Sandwiches voor een high tea
Basis is: 2 hele casinobroden wit en bruin zonder korst met 4 verschillende soorten beleg. Heerlijke sandwiches die je tevoren kunt klaar maken. Afdekken met een theedoek, op een koele plaats en bij de high tea serveren. Heerlijk! Voldoende voor 10 - 12 personen.
Ingrediënten 10 personen
KOMKOMMER-SANDWICHES, 1/2 komkommer, zout, roomkaas met verse kruiden, TONIJN-SANDWICHES, 1 blikje tonijn op water, sandwichspread naar smaak, wat mayonaise, peper, zout en paprikapoeder, ZALM-SANDWICHES, 50 gram roomkaas - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 eetlepel gehakte dille, peper, zout, - 150 gram gerookte zalm, EI-SANDWICHES, 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels geraspte belegen kaas, 3 gedroogde tomaatjes, fijngehakte basilicum, peper, zoutVoorbereiding
KOMKOMMER-SANDWICHES Komkommer in dunne plakjes schaven. Bestrooien met zout en in vergiet plm. 30 min goed laten uitlekken. Komkommer op theedoek uitspreiden en vocht er goed uitdrukken. Brood dun besmeren met kruidenkaas en beleggen met dunne plakjes komkommer. Diagonaal in vieren snijden. TONIJN-SANDWICHES Tonijn goed uitlekken en vermengen met sandwichspread en mayonaise. Brood besmeren met tonijnspread. Diagonaal in vieren snijden. ZALM-SANDWICHES Roer de dille, room en de mierikswortel door de roomkaas. Maak op smaak met peper en zout. Besmeer de sneetjes brood met de gekruide roomkaas. Beleg de helft van de boterhammen met zalm en leg de ander erop. Diagonaal in vieren snijden. EI-SANDWICHES Eieren hard koken, pellen en fijn hakken. Tomaatjes heel fijn snijden. Vermengen met zoveel mayonaise dat dikke massa ontstaat. Kaas, basilicum en fijngesneden tomaatjes erdoor roeren. Op smaak maken met peper en zout. Brood hiermee beleggen. Diagonaal in vieren snijden.