREDIENTEN

1 kg rib-runderlappen (op kamertemperatuur), 100 g boter, 6 uien (in ringen), 50 g bloem, 2 rundvleesbouillontabletten, 800 ml kraanwater, 6 kruidnagels, 4 laurierblaadjes, 8 el azijn, 6 el ketjap manis

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hollands fruitsmoothie

INGREDIENTEN

Vruchtvlees van 2 geschilde frisse appels in blokjes, vruchtvlees van 2 geschilde rijpe handperen, in blokjes, vruchtvlees van 2 grote rijpe bananen in plakjes, 200ml vers sap van mandarijnen, 6 ijsblokjes,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2010
  •  
  •  10-20 min.

Hollands kaasplankje

INGREDIENTEN

3 dikke sneetjes boerenroggebrood - 150 gram = 3 dikke plakken Hollandse geitenkaas - 150 gram = 3 dikke plakken Friese nagelkaas - 150 gram =3 dikke plakken Old Amsterdam kaas - blaadjes van bleekselderij - 6 eetlepels rozijnen,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Hollands draadjesvlees

Weekend

INGREDIENTEN

500 g runderriblappen, op kamertemperatuur, 50 g boter, 3 uien, in ringen, 50 g bloem, 400 ml rundvleesbouillon (van tablet), 2 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 4 el azijn, 3 el ketjap manis

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hollands vispotje

INGREDIENTEN

½ of kleine bloemkool in roosjes, 2etl olijfolie, 2 uien in dunne ringen,500 gram Pangasiusfilet, 2ons hollandse garnalen, 2 tl kerriepoeder, 400 gr aardappelschijfjes dun gesneden, 250 gr créme fraiche, 100 gr gerasptekaas (jong)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hollands Borrelhapje

Lekker simpel

INGREDIENTEN

125 gr. garnalen, 4 el. cocktailsaus, 2 el. verse (of potje)bieslook, 3 (kant en klare)pannekoeken of tortilla's

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

hollands gehaktbrood

Gaat altijd op.

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt varkens of runder, 1 grote ui, 1 ei, gehakt kruiden, peper, mosterd, zout,thee lepel sambal, paneermeel, soepgroente, 3 hard gekookt eieren., boter om het blik in te smeren

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Hollands broodje

INGREDIENTEN

2 sneetjes bruin brood, pindakaas, gedroogde abrikoos, banaan, rozijnen, verse roomkaas (St. Moret),

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Hollands glorie

INGREDIENTEN

Jenever, Vruchtensap, Vruchtensap

  •  
  •  
  • Geplaatst op23-05-1999
  •  
  •  

Hollands indonesisch

INGREDIENTEN

, 1 ui, 300 gram half om half, rundergehakt of tataar, 1/2 2 gehaktkruiden of zout, peper en noodmuskaat, mespuntje kruidnagel, theelepel ketjap, 1 bouillonblokje , 1 pot erwten middel, 1 pot wortelen middel, 1 pot spercibonen middel, eventueel 1 bakje champignons, 1 a 2 pakjes aardappelpuree of zelf maken van 1 kg aardappelen

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2004
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Hollands Glorie

Aardappelmaaltijdsoep

INGREDIENTEN

2 uien, 1 prei, 250 gram worteltjes, 1 rode paprika, 3 eetlepels olie, 500 gram aardappelblokjes, 1 liter runderbouillon, theelepel gedroogde tijm, 1 laurierblad, 200 gram hamblokjes, 1 eetlepel fijngehakte peterselie en bladselderij, 1 eetlepel creme fraiche, peper, zout, ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Hollands glorie

INGREDIENTEN

4 stuks maatjesharing, 4 gekookte aardappels, 1 rode ui, 1 bosje radijs, 4 hardgekookte eieren, verse dille, verse bladpeterselie, 8 eetl. basisdressing, zeezout en peper,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-01-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

hollands stoofpotje

Super lekker en makkelijk om in te vriezen voor als je een keer haast hebt er een avond van te voren uit de vriezer te halen.

