1. Home
  2. Recepten
  3. Hertenvlees

Hertenvlees recepten (58)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Pastei Van Hertenvlees

Weer eens wat anders met wild.

INGREDIENTEN

1 kilo ontbeend hertenvlees 60 gram boter 3 plakjes doorregen spek, in blokjes 2 grote uien 3 eetlepels bloem 1/2 theelepel mosterdpoeder 4 eetlepels port 1,25 deciliter rode wijn 6 jeneverbessen 2,5 deciliter kippen- of vleesbouillon 30 gram gedroogde paddestoelen,10 minuten in water geweekt 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes peper 1/4 kopje gehakte peterselie 375 gram bladerdeeg 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

Het vlees in blokjes van 2 centimeter snijden. De boter verhitten en het vlees snel aan alle kanten bruin braden. Uit de pan halen. Op keukenpapier uit laten lekken. Spek in de pan knapperig bakken en uit laten lekken. De ui erin doen en lichtgeel fruiten. De bloem over de gebakken ui strooien en roeren tot het mengsel bruin wordt. Mosterd, port, rode wijn, bessen, bouillon, paddestoelen en tijmblaadjes in de pan doen en roeren tot het mengsel aan de kook komt. Het vlees toevoegen en en 30 - 40 minuten laten sudderen. De oven voorverwarmen op 210 graden. Het vlees uit de pan scheppen en in een grote beboterde ovenschaal leggen. De saus laten sudderen tot ze dikker wordt. Met peper op smaak brengen. Over het vlees gieten en bestrooien met peterselie. Het deeg zo groot uitrollen dat het groot genoeg is om als deksel te dienen. De rand van de schaal met wat ei bestrijken en de deeglap hierop leggen. Een paar keer inprikken, zodat de stoom kan ontsnappen. Het gerecht 10 - 15 minuten in de oven zetten.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofpot van hertenvlees

Hoera, t is herfst... In de Belgische en uxemburgse Ardennen wordt op verschillende plaatsen wild gefokt, maar ook in Nederland zijn een aantal poeliers die uitstekend vlees leveren.

INGREDIENTEN

* 1250 gram hertenvlees, * 100 gram ontbijtspek in dobbelstenen gesneden, * olijfolie, * 400 gram verse zilveruitjes, schilletjes verwijderen, * 1 handvol gedroogde paddenstoelen, * 2 flinke wortels of 1 winterwortel, * 2 stengels bleekselderij, * 1 eetlepel jeneverbessen, * 1 eetlepel tomatenpuree, * 2 glazen krachtige rode wijn; (ik gebruikte een Côtes du Rhône), * peper en zout, * wat vers gehakte platte peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chili met hertenvlees

Pittig en gezond alternatief voor rundvlees

INGREDIENTEN

-1 kop zwarte bonen (1 nacht geweekt), -1/2 kop witte bonen (1 nacht geweekt), -2 th lepels: komijnzaadjes; korianderzaadjes; gedroogde oregano, -1 th lepel olijfolie, -7 dl vetvrije bouillon, -1,5 kg hertenvlees (ontbeend en in blokjes gesneden, -2 uien (gesnipperd), -3 tenen knoflook (gehakt), -2 rode paprika's van zaad ontdaan en in blokjes gesneden, -3 th lepels chilipoeder, -2 blikken van elk 400 g tomatenblokjes, -3 eetlepels tomatenpuree, -1 th lepel suiker, -1 th lepel zout, -6 eetlepels gehakte koriander

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofschotel met hertenvlees

INGREDIENTEN

750 gr. hertenstoofvlees, 180 gr. zilveruitjes, 2 el. olijfolie, 250 gr. champignons, 1 teentje knoflook geperst, 1 el. bloem, 1 el. rode bessen-gelei, 6 gemalen jeneverbessen, 2,5 dl. rode wijn, zout/zwarte peper.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hertenvlees met paddestoelen-roomsaus en knolselderpuree

Ongelooflijk lekker (feest)recept !

