Hertenmedaillons met druiven
8 hertenmedaillons van ca. 75 gram 1 theel marjolein 60 gr. roomboter 2 eetl ganzenvet 1/4 l. witte wijn 150 gr. gehalveerde witte druiven peper en zout
Verwarm de oven voor op 160C.
Bestrooi het vlees met peper, zout en marjolein en bak het vlees in de boter vermengd met ganzenvet. Haal het vlees uit de pan en houd warm in de voorverwarmde oven. Bak in de zelfde pan de druiven in het overgebleven braadvocht, voeg de wijn toe en laat tot de helft inkoken.
- Frans Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-10-2002Frans Hoofdgerecht10-20 min.
hertenmedaillons in vlierbessensauce
Een Australisch gerecht met een saus volgens een oud recept
800 gr hertebiefstuk - zout - peper - 60 gr boter - 1 eetlepel madeira - 1 eetlepel cognac - 1/4 liter wildfond - 2 eetlepels vlierbessenjam 50 gr. boter
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op19-12-1999Hoofdgerecht0-10 min.
Hertenbiefstukje met gekonfijte witlof! Een PRIJS recept!!!
Dit recept heeft de prijs gouden HET GOUDEN HERT TROFEE gewonnen. Het is een recept van Hans van Zuidam Topkok in een restaurant in Maarssen. Dus we kunnen dit rustig uitproberen!!
8 stronkjes witlof, 60 gram boter peper en zout, sap van ? citroen, 2 el ahornsiroop., 600 gram hertenrugfilet, peper en zout, 1 el olijfolie, 1 ? dl wildfond, 1 ? dl rode wijn, 50 gr boter., ,
- Frans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op10-12-2002Frans Hoofdgerecht20-30 min.
Hertenmedaillon met choronsaus, gekaramelliseerd witloof en gebakken ui
Gastronomie die U makkelijk zelf aan Uw gasten kan bieden .
4 hertenmedaillons (beenhouwerij), 4 stronken (grond)witloof, 1 broccoli's, 2 uien, 5 el boter, 20 kroketten, 1 el gepelde, ongezouten pistachenoten, 1 eetl. honing, peper en zout, , Voor de choronsaus:, 3 takjes dragon (vers), 1/3 bosje kervel, 2 sjalotten, 50 g ghee (geklaarde boter), 5 eidooiers, 1 el tomatenpuree, 2 dl droge witte wijn, 1 dl dragonazijn,
- Frans
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-12-2019Frans30-60 min.
Hertenmedaillon met biet, maiskoekje en courgettesparels
Cervo con bietole gialle e perle di zucchinaUit de keuken van Pietro Milan, restaurant Per Bacco, Heerenveen.Bron: La Cucina Italiana december 2003/januari 2004
1 courgette4 hertenmedaillonsgele bietenVoor de maiskoekjes:75 gram gesmolten boter75 gram maismeel (polenta)75 gram bloem75 gram eiwit geklopt tot sneeuw
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-12-2003Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Hertenmedaillon met peperkoeksausje, peertje in rode wijn, knolselderpuree en kroketjes
Feestelijk, lekker en snel gemaakt
600 g hertenmedaillon, knolselderpuree kant en klaar of zelf gemaakt ( zie recept op de site), 4 peertjes in rode wijn (kant en klaar ) of zelf gemaakt (zie recept op de site), 20 kroketten, ½ dl wildfond, 2 plakjes peperkoek, 1 dl rode wijn, 150 g boter
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-11-2020Belgisch20-30 min.
Gebraden hertenrugmedaillon met een cantharellensaus
Ziet er werkelijk prachtig uit en wat vooral plezierig is, smaakt ook nog eens zeer goed Neem er een goed glas rode wijn bij!
4 hertenrugmedaillons olijfolie peper en zout VOOR DE PUREE 250 gram aardappelen 200 gram knolselderij 1 dl melk VOOR DE KOOL 250 gram witte kool, gesneden 1 mespuntje kummel 1 dl witte wijn boter 1 sjalotje gehakt 1 scheutje armagnac of cognac 3 dl wildfond 2 dl creme fraiche.
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-11-2003Frans Hoofdgerecht30-60 min.