Hete Bokking op zijn Surinaams
Dit recept van bokking op zijn Surinaams, heeft een erg lekkere saus, en we eten dit uiteraard met rijst of brood.
-1 grote vette gerookte bokking -2 grote uien -4 teentjes knoflook -2 hete pepers zonder pit -2 grote tomaten -5 stuks zure birambies of 1 grasgroene manja -1 theelepel bruine suiker -1 theelepel olie
-Borstel de bokking voorzichtig schoon en snijd het in 8 stukken (kop eraf). -Verhit de olie in een pan en bak de stukjes bokking even totdat ze openbarsten (openspringen door de hete olie). Goed omscheppen. -Haal de stukjes bokking uit het vet, terwijl de pan op het vuur blijft.
-Laat genoeg olie in de pan staan (eventueel nog 1 eetlepel olie in de pan erbij doen) om de fijngehakte uien, knoflook en peper te bakken. -Doe daarna de in partjes gesneden tomaten toe totdat een smeuig papje is verkregen. -Hierin de suiker meekoken. -Als de massa te droog is, voeg dan 0,5 kopje water toe. -Was intussen de birambies en snijd deze in twee?n overlangs. In plaats van birambies kan een groene manja worden gebruikt. Deze wordt geschild en het vruchtvlees wordt in lange repen van de pit losgesneden. -Doe de vruchten in de massa en op het laatst de gebakken stukjes bokking. -Voorzichtig omscheppen en op een laag vuurtje laten sudderen. Let op dat het gerecht smeui?g blijft; indien nodig nog een 1/2 kopje heet water bijvoegen. .
- Surinaams Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op22-02-2006Surinaams Hoofdgerecht20-30 min.
Bokking Hawaii
Snel klaar en heerlijk
-4 bokkingen, -1 groene paprika (in stukjes), -4 sneetjes geroosterd brood, -boter, -4 dikke plakken kaas, -4 schijven ananas
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-08-2003Nederlands0-10 min.
Gebakken bokking met rode kool
8 bokkingen * peper * zout * bloem *olie * rodekool * aardappelen.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-09-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Kerrierijst Met Gerookte Vis En Eieren
300 g gerookte visfilet (bijv. makreel, bokking), 250 g langkorrelrijst, zout, 3 eieren, 1 grote ui, 45 g boter, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 eetlepel citroensap, peper, gehakte bieslook,
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-06-200020-30 min.
Bakbokking
Een verse bokking is niets anders dan een lichtgerookt haring. Bakbokking wordt geserveerd met rode kool, ook wel met bietjes.
Verse bokkingen, zout, peper, bloem, boter of olie.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op03-04-2001Nederlands0-10 min.