INGREDIENTEN

-8 mooie stukjes hertenvlees, -1/2 knolselder met loof, -2 aardappels, -25 cl melk, -30 cl wildfond, -1 th lepel speculaaskruiden, -300 g bospaddestoelen (cantharellen, hoorn des overvloed....), -boter, -20 cl room, -olijfolie, -1 grote wortel

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hertenvlees met stroganoffsauus en champignons

Per portie: 553 kcal * 33 g eiwit * 15 g vet (waarvan 5,5 verzadigd) * 75 g koolhydraten (waarvan 8 g suikers) * 4 g voedingsvezels * 72 mg natrium

INGREDIENTEN

350 g groene en witte tagliatelle, 2 el plantaardige olie, 350 g magere hertenfilet of -biefstuk, in smalle reepjes, 1 ui, in dunne halve ringen, 1 grote teen knoflook, fijngesneden, 300 g kastanjechapmignons, in dikke plakjes, 2 el droge sherry, 3/4 dl runder- of groentenbouillon, 1 tl maizena, 1,5 dl magere creme fraiche, 2 tl tijmblaadjes, snufje versgeraspte nootmuskaat, snufje cayennepeper, 1 tl paprikapoeder

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Jachtschotel met ree, hert of rundvlees

Een overheerlijke jachtschotel die ik nu al 4 keer heb gemaakt. Het originele recept is met rundvlees, maar ik heb hem ook al gemaakt met reevlees en hertenvlees allemaal heel erg lekker. Een aanrader.

INGREDIENTEN

1 kg ree, hert- of rundvlees in niet te kleine stukjes gesneden - peper, zout - 50 gram reepjes mager rookspek - 2 eetlepels bloem - 2 eetlepels olie - 2 flinke uien - 2 kruidnagels - 10 gekneusde jeneverbessen - 2 laurierblaadjes - 300 ml rode wijn - 2 plakken ontbijtkoek - plm. 1 kg aardappelpuree (zelfgemaakt) - 2 flinke appels - paneermeel - boter

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een bijzondere stoofschotel van HERT

Donker wild zoals hert combineert goed met sterke smaken. Deze stoofschotel bevat kruidnagels, jeneverbessen en piment. Allemaal robuuste smaakmakers serveer dit gerecht met romige polenta of aardappelen waarmee u de rijke saus op kunt deppen.

INGREDIENTEN

80 gram prosciutto 1 kilo hert, in dobbelsteentjes 2 teentjes knoflook 1 grote ui 100 gram boter 1 liter runderbouillon 75 ml rodenwijnazijn 1 dl stevige rode wijn 2 kruidnagels 4 jeneverbessen 1 laurierblad snufje piment 3 el bloem 2 el droge marsala of cognac 1 ? el peterselie, fijngehakt.

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hertenragout met Grolsch bokbier

Een recept, dat ik ooit kreeg van Jan Vos uit Ootmarsum tijdens een kookdemonstratie bij La Cuisine in Tubbergen. Volgens Jan moet er absoluut Grolsch bokbier in, waarvan akte. In onze familie al jaren een herfsttopper.

INGREDIENTEN

RAGOUT *****, 750 gram hertenvlees in blokken gesneden *** 1 gesneden ui *** 2 eetlepels tomatenmoes (recept hieronder) of tomatenpuree *** 1,5 etlepel bloem *** 1 theelepel piment *** 1 theelepel kaneel *** 2,5 dl krachtige (wild)bouillon *** 0,33 cl Grolsch bokbier *** 2 eetlepels rozijnen *** 3 eetlepels arachide-olie *** 50 gram boter *** naar smaak peper en zout *** naar smaak paprikapoeder, , TOMATENMOES *****, 1 kilo tomaten zonder vel en pitjes in kleine stukjes gesneden (concassee) *** 2 eetlepels olijf olie *** 2 sjalotjes fijngesnipperd *** 1 teentje knoflook *** naar smaak basilicum, oregano en tijm *** naar smaak peper en zout,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Rebekka's stoofpot (geitenvlees)

Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. Het verhaal van Rebekka's stoofpot is te lezen in Genesis 27:6-9. Zie ook het artikel 'Weinig lam en geit nog minder' op de pagina van bianca_b of sub-community boonstra_ja_en_b. Waarschijnlijk heeft Rebekka de geitjes volgens dit recept bereid met vijgen en wijn (of een soortgelijk recept). Eventueel kan het geitenvlees vervangen worden door lamsvlees of hertenvlees

INGREDIENTEN

1.1/2 kg in dobbelstenen gesneden geitenvlees (of lamsvlees of hertenvlees) zonder bot, 3 el olijfolie, 3 teentjes knoflook, 500 ml rode wijn, 300 ml water, 2 tl mosterdpoeder, 2 tl korianderpoeder, 2 tl komijnpoeder, 250 g gehalveerde gedroogde vijgen, (evt. 200 g gedroogde abrikozen), zout

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Supermals en lekker: Herten goulash

O la la dit is grandioos lekker Het wildseizoen is open en er is weer vanalles te krijgen. Daarom heb ik dit gemaakt. Elk najaar maak ik dit een paar keer want dit is wel goulash met een ster qua smaak en malsheid. Dat vlees (kopen bij poelier of slager) is supermals en heeft smaak. Echt een gerechtje om puur van te genieten ! Eet met rösti, aardappelpuree, pasta, spruitjes of rode kool, heerlijk smullen!

INGREDIENTEN

1 kilo hertenvlees, 125 gr gerookte spekblokjes, 250 gr kastanje champignons, 1 winterwortel, 400 gr uien (gesnipperd), 2 teentjes knoflook, 1 el tomatenpuree, 2 el bloem, ¼ ltr. droge rode wijn, ½ ltr. water, 1 el groente bouillon poeder, 2 laurierblaadjes, 1 tl tijm, 1 bos platte peterselie, 2 el olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste hertenvlees recepten

Ragout van jong hert

Gemarineerd hertenvlees, dat na een nacht marineren, nog gaar gestoofd moet worden ! Een van de beste recepten voor een heerlijke hertenragout !

INGREDIENTEN

-1 kg dobbelstenen hertenvlees, -1 wortel, -1 ui, -2 el bloem, -2 tenen knoflook, -1 bouquet garni, -zout, -12,5 cl bloed (desgewenst), -olie, boter, -zout en peper, -1 liter rode wijn voor de marinade

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hertengoulash

INGREDIENTEN

Ingredienten voor 4-6 personen., , 1 kg hertenvlees (wildpoelier), 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 6 zwarte peperkorrels, 500 ml droge witte wijn, 3 uien, 2 eetlepels olie, zout en peper, evt.suiker, 2 preien, 1 bosje peterselie,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hertenragout met kastagnechampignons uit de oven

In het algemeen wordt er voor smoren en stoven mooi doorregen vlees gebruikt. Alhoewel hertenvlees vrij mager is, leent het zich uitstekend voor een smakelijke, volle ragout.

INGREDIENTEN

1,5 kg ontbeend hertenvlees, van de bout of de lende, in blokjes van 4 cm - 2 el bloem - 2 el olijfolie - 90 gr pancetta, fijngehakt - 1 ui, fijngehakt - 6 takjes verse peterselie - 3 takjes verse tijm - 2 laurierbladeren - 4 teentjes knoflook, fijngehakt - 3,75 dl droge rode wijn (zoals Barolo) - 1 liter vleesbouillon - 1 el tomatenpuree - 500 gr zilveruitjes - 2 el boter - 500 gr kleine verse kastagnechampignons, schoongeborsteld - 2 el gehakte verse bladpeterselie - zout en versgemalen peper

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hertenbiefstuk gebakken in hooi met knolselderij en rode kool

De rode peper en de gekruide kool voegen een prachtig herfstgevoel toe aan dit spannende gerecht.Dit hertenbiefstuk recept vereist ook bakken met hooi; zorg ervoor dat je het in de gaten houdt en niet laat verbranden.