INGREDIENTEN

800 gram stoofvlees, 750 ml runderbouillon, 2 laurierbladeren, 3 tenen knoflook, rozemarijn, zakje vleesjus, 4 uien, 200 gram rundergehakt, paneermeel, gehaktkruiden, courgette, rode paprika, 250 gram champignons, blikje tomatenpuree (70 gram), 1 plakje ontbijtkoek,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hollands Kaasdessert

Lekker met een glaasje dessertwijn

INGREDIENTEN

3 blaadjes witte gelatine, 5 bolletjes gember 2 el. van de gembersiroop, 1 pot mayonaise (350 ml.), 2 tl. zachte mosterd, 2 el. melk, 300 gram geraspte belegen kaas

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Hollands Glorie

Aardappelmaaltijdsoep

INGREDIENTEN

2 uien, 2 prei, 250 gram worteltjes, 1 rode paprika, 3 eetlepels olie, 500 gram aardappelblokjes (cela vita), anderhalf liter runderbouillon, 1/2 theelepel gedroogde tijm, 1 laurierblad, 200 gram hamblokjes, 1 eetlepel fijngehakte peterselie en bladselderij, 1 eetlepel creme fraiche, zout en peper.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Hollands pannetje met spruiten en spekjes

INGREDIENTEN

1 zak kookaardappels kruimig (800 g), 1 teen knoflook, 2 zoete uien, 2 zakken spruitjes, 1 kalkoenfilet, 1 pakje Hollands pannetje sperziebonen, 2 eetlepels vloeibare margarine, 1/2 duopak magere spekreepjes 100 ml halfvolle melk..

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hollands pannetje met spruiten en spekjes

INGREDIENTEN

1 zak kookaardappels kruimig (800 g), , 1 teen knoflook, , 2 zoete uien, , 2 zakken spruitjes (a 350 g), , 1 kalkoenfilet (ca. 270 g), , 1 pakje Hollands pannetje sperziebonen (72 g), , 2 eetlepels vloeibare margarine, , 1/2 duopak magere spekreepjes (a 250 g), , 100 ml halfvolle melk

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hollands pannetje, jachtschotel

1 Portie Kcal: 477 Vet: 24.4 V.vet: 8.0 Eiwit: 43.3 Koolhy: 18.1 Vezels: 6.2 Zout: 4.55

INGREDIENTEN

1 pakje Hollands pannetje jachtschotel (Maggi), 500 gr. Sperziebonen, 500 gr. Varkenshamlap, 300 gr. Spekreepjes, gerookte, 2 Uien, 2 eetl. Olijfolie, 4 dl. koud water

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-02-2020
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hol­lands pan­ne­tje van sper­zie­bo­nen

Een lekker hollands pannetje

INGREDIENTEN

500 g sperziebonen, 1 bakje champignons (fijn (250 g)), 1 zakje verse peterselie (30 g), 2 eetlepels olie, 2 schaaltjes Quorn (stukjes (a 175 g)), 1 zakje krieltjes (klein (450 g)), 1 pakje Hollands (pannetje sperziebonen (72 g)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

HOLLANDS PANNETJE MET KALKOEN

INGREDIENTEN

1.ZAK AARDAPPELPUREE(Diepvries, 750 gram) = 2 UIEN, =1 RODE PAPRIKA = 300 GRAM KALKOENFILET = 1 PAK, HOLLANDS PANNETJE SPERZIEBONEN(72 gr.Maggi), =3 eetl.(vloeibare)MARGARINE = 1 ZAK GEBROKEN SPERZIEBONEN, (500 GRAM)

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

hollands gebraad met een koolschoteltje

INGREDIENTEN

1 schaal Hollands gebraad à 600 g, op kamertemperatuur, 3 el Bakken & Braden vloeibaar (C1000) + extra om in te vetten, 2 uien, gesnipperd, 1 zak groene kool 400 g (C1000), 1 el spek-ui aardappelmix, bakje à 90 g (C1000), 1 pakje aardappelpuree voor ovenschotels, 3 el paneermeel,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2007
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hol­lands vis­pot­je in mos­terd­saus

Snel klaar, makkelijk en super lekker met aardappelpuree.

