Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hertenmedaillons

Hertenmedaillons recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hertenmedaillons met druiven

INGREDIENTEN

8 hertenmedaillons van ca. 75 gram, 1 theel marjolein, 60 gr. roomboter, 2 eetl ganzenvet, 1/4 l. witte wijn, 150 gr. gehalveerde witte druiven, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

hertenmedaillons in vlierbessensauce

Een Australisch gerecht met een saus volgens een oud recept

INGREDIENTEN

800 gr hertebiefstuk - zout - peper - 60 gr boter - 1 eetlepel madeira - 1 eetlepel cognac - 1/4 liter wildfond - 2 eetlepels vlierbessenjam 50 gr. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hertenbiefstukje met gekonfijte witlof! Een PRIJS recept!!!

Dit recept heeft de prijs gouden HET GOUDEN HERT TROFEE gewonnen. Het is een recept van Hans van Zuidam Topkok in een restaurant in Maarssen. Dus we kunnen dit rustig uitproberen!!

INGREDIENTEN

8 stronkjes witlof, 60 gram boter peper en zout, sap van ? citroen, 2 el ahornsiroop., 600 gram hertenrugfilet, peper en zout, 1 el olijfolie, 1 ? dl wildfond, 1 ? dl rode wijn, 50 gr boter., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hertenmedaillon met biet, maiskoekje en courgettesparels

Cervo con bietole gialle e perle di zucchinaUit de keuken van Pietro Milan, restaurant Per Bacco, Heerenveen.Bron: La Cucina Italiana december 2003/januari 2004

INGREDIENTEN

1 courgette4 hertenmedaillonsgele bietenVoor de maiskoekjes:75 gram gesmolten boter75 gram maismeel (polenta)75 gram bloem75 gram eiwit geklopt tot sneeuw

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebraden hertenrugmedaillon met een cantharellensaus

Ziet er werkelijk prachtig uit en wat vooral plezierig is, smaakt ook nog eens zeer goed Neem er een goed glas rode wijn bij!

INGREDIENTEN

4 hertenrugmedaillons olijfolie peper en zout VOOR DE PUREE 250 gram aardappelen 200 gram knolselderij 1 dl melk VOOR DE KOOL 250 gram witte kool, gesneden 1 mespuntje kummel 1 dl witte wijn boter 1 sjalotje gehakt 1 scheutje armagnac of cognac 3 dl wildfond 2 dl creme fraiche.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top