INGREDIENTEN

Ingrediënten hertenvlees gebakken in hooi, 500 g hertenbiefstuk, 120 gram vers hooi, gewassen en gedroogd, 100 g boter, 2 eetlepels notenolie, zout, peper, , Ingrediënten hertensaus, karkas van hertenvlees, 40 g boter, 50 g sjalotten, 3 teentjes knoflook, 200 ml bouillon, 1 kleine rode peper, in stukjes gesneden, 1 klontje boter, , Ingrediënten gestoofde rode kool, 1 snuifje kruidnagel, 2 stuks steranijs, 1 kaneelstokje, 450 g rode kool, dun gesneden, 100ml frambozenazijn, 135 g rode bessengelei, zout, peper, , Ingrediënten geroosterde knolselderij, 1/2 knolselderij, 100ml druivenpitolie of oliefolie, 120 g boter, 2 takjes verse tijm

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ghana: ANTILOPESOEP

* Otwe nkakra *Het antilopevlees kan vervangen worden door ree- of hertenvlees.

INGREDIENTEN

500 g antilopevlees (of ree- of hertenvlees), 125 g gedroogd vlees, 4 tomaten, 2 aubergines, 4 okra's, 2 laurierbladeren, 2 fijngehakte uien, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 3 fijngehakte chilipepers, 2 el tomatenpuree, zout

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Edelhert met bietjes.

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen., , 900 gram hertenvlees in blokjes, Bloem, Peper en zout, Olie, 2 scherpe uien gesnipperd, 10 jeneverbessen gekneusd, 3 middelgrote bieten fijngesneden, 1 eetlepel rode aalbessengelei, 3 dl bourgogne of een ander stevige rode wijn, 1,5 dl wilbouillon, 3 takjes tijm (eventueel gedroogd).,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-12-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Hertenvleestaart

INGREDIENTEN

500 g hertenvlees, 2 el olijfolie, 125 g varkensvlees of spek, in kleine blokjes gesneden, mespunt gedroogde oregano, mesp. gedroogde tijm, mesp. gedroogde rozemarijn, mesp. gedroogde basilicum, 3 hele kruidnagelen, 1 ui, fijngesneden, 4 el sago, sap van een kwart citroen, een beetje worcestersaus, 400 g bladerdeeg, ontdooid en uitgerold, 1 eidooier, 2 el melk

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-12-2011
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Herten stoofpot

INGREDIENTEN

, Marinade: 0,5 ui -- 4 kruidnagels -- 8 jeneverbessen,geplet -- 8 zwarte peperkorrels,geplet -- 250 ml rode wijn -- 1 wortel,grof gesneden -- 0,5 stengel bleekselderij -- 2 laurierbladeren -- 2 tenen knoflook -- 2 stukjes citroenschil -- 5 takjes rozemarijn -- -- -- 1 kilo hertenvlees in blokjes gesneden -- 30 gr bloem -- zout en peper -- 1 lp plantaardige olie -- 15 gr geklaarde boter -- 8 sjalotjes -- 500 ml wildfond -- 2 lp rode aalbessenjam -- takjes rozemarijn --

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Geglazuurde hertenbiefstuk met zoete aardappelpuree &; boschampignons

Van ons eigen hertenvlees van onze HertenHoeve de Lavei maken wij ook de mooiste gerechten om o.a. onze klanten te kunnen inspireren.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor het hertenvlees:, 12 x 50 g hertenbiefstuk, 1 theelepel gemalen zwarte peperkorrels, 1 theelepel gemalen korianderzaadjes, gemalen kaneel, gemalen gember, 2 el zonnebloemolie, 25g boter, 1 volle eetlepel rode bessengelei, citroensap, , Ingrediënten voor de zoete aardappelpuree:, 500 g zoete aardappelen, geschild en in stukjes gesneden, klontje boter, , Ingrediënten voor de boschampignons:, 1 el zonnebloemolie, klontje boter, 300 g gemengde champignons, 1 teentje knoflook, geplet, 1 el gehakte verse platte peterselie, zeezout en vers gemalen zwarte peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2019
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Herteragout met Cantharellen

Bij dit wildgerecht dronken we een Roero wijn. De druif die ze voor deze wijn gebruiken is de Nebbiolo. Deze gebruiken ze ook voor de Barolo. Stevige ronde wijn, met dierlijke aroma\'s. Hierdoor is het een perfecte combinatie met deze wildragout.

