1. Home
  2. Recepten
  3. Hertenmedaillons

Hertenmedaillons recepten (7)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hertenmedaillons met druiven

INGREDIENTEN

8 hertenmedaillons van ca. 75 gram 1 theel marjolein 60 gr. roomboter 2 eetl ganzenvet 1/4 l. witte wijn 150 gr. gehalveerde witte druiven peper en zout

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160C.

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met peper, zout en marjolein en bak het vlees in de boter vermengd met ganzenvet. Haal het vlees uit de pan en houd warm in de voorverwarmde oven. Bak in de zelfde pan de druiven in het overgebleven braadvocht, voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

hertenmedaillons in vlierbessensauce

Een Australisch gerecht met een saus volgens een oud recept

INGREDIENTEN

800 gr hertebiefstuk - zout - peper - 60 gr boter - 1 eetlepel madeira - 1 eetlepel cognac - 1/4 liter wildfond - 2 eetlepels vlierbessenjam 50 gr. boter

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hertenbiefstukje met gekonfijte witlof! Een PRIJS recept!!!

Dit recept heeft de prijs gouden HET GOUDEN HERT TROFEE gewonnen. Het is een recept van Hans van Zuidam Topkok in een restaurant in Maarssen. Dus we kunnen dit rustig uitproberen!!

INGREDIENTEN

8 stronkjes witlof, 60 gram boter peper en zout, sap van ? citroen, 2 el ahornsiroop., 600 gram hertenrugfilet, peper en zout, 1 el olijfolie, 1 ? dl wildfond, 1 ? dl rode wijn, 50 gr boter., ,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hertenmedaillon met choronsaus, gekaramelliseerd witloof en gebakken ui

Gastronomie die U makkelijk zelf aan Uw gasten kan bieden . 

INGREDIENTEN

4 hertenmedaillons (beenhouwerij), 4 stronken (grond)witloof, 1 broccoli's, 2 uien, 5 el boter, 20 kroketten, 1 el gepelde, ongezouten pistachenoten, 1 eetl. honing, peper en zout, , Voor de choronsaus:, 3 takjes dragon (vers), 1/3 bosje kervel, 2 sjalotten, 50 g ghee (geklaarde boter), 5 eidooiers, 1 el tomatenpuree, 2 dl droge witte wijn, 1 dl dragonazijn,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-2019
  • Frans
  •  30-60 min.

Hertenmedaillon met biet, maiskoekje en courgettesparels

Cervo con bietole gialle e perle di zucchinaUit de keuken van Pietro Milan, restaurant Per Bacco, Heerenveen.Bron: La Cucina Italiana december 2003/januari 2004

INGREDIENTEN

1 courgette4 hertenmedaillonsgele bietenVoor de maiskoekjes:75 gram gesmolten boter75 gram maismeel (polenta)75 gram bloem75 gram eiwit geklopt tot sneeuw

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hertenmedaillon met peperkoeksausje, peertje in rode wijn, knolselderpuree en kroketjes

Feestelijk, lekker en snel gemaakt 

INGREDIENTEN

600 g hertenmedaillon, knolselderpuree kant en klaar of zelf gemaakt ( zie recept op de site), 4 peertjes in rode wijn (kant en klaar ) of zelf gemaakt (zie recept op de site), 20 kroketten, ½ dl wildfond, 2 plakjes peperkoek, 1 dl rode wijn, 150 g boter

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2020
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Gebraden hertenrugmedaillon met een cantharellensaus

Ziet er werkelijk prachtig uit en wat vooral plezierig is, smaakt ook nog eens zeer goed Neem er een goed glas rode wijn bij!

INGREDIENTEN

4 hertenrugmedaillons olijfolie peper en zout VOOR DE PUREE 250 gram aardappelen 200 gram knolselderij 1 dl melk VOOR DE KOOL 250 gram witte kool, gesneden 1 mespuntje kummel 1 dl witte wijn boter 1 sjalotje gehakt 1 scheutje armagnac of cognac 3 dl wildfond 2 dl creme fraiche.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste hertenmedaillons recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top