INGREDIENTEN

40 g boter, 2 sjalotten (gesnipperd), 300 g prei (gesneden), 300 g Parijse worteltjes, 2 el Zaanse mosterd, 125 ml slagroom, 250 g kabeljauwfilet (in stukken), 125 g roze garnalen, 200 g mosselvlees,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

oud hollands appeltaart

Heerlijk genieten van oud hollandse appeltaart, met een vleugje sinterklaas avond.!!!!

INGREDIENTEN

300gr.bloem*, 100gr.witte basterd suiker* mespuntje zout* 200gr.koude harde boter* 1 ei* 1 kg. stevige appels (ik gebruik altijd de granny smith)* 100gr. rozijnen* 1,5 eetlepel custardpoeder* 50gr. geschaafde amandelen* 150gr. amandelspijs* 3 eetlepels abrikozenjam.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2005
  •  
  •  60-120 min.

Hollands pannetje met Sperzieboontjes en Saté

Ik vind het leuk om wel eens een makkelijke eenpansgerechten te maken met hier en daar natuurlijk weer 'n paar kleine toevoeginkjes met kruiden naar onze smaak zoals dit Hollands pannetje met sperziebonen en saté. Kleine krieltjes in de schil en knapperige sperziebonen worden zachtjes gaar gesmoord in een smakelijke satésaus. Deze kun je ook weglaten als je deze niet erbij wilt. Alvast smakelijk eten voor dan en iedereen bedankt die dit 'ns 'n keertje wil gaan maken. Hier volgt mijn recept.

INGREDIENTEN

Olie om in te bakken, bv Arachideolie 'n flinke scheut, 1 theelepel Harissa Pikante Variant, soort bouillonblokje eigen recept, 1 theelepel Sambal Badjak en/of Chili Olie eigen recept of Sambal Manis, 1 Ui of Sjalot, gepeld en fijngesnipperd, 2 teentjes Knoflook, gepeld en fijngesneden, 4 plakjes Ontbijtspek (100 gram Bacon Amerikaanse style), in tweeën gedeeld, 1/2 Kruidenbouillontablet, klein gekruimdeld of Pommes Zout, Paprikapoeder, Kerriepoeder en Kurkuma, van alles 'n beetje erover strooien, 400 gram Krieltjes in de schil, gewassen en gehalveerd, 300 g Sperzieboontjes, gewassen, puntjes eraf gesneden en gehalveerd (uit diepvries kan ook) of zie leuke tips, Kruidenzout en Bonenkruid, 'n beetje naar smaak, 1 flink stuk/theelepel Satésaus, zelfgemaakte (uit de diepvries) of kant en klaar, 350 ml Water of net zoveel dat alles net onder staat, eventueel voorgekookt, 4 eieren, , Extra groenten erbij?, Voeg tegelijk met de sperziebonen en krieltjes een flinke hand fijngesneden witte kool toe en smoor zachtjes mee. Doe dan de hoeveelheid sperzieboontjes verrekenen met de witte kool.,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oosterse gehaktbal met Hollands garnituur

Een gerecht met gehaktballen, maar dan net ff anders!! Wel erg smaakvol!!

INGREDIENTEN

6 aardappelen, 150 g champignons, 1 rode peper, 2 el koriander, 3 el sojasaus, 3 el ketjap, 2 el paneermeel, 250 g rundergehakt, 1 el boter, 2 el olie, 1 el tomatenpuree, 3 dl runderbouillon, 200 gram sperziebonen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gazpacho Op Z'N Hollands

Spaans gerecht met een Hollands trekje

INGREDIENTEN

6 witte boterhammen (van 2 dagen oud), 1 1/2 a 2 dl. water, 8 dl. groentesap, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 uitgeperste teentjes knoflook, 1 dl. slagroom, 1 dl. volle yoghurt, zout en zwarte peper, mespuntje gedroogde oregano, Om erbij te serveren:, ---------------------, 1 komkommer, 2 uien, 2 groene paprika's, 6 oude witte boterhammen, 3 eetlepels olijfolie

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Nieuwste hollands recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top