INGREDIENTEN

600g Hertenvlees in blokjes gesneden, 100g doorregen spek in dobbelsteentjes gesneden, 2 el braadboter, 3 uien, zout, versgemalen zwarte peper, 8 jeneverbessen, theel. piment poeder, theel. kruidnagel, 1 laurierblad, 1 el gehakte tijmbladen, 200g cantharellen, 3 afgestereken el maizena, 4 el rode wijn,

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-12-2005
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vleespastei uit Newhalen (Alaska)

Super lekker wildgerecht uit het verre Alaska , dat ook bereid kan worden met rundsvlees

INGREDIENTEN

1 kg hertenvlees of rundvlees, in blokjes gesneden, 30 g bloem, peper, zout, 3 eetlepels olie, 150 g fijngesneden ui, 150 g wortelen, in rondjes van 0,5 cm gesneden, 1/4 theelepel tijm, 3,5 dl runderbouillon, 2 eetlepels worcestershiresaus, 1 pakje bladerdeeg, 1 losgeklopt ei

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2019
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde reuze champignon met Gegratineerde Hertengehakt

Een FANTASTISCH voorgerecht van een Top Kok die ooit de prijs : Het Gouden Hert Trofee won. Leuk om dit te serveren in stijl. Zorg voor stenen potjes (bakjes inhoud ca.2 dl). Plaats ze op een bordje met gevouwen servet. Hierbij waterkers en een partje citroen. Je kerstdiner kan niet meer stuk!

INGREDIENTEN

250 gram hertenvlees, tweemaal gedraaid, 1/8 l slagroom, 1 el cognac, 2 el fijngehakte dragon, kervel en bieslook, peper en zout, ? l gevogeltefond, 150 gram champignons, 1 klein ui, 20 gram boter citroensap., 4 Grote champignonkoppen, gecanneleerd, 4 el geraspte gruyerekaas, 2 el paneermeel, waterkers. partjes citroen.,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Ragout van jong hert

Een makkelijke en klassieke lekkernij voor 4 gelukkige gasten !

INGREDIENTEN

-1 kg in grote dobbelstenen gesneden hertenvlees, -1 wortel, -1 ui, -2 el bloem, -2 tenen knoflook, -1 bouquet garni, -grof zout, -12,5 cl bloed (desgewenst), -olie, -boter, -zout en peper, VOOR DE MARINADE : 1 liter pittige (goede)rode wijn

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Jachtschotel van hertengehakt en pastinaakpuree

=18pxEen heerlijke winterse en feestelijke ovenschotel! 

INGREDIENTEN

1/2 kg hertenvlees (gehakt), 1 kg aardappelen, 6 pastinaken, 2 rode uien, 100 g dadels (gedroogde), tijm, rozemarijn, bladpeterselie, 1 kruidentuiltje, 1 steranijs, 1 kruidnagel, 2 jeneverbessen, 100 g pistachenoten, 40 g boter (+ 20 g), , Extra voor de afwerking :, 1 L melk (+ scheutje melk), 50 g paneermeel, nootmuskaatsnuifje, 1 el boter, peper en zout

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2021
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Hertenstoverij

Boterzacht vlees in een heerlijk zachte saus en het zoetje van de peer.

INGREDIENTEN

1 kilo hertenvlees van de schouder 100 gram rookspek, in smalle reepjes 3 dl rode port 1 dl. rode wijn 2 dl. Herten of kalfsfond, lichtgezouten en warm 3 uien, gesnipperd 2 tenen knoflook, gesnipperd 1 handpeer, geschild, ontdaan van klokhuis en in achten gesneden 1 eetlepel tijmblaadjes 2 eetlepels bloem flinke snuf cayennepeper peper en zout, boter ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Jachtschotel met wild

Over het ontstaan van de jachtschotel zijn bibliotheken volgeschreven. In zijn standaardwerk Van De Hond In De Pot Tot De Kat Op Het Spek: 483 Jaar Jachtschotel In De Lage Landen (1983) stelt voedselhistoricus Willibrord Schoonbrood orde op zaken. Jachtschotel heet jachtschotel, schmiert Schoonbrood in adembenemend proza, omdat er wild in moet. De verwarring is echter ontstaan toen wij Hollanders - in tegenstelling tot de ons omringende volkeren - uit luiheid rundvlees in de jachtschotel zijn gaan stoppen. Op koeien jagen, dat kun je geen sport meer noemen, stelt Schoonbrood, een legendarische uitspraak die Hans Teeuwen vele jaren later zou verwerken in een van zijn theatershows, al werden de koeien door paarden vervangen, en de geweren door knuppels.

INGREDIENTEN

600 gram hertenpoulet, 200 gram gerookt spek, in blokjes olijfolie, 300 gram wortel, in blokjes, 2 sjalotten, gesnipperd, 4 tenen knoflook, gehakt, 1 ei, 2 goudreinetten, geschild en in stukjes, 10 jeneverbessen, gekneusd, 1 dikke plak peperkoek, 150 gram roomboter, 3 laurierblaadjes, 1 el koekkruiden, 3,5 dl rode wijn, peper en zout, 1 el bloem

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-12-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stoverij van hert met peperkoek

Super lekkere stoverij van hert ,in een machtige saus....... makkelijke bereiding !     Serveer dit stoofpotje met wildgarnituur: appeltjes gevuld met bessen, boschampignons en amandelkroketjes.

INGREDIENTEN

1 kg hertenvlees (van schouder of nek, in stukken van 4 cm), 2 wortelen, witte selder 1 takje, 2 uien, peperkoek 1 sneetje, fondantchocolade (naar smaak) 15 g, bloem 1 el, rodebessengelei 4 el, rode wijn 1 fles, cognac 1 glas, boter 70 g, maïsolie 2 el, laurier 2 blaadjes, tijm 1 takje, peperbollen 12, peper, zout

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Stoofpotje van hert op z'n Vlaams

Machtig lekkere stoofpot van hert met veel wintergroentjes ! Eenvoudig te bereiden .

INGREDIENTEN

1 kg hertenvlees (hertenstoofvlees), 1 kg vastkokende aardappel (in blokjes), 1/2 kg pastinaak (in blokjes), 1 bussel raapjes (in blokjes), 1 ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 kruidentuiltje (laurier, tijm en peterselie), 3 el bladpeterselie (gesnipperd), 20cl pils, 2 el mosterd, 1 tl kruidnagel, 50 g boter, 2 el olie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hertengehaktballetjes met roomsaus

* Koulicky zjeleniho masa na smetane *Luxe Tsjechische gehaktballetjes van hertenvlees, varkensvlees, spek en kruiden

INGREDIENTEN

350-400 g hertenvlees (bijvoorbeeld van de schouder), 150-200 g doorregen varkensvlees, 75 g doorregen gerookt spek (in piepkleine blokjes), 4 (in de vijzel) fijngewreven jeneverbessen, 1 gesnipperde kleine ui of sjalot, 1 el fijngehakte peterselie, 1 ei, 1 dl melk, 6 sneetjes witbrood, zout, versgemalen peper, 60 g boter, 20 g bloem (gezeefd), 1.1/2 dl wildfond (-bouillon), 1/4 l zure room (licht verwarmd)

  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2000
  • Tsjechisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hertenragout

Bron;niet te vreten en ook niet gezond!

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo hertenvlees (zonder been, blokjes van 1 1/2 cm), 1 el rommelkruid, 1 1/2 el bloem, 1 ? el ijskoude boter, 2 gesnipperde uien, 150 gr boter, bouquet garni van prei, laurier en veel tijm, 75 cl rode wijn, 1/2 dl wildfond, 200 gr champignons in plakjes, 75 gr spekblokjes, peper,zout

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-05-2003
  •  
  •  > 120 min.

Hertenragout met veenbessen en bospaddestoelen

Een Duits gerecht dat doet denken aan romantische ridderkastelen en mysterieuze legendes ?

INGREDIENTEN

1 kg hertenstoofvlees (van de schouder) - 1 l fruitige jonge wijn (type Cotes du Rhone) - 1 wortel - 1 ui - 2 laurierblaadjes - 1 eetlepel witte peperbolletjes - 1 takje tijm - 1 teentje look - boter - 200 g veenbessen - 3 dl wildfond - 250 g bruine suiker - 500 g gemengde wilde paddestoelen - peper en zout - enkele plukjes peterselie

  • Duits
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Duits
  •  > 120 min.

Verse pasta met ragout van hert en pecorino

=18pxDeze ragout is heerlijk hartverwarmend. Zet €m op het vuur na je boswandeling en laat €m zachtjes sudderen. Ondertussen maken jullie samen verse pasta... bij een lekker aperitiefje! Dit is een stoofpotje=16px dat lekker lang mag sudderen terwijl je huis zich vult met de heerlijkste geuren !  

INGREDIENTEN

Voor de pasta :, 300 g farina di grano tenero 'tipo 00', 3 eidooiers, zout, , Voor de ragout :, 800 g hertenvlees (schouder, filet ...), 1 ui, 2 knoflook teentjes, 1 takje rozemarijn, 1 tijm takje, 2 wortelen, 1 selder stengel, 1 handje bladpeterselie, 2 laurier blaadjes, 1 el tomatenpuree1, 1 blik tomatenblokjes 400 g, 400 ml kalfsfond, 150 ml rode wijnl, 100 g pecorino (blok), 1/2 tl suiker, olijfolie, peper en zout

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2020
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebraden hert met aardappelknolselderij-gratin

Wild recept van Jamie Oliver

INGREDIENTEN

50 gr. boter, gesmolten + wat extra klontjes, 1 kg aardappels, geschild, 1 kleine knolselderij, geschild en gehalveerd, 500 ml slagroom, 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt, blaadjes van 1/2 bosje salie, grof gehakt, 100 gr. geraspte Parmezaanse kaas, 10 jeneverbessen, geplet, blaadjes van 3 takjes rozemarijn, 1 kg hertenbiefstuk aan één stuk, mooi bijgesneden, olijfolie, 1 bol knoflook, ongepeld, geplet, papierachtige buitenste schil verwijderd, 1 glas rode wijn van goede kwaliteit, bv. Pinot Noir

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

provencaalse hertenpakketjes

Deze leuke pakketjes worden geserveerd met een provencaalse garnituur van tomaten, olijven, rozemarijn en knoflook.

INGREDIENTEN

800 gram hertenbiefstuk., Zout, peper., 1 tl gedroogde kruiden (tijm, rozemarijn en marjolijn verkruimeld)., 200 gram ontbijtspek, in dunne plakjes., 350 gram sjalotjes in vieren., 2 teentjes knoflook geperst., 6 tomaten ontveld, in vieren., 100 gram zwarte olijven ontpit., 1 tl rozemarijnnaaldjes., 1 blaadje laurier gehalveerd., 3 el olijfolie., ( 1-2 dl kippenbouillon, van tablet)., , ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-12-1998
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ragoût van hert met bospaddenstoelen, puree en compote

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!

INGREDIENTEN

1½ kilogram hertenvlees van goede kwaliteit (stoofvlees van de schouder), 4 sjalotten, 3 teentjes knoflook, 2 grote wortelen, 2 selderstengels, 4 laurierblaadjes, 6 gekneusde jeneverbessen, 10 witte peperkorrels, 3 kruidnagels, 3 takjes gedroogde tijm, 1 takje gedroogde rozemarijn, Marjolein, Salie, 1,5 fles goede rode wijn (Bourgogne op basis van pinot noir), 6 cl cognac, 2 dl bruine wildfond, 1½ eetlepel bloem, 1-2 eetlepels aalbessengelei, Facultatief: 1-2 eetlepels bindmiddel voor bruine saus, Facultatief: 1 dl bloed van het hert (om de saus te binden) vermengd met een heel klein scheutje rode wijnazijn om het stollen tegen te gaan., Reuzel, Peper, Zout

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-11-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hertenragout

INGREDIENTEN

, 600 g hertenstoofvlees, , 2 eetlepels bloem, , 50 g boter of margarine, , - 2 eetlepels zonnebloemolie, , 1 ui, , - 1 eetlepel gekneusde jeneverbessen, , 1 dl wild- of vleesbouillon, , - tijm en laurier, , 1klein flesje rode wijn, , 2 eetlepels Worcestershire saus, , 2 eetlepels donkere sausbinder, , gehakte peterselie, , peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Reerug met kaneelperen

Dit is een indrukwekkend hoofdgerecht voor een speciale gelegenheid. Hertenvlees kunt u altijd kopen bij de poelier. Het magere vlees is heel geschikt om 24-48 uur van te voren te worden gemarineerd.

INGREDIENTEN

VOOR DE MARINADE 3 dl olijfolie 3 dl witte wijnazijn 6 dl witte wijn bouquet garni paar takjes peterselie geraspte schil van een halve sinaasappel 8 gekneusde jeneverbessen 1 fijngesneden ui 1 steel bleekselderij 2 teentjes knoflook. VOOR DE REERUG ENZ: 1 reerug (2-3 kilo 4-5 rijpe peren, afhankelijk van het aantal eters boter 3, tl kaneel zout en peper.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-04-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Wildstoofschotel

In Amerika wordt veel vlees gegeten.Wildgerechten komen vooral bij bijzondere gelegenheden als kerst op tafel.

INGREDIENTEN

2 uien,1 winterwortel, 6 jeneverbessen, 1/2 theelepel peperkorrel, 1/2 dl azijn,1 1/2dl droge witte wijn, 1/2 dl olijfolie traditioneel+extra om te bakken, 2 takjes tijm,2 takjes peterselie,zout, 1 kg hertenstoofvlees,pepe,2 teentjes knoflook, 4 aardappelen,300 g worteltjes,2 stengels bleekselderij, 1 1/2 eetlepel bloem.

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-12-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hertenragout

Een gerecht waar je warm van wordt als het buiten koud is !

INGREDIENTEN

-750 gram ontbeende hertenbout., -2 uien., -1 winterwortel., -3 stengels bleekselderij., -50 gram boter., -peper., -zout., -2 dl. wildfond., -2 el gin (jenever kan ook)., -400 gram gemengde paddestoelen (shii-take, oesterzwammen en kastanjechampignons)., -2 el. zwarte bessengelei., -30 gram blauwe kaas.

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Beef Jerky

* Gedroogd vlees *De op bizons jagende Indianen in het Midden-Westen kenden 'jerky' al, ook al noemden zij het niet zo. De naam is afkomstig van de Spanjaarden, die dit gedroogde vlees 'charqui' noemden. De Indianen sneden vlees (maar ook zalm) in repen en droogden het in de zon, waardoor het heel lang goed bleef en gemakkelijk op reis kon worden meegenomen. Oorspronkelijk werd, ook door de kolonisten, bizonvlees en hertenvlees gebruikt, later rundvlees. (Overigens is bizonvlees weer op grotere schaal verkrijgbaar. Sommige indianenreservaten hebben zich toegelegd op het fokken van de bizon. Het vlees bevat veel minder vet en cholesterol dan rundvlees en dat spreekt de Amerikanen natuurlijk aan.) Tegenwoordig is jerky overal als verpakte snack verkrijgbaar, maar veel lekkerder is zelfgemaakte beef jerky.

INGREDIENTEN

1 kg magere runderlappen (halfbevroren, want dat snijdt het makkelijkst), 1 teentje knoflook, 1/2 dl sojasaus, 2.1/2 tl selderiezout, 1 tl uienpoeder, 1/2 tl zwarte peper, 1.1/2 dl worcestersaus, olie

  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-03-2001
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
Nieuwste hertenvlees recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top